dietetyczny troll odchudza się.szuka przepisów... - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-14, 23:26   #91
sarenka
Zakorzenienie

Dot.: dietetyczny troll odchudza się.szuka przepisów...

Cytat:
Napisane przez FEMME_BANALE
No, soli i pieprzu tez mozna odrobine dodac, ale moze soli ciupke mniej bo juz parmezan slony... Jak kto lubi!

Mniam. Muszę skosztować tę potrawę.
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-14, 23:34   #92
FEMME_BANALE
Wtajemniczenie

No a jesli jeszcze o tych Wloszkach mowimy - pracowalam tu przez rok jako kosmetyczka i sie wiele pan Wloszek naogladalam. One dbaja nieziemsko o urode. Przede wszystkim sie depiluja - wiadomo ciemne owlosienie, widoczne jest. Na gimnastyke przychodza cale grupy wiekowe, od nastolatek po 80latki. Poca sie, szamoca ale sa wytrwale, nie wstydza sie swoich niedostatkow urodowych. Wloszki tez UWIELBIAJA sie masowac - namasowalam sie przez ten rok, oj namasowalam, muskuly mi urosly ze hohho...
Tak ogolnie ich podejscie do urody, dbania o siebie jest bardziej HEDONISTYCZNE, niz MASOCHISTYCZNE!

"I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES
I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE
IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk
FEMME_BANALE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-14, 23:51   #93
sarenka
Zakorzenienie

Oczywiście, że jest sprzeczne Wiele w nas sprzeczności - nie każdy, Paula, jest idealny jak Ty

Nie pochlebiaj sobie, że jesteś taka "inna" niż reszta świata bo ja też nie używam blokera stosuję tanie kremy z wyboru i tak dalej... [każdy ma do czego innego dystans - jedni do zmarszczek, inni ubrania, jeszcze inni do książek ] - a to, że denerwuje mnie "schabik" gdy zakładam spódnicę, którą noszę od lat i chcę wyglądać tak, aby się sobie podobać - cóż.. jestem tylko człowiekiem - i interesują mnie nie tylko kwestie duchowe [popiołem się posypywać nie będę].

Mam ochotę raz w życiu jeść a nie żreć i nikt mi tej przyjemności nie odbierze - nadal będę mówić, że fotoszop potrafi mnie wkurzyć i nadal nie będę się sobie podobała w za ciasnych portkach [chyba, że ktoś mi zasponsoruje wymianę odzieży ]

Każdy ma jakiegoś bzika, nawet ci którzy twierdzą, że są na bakier z modą, przesądami, trendami dziwnym trafem nie chodzą po ulicach w krynolinach czy antycznych togach, nie mówią: ale super - przytyłam 25kg; nie malują ust na niebiesko a powiek na czerwono; kolczyki noszą w uszach a nie np. na powiekach... i tak dalej

I nie denerwuj się Paula - przecież to Ty masz dystans do wszystkiego
Stary 2005-05-15, 10:22   #94
FEMME_BANALE
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula78
misie odchudzajace sie ,nie uważacie ,że to co piszecie jest sprzeczne ? z jednej srony precz z fotoszopem i anoreksami a z drugiej o odchudzaniu sie?wstydzie wyjscia na basen bo cellulit i rozstępy ,wołacie precz z rozmiarem 40 a same sie odchudzacie?podziwiacie włoszki ?moze warto zerwac ze naszym sztywnym wiecznie nieszczęśliwym wychudzonym szkieletem,moze warto przestac tylko mówic a zacząc cos robic?

nei chce wywoływac burzy ale cos mi sie tu nie zgadza i zaczyna mnie draznic takie podejscie ,ciagły bieg do ideału bo zmarszczka bo fałdka bo kremik na usta bo kremik na powieke itd ,dałyśmy sie wkręcic w marketingowe hasła z magazynów,dajemy sie wkręcac na zakupy do sephory po najnowszy krem na plamki na paznokciu.

nie pisze tego w odpowiedzi na ten konkretny watek ale ogólnie.

czasami zastanawiam sie czy tylko ja mam do tego taki dystans ?czy tylko ja nie smaruje sie blokerem wychodząc ze smieciami ?czy tylko ja w wieku 27 lat nie używam kremów przeciwzmarszczkowych a smaruje sie kremem dla dzieci?

a ja mam w nosie czy bede miała te zmarche czy nie ,czy nie wazniejsze jest podejscie do tej zmarchy z dystansem?

coraz rzadziej biore udział w pogadankach bo zaczynam bac sie ,ze wpadne w "targowisko próznosci" ,zresztą jak zauwazyla moja koleżanka po zmianie wyglądu stronki spadł poziom i coraz czesciej pojawiają sie po prostu głupie pytania ,szczególnie na forum "moda".no i ciągłe wrecz u*****liwe podbijanie swojego tematu ,co odbieram jak próbe zwrócenia na siebie uwagi co gorsza przez osoby które postrzegam za niezrównoważone emocjonalne ,które raczej powinny zajac sie sobą i swoim domem i dzieckiem.

to by bylo na tyle.
mój wywód nie jest kierowany do nikogo osobiscie.a jesli ktos tak to odbierze to moze powinien sie nad soba zastanowic.
A dlaczego zniknely odpowiedzi moje i Koko z wczorajszej nocki?

Stary 2005-05-15, 11:08   #95
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Thumbs up Dot.: dietetyczny troll odchudza się.szuka przepisów...

Ale się zdenerwowałam, ze zniknęły całe moje wypociny! Ale na szczęście są- na końcu poprzedniej strony. Twoje też, Femme.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-15, 11:08   #96
paula78
Zakorzenienie

mpj post byl celowo przerysowany ale ciesz sie sarenko ,ze nie jestem sama w nieuzywaniu blokerów (kurcze ile musiałabym tego nałożyc na twarz?

mam dystans do tego co nie zmienne i czego nie moge zatrzymac.

oczywiscie lepsza profilaktyka ,i moj dystans nie oznacza ,że nie dbam o siebie ale wiem ,ze na szczescie mam w sobie te granice i nie daje sie nabierac na super kremy.

denerwuje mnie hipokryzja i teksty w stylu "nie wyjde bez makijazu nawet na balkon"
byc moze zabrzmi to dla niketórych dziwnie skoro sama zajmuje sie upiększaniem innych ,owszem zajmuje sie tym a jednoczesnie smieje sie z tego światka.
denerwuje mnie wieczne trzymanie diety -jak mozna samemu sobie zadac takie ograniczenia?

czy te "3 kg" przeszkadzaja nam ?czy przeszkadzają dlatego ,ze co roku od tej porze magazyny zasypuja nas dietami i hasłami w stylu"jeszcze 2 miesiace do bikini -zrzuc swoje zbędne kg ,zamien swoje sflaczałe cielsko na ciałko wieszaka"

no, a teraz ide robic filety kurze z wiśniami ,smacznego
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-15, 11:41   #97
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

dzięki bogu, że ktoś oprócz mnie nie używa blokerów, przez to całe zamieszanie z nimi czytając wątku na forum, w których roi się od filtrów, mam wrażenie, że jestem najbardziej zaniedbaną kobietą
A starzenie się jest w dużej mierze kwestią genetyczną, moja mama lubi się opalać, a jak na swoje lata wygląda młodo i zniszczonej skóry nie ma, a kiedyś kremów z filtrami nie było. Mam nadzieję, że będę się tak samo starzeć jak ona

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-15, 11:47   #98
beliczek
Zakorzenienie

Paula - ja mam dystans Mam moje prywatne "memento mori" w postaci brzucha pociążowego, którego nic i nikt nie zdoła naprawić. Owo "memento" przypomina mi o dystansie do samej siebie 24 hours a day.
Używam kremów, bo chcę, żeby moje dziecko było dumne ze sowjej pikęnej mamy tka jak ja jestem dumna ze swojej.
Mam bardzo delikatny kościec i niestety każdy kg więcej odczywam na kręgosłupie jak ołów - no comments na temat rozmiaru 40 i powodów, z jakich chcę się go pozbyć. Nie chcę już nigdy leżeć całego dnia na twardej podłodze łykając łzy z bólu. Tyle, nie pisałąm o tym wcześniej, bo po co się było dołować a ta pół-żartem pół-serio atmosfera w "trollowym" wątku była dla mnie o wiele większa motywacją do działanie,akceptacji siebie niz moralno-filozoficzne wywody.
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-15, 11:59   #99
FEMME_BANALE
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koko
Ale się zdenerwowałam, ze zniknęły całe moje wypociny! Ale na szczęście są- na końcu poprzedniej strony. Twoje też, Femme.
No, juz je znalazlam - toz to calkiem nowy watek powstal...
No to jeszcze sie troszke powypowiadam: mi moje 3 kilo wiecej przeszkadzaja, tak, ale nie do tego stopnia zeby w depresje wpadac. Kiedy patrze na mego brzucha ktorego pare miesiecy temu bylo mniej i mam przed oczami to "mniej" i to "teraz" to bym chciala wrocic do tego "mniej" z prostej przyczyny ze mi sie bardziej podobalo, lepiej sie z nim czulam, swobodniej rzec mozna, wolniej...
Bo kobieta musi miec jakies KSZTALTY, zaglebienia, wglebienia a nie byc jednym wielkim klocem kwadratowym. No.
Takie zaniedbanie sie to tez niewesola sprawa, zaniedbanie z wlasnej woli, z lenistwa badz nieposkromionego apetytu, nie mowie tu o chorobach.
Wieki temu, starozytni po 30 lat zyli (no, no, to tak okolo jak ja) i oni problemow ze zmarszczkami nie mieli... A nam przyszlo zyc w takich czasach a nie innych gdzie latka nasze na ziemi sie bardzo wydluzyly i ja bym je chciala przezyc jak najlepiej - w sprawnosci fizycznej, psychicznej, urodowej. Mlodym byc duchem i cialem. Wedlug mnie pogon za mlodoscia to nic zlego. Ale z dystansem, w dobrym tego slowa znaczeniu... Jak juz napisalam UMIAR to zloty srodek.

Stary 2005-05-15, 13:15   #100
Martiq:)
Zadomowienie

tak sie skałada, że od zimy nie przeczytałam zadnego "kobiecego pisemka , ktore zasypuje nas dietami" a i tak będę się odchudzać i nie zamierzam się nikomu tłumaczyć, zwłaszcza "osobom z dystansem", bo nie odczuwam takiej potrzeby. i juz

sarenko, beliczku i inne fanki czerwonej herbatki: jak Wy ja pijecie?? kiedyś kupiłam i nie wypiłam bo dla mnie ona ma strasznie dziwny zapach i smak, nie mogę się przemóc( zresztą ja i tak jestem dziwna ze smakami i zapachami bo nawet grypowego Fervexu nie mogę wypić bo sam zapach wyzwala u mnie "odruch wymiotny")
dodajecie czegoś?? można dodać np. soku malinowego albo czegoś innego??

a jak to jest z ćwiczeniami?? macie jakiś sprawdzone zestawy?? co lubicioe najbardziej?? jakie sporty??

ja w zeszłe wakacje biegałam 2 razy w tygodniu-wieczorami, po lesie-bardzo przyemnie w tym roku jak uda mi się namówić znowu kolegę to tez będę!!/mam nadzieję/ poza tym jazda na rowerze, np. nad Zalew Zegrzyński(Warszawianki wiedza ocb), pół dnia to zabiera, ale warto
poza tym mam zamiar wyprówać skutecznośc ćwiczeń rozciagających.
na razie kiepsko u mnie z ruchem. nawet jak gdzieś mam się "przemieścić" to jadę samochodem.
pzdr
Stary 2005-05-15, 13:38   #101
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx

MartiQ a piłaś tą wersję cytrynową czy normalną?? (normalna jest w granatowym opakowaniu) ja np tej cytrynowej nie znosze a granatowa jak dla mnie jest pyszna tylko że to kwestia gustu bo moja koleżanka ma na odwrót
nati__xxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-15, 13:47   #102
Martiq:)
Zadomowienie

Nati_xxx piłam taką w czerwonym opakowaniu nie wiem nawet jaka ona była. ale smak paskudny!!
Stary 2005-05-15, 13:51   #103
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

ja ostatnio piłam czerwoną herbatę Pu Erh i rzeczywiście, zapach jak stary kapeć :/ blah
A jaki macie sposób na zieloną herbatę, bo ja czasami pije, ale aż mnie odrzuca :/

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-15, 14:32   #104
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

Herbatki to ja wprost uwielbiam- ostatnio odkrylam owocowo- ziolowe herbatki Liptona, i Teekanne.Co do zielonej to pije ja zamiast kawy w pracy- wszyscy sie dziwia , ze pije rano herbate- fakt - na jednej sie nie konczy Czerwona natomiast - jest ok- aczkolwiek ostatnio pije tylko i wylacznie waniliowa Teekanne( przepraszam z gory za wymiane firm- ale chyba nie zostanie potraktowane to jako reklama ;D)
Natomiast co do przepisow "dietetycznych" ostatnio w zwiazku z wiosna- poprostu choruje na mloda kapuste ze..smietanka(wiem malo dietetyczne- ale tej smietanki to tak dla smaku) z koperkiem..mm pycha..
W moim przypadku to raczej wieksza role gra warosc odzywcza- bo niestety mam dosc specyficzny problem- zdarza mi sie zapominac o posilkach(procz sniadania- bo to musze zjesc- inaczej.. moge nawet mdlec ;/ )ale w ciagu dnia- szczegolnie jesli jst to tydzien pelen pracy- to zdarza mi sie wieczorem pichcac cos dla narzeczonego- ze wlasciwie to ja nic nie jadlam- ale jestem tak zmeczona ze poskubie cos..albo zjem paczke zelkow(to moj maly nalog jesli chodzi o slodycze) i ide spac.
Tak wiec w kwesti pozywnego sniadanie- super jest mieszanka -Otreby granulowane z jablkami(czesto chrupie je podczas weekendu)lub ze sliweczkami. do tego jogurt naturalny.Potem banan, i jeszcze jakas kanapka, lub jesli mam czas to bialy serek z duuza iloscia rzodkiewki, ogorka) I oczywiscie moje kochane kakao z mlekiem.
Sniadanie jest dosc pożywne- ale bez takiego naprawde zle ze mna..Podobno mam niskie cienienie krwi i wrazliwa trzustke dlatego tak sie dzieje.
A teraz wlasnie pichce- mieszanke meksykanska z lyzeczka masla plus kasza gryczana z drobina soli plus cwikla z chrzanem! wszystko w 3 kupkach na talerzu- pyszne)) a takie proste!
evee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-15, 17:12   #105
sarenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78

czy te "3 kg" przeszkadzaja nam ?czy przeszkadzają dlatego ,ze co roku od tej porze magazyny zasypuja nas dietami i hasłami w stylu"jeszcze 2 miesiace do bikini -zrzuc swoje zbędne kg ,zamien swoje sflaczałe cielsko na ciałko wieszaka"
Mówię za siebie Rzeczywiście MI (bez hipokryzji), bo nie oglądam magazynów (dziś pierszy raz od miesięcy u mamy, ale tylko po to, aby powyrywać kolorowe kartki do scrapingu ), w telewizji patrzę na Discovery - zatem to nie kwestia haseł, bo się z nimi nie stykam - kiedy dowiedziałam się, że jadę do Grecji wskoczyłam w letnie spodnie i "wylał" mi się brzuch [wylał to trochę za dużo powiedziane ale niech tak zostanie] - i mi to przeszkasza - a skoro przeszkadza.. to czas coś z tym zrobić I w 100% jestem pewna, że robię to dla siebie a nie dla oczu innych, bo mimo owych nadprogramowych kilogramów noszę bardzo mały rozmiar ubrań i inni co najwyżej mówią mi: "zdurniałaś".

I tak.. dziś na obiedzie u rodziców zjadłam kawałek ciasta a nie pięć I jestem z siebie dumna Może rzeczywiście jak ktoś je mało to jeść mniej jest mu trudno [i się katuje] Ja tak jak Beliczek umiem wrzucić w siebie paczkę makaronu o północy [z tego co pamietam z dawnych debat - Koko jest nie lepsza ] - zatem w dzień taki jak dziś - kiedy pochłonę tylko jeden kawałek przepysznego biszkopta z kremem i truskawkami czuję się taaaka kobieca

Edytowane przez sarenka
Czas edycji: 2005-05-15 o 17:52
Stary 2005-05-15, 17:28   #106
sarenka
Zakorzenienie

Martiq, z tą czerwoną herbatą to chyba tak jest, że ona nie kazdemu pasuje.. Ja bardzo długo po nią nie sięgałam [choć uwielbiam herbatę jako taką i zazwyczaj sięgam po wszelkie nowinki] - bo nie od jednej osoby słyszałam, że "jedzie rybą".. Dostałam któregoś pieknego dnia paczkę od taty [on zawsze znosi mi różne oryginalne rzeczy: oliwki nadziewane cytrynami, paluszki krabowe z rodzynkami oraz inne cuda ] i pokochałam ją całym sercem Dla mnie nie jest rybna tylko "ziemno-gałązkowa" - mniam.. natomiast Luby twierdzić, że jest "ble"...

Cytat:
a jak to jest z ćwiczeniami?? macie jakiś sprawdzone zestawy?? co lubicioe najbardziej?? jakie sporty??
Ja nie robię obecnie nic [od paru lat]. Dużo chodzę, bo lubię - nie mam weny na sport. Może któregoś dnia zacznę [kilka lat temu kochałam aerobik - dwał mi tyle energii].
Stary 2005-05-15, 17:38   #107
sarenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FEMME_BANALE
No to jeszcze sie troszke powypowiadam: mi moje 3 kilo wiecej przeszkadzaja, tak, ale nie do tego stopnia zeby w depresje wpadac. Kiedy patrze na mego brzucha ktorego pare miesiecy temu bylo mniej i mam przed oczami to "mniej" i to "teraz" to bym chciala wrocic do tego "mniej" z prostej przyczyny ze mi sie bardziej podobalo, lepiej sie z nim czulam, swobodniej rzec mozna, wolniej...
Bo kobieta musi miec jakies KSZTALTY, zaglebienia, wglebienia a nie byc jednym wielkim klocem kwadratowym. No.
Takie zaniedbanie sie to tez niewesola sprawa, zaniedbanie z wlasnej woli, z lenistwa badz nieposkromionego apetytu, nie mowie tu o chorobach.
Wieki temu, starozytni po 30 lat zyli (no, no, to tak okolo jak ja) i oni problemow ze zmarszczkami nie mieli... A nam przyszlo zyc w takich czasach a nie innych gdzie latka nasze na ziemi sie bardzo wydluzyly i ja bym je chciala przezyc jak najlepiej - w sprawnosci fizycznej, psychicznej, urodowej. Mlodym byc duchem i cialem. Wedlug mnie pogon za mlodoscia to nic zlego. Ale z dystansem, w dobrym tego slowa znaczeniu... Jak juz napisalam UMIAR to zloty srodek.
Ty to tak zawsze pogodnie piszesz Femme

Mogę się podpisać pod tym co naskrobałaś. Też nie wpadam w depresję i nie przerzucam się na sałatę - ale chcę być taka piękna jak byłam nikogo tym nie krzywdzę, nie denerwuję [chyba?] - zatem "oby tak dalej", bo...

.. słowo daję, jak pochłaniam małego batonika zamiast miski ciasteczek... albo o 22:00 mówię sobie: o nie! spaghetii to jutro teraz weź jabłuszko To czuję, że dbam o siebie I skrzydła mi rosną A jeszcze bardziej mi urosną jak będę wyglądała w swoich ciuchach tak jak MI się podoba [nie fankom anorektycznej figury, nie zwolenniczkom tuszy czy czegokolwiek innego - tylko MI MI MI

Pora zaparzyć małą czerwoną

]

Edytowane przez sarenka
Czas edycji: 2005-05-15 o 17:41
Stary 2005-05-15, 17:47   #108
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Smile Dot.: dietetyczny troll odchudza się.szuka przepisów...

Cytat:
Napisane przez sarenka
Mówię za siebie Rzeczywiście MI (bez hipokryzji), bo nie oglądam magazynów (dziś pierszy raz od miesięcy u mamy, ale tylko po to, aby powyrywać kolorowe kartki do scrapingu ), w telewizji patrzę na Discovery - zatem to nie kwestia haseł, bo się z nimi nie stykam - kiedy dowiedziałam się, że jadę do Grecji wskoczyłam w letnie spodnie i "wylał" mi się brzuch [wylał to trochę za dużo powiedziane ale niech tak zostanie] - i mi to przeszkasza - a skoro przeszkadza.. to czas coś z tym zrobić

I tak.. dziś na obiedzie u rodziców zjadłam kawałek ciasta a nie pięć I jestem z siebie dumna Może rzeczywiście jak ktoś je mało to jeść mniej jest mu trudno [i się katuje] Ja tak jak Beliczek umiem wrzucić w siebie paczkę makaronu o północy [z tego co pamietam z dawnych debat - Koko jest nie lepsza ] - zatem w dzień taki jak dziś - kiedy pochłonę tylko jeden kawałek przepysznego biszkopta z kremem i truskawkami czuję się taaaka kobieca
Dobrze prawisz Sarenko.
Po zastanowieniu się mogę dodać, że ja po prostu mam jakieś tam wyobrażenie siebie, które jest kompatybilne z moja figurą(mam drobniutki kościec, stąd każdy gram tłuszczu bardzo widać) i sampoczuciem i do niego dążę, nie do wzorców z gazet(których nota bene nie czytam).Dążę więc do uzyskania optymalnych kształtów przy mojej figurze, bo daje mi to komfort psychiczny.A ponieważ jestem odkurzaczem, mogę pochłonąć ogromne ilości jedzenia, często orientuję się , że właśnie zaczęłam się robic szersza niż wyższa. Gdybym bezkarnie jadła, tyle ile jestem w stanie w siebie zmieścić, to bym pewnego dnia pękła. A w najlepszyzm wypadku zamieniła w toczącą się kulę. Ku swojej rozpaczy nie jestem osobą, która może jeść i jeść, a nie przytyje. Z kolei gdybym chciała utrzymywać swoja figurę w ryzach, to bym była sfrustrowana, bo to by oznaczało koniec łakomstwa. Więc notorycznie jak sobie pofolguję zanadto, to muszę potem sie "odchudzać". I tak w kółko.Po prostu chce z zadowoleniem patrzec w lustro.Gdybym sie nie ograniczała z jedzeniem raz na jakiś tam czas, pewnego dnia dzieci zaczęłyby pokazywać mnie sobie palcami i sie zaśmiewac. Zresztą przegięcia w kolorowych pismach to jedno, ale nikt mi nie powie, że 20 -paro letnia dziewczyna ważąca o 30 kg za dużo przez własne obżarstwo to jest fajny widok...
Stary 2005-05-15, 18:02   #109
sarenka
Zakorzenienie

Ja właśnie na tym ubolewam, że mam drobniutki kościec a apetyt jak słoń [myśląc o przyszłości swojego ciała..]

Kiedy wskoczyłam w letnie portki, w które wskakuję od lat to zapaliła mi się czerwona lampka: "ooo! to już nie ten wiek, że możesz wp.. tj. jeść bezkarnie wszystko i o każdej porze. przemiana materii już nie ta."

Choć z drugiej strony widzę, że żołądek mam rozepchany i po kilku dniach jedzenia jak człowiek nie jestem wygłodniała..

Szczerze zazdroszczę koleżankom, które jedzą jogurcik i jabłko i wystarcza im to na 1/2 dnia [dziewczyna mojego brata tak ma.. zje 1/2 obiadu i pęka w szwach.. a ja dokładam sobie drugiego kotleta, trzeci kawałek ciasta etc... zamówi sobie na mieście jedzenie.. a potem połowę oddaje chłopakom.. a ja chętnie bym im wyjadła ]

No nic.. trzeba popracować nad sobą i tyle
Stary 2005-05-15, 19:03   #110
FEMME_BANALE
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sarenka
Ty to tak zawsze pogodnie piszesz Femme

Mogę się podpisać pod tym co naskrobałaś. Też nie wpadam w depresję i nie przerzucam się na sałatę - ale chcę być taka piękna jak byłam nikogo tym nie krzywdzę, nie denerwuję [chyba?] - zatem "oby tak dalej", bo...

.. słowo daję, jak pochłaniam małego batonika zamiast miski ciasteczek... albo o 22:00 mówię sobie: o nie! spaghetii to jutro teraz weź jabłuszko To czuję, że dbam o siebie I skrzydła mi rosną A jeszcze bardziej mi urosną jak będę wyglądała w swoich ciuchach tak jak MI się podoba [nie fankom anorektycznej figury, nie zwolenniczkom tuszy czy czegokolwiek innego - tylko MI MI MI

Pora zaparzyć małą czerwoną

]
Sarno Droga, a ja sie z kolei podpisuje pod tym co Ty napisalas... I tak sie nawzajem popodpisalwysmy...

Stary 2005-05-16, 12:10   #111
demonik
Zakorzenienie

Ja też nie używam na codzień blokerów, bo nie mam czasu, a poza tym cały dzień siedzę w biurze .
Nie mam telewizora (z założenia), mam natomiast komputer, dostęp do kolorowych gazet i głęboką depresję, którą leczę ponad dwa lata. Biorę psychotropy, od których się uzależniłam i które chcę powoli odstawić. Od 1,5 roku chodzę regularnie do terapeuty, przed czym broniłam się rękami i nogami. Teraz jestem wdzięczna tym, którzy mnie do tego skłonili. Proszki pomogły mi przeżyć, terapia pomoga mi poznać i zrozumieć siebie. Depresja była konsekwencją dramatycznych przeżyć z dzieciństwa i neurotycznego charakteru. Powoli dochodzę do siebie, dostrzegam kolory, akceptuję swoją nadwrażliwość i uczę się z nią żyć .
Mój wygląd, moja waga są też niestety dla mnie problemem. Mam nieco zniekształcony obraz własnej osoby (tzw. dysmorficzny) - postrzegam siebie niemalże jako monstrum, choć obiektywna prawda jest nieco inna. Mam gruby kościec i ok. 10 kg do zrzucenia. Nie jestem grubasem (Beliczku, powiedz, że nie ), choć noszę rozmiar 42 (tak jak Marylin Monroe ). Po prostu jestem tzw. mocnej budowy, a tłuszczyk rozkłada mi się równomiernie. I mimo iż słyszę, że jestem "szalenie kobieca" nie czuję się dobrze ze swoją kobiecością. Wolałabym kobiecość w rozmiarze 38, jaki nosiłam 3 lata temu...

Zgadzam się i z Paulą i z Sarenką - najważniejszy jest tzw. złoty środek. We wszystkim . I choć odrobinka miłości własnej . Uczę się tego powoli...

Przepraszam za ten osobisty post trochę nie na temat . Myślałam, że skrobnę coś od czasu do czasu i będę siedzieć ciuchutko w kąciku nierozpoznana . Jak napisałam kiedyś Beliczkowi zalogowałam się stosunkowo niedawno, ale biernym użytkownikiem Wizażu jestem od dawna. Szczerze mówiąc nie miałam ochoty się zapisywać, przede wszystkim z uwagi na brak czasu. Czytać można ukradkiem, ale z pisaniem w pracy to już gorzej ;-). A to wciąga jak się okazało...

Pozdrawiam serdecznie,
demonik troszkę zapracowany

Edytowane przez demonik
Czas edycji: 2005-05-16 o 12:21
demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-16, 12:38   #112
beliczek
Zakorzenienie

ad vocem demonici: Mój mąz stwierdził, że demonik jest idealnie w jego typie kobiecości. Wogóle to zapytała sie : "co to za seksowna koleżanka?" ja się nawet zazdrosna zrobiłam (zartuje). Tak więc nie wierzcie jej: nie jeste jakimś grubym monstrum!
Stary 2005-05-16, 13:13   #113
Asika
Zadomowienie

dziewczyny, jak tam po łikendzie akcja tracimy kilogramy? Co dobrego, odchudziającego macie dzisiaj na obiad? Czy przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną wizażankę z 3 kg do zrzutu? Ja dzisiaj mam głodówkę. Zobaczymy co z tego będzie. Jak na razie jest OKI. Od jutra dieta ;-)
Asika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-16, 23:47   #114
Meariel
调解人

Cytat:
Napisane przez beliczek
Pomidorowym bagietkożercom mówimy "NIE". Nie pozwolimy osłabić zapału naszego kolektywu. Miejmy nadzieję, że kuszenie nas obcymi elemenami w postaci bazylii to przypadkowa akcja obcego wywiadu a nie zorganizowana napaść. Niech żyje owsianka i pu-erh budujący razem szczupłą przyszłość naszych towarzyszek.

czuję sie przywolana do porzadku skutecznie
DZis zjadlam ostatnia bagietke... w tym miesiacu... obiecuje
Stary 2005-05-17, 09:45   #115
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beliczek
(...)Tak więc nie wierzcie jej: nie jeste jakimś grubym monstrum!
Dziękuje Beliczku!

Jak Wam idzie kobietki? Pochwalcie się . Ja nie mam czym, dziś na śniadanie zjadłam drożdżówę . Chcę się jednak zrehabilitować i zrobić niskokaloryczną i lekkostrawną obiado-kolację. Macie jakiś pomysł na szybkie i najlepiej jarskie danie?? Podpowiedzcie proszę .

Pozdrawiam,
demonik
Stary 2005-05-17, 09:50   #116
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Thumbs up Dot.: dietetyczny troll odchudza się.szuka przepisów...

Cytat:
Napisane przez demonik
Dziękuje Beliczku!

Jak Wam idzie kobietki? Pochwalcie się . Ja nie mam czym, dziś na śniadanie zjadłam drożdżówę . Chcę się jednak zrehabilitować i zrobić niskokaloryczną i lekkostrawną obiado-kolację. Macie jakiś pomysł na szybkie i najlepiej jarskie danie?? Podpowiedzcie proszę .

Pozdrawiam,
demonik
Polecam: Kula mozarelli przekładana pomidorkiem , skropiona oliwą z oliwek i posypana bazylią. Mój wczorajszy obiad. Szybkie, jarskie, pyszne i chyba raczej bobma kaloryczna to to nie jest.
Stary 2005-05-17, 10:09   #117
sarenka
Zakorzenienie

[QUOTE=demonik]Jak Wam idzie kobietki? Pochwalcie się . Ja nie mam czym, dziś na śniadanie zjadłam drożdżówę .

Lepiej drożdżówkę na śniadanie niżna kolację [cierpię dziś na syndrom Pollynanny ]

co do przepisu na obiad to chętnie sama podsłucham Choć u mnie bezapelacyjnie będzie dziś coś po meksykańsku - ale na jutro jeszcze nie mam planów.
Stary 2005-05-17, 10:23   #118
demonik
Zakorzenienie

Smile Dot.: dietetyczny troll odchudza się.szuka przepisów...

Cytat:
Napisane przez koko
Polecam: Kula mozarelli przekładana pomidorkiem , skropiona oliwą z oliwek i posypana bazylią. Mój wczorajszy obiad. Szybkie, jarskie, pyszne i chyba raczej bobma kaloryczna to to nie jest.
Koko - toż to także mój wczorajszy obiad! Co prawda BARDZO lubię caprese i mogłabym jeść ją codziennie , ale może coś jeszcze Wam przyjdzie do głowy...?

Niemniej dziękuję
Stary 2005-05-17, 10:36   #119
beliczek
Zakorzenienie

a mój Shrek wczoraj przybył makro obładowany pierogami leniwymi, krewetkami tygrysimi i innymi pysznościami. Jednym słowem - SABOTAŻ we własnym domu!
Stary 2005-05-17, 12:43   #120
beliczek
Zakorzenienie

Krysia wyzdrowiała już prawie (tylko katarek) za to rozłożyło mnie... jestem bardzo odporna ale tym razem nie dałam rady katara, kaszel, gorączka, brak apetytu a w czwartek zwala mi się na głowe rodzina z Bawarii (czyt. dobra kolacja + wysprzątane mieszkanie).
DZiś przypaliłąm moją śniadaniową owsiankę zjadłam odrobinkę... Nie mogę nic przełknąć, piję tylko soczek pomidorowy i pu-erh. Zrobię póżniej pierożki leniwe dla Krysi, to pewnie skubne ze dwa.
Ogólnie widac efekty mojego odchudzania, whcodze w ciasne spodnie, czuję się lekko, i o dziwno nie mam wilczego apetytu. Od słodyczy mnie odrzuca (mimo, że nie biorę chromu). Może to ten owsiankowy błonnik jest tak magiczny?
Poza tym to dbam o siebie, codziennie peeling (odkryłam fantastyczny Kolastyny z linii Body special), seria fitness bielendy (nie mam cellulitu ale potrzebuje ujędrnienia). Miło zaskoczył mnie krem do biustu Avon - niemaże się, pięknie napina skórę, nawilża, odżywia. Z bielendu podobają mi się ampułki na dzień i na noc a na to żel termoaktywny. Ten żel to super sprawa teraz keidy jest zimno w mieszkaniu, Shrekuś mówi, że az miło się do mnie przytulić.przed wyjazdem do Tunezji zafunduję sobie kurację Body Scoulptess Lancome( ten to dopiero ujędrnia), może nawet kupię bandaże z tej linii.
A Wy jak dbacie o siebie w trakcie odchudzania? Może macie jakieś patenty na jędrną skórę? Boje się,żeby skóra nie starcił napięcia w trakcie odchudzanka...
buziaki!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości