![]() |
#91 |
Jestem groszek... ;)
|
Dot.: Gra o tron
12 lipca wyszła nowa część po angielsku "A dance with dragons"
![]() ![]()
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Przekladow nie znam, czytam w oryginale. Tez tak macie ze pomijacie watki? Mnie ciekawia watki Arii, Danny, ale jakos watek Branna w ogole ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Parę dni temu skończyłam DwD w oryginale (na polskie wydanie przyjdzie nam poczekac podobno do grudnia
![]() ![]() Wątków żadnych nie pomijałam, ale jestem zawiedziona książką na którą czekałam tyle lat ![]() Myślałam że się porzy....m jak czytałam rozdziały Dany,ile można czytać o tym,jaki to Daario jest piekny i co by z nim zrobiła, bleee ![]() ![]() bardzo się zdenerwuję jak Martin zafunduje nam kolejnego zombiaka, (z Jona ) bo znając życie, Melisandre go uratuje (ożywi swoją magią). W końcu poznalismy tez Gryfa z przepowiedni, to nie było duże zaskoczenie,a młody kolejny Targaryen wyskoczył jak Filip z konopii. ![]() ![]() jednym słowem nic się nie wyjaśniło, a tylko wszystko bardziej zagmatwało ![]() ![]()
Funny, we're all one, but one also means that we are lonely... Edytowane przez Sephinrot Czas edycji: 2011-07-28 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
To moze bedzie jedna z tych serii gdzie wszystkie watki sie wyjasniaja na ostatnich dwoch stronach ostatniego tomu. Tak jak w modzie na sukces dopiero w ostanim odcinku wyjasni sie z kim jest Brooke i kto umarl i nie zyje a kto umarl i ma sie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Jestem groszek... ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mnie kusi by podejrzeć spojler, ah! ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
A to prawda, az sie zdziwilam jakie ubogie slownictwo, w kolko powtarza te same slowa, na wszystko ten sam czasownik. Ale to bardzo dobrze, ksiazka jest przystepna, jak dorwalam Tolkiena w oryginale, profesora kurde jezykow zapomnianych to nie wiedzialam po jakiemu to jest, czy to jeszcze jest angielski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale poważnie , to właśnie tego się boję, bo ilość nowych wątków i bohaterów na to wskazuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() rozwaliło mnie pierwsze zdanie z rozdziału Tyriona (to nie spojler, bo to cały on ) "He drank all his way across the Narrow Sea" ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Jakoś mnie to nie porwało...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Echhhh, jak dla mnie nudnawy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Najlepszy serial HBO
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Strasznie spodobał mi się ten serial, uwielbiam tego typu klimaty, kocham filmy kostiumowe, brudne średniowiecze itp itd
![]() Chyba rozejrzę się za książkami ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Jestem groszek... ;)
|
Cytat:
![]() Zastanawiacie się kto zagra Melisandre albo Stannisa? ![]() http://www.accesshollywood.com/game-...4/image_149469
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Ja teraz czytam Gę o Tron i przyznam, że absolutnie przeraża mnie ilość bohaterów w książce. Naliczyłam się ich około 100 w tym tomie, ciągle ktoś ginie, autor nazywa raz bohatera po "ksywce" innym razem po imieniu i przyznam, że na poczatku naprawdę trudno było mi to ogarnąć. Serial jest fenomenalny. Książka również świetna- tylko jak mówiłam moim zdaniem przegiął z ilością tych ludzi, ledwo zorientuje się człowiek z kim ma do czynienia i klapa, zginął, a niech to..
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Sissi7 Czas edycji: 2011-08-24 o 02:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Chimay
|
.
Zagłosuj na Paczkomat ![]() Edytowane przez kosovitz Czas edycji: 2011-09-02 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
No tak, z wszystkiego co popularne i lubiane trzeba w ostateczności zrobić szit. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Chimay
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyna chciała tylko pokazać swoją twórczość, czy w realu też prosto w twarz powiedziałabyś jej, że to gówno? Ja rozumiem, że szczerość jest teraz modna, ale to jest zwyczajnie niemiłe.
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Grę o tron obejrzałam z wypiekami na twarzy i z niecierpliwością czekam na drugi sezon^^
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą przy okazji myślałam że to projekt bluzek z jakiegoś sklepu (bo to chyba były bluzki) a ja osobiście nie cierpie, gdy nagle z jednego filmu robi się wielkie halo i jest to WSZĘDZIE. Harrego Pottera możemy już kupić jako każdy gadżet do domu, a ze "Zmierzchu" to ludzie już nawet wymyślili błyszczący wibrator, chore. Dlatego to skrytykowałam, więc przepraszam za taką formę - nie wiedziałam, że to praca autorska, tylko komercyjna, robiona przez sklep na dużą skalę. Edytowane przez Sissi7 Czas edycji: 2011-09-04 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też byłam miło zaskoczona, bo myślałam sobie, że z taką sagą zmnierzyć się w oryginale będzie mocno trudno, ale styl pisania jest zadziwiająco przystępny ![]()
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dołączam do wątku
![]() Oglądałam serial od premiery (nie czytając wcześniej książki) i strasznie mi się spodobał ![]() ![]() ![]() Po drugie to uważam też, że wyszło mi na dobre, że książke przeczytałam po obejrzeniu serialu, bo pomogło mi to bardzo zrozumieć wszystko co się działo i nie marudziłam, że to zmienili, że tego i tamtego nie było w ogóle w książce itp, wiecie o co chodzi ![]() Czytałam tu na forum, że mają być tylko dwa sezony na HBO.. ja znowu czytałam artykuł, że HBO będzie produkować serial dopóki Martin będzie pisał ![]() ![]() No i oczywiście ulubieni i mniej lubiani bohaterowie: Najbardziej lubię Daenerys (lubiłam też bardzo Khala no i ich wątek ogólnie ![]() ![]() Ci nie lubiani to oczywiście pozostali Lannisterowie, Sansa mnie denerwuje, Catelyn ostatnio też coś nie bardzo mi przypada do gustu, za bardzo się wtrąca, a wątki Brana póki co są dla mnie troszkę nudnawe :/ No i to by było na tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Dorota Wellman polecała książkę w programie"na kanapie" i tak trafiłam na film.Pierwszego wieczoru obejrzałam 4 części,dzisiaj polecę z resztą..mam słabość do karła
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Serialu nie widziałam, a książkę zaczęłam czytać na długo zanim usłyszałam, ze ją filmują. Miałam problemy z dostaniem nawałnicy mieczy (dostałam dopiero tydzień temu) więc zaczynam od początku bo pozapominałam części wątków
![]() Jak dla mnie cała książka jest absolutnie genialna. Ma bardzo wiarygodnych bohaterów i nie przeszkadza wcale, że jest 'przegadana'. Moje ulubione rozdziały to te z perspektywy Tyriona Lannistera- uwielbiam tę postać, jego cynizm, realizm, spryt i poczucie humoru, ale każdy wątek ma w sobie coś ciekawego i porywającego. mam tylko wielką nadzieję, że jak saga się skończy to zakończenie mnie nie rozczaruje, jak to często w wielotomowych sagach bywa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Serial bardzo dobry, jednocześnie oglądałem i czytałem książkę w wolnym czasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
hej. widzę, że nie tylko ja jestem zakochana w charakterze Tyriona Lannistera. Ubóstwiam jego postać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Winter is coming
|
Ja też uwielbiam Tyriona. I nie mogę doczekać się polskiego przekładu Dance with dragons, bo będą wreszcie wątki z jego perspektywy.
No i muszę się zgodzić, w serialu Tyrion nie jest tak odstraszający, jak był opisany w książce. Chociaż - SPOJLER - ciekawe, jak będzie wyglądał bez nosa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
BAN stały
|
witam ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
ten aktor co gra Tyriona ma coś w sobie, w 2 części powieści jest w centrum wydarzeń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Serial "połknęłam" w dwa dni i muszę przyznac że to jeden z lepszych jakie widziałam w życiu. Szkoda tylko że uśmiercili Khala i Edda, mozna by było ciekawe wątki z ich udziałem stworzyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
Khala i Daenerys tworzyli fajną parę, szkoda że ich nie będzie, zaczytana jest w kolejnej części t.j. starcie królów i dotychczas mało było o Daenerys a już połowę przeczytałam właściwie nic sensownego mam nadzieję że producenci serialu nie wyrzucą jej wątku, liczę na to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.