Uświadomione kobiety - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 17:27   #91
awia
Zakorzenienie

Dot.: Uświadomione kobiety

A ja mam znajomy saolink Triumpha gdzie sie zaopatruje w 75FF-G bez problemu, aczkolwiek wątek mnie natchnąl by wreszcie sie udac do brafitterki i zamierzam to zrobic po wypłacie, bo mimo mierzenia i kalkulacji dalej nie mam ani jednego stanika odpowiednio dobranego, kazdemu cos dolega a marek poza triumphem mam ewe bien i la senze.

Co do pytania w watku - nie uswiadamiam bo kazda kolezanka glupkowato chichocze jak jej mowie ze na pewno nie ma 75B ale co zrobic jak ludzie chca kupowac staniki byle jakie byle tanie? jak we wspomnianym h&m w przecenie? nie oszukujmy sie dobrze dobrany stanik kosztuje (freya, panache) ale nawet polskie nie moga sie rownac z sieciówkami cenowo.

dlatego generalnie mam w nosie inne cycki, staram sie dbac o swoje, musze koniecznie do esotiqa zajrzec - nie wiedzialam ze maja tez wlasciwe staniki
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 17:30   #92
muszynianka
Zakorzenienie

aaaa tak w przeciętnych bieliźnianych podają mi bez fiszbinów dla starych babć... żal po prostu mi pośladki ściska bo "przy takich rozmiarach to albo do karmienia albo te bez fiszbinów" tja... przyzwyczajona do czegoś takiego, doznałam po prostu szoku i prawie uklękłam jak mi pani podała śliczną freye arabellę...
albo masquerade czy antoinette... do dziś się ślinię i planuję zakup

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

w moim esotiq rzadko zdarzały się 65 a już 65g to nie było wcale i nigdy panie nie słyszały, zajrzałam kilka razy bo daleko nie mam ale potem się już poddałam.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 17:35   #93
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość

interesowaloby mnie bielsko, ew. katowice
Katowice http://stanikowe-sklepy.blogspot.com/2008/04/6zmys.html
http://www.bieliznaija.pl/
wybieram się tam w najbliższym czasie
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 18:07   #94
Lily Rose
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
zmierz się pod biustem i w biuście jeżeli jesteś naprawdę naprawdę szczupła to nie wiem co 75 cm robi pod twoim biustem
Zrobiłam test "effuniaka". Wyszło mi 75B. Można być osobą szczupłą( bez przesady, chudziną nie jestem prawie 60kg) i mieć pod biustem 75. Albo inaczej- można nie być bardzo szczupłą, a mieć malutki biust

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Edytowane przez Lily Rose
Czas edycji: 2011-04-04 o 18:31
Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 18:24   #95
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
u mnie w mieście nie ma chyba miejsca gdzie bym mogła nabyć stanik w dobrym rozmiarze..
pewnego czasu przeszlam cale miasto w poszukiwaniu stanika ( nie pamietam już ile mi wyszlo.... 85 E?) i patrzyli na mnie jak na wariatke.. wszedze rozmiarowka konczy sie na 80 c. E to już dla mamusiek albo babć... pamietam ze znalazlam pare stanikow ktore byly bliskie tego dobrego, ale ewidentnie miseczki są za duze ( a zgarnialam ciało spod pach, regulowalam ramiaczka itp). i leża sobie schowane w szafie.. jestem szczesliwa gdy znajde stanik ktorego druty koncza mi sie w polowie pachy. raz z jedna babka sie prawie poklocilam. po przymierzeniu trzech stanikow ( gdzie ewidentnie druty wpijaly mi sie w pierś) i proszeniu ciagle o wieksza miseczke przy tym samym obwodzie, ekspedientka wyrazila opinie ze chyba za duze rozmiary kupuję i nie wiadomo czego wymagam.

czy jest na ktorej ze stron spis sklepow w ktorym ktos moze profesjonalnie doradzić w tej sprawie?
interesowaloby mnie bielsko
, ew. katowice

acha, a co ze stanikami firmy trimpf? jedni mowia ze super, tu czytam ze nie zbyt.. jak to jest?
Brafitka w Bielsku na ulicy Szkolnej - http://brafitka.pl Polecam i zawsze każdemu będę polecać, kocham po prostu kobietę, która go prowadzi, miła i kompetentna, a na dodatek posiadaczka sporego biustu
Stary 2011-04-04, 18:26   #96
201701090917
Konto usunięte

A tak trochę poza tematem powiem wam, że chyba lepiej uświadamiać się samemu przez Internet, albo przez kogoś znajomego niż przez jakiś pseudo uświadomiony sklepik (oczywiście nie mówię o brafittingu z prawdziwego zdarzenia ). Ja po tym jak byłam mniej więcej uświadomiona poszłam kupić stanik do esotiqua [a w esotiqu przez kilka tygodni była akcja brafittingu srele morele] i mówię wyraźnie, że poproszę 70 FF. Pani na to tak oczywiście, ale, że oni podwójnych nie mają to wychodzi G więc da mi G. Myślę sobie spoko w sumie na jedno wyjdzie. Dostałam staniki, w przymierzalni na nie patrzę a tam 75F i 75 albo 65G :/. Noż kurde, niby jak ja miałam się w to zmieścić? I taki oto brafitting zaproponowano u mnie w mieście
201701090917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 18:37   #97
Vivienne
... choć nie Westwood

A ja uświadamiam koleżanki, większośc reaguje normalnie na rózne stanikowe rewelacje, ale co z tego, jak żadna bra fitterka MNIE nie dobrała właściwego stanika. Ot, widac nie każdy może dostąpić zaszczytu dobrze dobranego rozmiaru

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 18:37   #98
ever-dream
Wtajemniczenie

Cytat:
ever-dream może to po prostu nie twoje modele? np ja mam bardzo szeroko rozstawione piersi i też nie w każdym biustonoszu wyglądam korzystnie. z resztą modele się między sobą różnią, cleo by panache model george to moje 65FF, panache sienna to 65G ... różnie to bywa wiesz ale na moje 4 dobrze dobrane biustonosze trzy to 65g więc raczej szukam tego rozmiaru, najpierw zawsze oglądam na balkonetka.pl jak dany model wygląda na różnych piersiach
No właśnie wydaje mi się, że to jest mój problem, bo mam dosyć szeroko rozstawione piersi, a prawie wszystkich biustonoszach 70a miseczki są ustawione zbyt blisko siebie jak dla mnie W niektórych jest dobrze, ale trudno takie znaleźć tym bardziej, że mało, który sklep ma 70a A internetowo się boję zamawiać, bo właśnie się boję, że ten rozstaw będzie nieodpowiedni...

Mam jeszcze pytanie do specjalistek , skąd mam wiedzieć jak ciasno zapiąć biustonosz z tyłu? Bo z tym też mam trochę problem...
Stary 2011-04-04, 19:04   #99
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Gdynia dobrze mi nie robi, bo się tam nie orientuję
A lingeria, to właśnie czytam, że rozmiarówki "obwody 60-110, miseczki D-K", a ja może mam jeszcze C sama nie wiem. Pójdę z moimi wymiarami do wątku o biustonoszach. Jest jeszcze Gamax, ale to nie wiem, gdzie to jest.
madzia256, dzięki za info
Lingeria jest dla dużobiuściastych.
Kobieta o mniejszym biuście nic tam dla siebie nie znajdzie.
Dla niewielkobiusciastych bardziej proponuje po prostu Esotiq. Przez google można sparwdzić gdzie jest w Gdańsku- na 100% w Galerii Bałtyckiej. Mają obwody od 60 chyba. 65-70 wisza stadami. Mają tam tez co jakiś czas akcję promocyjną polegająca na sprowadzeniu profesjonalnej brafitterki - mozna się zapisywać na konsultacje.
Wieki nie byłam ale Intimissi tez raczej w małych miseczkach się specjalizuje.

Musz, Ten sklep w Batorym który objechałaś, ma po prostu drogą bieliznę. Ale jak kto ma na to środki, to tam można wygrzebać dużo fajnych akcesorii - np. mają świetną bieliznę modelującą także dla niewielkich, drobnych kobiet a nie tylko korekta od L w górę a to naprawdę rzadkość

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 19:19   #100
abiblabla
Zakorzenienie

dziewczyny a mogłybyscie podpowiedziec w jakich sklepach "sieciówkowych" mozna dostac "uświadomione" rozmiary?... interesują mnie rozmiary 70D, 65DD, 65E bo takie mi wychodzą z kalkulatora ale nie ma takiej opcji zebym kupiła przez neta bez mierzenia... W Esotiq już szukałam jakis czas temu i nie znalazłam może wybiore się tam jeszcze raz. póki co szukam po second handach ale przyznam że nawet tam ciężko mi je znalezc.

Jakie więc jeszcze sieciówki prócz Esotiq mają takie rozmiary? (Mojego miasta w podanym już spisie sklepów oczywiscie nie ma...)
Stary 2011-04-04, 19:29   #101
All That Jazz
Zadomowienie

Uświadomiłam mamę, siostrę próbowałam dłuuugo, najpierw strasznie się rzucała, że jej 75C z H&M jest super, ale jak już mama sobie kupiła dobrze dobrane staniki to dała się przekonać, żeby chociaż trochę się zainteresowała.

No i uświadomiłam kilku kolegów jak dołączyli do grupy na FB "Kobieta zaczyna się od 75C" to po prostu nie wyrobiłam i rozpoczęłam doszkalanie. W szoku byli ale przyjęli do wiadomości, o dziwo, niektórzy nawet z zainteresowaniem dopytywali co i jak

Jeden tylko znajomy mnie wpienił, przy innej okazji: rozmawiałam z jego dziewczyną (nie z nim, zaznaczam) właśnie na ten temat, ona się bardzo zainteresowała bo jest szczupła a biust ma dość spory, no i mówię jej że ja na przykład noszę 60E-F. Na co szanowny pan "Hahahaha no bez jaj, to M. (ta dziewczyna) nosi C, no a ona to NAPRAWDĘ ma czym oddychać".
No i oczywiście kilka koleżanek też się zaniosło śmiechem, więc teraz uświadamiam nieco ostrożniej
All That Jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 19:35   #102
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:

Musz, Ten sklep w Batorym który objechałaś, ma po prostu drogą bieliznę. Ale jak kto ma na to środki, to tam można wygrzebać dużo fajnych akcesorii - np. mają świetną bieliznę modelującą także dla niewielkich, drobnych kobiet a nie tylko korekta od L w górę a to naprawdę rzadkość
No prawdopodobnie ma drogą bieliznę, zbyt drogą, rzuciłam okiem na ebaya no i przebitka ogromna. Ale zaznaczam, ja patrzałam tylko i wyłączanie na biustonosze 65G poza tym nic.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 20:15   #103
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Przestań triumph to jest śmiech na sali

aha i dziewczyny które nie mają AŻ TAK skrajnych rozmiarów, ostatnio w kappa ahlu spotkałam nowe rozmiary! 70E bodajże, 85F to też nie będzie problem, bo mają kolekcję biustonoszy z większym obwodem i większą miseczką. podkreślam że nie wszędzie, ale czasem się co trafi 65 nie mają żadnej no ale 70E powinno być.
A co nie tak jest z triumphem? Ja mam chyba same staniki tej firmy... ale odstają, albo się rolują, albo podnoszą panie raczej nie rzucają się na pomoc.

OK, czyli porada jest bezpłatna... a jakie są ceny staników w tych salonach z brafitting? Wyższe niż w sieciówkach?

Marzy mi się wygodny, seksowny stanik... uff...
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 20:26   #104
Elfia4
DOMator

Należę do uświadomionych kobiet Noszę zwykle 75E (zależnie od firmy i modelu zmienia się to czasem na 70E/F, a bywa, ze ściśliwe 80DD).

Uświadomiłam siostrę i mamę.
Udało mi się również z dwoma koleżankami.

Jedna rok, czy dwa lata temu maszerowała kupić sobie stanik jako prezent urodzinowy. Spotkałyśmy się na mieście i weszłyśmy razem do sklepu z bielizną. Wzięła jakiś rozmiar, który nosiła, zaprezentowała za szeroki obwód, więc poprosiłam, żeby wzięła węższy obwód i większą miseczkę. Było lepiej, ale idealnego rozmiaru nie mieli, więc poszłyśmy do drugiego sklepu prowadzonego przez drugie pokolenie gorseciarek. Tam pani wiedziała o co chodzi i w efekcie koleżanka wyszła z nowym stanikiem i postanowieniem zakupu odpowiednich

Z drugą koleżanką byłam na zakupach w centrum handlowym. Weszłyśmy do "trjumfa"
Koleżanka ogląda, przegląda, podchodzi sprzedawczyni i pyta o to jakiego rozmiaru szuka. Odpowiedź, że w sumie miała 80B podobny, ale jest za mały, więc może C mają?
Sprzedawczyni (a raczej "bezmyślna podawaczka staników") wypaliła do szczupłej koleżanki, że odpowiednikiem 80B jest 85 A. Wmurowało nas, bo z całym szacunkiem, ale koleżanka biust jednak ma, a nie szeroką, płaską klatę.
Przymierzyła jednak to 80B, ale okazało się, ze miseczka za mała, a obwód za duży, więc podziękowała i wyszłyśmy. W innych sklepach w celach orientacyjnych zrobiłyśmy przymiarkę kilku sztuk i rozmiarów w obrębie 75C/D. Okazało się, że 75D leży dużo lepiej i od tego rozmiaru należałoby zacząć poszukiwania czegoś odpowiedniego

Podsumowując mam na sumieniu 4 uświadomione dusze

Mam jeszcze dziewczynę w pracy, która na duży ciężki biust nosi jakieś małe skorupki na długim obwodzie podjeżdżającym na kark. Wygląda to okropnie i prześwituje przez eleganckie bluzki Żal mi dziewczyny, bo pewnie się męczy w tym ustrojstwie.
Nie wiem jak ją podejść spontanicznie, bo przecież nie wypalę prosto z mostu "Kaśka, zmień rozmiar i kup sobie wreszcie porządny stanik"
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 20:27   #105
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
A co nie tak jest z triumphem? Ja mam chyba same staniki tej firmy... ale odstają, albo się rolują, albo podnoszą
sama sobie odpowiedziałaś ;p

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Zrobiłam test "effuniaka". Wyszło mi 75B. Można być osobą szczupłą( bez przesady, chudziną nie jestem prawie 60kg) i mieć pod biustem 75. Albo inaczej- można nie być bardzo szczupłą, a mieć malutki biust
jeżeli u effuniaka masz 75 to np. w panache będziesz miała max 70
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 20:47   #106
cannabis
Raczkowanie

Cytat:
w moim esotiq rzadko zdarzały się 65 a już 65g to nie było wcale i nigdy panie nie słyszały, zajrzałam kilka razy bo daleko nie mam ale potem się już poddałam.
Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
dziewczyny a mogłybyscie podpowiedziec w jakich sklepach "sieciówkowych" mozna dostac "uświadomione" rozmiary?... interesują mnie rozmiary 70D, 65DD, 65E bo takie mi wychodzą z kalkulatora ale nie ma takiej opcji zebym kupiła przez neta bez mierzenia... W Esotiq już szukałam jakis czas temu i nie znalazłam może wybiore się tam jeszcze raz. póki co szukam po second handach ale przyznam że nawet tam ciężko mi je znalezc.

Jakie więc jeszcze sieciówki prócz Esotiq mają takie rozmiary? (Mojego miasta w podanym już spisie sklepów oczywiscie nie ma...)
Najlepiej sprawdzić na stronie http://www.esotiq.com/ Jak wejdziecie w nową kolekcję to przy każdym staniku jest napisane w jakich rozmiarach są dostępne. Niektóre są 70A-F a są i 65A-G.
U mnie są 2 takie sklepy, w jednym można dostać np. 70F a w drugim nie ,wiec to zależy chyba od sklepu.
Ja sama mierzyłam 65G ale okazało się że obwód jest za ciasny i dostałam 70F tutaj obwód niby ok ale przydałoby mi się coś pomiędzy 65/70 Dodatkowo moim problemem jest ta nieszczęsna miseczka bo przydałaby mi się FF a nawet G.
Dlatego też ponawiam pytanie w jakich innych sklepach kupujecie swoje biustonosze? Chodzi raczej o stacjonarne, a nie internetowe bo na razie wolę nie ryzykować.

Nie znam nikogo uświadomionego, a sama dowiedziałam się czym jest odpowiednio dobrany biustonosz (chociaż jeszcze takiego nie posiadam ) z wizażu
Stary 2011-04-04, 20:56   #107
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
sama sobie odpowiedziałaś ;p

jeżeli u effuniaka masz 75 to np. w panache będziesz miała max 70
[no taaaaaaaaaaaaa ale ja biorę pod uwagę, że mam źle dopasowany
Stary 2011-04-04, 20:57   #108
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Ja od dawna podejrzewałam, że rozmiar to mam takie jak trzeba. Ale poradź coś człowieku jak w moim rodzinnym mieście (a nie było to małe miasto) nawet czasami czegoś z miseczką d się nie dało dostać I każdemu by to c wsisnęli, najwyżej z 15 cm za dużym obwodem

O brafitingu naczytałam się na forum gazeta.pl i na wizażu. Ale jeszcze jakoś wcześniej byłam jeszcze w triumphie, gdzie mi pani powiedziała, że w życiu nie mam 75 f(co było za dużym obwodem i za mała miseczką) Wkurzyłam się, bo mam biustomanie i jak mi ktoś wmawia, że mam biust mniejszy niż mam Więcej tam moja noga nie postała

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 21:05   #109
invisible_01
Zakorzeniona

Ja uświadomiona byłam już dość dawno, ale ciągle nie miałam kasy na dobry stanik (stała wymówka). Kiedy jednak nieśmiertelne 85C obtarło mnie niemiłosiernie pod pachami, a obwód podchodził mi prawie że pod kark, postanowiłam że czas coś z tym zrobić! Udałam się do profesjonalnego sklepu i nareszcie zakupiłam piękny i dobrze dobrany stanik Różnica jest kolosalna - nic mi się nie przesuwa, nic mnie nie obciera, stanika właściwie nie czuję. Powoli znikają buły pod pachami, których się dorobiłam przez lata noszenia niewygodnych staników.

Mam koleżankę, która ma wielki biust. Dziewczyna ma 22 lata i obwisłe piersi. Liczba jej piersi wynosi cztery - za mały stanik wżyna jej się w biust, tworząc niemiłosierne buły. Ona jednak jest nieugięta i nadal chodzi na bazar do swojej ukochanej pani, która "doskonale wie, jaki stanik będzie pasował"... Koszmar.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
OK, czyli porada jest bezpłatna... a jakie są ceny staników w tych salonach z brafitting? Wyższe niż w sieciówkach?

Marzy mi się wygodny, seksowny stanik... uff...
Ja zapłaciłam 130 zł, bo chciałam śliczny , ale panie podawały mi również ładne za 70 czy 80 zł. Są oczywiście i staniki za 200, 300 zł, ale taki biustonosz to inwestycja na lata. Co z tego, że w jakimś H&M kupisz sobie stanik za 40 czy 50 zł, jak on szybko się rozciągnie. Porządny, dobrze dobrany stanik będzie Ci służył bardzo długo, dlatego warto zainwestować i mieć nawet jeden czy dwa staniki, ale porządne, zamiast dziesięciu z bazaru albo sieciówek.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 21:13   #110
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość

Ja zapłaciłam 130 zł, bo chciałam śliczny , ale panie podawały mi również ładne za 70 czy 80 zł. Są oczywiście i staniki za 200, 300 zł, ale taki biustonosz to inwestycja na lata. Co z tego, że w jakimś H&M kupisz sobie stanik za 40 czy 50 zł, jak on szybko się rozciągnie. Porządny, dobrze dobrany stanik będzie Ci służył bardzo długo, dlatego warto zainwestować i mieć nawet jeden czy dwa staniki, ale porządne, zamiast dziesięciu z bazaru albo sieciówek.
U mnie w sklepie polecanym przez te wszystkie strony brafitterskie ceny zaczynają się od 65 zł Mam nawet taki za 65 zł i naprawdę jest fantastyczny- jakiejś polskiej firmy, ale moje piersi wyglądają w nim cudownie, świetnie je zbiera i rozdziela, idealny dla kobiety z szerokim rozstawem piersi. Moja brafitterka powiedziała, że ta firma robi właśnie sporo modeli z szerszym rozstawem, co dla mnie jest cudowne, bo na 30 mierzonych staników w moim rozmiarze niestety dobre na mnie były 2. Stanik niby tańszy, ale mam go od kilku miesięcy, piorę normalnie i nic się z nim nie dzieje. Tylko wiadomo- żaden fikuśny, wzorzysty, ale bardzo ładny

Edytowane przez Impersona
Czas edycji: 2011-04-04 o 21:14
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 21:17   #111
karolynka90
Zakorzenienie

Ja byłam ze dwa razy w Esotiq, ale nic tam dla siebie nie znalazłam.
Tzn jak już mi się wydawało, że znalazłam, to stanik baaardzo szybko się rozciągnął, zrobiła się taka szmatka z niego.
Poza tym moim zdaniem wybór malutki, przynajmniej w Rzeszowie, nie wiem jak jest gdzie indziej.
65 było sporo, ale co z tego, skoro wszystkie w jednym fasonie, i to niezbyt mi się podobającym, a 60 nie widziałam wcale.

Dziś kupiłam stanik Ewy Michalak (już się chwaliłam na stanikowym wątku, ale co mi tam, pochwalę się i tu) i w końcu jestem całkowicie zadowolona. I pierwszy raz w życiu stanik nie lata mi po plecach zapięty na najszerszą haftkę, chociaż to 65, a do tej pory 60 na najciaśniejszej latały mi jak szalone.
Stary 2011-04-04, 21:30   #112
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja uświadomiona byłam już dość dawno, ale ciągle nie miałam kasy na dobry stanik (stała wymówka). Kiedy jednak nieśmiertelne 85C obtarło mnie niemiłosiernie pod pachami, a obwód podchodził mi prawie że pod kark, postanowiłam że czas coś z tym zrobić! Udałam się do profesjonalnego sklepu i nareszcie zakupiłam piękny i dobrze dobrany stanik Różnica jest kolosalna - nic mi się nie przesuwa, nic mnie nie obciera, stanika właściwie nie czuję. Powoli znikają buły pod pachami, których się dorobiłam przez lata noszenia niewygodnych staników.

Mam koleżankę, która ma wielki biust. Dziewczyna ma 22 lata i obwisłe piersi. Liczba jej piersi wynosi cztery - za mały stanik wżyna jej się w biust, tworząc niemiłosierne buły. Ona jednak jest nieugięta i nadal chodzi na bazar do swojej ukochanej pani, która "doskonale wie, jaki stanik będzie pasował"... Koszmar.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

no... w triumphie podobnie płacę :/ to się chyba jednak wybiorę a co, trza mieć coś naprawdę dobrego
Stary 2011-04-04, 21:39   #113
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
no... w triumphie podobnie płacę :/ to się chyba jednak wybiorę a co, trza mieć coś naprawdę dobrego
triumf po prostu oferuje staniki kiepskiej jakości po bardzo niekiepskich cenach ;p jak płacę za stanik więcej niż 100 zł to przypuszczam, że po miesiącu obwód mu się nie rozciągnie o 10 cm.. a triumfacza tak wlasnie robia [a przynajmniej robiły te 2 co ja je miałam, jeden nawet w uświadomionym rozmiarze, ohohoho ;p]
zwłaszcza że mnie jak i wiele dziewczyn nie stać na kupno stanika co miesiąc - jak już coś kupuję to liczę że pochodzę w nim kawał czasu. i na razie tak jest - w pierwszym effuniaku po prawie 2,5 roku [z czego przez pierwsze pół chodziłam w nim praktycznie codziennie ;p] wyjechał mi drut pod pachę ale zaszyłam skubańca, jeszcze trochę mi posłuży to jedyny uświadomiony stanik do tej pory, który udało mi się rozwalić
Stary 2011-04-04, 21:40   #114
ewamarchewa123
Raczkowanie

Wyobraźcie sobie minę koleżanki o podobnych rozmiarach, kiedy mówie jej" słuchaj, nie jest Ci niewygodnie w tym staniku, przeciez on jest na Ciebie za maly. Ja nosze 70hh, a Ty?" a Ona" Chyba zwariowałaś, ja nosze E a mamy podobne piersi, skąd Ty wzięłaś hh"

Po tej rozmowie i wielu innych zakończyłam uświadomienie, niestety moje współlokatorki czy kuzynki w ogóle nie ogarniają że jak się ma pod biustem 70cm to jednak stanik 80c jest za duży w obwodzie a za mały w misce gdzie buła nad bułą, bułą pogania...

Ja wszystkim i małobiuściastym i tym które mają trochę więcej, polecam polską projektantkę Ewę Michalak, prowadzi i projektuje sklep " Effuniak". Wpiszcie sobie w google, popatrzycie. Projektuje świetne biustonosze, wiem ze dziewczyny nawet z małym biustem chwalą sobie te staniki, ze świetnie kształtują, podnoszą. A ja jako ta większa literka też sobie chwale, świetnie zbierają, wszystko na swoim miejscu i kształt jak należy!

a uświadomiona jestem od listopada 2009.
p.s. szukałam stanika na bal karnawałowy, i po koeljnych przymiarkach 85E i Fm miałam dosyć, stwierdziłam, że tak dłuzej być nie moze!!!

A i dziewczynom które nie wiedzą co i jak, polecam forum "balkonetka". Zajrzyjcie tam.
ewamarchewa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 21:44   #115
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewamarchewa123 Pokaż wiadomość
Ja wszystkim i małobiuściastym i tym które mają trochę więcej, polecam polską projektantkę Ewę Michalak, prowadzi i projektuje sklep " Effuniak". Wpiszcie sobie w google, popatrzycie. Projektuje świetne biustonosze, wiem ze dziewczyny nawet z małym biustem chwalą sobie te staniki, ze świetnie kształtują, podnoszą. A ja jako ta większa literka też sobie chwale, świetnie zbierają, wszystko na swoim miejscu i kształt jak należy!
turkusowy HP to najlepszy stanik jaki dotąd miałam zbieram pilnie na czarną wersję ;p
Stary 2011-04-04, 21:57   #116
peggy7
Zadomowienie

A ja Wam powiem, że się naczytałam o tym bra fittingu, naoglądałam tych zdjęć źle i dobrze dobranych staników i stwierdzam, że ja jestem reprezentantką tego prawdziwego 75b... A przynajmniej byłam, bo trochę przytyłam i mam teraz 80a. No i powiem, że do najszczuplejszych nie należę, za to piersi mam małe Teraz nie mam centymetra, ale jak się mierzyłam, to pod biustem miałam chyba 90, a w biuście jakoś 6 cm więcej, więc marniutko.
A poza tym chcę się poskarżyć na swój los, bo wszyscy dookoła myślą, że jak masz tę parę kg na plusie, to musisz mieć od razu cycki duże. http://klp.pl/admin/images/grafiki/703.jpg - ta z lewej pewnie by nosiła mój rozmiar
peggy7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 22:32   #117
cynamonowe
Zadomowienie

A powiedzcie mi, moje drogie Uświadomione, jak sobie radzicie z hm, dopieraniem jasnych staników? Mam jeden biały i powiedziałam sobie, że nigdy więcej -- w rękach prędzej sobie naskórek zedrę niż dojdę do stanu, który mogę powiedzmy zaakceptować, przez co katuję biedaka pralką. Pewnie wkrótce dokona swojego żywota .
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 22:38   #118
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez peggy7 Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że się naczytałam o tym bra fittingu, naoglądałam tych zdjęć źle i dobrze dobranych staników i stwierdzam, że ja jestem reprezentantką tego prawdziwego 75b... A przynajmniej byłam, bo trochę przytyłam i mam teraz 80a. No i powiem, że do najszczuplejszych nie należę, za to piersi mam małe Teraz nie mam centymetra, ale jak się mierzyłam, to pod biustem miałam chyba 90, a w biuście jakoś 6 cm więcej, więc marniutko.
A poza tym chcę się poskarżyć na swój los, bo wszyscy dookoła myślą, że jak masz tę parę kg na plusie, to musisz mieć od razu cycki duże. http://klp.pl/admin/images/grafiki/703.jpg - ta z lewej pewnie by nosiła mój rozmiar
Po przytyciu biust ci zmalał? Nie próbowałaś nosić 80B jeśli już? A może kompletnie nie wygarniasz piersi spod pach? Po latach noszenia rozplaszczaczy ten prosty trik pozwala powiększyć biust dzięki temu, ze trafia na swoje właściwe miejsce
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 22:47   #119
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Ta jak wchodzi bielizna to nagle muszę iść do toalety albo mrugam porozumiewawczo do mojego faceta żeby nie wiem zmienił temat albo mnie wyciągnął "na słówko"
a dla mnie to jest zapalnik
niech tylko sie pojawi temat stanikowy badz nawet okolostanikowy - znajomi wiedza, ze buzia moze mi sie nie zamknac przez kolejne pare godzin

przeciagnelam na nowa "wiare" dziesiatki dziewczyn, w misji swej jestem niestrudzona, najchetniej bym nawet facetow ostanikowala
do tego uswiadomione przeze mnie dziewczyny dzielnie niosa dalej kaganek oswiaty

niedawno mialam wyklad dla grupki kobiet w roznym wieku, w jednym z centrow SPA - po prelekcji wszystkie panie ustawily sie do mnie na prywatny brafitting w osobnym pokoju, czulam sie jak lekarz^^

widok zadowolonej kobiety w dobrze dobranym staniku - bezcenny
Stary 2011-04-04, 22:49   #120
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Po przytyciu biust ci zmalał? Nie próbowałaś nosić 80B jeśli już? A może kompletnie nie wygarniasz piersi spod pach? Po latach noszenia rozplaszczaczy ten prosty trik pozwala powiększyć biust dzięki temu, ze trafia na swoje właściwe miejsce
No nie zmalał:P (ani też nie urósł). Jeśli chodzi o miskę, to A w obwodzie 80 jest takie jak B w 75. A myślałam, że to o to chodzi w tym całym uświadomieniu

Wygarniam, wygarniam, choć piersi i tak mam z boku raczej "zarysowane", a nie rozlane po bokach... Poza tym mam piersi hiperboloidalne (stożkowe), o których też się naczytałam, więc np. bez stanika (co wiele osób proponuje dziewczynom z małym biustem) wyglądałyby niefajnie. No ale to tak przy okazji mówię.

Więc mam w tym nieszczęsnym triumphie swój ulubiony krój, który leży idealnie. No a że biust mały, to nawet w idealnie dobranym staniku nie będzie wyglądał tak atrakcyjnie jak duże biusty...
peggy7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości