![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizazystki w Austrii
Cytat:
Heh to fajnie może się gdzieś spikniemy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#92 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I znowu ujrzałam swój błąd, będę od 6 do 10 lutego ![]() ![]() ![]() Jaka pogoda u Was? We Wiedniu wietrznie, szaro... Nie lubię takiej pogody ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Mąż wziął więcej wolnego i już w środę jedziemy zwiedzać Wenecję.
![]() Za miesiąc planujemy wybrać się drugi raz na karnawał ze znajomymi. W Klagenfurcie słonecznie, ciepło i biało. TŻ pojechał dziś z kolegą na snowboard, ale mają niedługo wrócić. Po obiedzie pójdziemy na spacer nad jezioro, bo grzech siedzieć w tak ładną pogodę w domu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać jak tylko będziesz miała przyjechać. Dam Ci swój nr i się zgadamy. No u nas puki co raz słońce raz deszcz, masakra ![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co u Was kobietki ? We Wiedniu można poczuc początki wiosny, co cieszy mnie niezmiernie ![]() Rok temu sezon basenowy otworzyłam w maju, mam nadzieję, że w tym roku będzie podobnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Kasieńka
![]() Poza tym podzielam twoje zamiłowanie do pływania. Letnimi popołudniami chodzimy regularnie nad jezioro, cudowna sprawa zwłaszcza gdy temperatura wody jest podobna do powietrza. Dzisiaj miałam bardzo dobry dzień. Udało nam się wreszcie kupić walizki: ładne, lekkie i właściwych gabarytów. 7 marca lecimy na tydzień do Madrytu, więc była to już najwyższa pora na załatwienie tej sprawy. Teraz TŻ przygotował lazanie i wstawił ją do piekarnika także czekam na pyszne jedzenie z lampką wina. Jutro wieczorem idziemy ze znajomymi do knajpy na piwo, a wcześniej może wreszcie wyciągnę TŻ do chińskiej restauracji, która wprawdzie mu się przejadła, ale za mną chodzi niezmiennie od jakiś dwóch tygodni. Wrzuciłam trochę zdjęć w innym wątku, ponieważ nie mam ich w tym laptopie, więc podam link. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3181 Udanego weekendu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny a u mnie... bez zmian. Szukam znowu pracy, jakiś pech nas prześladuje niezmiennie, ale z przyjściem wiosny mam nadzieję na lepsze...
W Grazu słonecznie i cieplutko. Nie dawno spędziłam nie całe trzy dni w szpitalu, doszłam już do siebie ale przez to straciłam pracę ![]() Mój Tż w końcu wrócił do swojej po zimie i to go cieszy niezmiernie bo najwyższy czas pospłacać wszystkie długi. Ogólnie wszystko inne jest ok ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy w poniedziałek z Madrytu. Pierwsze dwa dni pobytu upłynęły w rodzinnej atmosferze. Poszliśmy na uroczystą kolację, kolejnego dnia był ślubie i przyjęcie, a później impreza urządzona z jego okazji. Bardzo podoba mi się otwartość Hiszpanów, bo dzięki niej sama mogłam być swobodna i rozluźniona. Spróbowaliśmy mnóstwo pysznych potraw, a na resztę pobytu dostaliśmy adresy dobrych restauracji, knajpek oraz pizzerii. W piątek i sobotę zwiedzaliśmy miasto, natomiast w niedzielę pojechaliśmy na jednodniową wycieczkę do Toledo. Cały wyjazd był rewelacyjny i przerósł moje oczekiwania.
![]() Zaczęliśmy dziś oficjalnie sezon rowerowy. Dojechaliśmy drogą nad jeziorem do Pörtschach, posiedzieliśmy na pomoście zrobiliśmy trochę głupich zdjęć i tak upłynęło nam popołudnie. ![]() Teraz planuję nasze majowe wycieczki - klikam, czytam, notuję. Pierwotnie mieliśmy cztery pomysły: Barcelona, Portugalia, Sycylia lub Malta. Wybraliśmy 2 i 4, teraz ustalamy co chcemy zobaczyć, gdzie pojechać, jakie miasta, zabytki zwiedzić... Jestem w swoim żywiole i już nie mogę się doczekać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Odkopię temat
![]() Mieszkałam przez jakiś czas w Wiedniu. Kocham Austrię, czułam się tam bardzo dobrze, urządziłam się fajnie. Z polskiej firmy zostałam przeniesiona właśnie tam na czas trwania projektu. Niestety, po ok. roku się skończyło i trzeba było wracać do Polski. Teraz jestem w Polsce, niby wszystko ok, ale nachodzą mnie myśli, że moje miejsce było "tam". Po prostu w zestawieniu moje życie za granicą a w kraju wypada lepiej na emigracji. Na razie jestem tutaj, bo moja mama ma problemy zdrowotne, więc chcę przy niej być, jak się tylko da, ale po jej operacji myślałam, by wyjechać ponownie. Tylko są pewne "ale" ![]() W sumie mój post niczego nie wnosi ![]() ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
My powoli zaczynamy myśleć o przeprowadzce gdzieś indziej, ale na razie korzystamy z uroków zimy. Przedwczoraj pojechaliśmy na snowboard do Katschbergu, chociaż ja akurat wjechałam na szczyt podziwiać widoki i czytać książkę nad kolejnymi filiżankami kawy. Dziś było około 30 stopni w słońcu, więc opalałyśmy się z koleżanką na tarasie - fajnie móc założyć dla odmiany krótki rękaw w ostatnim dniu stycznia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
koniecznie zajrzyjcie do Gmunden, to magiczne miejsce ;-)
Mieszkałam kiedyś pół roku w Austrii i byłam tym krajem zachwycona.
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Odświeżam bo za poltora miesiąca będę miszkanką Wiednia
![]()
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny mieszkajace w Austrii, a najlepiej w Wiedniu!
![]() Jak tam jest z praca? Myslimy z chlopakiem o przeprowadzce. Chlopak Anglik, po informatyce, wiec mysle, ze on bedzie mial latwiej niz ja. Ja na Wyspach juz od ponad 3 lat. Skonczylam anglistyke, tutaj pracuje w sales, jako account manager. I tak sobie mysle, ze od czego zaczac! Na pewno od nauki jezyka ![]() Bardzo prosze o odpowiedz! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
BAN stały
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;48104820]Dziewczyny mieszkajace w Austrii, a najlepiej w Wiedniu!
![]() Jak tam jest z praca? Myslimy z chlopakiem o przeprowadzce. Chlopak Anglik, po informatyce, wiec mysle, ze on bedzie mial latwiej niz ja. Ja na Wyspach juz od ponad 3 lat. Skonczylam anglistyke, tutaj pracuje w sales, jako account manager. I tak sobie mysle, ze od czego zaczac! Na pewno od nauki jezyka ![]() Bardzo prosze o odpowiedz![/QUOTE] Bez niemieckiego raczej kiepsko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
W Wiedniu dadzą radę. Na pewno nie warto jechać w ciemno, najpierw odpowiednia praca później przeprowadzka. Tylko codzienne życie będzie utrudnione jeśli żadne z nich nie zna języka.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
BAN stały
|
Jestem właśnie w Wiedniu, szukam pracy od 3 miesięcy, nie spotkałam się jeszcze z ofertą pracy bez bdb niemieckiego (ja znam biegle).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Takie oferty są w zawodach technicznych, dla informatyków, inżynierów, konstruktorów, programistów itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Witam, jakoś cichutko tutaj...
Kłania się Górna Austria i małe aczkolwiek urocze miasteczko z okolic Gmunden. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś tutaj zagląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Witaj Kwoko,
oba austriackie wątki są na wymarciu... Jak Ci się podoba w Gmunden? Od jak dawna tam mieszkasz?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.