Odchudzanie zaczynamy, pokażemy wszystkim, że rade damy! Zaczynamy 14.05! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 12:23   #91
natalkaa7522
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie zaczynamy, pokażemy wszystkim, że rade damy! Zaczynamy 14.05!

Ja się z chęcia dołącze. Jestem też na innym wątku, ale im więcej motywacji tym lepiej. Historia mojego tycia. (ps. skopiowana z innego wątku o odchudzaniu)

Jak miałam 15 lat zaczęłam się odchudzać. Ważyłam wtedy 71 kg (mam 163cm wzrostu) i pewnego dnia stwierdziłam, że musze schudnąc. Zaczęłam się odchudzać w lutym i do czerwca ważyłam 60 kg. Moja dieta to była glodówka. Po prostu przestałam jeśc i dziennie jadłam 2 jabłka i gratke. potem nadeszły waaakaacje i moja przyjaciółka(mająca tyle dobrze, ze je ile chce i jest przy tym meeega chuda i wogóle nie tyje). Spędziłyśmy 2 miesiące razem, i ja po 2 miesiącach przytyłam 10 kg. Wiem, wiem. To jest strasze, ale to było jedzenie ciągle lodów, kebabów, zapiekanek itd. Mam na co zasłużyłam! I tak sobie tyła, tyłam, i teraz waże 76 kg!(poprawka, po dzisiejszym wazeniu to 79kg!!) Jakaś masakra. Brzydzę się sobą. Nagle z M przeszłam na XXL.

Dlatego rozpoczynam walkę z sobą. a musze to zrobić, bo to mnie męczy psychicznie. Ciągle sobie myślę "boze, taka słaba jestem, ze nie potrafie schudnąc?" Dlatego mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do wątku i jakoś przebrne przez to wszystko, a 1 września będe wyglądać normalnie.

Dlatego napisze odrazu co dziś zjadłam.

Jogurt naturalny + płatki fitnes a potem 1 kopiko.
Stary 2011-05-17, 13:58   #92
Ayati
Rozeznanie

Witam dziewczyny, mam nadzieję że mogę się przyłączyć do wątku?
U mnie trzeba pozbyć się 14 kilogramów. W sumie już 13. Walkę z nadwagą zaczęłam jakieś dwa tygodnie temu. W przeciągu pierwszych 5 dniu szybko spadł kilogram. Teraz waga ani drgnie, stoi w miejscu co mnie trochę demotywuje. Może to być spowodowane okresem, który zaraz powinnam dostać? Po okresie waga zacznie już spadać?
Nie stosuję szczególnej diety, nie jem słodyczy i fastfoodów, ogólnie niezdrowego żarcia. Do tego ćwiczę. 11 dzień Insanity, każdego dnia robiłam także abs na brzuch, nogi, pośladki i ramiona. Znudziły mnie trochę, więc stwierdziłam że szukam czegoś fajniejszego. Tak ściągnęłam hip hop abs i ćwiczę 2 dzień, plus jeszcze skakanka w miarę czasu i możliwości
Swoją drogą nawet nie wiedzie z jaką zazdrością patrzę na te, którym ubyło kila kilogramów

Ścigana Ayati :
Waga początkowa : 64
Waga obecna: 63

wzrost : 158
CEL: 50 !!
Dieta : zero słodyczy, fastfoodów , nż ( niezdrowego żarcia)
Ćwiczenia : program insanity, hip hop abs, skakanka

Ayati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 14:45   #93
MADZIUNIA311
Przyczajenie

Dam ci dobrą radę: nie katuj się głodówkami! Wiem co mówię, bo sama przez to przeszłam. Działa na krótką metę. A potem jest tylko gorzej Najlepsza dieta to: MŻ! plus ćw. fiz. oczywiście

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Ayati waga przed okresem u kobiety może sie wahać w granicach do 2 kg dziennie
Stary 2011-05-17, 18:37   #94
Adisa
Przyczajenie

Dziś rozmawiałam z kolegą z grupy który od paru lat zajmuje się kulturystyką. Powiedział mi, że a6w to nie ćwiczenia dla zwykłych szaraczków i mogą wręcz zaszkodzić ponieważ spala się tkankę tłuszczową, ale też mięśnie i brzuch jest płaski, ale po zaprzestaniu ćwiczeń wszystko narasta i brzuch wygląda gorzej bo tłuszcz zajmuje też miejsce spalonych mięśni. Zupełnie sobie tego nie wyobrażam i ciężko mi w to uwierzyć, ale tak długo jest w to wkręcony, że chyba nie ma wyjścia. Obiecał mi nieco zmodyfikować te ćwiczenia, żeby nie forsować mojego kompletnie nie kulturystycznego brzuszka, a żeby efekty mnie zadowalały

Po obiedzie stałam się ofiarą mrożonej kawy z lodami czekoladowymi... Za kare na kolacje zjem tylko grapefruita
Ciągle łapie się na głupim tłumaczeniu, że przecież ćwicze na steperze i potrzebuje więcej kalorii
Adisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 07:24   #95
madziullka
Wtajemniczenie

Witam
Zazdroszcze tym, które już się przekonały do biegania- przede mną ciągle ten krok i wzbraniam się jak moge chociaż przecież wiem, że sport to zdrowie a bieganie na swieżym powietrzu to sama radość a i piesek by skorzystał Ale wczoraj pojeżdziłam 20 min na orbitreku i jakoś specjalnie się nie zmęczyłam, tylko znużyło mnie to okropnie choć w tym czasie film oglądałam, ale lepsze to niż nic albo co gorsza-chipsy przy tym filmie

Zapomniałam dodac 162 cm i waga 59,5 niby wskażnik BMI dobry ale chodzi o to jak sie wygląda i jak sie czuje. Lato nadchodzi i mam zamiar czuć się ponętnie
Na sniadanie chyba niezbyt dietetycznie bo węgle: Chleb razowy ze słonecznikiem , wędlina , ser żółty i kawa

i już czuje się głodna a jadłam zaledwie 2,5 h temu

Edytowane przez madziullka
Czas edycji: 2011-05-18 o 07:29
madziullka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 07:36   #96
Lilly47
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, chętnie przyłącze się do wątku jeżeli można? Tak jak wy chciałabym wyglądać ponętnie jak to ładnie madziullka napisała Głównie skupiam się na ćwiczeniach, a nie diecie.
Moja waga (z dnia dzisiejszego) 51,4kg, chociaż na co dzień waha się pomiędzy 50,5 - 51,5. Startowałam z 54, więc już troszkę zgubiłam. Dieta to oczywiście wspaniała i niezastąpiona MŻ, z ograniczeniem słodyczy i chipsów (nie zawsze się udaje). Ćwiczę dosyć intensywnie różne formy aerobiku, nawet 8x tygodniowo, i to właśnie ćwiczeniom zawdzięczam spadek wagi i mniejsze wymiary.
Życzę wam i sobie powodzenia w dalszej walce!!!!

Menu na dziś:
Ś: owsianka z bananem i cynamonem; kawa- słodzik+ mleko 0,5% 300
II Ś: 2x razowiec, serek, sałata, pomidor, serek wiejski lekki; 320
O: 2 krokiety z kapustą i grzybami, ogórek z jogurtem nat. 400
K: brak pomysłu. Co polecacie lub co jadcie na kolację???

Lilly47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 07:49   #97
madziullka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilly47 Pokaż wiadomość
Ćwiczę dosyć intensywnie różne formy aerobiku, nawet 8x tygodniowo, i to właśnie ćwiczeniom zawdzięczam spadek wagi i mniejsze wymiary.
Życzę wam i sobie powodzenia w dalszej walce!!!!
wow zazdraszczam i podziwiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 08:21   #98
zyje_chwila
Raczkowanie

a ja zaczęłam intensywnie jeździć na rowerze, codziennie kilka godzin jeżdżenia na najwyższej przerzutce wieczorem mam jeszcze zamiar pobiegać dzisiaj była już skakanka (pół godziny) i na śniadanie owsianka zrobiona na wodzie z mandarynką. Najgorzej jest mi powstrzymać się żeby nie jeść słodyczy
zyje_chwila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 12:17   #99
cusieeek
Raczkowanie

Hej! Jutro wybieram się na wycieczkę dwudniową i nie wiem co ze sobą wziąć do jedzenia. Będziemy duużo chodzić, więc potrzebuję energii. W programie zapewniona jest obiadokolacja i śniadanie dnia następne + obiad. Jak myślicie co najlepiej sprawdzi się na takim wyjeździe?

Odchudzanie 64 63 62 61 59 57 55 53!
Walka ze słabościami, poprawa kondycji, cery, stanu włosów i paznokci, opalanie naturalne :P Sporo tego...
cusieeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 16:18   #100
justyna69
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cusieeek Pokaż wiadomość
Hej! Jutro wybieram się na wycieczkę dwudniową i nie wiem co ze sobą wziąć do jedzenia. Będziemy duużo chodzić, więc potrzebuję energii. W programie zapewniona jest obiadokolacja i śniadanie dnia następne + obiad. Jak myślicie co najlepiej sprawdzi się na takim wyjeździe?
Ja wzielabym pewnie paczke musli i jakies jogurty pitne z tym, że ja uwielbiam takie żarcie hehe

Muszę się Wam pochwalić moim odkryciem od paru dni pije wieczorem aktivie i rano mam tak płaski brzuch że aż dziwnie : o normalnie mam tak, że napije się rano łyka herbaty i już mam balon... a dzisiaj widzę, że już ten problem jest coraz mniejszy
justyna69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 16:43   #101
Viola121
Raczkowanie

Ehh muszę się troszki wyżalić ..
Zaczynałam z wami od początku.. ale ostatnie 3/4 dni nie robie praktycznie nic.. ponieważ problemy rodzinne wzięły nademną górę...
codziennie sobie powtarzam że to przecież nie jest żadna wymówka..
ale kiedy myślę co sie dzieje na około to nic mi się nie chce ze sobą robić
Jednak od jutra MUSZĘ wrócić do odchudzanka z wami.

Akcja LATO 2012
Viola121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 20:34   #102
Ayati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zyje_chwila Pokaż wiadomość
a ja zaczęłam intensywnie jeździć na rowerze, codziennie kilka godzin jeżdżenia na najwyższej przerzutce wieczorem mam jeszcze zamiar pobiegać dzisiaj była już skakanka (pół godziny) i na śniadanie owsianka zrobiona na wodzie z mandarynką. Najgorzej jest mi powstrzymać się żeby nie jeść słodyczy
Najgorsze są pierwsze dni, później już się przyzwyczaisz do tego braku słodyczy. Nie wmawiaj sobie tylko, że nie tkniesz się w ogóle słodyczy przez najbliższe kilka miesięcy, bo czasem dobrze ( w małych ilościach) jest spróbować . Ale najpierw trzeba zasłużyć
I gratuluję takiego zaangażowania w ćwiczenia

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Gdyby to było kilka miesięcy temu ja zapakowałabym czipsy i ciastka
Teraz wzięłabym jakieś płatki, musli + jogurt. Jabłko, banana i inne owoce także bym zapakowała. Możesz pożywić się waflami ryżowymi, czy zwykłymi andrutami. Zapewniam, że jak będziecie dużo chodzić to nie będziesz tak głodna jak myślisz

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna69 Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić moim odkryciem od paru dni pije wieczorem aktivie i rano mam tak płaski brzuch że aż dziwnie : o normalnie mam tak, że napije się rano łyka herbaty i już mam balon... a dzisiaj widzę, że już ten problem jest coraz mniejszy
Przez activie? Nie wierzę , bo dla mnie ona jest przereklamowana i nic nie daje. Choć z moim zdaniem proszę się nie liczyć, bo na dłuższą metę nie miałam z nią styczności

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Viola121 Pokaż wiadomość
Zaczynałam z wami od początku.. ale ostatnie 3/4 dni nie robie praktycznie nic.. ponieważ problemy rodzinne wzięły nademną górę...
Bo to naprawdę nie jest żadna wymówka. Nie chce Ci się i szukasz powodów, które by Cię usprawiedliwiły przed samą sobą. Nie ćwicz, będziesz gruba a my tutaj wszystkie chude
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 21:07   #103
Miluuu
Rozeznanie

Cytat:
4 dni temu to my zaczelysmy.

problemy rodzinne nie sa powodem rezygnowania z diety - Twoj wybor czy jesz czy, za przeproszeniem, wpier**lasz, na to nie maja wplywu problemy.

Bierz sie w garsc i nie mow "od jutra" tylko "od dzis"!

trzymamy kciuki, daj znac jutro jak poszlo Kochana

Kosmetyczne zmagania

Miluuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 23:07   #104
Kieara
Raczkowanie

No kochane, wrocialam! Widze, ze naprawde nas sie tu namnorzylo, hoho. przegladlam wszystkie wpisy i zastanawiam sie czy w koncu robic ta liste na pierwszej stronie bo jest nas rzeczywiscie sporo. czy nie lepiej zeby kazda miala te dane w swoim podpisie ( a widzialam, ze niektore juz tak maja) i tak najlatwiej by bylo nam wszystko widziec, jakie kto ma rezultaty. co o tym sadzicie?
osobiscie przyznam sie, ze przez ostatnie kilka dni dieta u mnei kompletnie polegla, bo juz w sobote wieczorkiem sie strasznie rozchorowalam i dopiero dzis tak naprawde zaczelam sie "ruszac" cos. ( czyt. przeszlam kilka metrow ) zywilam sie glownei jakimis rosolkami i tego typu rzeczy, aby wzmocnic cialo. nie ma jak kuchnia babci... hehe. ale uwaga, czuje sie juz lepiej, wiec nei ma przebacz. jutro calkiem naturalnie wdrazam w swe zycie akcje: DIETA i nie ma zmiłuj. bo inaczej...
co do was do straaasznie wam gratuluje kazdego zrzuconego grama
a tym, ktorym sie ostatnio nie powodzilo ( np. mnie) zycze jeszcze wiecej motywacji, checi, silnej woli (oj, przyda sie, co ? )dziewczynki DAMY RADE

Start: 87 kg

Aktualnie:87

Cel 1: 80 kg

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, potrafisz też tego dokonać...
Kieara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 07:50   #105
Lilly47
Raczkowanie

Cytat:
Oprócz musli i jogurtów proponuje serki wiejskie lub twarożki w takiej samej formie. Świetne źródło białka, łatwe w "konsumpcji" Poza tym kanapki z razowcem i mnóstwem warzyw, jogurt do picia.. etc.

Cytat:
Głowa do góry!!! Czasami tak musi być, jednak po każdej burzy świeci słońce. Nie myśl o tym co było - trudno - stało się! Dziś jest nowy dzień i możesz go przeżyć jak tylko zechcesz!!
Może podziel się z nami swoimi zmartwieniami, czasami nawet wystukanie tyego na klawiaturze może pomóc?!

U mnie wczoraj słabiutko- czyt. 4 krówki i 2 kanapki ponad program, ale 2 godziny fitnessu zaliczone i dziś spadek -0,5kg Każdy nawet najmniejszy sukces cieszy, tym bardziej, że spodziewałam się raczej wzrostu.
Plan na dziś to uniknięcie wczorajszych błędów Zresztą w tak cudowną pogodę nie będzie czasu na podjadanie!
W weekend mam komunię, czyli szykuje się dietetyczny armagedon
Powodzenia!!!

Lilly47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 08:38   #106
Kieara
Raczkowanie

Dzis moj wielki dzien, bo w koncu po uporaniu sie z choroba moge wrocic do odchudzania! normalnie ciesze sie na to
milego dnia wszystkim zycze!

Stary 2011-05-19, 10:01   #107
jula smarkula
Raczkowanie

Dziewczyny przygarniecie mnie

Jestem 13 dzień na diecie 1200kcal

waga początkowa- 88kg
waga obecna- 86kg
cel- 65kg
wzrost- 165cm
wiek-19 lat

Jak tylko skończy mi się miesiączka to jade do Decathlonu po rowerek magnetyczny i biore się za ćwiczenia

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja się z chęcia dołącze. Jestem też na innym wątku, ale im więcej motywacji tym lepiej. Historia mojego tycia. (ps. skopiowana z innego wątku o odchudzaniu)

Jak miałam 15 lat zaczęłam się odchudzać. Ważyłam wtedy 71 kg (mam 163cm wzrostu) i pewnego dnia stwierdziłam, że musze schudnąc. Zaczęłam się odchudzać w lutym i do czerwca ważyłam 60 kg. Moja dieta to była glodówka. Po prostu przestałam jeśc i dziennie jadłam 2 jabłka i gratke. potem nadeszły waaakaacje i moja przyjaciółka(mająca tyle dobrze, ze je ile chce i jest przy tym meeega chuda i wogóle nie tyje). Spędziłyśmy 2 miesiące razem, i ja po 2 miesiącach przytyłam 10 kg. Wiem, wiem. To jest strasze, ale to było jedzenie ciągle lodów, kebabów, zapiekanek itd. Mam na co zasłużyłam! I tak sobie tyła, tyłam, i teraz waże 76 kg!(poprawka, po dzisiejszym wazeniu to 79kg!!) Jakaś masakra. Brzydzę się sobą. Nagle z M przeszłam na XXL.

Dlatego rozpoczynam walkę z sobą. a musze to zrobić, bo to mnie męczy psychicznie. Ciągle sobie myślę "boze, taka słaba jestem, ze nie potrafie schudnąc?" Dlatego mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do wątku i jakoś przebrne przez to wszystko, a 1 września będe wyglądać normalnie.

Dlatego napisze odrazu co dziś zjadłam.

Jogurt naturalny + płatki fitnes a potem 1 kopiko.
Znam ten ból też miałam przyjaciółka która jest chuda jak patyk a, zjada 2 razy tyle co ja nie będąc na diecie
Naszczęście już się z nią nie przyjaźnie bo ona mnie tylko dobijała swoimi docinkami zawsze jak mówiłam że się odchudzam to ona mi z takim tekstem " Znoowu oj daj spokój już się tyle razy się odchudzałaś i tak ci nie wychodzi" i robiła drwiący uśmieszek a, potem się śmiała jak głupia że się na żartach nie znam jak mi mina zrzedła a, to wcale nie były żarty tylko jej głupie docinki !
jula smarkula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 11:45   #108
stokrotka_88
Przyczajenie

Witam
waga początkowa: 72 kg
aktualna: 72 kg
docelowa: 60 kg

Damy radę!!
stokrotka_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 12:14   #109
KuNu
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny ,ja zaczełam wczoraj
głownie porzucam słodycze a jest to mój ogromny nałóg,oraz pozne kolacje -bez absolutnie zadnych wyjatkow
ograniczam pieczywo,smazone dania
Do tego cwicze 2-3 razy razy w tygodniu 45 min

waga 64,5
wzrost 168
cel 58
a w lipcu slub i chce wygladac jak człowiek!a do tej pory nie mogłam sie zebrac w sobie.
KuNu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 13:56   #110
stokrotka_88
Przyczajenie

Jak sobie przypomnę że rok temu od marca do do czerwca schudłam 14 kg( waga z tamtego okresu 60 kg) to aż jestem zła na siebie jak mogłam się doprowadzić do stanu 72 kg na dzień dzisiejszy. Ale od dzisiaj dietka, stawiam na warzywa, białko i dużo błonnika w diecie, nie zapominając o wodzie mineralnej i zielonej herbatce. Zero słodyczy!! i podjadania!!

Dzisiaj na obiadek gotowana pierś z kurczaka z warzywami na patelnie podduszone na oliwie z oliwek + zielona herbata
stokrotka_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 14:46   #111
olusiak666
Raczkowanie

Hej dziewczyny mogę się dołączyć? Ja zaczęłam walkę z dodatkowymi kg 7.05 , stawiam na więcej ruchu, zero podjadania, słodyczy, nie jem smażonego ogólnie staram się jeść zdrowiej itd. piję tylko wodę Na razie spadło mi 1,3 kg w tydzień, następne ważenie jeśli będę miała okazję będzie w niedzielę

waga wyjściowa 75kg
waga aktualna 73,7
wzrost 170cm

Chciałabym dojść do wagi 65 kg, ale na razie moim celem jest zobaczenie 70kg :P no a potem wiadomo 6 z przodu. Jeszcze długa droga przede mną, mam nadzieję, że się uda.
olusiak666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 06:11   #112
madziullka
Wtajemniczenie

Coś tu cicho jakos....
U mnie wczoraj na kolacje: chudy twaróg+jogurt naturalny+ rzodkiewka+szczypiorek+kr omka razowca.

Orbitrek 23 min+ ćwiczenia na brzuch ok 10-15 min

Śniadanie : chudy twaróg+jogurt naturalny+ rzodkiewka+2 kromki razowca+ kawa z mlekiem i cukrem (nie umiem bez cukru, a chyba już lepszy cukier niż słodzik)

W planach obiad w pracy: brązowy ryż, pierś z kurczaka na parze+ warzywka również na parze

a potem sie zobaczy
Stary 2011-05-20, 08:52   #113
mala.mi
Raczkowanie

Oj, piątek = dzień ważenia i pomiarów

Z wagi jestem zadowolona: z 62.5 na 61 (biorąc pod uwagę niedzielny obiad z tiramisu wynik bardzo dobry).
Wymiary też niczego sobie, jak zwykle najszybciej poleciały mi talia, pas i piersi ( ;( ). Nad pupą i udami muszę jeszcze popracować - chyba do biegania dorzucę jakieś ćwieczenia wysmuklające

Ogólnie 1wszy tydzień na plus. Myślę, że spadek 1-1.5kg/tydz jest dobry i jest szansa na brak efektu jojo...
21.05: 35:37 tempo 7'07''
01.06: 34:07 tempo 6'49''
07.06: 31:36 tempo 6'19''
14.06: 30:36 tempo 6'06''
mala.mi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 13:14   #114
madziullka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala.mi Pokaż wiadomość
Oj, piątek = dzień ważenia i pomiarów

Z wagi jestem zadowolona: z 62.5 na 61 (biorąc pod uwagę niedzielny obiad z tiramisu wynik bardzo dobry).
Wymiary też niczego sobie, jak zwykle najszybciej poleciały mi talia, pas i piersi ( ;( ). Nad pupą i udami muszę jeszcze popracować - chyba do biegania dorzucę jakieś ćwieczenia wysmuklające

Ogólnie 1wszy tydzień na plus. Myślę, że spadek 1-1.5kg/tydz jest dobry i jest szansa na brak efektu jojo...
JEŚLI MOGĘ PODPYTAĆ... CO ROBISZ W TYM CELU?
wYNIK SUPER. GRATULACJE
Stary 2011-05-20, 14:06   #115
mala.mi
Raczkowanie

Dziękuję
A co robię? Od początku maja biegam - w tym tygodniu mam już za sobą ok. 23 km (troche ponad 5km podczas jednego treningu). Wg.tego co mi endomondo obliczyło, to od odstatniego ważenie wybiegałam ok 1600 kcal No i wiadomo, do biegania rozciąganie - korzystam z tego, czego się kiedyś na jodze nauczyłam. Teraz jednak muszę więcej tych elementów dodać, bo mięśnie się zaczynają zbijać a nie wysmuklać.
Do tego zdrowsza dieta - ograniczyłam do minimum chleb i zwykły zamienilam razowym (tak 3 kromki dziennie). Zawsze miałam tendencje do zjadania ogromnych ilości sera żółtego i pleśniaków - teraz sobie pozwalam na używanie ich jedynie jako przypraw (tzn. parmezanu i np. zielonego pleśniowego). Jak jem jakąś paste to więcej nakładam warzyw a mniej makaronu.
Ciasteczka w nieograniczonych ilościach zamieniłam na owoce, domowe sorbety, gorzką czekoladę i biszkopty.
No i jem 4-5 razy dziennie a nie 2. Dzięki temu organizm nie przestawia się w stan kryzysowy i na bieżco spala to co jem a nie odkłada wszytskiego 'na gorsze czasy'
21.05: 35:37 tempo 7'07''
01.06: 34:07 tempo 6'49''
07.06: 31:36 tempo 6'19''
14.06: 30:36 tempo 6'06''
mala.mi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 16:33   #116
cusieeek
Raczkowanie

Hej.Właśnie z wycieczki wróciłam i pierwsze co zrobiłam to tu do was zajrzałam. Nadrobiłam już zaległości.
Ogólnie jestem zadowolona, ale strasznie bolą mnie stopy i czuję, że będę miała niezłe zakwasy, bo w czwartek przeszliśmy ponad 30 km + jeszcze jakieś cztery godziny intensywnego tańca na dyskotece w nocy z czwartku na piątek. Jestem niedospana, bo spałam w śpiworze w sali z 25 osobami z czego jedna straszliwie chrapała. No i pewnie dlatego, że spałam jakieś 4 godziny. No i na dodatek jeszcze spaliłam skórę na karku. Tylko czekać aż będę gubić jej całe płaty.

Po wycieczce mam dodatkową motywację do odchudzania, bo było tam wiele szczuplutkich dziewczyn, którym ja w przyszłości chcę dorównać. No to by było chyba na tyle.Pozdrawiam.

Odchudzanie 64 63 62 61 59 57 55 53!
Walka ze słabościami, poprawa kondycji, cery, stanu włosów i paznokci, opalanie naturalne :P Sporo tego...
cusieeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 21:39   #117
Kieara
Raczkowanie

ja dzis sie melduje, iz "latalam" caly dzien najpierw sie rozpakowywalam, by zaraz to wszystko wyprac, wyprasowac i z powrotem spakowac ale uwaga, znalazlam jeszcze w sobie resztke sily by poskakac na skakance, hehe. jest dobrze.
myslicie, ze naprawde bardzo mozna zniszczyc stawy na tej skakance?
trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro pierwszy raz polece samolotem. powinnam przetrwac. chybaze przeciaze samolot Irlandio nadchodze

Stary 2011-05-21, 08:47   #118
jula smarkula
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
Wczoraj kupiłam sobie rowerek treningowy i on na siodełku ma takie coś wypukłe w kształcie pupy i to ma niby modelować i ujędrniać
pośladki...wczoraj dałam sobie wycisk (jak na pierwszy raz) 30 minut na najszybszych obrotach i teraz mam za swoje rano znowu chciałam pojeździć i jak tylko wsiadłam to mnie tak tyłek rozbolał że więcej niż 5 minut nie dałam rady

Jak myślicie trzeba przetrwać ten ból i dalej trenować ?
jula smarkula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 16:20   #119
Grazyna1988
Przyczajenie

dziewczyny, muszę się pochwalić. Dziś mija 12 dzień mojego odchudzania i waga spadła w dół o 3,8kg przez pierwszy tydzień biegałam 2 razy dziennie, niestety we wtorek tak mi kostka spuchła że musiałam to przerwać ale za to jeżdżę rowerem lub chociaż robię brzuszki gdy innej aktywności fizycznej nie mam. Wczoraj pozwoliłam sobie na kilka kostek czekolady ale dobrze się z tym czuję pozdrawiam
Grazyna1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 19:32   #120
Viola121
Raczkowanie

Wróciłam.
Na początku odniosę się do jednego z postów z którego dowiedziałam się, że to odemnie wkoncu zalezy czy sie odchudzam czy wpier*alam.... racja ..
ale sądzę, że nie potrafiłabym liczyc kalorii w chwili kiedy się zastanawiałam czy za tydzien bd miała w czym liczyc te kalorie, czy może lodówka już będzie całkiem pust...

Wróciłam, pomalu sytuacja się uspokoiła więc mogłam się skupić na ćwiczeniach.
Dzisiaj mam dobry dzień.. rano dwa jajka na miękko, potem na przekąske jabłuszko i marchewka, na obiad zjadłam makaron z serem, a na kolacje pomidorki i papryke wraz z jogurtem naturalnym.

Ćwiczyłam A6W , 8 min legs, zrobiłam w ciągu dnia 75 brzuszków , 15 pompek, skakalam dzisiaj na skakance, i grałam w koszykówke

Pamiętałam też o ujędrnianiu i wtarłam balsam

Akcja LATO 2012
Viola121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości