![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sutasz -soutache prace by Frydzia2009
Wyskrobałam -pierwszy raz takie szersze zrobiłam i jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Fajne! Prawie jak Dori...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Witaj Frydziu, od jakiegoś czasu zaglądam do Ciebie, bo temat bardzo fascynujący jak zresztą cała przygoda ze sznurkami.
Ambitne i gustowne rzeczy tworzysz. Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Na dole wiadomości masz okienko "zarzadzaj załącznikami" klikasz wstawiasz fotki z kompa i wysyłasz . Co do pojemniczków pisałam już allegro Co do tutorialu proponują na priv A co do kawki to tylko znad kompa, bo u mnie dzidzia mała -półroczny synek.Więc w domku uziemiona jestem ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Takie było zamierzenie , bo długie i smukle bardzo mi się podobaja , ale szyje mam jak krecik zupełny brak i długaśnych nie mogę nosic niestety nad czym ubolewam.Więc pomyślałam ,że mosze takie krótsze a szersze się sprawdzą i jak dla mnie jest ok. Długość akurat ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- "Więc pomyślałam ,że mosze takie krótsze a szersze się sprawdzą" * może miało być |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Dziubałam dziubałam i skończyłam dzisiaj
![]() I co sądzicie??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Myslimy ze sa piekne, widzielismy je na Allegro i jestesmy pelni podziwu jak szybko je dlubiesz...
Moja biżu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=505050 Wymiana: biżuteria jubilerska/handmade https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post34737439 ; książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=618274; ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post34767816 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Dłubie bo nie mam nic innego do roboty (czytaj - sajgon w domu , sterta niepoprasoewanych rzeczy, dobrze ze ✂✂✂✂✂✂✂✂✂ gotuje to rodzina nie chodzi głodna a zmywarka myje). Tak naprawde siedzę teraz na wychowawczym i póki dzidzia nie raczkuje jeszcze to jest czas na dłubanie . Już niebawem to się skończy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
jak na nie patrze to widze kolczyki dori
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Córcia namówiłą mnie na pizze na kolację ,kroiłam cebulę i tak mnie oczy szczybia i bolą ,że wyszywać nie potrafie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Bo dobrze patrzysz , wzorowane na Dori bardzo mi się podobaja takie szersze właśnie , i sutasz kolorystycznie mi zgrał |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
nie masz ochoty zaszalec z własnymi kompozycjami?
![]() wieeem co to łzy cebulowe, podchodze do tego warzywka z chustką na nosie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A oczka bola dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie natury technicznej, może powinnam zapytać na ogólnym wątku odnośnie techniki ale widziałam, że pokazałaś tył jednej ze swoich prac i pomyślałam, że może byś mi pomogła bezpośrednio i mnie zabijesz mnie za głupie pytania, a mianowicie (podpierając się przykładem) w pierwszym Twoim wrzucie na tym wątku w kolczykach na fot. 9 jest na górze pętelka połączona koralikami z resztą kolczyka i o ile wiem jak zrobić pętelkę to nie mam pojęcia jak zakończyć jej tył, czy tył tej pętelki też podkleja się filcem czy jakoś specjalnie zaszywa, wydaje mi się, że powierzchnia jest tam tak mała że nie da się tego zakleić ale może się mylę. Byłabym wdzięczna za podpowiedź
![]() ![]()
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do techniki to ja podklejam całość pracy,sznureczki z tyłu zszywan na płasko i podklejam filcem całośc pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Dziś wrzut kolczyków na uszach, niestety moja szyja żyrafia nie jest i długich kolczyków nosic nie mogę ale co tam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, one tak ładnie wyglądają, ale ja też nie mam długiej szyi i bym takich nosić nie mogła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Alez to piekne i unikalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
można zrobic mniejsze bigle-kolczyk bedzie wyzej zawieszony wtedy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Miło by było, gdybyś przy pokazywaniu takich kolczyków napisała, skąd wzięłaś pomysł. Tak jest ogólnie przyjęte, jeśli skorzysta się z czyjegoś pomysłu, inaczej jeszcze posądzą Cię o plagiat..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Dziś fotki kolczyków w kolorystyce wybranej przez klientke, i fotki pracy z tyłu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja poprostu nororycznie gubię kolczyki -więc najbardziej lubie bigle zamykane nawet jak zwyklaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Od jakiegoś czasu /kilku dni ![]() Masz piękne prace ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Hurrrraaa skończyłam pierwsza bransoletke , jutro fotki puszczę jak pstryknę przy dziennym świetle bo nic z fotek nie wyszło widać koncepcję natomiast koloru już nie.
Zmykam chlebek wyrabiac bo całą noc musi rosnąć , a już 23 a ja dalej z nosem w sutaszu ,a jutro rodzinka głodna będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
sama chlebek piecze
fiu fiu fajnie im ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Taka zaraza u nas w pracy panowała przyniosła nam laska zakwas i tak się zaczeło ,chlebek żytnio- pełnoziarnisty z ziarnami słonecznika , dyni i siemie lniane - ziarenka zmielone na drobno to córka nie wybiera z chlebka.Wymaga tylko troche wymieszania składników do foremek i juz 12h rosnie sobie a potem na godzinkę do pieca .I zjadamy zawsze jeden na gorąco z , masełkiem mniam.
A teraz obiecana bransoletka do kompletu, na razie prosta forma -nawet bardzo prosta .Choć co pod nosem podspiewałam łaciną przy wszywaniu taśmy cyrkoniowej to tylko królik wie .Jak drobna na 2mm taśmę wszyw mi się syper to ta szerszą na 4-5mm zgroza.Zależało mi na tym aby z tyłu nie było jej widac , a nie chciałam też podklejać całosci paska no i tak sobie wykombinowałam , zobaczcie co wyszło i oceniajcie licze na szczere opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Za małe zdjęcia, żeby pisać o jakości wyrobu ale efekt wizualny zwala z nóg! /przynajmniej mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
może uda mi sie większą fotkę wstawić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Za eksperta się nie uważam ani tych cudeniek jeszcze nie robię ale....
Przy zbliżeniu widać, że wewnętrzny sutasz fioletowy w jednym kolczyku trochę się sfatygował w trakcie tworzenia. No i w tyle bransolety w dwóch miejscach widzę rozstępy w szyciu cyrkonii. Wygląda jakby taśma z cyrkoniami Ci się skończyła i dołączyłaś drugą. Na rozłożonej na płasko tego nie widać ale na zgiętej tak. To tylko moja opinia ![]() Ogólnie jest super a na dodatek w moim ulubionym kolorze i zwyczajnie wymiękam jak na to patrzę ![]() Super!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zwłaszcz , że nie chciałam podklejać tyłu paska. No i fakt zfatygowałam jednego kolczyka przy nauce wszywania taśmy , prowadziłam nitkę nie z tej strony pracy na drugim kolczyku juz tego błedu nie widac na szczęści - na błędach się uczymy. Mam nadzieję sie poprawić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
![]() Wiem, że trudno zszywa się sutasz ale tak się zastanawiam ![]() Czy tego typu bransolet nie łatwiej byłoby szyć na jakiejś tytli tzn. jakimś przedmiocie okrągłym /owalnym/. Na tyle szorstkim coby bransoleta się nie suwała, na tyle śliskim coby się nie strzępił sutasz i na tyle ciężkim coby cała praca nie latała w te i z powrotem. Zszywając, mogłabyś ją od razu modelować tak jakby ,,do nadgarstka,, W ten sposób można by wyeliminować takie wpadki, że na prosto bransoleta jest cacy a na owalu mniej cacy. Tak mi się wydaje. Nie tworze tej biżu ale tak mi wyobraźnia podpowiada. Mówiłam już, że ten fiolecik jest boooosssski? ![]() Edytowane przez mirosek Czas edycji: 2011-03-24 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
A mnie intryguje, jak ta bransoletka jest zapinana? Na haftkę?
Bardzo fajny komplecik. Ja się jakoś za taśmę cyrkoniową nie mogę zabrać, nie mam odwagi... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.