|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
A ja mysle, ze to mamusie majowe beda zazdroscic czerwcowym
Zupelnie sie tego nie spodziewalam, ale jak sie Olek urodzil, to mimo ogromnego szczescia, ze juz jest z nami, przezylam kilka przeplakanych tygodni - nie byla to prawdziwa depresja poporodowa, ale tak bardzo bylo mi zal, ze nie ma juz dzidziolka w brzuchu, tesknilam za kopniakami i wielkim brzuchem i ryczalam na widok kazdej ciezarowki Takze cieszcie sie brzuszkami i nie poganiajcie dzieciaczkow ![]() Wiecie, jesli chodzi o lozeczka, warto sie zastanowic nad lozeczkiem 140x70 - zazwyczaj ten rozmiar daje sie pozniej zdemontowac i powstaje lozko dla starszaka, jak kupicie mniejsze, to w niedalekiej przyszlosci czeka Was kolejny wydatek, ale to oczywiscie do indywidualnej analizy ![]() |
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
dla mnie ogólnie byłoby lepiej, bo wyjeżdżamy mieszkać do Niemiec i przyjeżdżając tutaj do pl to weźmiemy to tylko złożymy i gotowe bd ..
a tak to problem będzie .. jeszcze myślę, oglądam i zobaczymy.. może coś w niemczech wpadnie mi w oko
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
myślę że przed samym porodem każda z nas będzie myślała tylko o tym żeby jakoś przeżyć poród i żeby maleństwo było zdrowe
|
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin - dzięki za instrukcje
Karkówka będzie jutro, dziś przygotuję marynatę a na obiad podam spaghetti więc też dziękuję za pomysł I zrobię chyba zaraz bo już mam taką ochotę, że na pewno nie będę czekać na TŻ'ta ![]() O jaaaaaa, ja też chcę Jejciu, jak już będę miała łóżeczko to będę je codziennie oglądać i płakać z radości na samą myśl się rozklejam, ja już teraz wchodzę sobie do pokoiku małej tylko po to aby w nim pobyć i powyobrażać sobie wszystko Achhh.... No dobra a póki co coś realnego - mój "big ben" Dla porównania wrzucam brzuszek z 14tyg. pamiętacie jak mi wtedy pisałyście, że już taki "duuuuży" a dziś nie mogę uwierzyć, że kiedyś był taki maciupki
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
sandrunia1511 to tam na pewno kupisz coś fajnego i to w lepszej cenie niż u nas
koleżanka radziła mi przy tych kojcach- łóżeczkach zwrócić uwagę na maksymalne obciążenie, im większe tym łóżeczko będzie stabilniejsze---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- moria44 ładny kształtny brzusio
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
ale duzo pieknych brzuszkow,
mori taki jak pileczka, migotkiitaki jak z reklamy jakejs, a ani to juz wogole wymiata
|
#98 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do dnia pizzy - przypominam, ze po wyslaniu smsa z telefonu w sieci Orange pod numer 241 o tresci Film dostajecie znizke 2 w cenie 1 na bilety do Cinema City i 2 w cenie 1 na pizze do Pizza Hut. Dotyczy wszystkich pizz, na wynos. Cytat:
Od marca wydaje kase tylko na mieszkanie, jedzenie i paliwo, a reszte zostawiam dla dziecioka. Rzutem na tasme kupilam jeszcze 3 uzywane pajace Mothercare, troche za rozowe, ale w dobrej cenie, z dobrej firmy, a do tego z pajacami w szafce u mnie krucho, wiec sie przydadza. http://allegro.pl/mothercare-3szt-pa...440304278.html Jeszcze licytuje taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=1446121638 a teraz wracam do starego watku, bo zostalo mi tam jakies 10 stron do nadrobienia
|
|||
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria brzuszek piękny
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
Ja chciałam trochę znowu zboczyć z tematu głównego ... dziewczyny, co myślicie o takich drzwiach do mieszkania? Bardzo podobają mi się te z samego szkła. Myślicie, że to jest bezpieczne przy dziecku? Proszę o opinie
![]() I gdyby tak któraś się natknęła na kafelki z ostatniego zdjęcia, to proszę o informację, bo szukam takich do przedpokoju. |
|
|
|
#101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A zdjęcie Igusi w ramce |
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie sa bezpieczne bo szklo jest z pewnoscia hartowane i wzmocnione, ale na 100% sa bardzo niepraktyczne, jak dziecko zacznie chodzic i dotykac ich swoimi niekoniecznie czystymi raczkami, to bedziesz non stop z plynem do szyb i szmatka biegac
|
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny właśnie zachowałam się jak spanikowana przyszła mamuśka i...kupiłam fotelik
. Okazało się, że tych fotelików Maxi Cosi Bubble Dream po 399zł nie ma już na allegro - normalnie mi się zrobiło gorąco, zaczęłam szukac w internecie i kupiłam w jakimś sklepie internetowym za 395zł (nawet nie sprawdziłam wiarygodności sklepu ![]() Dla zainteresowanych podaje stronę http://www.dako-baby.pl/product.php?id_product=19 zostały 2 ostatnie szt.
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
Akurat to mi nie przyszło do głowy. Skupiłam się na kwestii bezpieczeństwa, a nie pomyślałam o tym myciu. Chociaż nie wiem ... takie drewniane drzwi też się palcują. My nie mamy dzieci, a raz w tygodniu czyszcze drzwi, bo są wiecznie pomazane i paluchy się odciskają. A może któraś ma takie szklane w domku i może się wypowiedzieć?
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sam fakt estetyki i czyszczenia, jest strasznie ciezkie ja mam zaledwie lezke przechodzaca przez sam srodek i co paredni musze szorowac bo kazdy paluch widac i inne pierdy dzwonl z allegro jutro beda moje cudenka czyli lozeczko itp itd |
|
|
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
moria w tej pasiastej bluzeczce po prostu wymiatasz
rewelacyjny brzunio ![]() I oficjalne podziękowania dla koleżanki M za namiary na dr D ode mnie i tż od poniedziałku śpimy spokojnie
|
#107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczynki
Ja szybciutko melduje się w kolejnym wątku, cobyście ( ![]() Moria jaka ty szczuplutka jesteś!!! Brzuszek śliczny, mała dupka, udko też w normie.. zazdroszczę ![]() ![]() Resztę nadrobię później, idę domek ogarnąć i obiad przygotować.. Podobno dzis dzień pizzy (doczytałam ostatni wątek), a u mnie lasagna, powiedzmy że blisko. Princi robię z twojego przepisy - tym razem musi wyjść!!!
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
No tak w tamtym wątku odezwalam sie zaledwie pare razy a tu juz nowy!
Witam sie w tym i nadrabiam stary ![]() Ja dzis po glukozie i powiem Wam ze nie bylo tak źle.teraz jakos slodkiego mi sie ciagle chce!! No a wogole ja sie Was pytalam czy z woda sie rozciencza,bo ja glupia myslalam ze ta glukoza to wplynie.Dopiero dzis jak sobie buteleczke otworzylam,zobaczylam ze to w proszku.Matko jak mozna byc takim glupim!! Jesli chodzi o te plytki na podlodze to podobne płytki ma Paradyż - Arkesia (kolor beige lub brown) |
|
|
|
#110 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czesc ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwsza jego mysl: "to teraz juz w ogole nie bede łózka ścielil" piekne brzuszki macie dziewczynki co do imienia Mąż chce Nikole...a ja nie mam przekonania do tego imienia
|
|
|
#112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
dziwczyny mam jeszcze trochę czasu to postaram się ciut nadrobic
![]() ten wątek udało mi sie doczytać, ale zerkne jeszcze na ostatnie strony starego Zrobiłam ciacho krówkowo-słonecznikowe :slin a:a łodkie ![]() ale tak na szybko to jeszcze nie robiłam...nawet biszkopt kupiłam bo bez piekarnika nie wyczaruje ![]() ale i tak jest pycha ![]() jutro namówię mężulka na sesje zdjęciową brzuszka to wam wrzucę ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- a tak w ogóle to kupiłam 5 par białych skarpetuszek dla dzidzi za 25 zł ![]() opłacało się???
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
w mothercare było 5 par za 9,99
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
Na TVN właśnie zaczynają się "Rozmowy w toku" pt. "Facet to świnia"
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyn kupujcie welurowe pajacyki? czy może na ma -czerwiec będą one za ciepłe?
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Już tyle nadrukowałyście???:confus ed: Jestem pod wrażeniem Ja dzisiaj miałam aktywny dzień także dopiero włączyłam kompa,ale za bardzo nie chce mi się przy nim siedzieć i nie mam siły w zasadzie,także lecę zalegnąć na kanapie Pozdrawiam
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, co Ty mówisz że masz duży brzuch?
Ja tam widzę normalny piękny domek dla dzidziusia
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Helloo dziewczynki w nowym wątku!!! Calusi dzień do Was nie zajrzałam i mam 8 stron
Sliczne brzuszeczki Monia, ja jestem bardziej po 30 niż Ty andziot, Ty dzis ginek? Wróciłąs juz ?
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
chciałam się tylko przywiatć w kolejnej części i lece Was nadrabiać .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Zupelnie sie tego nie spodziewalam, ale jak sie Olek urodzil, to mimo ogromnego szczescia, ze juz jest z nami, przezylam kilka przeplakanych tygodni - nie byla to prawdziwa depresja poporodowa, ale tak bardzo bylo mi zal, ze nie ma juz dzidziolka w brzuchu, tesknilam za kopniakami i wielkim brzuchem i ryczalam na widok kazdej ciezarowki 

na samą myśl się rozklejam, ja już teraz wchodzę sobie do pokoiku małej tylko po to aby w nim pobyć i powyobrażać sobie wszystko
koleżanka radziła mi przy tych kojcach- łóżeczkach zwrócić uwagę na maksymalne obciążenie, im większe tym łóżeczko będzie stabilniejsze

Czekamy na Ciebie fasolko

:slin a: