Kobiety retro - bez zadęcia! :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 20:48   #91
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dot.: Kobiety retro - bez zadęcia! :)

A ja dzisiaj kupiłam sobie pokrzywę
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 22:20   #92
Salalina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Salalina Ja przez cały koniec stycznia powtarzałam sobie, że od nowego semestru będę pilną studentką, będę robić notatki i uczyć się na bieżąco. Zobaczymy jak wyjdzie, ale obawiam się, że też skończę w łóżku z przypadkową książką... Ale razem raźniej, jak się powspieramy jako retro panie, będzie łatwiej

http://www.youtube.com/watch?v=9-DuC0tE7V4 The Chordettes, o których mówiłam. Urocze są

A paznokcie mam mocne i zawsze długie (przez co chmara ignorantów pyta się czy mam tipsy, co z kolei sprawia, że zamieniam się w berserkera o urażonej dumie), nie łamią się, tylko w pewnym momencie zaczynają rozdwajać. A jak są pomalowane to są dość niezniszczalne, chociaż kiedyś przez miesiąc nie malowałam i były mocne jak nigdy
Jest sukces, przeczytałam jakieś 20 stron właściwej książki :/
Chordettes rzeczywiście fantastyczne, teraz sobie przypomniałam, że jako dziecko tańczyłam do tej piosenki To były czasy tańca towarzyskiego w moim życiu. Nie miałam pojęcia, że to one, nie znałam żadnych namiarów na tę piosenkę, poza tytułowym Lollipop
A z tymi paznokciami to super! Gratuluję Ja też na paznokcie nie narzekam, ale włosy... to już inny temat Ale ćśś, trzeba się uśmiechać, wyprostować plecy itd... Ach, to trudniejsze, niż myślałam.
Cytat:
Napisane przez danix Pokaż wiadomość
Witam, cherbatke popijam, w miedzy czasie czytam o Waszych mocnych paznokciach i jestem zazdrosna tez chcem miec mocne paznockcie. Na moje nic nie dziala, sa cienkie jak pergamin. Nawet nalozenie zelu u kosmetyczki nie pomaga a lakier odpryskuje 1 dnia po nalozeniu wiec nie mam co sie meczyc z misternymi malunkami na paznokciach
Ja na etapie zapuszczania maluję czymś przezroczystym, właśnie po to, by nie zmywać codziennie przez odpryski, tylko pociapać lakierem tam, gdzie są dziury Polecam.

Cytat:
Napisane przez lazurrowaa Pokaż wiadomość

powodzenia w pisaniu pracy ! sama powinnam sie uczyć a nic nie robie tylko się obijam.
to prawda, ale jak za często zmywa się paznokcie.. to niestety robią się strasznie łamliwe.
Dziękuję Jestem na etapie pertraktacji z samą sobą. Owieczny problem - ambicja mnie zżera i przez to boję się pisać, w obawie, że napiszę jakąś kiłę... Błędne koło. Wiem
Cytat:
Jej, zaczynam myśleć, że i ja się powinnam dołączyć do szanownych Pijaczek W związku z tym mam pytanie... Jak smakuje pokrzywa...?

Edytowane przez Salalina
Czas edycji: 2011-02-24 o 22:27
Salalina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 12:12   #93
Mitsukki
Naczelny Hipster

Mi się trochę kojarzy z miętą. Wg mnie jest bardzo smaczna, ale ja lubię wszelakie ziołowe rzeczy
Oj włosy to ja też, cudem udaje mi się poskromić sianoszopę do której mają skłonność
Salalina zacznij pisać, ja mam tak ze wszystkimi pracami, że zaczynam je pisać na ostatnią chwilę i wtedy jestem z siebie niezadowolona, że przecież mogłam lepiej. Także lepiej zacząć i w razie czego poprawiać Poza tym na pewno nie wyjdzie z tego żadna kiła

danix A tego próbowałaś: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...wa-wersja.html wg mnie jest świetny i bardzo wzmacnia paznokcie
Stary 2011-02-25, 19:28   #94
201604250941
Konto usunięte

Pokrzywa nawet słodkawa jest, skrzyp troche mniej ale tak zmakuja bardzo podobnie do zielonej herbaty, moze mniej trawiasto.

A z tym wzmacnianiem paznokci to jest bujda, to nie jest zywy organizm zeby je wzmacniac od wewnatrz, mozna conajwyzej polozyc jakis lakier utwardzajacy. Ale odzywki nic nie daja, pic na wode fotomontaz.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 21:05   #95
Mitsukki
Naczelny Hipster

Ja tam nie wiem, ale w okolicach gimnazjum zmasakrowałam sobie paznokcie byle jakim lakierem i skończyło się tym, że rozwarstwiały się na potęgę, jak wkładałam rękę do mokrego piachu nawet ;P I właśnie odżywki do paznokci mi je uratowały, gdyby odzywki nie działały to nikt by ich nie kupował przecież ;P

Analogicznie w takim razie włosy przecież tez nie są żywe, a da się je wzmocnić ;P
Stary 2011-02-25, 22:57   #96
Kreskaaa
Zakorzenienie

Balsam do paznokci chyba tej samej firmy, co sławny Tisane?? Jeśli pachnie równie pięknie to chyba też wypróbuję.

Polecam nową kolekcję MOHITO, bardzo retro- dla mnie troszkę za "pańciowato", ale pewne elementy można wykorzystać.
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 10:25   #97
danix
Raczkowanie

Cytat:
Mi się trochę kojarzy z miętą. Wg mnie jest bardzo smaczna, ale ja lubię wszelakie ziołowe rzeczy
Oj włosy to ja też, cudem udaje mi się poskromić sianoszopę do której mają skłonność
Salalina zacznij pisać, ja mam tak ze wszystkimi pracami, że zaczynam je pisać na ostatnią chwilę i wtedy jestem z siebie niezadowolona, że przecież mogłam lepiej. Także lepiej zacząć i w razie czego poprawiać Poza tym na pewno nie wyjdzie z tego żadna kiła

danix A tego próbowałaś: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...wa-wersja.html wg mnie jest świetny i bardzo wzmacnia paznokcie
ooo dzieki kochana musze poszukac i na pewno wypróbuje!

a ja wczoraj bylam na zakupach z zamiarem kupienia spódniczki w kwiatki ale cos nie moglam znalesc takiej co by mi odpowiadala. Szukalam tez koszuli albo w granatowa krate albo jeansowa, no ale jakos nic fajnego nie znalazlam.

Ostatnio tak sie zastanawiam nad makijazem - malujecie sie w stylu pin-up? Mi sie bardzo podobaja wyraziscie czerwone usta chociaz sama nigdy sie nie odwazylam ale kreseczki na oczach nosze obowiazkowo!
Chociaz moj makijaz raczej nie jest w stylu pin up :/ nie moge uzyskac zadowalajacego efektu. Za nowoczesnie wygladam :P

danix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 19:20   #98
lazurrowaa
Zakorzenienie

Cytat:
to super
Cytat:
Napisane przez Salalina Pokaż wiadomość
Dziękuję Jestem na etapie pertraktacji z samą sobą. Owieczny problem - ambicja mnie zżera i przez to boję się pisać, w obawie, że napiszę jakąś kiłę... Błędne koło. Wiem

Jej, zaczynam myśleć, że i ja się powinnam dołączyć do szanownych Pijaczek W związku z tym mam pytanie... Jak smakuje pokrzywa...?
na pewno świetnie napiszesz! Nie bój się, zacznij!
hm. trudno to opisać . spróbój a się przekonasz.
Cytat:
Ostatnio tak sie zastanawiam nad makijazem - malujecie sie w stylu pin-up? Mi sie bardzo podobaja wyraziscie czerwone usta chociaz sama nigdy sie nie odwazylam ale kreseczki na oczach nosze obowiazkowo!
Chociaz moj makijaz raczej nie jest w stylu pin up :/ nie moge uzyskac zadowalajacego efektu. Za nowoczesnie wygladam :P
ja raczej rzadko , a jeśli już to kreski . bo niestety, czerwony kolor ust do mnie nie pasuje + powiększa mi i tak duży nos.

Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.

Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio.
lazurrowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 19:35   #99
Kreskaaa
Zakorzenienie

A ja nie umiem namalować prostej kreski eye-linerem (( wiem, straszny wstyd.
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 19:46   #100
gayenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
Oj, to wcale nie jest wstyd!Ja umiem kreski eyelinerem namalowac,ale nie umiem malowac kredką To jest dopiero dziwne! ale odkryłam takie swietne kredki zelowe super shock avonowe i one są mięciusie jak masełkonimi umiem

Witam drogie Panie po przerwie wlaśnie wcielam w życie idee retro i ..szoruje łazienke
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 21:01   #101
lazurrowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
ja płynnym eyelinerem też nie. ale np. w mazaku albo kredką .

Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio.
Stary 2011-02-28, 23:00   #102
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Ja tam nie wiem, ale w okolicach gimnazjum zmasakrowałam sobie paznokcie byle jakim lakierem i skończyło się tym, że rozwarstwiały się na potęgę, jak wkładałam rękę do mokrego piachu nawet ;P I właśnie odżywki do paznokci mi je uratowały, gdyby odzywki nie działały to nikt by ich nie kupował przecież ;P

Analogicznie w takim razie włosy przecież tez nie są żywe, a da się je wzmocnić ;P
Byś się zdziwiła ile produktów nie działa a ludzie je masowo kupują. Na przykład jedwab do włosów je mocno wysusza zamiast odżywiać. Jak nałożysz to są mięciutkie, ale weź je tylko przepłucz wodą i znowu ścierka.

I owszem, analogicznie włos jest martwy i NIE DA się go wzmocnić, można tylko się postarać, żeby rosły mocniejsze, ale z tym co urosło już nic nie zrobisz (wszędzie o tym piszą poza tym). Można też dbać, żeby się nie psuł.

Warto czytać zanim się coś kupi.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 19:55   #103
lazurrowaa
Zakorzenienie

to prawda.
polecam książke "URODA bez tajemnic" świetna! jest tam dużo napisane o skórze, paznokciach i włosach.

Stary 2011-03-04, 22:29   #104
Mitsukki
Naczelny Hipster

Znaczy, że mam niezwykły talent do wmawiania sobie, że coś działa jak nie działa - a jak widzę efekty, to chyba już w ogóle mam jakiś problem z odbiorem świata.
Owszem, jedwab jest fuj, ale nie można mu zarzucić, że nie działa. Ma w składzie alkohol, który wysusza, ale jak sama powiedziałaś po umyciu włosów znowu ścierka. Ale zaraz po jego nałożeniu włosy są wygładzone. A on ma wygładzać z tego co wiem, nie odżywiać. I znam kilka osób, które właśnie tego wygładzenia po nałożeniu jedwabiu oczekują i są zadowolone, bo spełniając to ich oczekiwania, to DZIAŁA.
Nie twórzmy teorii spiskowych, że wszystko nie działa. Wiadomo, że rozdwojone końcówki włosów nie zrosną mi się od cudownej odżywki. Ale jednak nakładając na nie odżywkę mogę je nawilżyć czyli poprawić ich kondycję, a to już znaczy, że coś działa. To samo z paznokciami. Nie znam się na tym zbytnio, ale wydaje mi się, że w tych odzywkach jest coś co wnika w paznokcie odżywiając je chociaż trochę, bo naprawdę po niektórych odzywkach widzę poprawę (chociaż bywają i takie, po których nie widzę )
To co, jak mam suchą skórę, to balsam jej nie nawilży?
Wiadomo, że odżywianie wszystkiego od wewnątrz jest istotne i działa najbardziej, ale jednak uważam, że od zewnątrz też się da

W ogóle coś tu zamilkłyśmy ostatnio znowu Jak tam nasze retro?
Stary 2011-03-05, 13:47   #105
lazurrowaa
Zakorzenienie

no tak ale takie nawilżające rzeczy np. kremy do suchej skóry nawilżają tylko naskórek . bo nie ma kremu ani innego specywiku który przejdzie przez skóre właściwą , aż np. do warstwy podskórnej .
Co do jedwabiu. To o czym piszecie to płuknka więc raczej nie można oczekiwać (mimo tego co producent obiecuje) że będzie ogromna poprawa. do nawilżenia dobre są raczej odżywki w kompresie. one docierają do trzona włosa.

Stary 2011-03-21, 21:41   #106
Salalina
Rozeznanie

Dziewczęta, rozumiem, że milczycie, bo resztki filiżankach wystygły i zmywa się czas zmywania! Dobrze, na ochotnika pozmywam i zaparzę kawy zbożowej. Tak mi jakoś ochota przyszła.

Pytałyście o makijaż retro. Ja też mam niestety problem z dużym nosem, więc staram się podkreślać oczy, nie usta. Czasem jednak szaleję z ciemniejszą szminką. Ale tylko wieczorem.
Poza tym nie opalam twarzy i staram się utrzymać jasną cerę, którą muskam różem. Podoba mi się ona w zestawieniu z czarnymi włosami, które noszę w tym kolorze już chyba ósmy rok i nie wyobrażam sobie innego na głowie.

Kiedyś pomalowałam się bardzo jasnym podkładem, przyprószyłam pudrem rzęsy - żadnego tuszu ani cieni i na czerwono pomalowałam usta. Zdumiewające, ale nagle zrozumiałam, dlaczego wszystkie kobiety z renesansowych portretów są do siebie takie podobne, a jednocześnie tak różne od nas, współczesnych - otóż sekret tkwi właśnie w niepomalowanych oczach. Wypróbujcie - bardzo ciekawy efekt! Nie chodzi o po prostu brak makijażu - użyjcie podkładu i pudru, uniewidzialnijcie rzęsy, starannie pomalujcie usta i ułóżcie włosy - jest się zadbaną itd. ale wygląda się zupełnie inaczej! Przynajmniej jesli na co dzien maluje się oczy
Stary 2011-03-22, 17:45   #107
lazurrowaa
Zakorzenienie

salalina - to ja poproszę z mlekiem .
też mam problem z dużym nosem i też nie maluje ust .
a w sklepach ciuchy retro

Stary 2011-03-26, 23:30   #108
Salalina
Rozeznanie

Cytat:
salalina - to ja poproszę z mlekiem .
też mam problem z dużym nosem i też nie maluje ust .
a w sklepach ciuchy retro
O tak, w sklepach ciuchy retro, a w salonikach z biżuterią pełno retro-dodatków!

Ostatnio byłam w Body Shopie i wąchałam wszystko, co się da, no i znalazłam retro-rewelację! Serią White Musk - czyste piżmo! Kupiłam sobie talk, noszę ze sobą i wcieram co chwilę w ręce. Prószę też lekko twarz za pomocą pędzla do pudru i cały dzień czuję ten zapach, ech! Kojarzy mi się z takimi właśnie bardzo klasycznymi, ponadczasowymi perfumami - same w sobie pachną pudrowo, a forma talku tylko to podkreśla. Perfumy z tej serii za bardzo pachniały mi spirytusem, a nie miałam czasu czeka, czy to minie do końca Natomiast balsam także jakoś chemicznie mi zaleciał.
Polecam serdecznie, jak ktoś lubi piżmo!

Niedawno oglądałam film "Julia & Julie" - bardzo klimatyczne obrazy Francji - byłam zachwycona i rozedrgana z zazdrości...

Jak spędzacie weekend? Jakieś ciasto?
Ja wczoraj popełniłam moją ulubioną zupę rybną z papryką i ananasem. Dziś zatem mam troszkę więcej czasu pozostałe babskie sprawy. Czas przewietrzyc szafę i pozbyc się zbędnych rzeczy.
Stary 2011-03-27, 13:39   #109
Mitsukki
Naczelny Hipster

Akurat zaparzyłam Earl Grey'a, komu filiżankę?

Kocham wszystkie słodkie, dziewczęce sukienki w kwiatki, które pojawiają się na wiosnę
Julie&Julia oglądałam jakiś czas temu, też bardzo mi się podobał.
Ostatnio byłam na lunchu i zamówiłam sałatkę z krewetkami królewskimi, co to ja miałam za problem jak je pozbawić pancerzyka i jeszcze zachować retro elegancję perzy tym wszystkim

Ja dzisiaj chyba będę tworzyć creme brulee A jesli nie, to może jakieś muffinki
Stary 2011-03-28, 03:10   #110
Salalina
Rozeznanie

Czy ja dobrze widzę?? Creme brulee...? Jestem pod ogrooooooooooomnym wrażeniem. Dla mnie to nieosiągalny póki co wyczyn kulinarny. Leży na półce tych na poły mitycznych

Ostatnio zaczęłam przywiązywać wagę do śniadań. Robię je coraz staranniej. Może nie są wyszukane, ale staram się nie pomijać żadnego elementu - często z braku czasu nie robiłam nawet herbaty, bo i tak nie zdążyłaby ostygnąć, zanim zjem. Mam nadzieję, że zwyczaj ten mi się utrzyma.
Ostatnio w pociągu poznałam pewnego studenta. Rozmawiałam z nim czysto kurtuazyjnie, nie zdołał mnie zbytnio porwać, ale też nie ma powodu, by się go specjalnie czepiać. Ot, inne fale. W każdym razie w pewnym momencie poleciłam mu jedną wystawę w Muzeum Narodowym, gdyż wydała mi się zbieżna z jego zainteresowaniami (husaria), po czym on zapytał:
A może razem byśmy poszli?
Przyznam, że były to najdłuższe trzy sekundy mojego życia - zupełnie nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy, nie planowałam tej znajomości kontynuować, ot zwykła grzeczność w podróży. Jednak nie potrafiłam odmówić! Wydusiłam: Oczywiście, jasne, możemy się wybrać w któryś weekend, jeśli zostanę w mieście.
Wtedy poprosił o nr telefonu. Podałam, choć przyznaję, że wbrew sobie.
Dziś napisał do mnie wiadomość. Ot tak, jak mija weekend, znów nic porywającego
Przyznam, że nie wiem, jak się zachować!
Nie chcę się z nim spotkać. Nie dawałam mu żadnych sygnałów, zero flirtu, ot, byłam grzeczna. Zresztą napomknęłam mimochodem o fakcie, że nie jestem wolna.
Nie chcę być niegrzeczna, ale mam ochotę nie odpisać...
Przepracowywałam sobie w głowie tę sytuację później kilka razy i... nadal nie jestem pewna, jak powinna była zachować się kobieta z klasą w takiej sytuacji.
Niby teraz odmówienie pójścia na tę wystawę w jakiś zdecydowany, a miły sposób wydaje się oczywiste. Jednak byłam tam, siedziałam koło niego w perspektywie mając dalszą godzinę jazdy w niezręcznym milczeniu i niemożliwym wydało mi się odmówić. Zrobiłam więc aluzję co do tego, o czym intensywnie rozmawialiśmy na początku - że bardzo rzadko zostaję w mieście na weekend. Nie wychwycił tego, napisał.
Hmm...
Pal licho jeden przypadek. Ale co w ewentualnej podobnej/analogicznej sytuacji w przyszłości?

Edytowane przez Salalina
Czas edycji: 2011-03-28 o 03:23
Salalina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-01, 19:31   #111
lazurrowaa
Zakorzenienie

moim zdaniem powinnaś dać mu delikatny znak że nie będzie nic więcej noiż przyjaźni..
nie wiem co Ci poradzić Słońce :

Stary 2011-04-04, 21:48   #112
danix
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Salalina Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze widzę?? Creme brulee...? Jestem pod ogrooooooooooomnym wrażeniem. Dla mnie to nieosiągalny póki co wyczyn kulinarny. Leży na półce tych na poły mitycznych

Ostatnio zaczęłam przywiązywać wagę do śniadań. Robię je coraz staranniej. Może nie są wyszukane, ale staram się nie pomijać żadnego elementu - często z braku czasu nie robiłam nawet herbaty, bo i tak nie zdążyłaby ostygnąć, zanim zjem. Mam nadzieję, że zwyczaj ten mi się utrzyma.
Ostatnio w pociągu poznałam pewnego studenta. Rozmawiałam z nim czysto kurtuazyjnie, nie zdołał mnie zbytnio porwać, ale też nie ma powodu, by się go specjalnie czepiać. Ot, inne fale. W każdym razie w pewnym momencie poleciłam mu jedną wystawę w Muzeum Narodowym, gdyż wydała mi się zbieżna z jego zainteresowaniami (husaria), po czym on zapytał:
A może razem byśmy poszli?
Przyznam, że były to najdłuższe trzy sekundy mojego życia - zupełnie nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy, nie planowałam tej znajomości kontynuować, ot zwykła grzeczność w podróży. Jednak nie potrafiłam odmówić! Wydusiłam: Oczywiście, jasne, możemy się wybrać w któryś weekend, jeśli zostanę w mieście.
Wtedy poprosił o nr telefonu. Podałam, choć przyznaję, że wbrew sobie.
Dziś napisał do mnie wiadomość. Ot tak, jak mija weekend, znów nic porywającego
Przyznam, że nie wiem, jak się zachować!
Nie chcę się z nim spotkać. Nie dawałam mu żadnych sygnałów, zero flirtu, ot, byłam grzeczna. Zresztą napomknęłam mimochodem o fakcie, że nie jestem wolna.
Nie chcę być niegrzeczna, ale mam ochotę nie odpisać...
Przepracowywałam sobie w głowie tę sytuację później kilka razy i... nadal nie jestem pewna, jak powinna była zachować się kobieta z klasą w takiej sytuacji.
Niby teraz odmówienie pójścia na tę wystawę w jakiś zdecydowany, a miły sposób wydaje się oczywiste. Jednak byłam tam, siedziałam koło niego w perspektywie mając dalszą godzinę jazdy w niezręcznym milczeniu i niemożliwym wydało mi się odmówić. Zrobiłam więc aluzję co do tego, o czym intensywnie rozmawialiśmy na początku - że bardzo rzadko zostaję w mieście na weekend. Nie wychwycił tego, napisał.
Hmm...
Pal licho jeden przypadek. Ale co w ewentualnej podobnej/analogicznej sytuacji w przyszłości?
Moim zdaniem, lepiej od razu jasno powiedzieć, że nie przyjdziesz na to spotkanie, bo TŻ mógłby źle się poczuć, a Ty nie chciałabyś stawiać go w niezręcznej sytuacji.
Tez kiedyś przydarzyło mi się coś podobnego, z tym że znałam już wcześniej chłopaka który mnie podrywał. Strasznie niezręczna sytuacja- jak delikatnie powiedzieć, żeby chłopak nie liczył na nic więcej niż przyjaźń/koleżeństwo/znajomość...? Zawsze staram się być miła dla ludzi i nie chcę powiedzieć czegoś nie miłego lub niestosownego

Stary 2011-04-18, 02:41   #113
Salalina
Rozeznanie

Cytat:
moim zdaniem powinnaś dać mu delikatny znak że nie będzie nic więcej noiż przyjaźni..
nie wiem co Ci poradzić Słońce :
No mnie się właśnie wydawało, że tymi aluzjami dałam mu to do zrozumienia, ech, przeliczyłam się
Cytat:
Moim zdaniem, lepiej od razu jasno powiedzieć, że nie przyjdziesz na to spotkanie, bo TŻ mógłby źle się poczuć, a Ty nie chciałabyś stawiać go w niezręcznej sytuacji.
Tez kiedyś przydarzyło mi się coś podobnego, z tym że znałam już wcześniej chłopaka który mnie podrywał. Strasznie niezręczna sytuacja- jak delikatnie powiedzieć, żeby chłopak nie liczył na nic więcej niż przyjaźń/koleżeństwo/znajomość...? Zawsze staram się być miła dla ludzi i nie chcę powiedzieć czegoś nie miłego lub niestosownego
Pisał do mnie jeszcze później. Napisał: Dlaczego nie odpisujesz? Śmiało. Wstydzisz się czy coś?
Ręce mi opadły!!!
Stary 2011-04-18, 11:29   #114
lazurrowaa
Zakorzenienie

Salalina - tak to jest z facetami ..

jaki jest Was ulubony czas , że tak powiem w retro?
nie wiem czy się dobrze określiłam .
ja np. uwielbiam okres wojenny *.* . te wszystkie historie, ta sytuacja (co nie znaczy żebym chciała żeby teraz tak było) , te miłości, ubiory..

Stary 2011-04-23, 18:22   #115
danix
Raczkowanie

ja też uwielbiam okres około II WŚ, ze względu na stylizacje (jestem wielka przeciwniczka wojen!) Kobiety wyglądały wtedy baaardzo kobieco

Stary 2011-04-25, 21:14   #116
lazurrowaa
Zakorzenienie

ja podobnie .

i faceci , tacy dżentelmeni do kobiet . teraz już tak nie ma, nie wiem czy to dobrze czy źle.

Stary 2011-04-26, 15:13   #117
danix
Raczkowanie

Cytat:
ja podobnie .

i faceci , tacy dżentelmeni do kobiet . teraz już tak nie ma, nie wiem czy to dobrze czy źle.
jak najbardziej dobrze! teraz faceci są okropni (wiekszość) potrafią pobić kobietę bez skrupułów - i nie mowię tu o własnej żonie czy dziewczynie, zwyzywać na ulicy- ogólnie tragedia.

Stary 2011-04-27, 16:22   #118
lazurrowaa
Zakorzenienie

z Twojej wiadmości wnioskuje że chyba jak najbardziej ŹLE że takich dżentelmenów nie ma, a nie dobrze
pobić kobiete bez skrupułów masakra!

Stary 2011-04-27, 20:19   #119
danix
Raczkowanie

hehe faktycznie jakoś niezrozumiale napisałam :P oczywiście miałam na myśli, że bardzo szkoda, że dżentelmeni są już na wymarciu. Z drugiej strony, dzisiejsze kobiety też nie do końca są damami...
jechałam autobusem i mimowolnie "podsłuchiwałam" rozmowę dwóch dziewczyn brzmiała mniej więcej tak : A-ja się boję bić, boję się ze nie trafię w twarz; B- no co ty?! ja kocham to uczucie jak po fajcie drżą mi rece i wszyscy na przystanku sie na mnie gapia" tragedia.....

Stary 2011-04-28, 17:51   #120
lazurrowaa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe faktycznie jakoś niezrozumiale napisałam :P oczywiście miałam na myśli, że bardzo szkoda, że dżentelmeni są już na wymarciu. Z drugiej strony, dzisiejsze kobiety też nie do końca są damami...
jechałam autobusem i mimowolnie "podsłuchiwałam" rozmowę dwóch dziewczyn brzmiała mniej więcej tak : A-ja się boję bić, boję się ze nie trafię w twarz; B- no co ty?! ja kocham to uczucie jak po fajcie drżą mi rece i wszyscy na przystanku sie na mnie gapia" tragedia.....
no to prawda. sama sie nie zachowuje jak dama, często klne a jak już jestem zdenerwowana to już zupełna masakra ;
;O . to jest aż dzikie. ... -.-

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości