|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
I my się meldujemy z Aluśką
![]() ... i mówimy dobranoc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
violisia
![]() ![]() no a z tym twardnieniem to jakaś bujda, bo mi twardniał od połowy ciąży i przy porodzie nie powiem jak bardzo bolało ![]() wszędzie dobrze, ale w domku najlepiej ... wykąpałam się w swojej wannie, wskoczyłam w ulubiony szlafroczek i odpoczywam po odpoczywaniu u dziadków ![]() Zosi dałam dziś parę gryzów kanapki z mc donalda ![]() mam wyrzuty sumienia ![]() Córa mi wróciła z paroma nowymi słówkami ... dziadki jakoś lepiej ją stymulują do mówienia ![]() to się żegnam ![]() do jutra ! |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
moria A dopiszesz który tc? Bo widziałam, że u marcowo-kwietniowych było, a wydaje mi się to statystycznie przydatną informacją (u nich chyba większość w 40 tc rodziła
![]() ddaaiissyy No, ale w święta więcej czasu jest ![]() ![]() Poza tym fakt, że same gratulację dla rodzących zajmą sporo postów ![]() No, starać się dziewczęta ![]() ![]() BTW ciekawe, czy pobijemy wizażowy rekord ilości części ![]() No, to jeszcze tylko 4907 postów przed nami ![]() Dobra, doczytałam i wracam do wspaniałej lektury na jutro. Została jedna książka, może chociaż się zorientuję o czym jest ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo było 600 o ile dobrze pamietam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() I ja witam się i zapisuję do nowego wątku ![]() ![]() ![]() Mało mam czasu odkąd w domu jestem.. ciągle coś robię, gdzieś jeżdzę, spotykam się, albo z mamą siedzę i gadam i gadam.. Tęsknie trochę za wami, za wizażem i w ogóle za tym spokojem, który u siebie mam! Ale zawsze tak jest jak przyjeżdzam na święta.. ze starymi przyjaciólmi chce się spotkać, wszystkich i wszystko poodwiedzać.. i ciągle taka gonitwa! Jutro mężuś z Niemiec przyjeżdza.. może coś mnie przystopuje ![]() I wiecei co - nie mogę już słuchać tekstów typu - "Ciąża Ci służy", "Dobrze wyglądasz, może już tak z brzuszkiem zostać" itd.. taaa! Człowiek gruby, ociężały.. spasiony prawdę mówiąc.. a tu tylko sztuczne komplementy słyszę i nigdy w nie nie wierzę, bo wiem, że do ciężarnej po prostu pasuje tak mówić ![]() Poczytam sobie jeszcze co naskrobałyście w ostatnich stronach starego wątku i kładę się spać. Do jutra kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
To i my się meldujemy nadal w dwupaku (sen się nie sprawdził
![]() Mała mi chyba w końcu w kanał rodny wchodzi, bo mam silny ucisk w podbrzuszu, silny ucisk na pęcherz i do tego lekkie skurczyki. To może jednak rozpakuję się w tej części ![]() ![]() Moniqac, ja wymaz miałam pobrany w 37 t.c. Nie jest za późno, ważne żeby zdążyć przed porodem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj sobie odpuściłam ![]() ![]() Violisia - ![]() Eweska, normalnie mnie zatkało... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
W tej chwili jakieś 180
![]() Edzik nie dał mi spać, to jeszcze poczytam ![]() Wszystkie jeszcze śpicie? moria? Ty zawsze pierwsza na nogach ![]() Dobra, idę czytać ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Ja już nie śpię
![]() ![]() matal żeby dotrzymać Ci towarzystwa i połączyć się z Tobą w bólu naukowym, to zaraz zaczynam moją nieszczęsną pracę dyplomową pisać... jakoś mnie motywacja ruszyła, co bym zdążyła przed rozpakowaniem, bo jeszcze na obronę się muszę nauczyć, a skrypt mam niewąski ![]() ![]() Także nie jesteś sama ![]() ... a potem muszę trochę popracować, ale baaaaardzo mi się nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Ja też juz jestem na nogach
![]() współczuje wam teraz tej nauki, bo nie dość że coraz cieplej i mniej sie chce uczyć to jeszcze trzeba być na bieżąco na wizażu ![]() ![]() idę dalej nadrobić co tam wczoraj naskrobałyście wieczorem ![]()
#100 | ||
Wtajemniczenie
|
Hello girls!
Ja już od godziny nie śpię ale jeszcze polegiwałam w łóżku, póki mogę ![]() ![]() Zaraz po śniadaniu jadę z TŻ na zakupy spożywcze, wczoraj już się nie wyrobiliśmy a później jadę po raz setny do Ikeii ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i za chwilę dojdzie nam odchowalnia i tam też trzeba będzie listę koordynować. Chyba, że zrobimy tak, że ja zajmę się odchowalnią a tu któraś chętna mama z czerwca będzie zajmować się pierwszą stroną póki się wszystkie brzuchatki nie rozpakują i będzie miała ochotę na spisywanie tygodni ![]()
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
witam się w nowym wątku
![]() violisia super wiadomości po wizycie ![]() monika21121984 no cięćki wybór, nie możesz którejś wizyty przesunąć ? Lolka1212 to dobrze, że tylko takie, ja wczoraj usłyszałam, że mam wielka dupę, że sie poszerzyłam za bardzo i uda mam jakies mocno napuchnięte a może to nie opuchlizna tylko tłuszcze ??!! ![]()
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Aaa no i właśnie, Camomile, eweska - zaczynam dziś 39 tydzień! ![]() ![]() No to chyba muszę strzelić sobie ostatnią fotkę brzucha ![]()
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Witamy z Michosławem na nawym wątku
![]() I od razu pokłony dla Aguśki że uratowała honor naszego wątku ![]() I oczywiście dużo zdrówka dla małej a dla mamusi duuużo sił!! ![]() Za Eweskę też zaciskamy kciuki ![]() Ja wstałam jak zwykle rano, słońce cudnie świeci więc lece od razu nastawić pranie. I najważniejsza wiadomość!!!!!!! Przyszła paka z Irlandii już wczoraj! I ile rzeczy dla Miśka ![]() ![]() ![]() Jak znajdę czas to może wkleje Wam zdjęcia... Ale narazie pędze!!!!! Si Yaaaaaa!!
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie z Antosiem na nowym watku
![]() ![]() Zgubilam karteczke, a i musze jeszcze znalexc telefon do tego dentysty ![]() Wczoraj byl grill... myslalam, ze pekne. Przez to chyba Antosia zablokowalam, bo bidny malo sie ruszal ![]() Jutro chyba pojedziemy po wozek, ale ![]() ![]()
#105 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() My po badaniu krwi i siusiu ( bo jutro wizyta u gina ) i po śniadanku. Dzisiaj wolne od pracy, będę leniła się w domku ![]() Po obiedzie wybieram się na cmentarz z mamuśką ( 20 km od domu ). Trzymam dalej ![]() ![]() ( sama jestem nastawiona na CC, więc nie dziwię się ewesce, że jest lekko rozczarowana decyzją lekarza ). Notabene, jak byliśmy na wizycie w szpitalu na porodówce, też leżała tam dziewczyna z bliźniakami, rozmawiałam z nią chwilę i okazało się, że rodziła SN, bo to był jej drugi poród. Niewykluczone, że taka jest właśnie "polityka" szpitali, że jak się tylko da, to rodzić naturalnie. Miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Wtajemniczenie
|
hej kochane!
nie moglam sie wbic wczoraj na wizaz ale doczytalam..... agus kochana gratuluje serdecznie olusi!!!!!!!!!!!!!! eweska, padlam z wrazenia!!!! twoje maluchy sa niesamowite!!!!!!!!!!!!! violisia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() sa jakies info od kwiatecka??? moria emocje siegaja zenitu? u nas ok, wcz skoczylo mi cisnienie od rana, dolne mialam 100, puls 120, troche sie balam czy spadnie, ale spadlo na szczescie. brzuch twardy mam przez 90% dnia i nocy, nie moglismy wcz sie wkuc bo nie szlo ja skory chwycic ![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale wy chcecie już teraz uciekać na odchowalnię??? Bo dla mnie to bez sensu...część będzie tutaj, część na odchowalni i stworzą się dwa osobne wątki, a żadna z mamuś nie będzie miała czasu pewnie by tu wpadać. A na koniec zostanie tylko garstka dziewczyn tutaj. Może poczekajmy aż wszystkie się wypakujemy i wtedy przeniesiemy się do odchowalni? tak wszystkie razem.
No chyba że ja czegoś nie rozumiem i to tak ma być ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() Melduję się w nowej części razem z Tymciem ![]() ![]() Aguś, serdeczne gratulacje ![]() ![]() Niestety nie mogę być teraz często z wami, bo mam bardzo smutną sytuację w rodzinie. Na dodatek sprzątamy po malowaniu, więc jest dużo roboty. Czy ja dobrze zrozumiałam, że każą Ewesce rodzić naturalnie? ![]() Bzyczka, popieram postulat aby na razie zostać tutaj ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-20 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj kupiłam dla maluszka to ubranko, jak to zobaczyłam to nie mogłam się oprzeć ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-20 o 07:22 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z drugiej zaś strony masz rację, że jak założy się drugi wątek to mamusie albo będą pisały tutaj albo tam więcej...to jednak się często sprawdza ![]() ![]()
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Cześć, Mamusie!
![]() u mnie też dziś szykuje się zalatany dzień, na dodatek nie wyspałam się, bo wpadłam na genialny pomysł, by nadrobić wczoraj "Gotowe na wszystko" i obejrzeć nowy odcinek "Usta Usta". No i mam. Ledwo wstałam. Mam nadzieję, że potem nadrobię spanko ![]() Co do wątku w Odchowalni, to wiadomo, że jak będą 2, czy 3 dziewczyny, to pewnie za wiele tam się nie będzie działo. Jednak już na początku maja dołączy większa grupa i dobrze byłoby mieć miejsce do wymiany zdań, podpytania się w jakiejś kwestii już w sprawie dzidziusia. Niektóre mają termin pod koniec czerwca, czyli niektóre dzieci z wątku będą już dwumiesięczne. To ogromna różnica. Myślę, że dwa wątki trochę narobią zamieszania, jednak są potrzebne, bo część z nas będzie ciągle w temacie ciąży, część już z noworodem. W jednym wątku zrobi się ogromny bałagan i ciężko będzie cokolwiek wyłuskać... Ok, dopijam kawę, ogarnę się i zmykam ![]() Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-04-20 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Znowu mi się Gabryśka śniła !! Jeju , to już tak będzie codziennie ..? ![]() Była taka śliczna, ubrana w fioletowe body i oczka miała takie jak szmaragdy normalnie ![]() Ciekawe czy się sprawdzi .. i znowu pojawił się motyw karmienia piersią , że nie umiem .... Chyba ja się faktycznie tego boję, że coś pójdzie nie tak , skoro śni mi się to już trzeci (?) raz ... Cytat:
![]() Cytat:
Może żeby nie robić aż takiego zamieszania to ustalmy jasno , że na odchowalni (póki się tam nie przeniesiemy prawie wszystkie) będziemy rozmawiać tylko o odchowywaniu maluchów .. a te wszystkie nasze sprawy, te wszystkie głupości o których zawsze piszemy + te o ciąży i oczekiwaniu na maleństwo tutaj .. ? Nie wiem jak to rozwiązać, może niech inne mamusie się też wypowiedzą i wtedy wspólnie podejmiemy jakąś decyzję .. ? Dziś zaczynam 34 tydzień .. ![]()
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-04-20 o 07:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
No ja nie wiem...właśnie jest różnica 2 miesięcy i o ile jeszcze te czekające na maleństwa będą miały czas nadrabiać dwa wątki to już te z maleństwami pewnie nie bardzo. No i co na koniec tutaj zostanie jedna czy dwie dziewczyny a reszta będzie tam...no ja tego nie widzę i myślę że bałaganu to wielkiego nie zrobi, a wszelkie rady dla mamuś przydadzą się później i tym co zostały tutaj na wątku a kto będzie miał czas nadrabiać później dwa miesiące (pewnie z 4 wątki
![]() Princi no ja już ogarnęłam...chociaż nie do końca, bo zostało nam do pomalowania kawałek podłogi, tzn do lakierowania bo drewnianą mamy i kawałek był dorabiany no i jeszcze rurki od centralnego ogrzewania w kuchni i na przedpokoju. Ale to zrobi tż w piątek i sobotę jak ja będę mamie w kuchni pomagać ![]() ![]()
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja 35 ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, ale gorąco ostatnio na dworze a ja nie mam już w czym chodzić
![]()
#116 |
Zakorzenienie
|
moria ja mogę ogarniać, który to tc na pierwszą stronę, jak któraś urodzi (dopóki sama się nie rozpakuję ofkors), tylko nie wiem, jak to rozwiążemy - pisać Ci na PW, żebyś uzupełniła? Bo ja chyba pierwszej strony edytować nie mogę...?
No, a agus urodziła w 39tc (liczę nie skończone, tylko te, co są w trakcie, 38 miała skończone) Idę na zaliczenie, CU ![]()
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Witam,
widzę, że mamy pierwszą mamusię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja już jestem w domu i póki co tylko z listy wiem, że Aguś urodziła, tak więc teraz lecę nadrobić jeszcze stary wątek, no i oczywiście nowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Matall no to trzymam kciuki za zaliczenie
![]() Wiecie..mi chodzi głównie o te mamy czerwcowe co tutaj zostaną same a później chcąc wiedzieć co u pozostałych musiałby nadrabiać, a która znajdzie na to czas? ![]() ![]()
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
moria44 i enchantresss gratuluję nowych tygodni
![]() Aliczka88 super taka spora ilość, będzie w czym wybierać ![]() mamaoptymistka ciuszek francja-elegancja ![]() z tymi wątkami ciężka sprawa, każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy, dla mnie może byc i tak i tak-więc nie pomogę w wyborze
#120 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() powodzenia Kochana ! ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() aaaa .. przypomniało mi się , że poza Gabrysią śniła mi się taka koleżanka, jeszcze z gimnazjum, która była największym kujonem jakiego znam i ja jej zapytałam ''jaka lektura pojawi się na maturze ???'' , a ona powiedziała , że na 100% Lalka lub Wesele. ![]() ![]()
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-04-20 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.