![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: kolczyk w języku
Hmm... ja mam kolczyka w języku..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Mam kolczyk w języku od poł roku bolało jak cholerka drugi raz bym nie poszła Samo przekucie nie boli chwila strachu gorzej jest póżniej Po samym przekuciu poszłam na pizze z kumpelą i w ogóle nie bolało a przeszkadzało Problemy zaczęły sie wieczorem dostałam gorączki a kiedy ona już przeszła nic nie mogłam jeść tydzień jadłam papki dla dzieci ale tylko te do 6 miesiąca bo powyżej już było ciężko je zjeść
![]() ![]() i bawi sie nim. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
hah, widzę tu mój wpis sprzed 2 lat.. (
![]() ![]() Widzę, ze bardzo zajarana byłam na kolczyk w języku wtedy, haha ![]() Potem mi przeszło, kojarzyło mi się z obrzydliwymi Dodami, Mandarynami i różowymi Barbie... az do wczoraj, kiedy to ni stąd ni zowąd zachciało mi się takiego kolca znów ![]() Gdybym nie miała aparatu na zębach, poszłabym teraz przekłuć, no ale wolę poczekać, aż zdejmę i wtedy sobie taki trzasne, a co tam ![]()
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
ja nie czuje roznicy w calowaniu ani moj TŻ. Obydwoje mamy kolczyki
![]()
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
ja mam kolca w języku wsumie to już od 8 miesiecy
![]() seplenienie zalezy od tego jak blisko jest kolczyk..ja naszczescie nie seplenilam ale mialam preoblemy z jedzeniem 2-3 dni. niczego nie zaluje ![]() ![]() nic nie bolalo przekłucie tylko bardziej bolal okres gojenia sie.. wsumie to zalezy od jezyka jak to bedzie potem. zrobilam go dla siebie bo mi sie podoba a nie dla lansu, gdybym chciala sie zalansowac to bym sobie zrobila piercing w widocznym miejscu :P chcialam jeszcze dodac ze rodzice nie zgadzaja sie na niego i nic narazie o nim nie wiedza. zreszta tym razem i tak bym nie wyjela ;] |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Num ja tesh myślę coraz poważniej nad kolczykiem w języku <lol>... ale nie wiem czy sie starzy zgodzą... jak nie, to ich problem,,, hehe
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
na srodku jezyka mam takie "korytko". jakby rozdzielal mi jezyk na prawa i lewa strone..;p;p i to "korytko" jest prawie do czubka jezyka... wiec sie troche boje... ale jak pojde do salonu to siem spytam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
ja mialam takie wglebienie i Kaśka (piercwoman
![]() ![]() jak tak sobie czytam te posty stare.. no normalnie ze tak powiem zal dupe sciska. te wszytkie dziewczyny tak panikuja, nie powiem bo ja tez sie balam ale przeciez nic zlego Wam sie nie dzieje i nie stanie, a co do kubek smakowych to nie przejmujcie sie tym ze pewna dziewczyna bla bla bla..moze to i jest prawda ale to znacyz ze osoba co jej przekluwala musiala byc w ogóle nie doswiadczona i jakas dziwna. mój kolega sobie sam robił kolczyka w jezyku i jakos zyje i nie przebil zadnych kubek smakowych. co do szkliwa to ponoc sie niszczy.. i to akurat moze byc prawda. jeszce kawalek o seplenieniu.. pora zakonczyc licytacje typu ja seplenilam po przekluciu jezyka -ja nie seplenilem. Podaje przyczyny seplenienia sygmatyzmu by wreszcie ludzie zrozumieli iz seplenienie nie jest zwiazane z przekluciem a z nastawieniem psychicznym po przekluciu.Sygmatyzm (łac. sigmatisimus; syn.: seplenienie albo szeplenienie) - to nieprawidłowa realizacja głosek dentalizowanych, jednego, dwu lub wszystkich trzech szeregów (tj. s, z, c, dz; ś, ź, ć, dź; sz, ż, cz, dż). Zaburzona może być artykulacja jednej kilku lub nawet kilkunastu głosek. Przyczyny sygmatyzmu Do częstych przyczyn sygmatyzmu (seplenienia) należą: * nieprawidłowa budowa narządów artykulacyjnych: języka (język jest zbyt duży, gruby, krótkie wędzidełko podjęzykowe), * wady zgryzu, które powoduje brak dentalizacji (zgryz otwarty, protruzja - przodozgryz i retruzja - tyłozgryz) i inne anomalie zębowe, * rozszczep podniebienia, który powoduje niedostateczne zamknięcie jamy nosowej przez podniebienie miękkie (seplenienie nosowe). * niska sprawność narządów artykulacyjnych - mięśnie języka są zbyt słabo lub zbyt mocno napięte, * upośledzenie słuchu w zakresie tonów wysokich, obniżenie słyszalności, * przewlekłe, nawracające choroby górnych dróg oddechowych, * naśladowanie nieprawidłowych wzorców otoczenia, * zbyt długie karmienie dziecka smoczkiem. to nie koniec ale tego jest za duzo..mysle iz to Wam wystarczy. ten kawalek o seplenieniu powyzej napisal dosiwadzony piercman ![]() pozdrawiam ;* Edytowane przez paula121416 Czas edycji: 2008-02-14 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
num... to moze sie skusze... Thx za info
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
jak już sobie przekłujesz język, to daj znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
no właśnie
![]() ja tylko igle mozna pwoiedziec ze tak wewnetrznie slyszalam..takie no typowe dla przekluwania jezyka xD no i troszke szczypce tak bolaly ale nie bardzo ;] i tez naleze to panikar ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Oj pamietam jak rok 2 lata temu miałam wielką ochotę na kolczyk w języku
![]() Już byłam zapisana pozakończeniu roku i w ogóle.. ale zrezygnowałam. Doszłam do wniosku że nie ma sensu. Teraz wydaje mi sie troszke nieprzyjemne, ale ogólnie mi sie podoba. ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
a ile kosztuje takie przebicie języka u kosmetyczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
nie przekłuwaj u kosmetyczki! naprawde, kosmetyczka nie jest od tego. nie ryzykowałabym przekłuwania niczego u kogoś, kto przeszedł może dwugodzinne szkolenie.. do tego niektore kosmetyczki wciaz chca przebijac jezyk pistoletem co jest ABSOLUTNIE niedozwolone i na 95% bedzie miec straszne skutki. idz to studia piercingu, zapłacisz 60-80zł i wszystko bedzie zrobione profesjonalnie. nie warto oszczedzac tych 10zł na własnym języku :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
no ja miałam na myśli w studiu
![]() a na kolczyka się jeszcze nie zdecydowałam na 100 %, na razie rozważam możliwości :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak chcesz to zrobić to proszę bardzo tylko później albo Ci język 'wsiąknie' kulkę, albo... zakażenie. Proszę Cię... poczytaj o tym, dowiedz się i sama zdecyduj. Jak chcesz mieć przekłuty język to skorzystaj z 'usług' piercera, a nie jakiejś kosmetyczki, bo one to robią w małżowinie i może w chrząstce a te miejsca poza w/w to już piercing. To tak jakby Ci robiła koleżanka w szkolnej toalecie. Sama zdecyduuj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
ja .. wlasnie przed pojsciem do salonu , poczytalam sobie tu i ówdzie.. o przebijaniu języka.. i teraz musze sie pochwalic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny czy tym dentoseptem faktycznie trzeba płukac usta po przekłuciu języka??? mi nic o nim nie wspomniano, tylko o szałwi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Wszyscy, którzy mają kolczyk w języku mówią, że nie mają problemów z mówieniem... Chciałabym zrobić sobie kolczyk, ale od 4 lat gram w teatrze i muszę mieć perfekcyjną dykcję... Czy to na 100% nie będzie mi przeszkadzać w karierze aktorskiej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Nikt Ci nie da takiej gwarancji. Zauważ że Doda nie mówi całkiem czysto... Ja żadnych większych probleów z mową nie mam. Tylko np. przy liczeniu szybkim (np.36,37,38,39) trochę inaczej to brzmi ale ogólnie nic mi sie nie działo. Mam 10 miesięcy i nie żałuję. W całowaniu raczej różnicy nie ma, chociaż ostatnio kolesiowi tak się spodobało, że zaczął mi ssać język i tak mnie pociągnął że aż poczułam
![]()
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Witam!
A ja dzis przekułam ![]() ![]() Kolo ktory mi pgo robił powiedział że nie moge jesć: twarożków jogórtów ( tylko pitne jogurt) owoców surowych warzyw. a poza tym musze płukać dentoseptem lub szałwią generalnie jestem w stanie tak wyartykułować dzwieki żeby nie seplenić ale jak seplenie to mnie mniej boli ![]() także na razie dopoki się nie zagji poseplenię trochę , tuylko ca ja jutro powiem w pracy ?? a jeszcze jedno pytanie: jak przebiłyście to miałyście takie odczucie że boli was gardło ?? (wydale mi sie ze tak jest dlatego że golczyk do wędzidełka dotyka)
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Seplenisz wtedy gdy masz spuchniety jezyk. potem mówisz normalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
ratunku ! opuchlizna z jezyka schodzi nie boli prawie wcale ( tylko wtedy gdy cos probuje jesc) ale za to ślinie się jak buldog (dopiero dzis mi sie tak zaczeło dziać) przez tę śline zeby nikogo nie opluć to bełkocze
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.