![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Krakowskie Mamy
Cytat:
![]() Ale sa tego plusy bo skoro jestesmy dwie to nie bedzie nawalu sstron do nadrabiania ![]() Ja jak juz kiedys pisalam jestem mama Zosi ale juz nie ma 5m tylko trzy lata a dodatkowo kilka dni temu przyszla na swiat moja druga coreczka-Ania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ja jestem krakowską mamą prawie 3 - miesięcznego Jasia ![]()
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
o proszę jest i 3 mamusia
Moze nasz wątek odżyje Mama d gratuluję drugiej pociechy ![]()
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Dziekuje KuNu
![]() Bylo by fajnie gdyby watek sie podniosl bo podczas niezlczonych kp chetnie bym poczytala i cos od siebie tez dorzucila ![]() Krakusi ujawniajcie sie ! ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Mama d gratuluje drugiej córeczki!
Ja co prawda obecnie londyńską mama jestem ale sercem jeszcze w Krakowie. Mam ponad 3 letnia Helenke i 11 miesięcznego Antosia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas roznica to 3lata, meza nie ma wieczorami wiec na mysl o tym ze nadejdzie kiedys 'normalnosc' i wieczorne kapiele bedana mojej glowie.... chwilo trwaj bo juz w sb wyjezdza moja mama i wtedy sie zacznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
cześć
![]() można ![]() tez jestem z Krakowa, jestem mamą Krzysia 3,5 i Dominiki 1,5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ja jestem mamą miesięcznego Radka ![]()
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
JA z moją 5-letnią Olą chodzę na bezpłatne warsztaty dla dzieci, które organizuje Chochołowy Dwór w Jerzmanowicach: http://www.chocholowydwor.pl/AkademiaMalegoArtysty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęście mąż kąpie oboje, bo od kiedy Antek siedzi kąpią razem a ja tylko odbieram Antoska, ubieram karmie i usypiam. Maz kladzie Helcie. Co prawda był taki czas jak byłam z nimi sama bo mąż był w Londynie my jeszcze w Krakowie. Antek miał 4 miesiące i wbrew pozorom nie było źle, logistynie bez problemów ale Helusia wspaniale współpracowała i bardzo mi pomagala nie przeszkadzajac. Gdy kapałam Antka, Helcia oglądała bajkę i jadła kolację, niezbyt pedagogicznie ale zdawało egzamin bo mogłam spokojnie go nakarmić i zasypial. Dasz rade! Matki to potrafią! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dokładnie - logistyka do podstawa ![]() u mnie (różnica dwa lata) ![]() ![]() Natomiast ja mam problem w drugą stronę - muszę z Krzysiem robić dużo takich plastycznych rzeczy typu rysowanie malowanie itd i tu mam kłopot bo przy młodej nic ale to dosłownie nic nie możemy zrobić bo ona też chce, zabiera bratu wszystko, to co on weźmie do ręki ona musi też w tym samym momencie i wszytsko bierze do buzi - odgryza kawałki kredek, bierze do paszczy pędzel umoczony w farbie, ciastoliny to nawet nie wyciągam... i tu sobie nie umiem poradzić bo ona już prawie nie śpi w ciągu dnia i nie wiem jak ją spacyfikować na czas naszej "artystycznej działalności "... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
jasne, że rozruszamy
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry mogę prosić o wypełnienie ankiety? Bardzo mi są one potrzebne do pracy magisterskiej. Czas mnie nagli bo czerwiec zbliża się dużymi krokami
Ankieta dla Kobiet aktywnych fizycznie podczas ciąży- kobiet które podczas ciąży robiły wszystko< były aktywne zawodowo, ćwiczyły, spacerowały, uprawiały sport> http://www.interankiety.pl/interanki...5ca7ed431cfec9 Ankieta dla kobiet nieaktywnych fizycznie- kobiet które nie mogły być aktywne z różnych powodów< nie mogły, ponieważ ciąża była zagrożona, ginekolog zabronił, nie ćwiczyły bo nie miały ochoty czasu, nie wiedziały czy mogą i co mogą robić> http://www.interankiety.pl/interanki...a9cd75b04e03f3 Ankiety te są anonimowe. Proszę o poświęcenie odrobinki czasu ). Wam zajmie to dosłownie 5 minut a mi pomoże w badaniach do pracy magisterskiej. Pozdrawiam Edytowane przez Studentkaa24 Czas edycji: 2015-03-24 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
![]() Chętnie do Was dołącze ja jestem mamą 11-sto dniowego Bartusia -mam 25 lat i to moje pierwsze dziecko oczywiscie też z Krakowa - pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Tak staro wyglądam ? ![]() Kurcze czytam o tym baby blus- ie nie wiem czy od kilku dni mnie nie złapał ... Jestem taka rozdrażniona ciagle chce mi sie płakać , brakuje mi czegoś a sama nie wiem czego ... Spac w dzien nie moge jak młody spi ... Ehh kiedy to minie ? ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a skad kochana! Nie wygladasz ani staro ani mlodo.. po tak ogromnym wysilku jak porod ciezko to oceniac ale myslalam ze jestes w moim wieku - 28. Ohhh slawetny BB :-( nie pomoge bo temat chyba nie ma zadnej reguly, przy Z (pierworodnej) byl a teraz przy A (tfu tfu/ odpukacc!) Jest super ![]() Mysle ze jak czujesz ze sobie z tym nie poradzisz to poszukaj pomocy, moze gin cie gdzies skieruje. Nie zaniedbaj tematu bo im glebiej w las tym trudniej wyjsc,wiemco pisze :-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Wydaje mi sie ze to przechodzi ... Odbił sie na mnie chyba trudny porod i pobyt młodego w inkubatorze ... Maz chodzi do pracy dodatkowo złapał wirusa i nie podchodzi do dziecka wiec wszystko robię sama - mam nadzieje ze to przejściowe . Dzis mino trudnej nocy ( młody od 2 do 4:30 nie spał ) wstałam jakaś pełna optymizmu moze ten BB juz sobie idzie precz . Czytałam ze często ustępuje do 2 tyg po porodzie u nas ten czas mija w sobote .
A jak Ty sobie radzisz kochana z dwójka ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() na pewno przejdzie ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
dołączę i ja - jestem mamą 3 tygodniowej Emilki, mam 32 lata, to moje pierwsze dziecko, jestem z Krakowa ale mieszkam w Wieliczce
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Meganka - radze wobie jako takotzn, starsza jest bardzo wyrozumiala i zaangazowana ale irytuje mnie uziemienie z kp. Wtedy musze mowic zdanie, ktorego nie znosze "poczekaj...jak skoncze" nie chce zeby odebrala ze przez mlodsze ja zaniedbuje i odsuwam jej potrzebe na za chwile.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem Wam ze bliźniaki to byłaby dla mnie niezła szkoła życia - bo juz przy jednym czuje sie mega zmeczona . Tez nie moge spac w dzien a w nocy młody robi co chce . Raz spi 3 h czasami tylko godzinę - innym razem zaśnie Zaraz podkarmienie a czasami usypianie zajmuje 1,5 h ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
o jak miło nam się tu rozkręca
![]() Jednak mamusie krakowskie/okołokrakowskie są ,tylko cichutko siedziały Hottie,to prawie tak jak ja Mieszkam pod Wieliczką,mam 32 lata,i też jestem mamą Emilki,tyle że 4,5 miesięcznej ![]() To nasze pierwsze dziecko i szczerze mówiąc planujemy chyba tylko jedno Miałam bardzo ciężką ciążę i zupełnie nie mam ochoty przechodzić tego drugi raz,chyba że to prawda że się wszystko zapomina...cóż ja narazie nie zapomniałam ![]() Ale nasza Emileczka cudna,śliczna i ..jak narazie nie sprawia większych problemów ![]()
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Hej! Witam się i ja
mamusia lutowa 2015 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No wlasnie, madrzy tego swiata kaza spac wtedy kiedy dziecko ale z rana nie czuje takiej potrzeby a kiedy pozniej sie poloze to Ania jakbyto czula i zaraz ma jakis 'problem' (czkawka, zla pozycja, kupa, glodna itp). Tak wiec sypiam po 2h w nocy... jestem ledo zywa :-( A marudzilam ze w ciazy sie nie wysypialam..oj jaka bylam prozna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
mama d łączę się w bólu... też już wymiękam, nie raz jest mi niedobrze z niewyspania
moja Domka ma wprawdzie 17 miesięcy i już spała prawie całą noc ale od dwóch miesięcy coś jej się odwidziało i co godzinę, co półtorej budzi się , a dzień zaczyna o 4 albo 4, 30 i idzie spać dopiero kolo 8, a ja już się wtedy nie położę bo muszę ogarniać dom, obiad itd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
To ja tez sie łącze w niewyspaniu - dzis nawet przed jednym z karmien nie zmieniłam pampera bo nie płakał - nie miałam siły ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
współczuję Wam dziewczyny z tym niewyspaniem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.