|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nordic walking!
Ja również wyruszam tak ok 19 + coś na komary i kleszcze
, bo moja trasa przez las prowadzi
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
Nordic Walking
Już od prawie dwóch tygodni chodzę na ok 2/3 godziny na Nordic Walking (codziennie). Nie widzę żadnych specjalnych zmian w moim wyglądzie (znaczy centymetry i waga tkwią w tym samym miejscu). Przeważnie żywię się jogurtami i płatkami, no i pieczywem Wasa. (o słodyczach zapomniałam już dawno-luty). Czy robię coś nie tak?? Jak dodam codziennie godzinkę na basenie to coś się ruszy w końcu??
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nordic Walking
Zamiast dodawac codzienie godziny basenu lepiej chodz 3x w tygodniu na siłownie albo rób trening silowy w domu na całe ciało
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Nie znam się za specjalnie na tym, ale wiem od znajomego trenera że 80% osób trenujących z "kijkami" po prostu nieprawidłowo ich używa. Może w tym problem...
Ale w ogóle myślę że już niejedzenie słodyczy i zdrowe odżywianie powinny dawać rezultaty, do tego 2-3 godziny spaceru...? Hmmm dziwne że nic Ci nie ubywa. |
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Czemu?? Napisałam, że przeważnie jem jogurty itp, a nie,że tylko je jem. Obiady jem normalne, tak jak cała rodzinka, tyle, że staram się jeść powoli (przeczytałam gdzieś, że do mózgu dopiero po 20 min dochodzi, że jesteśmy już najedzeni-> jemy w rezultacie mniej). No i owocami i warzywami też nie gardzę (owoce jem codziennie). Więc czemu by to miałaby być zła dieta?
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama chodzi 3 razy w tygodniu (przez miesiąc) i schudła 4kg. to zależy od organizmu
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
I pewnie w ten sposób nabijasz sobie z powrotem kalorie, które tracisz podczas chodzenia...
Elf. http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...f6c7733722.png Odchudzam się! Było 68kg, jest 55kg, będzie 52 kg ![]() Zapuszczam włosy! Jest 45cm, będzie 70cm ![]() Jestem cudem boskim, z diabłem za skórą. |
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
poczytałam Wasz wątek chciałam zapytać czy jest tu jakiś samouk ?? lub czy możecie udzielić wskazówek potencjalnemu samoukowi?? jestem mamą małego dziecka i na chwilę obecną przy godzinach pracy mojej i męża nie jestem w stanie udać się na spotkanie z jakąś trenującą grupą (u mnie w mieście nie ma, ale jakieś 40 minut ode mnie jest taka grupa) ale dojazd w obie strony plus poćwiczenie - póki co nie dam rady
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
Podstawa to prawidlowa technika! moim zdaniem nie wystarczy kupic kijki i maszerowac, czesto potem widzi sie nieprawidlowy marsz, teraz tez widze efekty!
przypadkiem odkrylam jak bylam z kolezanka na spacerzea jesli chodzi o stronke to warto odwiedzic np. chodzezkijami --> http://chodzezkijami.pl/ wszystko skupione jest w koncu, w jednym miejscu! mozna poszukac instruktora, grupy/klubu, techniki chodzenia, jakie kijki itd. nawet widzialam forum, albo kiedy jakie imprezy, powoli przymierzam sie w koncu do moich pierwszych zawodów
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-08-16 o 01:43 |
|
|
|
#101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hey! ja tez maszeruje
warto i polecam wybrac sie na zajecia z instruktorem, bowiem to nie takie hop siup samemu ogarnac, ja brykam na zajecia w Gdyni, dodatkowo mozna bezplatnie wypozyczyc kije, ale mam juz swoje białe exele jupi zajecia tez sa za free, zawsze mozna sie podpytac czy jest ok, albo tez sami instruktorzy podchodza i mowia co ewentualnie poprawic, nad czym sie skupic itp. a przy tym mega sympatyczni jak i grupa aaa i zawsze jest pokazywane dla poczatkujacych, podstawowe techniki marszu, wiec nie ma obawy ze pojdzie sie na zajecia i juz lipa, a dla zaawansowanych mocniejsze trasy---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poczytaj posty podwieszone na dietetyce. |
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
Mhhm dokladnie i dobrze, ze jesz pooowoli + nordic walking i supcio /mojego TŻ musze nauczyc jesc wolniej
)
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
skorzystałam z filmików z panem Kołeckim i mogę powiedzieć, że pierwszy raz po urlopie i długaśnych wędrówkach nie bolą mnie kolana
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Mam swoje kije od dwóch dni kupiłam w go sporcie za 70 zł/szt więc mało porządne ale to tak narazie ,żeby na lidlowych się nie uczyc ale i tez nie na jakichs super bo się boje ,że je zniszcze b. szybko. Chodzę po lesie, oglądałam filmy, poczytałam troche no i jakos mi tam idzie ale i tak szukam sobie jakiejś grupy i instruktora bo to zawsze lepiej
![]() Zycze wszystkim wytrwalosci bo zimne dni idą ale ja nie zamierzam rezygnowac
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, wiele osób mysli ze wystarczy w łapi kijki i heyah, a w cale tak nie jest, na poczatku trzeba "zalapac" o co chodzi, nie jest to trudne, ale jednak trzeba wiedziec jak wyglada podstawowo technika Nordic Walking, aby nasz wysilek nie szedl na marne,
polecam i to szczerze, np. poszukac grupki co to sa prowadzone zajecia, u mnie np. w Gdyni co srode sie odbywaja i bezplatnie, mozna kijki rowniez wypozyczyc, sa instruktorzy, wszytko tlumacza albo umowic sie na indywidualne zajecia
|
|
#107 |
|
BAN stały
|
Słyszałam duzo dobrego o Nordic Walking. Postanowiłam, że zmierzę się z tym sportem
Szukałam w internecie sprzętu. Znalazłam takie kijki: http://www.wasserman.pl/index.php?pr...t&prod_id=1287 . zastanawiam się czy dobre są one dla osoby początkującej. I czy bardzo pomocny jest ten system teleskopowy anty-shock. Pozdrawiam
|
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
moja mama już 10kg z joja zrzuciła chodząc z kijkami. super sprawa
ale tak o sobie chodzisz? ważne jest pod jakim kątem są kije, ruchy rękoma... warto się wybrać na zajęcia z trenerem i poczytać o NW.co do kijów: kupić najtańsze i przekonać się czy będziecie chodzić, nie ma co kupować z włókna węglowego od razu. najważniejsze żeby były lekkie i żeby miały takie uchwyty na ręce (podpieram się wiedzą mamy). no i sprawdzić sobie jakie buciki do jakiej powierzchni
Edytowane przez makeupnotwar Czas edycji: 2010-09-16 o 10:43 |
|
|
|
#109 |
|
BAN stały
|
10 kg - imponujące, a w jakim czasie, jeśli można wiedzieć? Dzięki wielkie za informacje. Poszukam w swoim mieście jakiegoś trenera, może uda mi prawidłowo zacząć przygodę z Nordic Walking
jeszcze jedno pytanie, pisałaś o butach, na co mam zwracać uwagę?pozdrawiam
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
ja osobiscie nie czuje nordic walkingu. kojarzy mi sie z osobami po 60 tce
|
|
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
buciki - chodziło mi o nakładki na kije które się tak potocznie nazywa. jest kilka rodzajów do różnych powierzchni. sprawdź sobie w internecie
|
|
#112 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na prawdę WARTO zainwestować, są kijki exela, kv+, leki a jeśli chodzi o najtańsze, ale warte uwagi to są również firmy gabel - w miarę dobre kijki które chcesz zakupić sa ALUMINIOWE - wystrzegać się takich, ponieważ są ciężkie, nie czujesz tego teraz, ale jak zaczniesz chodzić to tak ![]() muszę mieć w sobie włókno węglowe kije w Nordic Walking są bardzo ważnym elementem! to co zainwestujesz w kijki to Ci się zwróci, będą to kije w których pochodzić parę konkretnych lat ![]() kije składane raz że są cięższe, to są bardziej niebezpieczne ponieważ mogą się złożyć ![]() przy tych markach co wypisałam wyżej, bez problemu uzyskasz zamienne elementy. np buciki - co jest bardzo ważne, one się zużywają po jakimś czasie maszerowania ![]() aaa i radze zacząć pierwsze zajęcia z kimś kto wie jak wygląda technika NW- instruktorem, nie jest to trudne, ale jednak należy nauczyc się tych podstawowych kroków, aby było to na plus, a nie na minus, czy też warto też pójść na parę zajęć w grupie i "załapać" jak się maszeruje, kijki wypożyczyć, a potem można swoje zakupić ![]() Cytat:
ale jest to rekreacja dla każdego, na studiach miałam okazję spróbować i uwielbiam chodzić z kijami co środę spotykamy się również w grupie, gdzie przychodzą młodzi jak i starsi, kije można bez problemu wypożyczyć są instruktorzy - wszystko bezpłatnie/Gdynia/, wiec można wypożyczyć kijki, pochodzić i potem swoje zakupić ostatnio też na owych zajęciach w grupie zaawansowanej był nordic walking fitness i kurde mięśnie emmm pośladków bolą mnie jak nie wiem!!! jak i tył ud ![]() warto zaznaczyć, ze w nordic walking działa więcej mięśni, niż przy bieganiu, czy zwykłym marszu, a przy tym odciążamy stawy, jak ktoś chce, można i biegać z kijami - większa efektywność ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- PS. I UWAŻAĆ ABY TO NIE BYŁY KIJKI DO TREKKINGU, TYLKO DO NORDIC WALKINGU! często nawet w sklepie sportowym potrafią się pomylić...
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-09-17 o 19:53 |
||
|
|
|
#113 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
zgadzam się całkowicie z Alice in Wonderland, lepiej zainwestować w dobre kijki do Nordic Walking, tym bardziej że jeśli chcemy osiągnąć pożądany efekt to nie można tego robić półśrodkami, bo niestety finał może się źle dla nas skończyć. Myślę, że jeśli ktoś zaczyna swoją przygodę z Nordic Walking to spokojnie może zacząć z kijkami Gabel, o których pisała Alice in Wonderland, są dobrej jakości i w przystępnej cenie. Ostatnio widziałam je przecenione o połowę za 99zł w Intersporcie.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja też jestem tego samego zdania, sama zaczyna przygodę z nordic walking, ale miałam okazje pogadać już z kilkoma osoami, które znają się na rzeczy i każdy z nich podkreślał, że wybór kijków jest kluczowy, od niego bowiem zależy to czy będzie ci się dobrze chodzić i czy będą wyprofilowane tak aby rzeczywiście ułatwiały pracę rąk. Będąc ostatnio w intersporcie Pan który tam pracował polecał mi właśnie zakup kijków gabel o których pisala ktos w poście wyżej. Jeszcze ich nie kupiłam bo jestem na etapie podejmowania decyzji ale chyba faktycznie się na nie skuszę, bo po pierwsze nei zrujnują mojej kieszeni a poza tym z rad osób które znają się na rzeczy wynika, że są dobre.
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadza się, macie racje, a skąd jesteście? może warto udac się tez na zajęcia (moze sa w okolicy), gdzie można wypozyczyc kijki i popróbować, instruktor również pomoże dobrać odpowiednia długośc, aczkolwiek nie jest to trudne, warto zapoznac sie z tabelka
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Siema!
Szczerze wam powiem, nordic walking to świetna sprawa. W weekend miałam pierwszy marsz, póltora godziny. Mam takie pytanie - czy też macie taki problem, że bieżniki na kijkach szybko się wam ścierają? Czy to po prostu słabe kije nordic walking sobie zanabyłam? dzięki z góry |
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm a jakie masz kije?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Na początek po kupiłam najtańsze:
http://fitbay.pl/32-kije-nordic-walk...utm_content=32 |
|
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
turbotoster
Mhhm niestety, ale kije to ważna sprawa, ja uważam, ze warto w nie zainwestować - pisałam już wcześniej, jesli ktoś zaczyna dopiero przygode z NW, warto udać się na zajęcia, gdzie możńa wypożyczyc kije, albo na indywidualne zajęcia z instruktorem, nauczymy się bardzo ważnej techniki - która nie jest trudna, ale dzięi temu unikniemy wielu błędów, a potem możemy zakupić kije, albo odrazu NW - WCIĄGA z tych tańcszch jak juz, to lepiej zainwestowac w gabele, ale szczerze polecam exel /sama mam, takie z wypinana raczka+ grot 2w1, na zasadzie, nacisniecia butem i zmiania sie w ostry, a jak po miekkim, to "cyk" i mam nalozony bucik - nie gubi sie Zajrzyj np. tu: http://kijowysklep.pl/categories/9?p=1 / godne uwagi są kije leki /tylko ze juz duzo drozsze/
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-11-28 o 21:53 |
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
Alice, dzięki wielkie za radę!
|
|
Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

, bo moja trasa przez las prowadzi

)

jak i tył ud