|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze drobne przyjemności
A ja kocham wszelkie zmiany pogody
![]() - deszcz, który sprawia że powietrze tak pięknie pachnie, uwielbiam moknąć na deszczu (szczególnie kiedy za chwilę wejdę do domu i zdejmę mokre ubranie ), - lubię siedzieć w domu w fotelu z kubkiem gorącej czekolady lub herbaty z cytryną i miodem, i patrzeć przez okno na lejący deszcz lub sypiący śnieg- bardzo lubię wracać do ciepłego domu zimą - uwielbiam pierwszy dzień w roku, w którym decyduję się że zamiast zimowej kurtki wezmę wiosenną - czuję się wtedy tak lekko ![]() - naszą złota jesień - te szeleszczące pod nogami liście... Poza tym kocham: - podróże, planować je, przygotowywać się do nich (robić kanapki na drogę ), sama podróż też jest super, obserwowanie krajobrazu przez okna samochodu, czy siedzenie w kawiarni na lotnisku i obserwowanie ludzi- kiedy dużo się dzieje wokół mnie - i kiedy leniuchuję na świeżym powietrzu - chodzić do kina, oglądać zapowiedzi nowych filmów, zapach popcornu - choć zawsze wybieram chipsy ![]() - zapach i smak kawy, czekolady, wanilii, kokosa i szarlotki - oglądanie albumów ze zdjęciam - mają większy urok dla mnie niż zdjęcia na kompie - i wspominanie dawnych czasów, podróży itp. - kiedy fryzjer myje mi włosy delikatnie masując głowę - kupować nową bieliznę - mojego psa znajdę, kiedy wychodzę z nim na dwór a on wiernie idzie tuż obok - wpadać bez zapowiedzi do mojej mamy - ten jej uśmiech, kiedy mnie widzi - no i to spojrzenie tż, które zdradza, że zaraz przystąpi "do akcji"... Dużo tego wszystkiego, a to dopiero ułamek tego wszystkiego co mi przychodzi do głowy. Jak teraz myślę o tym co lubię, to mam od razu lepszy humor życie jest piękne, co dziewczyny?? - genialny wątek pixie7
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham ten wątek, no kocham
Jego czytanie należy do moich małych przyjemności. |
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
a ja lubie tak sobie usiasc gdzies czy to na rynku czy w duzym sklepie i patrzec na ludzi...i jeszcze lubie wrzucac kamyki do wody...
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
A - uwielbiam siedzieć z kimś miłym (wcale nie koniecznie facetem - nachętniej z przyjaciółką, mamą, ciotką) w fajnie "zrobionej" knajpce.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
Tak czasem dla pryjemności lubie poleżeć w wannie z kapiel z babalkami
, obejrzeć zachód słońca, wypić poranną kawe, nigdzie sie nie spiezyć, wybrac sie na spacer z kims z kim moge pogadac o wszystkim. Kocham planowac podróze , przyklejać nos do szyby gdy pada deszcz, wypić gorącą herbatkę w ponury dzien, siedziec przy ognisku, oglądac albumy ze zdjeciami i przegladac rozne stare bibeloty przy okazji robienia porzadków. Przepadam za zapachem kawy, wanilii i pomarańczy i smakiem czekolady orzechów szarlotki brzoskwini. Cieszą mnie udane zakupy, zbieranie grzybów jesienia, poranna rosa gdy jestem na wsi.
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
|
|
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
hmm
- uwielbiam wylegiwać się w wannie, ooo tak ![]() - uwielbiam ciepły letni deszczyk ![]() - uwielbiam wąchać wszystkie pachnące ślicznie kosmetyki i je kupować ![]() - kocham się śmiać! ![]() - lubię wychodzić z moim króliczkiem do ogrodu i się z nim bawić ![]() - i w ogóle lubię dużo różnych rzeczy
|
|
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
lubie ogladac bajki, kreskowki... odprezam sie przy tym
miec nastroj na wyglupy, czytac listy, a czasem e-maile od starych wielbicieli + te wszystkie standardowe sprawy jak mile dla nosa zapachy, piekne widoki (gory), masaze, spacery, zakupy i kubek goracej herbaty w chlodny dzien...
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Drobne przyjemności a la Amelia, które Was uszczęśliwiają
Oglądałyście "Amelię"? Jesli tak, wiecie, o co mi chodzi. O drobiazgi, których nie mozemy jednoznacznie zakwalifikować jako hobby, a które lubimy wykonywać i ktore sprawiaja nam przyjemność. Albo też są to Wasze drobne nałogi/przyzwyczajenia, których nie możecie i nie chcecie sie pozbywać.
Ja lubię: - otwierać okno tuz po deszczu i wdychać tą świeżość powietrza - oglądać po raz n-ty filmy na DVD, które znam na pamięć i powtarzać kwestie wraz z bohaterami - przy sięgnięciu po nowa książkę spojrzeć na tytuł na okładce, następnie przetłumaczyć go sobie na angielski, a potem sprawdzić oryginał. Uwierzcie, ale to PIERWSZA rzecz, jaka robię, kiedy biorę do reki nowa książkę - zapach kiszonej kapusty oraz świeżo zmielonej kawy - idąc, liczę kroki, do dziesięciu, a potem znowu od jednego - w chłodniesze wieczory, kłaść piżame na kaloryfer, a potem przebierac się w cieplutkie, wygrzane wdzianko przed pójściem spać. - dźwięk zapalanej zapałki - nie wiem, czemu A Wy? |
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
cudowny wątek
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Jaaaki fajny wątek
Nie wiedziałam, że tu jest, a już się zdążył zaniedbać... To ja coś napiszę i odnowię![]() Lubię wczesne poranki Nie mam zwykle siły wstawać tak wcześnie, ale jesli już wstanę, to bardzo podoba mi się ta cudowna poranna cisza, wszędzie pusto, nawet w dużym mieście, takie miłe orzeźwiające powietrze, ahh....Lubię ładne zapachy, a jeśli jakiś mężczyzna na mojej drodze ładnie pachnie..to mam ochotę za nim pójść, a najchętniej sie przytulić ![]() Lubię wyobrażać sobie romantyczne sceny Ja, jakiś przystojny, wymarzony facet, jakaś całkowicie zmyślona sytuacja. Sam romantyzm - w życiu się to rzadko zdarza niestety, więc może chociaż w wyobraźni;pLubię jeść oczywiście Wszystko co uważam za smaczne, ale sama rzadko gotuję. O wiele bardziej smakuje mi danie podane przez kogoś dla mnie na talerzu,hyhy - leniuszek![]() Lubię się przytulać. Rzadko przytulam się do kogoś tak spontanicznie, ale naprawdę to lubię
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
podbijam,bo to wspaniały,optymistyczny wątek.
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam zimowe wieczory,gdy za oknem pruszy śnieżek,a ja sobie siedze na fotelu i czytam książke pogryzając w miedzyczase czekoladę z orzechami
![]() -uwielbiam zapach wiosny,gdy śnieg juz stopnieje, jest sucho i świeci wiosenne słoneczko,lubię wtedy otworzyć okno i wdychac to rześknie powietrze -uwielbiam podróże,a zwłaszcza zagraniczne -strasznie lubię rozgadac się z Nim na Skypea jakies 6 godzin,tak mnie odrywa to od rzeczywistości -kocham Mazury i wypady nad jeziora,pole namiotowe,ognisko,pływani e itd -lubie czytac książki,które mnie tak wciągną że przeczytam ja w jeden dzień,spiąc 2 godziny ![]() -las i cisze w nim -cukiernie i jej zawartosć,zawsze muszę tam zajrzeć po coś ![]() -uwielbiam kupować błyszczyki,mam świra dosłownie na ich punkcie -uwielbiam się też uśmiechać -Discovery Travel 0pierwszy dzień wakacji Również przyznaję ze świetny wątek.. |
|
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
Świetny wątek, naprawdę bardzo optymistycznie nastraja
.Często zatracam się w wirze codzienności, ale przyjemność mogę zawsze odnaleź w: - powolnym delektowaniu się potrawami; lubię czuć ich smak, zatracić się w nim - cichych, słonecznych porankach; ten spokój nastraja mnie pozytywnie na cały dzień, szczególnie wtedy, kiedy wstaję tylko ja - wiośnie; dla mnie jest to coś w rodzaju powrotu do domu, uwielbiam patrzeć jak wszystko wraca do życia, budzi się, zieleni, a każdy promyk słońca działa na mnie jak dodatkowy akumulator - lecie; tak, zdecydowanie kocham tę porę roku, ciepły deszcz, podmuch wiatru - jest w tym coś tak kojącego i dającego pozytywną energie... nie mogę żyć bez słońca, jestem wtedy jak usychająca roślina, a ten czas daje mi zdecydowanie najwięcej światła ![]() - zapachu świeżo skoszonej trawy, ziemi po deszczu; czuję się wtedy naprawdę rześko, jakbym miała nowy start na ten dzień - podróżach; zawsze przyglądam się mijanym obrazom, fascynuje mnie różnorodność świata - językach; uwielbiam oglądać angielskie i francuskie programy, nawet jeśli nie rozumiem czegoś, to sam fakt, że wsłuchuję się w daną mowę sprawia mi wielką frajdę Jest jeszcze wiele takich 'małych przyjemności', z których nawet nie zdajemy sobie tak do końca sprawy...
'Pamięć to coś naprawdę dziwnego. Szufladki ma wypchane kompletnie nieprzydatnymi, bezsensownymi rzeczami. A człowiek zapomina jedną po drugiej te ważne, naprawdę potrzebne.' Edytowane przez variable.brunette Czas edycji: 2008-01-01 o 20:16 |
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Kapiel w wannie z piana- i jakims milym plynem do kapieli- obecnie mam brzoskwinke
![]() To jest przyjemne po ciezkim dniu i duzo piany
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
długie spacery, najlepiej samotne [a tak tak!
] kawa, ale najlepiej ta wyczekana, po np. dniu albo dwoch niepicia jej [to rzadkość] na pewno małą przyjemnością jest czytanie tego forum zakupy, ale takie udane, które sprawiają satysfakcję i wnoszą coś nowego, czego wczesniej nie miałam /np. coś w zupełnie odmiennym od mojego stylu/ a nie każde. zmiany! zmiany w wystroju pokoju np., teraz mam powiesić nowy plakat w antyramie na ścianie i cieszę się jak głupia ![]() hmm... no i czytanie dobrych książek
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj świetny wątek
![]() Uwielbiam: - budzić się z myślą, że nic dziś nie muszę - pływać - jeść czekoladę - przytulać się - wąchać męskie perfumy - być w ukochanym domku na mazurach ![]() - wręczać prezenty - patrzeć w gwiazdy - czytać to forum ![]() Jak coś mi się jeszcze skojarzy, to dopiszę.
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Ah
Widzę że mam dużo upodobań takich jak Wizażanki
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Lubie:
-siedziec z TŻ w herbaciarni, gdy za oknem zimno i sypie śnieg -kąpiel ze świecami samotnie lub z TŻtem ![]() -zakupyyyyy ![]() -jeść ![]() -siedzieć z przyjaciółką i gadać o głupotach -domówki -każdą chwile spędzoną z TŻtem ooj kiedy my się sobą nacieszymy-gdy nie mam nic ważnego na głowie
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
-dobra ksiazka
-dobre jedzenie -udane zakupy -pyszne posilki -pachnacy balsam do ciala
My dr House Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
- dobra książka,
- kawa z mlekiem, - wizaż (chyba się pomału uzależniam), - długaśna kąpiel, po której wychodzę czyściutka, nabalsamowana i pachnąca
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam po męczącym dniu wskoczyć pod prysznic...
dbać o siebie i potem, jak jestem już cała 'och' i 'ach' ![]() pakować się do podróży ![]() wieczorkiem czytać gazetkę i słuchać muzyki ![]() zmęczenie po ćwiczeniach rozciągających ![]() masaż wizaż
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uwielbiam wiosnę...Tak cieplutko sie robi wszystko sie budzi do życia
M hmmm..Uwielbiam jeździć samochodem w szczególności jako pasażer..dziennie robie mnóstwo kilometrów..Uwielbiam podczas jazdy sluchac swojej ulubionej muzyki..Uwielbiam łąki ,słońce ,uwielbiam mieć wszystko poukładane równiutko..Uwielbiam wstawać wcześnie rano wyspana...Lubie drzemki popołudniowe na ,kóre sobie nie moge pozwolić ,bo mam kłopoty z zasypianiem później w nocy ,uwielbiam jeść..Włoska kuchnia Uwielbiam ćwiczyc i patrzeć jak rzeźbi sie moje ciało uwielbiam siedziec w domku w lecie jak jest burza
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
Co Was uszczęsliwia ?
Hej
![]() Poczynajac od mojego odchudzania, które pozniej przeistoczyło sie w obsesje, kompleksy natrafiłam na rozne artykuły o tej tematyce. Chciałam przestac tak nałogowo o tym myslec i zmienic się . Poprawic swoja samoocene i brac z życia pełnymi garściami W owych artykułam było npisane by zamiat zajadac smutki i stresy, robić to co nas uszczęsliwia. Niby wszystko proste ale.... Doszłam do wniosku ze oprocz jedzenia (mniam,mniam ) nic mnie nie uszcześliwia. No ew. sport, ale raczej rzadko. Długo probowałam sobie przypomniec cos co sprawia mi radoc ale nic z tego ![]() I dlatego mam do Was pytanie. Co Was uszczęsliwia ?? Moze uda mi sie znalesc cos co i mnie przprawiłoby o usmiech na twarzy
|
|
|
|
|
#114 |
|
BAN stały
|
Dot.: Co Was uszczęsliwia ?
hm.. słodycze na pewno
![]() lubię poczytać czasem jakąś dobrą książkę czy gazetę ![]() maseczki do twarzy, na włosy itd. czyli dbanie o siebie ![]() zakuuupy ![]() wizaż :P |
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
-słodycze!
![]() -zabawa i spacerki z moim psem ![]() -zakupy ![]() -spanie ![]() -rozmowa z przyjaciolkami ![]() - i moze sie to komus wydawac dziwne ale przebywanie na deszczu ![]() mogłabym jeszcze dużo wymieniać, więc chyba łatwo mnie uszczęśliwić ![]()
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem cie doskonale. Tez przed odchudzanie zmarnowałam kilka pozadnych miesiecy na zycie w radosci. Teraz juz uszczesliwiaja mnie:
- przyjaciele -szkola -rodzina' - dyskoteka -ladni chlopacy ![]() -rozwiazywanie krzyzowek |
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Zabawa z moja corka
Zakupy Kazdy kg mnie na wadze
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Moja rodzina
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
był taki wątek,baardzo ciekawy.podaję link.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...przyjemno%B6ci
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Jest bardzo duzo rzeczy które sprawiają mi radość
m.in :- gdy całuje i przytula mnie mój Ukochany ![]() - kiedy jem słodycze ![]() - obiadki mamusi ![]() - kiedy wychodzę od fryzjera i podoba mi się fryzura ![]() - w ogóle uwielbiam zmieniać fryzury i modelować ![]() - kiedy zrobię ładnie paznokcie - smsy! - oglądać zdjęcia swoje i Tzta - kiedy sprawię komuś radość (kolacja dla TZ,zrobie laurke itd )- uwielbiam zakupy... - uszczęśliwiają mnie moje marzenia,te bliskie realizacji i te całkiem odległe.. ![]() - morze,plaża,słońce ![]() itd. itd..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

), - lubię siedzieć w domu w fotelu z kubkiem gorącej czekolady lub herbaty z cytryną i miodem, i patrzeć przez okno na lejący deszcz lub sypiący śnieg

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)