WALKA Z CELLULITEM cz. II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 13:39   #91
madziasNS
Raczkowanie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc cz. II

czesc

Ale mam dzisiaj zakwasy:/ ledwo sie ruszam...najgorzej jest jak musze sie schylac w pracy do szafki po dokumenty :/ ale lubie to uczucie....i wkoncu ciesze sie ze moge cwiczyc bo te 3 tygodnie przerwy zrobiły duzo złego w moim organizmie.

Alexandraa...pamiętamy zagladaj do nas zawsze im nas wiecej tym lepiej

Malamenda2009... ja się nie znam na szczotka do masazu bo niestety mam słabe naczynka i jedyne co moge robic to lekko masowaz sie gabka syrenka lub robię tylko peeling kawowy lub z soli.
Stary 2011-03-15, 14:24   #92
wbirma
Raczkowanie

Cześć dziewczyny i ja się przyłączam do walki z tym potworem W tamtym roku łykałam tabletki inneov ale niestety nie widziałam efektów być może dlatego, że brałam tabletki anty a one powodowały cellulit zastanawiam się czy nie wrócić do nich może któraś z was je bierze i widzi efekty?? Tak poza tym to się strasznie przez zimę zapuściłam, że kiedy weszłam na wagę okazało się że mam nadwagę zaczęłam od stycznia chodzić na aqua aerobik i troszkę ograniczać puste kalorie i schudłam 5 kg nie mam już nadwagi jednak nadal w większość rzeczy się nie mieszczę i walczę dalej. Ostatnio zapisałam się na elektrostymulację i miałam zakwasy a o dziwo po aerobiku ich nie mam mam nadzieję że trochę zniwelują mój cellulit smaruje się balsamami antycellulitowymi jednak nie systematycznie będę musiała nad tym popracować. A co do baniek chińskich mam taki przyrząd do masowania co działa właśnie na zasadzie tych baniek, ale niestety nie zasysa już tak skóry i zastanawiam się czy nie zainwestować w bańki. W tym urządzeniu jak za mocno zassało to naciskałam guziczek i puszczało a jak jest z tymi bańkami jak zassą za mocno?? 3 mam kciuki za wszystkie "wojowniczki"
wbirma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 14:33   #93
uwielbiam_owoce22
Zadomowienie

Hej dziewczynki ja przez ostatnie kilka dni nie cwiczylam bo biegalam za stazem.
Przed wieczorem mam zamiar pocwiczyc sobie pilates i aerobik
Dzisiaj w rossmanie zaopatrzylam sie w szczotke do masazu - polecana na cellulit, byla w promocji za jedyne 7.99zl.
Buziaczki
uwielbiam_owoce22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 14:42   #94
VeroniczkaA
Zadomowienie

Ciekawostka na temat baniek ;]

http://rozmowywtoku.tvn.pl/1027,1804...deo_detal.html
VeroniczkaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 16:22   #95
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

moze i ja powinnam kupic sobie banki... boje sie tylko o naczynka.... fioletowe nogi tez nie sa ladne
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 20:08   #96
Minimaksi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VeroniczkaA Pokaż wiadomość
O rany, ale to zasysa, wyglądało na bolesne, a ta pani nawet nie pisneła Ale pupa rewelacyjna

uwielbiam_owoce mam prośbę - czy mogłabyś podać jeszcze raz link do pilatesu szukałam w starym wątku i znalazłam tylko do aerobicu a pilates ciągle mi gdzieś umyka.
Stary 2011-03-15, 22:54   #97
VeroniczkaA
Zadomowienie

W Hot tez jest na temat C, moze w wolnej chwili zrobie i wrzuce fotke ;]
VeroniczkaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 20:13   #98
Kirakishou
Raczkowanie

Hej Dziewczyny! Ja też bym się chciała podłączyć pod wątek Walczę z tym paskudztwem chyba odkąd skoczyłam podstawówkę Ostatnio przez ok. miesiąc stosowałam bańki chińskie co drugi dzień plus ćwiczenia na stepperze, jednak niezbyt systematycznie i efektów redukcji cellulitu się nie doczekałam... Ale skóra mi się napięła i tyłek mi się trochę podniósł więc od teraz kontynuuję walkę ze zwiększoną siłą - masaże bańką codziennie, w miarę możliwości zdrowa dieta , interwały na stepperze codziennie i serum Eveline rozgrzewające.... W akcie desperacji zastanawiam się nad zastosowaniem jeszcze jakichś tabletek na cellulit... Mam nadzieję, że się tego cholerstwa do wakacji pozbędę, bo inaczej na plażę to mnie wołami nie zaciągną
Kirakishou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 21:06   #99
Eldo_rado
amor vincit omnia

najlepsza motywacją do pracy na sobą jest komplement, zawierający zachwyt nad tym, czego już się dokonało. no aż chce się dalej nad sobą pracować, gdy bliska osoba mówi, że wyglądasz świetnie... kurcze, cellulitu faktycznie coraz mniej ale nie poddaję się, bo niestety u mnie w rodzinie wszytskie kobitki go miały/mają więc regularnie dbam o siebie. efekty są więc warto!
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 08:38   #100
nikita82
Raczkowanie

Minimaksi - to są te ćwiczenia od uwielbiam_owoce o które prosiłaś. Nazywają się buns & thigh sculpting:
http://www.youtube.com/watch?v=I-m8ACLKfxs
http://www.youtube.com/watch?v=DVytAo7iTkQ
http://www.youtube.com/watch?v=F_kU0jc7O88
http://www.youtube.com/watch?v=ssfdgv1i0M0

Kirakishou - jak dalej w takim szalonym tempie będziesz pracowała i nie stracisz zapału to Twój wierny towarzysz będzie musiał się wyprowadzić. Nie ma innej rady.

Edytowane przez nikita82
Czas edycji: 2011-03-17 o 08:41
nikita82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 08:47   #101
martynkaa_m
Raczkowanie

Kurcze teraz to mało jest kobiet, które nie mają cellulitu :/ nawet modelki, które są chude jak patyki mają ten problem... Ja tak sobie czytam o tych bańkach no i chyba spróbuję, a ten filmik też bardzo zachęcający no i pupa piękna Ja póki co używam gąbki antycellulitowej - robię sobie masaż w kąpieli + żele i kremy specjalne no i najważniejsze - chodzę na mojej siłowni na zajęcia Cellulit Killer. Myślicie, że to dobry zestaw hmmm czynności? od niedawna walczę ale już jakby trochę efekty widzę
martynkaa_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 09:03   #102
himalaja
Przyczajenie

Dziewczyny dużo czytałam o tym masażu bańkami i dziewczyny, które go wykonywały były zachwycone efektami. Ja mam skłonność do naczynek, te bańki chyba się przyczyniają do nich prawda? Czy po takim masażu mogą mi zostać na stałe te naczynka czy zejdą?
Stary 2011-03-17, 09:25   #103
madziasNS
Raczkowanie

co do naczynek to niestet jak już wyjda to zostaja...osoby ktore maja skłonnosc do pekania naczynek nie powinny robić masazu bankami. Też mam skore naczynkowa i nie moge sie nawet mocno masowac bo jak zrobiłam masaz według zdjec powyzej to wyszły mi kolejne naczynka ;/
Stary 2011-03-17, 09:26   #104
nikita82
Raczkowanie

A tutaj coś na temat ćwiczeń:
http://odwazsie.gazeta.pl/odwagi/1,1...ulit.html?bo=1
nikita82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 09:37   #105
Kirakishou
Raczkowanie

Oj bardzo bym chciała... Bo już prawie nadzieję na wygraną straciłam Ale się nie poddam! Mam usportowionego TŻ-a to przypał byłby pokazać się przy nim na plaży z takimi nogami To mnie motywuje do walki

A co do baniek i pękających naczynek no to nie można robić bo chyba nie znikają jak już wyjdą. Ja też nie powinnam robić bo mam skłonności dziedziczne do żylaków, ale póki co pogorszenia nie widziałam więc się masuję. Najwyżej będę płakać na żylaki później
Stary 2011-03-17, 10:29   #106
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez madziasNS Pokaż wiadomość

Alexandraa...pamiętamy zagladaj do nas zawsze im nas wiecej tym lepiej
No właśnie muszę częściej zaglądać i się motywować bo sobie olewałam ten cellulit a teraz jak się zobaczyłam to jest masakra i po przeczytaniu krótkiego artykuły w Hot stwierdziłam, że chyba za późno już na likwidację i pozostaje mi tylko zmniejszenie go.

Cytat:
Muszę sobie to w domu obejrzeć.

Cytat:
W Hot tez jest na temat C, moze w wolnej chwili zrobie i wrzuce fotke ;]
Czytałam ale w sumie nic tam nowego nie napisali, oprócz tego, że dowiedziałam się, że mam poważniejszy problem

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 14:31   #107
madziasNS
Raczkowanie

Alexandra...też ostatnio mam mało czasu na wizaz, najczęściej tylko czytam bo na tyle mam czasu wolnego.Też ponad 3 tygodnie nie cwiczyłam bo byłam chora, schudłam w tym czasie przez chorobe 5 kg i teraz jak zaczełam wkoncu normalnie jesc to tez cellulit jest gorszy ;/ ...A co do artykułu to tez czytałam kiedys cos na ten temat ze mam juz zaawansowany i go nie usune ;/
Stary 2011-03-17, 14:53   #108
Kirakishou
Raczkowanie

Ja też się boję, że tego nie zlikwiduje... Tym bardziej, że do tej pory nic nie pomagało... Bańki przez miesiąc regularnego stosowania też nie... Nawet mam wrażenie, że się pogorszyło :/ ale czytałam gdzieś, że po bańkach podobno tak ma być na początku, więc masuję dalej...
Stary 2011-03-17, 16:29   #109
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Alexandra...też ostatnio mam mało czasu na wizaz, najczęściej tylko czytam bo na tyle mam czasu wolnego.Też ponad 3 tygodnie nie cwiczyłam bo byłam chora, schudłam w tym czasie przez chorobe 5 kg i teraz jak zaczełam wkoncu normalnie jesc to tez cellulit jest gorszy ;/ ...A co do artykułu to tez czytałam kiedys cos na ten temat ze mam juz zaawansowany i go nie usune ;/
Też bym chciała schudnąć 5 kg. Przydałoby mi się no ale może niekoniecznie przez chorobę.

Ja myślę, że lepiej nie czytać takich rzeczy bo po co się dołować.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 16:44   #110
Kirakishou
Raczkowanie

JA to myślę, że niezależnie od tego co piszą w tych magazynach typu Hot, przy odrobinie systematyczności, silnej woli i chęci uda nam się osiągnąć cel. Są osoby, którym sie udało, więc czemu nam ma się nie udać?

(aczkolwiek u mnie ten przejaw optymizmu przeplata się ze skrajną desperacją )
Stary 2011-03-17, 16:50   #111
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Kirakishou Pokaż wiadomość
Bańki przez miesiąc regularnego stosowania też nie... Nawet mam wrażenie, że się pogorszyło :/ ale czytałam gdzieś, że po bańkach podobno tak ma być na początku, więc masuję dalej...
cellulit jest umiejscowiony głęboko pod skórą. potrzeba intensywnej stymulacji, żeby go od tkanki oderwać, a dopiero potem jest on rozbijany i powoli 'znika'... dlatego nie można się poddawać no i oczywiście- regularność to podstawa!
Stary 2011-03-17, 16:59   #112
Kirakishou
Raczkowanie

Masz racje Eldo_rado dlatego grzecznie się będę codziennie masować... Chyba, że wcześniej wykituję z bólu bo jednak codzień to męka trochę...
Stary 2011-03-17, 18:07   #113
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
grzecznie się będę codziennie masować... Chyba, że wcześniej wykituję z bólu bo jednak codzień to męka trochę...
można cześć zabiegów bankami zastąpić chociażby ćwiczeniami, aby stymulować ciało w różnorodny sposób i z różnorodnym natężeniem. nie ma co się 'katować' dzień w dzień, kiedy można sobie urozmaicić walkę z cellulitem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 18:34   #114
Kirakishou
Raczkowanie

cwiczyc tez cwicze codziennie Zachłannie wszystko na raz zaczęłam stosować, ale chyba trochę przystopuje coby organizm tez mial czas odpocząć i się zregenerować, chociaż znając mnie będę wtedy myśleć, że mogłam to wszystko robić częściej i będę mieć wyrzuty sumienia... marudna jestem
Stary 2011-03-18, 07:37   #115
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
JA to myślę, że niezależnie od tego co piszą w tych magazynach typu Hot, przy odrobinie systematyczności, silnej woli i chęci uda nam się osiągnąć cel. Są osoby, którym sie udało, więc czemu nam ma się nie udać?

(aczkolwiek u mnie ten przejaw optymizmu przeplata się ze skrajną desperacją )

Dokładnie ale to też zależy od indywidualnych uwarunkowań.
A zwłaszcza, że jak się bierze tabletki antykoncepcyjne to jest gorzej.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Nie wiem czy ktoś już podawał tutaj tą stronę. Opisane są fazy cellulitu: http://walkazcellulitem.pl/stopniezaawansowania.php

Ja się waham pomiędzy 2 a 3

Obudziłam się z nogą w nocniku.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-03-18, 09:32   #116
madziasNS
Raczkowanie

Alexandra...z opisu wynika ze mam 3 stopien ;/ głownie na udach ale mam prace siedzaca i czasami czuje juz bol w nogach...ale po pracy ide na siłownie, wieczorem masaz i odrazu czuje sie lepiej. A efekty jakies minimalne są
Stary 2011-03-18, 10:14   #117
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Alexandra...z opisu wynika ze mam 3 stopien ;/ głownie na udach ale mam prace siedzaca i czasami czuje juz bol w nogach...ale po pracy ide na siłownie, wieczorem masaz i odrazu czuje sie lepiej. A efekty jakies minimalne są
Ja tez mam pracę siedzącą i mi koszmarnie puchną nogi i stopy - czasami to nie mogę butów założyć. A ja długo pracuję i nie mam czasu ani siły na siłownię. Poza tym nie znoszę tego miejsca, jak już gdzieś tu wspominałam wolę rower (ale na razie za zimno) i basen - ale miałam dwa zabiegi i nie mogłam chodzić a poza tym mam za daleko a nikt nie chce ze mną jechać.

I tak się zastanawiam, że jak siedzę albo leżę to nie widać cellulitu czyli może jest szansa na drugi stopień i nadzieja, że jak się zmobilizuję to go wykurzę?
Jak stoję to strasznie widać. Ale ja wiem, że skóra utraciła jędrność niestety i myślę, że nad tym trzeba popracować.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

"Polecanymi formami aktywności fizycznej są przede wszystkim pływanie, jogging oraz jazda na rowerze."

O rany ale mnie to pocieszyło.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 13:27   #118
madziasNS
Raczkowanie

Kiedys bardziej przełmowałam sie cellulitem, wstydziłam sie wyjsc na plaze ale po ostatnich wakacjach nad naszym morzem stwierdziłam ze nie ma sie czego wstydzic bo prawie kazda ma cellulit :P dziewczynki w wieku 12-15 lat ...oczywiscie nadal cwicze, masuje sie i mam nadzieje ze bedzie lepiej

Tez chciałabym miec chociaz 2 stopien...
Stary 2011-03-18, 13:42   #119
martynkaa_m
Raczkowanie

dzięki za odpowiedź :P
martynkaa_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 15:33   #120
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alexandraa Pokaż wiadomość
Dokładnie ale to też zależy od indywidualnych uwarunkowań.
A zwłaszcza, że jak się bierze tabletki antykoncepcyjne to jest gorzej.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Nie wiem czy ktoś już podawał tutaj tą stronę. Opisane są fazy cellulitu: http://walkazcellulitem.pl/stopniezaawansowania.php

Ja się waham pomiędzy 2 a 3

Obudziłam się z nogą w nocniku.
mogliby do opisow zamiescic zdjecia ...

ja nie wiem ktory mam stopien. wszystko zalezy od swiatla. z przodu nie jest tak zle, a na tyl juz wole nie patrzec, bo zalamie sie znowu...
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości