Panny Młode Kielce - część 8 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 15:13   #91
aga2012
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część 8

Widzę, że na dzień dobry uzyskuje się opierdziel, a nie odpowiedź, no ale trudno się mówi.
No cóż, nie jestem na forum od lat, tak jak pewnie połowa z Was tutaj, więc zapytałam najpierw, a nie przeszukiwałam forum.
Wydaje mi się, że takie same były wszystkich początki, ale pozostawiam to bez komentarza.
Dzięki za dobre chęci.
aga2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 15:27   #92
malgos_87
Raczkowanie

Ja też się melduję w nowym wątku.
Lowczyni gratulacje
Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
i ja witam w nowym wątku
łowczyni gratulacje wczoraj sie dowiedziałam ze ja zostane ciocia hihi i tez ma taki sam termin co ty
co do spraw slubnych wczoraj udało nam sie rozdac 7 zaproszen
zamowilismy obraczki za około dwa tygodnie maja byc dzis bylismy u ksiedza i wstepnie umówilismy sie na spisanie protokołu

ale w tym tygodniu mamy duzo na głowie dalsze rozdawanie zaproszen kancelarie i usc oraz garnaik tz ech no nic dobrej nocki
Wiesz może w jakich godzinach można załatwiać usc i ile potrzeba na to kasy? My za tydzień planujemy załatwić usc i kancelarię.
Zaproszeń jeszcze nie rozdaję, bo nadal na nie czekam. Zamówiłam niecały miesiąc temu i jeszcze nie przyszły... Nie wiem jak ja się wyrobię z rozdawaniem przy takiej ilości ludzi... A od dzisiaj zostało równe 3 miesiące.
malgos_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 15:27   #93
srubka87
Zadomowienie

aga- no przestań...nie gniewaj się. Taką samą burę dostają Wizażanki, które są tu od miesięcy czy lat. Udzielanie w kółko tych samych rad czy informacji jest zwyczajnie nudne. Jeśli nie utniemy tego w zarodku, wtedy to forum będzie polegało na schemacie: pytanie (to samo po raz setny)- odpowiedź. A tu nie o to chodzi. Nie byłoby wtedy tu stałych Forumowiczek, no bo po co? Skoro w kółko mówilibyśmy o tym samym. Przyłącz się do nas Zapraszamy
Stary 2011-02-07, 15:31   #94
izasalamon
Wtajemniczenie

A ja mam pytanie nt. obrączek, a dokładniej brylantów. Jeden maleńki chciałavbym mieć w obrączce, ale nie wiem jak bardzo różnią się wielkością te o masie 0,01 a te o masie 0,02. Czy któraś w was ma obrączkę z brylantami i powie mi jaka jest różnica w ich wielkości?
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 15:42   #95
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgos_87 Pokaż wiadomość
Ja też się melduję w nowym wątku.
Lowczyni gratulacje

Wiesz może w jakich godzinach można załatwiać usc i ile potrzeba na to kasy? My za tydzień planujemy załatwić usc i kancelarię.
Zaproszeń jeszcze nie rozdaję, bo nadal na nie czekam. Zamówiłam niecały miesiąc temu i jeszcze nie przyszły... Nie wiem jak ja się wyrobię z rozdawaniem przy takiej ilości ludzi... A od dzisiaj zostało równe 3 miesiące.
my idzeimy około 8 i w zeszłym roku ta przyjemnosc kosztowała 84 zl mam nadziej ze nie podrozała

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

do izasoalomon na yes masz kreatora obraczek i masz pokazane 001 i 002 jest spora roznica:P

http://www.yes.pl/kreator_obraczek
How could so much love be inside of you

Edytowane przez booziaczek
Czas edycji: 2011-02-07 o 15:46
booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 15:48   #96
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
my idzeimy około 8 i w zeszłym roku ta przyjemnosc kosztowała 84 zl mam nadziej ze nie podrozała

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

do izasoalomon na yes masz kreatora obraczek i masz pokazane 001 i 002 jest spora roznica:P

http://www.yes.pl/kreator_obraczek
No niby tak, ale jak to w rzeczywostości wygląda Bo nie wiem czy warto dopłacać 50 zł ,zeby mieć większy

Edytowane przez izasalamon
Czas edycji: 2011-02-07 o 15:50
Stary 2011-02-07, 15:50   #97
booziaczek
Zadomowienie

podobnie tylko sa obydwa mniejsze ale mniej wiecej taka roznica ze jest o połowe mniejszy

Stary 2011-02-07, 16:40   #98
Mega1979
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie nt. obrączek, a dokładniej brylantów. Jeden maleńki chciałavbym mieć w obrączce, ale nie wiem jak bardzo różnią się wielkością te o masie 0,01 a te o masie 0,02. Czy któraś w was ma obrączkę z brylantami i powie mi jaka jest różnica w ich wielkości?

Hej,
ja mam kolczyki i pierścionek, ale zawsze wydają mi się za małe(( czyba kolczyki mają 0,01 i są faktycznie drobniutkie.

przy czym podobno jak się ma obrączke z maczyczkiem to trudno jest ją zwiększyć lub zmniejszyć, ale będę się tego dowiadywac dokładnie przy zamawianiu (negocjuję rodzaj zamawianych obrączek, jeżeli czegoś się dowiem (nie chce mi się jeszcze szukać tych informacji w Google) to się podzielę

a ja umówiłam się w sprawie ewentualnego szycia gorsetu... zobaczymy co z tego wyjdzie:00

miłego popołudnia

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
No niby tak, ale jak to w rzeczywostości wygląda Bo nie wiem czy warto dopłacać 50 zł ,zeby mieć większy

jasne, ze warto!!!

kamień inaczej wygląda, większy ładniej się świeci i łyszczy,

warto raz w miesiącu przeczyścić kamienie u jubilera, koszt 5 zł (tyle płace za kolczyki i pierścionek), a miło na nie patrzeć, samemu w domu takie czyszczenie to nei to samo
Mega1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:19   #99
barwineczek
Wtajemniczenie

a dziewczyny, bedziecie nosić obrączke i pierścionek zareczynowy na jednym palcu??
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:20   #100
olanaaa
Raczkowanie

melduje się i ja w 8 czesc
olanaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:21   #101
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
a dziewczyny, bedziecie nosić obrączke i pierścionek zareczynowy na jednym palcu??
Ja się jeszcze zastanawiam. Wszystko zależy jak to będzie się komponowało Ale w pierwszych planach było, że będę nosić na tym samym palcu. Teraz zaręczynowy noszę na środkowym, bo z serdecznego spada
Stary 2011-02-07, 17:22   #102
booziaczek
Zadomowienie

przyslali mi potwierdzenie:d zlozenia zamowienia obraczek ja nie bo bede miala gruba obraczke a wlasnie bedziecie nosic dalej pierscionek zareczynowy??

Stary 2011-02-07, 17:23   #103
olanaaa
Raczkowanie

Cytat:
ja nie bo dla mnie to za duzo jak na jednen palec tak wiec pierscionek zareczynowy przejdzie na lewą reke
Stary 2011-02-07, 17:25   #104
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się jeszcze zastanawiam. Wszystko zależy jak to będzie się komponowało Ale w pierwszych planach było, że będę nosić na tym samym palcu. Teraz zaręczynowy noszę na środkowym, bo z serdecznego spada
bo jeśli na jednym to odradzalabym obraczke z brylancikem, bo wedlug mnie to troche za duzo

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
przyslali mi potwierdzenie:d zlozenia zamowienia obraczek ja nie bo bede miala gruba obraczke a wlasnie bedziecie nosic dalej pierscionek zareczynowy??
ja bym chciala razem z obrączką, zwykla klasyczna obraczka i klasyczny pierscionek, pierscionek ma dosys duzy kamien wiec bedzie ozdoba dla obraczki
Stary 2011-02-07, 17:32   #105
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
bo jeśli na jednym to odradzalabym obraczke z brylancikem, bo wedlug mnie to troche za duzo

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

ja bym chciala razem z obrączką, zwykla klasyczna obraczka i klasyczny pierscionek, pierscionek ma dosys duzy kamien wiec bedzie ozdoba dla obraczki
Wlaśnie dlatego napisalam, że to były początkowe plany, gdy jeszcze nie wiedziałam jaką chcę obrączkę Ale dwa kamyczki to faktycznie może być za dużo. Więc pewnie jak się zdecyduję na brylant, to pierścionek przeniosę na drugą rękę.
Stary 2011-02-07, 17:38   #106
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
a wlasnie bedziecie nosic dalej pierscionek zareczynowy??
pierścionek nosze na środkowym palcu i tak zostanie
obrączki wybieraliśmy tak, żeby pasowała mi też do pierścionka bo nie zamierzam go chować do szuflady-za bardzo mi się podoba
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:42   #107
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlaśnie dlatego napisalam, że to były początkowe plany, gdy jeszcze nie wiedziałam jaką chcę obrączkę Ale dwa kamyczki to faktycznie może być za dużo. Więc pewnie jak się zdecyduję na brylant, to pierścionek przeniosę na drugą rękę.
aaaaaaaa to nie zalapalam
Stary 2011-02-07, 17:53   #108
izasalamon
Wtajemniczenie

Powiedzcie mi, czy jeśli na okładce zaproszenie napiszę "zaproszenie na ślub" to może ono tyczyć się także wesela? Czy może tak zostać? A może lepiej zostawić samo "zaproszenie"? Choć nie ukrywam, że lepsza byłaby pierwsza werjsa

Chodzi o to, żeby goście nie myśleli, że są zapraszani tylko na ślub.

Edytowane przez izasalamon
Czas edycji: 2011-02-07 o 17:57
Stary 2011-02-07, 17:59   #109
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiedzcie mi, czy jeśli na okładce zaproszenie napiszę "zaproszenie na ślub" to może ono tyczyć się także wesela? Czy może tak zostać? A może lepiej zostawić samo "zaproszenie"? Choć nie ukrywam, że lepsza byłaby pierwsza werjsa

Chodzi o to, żeby goście nie myśleli, że są zapraszani tylko na ślub.
to może "na uroczystość zaślubin", bo "na ślub" brzmi srednio na stronie tytulowej

my z TZ bedziemy miec dwa rodzaje zaproszeń, jedne ladne na wesele, a na sam slub- zwykłe
Stary 2011-02-07, 18:01   #110
Madziuniusia
Zakorzenienie

Ja zaręczynowy noszę na środkowym a obrączkę będę nosiła na serdecznym

Niewykluczone, że jeszzcze w tym roku będzie ślub cywilny...
Stary 2011-02-07, 18:03   #111
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
to może "na uroczystość zaślubin", bo "na ślub" brzmi srednio na stronie tytulowej

my z TZ bedziemy miec dwa rodzaje zaproszeń, jedne ladne na wesele, a na sam slub- zwykłe
Ale to już będzie za długie Więc chyba najlepiej napisać "zaproszenie" po prostu
Stary 2011-02-07, 18:07   #112
barwineczek
Wtajemniczenie

jak dobrze wiecie jestem baaaaaaaardzo kochliwa, oto kolejny obiekt mojej miłosci http://www.zawakol.pl/centrum/index....d=81&Itemid=66
tak sobie mysle ze gdybym miala 100 tys złotych to dopiero urządziłabym wesele jakie bym chciala

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Ale to już będzie za długie Więc chyba najlepiej napisać "zaproszenie" po prostu
w takim wypadku lepiej samo zaproszenie

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

a mam jeszcze jedno pytanie. Czy to bedzie duzym nietaktem jak sie wysle zaproszenia poczta? albo kazde z nas da swojej rodzinie?
Stary 2011-02-07, 18:11   #113
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
jak dobrze wiecie jestem baaaaaaaardzo kochliwa, oto kolejny obiekt mojej miłosci http://www.zawakol.pl/centrum/index....d=81&Itemid=66
tak sobie mysle ze gdybym miala 100 tys złotych to dopiero urządziłabym wesele jakie bym chciala

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

a mam jeszcze jedno pytanie. Czy to bedzie duzym nietaktem jak sie wysle zaproszenia poczta? albo kazde z nas da swojej rodzinie?
Zawsze możesz takie drugie wesele zrobić na okrągłą rocznicę ślubu I zacząć już teraz zbierać na nie

Co do zaproszeń - my też część wysyłamy pocztą. A czy to nietakt jak rozda się własnej rodzinie osobno - wszystko zależy od gości. Są przecież takie sytuacje, że albo TŻ alo PM nie może.
Stary 2011-02-07, 18:16   #114
Tanitka
Rozeznanie

Dziewczyny mam takie pytanie. Orientujecie się gdzie w Kielcach mozna kupić ładną bizuterię slubna z kamyczkami Swaroskiego?
Stary 2011-02-07, 18:18   #115
olanaaa
Raczkowanie

[QUOTE=barwineczek;2491986 6]jak dobrze wiecie jestem baaaaaaaardzo kochliwa, oto kolejny obiekt mojej miłosci http://www.zawakol.pl/centrum/index....d=81&Itemid=66
tak sobie mysle ze gdybym miala 100 tys złotych to dopiero urządziłabym wesele jakie bym chciala [COLOR="Silver"]

o matko.... chyba tez sie zakochałam
Stary 2011-02-07, 18:20   #116
frogutka
Zadomowienie

Cytat:

nie zawsze można do kogoś pojechać zaprosić np. 500km na drugi koniec Polski, jeśli jednak jest w miarę blisko to zdecydowanie lepiej osobiście. Ja bym się dziwnie poczuła gdyby ktoś wysłał mi zaproszenie a mieszka w moim mieście albo w obrębie 100km. Znaczy, że nie chce się ze mną spotkać? Bo, że czasu nie ma nie uwierzę
A czy razem czy osobno hmm... przyjęło się, że Młodzi proszą razem, zresztą czasem jest raźniej ale jeśli nie możecie bo np. TŻ za granicą to chyba wszyscy to zrozumieją
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 18:23   #117
arasik357
Raczkowanie

Oj oj już 4 strona, ja też się melduje

Jeśli nie mozecie osobiscie no to czemu nie pocztą, mój szwagier poczta wysyłał albo rodzice rozdawali bo on niestety za granicą był w pracy, a wszyscy na wesele dopisali
Stary 2011-02-07, 18:25   #118
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
nie zawsze można do kogoś pojechać zaprosić np. 500km na drugi koniec Polski, jeśli jednak jest w miarę blisko to zdecydowanie lepiej osobiście. Ja bym się dziwnie poczuła gdyby ktoś wysłał mi zaproszenie a mieszka w moim mieście albo w obrębie 100km. Znaczy, że nie chce się ze mną spotkać? Bo, że czasu nie ma nie uwierzę
A czy razem czy osobno hmm... przyjęło się, że Młodzi proszą razem, zresztą czasem jest raźniej ale jeśli nie możecie bo np. TŻ za granicą to chyba wszyscy to zrozumieją
moj TŻ mieszka 250 km od kielc ja obecnie przebywam prawie 400km od kielc, przyjezdzam na swieta ale to za wczesnie na zaproszenia, a potem tylko na 2 dni zalatwiac formalnosci i dopiero miesiac przed slubem- za pozno. Czy moge rodzinie z kielc wyslac?
Stary 2011-02-07, 18:30   #119
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
To i moze ja sie czegos naucze - od jakiegos czasu zastanawiam sie co daje ustawienie kogos jako przyjaciela na wizazu? Wie ktos?
Tyle, że go widzisz z "+" jak jest na wątku i łatwiej wyszukać go jak chcesz napisać wiadomosc. Wiecej rewelacji nie zauwazylam
Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
aga- no przestań...nie gniewaj się. Taką samą burę dostają Wizażanki, które są tu od miesięcy czy lat. Udzielanie w kółko tych samych rad czy informacji jest zwyczajnie nudne. Jeśli nie utniemy tego w zarodku, wtedy to forum będzie polegało na schemacie: pytanie (to samo po raz setny)- odpowiedź. A tu nie o to chodzi. Nie byłoby wtedy tu stałych Forumowiczek, no bo po co? Skoro w kółko mówilibyśmy o tym samym. Przyłącz się do nas Zapraszamy
Dokladnie
aga2012 zapraszamy do udzielania się. Naprawde męczące jest jak w ciągu 2 dni wchodzi 6 osób i pyta o to samo (raz sie zdarzylo, ze odpowiedź na pytanie byla na poprzedniej stronie).
Zresztą udzieliłam Ci pomocnej odpowiedzi odnośnie już napisanych opinii (zwlaszcza ze wiele osob przestało sie udzielac i na zadane pytania juz nie odpowiedza).

Moze bede miec numer do Pani z poradni Mam nadzieje, ze moja kolezanka znajdzie
Btw. jestem szalenie zadowolona bo kupilam sobie suszarke Nie wiem jak można żyć bez tego cuda Moja poprzednia upadła - sama, naprawde (wcale nie chciałam jej dobić)

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Edytowane przez Trinette
Czas edycji: 2011-02-07 o 18:32
Trinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 19:06   #120
doris888
Rozeznanie

Cytat:

moja Świadkowa była tam rok temu na weselu..i mówi że to najlepsze wesele w jej życiu jeżeli chodzi o miejsce... jedzenie super i tyle że po jednym zabierali talerzyki a drugie już nieśli, desery do wyboru musy, ciasteczka, lody , muffinki... czyste szaleństwo drinki kolorowe i pierwszej klasy jakie tylko kto chciał... chociaż mówiła że wesele miało też swoje minusy bo było 150 osób i każdy się rozchodził albo po pokojach, albo na dwór do grila, albo do baru... wszyscy podziwiali salę, hotel i otoczenie a mało kto się bawił....jedna dziewczyna nawet poszła do pokoju i wróciła na salę z mokrą, umytą głową he he ale to juz kwestia gości
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości