![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uświadomione kobiety
A ja mam znajomy saolink Triumpha gdzie sie zaopatruje w 75FF-G bez problemu, aczkolwiek wątek mnie natchnąl by wreszcie sie udac do brafitterki i zamierzam to zrobic po wypłacie, bo mimo mierzenia i kalkulacji dalej nie mam ani jednego stanika odpowiednio dobranego, kazdemu cos dolega a marek poza triumphem mam ewe bien i la senze.
Co do pytania w watku - nie uswiadamiam bo kazda kolezanka glupkowato chichocze jak jej mowie ze na pewno nie ma 75B ale co zrobic jak ludzie chca kupowac staniki byle jakie byle tanie? jak we wspomnianym h&m w przecenie? nie oszukujmy sie dobrze dobrany stanik kosztuje (freya, panache) ale nawet polskie nie moga sie rownac z sieciówkami cenowo. dlatego generalnie mam w nosie inne cycki, staram sie dbac o swoje, musze koniecznie do esotiqa zajrzec - nie wiedzialam ze maja tez wlasciwe staniki
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
aaaa tak w przeciętnych bieliźnianych podają mi bez fiszbinów dla starych babć... żal po prostu mi pośladki ściska
![]() albo masquerade czy antoinette... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- w moim esotiq rzadko zdarzały się 65 a już 65g to nie było wcale i nigdy panie nie słyszały, zajrzałam kilka razy bo daleko nie mam ale potem się już poddałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Katowice http://stanikowe-sklepy.blogspot.com/2008/04/6zmys.html
http://www.bieliznaija.pl/ wybieram się tam w najbliższym czasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Lily Rose Czas edycji: 2011-04-04 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
A tak trochę poza tematem powiem wam, że chyba lepiej uświadamiać się samemu przez Internet, albo przez kogoś znajomego niż przez jakiś pseudo uświadomiony sklepik (oczywiście nie mówię o brafittingu z prawdziwego zdarzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
... choć nie Westwood
|
A ja uświadamiam koleżanki, większośc reaguje normalnie na rózne stanikowe rewelacje, ale co z tego, jak żadna bra fitterka MNIE nie dobrała właściwego stanika. Ot, widac nie każdy może dostąpić zaszczytu dobrze dobranego rozmiaru
![]()
![]() |
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam jeszcze pytanie do specjalistek ![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta o mniejszym biuście nic tam dla siebie nie znajdzie. Dla niewielkobiusciastych bardziej proponuje po prostu Esotiq. Przez google można sparwdzić gdzie jest w Gdańsku- na 100% w Galerii Bałtyckiej. Mają obwody od 60 chyba. 65-70 wisza stadami. Mają tam tez co jakiś czas akcję promocyjną polegająca na sprowadzeniu profesjonalnej brafitterki - mozna się zapisywać na konsultacje. Wieki nie byłam ale Intimissi tez raczej w małych miseczkach się specjalizuje. Musz, Ten sklep w Batorym który objechałaś, ma po prostu drogą bieliznę. Ale jak kto ma na to środki, to tam można wygrzebać dużo fajnych akcesorii - np. mają świetną bieliznę modelującą także dla niewielkich, drobnych kobiet a nie tylko korekta od L w górę a to naprawdę rzadkość
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a mogłybyscie podpowiedziec w jakich sklepach "sieciówkowych" mozna dostac "uświadomione" rozmiary?... interesują mnie rozmiary 70D, 65DD, 65E bo takie mi wychodzą z kalkulatora ale nie ma takiej opcji zebym kupiła przez neta bez mierzenia... W Esotiq już szukałam jakis czas temu i nie znalazłam
![]() Jakie więc jeszcze sieciówki prócz Esotiq mają takie rozmiary? (Mojego miasta w podanym już spisie sklepów oczywiscie nie ma...)
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Uświadomiłam mamę, siostrę próbowałam dłuuugo, najpierw strasznie się rzucała, że jej 75C z H&M jest super, ale jak już mama sobie kupiła dobrze dobrane staniki to dała się przekonać, żeby chociaż trochę się zainteresowała.
No i uświadomiłam kilku kolegów jak dołączyli do grupy na FB "Kobieta zaczyna się od 75C" ![]() ![]() Jeden tylko znajomy mnie wpienił, przy innej okazji: rozmawiałam z jego dziewczyną (nie z nim, zaznaczam ![]() No i oczywiście kilka koleżanek też się zaniosło śmiechem, więc teraz uświadamiam nieco ostrożniej ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OK, czyli porada jest bezpłatna... a jakie są ceny staników w tych salonach z brafitting? Wyższe niż w sieciówkach? Marzy mi się wygodny, seksowny stanik... uff... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
DOMator
|
Należę do uświadomionych kobiet
![]() Uświadomiłam siostrę i mamę. Udało mi się również z dwoma koleżankami. Jedna rok, czy dwa lata temu maszerowała kupić sobie stanik jako prezent urodzinowy. Spotkałyśmy się na mieście i weszłyśmy razem do sklepu z bielizną. Wzięła jakiś rozmiar, który nosiła, zaprezentowała za szeroki obwód, więc poprosiłam, żeby wzięła węższy obwód i większą miseczkę. Było lepiej, ale idealnego rozmiaru nie mieli, więc poszłyśmy do drugiego sklepu prowadzonego przez drugie pokolenie gorseciarek. Tam pani wiedziała o co chodzi i w efekcie koleżanka wyszła z nowym stanikiem i postanowieniem zakupu odpowiednich ![]() Z drugą koleżanką byłam na zakupach w centrum handlowym. Weszłyśmy do "trjumfa" ![]() Koleżanka ogląda, przegląda, podchodzi sprzedawczyni i pyta o to jakiego rozmiaru szuka. Odpowiedź, że w sumie miała 80B podobny, ale jest za mały, więc może C mają? Sprzedawczyni (a raczej "bezmyślna podawaczka staników") wypaliła do szczupłej koleżanki, że odpowiednikiem 80B jest 85 A. Wmurowało nas, bo z całym szacunkiem, ale koleżanka biust jednak ma, a nie szeroką, płaską klatę. Przymierzyła jednak to 80B, ale okazało się, ze miseczka za mała, a obwód za duży, więc podziękowała i wyszłyśmy. W innych sklepach w celach orientacyjnych zrobiłyśmy przymiarkę kilku sztuk i rozmiarów w obrębie 75C/D. Okazało się, że 75D leży dużo lepiej i od tego rozmiaru należałoby zacząć poszukiwania czegoś odpowiedniego ![]() Podsumowując mam na sumieniu 4 uświadomione dusze ![]() Mam jeszcze dziewczynę w pracy, która na duży ciężki biust nosi jakieś małe skorupki na długim obwodzie podjeżdżającym na kark. Wygląda to okropnie i prześwituje przez eleganckie bluzki ![]() Nie wiem jak ją podejść spontanicznie, bo przecież nie wypalę prosto z mostu "Kaśka, zmień rozmiar i kup sobie wreszcie porządny stanik" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie są 2 takie sklepy, w jednym można dostać np. 70F a w drugim nie ,wiec to zależy chyba od sklepu. Ja sama mierzyłam 65G ale okazało się że obwód jest za ciasny i dostałam 70F tutaj obwód niby ok ale przydałoby mi się coś pomiędzy 65/70 Dodatkowo moim problemem jest ta nieszczęsna miseczka bo przydałaby mi się FF a nawet G. Dlatego też ponawiam pytanie w jakich innych sklepach kupujecie swoje biustonosze? Chodzi raczej o stacjonarne, a nie internetowe bo na razie wolę nie ryzykować. Nie znam nikogo uświadomionego, a sama dowiedziałam się czym jest odpowiednio dobrany biustonosz (chociaż jeszcze takiego nie posiadam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
zawsze mam racje
|
Ja od dawna podejrzewałam, że rozmiar to mam takie jak trzeba. Ale poradź coś człowieku jak w moim rodzinnym mieście (a nie było to małe miasto) nawet czasami czegoś z miseczką d się nie dało dostać
![]() ![]() O brafitingu naczytałam się na forum gazeta.pl i na wizażu. Ale jeszcze jakoś wcześniej byłam jeszcze w triumphie, gdzie mi pani powiedziała, że w życiu nie mam 75 f(co było za dużym obwodem i za mała miseczką) Wkurzyłam się, bo mam biustomanie i jak mi ktoś wmawia, że mam biust mniejszy niż mam ![]() ![]()
![]() |
#109 | |
Zakorzeniona
|
Ja uświadomiona byłam już dość dawno, ale ciągle nie miałam kasy na dobry stanik (stała wymówka). Kiedy jednak nieśmiertelne 85C obtarło mnie niemiłosiernie pod pachami, a obwód podchodził mi prawie że pod kark, postanowiłam że czas coś z tym zrobić! Udałam się do profesjonalnego sklepu i nareszcie zakupiłam piękny i dobrze dobrany stanik
![]() Mam koleżankę, która ma wielki biust. Dziewczyna ma 22 lata i obwisłe piersi. Liczba jej piersi wynosi cztery - za mały stanik wżyna jej się w biust, tworząc niemiłosierne buły. Ona jednak jest nieugięta i nadal chodzi na bazar do swojej ukochanej pani, która "doskonale wie, jaki stanik będzie pasował"... Koszmar. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2011-04-04 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam ze dwa razy w Esotiq, ale nic tam dla siebie nie znalazłam.
Tzn jak już mi się wydawało, że znalazłam, to stanik baaardzo szybko się rozciągnął, zrobiła się taka szmatka z niego. Poza tym moim zdaniem wybór malutki, przynajmniej w Rzeszowie, nie wiem jak jest gdzie indziej. 65 było sporo, ale co z tego, skoro wszystkie w jednym fasonie, i to niezbyt mi się podobającym, a 60 nie widziałam wcale. ![]() Dziś kupiłam stanik Ewy Michalak (już się chwaliłam na stanikowym wątku, ale co mi tam, pochwalę się i tu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza że mnie jak i wiele dziewczyn nie stać na kupno stanika co miesiąc - jak już coś kupuję to liczę że pochodzę w nim kawał czasu. i na razie tak jest - w pierwszym effuniaku po prawie 2,5 roku [z czego przez pierwsze pół chodziłam w nim praktycznie codziennie ;p] wyjechał mi drut pod pachę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Wyobraźcie sobie minę koleżanki o podobnych rozmiarach, kiedy mówie jej" słuchaj, nie jest Ci niewygodnie w tym staniku, przeciez on jest na Ciebie za maly. Ja nosze 70hh, a Ty?" a Ona" Chyba zwariowałaś, ja nosze E a mamy podobne piersi, skąd Ty wzięłaś hh"
Po tej rozmowie i wielu innych zakończyłam uświadomienie, niestety moje współlokatorki czy kuzynki w ogóle nie ogarniają że jak się ma pod biustem 70cm to jednak stanik 80c jest za duży w obwodzie a za mały w misce gdzie buła nad bułą, bułą pogania... Ja wszystkim i małobiuściastym i tym które mają trochę więcej, polecam polską projektantkę Ewę Michalak, prowadzi i projektuje sklep " Effuniak". Wpiszcie sobie w google, popatrzycie. Projektuje świetne biustonosze, wiem ze dziewczyny nawet z małym biustem chwalą sobie te staniki, ze świetnie kształtują, podnoszą. A ja jako ta większa literka też sobie chwale, świetnie zbierają, wszystko na swoim miejscu i kształt jak należy! a uświadomiona jestem od listopada 2009. p.s. szukałam stanika na bal karnawałowy, i po koeljnych przymiarkach 85E i Fm miałam dosyć, stwierdziłam, że tak dłuzej być nie moze!!! A i dziewczynom które nie wiedzą co i jak, polecam forum "balkonetka". Zajrzyjcie tam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
A ja Wam powiem, że się naczytałam o tym bra fittingu, naoglądałam tych zdjęć źle i dobrze dobranych staników i stwierdzam, że ja jestem reprezentantką tego prawdziwego 75b... A przynajmniej byłam, bo trochę przytyłam i mam teraz 80a. No i powiem, że do najszczuplejszych nie należę, za to piersi mam małe
![]() A poza tym chcę się poskarżyć na swój los, bo wszyscy dookoła myślą, że jak masz tę parę kg na plusie, to musisz mieć od razu cycki duże. http://klp.pl/admin/images/grafiki/703.jpg - ta z lewej pewnie by nosiła mój rozmiar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
A powiedzcie mi, moje drogie Uświadomione, jak sobie radzicie z hm, dopieraniem jasnych staników? Mam jeden biały i powiedziałam sobie, że nigdy więcej -- w rękach prędzej sobie naskórek zedrę niż dojdę do stanu, który mogę powiedzmy zaakceptować, przez co katuję biedaka pralką. Pewnie wkrótce dokona swojego żywota
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() niech tylko sie pojawi temat stanikowy badz nawet okolostanikowy - znajomi wiedza, ze buzia moze mi sie nie zamknac przez kolejne pare godzin ![]() przeciagnelam na nowa "wiare" dziesiatki dziewczyn, w misji swej jestem niestrudzona, najchetniej bym nawet facetow ostanikowala ![]() ![]() do tego uswiadomione przeze mnie dziewczyny dzielnie niosa dalej kaganek oswiaty ![]() niedawno mialam wyklad dla grupki kobiet w roznym wieku, w jednym z centrow SPA - po prelekcji wszystkie panie ustawily sie do mnie na prywatny brafitting w osobnym pokoju, czulam sie jak lekarz^^ widok zadowolonej kobiety w dobrze dobranym staniku - bezcenny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wygarniam, wygarniam, choć piersi i tak mam z boku raczej "zarysowane", a nie rozlane po bokach... Poza tym mam piersi hiperboloidalne (stożkowe), o których też się naczytałam, więc np. bez stanika (co wiele osób proponuje dziewczynom z małym biustem) wyglądałyby niefajnie. No ale to tak przy okazji mówię. Więc mam w tym nieszczęsnym triumphie swój ulubiony krój, który leży idealnie. No a że biust mały, to nawet w idealnie dobranym staniku nie będzie wyglądał tak atrakcyjnie jak duże biusty... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.