kolczyk w języku - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-13, 18:18   #91
Paulalee
Raczkowanie

GG do Paulalee
Dot.: kolczyk w języku

Hmm... ja mam kolczyka w języku.. I nie mma zamiaru z niego rezygnowac.. tzn wyjąć.. Bo od razy zarazsta... najszybciej. A no jak by jadłaś jogurty.. nie wolno.. żadnych takich produktów jeść.. Bo zawierają żywe bakterie... Ja robiłam sobie papke z ryżu krczaka i marchewki he. Ale pwem wam że smaczne było.. ale maskara.. nei dało sie jeść. he. A co do tego czy niszyczy szkliwo.. to jak sie zamieni... kolczyk na krótszy i z niemetalową końcówką... to nic sie nie dzieje.
Paulalee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-13, 18:49   #92
Nikunia22
Przyczajenie

Mam kolczyk w języku od poł roku bolało jak cholerka drugi raz bym nie poszła Samo przekucie nie boli chwila strachu gorzej jest póżniej Po samym przekuciu poszłam na pizze z kumpelą i w ogóle nie bolało a przeszkadzało Problemy zaczęły sie wieczorem dostałam gorączki a kiedy ona już przeszła nic nie mogłam jeść tydzień jadłam papki dla dzieci ale tylko te do 6 miesiąca bo powyżej już było ciężko je zjeść No i jak każdy kto ma kolczyk w języku bawiłam się nim ciągle!!!!Dopie ro pewnego dnia jadąc autobusem zobaczyłam laske która też miała i też się bawiła !!!! okropność dopiero wtedy uzmysłowiłam sobie jak to okropnie wygląda jak ktoś chodzi z jęzorem na wierzchu
i bawi sie nim. Chciałam jeszcze dodać że nie ma różnicy w całowaniu!!!!!Kolczyk nadal mam ale jest on tylko dla mojego widzi mi się a nie na pokaz
Nikunia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-13, 21:52   #93
aga87
Rozeznanie

GG do aga87

hah, widzę tu mój wpis sprzed 2 lat.. ()
Widzę, ze bardzo zajarana byłam na kolczyk w języku wtedy, haha
Potem mi przeszło, kojarzyło mi się z obrzydliwymi Dodami, Mandarynami i różowymi Barbie... az do wczoraj, kiedy to ni stąd ni zowąd zachciało mi się takiego kolca znów

Gdybym nie miała aparatu na zębach, poszłabym teraz przekłuć, no ale wolę poczekać, aż zdejmę i wtedy sobie taki trzasne, a co tam

"He's all right! Aren't you,cat? Poor slob without a name! The way I see it I haven't got the right to give him one. We don't belong to each other. We just took up one day by the river.
I don't want to own anything until I find a place where me and things go together."
aga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 21:32   #94
Paulalee
Raczkowanie

GG do Paulalee
Talking Dot.: kolczyk w języku

Cytat:
Napisane przez Nikunia22 Pokaż wiadomość
Chciałam jeszcze dodać że nie ma różnicy w całowaniu!!!!!Kolczyk nadal mam ale jest on tylko dla mojego widzi mi się a nie na pokaz
Dla ciebie nie ma.. ale tla twojego partnera.. jest różnica.. powinna być he.. Moj mówi ze jest. A podnieca go to jak robie mu nim po sutach he.:P No porste kolczyk jest dla Ciebie a nie na pokaz.
Stary 2008-02-06, 16:35   #95
mtlk
Zadomowienie

GG do mtlk

ja nie czuje roznicy w calowaniu ani moj TŻ. Obydwoje mamy kolczyki
Stary 2008-02-08, 11:47   #96
Paulalee
Raczkowanie

GG do Paulalee

Cytat:
Napisane przez mtlk Pokaż wiadomość
ja nie czuje roznicy w calowaniu ani moj TŻ. Obydwoje mamy kolczyki

No to ja nie wiem.. przekonam sie jak mój kochany zrobi sobie Venom Tongue.. A później split.. ale tego mu nie pozwalam zrobić.:d he.:P
Stary 2008-02-11, 19:42   #97
paula121416
Przyczajenie

ja mam kolca w języku wsumie to już od 8 miesiecy i nie zaluje mimo ze przy matce wyjmowalam juz 3 razy a od ostatniego wyjecia przy niej minelo 5 miesiecy i póki co nie widzi nic..
seplenienie zalezy od tego jak blisko jest kolczyk..ja naszczescie nie seplenilam ale mialam preoblemy z jedzeniem 2-3 dni.
niczego nie zaluje jeszce sie nie calowalam z kolczykiem
nic nie bolalo przekłucie tylko bardziej bolal okres gojenia sie.. wsumie to zalezy od jezyka jak to bedzie potem. zrobilam go dla siebie bo mi sie podoba a nie dla lansu, gdybym chciala sie zalansowac to bym sobie zrobila piercing w widocznym miejscu :P
chcialam jeszcze dodac ze rodzice nie zgadzaja sie na niego i nic narazie o nim nie wiedza. zreszta tym razem i tak bym nie wyjela ;]
paula121416 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 19:26   #98
natalia189
Przyczajenie

Num ja tesh myślę coraz poważniej nad kolczykiem w języku <lol>... ale nie wiem czy sie starzy zgodzą... jak nie, to ich problem,,, hehe Boje sie tylko jednego... bo ja mam dziurke na jezyku jush od urodzenia i nie wiem wlasnie czy moge sobie przebic...;/;/ czy ma ktos i kolczyka i taka dziurke na srodku jezyka?? jest jakies niebezpieczenstwo, ze rozdwoi mi sie jezyk czy cus?? czekam na odp i pozdrawiam
natalia189 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 19:47   #99
Paulalee
Raczkowanie

GG do Paulalee

Cytat:
Napisane przez natalia189 Pokaż wiadomość
Num ja tesh myślę coraz poważniej nad kolczykiem w języku <lol>... ale nie wiem czy sie starzy zgodzą... jak nie, to ich problem,,, hehe Boje sie tylko jednego... bo ja mam dziurke na jezyku jush od urodzenia i nie wiem wlasnie czy moge sobie przebic...;/;/ czy ma ktos i kolczyka i taka dziurke na srodku jezyka?? jest jakies niebezpieczenstwo, ze rozdwoi mi sie jezyk czy cus?? czekam na odp i pozdrawiam
Hmm.. jaką ty masz ta dziurke.??;> he Nie wydaje mi seię by to prowadziło do rozdwojenia języka. hep;p
Stary 2008-02-14, 14:23   #100
natalia189
Przyczajenie

na srodku jezyka mam takie "korytko". jakby rozdzielal mi jezyk na prawa i lewa strone..;p;p i to "korytko" jest prawie do czubka jezyka... wiec sie troche boje... ale jak pojde do salonu to siem spytam
Stary 2008-02-14, 19:17   #101
paula121416
Przyczajenie

ja mialam takie wglebienie i Kaśka (piercwoman )przeklula mi wlasnie w tym miejscu wiec mysle ze nie powinny byc jakies wieksze z tym problemy

jak tak sobie czytam te posty stare.. no normalnie ze tak powiem zal dupe sciska.
te wszytkie dziewczyny tak panikuja, nie powiem bo ja tez sie balam ale przeciez nic zlego Wam sie nie dzieje i nie stanie, a co do kubek smakowych to nie przejmujcie sie tym ze pewna dziewczyna bla bla bla..moze to i jest prawda ale to znacyz ze osoba co jej przekluwala musiala byc w ogóle nie doswiadczona i jakas dziwna. mój kolega sobie sam robił kolczyka w jezyku i jakos zyje i nie przebil zadnych kubek smakowych. co do szkliwa to ponoc sie niszczy.. i to akurat moze byc prawda.

jeszce kawalek o seplenieniu.. pora zakonczyc licytacje typu ja seplenilam po przekluciu jezyka -ja nie seplenilem. Podaje przyczyny seplenienia sygmatyzmu by wreszcie ludzie zrozumieli iz seplenienie nie jest zwiazane z przekluciem a z nastawieniem psychicznym po przekluciu.Sygmatyzm (łac. sigmatisimus; syn.: seplenienie albo szeplenienie) - to nieprawidłowa realizacja głosek dentalizowanych, jednego, dwu lub wszystkich trzech szeregów (tj. s, z, c, dz; ś, ź, ć, dź; sz, ż, cz, dż). Zaburzona może być artykulacja jednej kilku lub nawet kilkunastu głosek.
Przyczyny sygmatyzmu

Do częstych przyczyn sygmatyzmu (seplenienia) należą:

* nieprawidłowa budowa narządów artykulacyjnych: języka (język jest zbyt duży, gruby, krótkie wędzidełko podjęzykowe),
* wady zgryzu, które powoduje brak dentalizacji (zgryz otwarty, protruzja - przodozgryz i retruzja - tyłozgryz) i inne anomalie zębowe,
* rozszczep podniebienia, który powoduje niedostateczne zamknięcie jamy nosowej przez podniebienie miękkie (seplenienie nosowe).
* niska sprawność narządów artykulacyjnych - mięśnie języka są zbyt słabo lub zbyt mocno napięte,
* upośledzenie słuchu w zakresie tonów wysokich, obniżenie słyszalności,
* przewlekłe, nawracające choroby górnych dróg oddechowych,
* naśladowanie nieprawidłowych wzorców otoczenia,
* zbyt długie karmienie dziecka smoczkiem.

to nie koniec ale tego jest za duzo..mysle iz to Wam wystarczy. ten kawalek o seplenieniu powyzej napisal dosiwadzony piercman na grono.net jest tego wiecej ;] jezeli ktos chce zeby przeslac mu wszystko dotyczace seplenienia po przekluciu jezyka to napiszcie na tym forum to skopiiuje i przesle.

pozdrawiam ;*

Edytowane przez paula121416
Czas edycji: 2008-02-14 o 22:15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-18, 15:18   #102
natalia189
Przyczajenie

num... to moze sie skusze... Thx za info pozdroffka
Stary 2008-02-19, 14:54   #103
paula121416
Przyczajenie

jak już sobie przekłujesz język, to daj znać
Stary 2008-02-25, 15:22   #104
itsy
Przyczajenie

Wink Dot.: kolczyk w języku

Cytat:
Napisane przez sylwia18 Pokaż wiadomość
ja też czytałam w internecie że przebicie języka boli najmniej ale miałam pewne obawy bo towarzyszyłam mojej siostrze gdy przebijali jej język i prawie z fotela nie wyskoczyłaprzebijałam już sobie pępek, nos, brew i uszy oczywiście i nic tak nie bolało jak język!!! nie mam pojęcia skąd oni mają te informacje że to nie boli...chociaż jakby nie patrzeć to nie boli samo przebicie ale to że osoba która przebija ci język musi go ścisnąć specjalnymi szczypcami (chyba znacie to okropne uczucie gdy ugryźecie się w język).no więc właśnie czymś takim trzymają ten język ściśnięty przez jakieś pół minuty co jest chyba najgorszym bólem najgorsze to że jeszcze sama musisz trzymać te szczypce bo koles musi mieć wolne ręce na przebicie...więc podsumowując polecam tego rodzaju zabawy raczej wytrwałym koleżankom
język nie boli, przy przekłuwaniu, tylko po prostu sam strach przed bólem, wszystko zwiększa. mnie szczerze mówiąc bardziej bolało przekłuwanie chrząstki niż języka. Tylko gojenie było, nie tyle bolesne, co nieprzyjemne :P. Szczypce.. hm... ja szczypców nie czułam, tylko igłe. I ich w ogóle nie trzymałam. i ja miałam... nie wiem... z 20 sekund, a potem od razu igła. Sama zaliczam się do okropnych panikar (mam tą... tr cośtam fobię, (lęk przed strzykawkami)) i przeżyłam, więc nie jest to takie straszne jak się wydaje : ) A mam 13 lat :P
itsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 16:19   #105
paula121416
Przyczajenie

no właśnie
ja tylko igle mozna pwoiedziec ze tak wewnetrznie slyszalam..takie no typowe dla przekluwania jezyka xD no i troszke szczypce tak bolaly ale nie bardzo ;] i tez naleze to panikar ;p
Stary 2008-04-17, 19:03   #106
Lavi92
Zakorzenienie

Oj pamietam jak rok 2 lata temu miałam wielką ochotę na kolczyk w języku
Już byłam zapisana pozakończeniu roku i w ogóle.. ale zrezygnowałam.
Doszłam do wniosku że nie ma sensu. Teraz wydaje mi sie troszke nieprzyjemne, ale ogólnie mi sie podoba.
Stary 2008-04-22, 13:26   #107
iminka
Raczkowanie

a ile kosztuje takie przebicie języka u kosmetyczki ?
iminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-23, 10:34   #108
cyjanek
Przyczajenie

nie przekłuwaj u kosmetyczki! naprawde, kosmetyczka nie jest od tego. nie ryzykowałabym przekłuwania niczego u kogoś, kto przeszedł może dwugodzinne szkolenie.. do tego niektore kosmetyczki wciaz chca przebijac jezyk pistoletem co jest ABSOLUTNIE niedozwolone i na 95% bedzie miec straszne skutki. idz to studia piercingu, zapłacisz 60-80zł i wszystko bedzie zrobione profesjonalnie. nie warto oszczedzac tych 10zł na własnym języku :P
cyjanek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-24, 22:52   #109
iminka
Raczkowanie

no ja miałam na myśli w studiu
a na kolczyka się jeszcze nie zdecydowałam na 100 %, na razie rozważam możliwości :P
iminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 16:53   #110
itsy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cyjanek Pokaż wiadomość
nie przekłuwaj u kosmetyczki! naprawde, kosmetyczka nie jest od tego. nie ryzykowałabym przekłuwania niczego u kogoś, kto przeszedł może dwugodzinne szkolenie.. do tego niektore kosmetyczki wciaz chca przebijac jezyk pistoletem co jest ABSOLUTNIE niedozwolone i na 95% bedzie miec straszne skutki. idz to studia piercingu, zapłacisz 60-80zł i wszystko bedzie zrobione profesjonalnie. nie warto oszczedzac tych 10zł na własnym języku :P
zgadzam się w 100%...
Jak chcesz to zrobić to proszę bardzo tylko później albo Ci język 'wsiąknie' kulkę, albo... zakażenie.
Proszę Cię... poczytaj o tym, dowiedz się i sama zdecyduj.
Jak chcesz mieć przekłuty język to skorzystaj z 'usług' piercera, a nie jakiejś kosmetyczki, bo one to robią w małżowinie i może w chrząstce a te miejsca poza w/w to już piercing. To tak jakby Ci robiła koleżanka w szkolnej toalecie.
Sama zdecyduuj.
itsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-01, 11:19   #111
iness454
Raczkowanie

GG do iness454

ja .. wlasnie przed pojsciem do salonu , poczytalam sobie tu i ówdzie.. o przebijaniu języka.. i teraz musze sie pochwalic posiadam swojego najcudowniejszego kolczyka w języku od poniedziałku jem normalnie,zadne tam papki czy jakies inne cuda... troszke przeszkadza, ale ogolnie ok. spie normalnie, tmowie nie sepleniąc
iness454 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-01, 11:40   #112
iness454
Raczkowanie

GG do iness454

Cytat:
Napisane przez Cohiba Pokaż wiadomość
Mam pytanie. 3 dni temu zrobilam sobie kolczyka w jezyku. wszystko jak na razie robie tak jak mi przykazano: plukanie ust dentoseptem, brak calowania, palenia, tylko pilam alkohol na drugi dzien (piwo przez rurke prosto do gardla, wiec nie wiem czy to moglo spowodowac cos zlego). od wczoraj mam bialy nalot na jezyku i lekki wyplyw ropy z dziurki, ale czytalam, ze to jest normalne, wiec nie mam sie czym przejmowac. mam tylko watpliwosc. bol owszem jest troche, ale przypomina on raczej swedzenie, wiec nie wiem do konca czy to nie jest nic groznego... najbardziej (wrecz jedynie) odczuwam go na gornej stronie dziurki. a i dodatkowo zrobilo sie takie wybrzuszenie ze skory, jakby pecherzyk i teraz jest na nim cos w formie strupka tyle, ze bialego. czy to nie jest nic groznego? to wazne, nie chce sobie zapaskudzic ust... z gory dziekuje za odpowiedzi

dziewczyny czy tym dentoseptem faktycznie trzeba płukac usta po przekłuciu języka??? mi nic o nim nie wspomniano, tylko o szałwi...
iness454 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-01, 12:25   #113
nagi_aniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iness454 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy tym dentoseptem faktycznie trzeba płukac usta po przekłuciu języka??? mi nic o nim nie wspomniano, tylko o szałwi...
ja płukałam tylko szałwią. wszystko ładnie i szybko sie zagoiło, a kolczyk mam ze 3 lata juz :P

Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy.
Marilyn Monroe
nagi_aniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 17:14   #114
patrycja350
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nagi_aniolek Pokaż wiadomość
ja płukałam tylko szałwią. wszystko ładnie i szybko sie zagoiło, a kolczyk mam ze 3 lata juz :P
Można też rumiankiem jest łagodny i nie śmierdzi
patrycja350 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-07, 16:07   #115
Hesper
Przyczajenie

Wszyscy, którzy mają kolczyk w języku mówią, że nie mają problemów z mówieniem... Chciałabym zrobić sobie kolczyk, ale od 4 lat gram w teatrze i muszę mieć perfekcyjną dykcję... Czy to na 100% nie będzie mi przeszkadzać w karierze aktorskiej?
Hesper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-08, 19:09   #116
Madziallena:)
Raczkowanie

Nikt Ci nie da takiej gwarancji. Zauważ że Doda nie mówi całkiem czysto... Ja żadnych większych probleów z mową nie mam. Tylko np. przy liczeniu szybkim (np.36,37,38,39) trochę inaczej to brzmi ale ogólnie nic mi sie nie działo. Mam 10 miesięcy i nie żałuję. W całowaniu raczej różnicy nie ma, chociaż ostatnio kolesiowi tak się spodobało, że zaczął mi ssać język i tak mnie pociągnął że aż poczułam

Madziallena:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-08, 20:53   #117
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Witam!
A ja dzis przekułam na targach kosmetycznych w łodzi nie bolało prawie nic wiecej paniki niż bólu jezyk jeszcze nie spuchl tak bardzo ale widzę róznice.
Kolo ktory mi pgo robił powiedział że nie moge jesć:
twarożków
jogórtów ( tylko pitne jogurt)
owoców
surowych warzyw.
a poza tym musze płukać dentoseptem lub szałwią

generalnie jestem w stanie tak wyartykułować dzwieki żeby nie seplenić ale jak seplenie to mnie mniej boli
także na razie dopoki się nie zagji poseplenię trochę , tuylko ca ja jutro powiem w pracy ??
a jeszcze jedno pytanie: jak przebiłyście to miałyście takie odczucie że boli was gardło ?? (wydale mi sie ze tak jest dlatego że golczyk do wędzidełka dotyka)

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-08, 22:42   #118
patrycja350
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hesper Pokaż wiadomość
Wszyscy, którzy mają kolczyk w języku mówią, że nie mają problemów z mówieniem... Chciałabym zrobić sobie kolczyk, ale od 4 lat gram w teatrze i muszę mieć perfekcyjną dykcję... Czy to na 100% nie będzie mi przeszkadzać w karierze aktorskiej?

Seplenisz wtedy gdy masz spuchniety jezyk. potem mówisz normalnie
Stary 2008-06-10, 09:27   #119
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

ratunku ! opuchlizna z jezyka schodzi nie boli prawie wcale ( tylko wtedy gdy cos probuje jesc) ale za to ślinie się jak buldog (dopiero dzis mi sie tak zaczeło dziać) przez tę śline zeby nikogo nie opluć to bełkocze czy to minie dziewczyny ??

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-10, 21:34   #120
patrycja350
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
ratunku ! opuchlizna z jezyka schodzi nie boli prawie wcale ( tylko wtedy gdy cos probuje jesc) ale za to ślinie się jak buldog (dopiero dzis mi sie tak zaczeło dziać) przez tę śline zeby nikogo nie opluć to bełkocze czy to minie dziewczyny ??
Minie to Mialam prawie sliniotok
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości