wizazanki z USA... czy uzywalyscie... - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-06-13, 18:49   #91
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: wizazanki z USA... czy uzywalyscie...

Dziewczyny chcialam Wam polecic spray do wlosow nablyszczajaco-prostujacy(proclaim spray on glosser) kupilam w Sallys beauty supply,bardzo ladnie pachnie prostuje i wygladza i nablyszcza wlosy,trzeba tylko psikac oszczednie(bo wlosy moga sie wydawac tluste) i najlepiej na swiezo umyte wlosy.Kosztowal chyba $6
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-13, 22:54   #92
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Wlasnie szukam czegos nablyszczajacego Elfiku, moze sie skusze na ten specyfik. Zalezy mi na tym, zeby nie obciazal wlosow, czy jest bardzo "tlusty" i ciezki?
Mam jeszcze jedno pytanie, polecalas Revlon Overtime sheer, czy dalej jestes z tej szminki zadowolona?
jenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-13, 22:59   #93
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenn
Wlasnie szukam czegos nablyszczajacego Elfiku, moze sie skusze na ten specyfik. Zalezy mi na tym, zeby nie obciazal wlosow, czy jest bardzo "tlusty" i ciezki?
Mam jeszcze jedno pytanie, polecalas Revlon Overtime sheer, czy dalej jestes z tej szminki zadowolona?

Zawiera olejki ale nie wyglada na wlosach tlusto jezeli sie go nie napsika duzo,trzeba psikac w oddaleniu i na mokre wlosy i nie za duzo ,wtedy jest ok i nie obciaza,fajnie wlosy prostuje i nablyszcza.Polecalam revlon sheer color stronke wczesniej na tym watku -moim zdaniem rewelacja.
Stary 2005-06-13, 23:10   #94
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Ja mam Colorstay Overtime (wczesniejsza wersja) i jestem bardzo niezadowolona - wartwa koloru walkuje mi sie na ustach po godzinie, zastanawiam sie dlaczego tak sie dzieje? Bardzo podobaja mi sie kolorki Sheer, ale boje sie, ze bedzie to samo.
Poza tym kupilam sobie dwa cienie w kremie w drogerii ULTA. Zalaczam zdjecie. Kurcze, nie bardzo da sie tym malowac, robia sie smugi, szczegolnie ten bialy jest fatalny. Mialyscie jakies kosmetyki tej firmy?
Stary 2005-06-13, 23:22   #95
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenn
Ja mam Colorstay Overtime (wczesniejsza wersja) i jestem bardzo niezadowolona - wartwa koloru walkuje mi sie na ustach po godzinie, zastanawiam sie dlaczego tak sie dzieje? Bardzo podobaja mi sie kolorki Sheer, ale boje sie, ze bedzie to samo.
Poza tym kupilam sobie dwa cienie w kremie w drogerii ULTA. Zalaczam zdjecie. Kurcze, nie bardzo da sie tym malowac, robia sie smugi, szczegolnie ten bialy jest fatalny. Mialyscie jakies kosmetyki tej firmy?
Nie znam tej firmy Ulta ,nigdy nie maialam.
Co do sheer lipcolor to ja moge porownac tylko z Max factor lipfinity ktory wczesniej maialm,dla mnie max faxtor byl okropny sciagal usta scieral sie nierownomiernie,nie dal sie zmyc, za top sheer jest b lekki ja nakladam pedzelkiem do pomadek bardzo cienka warstwa ,rozprowadza sie wtedy rownomiernie i schodzi tez rownomiernie,niewiem dla mnie jest super i zamierzam sprobowac tez inne kolorki,sprobuj moze dla Ciebie bedzie tez dobry.Z tego co czytalam ten wczesniejszy Revlona to cos takiego jak max factor- tez raczej ciezkawa ma konsystencje,ten sheer bardziej przypomina blyszczyk niz pomadke.
Stary 2005-06-13, 23:34   #96
CzarnyElf
Zakorzenienie

Jenn
A czy masz dobrze nawilzone usta(sadze ze tak bo bonnie bell uzywasz
A czy przed nakladaniem tej pomadki mialas calkowicie suche usta?
Ja odkrylam ze lepszy efekt jest jak sie nie uzywa tego aplikatora ktory jest zalaczony tylko pedzelka (lepiej sie ten blyszcyk rozprowadza-bardziej rownomiernie)

Tutaj jest zdjecie moich ust z tym blyszczykiem nalozonym b delikatnie,zdjecie nie jest za dobre jakos swiatlo mi nie sprzyjalo.

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...chmentid=98484
Stary 2005-06-14, 02:05   #97
vanilla_sky
Zakorzenienie

a wiecie ze max factora wycofuja chyba? to znaczy nie wiem czy wszedzie, ale w cvs na pewno. szkoda, bo lubie te firme, a zwlaszcza color adapt. mam nadzieje, ze w targecie i walmarcie ciagle bedzie.

p.s. jenn, nigdy nie slyszalam o kosmetykach tej firmy
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-14, 13:40   #98
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

To jest cala siec drogerii, duzych i dosc dobrze zaopatrzonych. Nie tak ekskluzywna jak Sephora, ale maja kosmetyki wiekszosci firm, w tym Burzuja oraz wlasna linie kosmetyczna. Wlasnie sprawdzilam, maja sklepy w 20 stanach: http://www.ulta.com/control/storelocator
Stary 2005-06-14, 23:22   #99
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenn
To jest cala siec drogerii, duzych i dosc dobrze zaopatrzonych. Nie tak ekskluzywna jak Sephora, ale maja kosmetyki wiekszosci firm, w tym Burzuja oraz wlasna linie kosmetyczna. Wlasnie sprawdzilam, maja sklepy w 20 stanach: http://www.ulta.com/control/storelocator
Na makeup alley maja recenzje tych kosmetykow,poczytaj sobie,z tego co czytalam szybko to opinie nawet byly niezle.

Chcialam przestrzec przed kremem Nivea Vsage z SPF 30(sprobowalam go bo mial dobre opinie) krem swietnie pachnie i podobalo mi sie jak nawilzal moja skore,niestety zatykal pory okropnie i spowodowal u mnie natychmiastowe wysypanie pryszczy na czole i kolo ust A tak mi sie podobal ten zapach
Malo jest kosmetykow ktorych nie probowalam,prawie wszystko mnie uczula,dzisiaj zamowilam sobie Cetaphil-polecany przez dermatologow-opinie ma bardzo dobre-zobaczymy.
Moje poszukiwania idealnego kremu nadal trwaja.............

Chcialam wyprobowac ten krem Zia,maja probki u nas w sklepie z zywnoscia naturalna- ale to juz w nastepnym miesiacu bo w tym to juz przeholowalam totalnie z wydatkami ......
Stary 2005-06-27, 00:01   #100
vanilla_sky
Zakorzenienie

hej wizazanki emigrantki czy kupilyscie juz ten oslawiony jergens natural glow? ja tak, kilka dni temu, dzis dodaje do KWC wiec naszykowac sie do oceniania prosze. mam jasniejszy odcien, na razie efektow spektakularnych nie widze
chcialam tez polecic balsam st yves whipped silk. niedrogi, fajnie pachnie i cudownie zmiekcza skore.
Stary 2005-06-27, 00:10   #101
yoaska
Raczkowanie

jergens natural glow-totalna klapa strasznie przereklamowany, napewno nie polecam
yoaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-27, 00:25   #102
vanilla_sky
Zakorzenienie

mi tez sie wydaje, ze przereklamowany.
w sumie ladnie pachnie (naprawde ladnie) i dobrze nawilza, kolor jesli nadaje to bardzo delikatny, ja nic na razie nie widze (uzywam od 3 dni), moze ten dla ciemniejszej karnacji jeszcze wyprobuje.
w ogole wydaje mi sie, ze firma celowo przez jakis czas nie dostarczala go do sklepow, zeby klienci mieli wrazenie, ze taki to dobry produkt, ze az go ze sklepow wymiata
przez pewien okres polki z plakietka tego balsamu byly zupelnie puste chyba w calych stanach. wesze tu spisek!
Stary 2005-06-27, 01:28   #103
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanilla_sky
mi tez sie wydaje, ze przereklamowany.
w sumie ladnie pachnie (naprawde ladnie) i dobrze nawilza, kolor jesli nadaje to bardzo delikatny, ja nic na razie nie widze (uzywam od 3 dni), moze ten dla ciemniejszej karnacji jeszcze wyprobuje.
w ogole wydaje mi sie, ze firma celowo przez jakis czas nie dostarczala go do sklepow, zeby klienci mieli wrazenie, ze taki to dobry produkt, ze az go ze sklepow wymiata
przez pewien okres polki z plakietka tego balsamu byly zupelnie puste chyba w calych stanach. wesze tu spisek!
Dobra forma reklamyja tez polowalam na niego ale w koncu po przeczytaniu niektorych recenzjii na amerykanskich forach chyba go nie kupie..... Zreszta jestem leniwa jezeli chodzi o uzywanie balsamow
Stary 2005-06-27, 04:19   #104
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

A ja sobie go nawet chwale, mam ten do ciemniejszej karnacji i rzeczywiscie zabarwia bardzo bardzo delikatnie. Ja pod niego stosuje Sublime Bronze L'oreala w spraju. Wedlug mnie swietnie wspoldzialaja. Mam naprawde ladny odcien skory, taki "sun kissed look". Jergensem smaruje cale cialo co drugi dzien dla podtrzymania opalenizny. Jak dla mnie dziala!
Stary 2005-06-27, 04:29   #105
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Mi tez Jergens dziala. Wreszcie udalo mi sie go dostac Smaruje sie wieczorem od kilku dni i mam calkiem fajny lekki brazik Tylko trzeba naprawde porzadnie wsmarowac go w skore, zapach drazni mnie troche przy nakladaniu, ale potem jest ok.
Warto sprobowac

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-27, 04:36   #106
logest
Zadomowienie

Hej.Ja mam jergens natural glow- medium skin tone i jestem bardzo zadowolona. Po pierwszym nalozeniu opalenizny nie widac jest tylko taki ladniejszy odcien skory, a po drugim nalozeniu jest ladna naturalna opalenizna. Nawet ostatnio wysmarowalam sie sie nim przed wypaden nad ocean i kolezanki sie pytaly czy na solarium bylam. Jedynym minusikiem jest to ,ze brudzi ubranie w miejscach takich jak ramiaczka od biustonosza , ale tak sobie mysle, ze po kazdym balsamie brazujacym czy samoopaloczu jest podobnie. Nie jest on drogi wiec nawet jesli wam nie podpasuje to nie wielka strata.
Yoaska,mozesz napisac czemu uwazasz go za klape?
Pozdrwaiam
logest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-29, 03:59   #107
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dziewczyny
Korci mnie ufarbowac wlosyAle nie chce farba chemiczna.Znacie moze jakies henny ktore farbuja na braz ale bez rudego polysku?

Stary 2005-06-29, 04:07   #108
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Dziewczyny
Korci mnie ufarbowac wlosyAle nie chce farba chemiczna.Znacie moze jakies henny ktore farbuja na braz ale bez rudego polysku?

elfie, pamietam, ze w polsce byly takie plukanki z orzecha do brazowych wlosow ale tutaj nic takiego nie widzialam. ja uzywam chemii...
Stary 2005-06-29, 04:12   #109
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
elfie, pamietam, ze w polsce byly takie plukanki z orzecha do brazowych wlosow ale tutaj nic takiego nie widzialam. ja uzywam chemii...
No w Polsce to byl wiekszy wybor,tutaj znalazlam tylko henne w sklepie Sallys supply ale zmywa sie na rudo- do tej pory jeszcze mam przeblyski.Ostatnio widzialam w sklepie ze zdrowa zywnoscia henne w kilku kolorach-podobno zmywa sie po 6 tygodniach.Moze ja wyprobuje na jednym pasemku, apotem farbne cale?Nie lubie chemicznych farb,mam wrazenie ze mi wlosy sie oslabiaja i wypadaja po nich.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-29, 04:24   #110
CzarnyElf
Zakorzenienie

jeszce taka jest dostepna light mountain henna ,daje linka:

http://www.bytheplanet.com/Products/...nafullhair.htm

Ale spojrzalam w color chart i wychodzi na to ze na moich wlosach wyszlyby cieple kolory...
Stary 2005-06-30, 20:40   #111
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dziewczyny a co powiecie o kosmetykach ROC-bardzo dobre opinie maja,korci mnie sprobowac,moze uzywalyscie?
Stary 2005-06-30, 20:58   #112
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Dziewczyny a co powiecie o kosmetykach ROC-bardzo dobre opinie maja,korci mnie sprobowac,moze uzywalyscie?
hm, ja raczej nie zamierzalam nic kupowac, bo wyglada na to, ze wiekszosc kosmetykow maja dla cery dojrzalej, a moze sie myle?
ale maja chyba cos na cellulit, moze kiedys kupie, lubie testowac anty cellulitowe kosmetyki.
a jak juz jestesmy w temacie antycellulitisowych kosmetykow to chcialam was przestrzec przed pianka healing gardens. takiego badziewia dawno nie mialam
za to moge goraco wam polecic zel lumene (taki w tubie, niebieski) i loreal sublime slim na noc - zaskoczyl mnie, naprawde ladnie wygladza i napina, lepiej niz ten zielony chyba.
Stary 2005-06-30, 21:20   #113
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
hm, ja raczej nie zamierzalam nic kupowac, bo wyglada na to, ze wiekszosc kosmetykow maja dla cery dojrzalej, a moze sie myle?
ale maja chyba cos na cellulit, moze kiedys kupie, lubie testowac anty cellulitowe kosmetyki.
a jak juz jestesmy w temacie antycellulitisowych kosmetykow to chcialam was przestrzec przed pianka healing gardens. takiego badziewia dawno nie mialam
za to moge goraco wam polecic zel lumene (taki w tubie, niebieski) i loreal sublime slim na noc - zaskoczyl mnie, naprawde ladnie wygladza i napina, lepiej niz ten zielony chyba.
Hmmm w sumie zamierzalam sobie kupic zel do mycia twarzy i lotion z spf15 zapobiegajacy zmarszczkom-lepiej zapobiegac niz leczyc.Zreszta nie wyczytalam nigdzie ze to do cery dojrzalej-chciaz ja nastolatka juz nie jestem to pewnie by mi nie zaszkodzilo
Healing garden ?-widzialam chyba te kosmetyki w meijer,ale nigdy nic nie kupowalam.
Co do loreala to zamierzam sobie kupic jakis kremik wkrotce-loreal o dziwo nigdy mnie nie uczulal

A gdzie Ty kupujesz Lumene?Bo ja nigdzie tych kosmetykow nie widze

Stary 2005-06-30, 21:31   #114
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Hmmm w sumie zamierzalam sobie kupic zel do mycia twarzy i lotion z spf15 zapobiegajacy zmarszczkom-lepiej zapobiegac niz leczyc.Zreszta nie wyczytalam nigdzie ze to do cery dojrzalej-chciaz ja nastolatka juz nie jestem to pewnie by mi nie zaszkodzilo
to tylko moje personalne wrazenie, ale bardzo mozliwe, ze sie myle, nigdy sie bardzo nie przygladalam tym kosmetykom
Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Co do loreala to zamierzam sobie kupic jakis kremik wkrotce-loreal o dziwo nigdy mnie nie uczulal
loreala kremow do twarzy jakos nie lubie, ale do ciala to calkiem calkiem.
Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
A gdzie Ty kupujesz Lumene?Bo ja nigdzie tych kosmetykow nie widze
w cvs oczywiscie

p.s. wlasnie caly dzien ogladam dzis na vh1 america's next top model (widzialyscye moze?), strasznie sie wciagnelam. wiem, ze to takich nizszych lotow rozrywka, ale bardzo lubie sie tak odmozdzac dzis mam wolny dzien od pracy wiec czuje sie usprawiedliwiona leniuchujac.
Stary 2005-06-30, 21:45   #115
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
to tylko moje personalne wrazenie, ale bardzo mozliwe, ze sie myle, nigdy sie bardzo nie przygladalam tym kosmetykom

loreala kremow do twarzy jakos nie lubie, ale do ciala to calkiem calkiem.

w cvs oczywiscie

p.s. wlasnie caly dzien ogladam dzis na vh1 america's next top model (widzialyscye moze?), strasznie sie wciagnelam. wiem, ze to takich nizszych lotow rozrywka, ale bardzo lubie sie tak odmozdzac dzis mam wolny dzien od pracy wiec czuje sie usprawiedliwiona leniuchujac.
Musze sprawdzic CVS wiec A wysylaja online hihihi

Tez ogladalam ten program zreszta lubie wszytko co zwiazane z moda itp Ogladalam ostani odcinek w ktorym wygrala ta dziewczyna o egzotycznej urodzie,szkoda ze ta druga odpadla(byla bardziej z klasa wg mnie)
Stary 2005-06-30, 21:50   #116
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Tez ogladalam ten program zreszta lubie wszytko co zwiazane z moda itp Ogladalam ostani odcinek w ktorym wygrala ta dziewczyna o egzotycznej urodzie,szkoda ze ta druga odpadla(byla bardziej z klasa wg mnie)
ja chyba ogladam sezon drugi teraz i jeszcze nie wiem kto wygra dziewczyny sa sliczne, nie to co w pierwszym.
ta co wygrala w pierwszym sezonie, adrianne curry to wg mnie wielka pomylka, no sympatyczna dziewczyna, ale juz na ulicy widze bardziej efektowne dziewczyny niz ona..
Stary 2005-06-30, 23:12   #117
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba ogladam sezon drugi teraz i jeszcze nie wiem kto wygra dziewczyny sa sliczne, nie to co w pierwszym.
ta co wygrala w pierwszym sezonie, adrianne curry to wg mnie wielka pomylka, no sympatyczna dziewczyna, ale juz na ulicy widze bardziej efektowne dziewczyny niz ona..
Przypomina mi kogos ta dziewczyna jakas aktorke ale nie moge sobie przypomniec........

Sprawdzilam CVS i Lumene maja nawet baze pod cienie ktorej szukalam i wysylaja online
Stary 2005-07-01, 00:45   #118
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Przypomina mi kogos ta dziewczyna jakas aktorke ale nie moge sobie przypomniec........

Moze Liz Hurley? Wydaje mi sie, ze jest troche do niej podobna.
Moj ulubiony program tutaj to "The Apprentice", juz czekam na kolejny sezon. Oczywiscie VH1 czy E! sie nie wystrzegam, maja naprawde relaksujace programy np. 100 najlepszych cial w Hollywood czy 100 najlepszych wpadek gwiazd - cos w tym stylu.
Masz racje Vanilla, swietny jest ten zel na cellulit Lumene, porownywalny z serum Erisa moim zdaniem. Zapach ma bardzo aromaterapeutyczny, nie sadzisz? Ja kupilam w promocji kup jeden, drugi gratis czyli za 9$ 2 tubki o ile sie nie myle. Powiew Europy w CVSie.
Stary 2005-07-01, 00:53   #119
Liluu
Raczkowanie

GG do Liluu

Puder brazujacy Physicians Formula jest naprawde swietny, tani jak barsz, daje bardzo subtelny efekt. Co do MAC maja wspaniale cienie, niesamowicie bogata paleta kolorow, sa bardzo trwale i bardzo wydajne, niestety drogie
Lip smackers z Bonne Bell sa dla mnie za bardzo "smakowe" lepkie.
Liluu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-01, 03:35   #120
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenn
Masz racje Vanilla, swietny jest ten zel na cellulit Lumene, porownywalny z serum Erisa moim zdaniem. Zapach ma bardzo aromaterapeutyczny, nie sadzisz? Ja kupilam w promocji kup jeden, drugi gratis czyli za 9$ 2 tubki o ile sie nie myle. Powiew Europy w CVSie.
rzeczywiscie ma sliczny relaksujacy zapach i szybciutko sie wchlania... bardzo przyjazny uzytkownikowi ja swoj(e) kupilam na identycznej wyprzedarzy!
w ogole z kosmetykami lumene sporo flirtowalam, kremy do twarzy maja przyzwoite, ale zadna rewelacja. kolorowki nie probowalam.
co do europy to w walgreensie maja isa dore! musze sie wybrac i zakupic slawne cienie, zawsze w polsce mialam je ochote kupic.
TV - od lat jestem hard corowa fanka seinfelda. zapalalam miloscia do jego serialu od pierwszego odcinka (mialam 16 lat) i do tej pory ogladam ilekroc leci w tv, mam tez dvd i spora kolekcje na komputerze.. kazdy jeden odcinek widzialam nie przesadzajac przynajmniej po sto razy, jesli nie wiecej... mialam okres, ze ogladalam po kilka odcinkow dzien w dzien...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości