![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lęk separacyjny czy fanaberia? Co zrobić gdy odrosła pępowina? :)
Tyle że Julka ma dylematy związane z deficytem miłości i poczucia bezpieczeństwa u małej (pewnie niesłusznie), a psycholog nie będzie się takimi bzdetami zajmował.
Każe uciąć takie zachowania i to brutalnie. W klasycznej psychologii (patrz: Super Niania) nie ma miejsca na noszenie dwulatki, na nocne fanaberie, wspólne łóżka itd. Psycholog na 99% poleci żeby Julka siedziała koło łóżka małej i milczała, aż tamta zaśnie, choćby dziecko miało się skichać tam... ____________ Akcja z noszeniem i zakazem patrzenia - klasyk. ![]() ![]() Ps. Nie daj się bić. Mów, że nie wolno. Spokojnie, ale mocno. Jak trzeba, łap za rączki przy tym i powtarzaj, że nie wolno. Możesz dodać dlaczego... jeśli ona rozumie i słucha. U mnie teraz akcje z rzucaniem na glebę, np. na środku pasów, bo trzymam za rękę. Dla każdego coś miłego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
rany,co mnie czeka
![]() mam jeszcze równo rok,czy ten armagedon moze przyjsc wczesniej?
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Może
![]() U nas faza "noś mnie i nie patrz na mnie" już dawno minęła. ![]() Walenie matki w pysk zaczęło się w wieku 1,5 roku, potem była przerwa i teraz mamy drugą część. Ale bunt 2 latka nie oznacza, że każdy ma w domu cały asortyment. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i odwracanie mojej głowy ,kiedy ją karmię (czasem) ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ha ha ha
No to Ci się zaczyna. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Pocieszacie mnie, dzięki
![]() Dziś znow w nocy był przerazliwy krzyk, przytulanie sie do mnie, noszenie na rękach, zapał światło, zgas światło, chce mleko, nie chce, przyniesc wodę, przeczytaj bajkę, nie ta tylko inna ![]() Spała ze mną na siedzaco jakaś godzinę, potem ja połozylam bo mi kręgosłup trzeszczał ![]() Czy ona nie moze sie buntować w dzień tylko musi w nocy walczyć? ![]() A zeby jeszcze było mi mało, córka zasnela przed 5, polozylam sie do łóżka i pies zaczął wołać ze chce na dwór... Zebralam sie poszłam i okazało sie ze jak wczoraj zwial na spacerze to sie musiał najesc czegoś i rano musiał odchorowac ![]() Wróciłam z psem, polozylam sie na jakieś 40 minut i mała wstala ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Bić nie pozwalam, tłumaczę, za raczke łapie. Czy mała słucha,,, jak chce to słucha ![]() Rzucanie sie na glebę jest, rzucanie rzeczami, krzyczenie, obrazanie sie, niszczenie np gazet, książeczek, ukladanek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Życie
![]() My ostatnio wstajemy po 5ej. Raz, że gorąco. Dwa - z głodu, bo znowu nie jemy. Raz na wozie... ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
A wątpliwości będą zawsze. Każda je ma. A przynajmniej ta bardziej kumata część je ma. ![]() No to masz już większość. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.