Nie mam siły dłużej - rozwód? Pomocy! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 17:47   #91
ktosik1
Przyczajenie

Dot.: Nie mam siły dłużej - rozwód? Pomocy!

wybieramy się..... tylko pewnie, żeby to się udało to ja też musiałabym tego bardzo mocno pragnąć....
ktosik1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 07:53   #92
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosik1 Pokaż wiadomość
wybieramy się..... tylko pewnie, żeby to się udało to ja też musiałabym tego bardzo mocno pragnąć....
na Twoim miejscu przede wszystkim poszłabym ja sama. Potrzebujesz pomocy - najpierw Ty.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 15:03   #93
Tatyana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tatyana Pokaż wiadomość
Witajcie! Mam złożony problem w postaci mojego męża.

Znamy się 6 lat, od 4 mieszkamy razem, od kilku miesięcy jesteśmy po ślubie. Mamy 2 letnie dziecko.
Gdzieś po porodzie zaczęły się problemy - spadek libido u mnie, ale po kilku miesiącach było już dobrze. Przed ślubem z powrotem zaczęły się problemy. Żeby Was nie skłamać od czterech miesięcy zero seksu... W ogóle do tego nie dążymy. Jest tak dlatego, że kłócimy się nieml codziennie o pierdoły. Poza tym, i to jest główny problem, mój mąż jest ogóle nieuczynny.W domu nie robi bsolutnie NIC prócz wynoszenia śmieci! Przed ślubem jeszcze mi miarę coś pomógł... Sprzątam, zakupy robię, piorę, dziecko kąpię... On twierdzi :"zarabiam więcej od ciebie, to ty możesz więcej zapierdalać!" A przecież też 8h pracuję! Obiad musi być podany (zawsze wybrzydza jak dziecko dodatkowo...), nawet jak wracam z popołudniówki prosi mnie o kolację, która raczej mi by się należała... Stwierdził nawet, że nasz kot jest tylko mój i też po nim nie sprżatnie... Robię wszystko, nie mam wyjścia, bo byśmy zarośli syfem. W ogóle zaczynam go nienawidzieć albo przestaję kochać. Nie pociga mnie już fizycznie, nie dba tak o higiene jak kiedyś, okropnie przytył. Ja dbam o siebie, staram się, a za niego muszę się wstydzić

Dodam, ze rozmowy nic nie dają, a jest jeszcze więcej problemów. Najbardziej dziecka żal. Ale czy jest sens się tak męczyć, kiedy naet teściowa zauaża jak on mnie trktuje? Koleżanki mówią, że jestem dla niego za dobra. I mają racje. Kocham mojego męża, ale to bardziej już przyzwyczajenie.

Postanowiłam odświeżyć ten stary temat mojego feralnego małżeństwa.

Pisałam tego posta w marcu.Jest grudzień.... a nasza historia wyglądała tak:
Mąż zachowywał się dalej bez zmian, pomimo moich (wierzcie, na prawdę się starałam!) poważnych rozmów z nim. Przelałam wiele łez.... Uważał że nie mamy problemu "my" tylko "ja".
Metoda nie usługiwania mu nie działała.... Obiad zamawiał kilkakrotnie, pralkę teściowa mu włączała, nie przeszkadzał mu ŻADEN SYF.
Poniżona byłam do granic, bo cały ten syf, całe zamieszanie w domu to moja wina...
Cieszyłam się gdy miałam 2 zmianę - nie musiałam tak długooglądać tego LENIA i NIECHLUJA przed kompem...
To, że jest gruby też moja wina, o odchudzaniu mowy nie było. W ogóle się nie przejmował....
I tak można pisać wiele... A ja się stawałam coraz nieszczęśliwsza.

W październiku wdałam się w romans z kolegą. Dowiedział się o mojej zdradzie dwa tygodnie temu. I nie zgadniecie!!! Odbiło mu wręcz. Zaczął mi obiady gotować, myć naczynia, kupił kwiaty... Zauważył,że ma ŻONĘ i jakim był wobec mnie CHAMEM i PROSTAKIEM. Stara się teraz o mnie każdego dnia.... Tak jakbym miała zupełnie nowego męża!!! A ja? Nie działa na mnie ten teatr,choć przyjemny jest. Nie wiem, czy nie jest za późno.... Przykro mi bardzo,że musiałam go zdradzić, nie mając przy tym żadnych wyrzutów sumienia, aby do niego dotarło? A by zrozumiał,że faktycznie źle postępuje ze mną? Teraz,kiedy się tak zmienia, utwierdzam się w przekonaniu, że go już nie kocham. Dodam,że nie kocham tego drugiego - chodziło tylko o seks.
Stary 2011-12-27, 15:07   #94
anka_res
Zakorzenienie

Obawiałabym się, że ta zmiana jest krótkoterminowa - być może podyktowana strachem przed utratą "darmowej sprzątaczki i kucharki". Jak dla mnie małżonek do zaorania, niemniej zaznaczam, że to tylko moje zdanie - a ja nie mam doświadczenia problemów małżeńskich więc być może inni sie ze mną nie zgodzą Pozdrawiam.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2011-12-27 o 15:10
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 13:16   #95
Tatyana
Raczkowanie

Wyjechalam na kilka dni do rodzicow z dzieckiem. Maz pisze mi smsy, że beczy za nami i że kocha. A ja wcale nie tesknie. W dodatku nie zapomnw tak latwo jak się jemu wydaje tych ponad rocznych przykrosci i olewania mnie... Ale jak sprawdzic czy to ma sens? Jak siedze w domu irytuje mnie kazde jego mile zachowanie.... Kazda jego pomoc w domu... Kwiaty i prezenty.... Niby tego chcialam ale czy go kocham?? Jak się przekonac??
Stary 2011-12-28, 15:03   #96
asvr
Zadomowienie

Cytat:
Wyjechalam na kilka dni do rodzicow z dzieckiem. Maz pisze mi smsy, że beczy za nami i że kocha. A ja wcale nie tesknie. W dodatku nie zapomnw tak latwo jak się jemu wydaje tych ponad rocznych przykrosci i olewania mnie... Ale jak sprawdzic czy to ma sens? Jak siedze w domu irytuje mnie kazde jego mile zachowanie.... Kazda jego pomoc w domu... Kwiaty i prezenty.... Niby tego chcialam ale czy go kocham?? Jak się przekonac??
Pobądźcie bez siebie a się przekonasz. Czy jest lepiej bez niego, czy gorzej. Ale nie na weekend tylko na dłużej.

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-10, 17:49   #97
martini85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosik1 Pokaż wiadomość
Jak to sie skonczylo? Rozwiedliscie sie??

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
martini85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-17, 12:41   #98
albicilla
Przyczajenie

albicilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-19, 10:06   #99
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, klapki z oczu...

Tylko co zrobić, jeśli on będzie mi wydzierał dziecko z rąk? Małego kocha pond życie, widzę to. Jakie są szanse na rozwód bez orzekania o winie (czyli po prostu szybki)?
Kocha nad życie, ale się nim nie zajmuje? To rzeczywiście, musi kochać!

Eee, stary wątas
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez tinkerver2
Czas edycji: 2021-09-19 o 10:12
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-19, 10:58   #100
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
Kocha nad życie, ale się nim nie zajmuje? To rzeczywiście, musi kochać!

Eee, stary wątas
No ale chyba wszystko "ułożyło się", bo autorka urodziła bliźnięta w dwa lata po rozwodowych rozważaniach
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-27, 09:03   #101
martini85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
No ale chyba wszystko "ułożyło się", bo autorka urodziła bliźnięta w dwa lata po rozwodowych rozważaniach
What? Skad wiesz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-09-27, 15:44   #102
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martini85 Pokaż wiadomość
What? Skad wiesz?

Z jej postow na forum
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-30, 13:25   #103
martini85
Raczkowanie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88922010]Z jej postow na forum[/QUOTE]Omajgaad...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości