|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Szukam towarzyszek do wspólnego odchudzania od 1 kwietnia
Dziewczyny wiecie co? Takie forum powinno byc obowiazkowym elementem diety odchudzającej! Poczytałam wasze zwierzenie, słowa otuchy i od razu mi lepiej! Kurcze stwierdziłam, ze nawet po tych 3 dniach obzarstwa warto wrócic do zdrowego zywienia, bo nawet jesli nie schudne tyle ile planowalam, to przyjajmniej mam pewnosc, że grubsza nie bede, a załamanie i znow niekontrolowane żarcie(inaczej tego niezwać nie moge:/) nic mi nie pomoże (oprócz chwilowej przyjemności, kiedy mam smakołyk w ustach).
A tak z innej beczki warto jadać to co się lubi, a nie co nam narzuca dieta. Nie jedzmy sałaty jesli jej nienawidzimy, tylko dlatego, że jest 'wskazana'. Ja np jem pomidory zawsze kiedy sie da, bo je uwielbiam i się nie przejmuję, że to trochę monotonne, bo jesli dieta ma być cierpirniem, to ja dziękuję...Znajdzmy cos zdrowego, małokalorycznego i miejmy cały czas przyjemność z jedzenia! |
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
i 2kg spadło
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- dokładnie zgadzam się z Tobą, przecież nie wszystko co lubimy jest wysokokaloryczne i niezdrowe:P ja tez uwielbiam pomidory, ogórki itp i codziennie prawie je jem
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Witaj dziewczyny! I ja pragnę się do Was dołączyć. Mam na imię Ewelina, mieszkam w woj. śląskim. Obecnie studiuję zarządzanie w trybie zaocznym i od poniedziałku zaczynam pracować w pewnym biurze. Mam 169 cm wzrostu ważę 60 kg. Ogólnie to waga mi nie przeszkadza, nie mam nadwagi ale mam wystający brzuszek, boczki i trochę otłuszczone uda
. I to jest mój cel by coś z tym zrobić. Jest mi strasznie ciężko gdyż mój TŻ jest zachwycony moim wyglądem, mój tata ciągle mi mówi, że mam jeść bo jestem chuda, a mama w sumie to mnie wspiera bo wiem, że moim problemem jest m.in. brzuch. Mam nadzieje, że razem damy wszystkie radę by osiągnąć wspólny cel
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
hej !
jak też z chęcią się zgłoszę, chociaż już pierwsze kilogramy mam za sobą ![]() coś może o mnie. mam na imię Alexis, mam 20 lat. lecę teraz na Majorkę mieszkać. moja waga na dzień dzisiejszy to 74 kg (pomału zaczęłam z 82,5 po sylwestrze, teraz jak mi się pojawiło 78 kg to wzięłam się porządnie do roboty). stosuję trochę zmodyfikowaną dietę Dunkana. mam karnet na bieganie na bieżni pod ciśnieniem (byłam już 7 razy/12 razy - POLECAM!) i chodzę na różne ćwiczenia, fitness, siłownię, aerobik w basenie, sauna (moja koleżanka ma fitness klub). jeśli chodzi o moją budowę to nogi mam dosyć szczupłe (trochę tylko w udach chcę się tłuszczyku pozbyć, ale to tak o 3 cm w obwodzie), natomiast brzuch - MASAKRA. ogólnie od biustu (który jest dosyć duży) w dół do pępka to jestem płaska a potem mam taką oponkę i to właśnie jej chcę się POZBYĆ! no i bioderka - BOCZKI jeśli przy okazji stracę trochę z biustu to będę szczęśliwa ![]() ![]() pozdrawiam i z chęcią przyjmę porady jeśli chodzi o jedzenie i ćwiczenia
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja także się przyłączam
![]() trzeba się wziąć za siebie. a więc mój cel, to nie obżerać się po 19, jeść śniadania, brak słodyczy, chipsów itd. ruchu mam duuużo więc z tym problemu nie ma ![]() a więc 165 cm, waga 65, waga wymarzona 59 ![]() mam nadzieje, że znajdę tutaj mobilizacje ! ![]() a co do mnie to nazywam się Martyna, lat 17. Trenuję ręczną, codziennie mam 1,5h treningu, ogólnie jestem rozbudowana jeśli chodzi o mięśnie. szerokie ramiona, uda umięśnione. szczególnie chciałabym się pozbyć ciałka właśnie z ud, brzucha. Uda się, wierze w to !
Edytowane przez martysia2701 Czas edycji: 2011-03-23 o 15:39 |
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
serenityxd
hahaha! ja się modlę, żeby mi z piersi zeszło
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Witamy nowe koleżanki, Alexis, a ile masz wzrostu....A ja nie chce pozbyć sie piersi, własnie tego najbardziej sie boje
![]() a jak juz to tylko prawy bo wiekszy;p;p)
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
170 cm mnie też prawy większy ![]() ale ja mam ogólnie taki problem że jak typowo chce kupić płaszczyk/kurtke w np. h&m to mam rozmiar 46 :/ i na piersi dobre a na reszcie to wisi :/
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
ja zawsze 44, ale biust mam sredni...lubie go poza tym ze troche nieproporcjonalny ale przyzwyczailam sie i moj TZ tez, smiejemy sie ze jak woli mniejsze to łaie lewy jak ma ochote na wiekszy to prawy hehe;p mam problm z guzikami bo mi sie na biuscie odpinają albo tak dziwnie odstaj ą ale podejrzewam ze to nie przez piersi tylko tluszcz na pleckach itp;p
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po biustem mam jakies 90 chyba, nie mierzylam sie dawno, a na wysokości sutków 118 cm i to przy wydechu.. a człowiek oddychać musi, więc jak na biorę powietrza to już w ogóle masakra :p
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Co do piersi to ja tez nie bede plakac jak mi z nich troszke zejdzie... mam podobny poroblem jezeli chodzi o guziki i to nie z powodu tluszczyku na plecach bo takowego mam niewiele, to wlasnie przez biust ja jak tyje to lwasnie w biuscie (no i udach....).
Dzisiaj bylam 1 raz na rowerach i na zaawansowana grupe poszlam bo nie mialam mozliwosci na inna, dali ma taki wycisk ze nie wiem czy jutro sie podniose z lozka. Bylo ciezko ale dalam rade i zadowolona jestem z siebie, no i jedzonko bezgrzeszne dziś. |
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
witajcie, dzięki za rady z CLA z zieloną herbatą, jakoś na mnie nie działa
ale muszę Wam powiedzieć , że po kilku dniach brania żeń- szenia jakoś nabrałam więcej siły, wczoraj nie spałam do 1-szej!! co mi się raczej bardzo żadko zdarza - chyba , że mam huk roboty !!! A tu mąż wraca z pracy i zdziwiony na maxa- jeszcze nie śpisz??, fakt dzisiaj troche trudno o 5,45 się wstawało, ale jakoś w tej chwili nie odczuwam mega zmęczenia. zobaczymy co będzie w ciągu dnia. Wczoraaj aby wreszcie zmobilizowac się do ćwiczeń zakupiłam w sklepie internetowym twistera i skakanke z licznikiem, na tą okoliczność wyciągnęłąm starą skakankę- trochę za krótką (a przeciez wielkoludem przy wzroście 159- nie jestem) i udało mi sie wykonać jakieś 150- 160 podskoków- nie wiem ile czasu mi to zajęło- ale chyba niewiele - ale zawsze to jakiś postęp -muszę się chwalić - to mnie motywuje .do AnAlien- wszystkiego najlepszego- z okazji zeszłotygodniowych urodzin!, u mnie niestety tez były urodzinki - i też dojadamy resztki (min. ciacho). tyle na teraz - może potem sie jeszcze odezwę. Pozdrówki |
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś czuje się masakrycznie o 5 rano musiałam wstać
i wrociłam od tego lekarza przed chwią, masakra jakaś parówki niezbyt zdrowo, ale chciałam cos cieplego zjesc, a to było pod ręką
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Czasami można sobie zjeść coś mało dietkowego
u mnie fatalna pogoda i samopoczucie też jeszcze dobija mnie fakt że waga stoi w miejscu zobaczymy na początku kwietnia jak będzie z wagą i wymiarami bo zamierzam wtedy sprawdzić oby było mniej . Ja już po obiadku bo zaraz na uczelnię uciekam zrobiłam sobie takie niby leczo z chudego mięsa, cebulki papryki marynowanej i sałatki wielowarzywnej też ze słoiczka własnej roboty wszystko poddusiłam i dodałam łyżkę koncentratu pomidorowego mniam |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
mmmm pycha
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
a mnie wlasnie brzuch strasznie rozbolal a za 30 minut musze na uczelnie wychodzic :/ poza tym podoba u mnie swietna, słoneczko i ciepelko.
jedzeniowo tez dobrze
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
O to współczuję tej uczelni gdy Cię brzuch boli :/ Ja przez weekend mam zjazd
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Moje drogie!
To ja tez sie przylaczam . Na pewno bede miec wieksza motywacje!Stan obecny: wzrost: 166 waga: 58 kg cel do wakacji: 54 kg Generalnie preferuje zdrowy tryb odchudzania, tzn. cwiczenia (niestety tylko 2 razy w ty.g mam czas na fitness - cwicze od stycznia). Chce ograniczyc slodycze - ale mam slaba wole :-(. Niestety nie przepadam za warzywami, surowkami - moge zwiekszyc zjadana ilosc, ale raczej na samych warzywkach nie dam rady wytrzymac... |
|
|
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
czy ja też mogłabym się przyłączyć? jestem tu nowa i sądzę, że takie forum to świetny pomysł
chciałabym zrzucić 7 kg w 8 tygodnipozdrawiam |
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście że możecie się przyłączyć i witamy serdecznie
zawsze w gronie osób z podobnym celem raźniej
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Witam, zapraszamy i 3mamy kciuki
![]() aga_mad z jakiej wagi startujesz|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
dzięki
startowałam od stycznia z wagą 63,5 kg przy wzroście 165 cm a Wy jesteście na jakichś specjalnych dietach ? czy ogólne MŻ? : > |
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
no ja to jakoś nie mam czasu i głowy do specjalnych diet dla tego MŻ i więcej ruchu pierwszy raz się uparłam tak i od 24 stycznia toczę walkę i w sumie po tym jak koleżanka z grupy na studiach była na dukanie schudła 6 kg a później wróciło jej 2,5 to dochodzę do wniosku że dobrze robię i ona też już poszła w moje ślady i mówi że nie potrzebnie się tak mordowała widać nie dla każdego taka dieta ale innym pomaga i służy co organizm to inna reakcja
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
ja tez MŻ i WR, wczesnie mase diet stosowałam , dukałam rowniez, ale nie przetrwałam postoju i odpusciłam ...;p ta jest chyba najlepsza kiedys jak byłam młodsza jakies ponad lat temu tez tak robilam schudlam 10kg fakt ze ja nic nie widzialam bo ciuchy i tak byluy w tych samych ubraniach co mnie wkurzalo ale inni wizieli roznice , potem lata objadania sie coraz miej ruchu i mam ponad 0kg;/ ale nie dam sie i bedzie 65napewno
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
No ja myślę o tym żeby udało mi się osiągnąć chociaż 65 a marzeniem jest 60
ale zobaczymy do czerwca jest jeszcze trochę czasu więc będę dalej robiła wszystko co mogę czekam aż się zrobi cieplej to zacznę jeździć rowerkiem mieszkam na wsi więc mam tyle różnych polnych dróg pod górkę jak znalazł żeby się porządnie zmęczyć
|
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
Chętnie się do Was przyłączę, jeśli pozwolicie
Ewa, 23 lata Odchudzam się od dłuższego czasu bo przy wzroście 165 moja najwyższa waga to było 79 kg ;/Wiem, że to moja wina, że tak przytyłam ale i TŻ trochę pomógł "rozpieszczając" słodyczami Teraz ważę 68 kg więc chciałabym schudnąć jeszcze z 5. No i utrzymać wagę! Nie stosuję żadnej konkretnej diety ale nie jem słodyczy zbyt często (chociaż zdarza się ), ogólnie staram się jeść najzdrowiej jak się da i ćwiczę na stepperze prawie codziennie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
witamy witamy
ehhh Ci TŻci, oni to chyba u kazdej tutaj sie przyczynili do naszej wagi...uy mnie tez nie bylo inaczej;p....i powtarzanie dla mnie nie musisz sie odchudzac, kocham twoje ciało, jestes idealna...ej stary ! odchudzam sie dla siebie a nie dla ciebie i chce sie sama kochac bo podobno najpierw trzeba zaakceptowac siebie, zeby ktos mogl nas;ddd. Moze do nich kiedys dotzre, ze to ze kochają nas z tym tłuszczem i fałdkami nie sprawi, ze nagle wejde do sklepu i kupie ciuchy ktore mi sie podobają i beda na mnie pasowac hehe
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
No tak niby mówią że kochają nas takimi jakimi jesteśmy ale jak widzą zgrabną panienkę w tv to nie można ich oderwać
a swoją drogą do tej pory mam w głowie słowa mojego inteligenta jak mu się ze dwa razy wypsnęło "mogła byś popracować nad tymi boczkami" dla nich to nic a ja jestem taką osobą że mocno biorę do siebie wszystko i stąd to odchudzanie z jednej strony dobrze bo dodatkowa motywacja ale też z drugiej to nic miłego tym bardziej że nigdy nie siedziałam na tyłku i nie objadałam się bo w dużej mierze mam to w genach do delikatnych kobietek moja budowa nie należy
|
|
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
Madziek w 100% się zgadzam, jego kochanie moich fałdek nie sprawi, że i ja je pokocham ;/A tym bardziej, że upcham je w jakieś fajne ciuchy
![]() Mój TŻ na szczęście nic o boczkach nie mówi, ale sama widzę, że wymagają diety :P Ale teraz zamiast słodyczy kupuje mi same zdrowe rzeczy Dał się przekonać, że nagle mi posmakowały jogurty naturalne, płatki owsiane i soki warzywne Naiwny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

-64-63-62-61-60
. I to jest mój cel by coś z tym zrobić. Jest mi strasznie ciężko gdyż mój TŻ jest zachwycony moim wyglądem, mój tata ciągle mi mówi, że mam jeść bo jestem chuda, a mama w sumie to mnie wspiera bo wiem, że moim problemem jest m.in. brzuch. Mam nadzieje, że razem damy wszystkie radę by osiągnąć wspólny cel

a jak juz to tylko prawy bo wiekszy;p;p)

i wrociłam od tego lekarza przed chwią, masakra jakaś
parówki niezbyt zdrowo, ale chciałam cos cieplego zjesc, a to było pod ręką
zobaczymy na początku kwietnia jak będzie z wagą i wymiarami bo zamierzam wtedy sprawdzić oby było mniej
dla nich to nic a ja jestem taką osobą że mocno biorę do siebie wszystko i stąd to odchudzanie z jednej strony dobrze bo dodatkowa motywacja ale też z drugiej to nic miłego tym bardziej że nigdy nie siedziałam na tyłku i nie objadałam się bo w dużej mierze mam to w genach