![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
ogólnie te dwa mleka modyfikowane smakowały mu i nic mu po nich nie było, no tylko po pepti są zielone kupki wiec się nie przeraź bo to normalne ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
a tej azalii nie brałam, miałam wziąć ale jak poczytałam że się po niej strasznie plami to sobie odpuściłam, hmm a z tym brakiem @ to nie wiem może się coś poprzestawiało po azalii, poczekaj jeszcze troche Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-05-14 o 20:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
hej wieczorkiem
![]() my dzis caly dzien w trasie.jestem padnieta ale Micgas sie wyspal dzisiaj za wszystkie czasy.ciekawe co bedzie w nocy... bylismy dzisiaj na zakupach.kupilismy obraczi ![]() ![]() Enis jak tam wypadzik? ![]() rany ja za poltora tygodnia do pl lece.juz mi sie nie chce..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
A jak wyszło,że ma skazę??ja się właśnie tego boje,bo trochę się nie zastanowiłam i dałam jej ten pokarm nie wiedząc czy wogóle jest uczulona na to cholerne białko
![]() ENIS brałaś coś na zatrzymanie pokarmu??? ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
ale fajowo,że lecicie ju niebawem!!!nie nastawiaj się źle ![]() jestem ciekawa jak Micghaś na samolot zareaguje ![]()
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mieliśmy śniadania w cenie, stół szwedzki wiec w sumie jak z rana się obudziłam to nie mogłam się doczekać kiedy pójde jeść, dziś na śniadaniu troche zaszalałam, aż Tż się zdziwił że tyle mi się zmieści do brzucha, to mu odpowiedziałam że Franek był dużo wiekszy i się zmieścił ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
od razu wiedziałam że to skaza, stosowałam kapiel w krochmalu i emolium i ładnie przeszło, pepti też pomógł a na zatrzymanie laktacji nic nie stosowałam, bo ja odstawiałam stopniowo wiec sama mi zanikła Lulka to może kup ten normalny bebilon 1, to wtedy zobaczysz czy ma skaze czy nie, teraz dużo dzieci jest uczulone na białko najlepiej to pogadaj z pediatrą to napewno doradzi co i jak bo ja to sie za bardzo nie znam Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-05-14 o 21:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() slub 23 czerwca ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no i dobrze ze jadlas,jak ci smakowalo to pewnie ze tak.poza tym za to placono wiec co bys miala nie skorzystac ![]() a z tym brzuchem dobre ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
A dużo Franio waży? Pewnie z 8 kg ma?
Edytowane przez dizi Czas edycji: 2011-05-14 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
8 kg to on miał gdzies 2 miesiace temu
teraz ma pewnie koło 9,5 kg a przecież musze go podnosić, bo nie da sie inaczej, jak przed tem podnosiłam coś to od razu czułam brzuch jak mnie ciśnie w dół Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-05-14 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
O! To spory chłopczyk
![]() ![]() Dobra Kochane. Mąż mnie wzywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolorowych, nie zróbcie tam czegoś ![]() ![]() ja dziewczyny jutro zamieszcze zdjęcia, bo mój Tż to taki leniuch, siedzi i ogląda jakieś pierdy w necie zamiast zgrać i obrobić zdjęcia, co chwile mówi zaraz i zaraz, to pewnie dziś już sie ich nie doczekam Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-05-14 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spokojnej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
kasiek nam położna na SR mówiła, że dziecko ma czas do 32 tygodnia się obrócić. U wieloródek zdarza się, że obraca się przed samym porodem (koleżance w 3 ciąży obrócił się tydzień przed porodem). Ostatnio mi ginka powiedziała, że miała przypadek dziewczyny, której się obróciło dziecko 3 tyg przed terminem. Także teoretycznie ma czas do 32 tyg, ale bywa inaczej
![]() Nie przejmuj się jak dziecko odczuwasz, bo ono wypycha i ręce i nogi ![]() ![]() a ja wczoraj zaliczyłam wieczór panieński koleżanki ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. ostatnio wyczytałam, że jak dziecko nie obróciło się, to można go zachęcić stając w rozkroku i podpierając się - np. o blat w kuchni, żeby miał jak najwięcej miejsca. albo można też uklęknąć na podłodze z rozstawionymi kolanami, oprzeć czoło na poduszce oraz unieść pośladki wyżej niż głowę. I jeszcze regularne pływanie na brzuchu może wpłynąć na zmianę ułożenia dziecka ![]()
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny-już mamusie, czy używacie śpiworków? Bo zastanawiam sie czy póki co zamiast kołderki nie używać właśnie śpiworku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Hej laski
![]() Rozwaliłam mojego laptopa.....rozłożył się jak ksiażka, tż go naprawial ale jakieś czesci są połamane...wiec teraz musze jego kompa podkradać... We wtorek lecimy do pl wiec trzymajcie proszę kciuki, trochę się boje tego polówkowego.... Madzik a z takim malcem mozesz leciec samolotem? Gdzieś czytałam ze dopiero od 3 miesiaca można ze wzgledu na rozwój ucha ![]() Ostatnio zauważyłam ze coś z kroczem mi się dzieje, tak jakbym miała obrzek czy coś.....nie wiem jak to opisać....., troche tak jakby mi sie tam cos rozchodziło czy poszerzało.....czy to normalne? Wczoraj widziałam w pracy 4 dniowego noworodka.....mama po cc i już do restauracji na gorącą czekoladę i cisto ![]() Podpytałam wczoraj irolkę o karmienie piersią jak to u nich jest, powiedziała ze nie stosuje sie teraz tego w irlandii.....nieliczne kobiety tylko karmią.....teraz wiem dlaczego położna była mna zachwycona jak jej powiedziałam ze zamierzam karmić piersią ![]() Mój menager po raz kolejny mnie nabrał....w czwartek powinnam była skończyć prace o 4 i tak mnie podszedł w ciagu dnia z pytaniami jak sie czuje i w ogóle i jak już usłyszał ze ok to zrobił skwaszoną mine i zapytał czy zostane dłużej w pracy za niego a on pójdziee do domu bo tak się zle czuje i wogóle jest nie do życia. Zgodziłam się, z niechęcią ale mówie ok skoro tak zle sie czujesz to idz. Dziękował mi za to ze tak nim się opiekuje i mówi: słuchaj w przyszłym tygodniu mam sporo pracowników wiec dm ci mniej dni pracy......może 2 zamiast 4 a właściwie to nawet 1 dzień...... Sprawdzam grafik wczoraj i..... 4 dni znowu jak w mordę strzelił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() luii porozmawiaj może z szefostwem, bo chyba ten menadżer trochę przegina ![]() Będziemy trzymać kciuki za połówkowe, nie bój się ![]()
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za połówkowe. Na pewno będzie dobrze ![]() Co do krocza to ja od czasu do czasu miałam takie wrażenie jakby mi się coś tam rozłaziło wiec to jest chyba normalne. Zresztą dzisiaj rano tez miałam takie uczucie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Musze być uległa jeszcze trochę....po urlopie mam wizyte tu w szpitalu i wtedy mu powiem ze lekarz mi zalecił mniej pracować i koniec z 4 dniami......wtedy bede potrzebowala zaswiadczenie od niego ze pracuje tylko 3 dni zeby dostać pieniądze z opieki a jak sie wscieknie na mnie to mi tego nie da ![]() Ja mam z tym kroczem tak od kilku dni cały czas, zapytam gina w pl o to...... Madzik ty mi jeszcze powiedz co moge potrzebowac z polski czego na wyspach nie ma, to sobie przywioze bo to moja ostatnia wizyta w tym roku..... A ty z doświadczenia pewnie wiesz... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
czesc laseczki
witam sie w kolejnej czesci ![]() matko ale nie wiem jak ja was nadrobie nie bylo mnie 2dni a tu tyle naskrobalyscie...:rolleye s: ja w pt bylam nie co zajeta zreszta pol dnia na dworze spedzilam z niunia wczoraj bylysmy na urodzinach mojej mamy i tak zlecial nam czas... Oliwcia grzeczniusia, w piatek dostala swoja pierwsza marcheweczke jadla az sie jej uszka trzesly jutro wstawie wam foty jaka byla umazana ![]() teraz lezy w lozeczk i bawi sie karuzelką ![]() ja zaraz mykam gotowac rosolek a na drugie robie piersi ziemniaczki i fasolke szparagowa zielona ![]() później sprobuje was nadrobic poki co potwierdzam dziecku bardzo pomaga herbata z kopru na brzuszek ja podaje Oli z humany od razu widac bylo poprawe ![]()
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#111 | ||
Zadomowienie
|
Witajcie niedzielnie
![]() Cytat:
Ale też jestem ciekawa, co na to inne mamusie?? ![]() Luii ![]() A ten Twój menadżer to faktycznie niezły kombinator jest ![]() Cytat:
![]() Ja mam wrażeinie, że moja mała jeszcze się obraca. Najczęściej ma chyba główkę na dole, ale wczoraj np. kopała mnie po bokach i bardzo nisko. Pewnie ma ostatnią szansę się poprzekręcać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
LULKA jeśli masz jakieś wątpiwości co do alergii to zrób badanie krwi,niewiele kosztuje a pokaże czy dziecko ma alergie
JA używam śpiworka, bo mały jest bardzo aktywny i zawsze skopie sobie kocyk. Poza tym on potrafi obrócić sie w poprzek łóżeczka a w śpiworku ma to utrudnione |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Ale się wkurzyłam...Mieszkamy w bloku w którym wszystko słychać. Od czwartku z góry słychać ciągle jakieś uderzenia, szurania. Od rana do wieczora. Zaczęło mnie to irytować wiec poszłam na góre i spokojnie mówię o swoich odczuciach a baba na mnie z ryjem,z e co oni maja na palcach chodzić, że ich wnuk uczy sie teraz chodzić. A ja mówię spokojnie, że mnie chodzi o to, żeby może jakoś uważali bo te hałasy są irytujące.A ta nadal sie drze. Normalnie ciśnienie mi skoczyło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myha weź im zacznij w kaloryfer stukać i powiedz że uczysz się rozładowywać negatywne emocje ![]()
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Mój maż juz zaplanował podwieszenie sufitu i wygłuszenie go wełna akustyczna. Tylko takie rozwiazanie wytłumi dźwieki mówione (jak wyłacze TV mogłabym powtórzyc co mówi sąsiadka) a nie uderzeniowe. Jednak podwieszanie konstrukcji przewidział na godzine 21
![]() Móie Wam jak wróciłam do domu to aż mi serce walilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też. Ci nade mna sa w wieku moich rodziców.
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.