Kto jedzie ze mną na obóz :D? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-13, 15:49   #91
BlueEyes46
Raczkowanie

Dot.: Kto jedzie ze mną na obóz :D?

a w jakim terminie mniej więcej chcecie się wybrać?
Ja się strasznie napaliłam na tą Hiszpanie. Już w zasadzie byłam pewna, że jadę i miałam zrobioną wstępną rezerwację, ale się okazało, że moje koleżanki nie mogą jechać.
BlueEyes46 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 20:21   #92
inwencja
Zadomowienie

Dziewczyny, a widziałyście może jakieś ciekawe oferty związane z Francją ?
Zastanawiam się właśnie nad wakacjami we Francji lub Hiszpanii . Wiem, że polecacie Hiszpanie , na pewno to cudowny kraj,ale może jednak zdecyduje się na Francję... Oj, sama nie wiem.

There's only one way to soothe my soul.

inwencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 23:32   #93
badthing
Raczkowanie

jak myslisz o Francji, to ja polecam wybrzeza Bretanii ;-))
Stary 2009-02-14, 09:14   #94
angela0510
Raczkowanie

Inwencja ja byłam w tamtym roku we Francji (Cannes - Lazurowe Wybrzeże) z biura Almatur. I naprawdę było świetnie. Także polecam
angela0510 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 10:40   #95
olcia229
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angela0510 Pokaż wiadomość
Inwencja ja byłam w tamtym roku we Francji (Cannes - Lazurowe Wybrzeże) z biura Almatur. I naprawdę było świetnie. Także polecam
Jak możesz to napisz jak relacje z Francji, bo widziałam tą ofertę i wydaje się być interesująca
olcia229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 12:11   #96
agnessss
Rozeznanie

ja teraz już nie wiem, czy jechać na studencki obóz z almtoura czy z ok-tours do Hiszpanii?

"Ten, kto zwycięża innych, jest silny. Ten, kto zwycięża samego siebie, jest potężny"

13.08-24.08 - Lloret de Mar ^^

I FAZA - 1 / 14

agnessss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 18:20   #97
inwencja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnessss Pokaż wiadomość
ja teraz już nie wiem, czy jechać na studencki obóz z almtoura czy z ok-tours do Hiszpanii?
Jeśli chodzi o dziewczyny z naszego forum to dużo wyjeżdża właśnie z tych biur.
Ja osobiście byłam na wakacjach w Grecji z ok-tours i było fajnie ,ale nie wiem jak to jest z tym drugim ...

Cytat:
Napisane przez angela0510
Widziałam , ale razi mnie troszeczkę brak wycieczki do Paryża .

Cytat:
Napisane przez olcia229
Jak możesz to napisz jak relacje z Francji, bo widziałam tą ofertę i wydaje się być interesująca
Dołączam się do prośby

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 19:51   #98
MagGonagal
Raczkowanie

fajnie ze mozna z kims sie tak umowic a nie jechac w ciemno nikogo nieznajac :P bo nigdy nie wiadomo na jaka wiare sie trafi, moja kolezanka trafila ostatnio na taka masakre, tzn picie palenie cpanie i sex , musiala z nimi byc w pokoju i nie czula sie dobrze, ..

ja mam 15 lat mieszkam w Poznaniu ale jeszcze nie wiem gdzie jechac bylam juz we Francji Turcji Tunezji i Grecji ^^
pzdr
Stary 2009-02-14, 20:24   #99
olcia229
Raczkowanie

Dawaj do Hiszpanii
olcia229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 20:38   #100
angela0510
Raczkowanie

No więc tak jak mówiłam było po prostu świetnie xD
Hotel super (nawet się nie spodziewałam takiego, bo wiadomo że w ofertach zawsze wszystko ładnie,pięknie xD ), pokoje wyglądały bardziej jak mieszkania składały się z: pokoju z łóżkiem małżeńskim, łazienka (czysta, zadbana), dalej był taki schowek gdzie był odkurzacz, miotła itp. xD i pokój wraz z aneksem kuchennym, był tam stół, krzesła, dwa łóżka i jak już pisałam aneks (mikrofala, kuchenka i wszystkie naczynia) także można było sobie gotować ) no i był jeszcze balkon z widokiem na basen, który wspaniale wyglądał nocą. Hotel b. duży więc można było sie zgubić (ojj ile razy ja się zgubiłam) więc radze wychodzić zawsze z jakąś koleżanką xD Jedzenie dosyć dobre, ale można było sobie również zjeść na mieście. Kawałek drogi od hotelu jest intermarche (czy jak to się pisze, ale chodzi mi o ten supermarket). Na plaże b. blisko, wystarczy tylko przejść przez taki tunel i przez ulice xD Hmm... do samego centrum Cann był kawałek drogi tak z 30min sie szło. Ale i tak zawsze wieczorami tam chodziliśmy. No a tam po prostu pięknie xD Te hotele, samochody i w ogóle ... xD Francuzi dosyć nachalni, zaczepiają i w ogóle.
Co do wycieczek fakultatywnych:
- Monaco, Monte Carlo i Nicea - tą jak najbardziej polecam. Nicea akurat nie zrobiła na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia ale Monaco ... ahh to było coś xD
- Do St. Tropez hmm... fajne jachty można tam zobaczyć, jest tam również tzw. Wzgórze Milionerów z którego można zobaczyć wille m.in. Brucea Willisa itp.
- Grasse i kanion Verdun - Grasse... no jest tam perfumeria, gdzie można zakupić perfumy, ale wiadomo wcale nie po niskich cenach, a kanion naprawdę jest piękny. Wypożycza się tam rowerki wodne.

Hmm... co jeszcze? xD
Ahaa, ja byłam akurat na rekreacji także miałam fajnie. Bo np. dziewczyny które były na tenisie musiały chodzić na te treningi w upały ...

Hmm... co jeszcze chcecie wiedzieć? xD
Stary 2009-02-14, 20:45   #101
angela0510
Raczkowanie

Aha jeszcze co do podróży ... jechałam ok. 23 godzin. Podróż (do Francji) minęła całkiem szybko, autobus klimatyzowany i dosyć wygodny, gorzej z powrotem bo dali nam autokar z zepsutą klimatyzacją (wyobrażacie sobie to?!) po prostu wszyscy tam sie rozpływali ... nie dość że autokar bez klimatyzacji to jeszcze nie posiadał gps'a także troche błądziliśmy. Już po kliku godzinach miałam dość ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 21:02   #102
inwencja
Zadomowienie

Cytat:

Hmm... co jeszcze chcecie wiedzieć? xD
Z jakim biurem byłaś na obozie ?
Chyba z almaturem , co ?
Ja chyba chciałabym jak coś to z językiem francuskim , ale z drugiej strony ciekawa jestem czy mi by się chciało iść na jakieś zajęcia
Co mniej więcej robiliście w ciągu dnia ? Typowy obóz , czyli śniadanie , plażówka ,przerwa na lunch , plażówka,przerwa pójście na miasto? Czy miałaś możliwość wyjścia samej ze swoją grupką na miasto czy wszyscy razem ? W sumie to zależy od opiekunów, ale i tak chce wiedzieć :P Czy są jakieś fajne sklepy ?

Cytat:
Napisane przez angela0510
Aha jeszcze co do podróży ... jechałam ok. 23 godzin. Podróż (do Francji) minęła całkiem szybko, autobus klimatyzowany i dosyć wygodny, gorzej z powrotem bo dali nam autokar z zepsutą klimatyzacją (wyobrażacie sobie to?!) po prostu wszyscy tam sie rozpływali ... nie dość że autokar bez klimatyzacji to jeszcze nie posiadał gps'a także troche błądziliśmy. Już po kliku godzinach miałam dość ...
Ja do Grecji jechałam ponad dwa dni , z tego co pamiętam , więc mogę się mylić :P Najfajniej jechało się do Aten , gdzie z Leptokarii było ponad 6 godzin jazdy i zdychaliśmy, bo klima nie działała na górze , dół autokaru miał niebo ...

Edytowane przez inwencja
Czas edycji: 2009-02-14 o 21:07
Stary 2009-02-14, 21:19   #103
angela0510
Raczkowanie

Tak, byłam z almaturem.
Typowy dzień: śniadanie o godz. 9, o 10 zbiórka i wyjście na plaże, powrót tak o 13, obiad, czas wolny (można było chodzić tylko po hotelu, ale wiadomo, że nikt się nie słuchał, więc najczęściej chodziliśmy na miasto) później o 15 znowu zbiórka i wyjście albo znów na plaże albo na basen. Jakoś tak chyba koło 18 albo 19 (nie pamiętam) była kolacja. Później zbiórka o 19:30/20:00 i wyjście do Cann, tam najczęciej mieliśmy czas wolny do 23 albo do północy. Były też takie dni że po kolacji opiekunom nie chciało się z nami wychodzić (niezłe imprezy sobie robili, a nas mieli gdzieś ... ;/ ) więc już po kolacji mieliśmy czas wolny, oczywiście nie można było wychodzić poza teren hotelu, ale jak już pisałam nikt się nie słuchał. Opiekuni bardzo młodzi, więc zdawałoby się że i wyrozumiali ale nie... xD
A sklepy... jeśli chodzi o takie z ciuchami no to w Cann są, ale same firmowe, czyli te z wyższej półki xD
Stary 2009-02-14, 21:32   #104
inwencja
Zadomowienie

Cytat:
Tak, byłam z almaturem.
Typowy dzień: śniadanie o godz. 9, o 10 zbiórka i wyjście na plaże, powrót tak o 13, obiad, czas wolny (można było chodzić tylko po hotelu, ale wiadomo, że nikt się nie słuchał, więc najczęściej chodziliśmy na miasto) później o 15 znowu zbiórka i wyjście albo znów na plaże albo na basen. Jakoś tak chyba koło 18 albo 19 (nie pamiętam) była kolacja. Później zbiórka o 19:30/20:00 i wyjście do Cann, tam najczęciej mieliśmy czas wolny do 23 albo do północy. Były też takie dni że po kolacji opiekunom nie chciało się z nami wychodzić (niezłe imprezy sobie robili, a nas mieli gdzieś ... ;/ ) więc już po kolacji mieliśmy czas wolny, oczywiście nie można było wychodzić poza teren hotelu, ale jak już pisałam nikt się nie słuchał. Opiekuni bardzo młodzi, więc zdawałoby się że i wyrozumiali ale nie... xD
A sklepy... jeśli chodzi o takie z ciuchami no to w Cann są, ale same firmowe, czyli te z wyższej półki xD
Zależy na kogo się trafi ... U mnie akurat fajne babki się trafiły i niby się robiło tak jak chciały i było dobrze, robiło się spacerki po mieście i wracały mniej więcej na ustaloną porę
Z tymi sklepami mnie zainteresowałaś , bo coś trzeba fajnego przywieść z wakacji :P
Jak podobała ci się plaża ? Czy była czysta ? Piasek czy żwir - różnie bywa .

Szkoda , że nie mają wycieczki do Paryża ...

Stary 2009-02-14, 21:35   #105
angela0510
Raczkowanie

No ja w sumie nic takiego nie przywiozłam ... jakoś nie było takiej typowej rzeczy którą mogłabym kupić.

A plaża czysta, piaszczysta i duża xD
Stary 2009-02-15, 14:01   #106
inwencja
Zadomowienie

Cytat:
No ja w sumie nic takiego nie przywiozłam ... jakoś nie było takiej typowej rzeczy którą mogłabym kupić.

A plaża czysta, piaszczysta i duża xD
Rozumiem
Ja już nie mam zielonego pojęcia , gdzie chcę jechać . Hiszpania czy Francja ?
Jak Francja to koniecznie z Paryżem ... Mogę poczekać w sumie rok i na 18 polecieć do Paryża , ale nie chcę tyle czekać , za długooo :P
Ja muszę jakąś pamiątkę przywieść typu torebka , buty :P
Dużo osób było na twoim obozie ? Wydaje mi się , że najbardziej oblegane są Hiszpania , Bułgaria ...

Stary 2009-02-16, 13:16   #107
angela0510
Raczkowanie

Czy dużo? Hah bardzo dużo xD 4 autokary, także było nas gdzieś ze 100 osób, jak nie więcej xD
W Hiszpanii nie byłam, ale za to Francja jest bardzo fajna, także Ci polecam. A przeszukałaś wszystkie oferty? Bo pamiętam, że jak ja szukałam to natknęłam się właśnie na taką z Paryżem ...
Stary 2009-02-16, 17:32   #108
inwencja
Zadomowienie

Cytat:
Czy dużo? Hah bardzo dużo xD 4 autokary, także było nas gdzieś ze 100 osób, jak nie więcej xD
W Hiszpanii nie byłam, ale za to Francja jest bardzo fajna, także Ci polecam. A przeszukałaś wszystkie oferty? Bo pamiętam, że jak ja szukałam to natknęłam się właśnie na taką z Paryżem ...
Mhm ,
kilka znalazłam , ale jak już są z Paryżem to nie odpowiada mi miejscowości , w których jest zbiórka .
Dziwne, że 4 autokary mieszczą tylko 100 osób , ale nie będę wdawać się w szczegóły

Stary 2009-02-16, 19:03   #109
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnessss Pokaż wiadomość
Też myślałam o studenckim obozie ale w sumie nie wiem, nigdy nie byłam..
Jak to wszystko wygląda..? Rozumiem, że jest zupełna samowolka bez żadnych zbiórek, pouczeń nauczycielskich itd..?
Stary 2009-02-16, 19:08   #110
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, byłam z almaturem.
Kiedy byłaś na tym obozie..? Bo ja w tamtym roku, ogólnie mieliśmy przerąbane, opiekunowie tez byli młodzi ale strasznie nadęci. Dwa wypady do Cannes a tak to pobliskie restauracyjki i hotel.. Były UWAGA dwie dyskoteki, jedna z 15 latkami (ja miałam już dawno skończone 18 lat, wiałam gdzie pieprz rośnie) i druga na basenie, którą bardzo miło wspominam, zakończyła się w wodzie..
Stary 2009-02-16, 19:21   #111
inwencja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biedronka91 Pokaż wiadomość
Też myślałam o studenckim obozie ale w sumie nie wiem, nigdy nie byłam..
Jak to wszystko wygląda..? Rozumiem, że jest zupełna samowolka bez żadnych zbiórek, pouczeń nauczycielskich itd..?
Z tego co widziałam u siebie na obozie w Grecji, to ci , co już mieli ukończone 18 lat to mieli tylko zbiórki na wycieczki , a tak to luz blues .

Dziewczyny, a może Turcja ?
Dwa tygodnie w almaturze kosztują 2400 zł - samolotem , więc nie jest źle .
Jest trochę do zwiedzania , więc nie będzie tylko plażówki .

Stary 2009-02-16, 21:27   #112
Moni_sss91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwencja Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a może Turcja ?
Dwa tygodnie w almaturze kosztują 2400 zł - samolotem , więc nie jest źle .
Jest trochę do zwiedzania , więc nie będzie tylko plażówki .
teraz to mi już w głowie namieszałaś
sama nie wiem w końcu gdzie jechać, chyba z ostateczną decyzją poczekam na ofertę ok-tours i wtedy będę intensywnie myślała

Moni_sss91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 15:19   #113
inwencja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni_sss91 Pokaż wiadomość
teraz to mi już w głowie namieszałaś
sama nie wiem w końcu gdzie jechać, chyba z ostateczną decyzją poczekam na ofertę ok-tours i wtedy będę intensywnie myślała
Przepraszam
Ja mam ten sam mętlik w głowie , ale wiem , że Francję zostawiam na przyszły rok, jak ukończę 18 lat , będzie prościej . Jednak zastanawiam się nad Hiszpanią , Włochami oraz Turcją . Ja chyba najbardziej jestem skłonna do Turcji , ale nie chcę jechać sama , a znajome raczej preferują te dwa pierwsze państwa ... No cóż Muszę się zastanowić , aj ...

Stary 2009-02-18, 21:28   #114
BlueEyes46
Raczkowanie

DO ADELAAAA :
Cytat:
Napisane przez Adelaaaa Pokaż wiadomość
Cześć, poszukuję osoby która pojedzie ze mną na jakiś obóz do Hiszpanii Jestem ze Śląska, mam 15 lat i tak trochę głupio mi jechać samej :P Dlatego piszę na różnych forach, bo wierzę , że kogoś znajdę Ktoś chętny?
ja jestem chętna. Mam na imię Martyna. Mam 15 lat i jestem z Poznania.

Pozdrawiam.
BlueEyes46 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 10:03   #115
dajgryza
Przyczajenie

GG do dajgryza

a ja jadę w tym roku do cannes z almaturu 21-30.07 na rekreację.
po przeczytaniu obawiam się nadętych wych.
zawsze jeździłam z tourclubu i polecam jak najbardziej, 0 nudy
a wychowawcy też bardzo fajni no i jadę sama, dobrze by było kogoś poznać XD
dajgryza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 11:57   #116
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dajgryza Pokaż wiadomość
a ja jadę w tym roku do cannes z almaturu 21-30.07 na rekreację.
po przeczytaniu obawiam się nadętych wych.
zawsze jeździłam z tourclubu i polecam jak najbardziej, 0 nudy
a wychowawcy też bardzo fajni no i jadę sama, dobrze by było kogoś poznać XD
Byłam w innym terminie, tzn późniejszym, podobno pierwsze turnusy były odjazdowe.. Bądź dobrej myśli..
Stary 2009-02-21, 18:48   #117
Adelaaaa
Raczkowanie

Dawno mnie tu nie było i poczytałam sobie ten wątek Ktoś tu napisał, że strafił do pokoju z takimi ludźmi od seksu, ćpania i picia. Mnie to nie kręci i włąsnie tego się boję, bo wiadomo różni są ludzie. Ostatnio umówiłam się z kilkoma koleżankami, ale teraz okazało się, że one nie jadą bo za drogo. ALe mam kilka osób z internetu. Tylko ja ich nie będę znała......chyba żeby się spotkać z kimś
Adelaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 19:10   #118
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adelaaaa Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu nie było i poczytałam sobie ten wątek Ktoś tu napisał, że strafił do pokoju z takimi ludźmi od seksu, ćpania i picia. Mnie to nie kręci i włąsnie tego się boję, bo wiadomo różni są ludzie. Ostatnio umówiłam się z kilkoma koleżankami, ale teraz okazało się, że one nie jadą bo za drogo. ALe mam kilka osób z internetu. Tylko ja ich nie będę znała......chyba żeby się spotkać z kimś
Zawsze są różni ludzie, normalni i nienormalni, trzeba się do tego przyzwyczaić i przypiąć się do tych, którzy pasują. Nie spotkałam się jeszcze z jednorodną grupą.
Stary 2009-02-22, 15:59   #119
dajgryza
Przyczajenie

GG do dajgryza

Cytat:
Byłam w innym terminie, tzn późniejszym, podobno pierwsze turnusy były odjazdowe.. Bądź dobrej myśli..
jestem jestem :d

co do ćpania etc.. już dawno nie spotkałam takich ludzi na obozie, tacy raczej jeżdżą sami
dajgryza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 16:25   #120
inwencja
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze są różni ludzie, normalni i nienormalni, trzeba się do tego przyzwyczaić i przypiąć się do tych, którzy pasują. Nie spotkałam się jeszcze z jednorodną grupą.
Tak , Biedronka masz racje

Cytat:
Napisane przez dajgryza
jestem jestem :d

co do ćpania etc.. już dawno nie spotkałam takich ludzi na obozie, tacy raczej jeżdżą sami
No nie wiem , widziałam osoby co przyjechały podczas ostatniego dnia mojego turnusu no i nie wyglądały zbyt przyzwoicie .
Mówię to na przykładzie co dali nam przed wyjazdem wziąć prysznic u siebie .

Edytowane przez inwencja
Czas edycji: 2009-02-22 o 16:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości