![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: żałuję, że mam dziecko
Cytat:
Zdarzają się ale są... głębsze. Każdy z tych dramatów jest inny, bardzo osobisty, choć dotyczy ogólnie tego samego problemu. Tu jest płasko, stereotypowo, żywcem zerznięta kalka z wątku który wymieniłam a w owym wątku są właśnie wyobrażenia jak to by było, a nie faktyczne problemy.
![]() |
![]() |
#92 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym skoro tak bardzo nie chcesz go wychowywać, to myślałaś o zrzeczeniu się praw rodzicielskich? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musi się męczyć i chować,nie musi się zmuszać do kupek i ulewania,nie musi ograniczać swojej wolności. może zostawić dziecko i bawić się dalej. nie ta matka,ktora urodziła,ale ta co wychowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
jeśli to nie jest prowokacja, to współczuję autorce, że musi wypełniać jej psi obowiązek, tak żeby dziecko było szczęśliwe, nawet jeśli ona sama miałaby nie być.
![]() wyjścia są dwa: - podjąć terapię i wyjść z depresji poporodowej [to może być to, bo przecież ciąża była planowana, tylko już po porodzie to wszystko autorkę przerosło] - zrzec się praw i wyruszyć wielbłądem dookoła świata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Ojej... ja również jestem w szoku..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
No jakie kupki u dzieciaka którym zajmuje się teściowa?
![]()
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
![]()
Bez względu na to jakie są kupki
![]()
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, czemu tak wiele osób myśli, że to prowokacja... Że co, za bardzo stereotypowo? No cóż, stereotypy się zdarzają...
Wiele osób pisze też, że potem nie nawiążę z dzieckiem bliskości emocjonalnej, że mi to wypomni... Nie zauważacie, że jest mi obojętne? Niestety, ale taka jest prawda... Czy jest bardzo nieszczęśliwe...?Uważam, że babcia świetnie je wychowuje, niczego mu nie brakuje... Bardziej na pewno bym je unieszczęśliwiła, gdyby było ze mną i okazywałabym mu niechęć, którą ciężko jest powstrzymać.. Albo jeszcze bardziej się boję, że krzyczałabym na nie, itd. Na pewno w tej chwili dziecko zbudowało silną więź z babcią i nie czuje się opuszczone. Jedna z dziewczyn napisała, że studiuje, jest aktywna, leczy się hormonalnie by mieć wymarzone dziecko.. Ja też kiedyś marzyłam, więc po co się wymądrzasz, skoro nie wiesz czy Ciebie to też nie spotka? Oczywiście zdawałam sobie sprawę, że do dziecka trzeba wstawać w nocy, ale nigdy nie pomyślałabym, że chroniczne niewyspanie jest takie straszne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój brak autorefleksji jest porażający.
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież nie dziecko którym zajmuje się babcia?
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Cava, a czy ja powiedziałam, że nie mam hobby, nie robię kariery i nie podróżuję? Właśnie to robię, dlatego nie wyobrażam sobie mojego życia, gdybym musiała zajmować się dzieckiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
No to jak masz to wszystko i nie zajmujesz się dzieckiem to właściwie na czym polega twój problem? Bo dopiero co pisałaś, że zajmowanie się dzieckiem na nic ci nie pozwala, a teraz nagle się okazuje, że właściwie wszystko możesz i nie musisz się nim zajmować. To pakuj wielbłąda i w drogę, a co do dziecka to możesz zrzec się praw rodzicielskich na rzecz babci.
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Tego to ja juz nie wiem
![]() Tak, to bardzo dobre pytanie do autorki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo albo nie można albo to robisz. Skoro teraz niby robisz to najwyraźniej można. Zawracanie głowy.
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
No to o co chodzi? Nie jestes niewyspana, nie słuchasz krzyków, nie wachasz kupek. Jakies bzdury tu wychodzą podsumowując całosc. pewne rzeczy zaczynają sie wykluczać. Tez obstawiam prowokację. Skoro jestes zadowolona z nie- posiadania dziecka, to po co ten wątek, jesli nie o prowo chodzi? Chcesz sie podzielic szczesciem z podobnymi kobietami, czy jak? Bo nie ogarniam sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I pewnie ma z tym problem a program/artykuł/pracę trzeba zrobić/napisać, terminy może gonią ![]() No dużo takich mam nie znajdzie, to pewne,a jak tak patrzę wokół to i na tatusiów nie ma co liczyć, bo człowiek tak ma, że opiekuje się swoim potomstwem, a żeby robił to dobrze i na tyle długo, żeby dziecko odchować, uruchamiają sie w nim takie uczucia jak miłośc i przywiązanie.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-02-27 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
Dokładnie.
Od razu pomyślałam, że pewnie związek jest beznadziejny lub w stanie rozkładu - no i rzeczywiście. Przez faceta masz traumę (a może ta trauma ma swoje źródło już w Twoim dzieciństwie, Twoim domu rodzinnym), przestałaś wierzyć w miłość, więc i dziecku tej miłości nie umiesz okazać. Pewnie żałujesz, że Twoje życie wygląda tak, a nie inaczej i dziecko stało się takim symbolem Twojej porażki, w nim zaczęłaś widzieć źródło swoich niepowodzeń. Ale tak nie jest. Weź w końcu życie we własne ręce i przestań się nad sobą użalać, przestań tłumaczyć, że nie możesz tego, czy tamtego, bo facet, bo dziecko, bo coś tam. Podajesz tak głupie i tak beznadziejne argumenty przeciwko byciu rodzicem, że to naprawdę żałośnie brzmi. Przynajmniej zrób tyle, że nie dorabiaj ideologii i filozofii do tego, że nie chcesz być rodzicem, a tak naprawdę nie chcesz być w tym związku, w tym miejscu, z tymi ludźmi. Terapia, terapia i jeszcze raz terapia plus jak najszybsza ewakuacja z tego związku. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-02-27 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
nie karmic trolla.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Prowokacja jak nic ![]()
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz,że w necie nikt nie jest anonimowy i im więcej takich perełek tym szybciej może zainteresowac się policja . chetnie zgłoszę takie wątki i ich autorów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#117 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ile książek czytasz na miesiąc (przepraszam, czytałaś zanim ten balast pojawił się w Twoim życiu), ile kierunków skończyłas? Ile zarabiasz na miesiąc ? W ilu językach mówisz ? Żal mi Ciebie, naprawdę. Myślałam, ze to ja jestem złą osobą, ale przy Tobie nawet tak źle nie wypadam..., ale jak to w Biblii, widzi źbło w oko bliźniego, a swoim belki nie.. więc już sie nie będę odzywać. Niemniej jednak, żal mi Twojego dziecka - bo uwierz mi, że dziecko nawet jeśli się nim opiekujesz czuje się odtrącone, a takie poczucie odtrącania niestety ma bardzo niegatywne skutki w życiu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
błagam ,nie obwiniaj tego maluszka o nieudane życie,tudzież małżeństwo.
![]() Nie wierze w to co przeczytałam ![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Też miałabym poczucie skopanego życia, gdybym wyszła za takiego faceta i dała mu się nie wiadomo czemu zapłodnić. Szkoda dziecka tylko i tyle. Najlepiej za swoje głupie wybory, brak antykoncepcji, wybór pijaka i przemocowca na męża obwiniać niewinne dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.