|
|
#91 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
Cytat:
Może jakieś zdjęcie pokażesz? Taniec belgijski widzę pierwszy raz, nie miałam pojęcia o czymś takim.Cytat:
Dobrze, że już minęło co najgorsze, kciuki żeby wszystko pięknie się ułożyło. ![]() Dzisiaj prawie nauczyłam się pisać moje imię po arabsku.
|
|
#92 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic nie kupiłaś? czzemu smutna buźka? to dobrze Cytat:
tak mówię i tak ma być ![]() Carrolko po arabsku jakiegoś przystojnego bogatego Araba poderwałaś?
|
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale fajna zabawa ![]() Ostatnio mam duży ruch w moich kosmetykach. ).
|
||
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
306
Brudny róż (żeby nie było - bo na moim ekranie na focie wpada w fiolet )To mój pierwszy lakier z FC. GW jakoś bardzo mi nie przypasiły, także mam nadzieję, że tak jak u Ciebie - z FC bardziej się polubię ![]() Zaraz jadę na małe zakupy, potem na obiad do babci, a potem już tylko TŻ... |
|
|
|
#95 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie nie, byłam na warsztatach kaligrafii arabskiej, koleżanka to organizowała. Przyszło dużo ludzi, śmiesznie było, te arabskie literki to kosmos. Trzeba je odpowiednio ze sobą łączyć, nie wiadomo gdzie jedna się kończy a druga zaczyna. W dodatku każda litera ma cztery postacie. Bardzo to było trudne, ale ciekawe. Cytat:
Udanej randki z TŻ.
|
|
#96 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Nusia udanego wypoczynku w ramionach TŻ
![]() Wysłałam TŻ z listą do Rossmanna, ciekawe z czym wróci.
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To rzeczywiście brudny róż, ale dla mnie za brudny |
|
|
|
|
#98 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z czym masz jeszcze problem zapasowy? , ja tam chyba przestanę kolorówkę liczyć, bo jakoś mi się niepokojąco rozrasta (lakiery, pomadki :x)Cytat:
, a ten jest bardzo ładnyCytat:
jak byłam w Poznaniu to brat mnie wziął na dni jap. kultury i też było fajnie zależy jak dokładnie napisałaś mam nadzieję, że sobie poradzi ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
te dwa GW mam, resztę odddawaj
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, że dużych problemów nie mam już chyba w żadnej kategorii, poza kolorówką oczywiście. Ale tu nie dążę za wszelką cenę do minimalizacji. Dobrze mi z tym świrem ![]() Jak zaczynałam odwyk w lato 2009 (kiedy dołączyłam do tego wątku) to miałam prawie 20 kremów do twarzy, jakieś 15 żeli do twarzy, 10 toników, itd. W tej chwili w niektórych kategoriach panuje nawet asceza Nadal mam nadwyżkę balsamów do ciała, do stóp i stylizacji włosów. Mój zbiór: - Szampony 4: Farmona rumiankowy, Venita do blond, Babydream, Joanna rzepa - Odżywki do włosów 3: Kallos, Lorys bambus&keratyna, Joanna Naturia z lnem i rumiankiem - Spraye do włosów 1: jedwab Verona - Stylizacja 9: Pianka Yung x3, Pianka Wellaflex, Pianka Taft, Krem Wella, Loton lakier, Lakier Wella, krem do prostowania Garnier - Balsamy 8: Farmona karmel i cynamon, Farmona trufle i migdały, Soraya z białą herbatą, Bielenda Karoten, Bielenda Powitanie z Afryką, Bielenda Euforia, Pharma rozświetlający, Ziaja masło kakaowe - Antycelle 5: Kolastyna, Evoco, Tołpa koncentrat, Tołpa krem antycellulitowy, Ziaja Lipocell - Brązujące 3: Lirene, Yves Rocher, Bielenda - Do biustu 2: Ziaja Rebuild, AA ciało szczupłe - Kremy do twarzy 6: Best, Bielenda Karoten, Bielenda Eco Care, Emulsja matująca Iwostin, Ziaja Herbika, Rossmann krem urea - Toniki 1: Ziaja Pro - Żele do twarzy 1: Ziaja Pro - Demakijaż 4: Delia płyn dwufazowy x2, Nivea płyn dwufazowy, Rossmann mleczko - Peelingi do twarzy 2: Ziaja Pro, Garnier Czysta skóra - Na wypryski 3: Acnefan, Best, papka Jadwiga - Maseczki tubkowe 4: Ziaja Pro złuszczająca, Ziaja Pro ściągająca, Yves Rocher peel off, Herbapol z bzem - Pod oczy 3: Ziaja Anno d’oro, Flos lek z bławatkiem, Flos lek z herbatą - Dezodoranty 3: Yves Rocher lotos, Pollena-Ewa Len, Yves Rocher bawełna - Do stop 6: żel Biedronka, krem Biedronka, krem Delia, Pollena Ewa do pękających pięt, Pollena-Ewa len, Rossmann dla księżniczek - Do rąk 4: Pollena-Ewa len, Biedronka, L’occitane, Mincer - Oliwki 2: Babydream, Babydream fur Mama - Żele pod prysznic 6: Olejek Isana, Olejek Bielenda Ekstaza, Żel Naturia wiśniowy, Żel Nivea Lemon, Ziaja Pomarańczowa, Żel On Line czekoladowy - Biochemia 9: Algi Naturalne Piękno, hydrolat rumiankowy BU, hydrolat z kocanki BU, maseczka wulkaniczna BU, Proszek z orzecha włoskiego NP, Mother of Pearl NP, olej ze słodkich migdałów NP, olej kokosowy BU, x2 glinka Argiletz - Filtry 3: 3x Pollena Eva sun Podkreśliłam te w użyciu. A co do FC to musisz kupić. Polecam szczególnie 307 – boska kremowa fuksja i 304 – brudny róż z prześlicznymi, różnokolorowym, delikatniutkimi drobinkami. Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2011-02-13 o 14:09 |
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
księżniczko
no to widać, ze już wszystko ogarnięte ![]() u mnie w sumie jeśli chodzi o pielęgnację to już tez nie ma tragedii pozużywałam wszystko co chciałam z takich pozaczynanych rzeczy i objętościowo zrobiło się dużo mniej niż na początku odwyku ![]() z kolorówki też nie mam niewiadomo jakich ilości, trudno mi pwoiedzieć ile to już by było "za dużo" ostatnio jedynym szaleństwem są u mnie zakupy lakierowe (ale to chyba z radości, że nie obgryzam pazurów już ), odbijam sobie za wszystkie lata
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-02-13 o 14:01 |
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobietki
Dzisiaj tez siedze w ksiazkach ale za to jutro robie sobie wolne od nauki. ![]() Pomaluje tez pazurki ![]() ksiezniczko widze bardzo ladny postep w twoim zbiorze,tak trzymaj
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Carrola: nie mam żadnych zdjęć.
Chyba porobię dziś jakieś zdjęcia lakierów, bo dawno nie wrzucałam na blog. Kikutki mam teraz, bo musiałam obciąć Księżniczko: piękna kolekcja
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-02-13 o 14:07 |
|
|
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lakierów czy pielęgnacji?
|
||
|
|
|
#104 |
|
|
księżniczko naprawdę nie jest źle w żadnej kategorii
ja trochę nagrzeszyłam, ale to przez TŻ bo zadzwonił, że są te masła Dairy Fun w SP i nie mogłam się oprzeć mango&brzoskwini.. Maliniarko o dziwo wszystko z listy kupił i to bez pudła
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
wcale
![]() na razie musze trochę zbastować, ale pewnie przy najbliższej okazji jak mi wpadnie w ręce jakiś FC to spróbuję ![]() zdolna bestia
|
|
#106 | ||
|
Zadomowienie
|
Ładnie.
![]() Cytat:
Szkoda. ![]() Cytat:
|
|
#107 | |
|
|
Cytat:
Nie mogę narzekać.
|
|
|
#108 |
|
Miss Pudernica
|
Hej, witam i w nowym wątku!
![]() Wróciłam z domu, zużyłam tak krem do twarzy i wyciągnęłam OSTATNI z zapasów Pokłóciłam się z TŻtem Nie widzieliśmy się 2 tygodnie, a tak nam się nie układa, że dzisiaj napisałam mu, że się nie zobaczymy, straciłam cały entuzjam i chęć do układania tego wszystkiego..
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
ojej
i co Tz na to? Moze jednak warto sie postarac
|
|
|
|
#110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo się udała A jutro masaż w spa, ciekawe jak TŻ zareaguje (o niczym jeszcze nie wie) O matko jedyna ![]() Cytat:
Teraz czekam na Nail Teka i robię 2-miesięczną kurację... Choć może pomaluję jutro, jak będę mieć czas.Już niewiele do ideału Cytat:
Kupiłam sobie w końcu torebkę, w której zakochałam się już jakiś czas temu |
||
|
|
|
#111 |
|
Miss Pudernica
|
TŻ teraz jest skory i do rozmawiania i do przepraszania, szkoda tylko że już po tym, czym mi sprawił przykrość i dobrze o tym wiedział, bo to kolejny już raz wraca ta sama sprawa. Spotkamy się pewnie jutro i porozmawiamy, ale nawet sama nie wiem o mu powiedzieć, skoro do tej pory nic nie zrozumiał.
|
#112 | |
|
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dojdziecie do porozumienia.Właśnie mam na twarzy maseczkę Mincer - miód i melon, świetnie pachnie.
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
ksiezniczko chetnie dalabym ci maselko Farmony liczi i rambutan jakbysmy mieszkaly blisko. Ty byls nim zachwycona a mi zupelnie ono nie pasuje.
aante bedziemy trzymac kciuki zeby wszystko sie ulozylo ![]() Dobranoc
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2011-02-14 o 00:53 |
|
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, super że zabawa się udała.
Kolega to chyba kolejny desperat bo coś szybko mu poszło zakochanie się. ![]() Aante za poprawę sytuacji. Cytat:
Z tego co mi mówiły uczące koleżanki to dużo roboty jest w ciągu pierwszego roku / dwóch jak trzeba przygotować sobie konspekty zajęć a potem luzik. Chociaż to pewnie też zależy od prowadzonego przedmiotu i etapu nauki. Trudno żeby np w szkole średniej sprawdzać co kto ma w zeszycie. A akurat tekst o dokształcaniu się nauczycieli mnie nie przekonuje bo po pierwsze miałam takich którzy przez 20 lat uczyli to samo i ciągle z kartek (pożółkłych ) a po drugie dokształcanie się jest wymagane praktycznie w każdym zawodzie. Cytat:
Albo dobrze jest zrobić facetowi to samo, o ile się da.
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2011-02-14 o 10:25 |
||
|
|
|
#115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piszę, żeby się z Wami podzielić radosną nowiną Normalnie w życiu tak pięknego prezentu na Walentynki nie dostałam |
||
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po weekendzie
Wczoraj byłam na basenie po ... kilku latach nieobecności nie umiem pływać (dlatego moim celem jest naumienie się ). Postanowiliśmy z tatą co tydzień jeździć na basenik Byłam też wczoraj na zakupach: mus melon i arbuz (był w komplecie z olejkiem do kąpieli, komplecik był na wyprzedazy bo miał podarte pudełko) olejek do kąpieli melon i arbuz farmona od razu poszedł w użycie 14.00 2 maseczki w saszetkach z glinką po 2.99 - kaprys muszę jeszcze kupić płyn do higieny intymnej i płyn do jamy ustnej, ale to za tydzień. |
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
widzę nowy wątek ja już po sesji wczoraj miałam ostatni egzamin mam wynik z jednego na razie a z 2 pozostałych niebawem,w środę chyba ![]() zużywam cały czas ,ostatnio zużyłam 2 kremy do twarzy,żel nawilżający do twarzy,żel ujędrniający do biustu,piankę do włosów...a nie kupiłam nic ostatnio ![]() dostałam od TŻ na walentynki Ange ou demon ,jak się cieszę byłam zakochana w tym zapachu od długiego czasu....
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
Melduje się kolejna dukająca zakupoholiczka ![]() Można się przyłączyć? Walczę tak jak wy z uzależnieniem od kupna kosmetyków, niestety z marnym skutkiem. Mam bzika na punkcie żeli pod prysznic, kosmetyków do włosów, błyszczyków i kremów do rąk- to kupuję najczęściej Mam maleńką łazienkę i cała zawalona jest moimi kosmetykami. TŻ się denerwuje, bo jak się kąpie to mu wszystko spada do wanny ![]() Liczę, że mnie przyjmiecie tutaj do siebie i wesprzecie w walce z zakupoholizmem ![]() Uwielbiam też torebki i buty, ehh
Powietrze pachnie jak malinowa mamba Edytowane przez deser czekoladowy Czas edycji: 2011-02-14 o 11:42 |
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Kosh
no zależy czego się uczy pewnie ![]() ja mam doświadczenie niewielkie tylko w nauczaniu języka (myślę, że w historii, matmie czy chemii niewiele nauczyciele przygotowują w domu Aniu trzymam kciuki za wyniki ![]() antee_e TŻa przez kolano i naprać! ![]() deserku witaj a możesz określić ilościowo jak wielki to bzik?
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, w chwili obecnej aparatem nie dysponuję, ale...
- żele pod prysznic, płyny do kąpieli, sole, peelingi- 24 sztuki - szampony, odżywki, oleje, maski- 20 sztuk - kremy do rąk- 15 sztuk -błyszczyki, pomadki- 22 sztuki Tak patrzę po łazience i doliczyłam się jeszcze 16 balsamów do ciała ![]() Kremy do twarzy, plyny micelarne, toniki itp- tego też jest sporo poutykanego w pokoju... Jest jeszcze jakaś nadzieja dla mnie? ![]() Nie umiem się opanować
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

Może jakieś zdjęcie pokażesz?
Taniec belgijski widzę pierwszy raz, nie miałam pojęcia o czymś takim.
Dobrze, że już minęło co najgorsze, kciuki żeby wszystko pięknie się ułożyło. 

jakiegoś przystojnego bogatego Araba poderwałaś? 
To rzeczywiście brudny róż, ale dla mnie za brudny 

Nadal mam nadwyżkę balsamów do ciała, do stóp i stylizacji włosów. 

Nie widzieliśmy się 2 tygodnie, a tak nam się nie układa, że dzisiaj napisałam mu, że się nie zobaczymy, straciłam cały entuzjam i chęć do układania tego wszystkiego..