|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronienieu znow o brzuszki swoje dbamy :)
Cytat:
przez co???? ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- A u mnie pan montuje i montuje te meble i końca nie widac
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewuszki!
I ja się przyłączę do Nowego Wątku!! Aleeeeż ja się źle czuję. U Was już brzuszki, pierwsze ruchy a u mnie póki co same męczarnie. 16.02 idę posłuchać jak bije serduszko mojej kruszynki. Mój TŻ chyba oszalał. Dziś już drugiego smsa od niego dostałam z pytaniem jak się czuję. Hmmm. Oszalał jak nic. Pozdrawiam serdecznie WAS wszystkie i każdą z osobna P.S. madzik2221 poproszę o dopisanie do listy mnie i mojej fasolki
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
A my od początku ciąży mieliśmy wybrane - Mateusz albo Natalia ... Mojemu też się dużo imion nie podoba, zawsze mu się z czymś rymuje ... Chciałam Nataszę, to powiedział, że dajmy jej na drugie Tania i niech stoi pod latarnią
najgorsze to jest to, że on pewnie będzie rejestrował dziecko w USC, bo tak mogłabym się z nim kłócić całą ciążę i mu psikusa zrobić
|
#94 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dopisze tylko poprosze jeszcze o imie i wiek Cytat:
|
|||
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
w Polsce na szczęście do 6 msc po urodzeniu można zmienić imię dziecka bez włóczenia się po sądach
ale chyba wymagana jest zgoda obojga rodziców ![]() ogólnie wybierać imię z chłopek - tak jak w moim przypadku - to tragedia dla córki to on chciał Kamila (a on ma Kamil na imię), to mu powiedziałam, że się zgodzę tylko i wyłącznie jeśli syn będzie miał Justyn na imię - to zrezygnował
25.07.2011 Mateuszek ![]() 05.06.2010 ![]() Edytowane przez justa878 Czas edycji: 2011-02-01 o 14:53 |
|
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie problemy z tymi imionami
kurde a kto rodzi????ten kto rodzi wybiera imie jak chce wybrać Wasz facet to niech sie najpierw zdecyduje na poródja chciałam LAURA ale mojemu TŻ kojarzy się z głupia blondyną ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Męcz się męcz,już niedługo będzie leipiej a tak powaznie to pamiętaj,żeby sie nie odwodnić,tylko dużo pij---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- MADZIK jaką piosnkę wybrałaś na pierwszy taniec??? ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Idę się chyba przespać,bo zaraz padne
![]() |
|
|
|
|
#98 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja moj tz nie mial wymowek co do imienia to mi nawciskal ciemnoty ze tutaj tylko ojciec dziecka moze dac a okazuje sie ze to on musi miec moje pozwolenie bo nie jestesmy malzenstwem ![]() nie wybralam jeszcze piosenki-musze sie zastanwoic dobrze bo ich jestod groma
|
||
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Asiago córcia sliczna. Najbardziej podoba mi się to zdjęcie z różowym bucikiem Co do imion i płci. U nas na razie nie dyskutujemy na ten temat ponieważ mój tż robi sobie od razu jaja i jak pytam o imie dla dziewczynki to wymyśla jakąś Pulcherię Do tej pory było mi w sumie obojętne co będzie ale w tej chwili bardzo chciałabym, żeby był chłopiec Ale ja teraz myślę innymi troche kategoriami. Tato chciał w końcu wnuka i drugie imię dostał by po dziadku bo raczej nie dam dziewczynce Ryszarda. Mam nadzieje że moje dzieciątko jeśli jest dziewczynką nie obrazi się na mamusię. Znowu mnie skurcz w stopie złapał wrrrr
|
|
#100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie na szczęście jeszcze nie łapią, ale w ciąży z Julką budziłam się w nocy z krzykiem, mój mąż nie wiedział co się dzieje tak krzyczałam, myślał że rodzę Podobna i to bardzo, ale chyba bardziej do mojego brata jak był mały, z mojego męża nie ma chyba nic, czysta mamusia Zastanawiają mnie tylko jej blond włosy, po kim? chyba po mojej św. pamięci babci (charakter też ma jej), bo my ciemni, a moja babcia była blondyna i wszystkie jej dzieci też oprócz mojej mamy, która jako jedyna miała ciemne.Myha tylko nie przesadzaj z siedzeniem przy komputerze, ponoć kobieta w ciąży może siedzieć max 4 godz. dziennie. Ja też muszę w tym tygodniu pracować w domu, ktoś musi zrobić te sprawozdania do gusu, jutro zaczynam, tylko kumpel prześle mi zestawienia produkcji z programu magazynowego i od jutra do piątku mam zabawę
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz sie uparl ze bedzie Borys co mnie sie znowu nie podoba
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
MADZIK i jak Ci sie barszczyk udał???
chciałam się przespać,ale Pan tak napiernicza ta wiertarką,że nie dałam rady ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
E no to jak razem rodzicie to może wybrac imie mój bardzo chce byc przy cc,ale nie wydaje mi sie,żeby to był dobry pomysł i żeby mu pozwolili jak myslicie??
![]() |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ale nie patrzec się w brzuch ;P )Czy to dobry pomysł,sama nie wiem. My mamy zamiar rodzić razem sn. A u Was kobity jak to wygląda ogolnie? razem czy samodzielnie ?
|
|
|
|
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze mój TŻ się tak nakręcił,ale ja jestem pewna,że go nie wpuszcza ![]() ja bym wolała,żeby na to nie patrzył ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
EH z Ciebie to jednak niezła kuchareczka ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- A tak odnośnie muzyki moje jeszcze 2 ulubione kawałki http://www.youtube.com/watch?v=8SbUC...eature=channel http://www.youtube.com/watch?v=QoJMLBWTkrw ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- LASECZKI jak już urodzę Zuzieńkę to mam zamiar kupić sobię taka bransoletkę z serduszkiem i jej imieniem i drugie serduszko do tego w zestawie z napisem "mój aniołek"![]() http://www.lilou.pl/web/pl/product/s...8-duzych-perel ta mi sie akurat podoba,ale tam jest mnóstwo tych modeli
![]() |
||
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam i lubię obydwa ![]() Co do porodu...kiedys nie wyobrazlam sobie ze mogłabym w ogole chciec rodzic sn ![]() Teraz mam nadzieje,ze nie bedzie potrzeby mnie kroić. Podobnie z męzem przy porodzie. Kiedys,w czasach kiedy bylo to tylko dalekosiężnym planem nie chciałam miec faceta przy sobie za nic w świecie.Teraz nie wyobrazam sobie,ze mogłoby go nie być. To najblizsza mi osoba. Bede czuc sie pewniej i bezpieczniej.Wiem,ze bedzie potrafil dodac mi otuchy i zmotywować kiedy opadne z sił. Poza tym...przeszlismy razem trochę,był przy mnie po zabiegu po poronieniu,przekladał na łożko kiedy jeszcze byłam w narkozie,chodził ze mną do wc i pod prysznic bo sama nie potrafiłam ustac na nogach dłuzej. Nie krepuję się go. Bransoletka słodka Tylko ja jestem z tych małobiżuteryjnych ,na rekach tylko obrączka i pierscionek zaręczynowy ,na szyi delikatny wisiorek,za to kolczyki najczesciej szalone
Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-02-01 o 16:41 |
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez się nie krępuje mojego TŻ wolę byc wtedy sama i sama przez to przejśc![]() STOKROTKA przeciez my jak siostry bliźniaczki jesteśmy to musisz lubić te kawałki ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Co do biżuterii to ja tez lubię skromnie już namawiam Tż na kolejny,to tak w ramach nagrody za to ,że taka grzeczna i potulna jestem ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- KARLA co nic nie piszesz???
![]() |
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() każdy ma inaczej jesli chodzi o asyste czy rodzaj porodu ![]() Jedyne co mnie wkurza to osoby,ktore maja skrajne poglady i uwzaja ,ze tylko one maja racje. Na szczescie jest wybór i kazdy robi jak mu pasuje. Ja np.nie wyobrazam sobie (w normalnej sytuacji) ,zeby TZ wchodzil mi do kibelka. no wkurzyłabym sie nieziemsko. A dla niektórych to naturalne. I Ok
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to naturalne
![]() |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my lubimy dyskutowac w innej ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Pan juz skończył montować i mebelki wyglądają cudnie jeszcze jutro tapeta i pokoik gotowy
![]() |
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,jak tylko kompa naprawiszIde czytac o pieluchach wielorazowych
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym chciała tż przy cc, żeby stał przy mojej głowie jak się da.To b.dużo wiedzieć,że jest ktoś obok. Ja wiem, że mu się dam we znaki, a już jakbym rodziła naturalnie to będzie straszne dla niego, ale musi to znieść, A! Skoro mowa o imionach to od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie Liliana i poproszę Cię Madziu,żebyś mi zmieniła imię mojej córuni. Właśnie dziś rozmawialiśmy z tż o imionach i już się nie wygłupia (bo wcześniej też walił jakieś Marzeny,Agaty i takie tam) Powiedział,że będzie tak jak ja zdecyduję i mu mówię i jemu też się podoba,i napewno nie ma w okolicy takiego imienia, i psuje nam do nazwiska i wogóle
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liliana bardzo ładnie może lepiej jakby był obok mnie i trzymał za rączke jak coś oj nie wiem czy to moje klimaty![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- A bransoletka jak Ci sie podoba to kupuj i zrób sobie przyjemność tak na pamiątkę, zobacz jak to serduszko by pięknie wygl;ądało z napisem Lilianka
![]() |
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
a mój nie chce być ze mną przy porodzie ... chociaż daję mu jeszcze czas do zastanowienia, bo dla mnie jest najbliższą osobą ...
![]() ale zjadłam sobie pączka na pocieszenie ...
25.07.2011 Mateuszek ![]() 05.06.2010 ![]() Edytowane przez justa878 Czas edycji: 2011-02-01 o 17:29 |
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A argumenty ma śmieszne ... Mi się wydaje, że to jest kwestia tego, że ja jestem tą "silniejszą" stroną u nas i on nie wiedziałby co ze sobą zrobić jakby widział, że mnie boli, itd i nie mógłby mi w żaden sposób pomóc ...
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcesz boksa
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i miał przyjemność przeciąć pępowinę Teraz jeśli nie będę miała cc to na pewno też będzie chciał być przy porodzie, swoim kolegom, którzy się nie zdecydowali mówi żeby żałowali, bo to niesamowite przeżycie
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." P. Coelho Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynkihttp://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png Edytowane przez asiago Czas edycji: 2011-02-01 o 17:42 |
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Mój też nie chciał na początku, a teraz już mówi, że będzie.Ale boję się,że w ostatniej chwili zmieni zdanie, bo on się boi krwi i takich rzeczy (ale rżnie twardziela). Też nie chce go zmuszac,i już nie wiem czy go wogóle chcę, bo mam tak jak Lulka,że wolę być sama, jedynie dobre by to było, żeby te położne czuły jakiś respekt,że jest ktoś jeszcze, no zobaczymy. Pewnie samo wyjdzie w ostatniej chwili.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

U Was już brzuszki, pierwsze ruchy a u mnie póki co same męczarnie. 16.02 idę posłuchać jak bije serduszko mojej kruszynki. Mój TŻ chyba oszalał. Dziś już drugiego smsa od niego dostałam z pytaniem jak się czuję.
Hmmm. Oszalał jak nic. 
05.06.2010 

,jak tylko kompa naprawisz
może lepiej jakby był obok mnie i trzymał za rączke jak coś