![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak usypiac 1,5 roczne dziecko???
LucyAs, sama regulowałam. Ale jeśli mi dziecko chce spać o 9, to nie będę trzymała małej do 12 bo tak ma być i koniec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26413884]LucyAs, sama regulowałam. Ale jeśli mi dziecko chce spać o 9, to nie będę trzymała małej do 12 bo tak ma być i koniec
![]() Otóz to, moim zdaniem czasami można dziecko przetrzymać, ale nie warto robić tego na siłe, bo po rpostu się meczy..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
A w efekcie koszmar, bo uśpić padnięte i rozdrażnione dziecko łatwe nie jest, no i proces zasypiania zacznie się dziecku kojarzyć niemiło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
owszem, jak wiem ze corka chodzi spac o 20 a laduje mi sie na kanape o 18.30 z zamiarem uciecia sobie drzemki to wtedy prawie fruwamy pod sufitem zeby nie zasnela
nie spi w dzien juz, i bardziej intensywny dzien ja szybciej meczy ale gdy miala drzemke w dzien, to ja mialam powiedzmy zakres w ktorym wiedzialam o ktorym powinna zasnac, bo wiedzialam ile bedzie spac. wiec bylo to pomiedzy 11 a 16. dla mnie to troche luzniejsze niz punkt 12 o to mi chodzilo, bo ta matka, zalila sie ze obserowowala wskazowki zegara zeby do 12 dobily |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Tak, rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
I znowu pochwaliłam to w nocy awantura byla ale wzielam ja do siebie, usnela i przelozylam ja znowu do lozeczka
![]() ![]() ![]() Przesadzila z tym patrzeniem na wskazówi zegara żeby dziecko nie poszlo spac o 30 sekund za wczesnie...masakra. Każde dziecko jest inne i też zgadzam sie z tym ze czasem trzeba przetrzymac ale bez przesady, nie na siłę. U nas też sa stałe pory spania i jak narazie jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26413954]A w efekcie koszmar, bo uśpić padnięte i rozdrażnione dziecko łatwe nie jest, no i proces zasypiania zacznie się dziecku kojarzyć niemiło.[/QUOTE]
Mnie sie nie zdarzyło to, aby mi przetrzymane dziecko ryczało mocno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26413954]A w efekcie koszmar, bo uśpić padnięte i rozdrażnione dziecko łatwe nie jest, no i proces zasypiania zacznie się dziecku kojarzyć niemiło.[/QUOTE]
Parę razy Małą przetrzymałam ale przez przypadek-nie wyrabialiśmy się z obowiązkami i rzeczywiście byłą tak zmęczona,że aż zła. I też nie chciałą spać. Paradoksalnie ![]()
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
True
![]()
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!!!
![]() U nas cicho było tej nocy...wszyscy wyspani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26394538]Kropka no i ok - czas niespania staram się dostosować, ale logiczne, że gdy mała wstanie wcześniej, to i drzemka jest wcześniej... Nie drastycznie wcześniej, ale no kurde, to są ludziki, małe ale jednak
![]() Można przetrzymać i... przetrzymać. ![]() I nie mówię o niczym za wszelką cenę. ![]() On ma 11 miesięcy, nie ryczy już z nadmiaru wrażeń całymi dniami. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Jak Danio wstaje tak jak dziś 6:30 to jest super i humor też ma super. ![]() A jak coś go obudzi przed 6 to jest marud non stop, od pobudki do zaśnięcia 99% czasu buczy i kwęka... Rytm jest dla niego bardzo ważny. Cytat:
![]() Po zmianie czasu dziecko mi wstawało przez pierwsze dni 4:30 - 5. ![]() Miałam wybór: albo zmienić mu rytm, albo nosić non stop na rękach małego buczka. ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() Ano życie. ![]() Córa znajomych już nie śpi w dzień za bardzo. Ale ostatnio wywinęła im numer i zasnęła o 16ej. Pogoda była do bani, wróciła z przedszkola zmęczona, senna, padał deszcz... i dziecko padło. Do północy z nią balowali. ![]() ![]() Nie ma wyjścia wtedy, cuda wianki wyczyniali, żeby nie spała w ten dzień, co by następny był normalny. ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26414629]Tak, rozumiem ![]() Ty mądralińska jesteś ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja też jak wstanie sobie przed 6 to ledwo 15min minie a ta nie w sosie, oczy trze, ziewa, tuli mi się do tetry... I jak wstanie za wcześnie to już cały dzień jest marudą, od pobudki do drzemki.... Ale czasem pozwalam Jej spać "inaczej" niż zwykle, jeśli widzę, że tego potrzebuje. Jeśli widzę, że jest zawieszona i do wszystkiego się przytula i chętnie sama by nawet usnęła bez moich ramion (w dzień się jeszcze usypiamy na rękach) to nie przetrzymuje. Ale wtedy rzecz jasna cały dzień się przestawia. Ale następny już jest normalny rytmiczny ![]() Albo popołudniu czasem budzi się o 17, a czasem śpi jak suseł do 18 (jak dziś -właśnie się obudziła ![]() Wsumie jak to Szajajaba napisała - to mały człowiek. Też reaguje na pogodę. Ja też mam dni, że nic tylko bym spała... I dziś np moje dziecko (chyba na to nagłe ocieplenie ![]() ![]() No ale choćby ile tu Mam się wypowiadało - każde dziecko jest inne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
A ja nie wiem co sie dzieje, moja córka ostatnio w ogóle w dzień by nie spała. Rano udaje się może z pół godzinki i na spacerze 45 minut,a ma 10 miesięcy. No to sen od 19.30 do 6 rano. KOjarzyie ile takie dzieciatko powinno spać?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Kropka, o 20 już
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
martuha24 jak ja Ci zazdroszczę,że dzieciątko wstawało/wstaje o 9tej
![]() Moja nie dość,że pobudka o 6max, to jeszcze w nocy cyc 2-3 razy. Mam nadzieję,że twoje przejściowe kopoty są naprawdę przejściowe i córeczka już będzie teraz pięknie spać! Moja Mysza zaspia ładnie, ale teraz też chyba jej się coś zmienia z rytmem dnia.Eeech ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z cyckiem nie mialam problemu bo nie karmilam dlugo zaledwie 3 miesiace bo niestety pokarm mi zanikal...dostawala butelke na noc jak skonczyla 2 miesiace i przesypiala od 22 do 5 rano tzn budzila sie ale ja sie budzilam i dawalam jej przez sen...ale mama mi mowila ze nie ma potzreby jej karmic o 5 skoro ona sie nie budzi to widocznie nie jest glodna no i przestalam wstawac o 5 i dawalam jej jak sie obudzila. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
No właśnie moje dziecko też pije chyba z potrzeby bliskości, bo wieczorem dostaje wielką michę kaszki. Już kończymy z karmieniem piersią, ale ,że teraz ją uczyłam samą zasypiać, to nie chcę wszystkiego na raz zmieniać, bo mi dziecię oszaleje z nadmiaru wrażeń
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
AnQś masz majowe albo czerwcowe dzieciątko?
![]() ![]() Nie wiem ile "powinno" spać 10 miesięczne dziecko, ale wiem, że każde śpi inaczej ![]() ![]() My się z Małą wzajemnie odstawiłyśmy jak Dominiczka miała 7-8 miesięcy. W 8 miesiącu już tylko przez miesiąc nocne karmienia zostały. A odkąd na Bebiko przeszłyśmy to zaczęła samoistnie ładnie nocki przesypiać ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2011-04-18 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26441354]Kropka, o 20 już
![]() ![]() ![]() Wiem, zrozumiałam... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() Mój ma nockę od 19:30 - 20:00 do 6 rano. Ma 11 miesięcy. A jak w dzień pośpi za krótko to jest masakra. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Mój wczoraj rano spał za krótko, po południu pół godziny w wózku, bo coś go obudziło... i o 16ej dostawałam już jobla z tym marudzeniem. Nosidło i wio... Godzinę się rozglądał, potem godzinę spał i chyba dospał, bo był cudny do nocy. Tyle że zasnął 21:10 dopiero. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-04-19 o 07:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Maryśka z 25 czerwca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
No to super.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
No właśnie..w sumie to tylko mamuśce przeszkadza, bo nie ma czasu dla siebie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
szaja powiem ci, ze po porodzie "znormalnialas"
![]() i to nie dlatego, ze ja sie z taba zgadzam, ale juz nie jestes taka napastliwa a do tematu - wiadomo, ze kazde dziecko inne przez 2 lata po kapieli bylo od razu lozko. nie bylo mowy o zabieraniu do duzego pokoju jak juz pizamie byla potem bylo pol roku przylazenia do nas po wlozeniu do lozka, czasem raz, czasem przez godzine i sie zastanowialam i zmienilam na probe rytulal - kapiel o 19 do 19.30 bo mloda to lubi sie pomoczyc, a potem jeszcze pol godziny ze mna na kanapie urzeduje. bajki czyta sobie, oglada jednym okiem wiadomosci i jak sie balalm ze sie rozbawi tak nie! pol godziny max wystarcza zeby szla sama do swojego pokoju... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a że się tak zapytam. Kiedy żeście przestawiły maluchy na normalne łóżko bo moja jest w nocy strasznie ruchliwa, za 10 dni 2 latka a ona jeszcze spi w łóżeczku.
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przez nastepne dwa nie chciala sama zejsc, tzn wygladalo jakby nie wiedziala ze moze sama zejsc jak juz odkryla ze moze, to sporadycznie (albo i czesciej) przychodzila wieczorami do nas. teraz juz nie, pisalam wyzej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Moja od czasu do czasu spi w salonie jak jest chora i nigdy nie spadła ale u nas na mieszkaniu jest łóżko normalne takie jak dla dziecka ale nie wiem czy ją już przenieść czy poczekać. Ona zanim uśnie sama do siebie gada przez 30 min nie wiem czy spróbować
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.