|
|
#91 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Osobowość a preferencje zapachowe.
Cytat:
![]() Daffodilko nie jesteś sama, też jestem 5w6
|
|
|
|
|
|
#92 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Według drugiego testu jestem 5 w 4 ( Obserwator/Obrazoburca)w połaczeniu z 8 Lubię zapachy : 1. gęste, orientalne, słodkie , kwiatowe, przyprawowe,owocowe 2. dymne, zywiczne, drzewne i kadzidlane ale z umiarkowaną ilością przypraw , mogą byc lekko słodkie 3.kwiatowe, z dominacją rózy , dodatkiem jaśminu, ylang ylang, bobu tonka, heliotropu, 4.klasyczne szypry , od czasu do czasu W kręgu ulubionyvh znajdują się : Mauboussin edp Coco edp Boudoir Silver Rain Stella Absolute Midnihgt Poison wszystkie Organzy Bois Oriental Padparadscha Kyoto Capsule Woody Generalnie nie toleruje lekkich kwiatków-sratków, zapachów ozonowych, wodnych, zimych, cytrusowych z przewagą grejfruta. W zasadzie z tzw. świezych toleruję tylko trzy zapachy : Explosiv Aignera, Chance Eau Frache Chanel i Rose Duponta. Nie lubię silnie ziołowych , silnie skórzanych i silnie pieprznych.. Ulubione składniki: wanilia, gałka m, cynamon, kardamon, migdał, wetiver róża, ylang ylang, jasmin, piwonia, orchidea jabłko, śliwka, czarna porzeczka, bergamota, mandarynka, limonka sandał, mech debowy, żywice piżmo, bursztyn, ambra, kadzidło,
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-04-24 o 12:17 |
||
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
O, Siostra osobowościowa,
miło Cię poznać Mam wrażenie, że nasza trójka Piątkowych Inżynierów jest w miarę zgodna w tym, czego nie lubi (bo w upodobaniach pojawia się sporo rozbieżności). Rzecz jasna trzy osoby to o wiele, wiele za mało by o czymkolwiek orzekać- ale to ciekawe.
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
W drugim teście wyszło mi, że jestem marzycielem
I należę do 2% populacji fajna zabawa, ale chyba trudno doszukiwać się związku pomiędzy upodobaniami zapachowymi, a typem osobowości. Chociaż zawsze jakaś korelacja może wyjść. W każdym razie będę podczytywać, przynajmniej więcej się dowiem o Waszych upodobaniach
|
|
|
|
|
#95 |
|
Konto usunięte
|
Papug - ja też jestem marzycielem. I jestem INFP, a moją główną cechą jest introwertyczne myślenie.
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i z tego co kojarzę też 4w5Teraz właśnie widać, że "osobowości" ( o ile taki test może być miarodajny) nie należy łączyć z gustem zapachowym. Bo Ty nie przepadasz za słodkościami i narzekasz, jak jakiś zapach się wysładza, a ja jestem stworzenie słodkolubne i ciągle mi mało cukru i wanilii ![]() Kocham słodki orient i zapachy kwiatowe ![]() Ale łaczy nas miłość do Encre Noire i Gucia. Gucia nie noszę co prawda, ale EN już tak. |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie - Gucia noszę tylko ze względów mocno prywatnych
|
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
Gustaw to pięknie pachnący mężczyzna, szkoda, że wycofywany, chyba zrobię zapasy, bo pojawił się w dość dobrej cenie.
Nie noszę, kiedyś próbowałam, ale nieswojo mi w nim, lubię podziwiać nadgarstkowo i na moim facecie (Ale on z kolei woli jaśminowce i trzeba go zmuszać:/)Nie rozumiem, jak można wycofywać takie cuda Tak samo Kenzo Air.
|
|
|
|
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
Podobnoż się wstrzymali z wycofaniem. Ja akurat muszę mieć zapas. Gucio to obraz mojego idealnego mężczyzny
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Ja, tak na marginesie, eneagramuję od lat wielu każdego kogo napotkam... zboczonam
![]() Nie zabłysnę oryginalną diagnozą, 4w5. Testu Junga nie zrobiłam, muszę się zmotywować do zalogowania. Lubię - fiołki, anyż, jaśmin, ylang, piżmo, kadzidło, lilie... Ma być gotycko ale na burleskowo, nihilistycznie, dusząco, dekadencja w mililitrach. Loulou ma wszystko
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
To ja sobie zacytuję,
![]() Cytat:
4w5Lubię :kadzidło, drewno, oudy, cynamon, nuty ziołowe, dymek... Nie lubię:nut morskich, świeżaków, kwiatów
|
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
Fajne! Jestem siódemka ze skrzydłem osiem: 7w8 - "Realista"
I też lubię "ogoniaste" a nie cierpię "świeżaków" ogórkowo-melonowych. Ulubione: Mauboussine EDP, JPG Classique no i (zwłaszcza wiosną) konwaliowe Lily of the Valley i AA Lilia Bella). Może idealizuję, bo daaaawno nie wąchałam, ale w szkole nosiłam dumnie Chipie Coty i dziś wydaje mi się, że naprawdę pięknie to pachniało. "Zdecydowane raczej nie" mówię: D&G Light Blue, Escada Sport, no i Ninie (?) Ricci Nina. Traumą od dzieciństwa był prześladujący mnie od dzieciństwa "zapach" Malizia (bywało, że do wymiotów, choć nie było to świeżakiem a czymś majerankowo-łoterklozetowym). Pozdrawiam serdecznie
Edytowane przez oczeretka Czas edycji: 2011-04-23 o 22:01 |
|
|
|
|
#103 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
6w7, czyli "Kumpel" (Golgie
)Lubię - wszystko co wyraziste i przerysowane: jak słodko to na maksa: Angel, Magnetism, Lolitka; jak kadzidło to superrealistyczne: Avignon, Kyoto, tak, żeby mieć wrażenie, że ze skóry unosi się dym, jak świeżość, to trawa żywcem (Herba Fresca), dziewczęce i lekkie zapachy tolerowane tylko pod warunkiem, że zabijają wdziękiem (Sheer Stella, Innocent, Pivoine Magnifica). Kwiaty preferowane zabójcze i ciężkie, Blonde, Fracas, Sun Moon Stars, no i killery w stylu lat 80., Opium, Coco, Eden Nie lubię - banału, którego obecnie na półkach perfumerii mnóstwo, zapachów ugrzecznioonych, słabych, nietrwałych, komponowanych tak, żeby podobały się wszystkim, bez żadnej charakterystycznej nuty. I nienawidzę Hypnose
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2011-04-23 o 22:30 |
|
|
|
|
#104 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Kiedyś, kiedy zaczynałam swoją przygodę o kadzidłach niewiele ludzi słyszało. Potem pojawił się sławny niesławny wątek o Messe, że trup, trauma, ohyda i o tym, jak bardzo trza być pogiętym,. żeby tym pachnieć. ![]() Teraz wszystko mamy na tacy, a bycie wielbicielem kadzideł nie czyni nas automatycznie osobą podejrzaną o świra. ![]() Pod modę podciągnęłabym razcej "modę na oryginalnośc", ale czy to tu się akurat objawia? I czy naprawdę kadzidła są takie dziwne i nienormalne? Ja daję do wąchania ludziom bynajmniej nie siedzącym w perfumach i zwykle odbiór jest pozytywny. To znaczy mówią, że ładne. Cytat:
To, jaki kto zapach lubi nie wiąże się z głębią czy intelektem. Ba! Powiedziałabym nawet, że pojęcie dobrego czy złego gustu jest wątpliwe. Kadzidła są tak samo łatwe jak inne zapachy i naprawdę mam głębokie przekonanie, że nie ma korelacji między potencjałem intelektualnym, głębią emocjonalną czy cholera tam wie czym, a zamiłowaniem do kadzidlanych zapachów. Podobnie jak zamiłowania do kadzideł nie wiążę z tak zwanym "wyrobionym nosem" (o którym wspomniała Asiuuula). Ja jako perfumeryjny barbarzyńca (no dobra, umiarkowany, ale jednak) kadzidła pokochałam od razu, w podskokach i od razu były dla mnie łatwe i naturalne. Do teraz kwiatowe zapachy są dla mnie trudne. Cytat:
Uścisnęłabym Cię, gdybym miała śmiałośc. ![]() Cytat:
Szczególnie, że kiedyś nie szukałam po męskiej stronie. ![]() Cytat:
wśród sześciu zapachów wymienionych przez Jowisz są trzy, które uważam za traumy, dwa, które sa mi obojętne i jeden, który uważam za piękny, ale nie mój.
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
I pamiętam, że obie lubimy zapachy Cacharel
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Konto usunięte
|
No widzisz Sabb - my to siostry zapachowe, a profile mamy inne ty realista ja włóczęga. Co do męskiej półki to czasem się coś trafi, ale to raczej rzadko, a dwa, że dla mnie nie ma "męskich" czy "damskich" perfum, ciuchów etc...
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
*Czy mówiłem ci już, że ta kurtka jest symbolem mojej indywidualności i mojej wiary w wolność jednostki?* Chciałabym żeby moje perfumy wyrażały i określały moją osobowość. Niestety - nie wierzę w tego rodzaju testy. Cóż można o mnie powiedzieć, skoro od oudów wolę kadzidła, alkohol stawiam ponad słodycze, kwiaty wolę od owoców i drewno ponad ziołami? I wciąż odkrywam nowe fascynacje. Osobowość nienasycona oraz gderająca realistka ze względu na zaawansowany wiek? (ŻART) ![]() Lubię Chanel 5 (ale perfumy) Shalimar edp a od Mitsouko uciekam. Przepadam za Molecule01, Kyoto, kocham NK Incense, Czarny Turmalin i BC ekstrakt. Lubię Lolite edp i zdarzają mi się wycieczki w kierunku pospolitych seforowców. Jak to się ładnie mówi? Nie ogarniam takich testów, moje perfumy i osobowość wymykają się rozmaitym kwalifikacjom (na to pewnie też znajdzie się określenie) |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Caffe Ristoretto choć moja osobowość i zapachowe gusty w pełni mieszczą się we wszelkich kwalifikacjach i klasyfikacjach bardzo spodobało mi się to, co napisałaś, przemówiło to do mnie i poczułam to głęboko.
Sabbath, jeśli zechcesz mnie uścisnąć będę zaszczycona, nie gryzę, naprawdę
|
|
#110 |
|
DOMator
|
Mi wyszło 3w4, czyli perfekcjonista (ogólnie 3 to zdobywca w tym pierwszym teście), drugiego nie zrobiłam jeszcze. Może innym razem
![]() Wygląda na to, ze narazie jestem jedyną przedstawicielką tego typu w wątku, więc nie mam się do kogo porównać. Lubię zapachy mocne, esencjonalne, słodkie czasem pudrowe nieco lżejsze tworzące wokół chmurkę zapachu i ogon. Niestety mam raczej "zimną" skórę i nawet największe killery na mnie nie zabijają otoczenia, więc mogę się spryskiwać wszystkim nawet na dzień Od czasu do czasu zmieniam zapachy na lżejsze, pachnące czystością, nienarzucające się.Lubię: cinemę, code, be delicious night, flower kenzo, angela, aliena, innocenta, cat deluxe, poisony (szczególnie klasyk i hypnotic), ange ou demon, mademiselle, miss dior cherie, lempicką, IN2U, rouge (lacroix) i wiele innych. Z nieco świeższych cierpkawych i słodkawych lubię funny moshinno i amour amour. Z nut zapachowych wśród ulubionych przewijają się zatem: bergamotka, piżmo, ambra, paczula, wszelakie drewna, wanilia, róża, bób tonka, heliotrop, wszelkie pudry, miód, nuty dymne, wędzone śliwki, wiśnie w likierze, szypry, nuty mydlane. Jako odskocznię lubię cierpkawe owoce i esencjonalne słodkie kwiaty typu róża, piwonia, frezja. Nie lubię lilii i konwalii |
|
|
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)lubię: przede wszystkim drewna, kadzidła, żywice, pieprz, figowce, wanilię, cynamon, piernik i różę (z wyjątkiem jej bułgarskiej odsłony), wetiwer, a także kawę; co do siły rażenia, to lubię zarówno mocne zapachy, jak i te przyskórne. nie lubię: jaśminu, tuberozy i większości kwiatuchów, pudru, mydła, cytrusów, większości szyprów i lawendy, nut wodnych i ozonowych, a także zbyt piwnicznej paczuli.
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się pobawiłam, na razie zrobiłam 1 test i mi wyszło: 1w2 - Perfekcjonista Adwokat
Cytat:
Może i to racja a ja tego nie widzę ![]() Zaraz zrobię 2 test, a tym czasem wypiszę ukochane nutki i to czego nie lubię: Lubię zapachy ciężkie, ciągnące, oleiste, lepkie, krzykliwe, wiercące w mózgu, duszące, ciepłe i gorące, słodkie do granic możliwości, kadzidlane, drzewne, orientalne, przyprawowe, ciężki kaliber kwiatowy... i na koniec przytulne (Ambre D'or) ![]() Nie znoszę świeżaków, lekkich zapachów, lekkich kwiatowych zapachów, wszystkiego co łatwo przyswajalne, cytrusowe, Muglerów, Hermesów - zwłaszcza ogródków, Casharelów - zwłaszcza Noa, Versaczów i Armanich (poza Armani Prive) Kocham: kadzidła, zwłaszcza frankońskie, mirrę, aoud, żywice, drzewo różane, drzewo kaszmirowe, drzewne nuty ogólnie, ambrę, różę (zwłaszcza bułgarską), aldehydy, szypry, paczulę, benzoin, wosk pszczeli, miodek, jaśmin, gardenia, kwiat wiśni, cedr, wanilia, cynamon, przyprawy Lubię: lawenda, lilia, konwalia, peonie, fiołek, pudry, migdały, orzechy, malina, truskawka, kokos, miętę, imbir, karmel, czekoladę, marcepan, syrop klonowy, eukaliptus, ciasteczka, pierniczki, nutki mleczne i maślane Nie lubię: wszelkich cytrusów, jabłek, ogórków (nie znoszę), świeżości, gorzkości, zwłaszcza gorzkich ziół, arbuza nie trawię, mydła... ble No więc jak widać ja lubię prawie wszystko ![]() Więc to się chyba nijak ma do mojej osobowości ![]() No dobra, w 2 teście też wyszło ENFP- The Advocate, Visionary ![]() No czyli złe studia wybrałam... no ale kurka jestem wagą i to by się zgadzało, że powinnam zostać adwokatem lub artystą
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2011-05-05 o 11:52 |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
5w4 - strzał w 10
![]() W skrócie - uwielbiam zapachy nietypowe, ciepłe, korzenne, mleczne, cynamonowo-kardamonowe, przełamane słodkością wanilii, z domieszką miodku, ciasteczek i czekolady. Coś a'la słodki orient? Pierniczki na pierwszy plan! Lubię też zapaszki owocowo-kwiatowe, z przewagą owoców - szczególnie wiśnie i morele vel. brzoskwinie. I wanilię, ale nie grającą pierwsze skrzypce ![]() Nieźle czuję się też w cytrusach, mogę nawet powiedzieć, że je lubię. Nie znoszę: Zapachów zielonych, melonów, ogórów, typowych kwiatuchów (wyjątek - Lola), zapachów przypominających proszek do prania (Dior Pure Poison) i zbytniej ilości pnączy zanurzonych w niezachęcająco pachnącym bagienku (Eden). Po za tym nie cierpię wszelkich "babcinych" zapachów, zapachów przypominających zasypkę dla dzieci (Flower by Kenzo) i drzew iglastych, nieumiejętnie wkomponowanych w całość. Dodatkowo mój nos nie toleruje gorzkich ziół, jabłek i perfumów przypominających taniej klasy mydełko. Uwielbiam męskie zapaszki
Edytowane przez julianne33 Czas edycji: 2011-07-08 o 13:58 |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
4w5
ESFP ( Rzemieślnik-Artysta) Lubię: kadzidła ( ulubieńcy : Gucci PH, Black Tourmalin, Rock Crystal ). Zapach wilgotnej ziemi, deszczu i mgły, nuty drzewne ( gł. wenge ), zielone - leśne ( iglaste ), fiołki, ambrę ( Ambre Extreme ), paczulę najlepiej w połaczeniu z wanilią - ),kastoreum, cywet, zapachy zwierzęce ( Dzing! ), słodycz w granicach rozsądku - zwłaszcza cynamon, kandyzowane pomarańcze, vanilię, kawę, kakao. Nie lubię: szyprów, agarowców, wiercinosów, zapachów kwiatowych ( poza fiołkami ), mydlanych, typowo letnich świeżuchów,zapachów wodnych, kilerów jaśminowych,tuberozy, zapachów pudrowych, cytrusów ( z wyjątkami ) Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2011-07-09 o 01:57 |
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
5w4 - "Obrazoburca"
INFP - The "Dreamer" Temperament: NF (Visionary) Primary Function: Introverted Feeling Population: 2% (1.5% male, 2.5% female) ![]() Widzę zgodność co do 2% populacji i "różowych okularów". Zdecydowanie wolę zapachy trzymające się blisko skóry. Lubię pachnieć dla samej siebie a nie "znaczyć teren". Chciałbym poznać chociaż jedną osobę, której perfumeryjny Top 3 pokrywałby się z moim. Niestety jeszcze żadnej nie spotkałam. Faktycznie zauważyłam tendencję do gromadzenia pachnideł zabarwionych na różowo. Chociaż te różowe w kolorze nie zawsze na mnie są ciepłe i słodkie. Czasami potrafią być zimne i kwaśne. Na sobie nie lubię aldehydów, nut skórzanych oraz typowo "leśnych-iglastych" rodem z odświeżaczy. Nie przepadam też za melonem i lawendą w ilościach hurtowych. Jeszcze niedawno dołączyłaby do nich róża, ale trafił się wyjątek. Nie lubię nijakich i "bezpłciowych", ale także tych bardzo nachalnych, agresywnych i "ogoniastych" perfum. A co lubię? Ze sprecyzowaniem odpowiedzi będzie gorzej. Raczej lubię konkretne perfumy a nie grupy czy nuty. Muszą mieć to "coś", co mnie przyciąga i wprawia w dobry nastrój. Lubię też perfumy, które zmieniają się w zależności od dnia czy temperatury albo zwyczajnie potrafią być nieco nieprzewidywalne. Uwielbiam marakuję, którą wreszcie znalazłam, i to w czystej postaci. "Ładnych kwiatków" nadal szukam. Zupełnie nie ma dla mnie znaczenia czy nosi to pół osiedla czy jest to aż taka nisza, że bez z doktoratu z olfaktologii nie sposób tego poznać. Nie ważne czy perfumy są modne, popularne czy unikatowe, ważne żeby mnie się podobały i żebym dobrze się w nich czuła. Jednocześnie, gdy widzę tłum zachwycający się jakimś nowym pachnidłem, to ze mnie zaczynają wychodzić nibynóżki cofające mnie od niego jak najdalej. Co wcale nie znaczy, że nie będzie mnie się on kiedyś podobał i go nie nabędę. Tak było na przykład z Be Delicious, które przez kilka lat omijałam, a ostatnio kupiłam. Gust mam raczej "średniopółkowy", chociaż marzą mi się perfumy za 10 zł, które byłyby ideałem. Sknera ze mnie tak generalnie. Może trochę rozrzutna, ale jednak sknera. ![]() edit: Świetny temat.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett Edytowane przez Karkki Czas edycji: 2011-07-13 o 03:27 |
|
|
|
|
#116 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
ja zawsze jestem 4w5 (tego drugiego nie rozwiązywałam, choć kiedyś się w to bawiłam,ale nie pamiętam,co mi wyszło...
)edit a jednak rozwiązałam INFP - The "Dreamer" dziwi mnie, skąd te 4w5, bo na co dzień taka nie jestem kiedyś uwielbiałam kadzidlane zapachy, potem przeszłam na słodziaki, lubię też przyprawy, niektóre zielska, mocniejsze kwiaty, nie znoszę orzeźwiających, wodnych, świeżych zapachów. Edytowane przez 201607040946 Czas edycji: 2011-07-16 o 10:01 |
|
|
|
|
#118 | |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Cytat:
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Wyszło mi 6w7 czyli Szóstka ze skrzydłem siedem: 6w7 - "Kumpel"
Własciwie to najbardziej podoba mi się jedno super trafione zdanie: "Mogą być także niepewne, irracjonalne, chaotyczne z tendencją do częstych zmian nastrojów. Są skomplikowane wewnętrznie. Mają niezwykle wrażliwe zapalniki wybuchów paranoi" U mnie z wyraźnym naciskiem na skomplikowanie wewnętrzne Lubię paczulę i ciągle za nią podążam i odkrywam jej oblicza Lubię mech, drzewa, dymek i żywicę nawet. Również cytrusami nie gardzę. Najbardziej nie lubię zapachów kwiatowo- bukietowych, i starobabowych |
|
|
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

Ja też nie przejmuję się tym co o moich zapachach myślą inni, zwłaszcza jeśli są to dalsi znajomi albo zupełnie obce osoby. Zapach ma się przede wszystkim podobać mi, a że lubię ciężkie, słodkie i ogoniaste typy to już nie moja wina
Chyba że ktoś z najbliższego otoczenia wprost by mi powiedział, że boli go od czegoś głowa czy ma inne dolegliwości. To mi się jednak jeszcze nie zdarzyło

IMHO fajny temat na jakąś pracę
fajna zabawa, ale chyba trudno doszukiwać się związku pomiędzy upodobaniami zapachowymi, a typem osobowości. Chociaż zawsze jakaś korelacja może wyjść. W każdym razie będę podczytywać, przynajmniej więcej się dowiem o Waszych upodobaniach

Tak samo Kenzo Air.

i większości kwiatuchów, pudru, mydła, cytrusów, większości szyprów i lawendy, nut wodnych i ozonowych, a także zbyt piwnicznej paczuli.