![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie zaczynamy, pokażemy wszystkim, że rade damy! Zaczynamy 14.05!
Ja się z chęcia dołącze. Jestem też na innym wątku, ale im więcej motywacji tym lepiej. Historia mojego tycia. (ps. skopiowana z innego wątku o odchudzaniu)
Jak miałam 15 lat zaczęłam się odchudzać. Ważyłam wtedy 71 kg (mam 163cm wzrostu) i pewnego dnia stwierdziłam, że musze schudnąc. Zaczęłam się odchudzać w lutym i do czerwca ważyłam 60 kg. Moja dieta to była glodówka. Po prostu przestałam jeśc i dziennie jadłam 2 jabłka i gratke. potem nadeszły waaakaacje i moja przyjaciółka(mająca tyle dobrze, ze je ile chce i jest przy tym meeega chuda i wogóle nie tyje). Spędziłyśmy 2 miesiące razem, i ja po 2 miesiącach przytyłam 10 kg. Wiem, wiem. To jest strasze, ale to było jedzenie ciągle lodów, kebabów, zapiekanek itd. Mam na co zasłużyłam! I tak sobie tyła, tyłam, i teraz waże 76 kg!(poprawka, po dzisiejszym wazeniu to 79kg!!) Jakaś masakra. Brzydzę się sobą. Nagle z M przeszłam na XXL. Dlatego rozpoczynam walkę z sobą. a musze to zrobić, bo to mnie męczy psychicznie. Ciągle sobie myślę "boze, taka słaba jestem, ze nie potrafie schudnąc?" Dlatego mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do wątku i jakoś przebrne przez to wszystko, a 1 września będe wyglądać normalnie. Dlatego napisze odrazu co dziś zjadłam. Jogurt naturalny + płatki fitnes a potem 1 kopiko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny, mam nadzieję że mogę się przyłączyć do wątku?
![]() U mnie trzeba pozbyć się 14 kilogramów. W sumie już 13. Walkę z nadwagą zaczęłam jakieś dwa tygodnie temu. W przeciągu pierwszych 5 dniu szybko spadł kilogram. Teraz waga ani drgnie, stoi w miejscu co mnie trochę demotywuje. Może to być spowodowane okresem, który zaraz powinnam dostać? Po okresie waga zacznie już spadać? ![]() Nie stosuję szczególnej diety, nie jem słodyczy i fastfoodów, ogólnie niezdrowego żarcia. Do tego ćwiczę. 11 dzień Insanity, każdego dnia robiłam także abs na brzuch, nogi, pośladki i ramiona. Znudziły mnie trochę, więc stwierdziłam że szukam czegoś fajniejszego. Tak ściągnęłam hip hop abs i ćwiczę 2 dzień, plus jeszcze skakanka w miarę czasu i możliwości ![]() Swoją drogą nawet nie wiedzie z jaką zazdrością patrzę na te, którym ubyło kila kilogramów ![]() Ścigana Ayati : Waga początkowa : 64 Waga obecna: 63 wzrost : 158 CEL: 50 !! Dieta : zero słodyczy, fastfoodów , nż ( niezdrowego żarcia) Ćwiczenia : program insanity, hip hop abs, skakanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Dam ci dobrą radę: nie katuj się głodówkami! Wiem co mówię, bo sama przez to przeszłam. Działa na krótką metę. A potem jest tylko gorzej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Ayati waga przed okresem u kobiety może sie wahać w granicach do 2 kg dziennie
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Dziś rozmawiałam z kolegą z grupy który od paru lat zajmuje się kulturystyką. Powiedział mi, że a6w to nie ćwiczenia dla zwykłych szaraczków i mogą wręcz zaszkodzić ponieważ spala się tkankę tłuszczową, ale też mięśnie i brzuch jest płaski, ale po zaprzestaniu ćwiczeń wszystko narasta i brzuch wygląda gorzej bo tłuszcz zajmuje też miejsce spalonych mięśni. Zupełnie sobie tego nie wyobrażam i ciężko mi w to uwierzyć, ale tak długo jest w to wkręcony, że chyba nie ma wyjścia. Obiecał mi nieco zmodyfikować te ćwiczenia, żeby nie forsować mojego kompletnie nie kulturystycznego brzuszka, a żeby efekty mnie zadowalały
![]() Po obiedzie stałam się ofiarą mrożonej kawy z lodami czekoladowymi... Za kare na kolacje zjem tylko grapefruita ![]() Ciągle łapie się na głupim tłumaczeniu, że przecież ćwicze na steperze i potrzebuje więcej kalorii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Zazdroszcze tym, które już się przekonały do biegania- przede mną ciągle ten krok i wzbraniam się jak moge ![]() ![]() ![]() Zapomniałam dodac 162 cm i waga 59,5 ![]() ![]() Na sniadanie chyba niezbyt dietetycznie bo węgle: Chleb razowy ze słonecznikiem , wędlina , ser żółty i kawa i już czuje się głodna a jadłam zaledwie 2,5 h temu ![]() Edytowane przez madziullka Czas edycji: 2011-05-18 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, chętnie przyłącze się do wątku jeżeli można?
![]() ![]() Moja waga (z dnia dzisiejszego) 51,4kg, chociaż na co dzień waha się pomiędzy 50,5 - 51,5. Startowałam z 54, więc już troszkę zgubiłam. Dieta to oczywiście wspaniała i niezastąpiona MŻ, z ograniczeniem słodyczy i chipsów (nie zawsze się udaje ![]() Życzę wam i sobie powodzenia w dalszej walce!!!! Menu na dziś: Ś: owsianka z bananem i cynamonem; kawa- słodzik+ mleko 0,5% 300 II Ś: 2x razowiec, serek, sałata, pomidor, serek wiejski lekki; 320 O: 2 krokiety z kapustą i grzybami ![]() K: brak pomysłu. Co polecacie lub co jadcie na kolację???
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
a ja zaczęłam intensywnie jeździć na rowerze, codziennie kilka godzin jeżdżenia na najwyższej przerzutce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Hej! Jutro wybieram się na wycieczkę dwudniową i nie wiem co ze sobą wziąć do jedzenia. Będziemy duużo chodzić, więc potrzebuję energii. W programie zapewniona jest obiadokolacja i śniadanie dnia następne + obiad. Jak myślicie co najlepiej sprawdzi się na takim wyjeździe?
![]() |
#100 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę się Wam pochwalić moim odkryciem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Ehh muszę się troszki wyżalić ..
Zaczynałam z wami od początku.. ale ostatnie 3/4 dni nie robie praktycznie nic.. ponieważ problemy rodzinne wzięły nademną górę... codziennie sobie powtarzam że to przecież nie jest żadna wymówka.. ale kiedy myślę co sie dzieje na około to nic mi się nie chce ze sobą robić Jednak od jutra MUSZĘ wrócić do odchudzanka z wami.
![]() |
#102 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I gratuluję takiego zaangażowania w ćwiczenia ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Teraz wzięłabym jakieś płatki, musli + jogurt. Jabłko, banana i inne owoce także bym zapakowała. Możesz pożywić się waflami ryżowymi, czy zwykłymi andrutami. Zapewniam, że jak będziecie dużo chodzić to nie będziesz tak głodna jak myślisz ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
problemy rodzinne nie sa powodem rezygnowania z diety - Twoj wybor czy jesz czy, za przeproszeniem, wpier**lasz, na to nie maja wplywu problemy. ![]() Bierz sie w garsc i nie mow "od jutra" tylko "od dzis"! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
No kochane, wrocialam!
![]() osobiscie przyznam sie, ze przez ostatnie kilka dni dieta u mnei kompletnie polegla, bo juz w sobote wieczorkiem sie strasznie rozchorowalam i dopiero dzis tak naprawde zaczelam sie "ruszac" cos. ( czyt. przeszlam kilka metrow ![]() ![]() co do was do straaasznie wam gratuluje kazdego zrzuconego grama ![]() a tym, ktorym sie ostatnio nie powodzilo ( np. mnie) zycze jeszcze wiecej motywacji, checi, silnej woli (oj, przyda sie, co ? ![]() ![]()
![]() |
#105 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może podziel się z nami swoimi zmartwieniami, czasami nawet wystukanie tyego na klawiaturze może pomóc?! ![]() U mnie wczoraj słabiutko- czyt. 4 krówki i 2 kanapki ponad program, ale 2 godziny fitnessu zaliczone i dziś spadek -0,5kg ![]() Plan na dziś to uniknięcie wczorajszych błędów ![]() W weekend mam komunię, czyli szykuje się dietetyczny armagedon ![]() Powodzenia!!!
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Dzis moj wielki dzien, bo w koncu po uporaniu sie z choroba moge wrocic do odchudzania! normalnie ciesze sie na to
![]() milego dnia wszystkim zycze!
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny przygarniecie mnie
![]() Jestem 13 dzień na diecie 1200kcal waga początkowa- 88kg ![]() waga obecna- 86kg ![]() cel- 65kg ![]() wzrost- 165cm wiek-19 lat Jak tylko skończy mi się miesiączka to jade do Decathlonu po rowerek magnetyczny i biore się za ćwiczenia ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() Naszczęście już się z nią nie przyjaźnie bo ona mnie tylko dobijała swoimi docinkami zawsze jak mówiłam że się odchudzam to ona mi z takim tekstem " Znoowu oj daj spokój już się tyle razy się odchudzałaś i tak ci nie wychodzi" i robiła drwiący uśmieszek a, potem się śmiała jak głupia że się na żartach nie znam jak mi mina zrzedła a, to wcale nie były żarty tylko jej głupie docinki ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() waga początkowa: 72 kg aktualna: 72 kg docelowa: 60 kg Damy radę!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny ,ja zaczełam wczoraj
![]() głownie porzucam słodycze a jest to mój ogromny nałóg,oraz pozne kolacje -bez absolutnie zadnych wyjatkow ograniczam pieczywo,smazone dania Do tego cwicze 2-3 razy razy w tygodniu 45 min waga 64,5 wzrost 168 cel 58 a w lipcu slub i chce wygladac jak człowiek!a do tej pory nie mogłam sie zebrac w sobie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Jak sobie przypomnę że rok temu od marca do do czerwca schudłam 14 kg( waga z tamtego okresu 60 kg) to aż jestem zła na siebie jak mogłam się doprowadzić do stanu 72 kg na dzień dzisiejszy. Ale od dzisiaj dietka, stawiam na warzywa, białko i dużo błonnika w diecie, nie zapominając o wodzie mineralnej i zielonej herbatce. Zero słodyczy!! i podjadania!!
Dzisiaj na obiadek gotowana pierś z kurczaka z warzywami na patelnie podduszone na oliwie z oliwek + zielona herbata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny mogę się dołączyć?
![]() ![]() ![]() waga wyjściowa 75kg ![]() waga aktualna 73,7 wzrost 170cm Chciałabym dojść do wagi 65 kg, ale na razie moim celem jest zobaczenie 70kg :P no a potem wiadomo 6 z przodu. Jeszcze długa droga przede mną, mam nadzieję, że się uda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Coś tu cicho jakos....
U mnie wczoraj na kolacje: chudy twaróg+jogurt naturalny+ rzodkiewka+szczypiorek+kr omka razowca. Orbitrek 23 min+ ćwiczenia na brzuch ok 10-15 min Śniadanie : chudy twaróg+jogurt naturalny+ rzodkiewka+2 kromki razowca+ kawa z mlekiem i cukrem (nie umiem bez cukru, a chyba już lepszy cukier niż słodzik) W planach obiad w pracy: brązowy ryż, pierś z kurczaka na parze+ warzywka również na parze a potem sie zobaczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Oj, piątek = dzień ważenia i pomiarów
![]() Z wagi jestem zadowolona: z 62.5 na 61 (biorąc pod uwagę niedzielny obiad z tiramisu wynik bardzo dobry). Wymiary też niczego sobie, jak zwykle najszybciej poleciały mi talia, pas i piersi ( ;( ). Nad pupą i udami muszę jeszcze popracować - chyba do biegania dorzucę jakieś ćwieczenia wysmuklające ![]() Ogólnie 1wszy tydzień na plus. Myślę, że spadek 1-1.5kg/tydz jest dobry i jest szansa na brak efektu jojo...
projekt 'plaża 2011' ![]() 63-62-61-60-59-58-57-56 5km: 21.05: 35:37 tempo 7'07'' 01.06: 34:07 tempo 6'49'' 07.06: 31:36 tempo 6'19'' 14.06: 30:36 tempo 6'06'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wYNIK SUPER. GRATULACJE ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() A co robię? Od początku maja biegam - w tym tygodniu mam już za sobą ok. 23 km (troche ponad 5km podczas jednego treningu). Wg.tego co mi endomondo obliczyło, to od odstatniego ważenie wybiegałam ok 1600 kcal ![]() Do tego zdrowsza dieta - ograniczyłam do minimum chleb i zwykły zamienilam razowym (tak 3 kromki dziennie). Zawsze miałam tendencje do zjadania ogromnych ilości sera żółtego i pleśniaków - teraz sobie pozwalam na używanie ich jedynie jako przypraw (tzn. parmezanu i np. zielonego pleśniowego). Jak jem jakąś paste to więcej nakładam warzyw a mniej makaronu. Ciasteczka w nieograniczonych ilościach zamieniłam na owoce, domowe sorbety, gorzką czekoladę i biszkopty. No i jem 4-5 razy dziennie a nie 2. Dzięki temu organizm nie przestawia się w stan kryzysowy i na bieżco spala to co jem a nie odkłada wszytskiego 'na gorsze czasy'
projekt 'plaża 2011' ![]() 63-62-61-60-59-58-57-56 5km: 21.05: 35:37 tempo 7'07'' 01.06: 34:07 tempo 6'49'' 07.06: 31:36 tempo 6'19'' 14.06: 30:36 tempo 6'06'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Hej.Właśnie z wycieczki wróciłam i pierwsze co zrobiłam to tu do was zajrzałam. Nadrobiłam już zaległości.
Ogólnie jestem zadowolona, ale strasznie bolą mnie stopy i czuję, że będę miała niezłe zakwasy, bo w czwartek przeszliśmy ponad 30 km + jeszcze jakieś cztery godziny intensywnego tańca na dyskotece w nocy z czwartku na piątek. Jestem niedospana, bo spałam w śpiworze w sali z 25 osobami z czego jedna straszliwie chrapała. No i pewnie dlatego, że spałam jakieś 4 godziny. No i na dodatek jeszcze spaliłam skórę na karku. Tylko czekać aż będę gubić jej całe płaty. Po wycieczce mam dodatkową motywację do odchudzania, bo było tam wiele szczuplutkich dziewczyn, którym ja w przyszłości chcę dorównać. No to by było chyba na tyle.Pozdrawiam.
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
ja dzis sie melduje, iz "latalam" caly dzien
![]() ![]() myslicie, ze naprawde bardzo mozna zniszczyc stawy na tej skakance? trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro pierwszy raz polece samolotem. powinnam przetrwac. chybaze przeciaze samolot ![]() ![]()
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Wczoraj kupiłam sobie rowerek treningowy i on na siodełku ma takie coś wypukłe w kształcie pupy i to ma niby modelować i ujędrniać pośladki...wczoraj dałam sobie wycisk (jak na pierwszy raz) 30 minut na najszybszych obrotach i teraz mam za swoje rano znowu chciałam pojeździć i jak tylko wsiadłam to mnie tak tyłek rozbolał że więcej niż 5 minut nie dałam rady ![]() Jak myślicie trzeba przetrwać ten ból i dalej trenować ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
dziewczyny, muszę się pochwalić. Dziś mija 12 dzień mojego odchudzania i waga spadła w dół o 3,8kg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Wróciłam.
Na początku odniosę się do jednego z postów z którego dowiedziałam się, że to odemnie wkoncu zalezy czy sie odchudzam czy wpier*alam.... racja .. ale sądzę, że nie potrafiłabym liczyc kalorii w chwili kiedy się zastanawiałam czy za tydzien bd miała w czym liczyc te kalorie, czy może lodówka już będzie całkiem pust... Wróciłam, pomalu sytuacja się uspokoiła więc mogłam się skupić na ćwiczeniach. Dzisiaj mam dobry dzień.. rano dwa jajka na miękko, potem na przekąske jabłuszko i marchewka, na obiad zjadłam makaron z serem, a na kolacje pomidorki i papryke wraz z jogurtem naturalnym. Ćwiczyłam A6W , 8 min legs, zrobiłam w ciągu dnia 75 brzuszków , 15 pompek, skakalam dzisiaj na skakance, i grałam w koszykówke ![]() Pamiętałam też o ujędrnianiu i wtarłam balsam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.