![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze pozadekupażowe hobby czyli co jeszcze robimy w wolnych chwilach :)
Ewa piękna kolekcja, brzegowe są piękne! Teraz Madziom będziesz zmuszona na zlot przywieźć ze sobą
![]()
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Ewcia piękna kolekcja! Tylko pozazdrościć.
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki- scraperki, a powiedzcie mi czy taki dziurkacz wytnie wzorek w tekturze modelarskiej? Np chciałabym sobie brzeg zakładki zrobić jakiś taki fikuśny, nie prosty, ani półokrągły tylko jakąś falbaneczkę właśnie na brzeżku... I tym ustrojstwem da radę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Osiołek z zakątka :)
|
Nie, tektury one raczej nie wezmą
![]() Tutaj znalazłam taką zakładeczkę o jaką mi chodzi - sklejona z dwóch warstw grubszego papieru - pochodzi z netu, nie moja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Ile pięknych dziurkaczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ewa
![]() ![]() ![]() Ja mam ogólnie tylko 1 dziurkacz + zwyczajny, biurowy ![]() Ten jeden scrapowy jest narożny i widać jak wygląda na tej mojej drugiej kartce ![]() Piękne i absolutnie obłędne są te od M. Stewart ![]() ![]() ![]() ![]() A i te czarne nie mam pojęcia co robią, ale wyglądają kosmicznie i robią takież właśnie rzeczy ! Magcich - ![]() ![]() ![]() Motylki, kwiateczki.... cudne ! ![]() ![]() ![]() Wczoraj kupiłam farbę do swojego pokoju http://www.dekoralfashion.pl/akrylit,akrylit-kolory.xml Wybrałam koronkowy róż (na zdjęciu poglądowym jest nim pomalowana cała ściana, ornament jest ciemniejszy), ciekawa jestem jak to będzie wyglądało w moim pokoiku ![]() Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2011-05-27 o 07:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
|
Sioodemeczko dziurkacze MS są faktycznie obłędne, znalazłam jeszcze 3 jak wczoraj po zrobieniu zdjęć robiłam porządki, między innymi z serduszkiem nawet nie wiedziałam, że go mam. Ale na własne usprawiedliwienie mam tylko to, że koleżanka skraperka, która wyjeżdżała na 3 lata do Irlandii bo męża przeniesiono do macierzystej firmy na ten właśnie okres czasu obdarowała mnie połową mniej więcej tych dziurkaczy. Wszystkie brzegowe fiskarsa są od niej i maluchy w worku. I chyba dwa MS
![]() Zrobiłam wczoraj najładniejszy notesik, jaki do tej pory wymodziłam. Wrzucę dzisiaj wszystko, co zrobiłam przez ostatnie 3 dni do swojego wątka papierowego a tu wrzucę zajawkę ![]() Co do tych dwóch czarnych dziurkaczy to one też są zdobyczne. Możesz je używać jako brzegowe a możesz nimi robić wzór na okrągło lub kwadratowo. Wykroję wieczorem i też pokażę, jak to wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo przedweekendowo.
Ja sie idę pytać Ewuni jaka powierzchnię mieszkaniową ma, by te wszystkie przydasie do swoich zainteresowań mogła upchać?? Nie martwcie się dziewczyny Ewa autko ma szerokości tira więc napewno wszystko zmieści jadąc na zlot. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Koleżanko skraperko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za miesiąc sobie może jakąś brzegową piękną MS kupię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Pokaże Wam moich parę ostatnich wyczynów a wieczorem postaram sie wpaść tu do was na dłużej
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Jolu pokazałaś śliczności poza decoupagowe, kobieto która żadnej pracy
się nie boi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Samochodzik - jak dobrze Tereska zapamiętała - ma szerokość Tira w lusterkach, jest 7 osobowy więc zamiast 6-ciu osób przydasie się zmieszczą ![]() Cytat:
![]() ![]() Jolu ostatnią bransoletkę porywam, piękna jest ![]() A moje najwcześniejsze hobby to roślinki, wsadzane wszędzie, bez opamiętania ![]() poniższe zdjęcia to moje roślinki w pracy, zagarnęłam pod murem jakieś 1,5 metra szerokości ziemi ornej ![]() ![]() Z kwitnących rośline to złotokap - żółte kwiaty, potem jest glicynia z fioletowymi kiśćmi, drzewo akacja z różowymi i krzaczek jak u Martusi kwitnący na czerwono. Na samym końcu mój pupil, mam go 5 lat - dąb jakiś taki poskręcany, przycinany na bonsaja. W doniczce, nie ma pomysłu żeby go wsadzić do ziemi i na razie mieszka w ogromnej donicy, którą okrywam na zimę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Joli niebieściutką bransoletkę też bym porwała, gdyby nie Ewa
![]() Karteczki również mi się bardzo podobają ![]() ![]() ![]() ![]() Ewcia , najpierw zazdraszczam glicynii ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle mam sporo bylin i skalniaków , poczekam z przesadzaniem do zlotu, bo się już wyrodziły, może będziesz chciała to sobie duuużo zabierzesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
|
Mnie też w tym roku padła jedna glicynia po zimie, miała normalnie pień jak drzewo i 20 lat
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- A co do bylin to chętnie, przerabiam ogród w tym roku i część rzeczy poszła już całkiem pod młotek, część przekopałam więc nowe nabytki jak najbardziej porządane ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
To się cieszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
No widzę,że dwie ogrodniczki już znalazły wspóle tematy i już umawiają
się na wymiankę. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
A wątek wymiankowy to gdzie indziej
![]() ja od 2 godz.nadrabiam tylko wątki plotkowy i tutejszy.Jest co i ogladać i czytać. Sylwuś widac szaloną różnicę w sutaszkach z przed i po kursie.prosze tu szybciutko zdradzić parę kruczków i tajemnic coby i mnie(Nam) sie lepiej,prosciej szyło!!! Ja miałam dzis plaże w pracy.Kobity sie pewnie wylegiwały w tym upale zamiast badać wie powstaa para kolczyków.Malutkich-specjalnie dla Siódemeczki.Jutro pokaże. Ewus przepiekny ten katek!!! ![]() ![]() No i te dziurkacze...widzę,że na zlocik stos kartoników trza przywieżć ![]() Figuś!popełniłam 2 obrazki krzyzykiem to wiem ile to pracy-pełen podziw i dla Ciebie i dla mamy.I te jajeczka... szczególnie to owijane, różowo-.... wpadło mi w oko takie nietypowe,kręcone w drugą stronę.Nie mam pojecia jak mozna tak równiutko to zrobic... ![]() Tereniu Twoje podziwiałam już na Twoim watku ale i tu powtórzę,że ten niebieski to pod mój gust zrobiłaś. ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- A! i pomunęłabym nasze nowe kartkomaniaczki: świetnie sobie radzicie.Az strach siue bac co będzie dalej ![]()
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
o matko
![]() ![]() Figuś super rzeczy robisz ![]() Ewuś cudny ten twój ogród - zakochałam się w nim a glicynii i ja zazdroszczam oj baaaaardzo Jolu cuda robisz ale ja już gdzieś pisałam że czego by twoje rączki się nie dotknęły to super ci wychodzi. Co do kruczków - po pierwsze cierpliwość ![]() ![]() A taką zawieszkę ametystową zrobiłam dla koleżanki - tak się spodobała, że mam dorobić do kompletu bransoletkę i jeszcze komplet w czerwieni ![]() P.S. Jakość zdjęć okropna ale robiłam szybko wczoraj rano i to komórką bo aparat odmówił posłuszeństwa.
Malowane miotłą Sutasz Zakątek Kreatywnych Kobiet Turkusowy Hamak Perła Art blog ![]() Uroczysko Luny blog Edytowane przez cycol11 Czas edycji: 2011-05-28 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Cycolku, podziwiam, podziwiam ale też za to , że szyjesz żyłką.
Po bardzo krótkim szyciu nią stwierdziłam,że to nie dla mnie ale zdaję sobie sprawę z tego ,że jest ona niewidoczna i wiele osób tak szyje. Pochmurno dzisiaj i tak smutno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie szyje podwójna żyłką,bo sie boję,że nie wytrzymie.....no i widać ją niestety...
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje Wam za słowa uznania, ale to nie mnie one się należą tylko Wam
![]() To Wy dekupażujecie, sutaszujecie (tak to się mówi?), robicie kartki, zajmujecie sie ogrodem. ![]() A odnośnie sutaszu - wytłumaczcie jak prostemu chłopu. Czy macie jakiś specjalny patent aby te zawijaski co to zakręcają pod spód tak ładnie wyglądały i się nie strzępiły? Bo mi jakaś masakra ogólnie z tym wyszła. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Ależ Wy tu cudowności pokazujecie.
O ogrodach chętnie posłucham, bo moja siostra chce przemianować trochę ogród u siebie więc jej coś będę mogła doradzić jak poczytam jak pielęgnujecie te swoje cuda. Sylwia rewelacyjny ten wisior, dla mnie sutasz to jeszcze większa czarna magia niż dla Figi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Madziu Figowa, zawijaski zszywa się do końca ucina i lekko podkleja
magikiem/ tylko ten klej - nie jakieś szewskie/. Przy szyciu nie należy mocno sciągać szycia bo to wszysko widać. Resztę doczekaj do spotkania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
|
Cycolku bardzo ładna kolejna praca sutaszowa
![]() ![]() ![]() Ja troszkę pobawiłam się papierem, robiąc notesy dla poppy ![]() Dla zainteresowanych, coby nie powielać, zapraszam do mojego wątka papierowego. Wstawiłam tam wszystkie wytworki z ostatnich kilku dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Ponieważ tych prac sutaszowych troszkę się nazbierało to oświadczam, że zakładam na biżuteryjnym swój wątek sutaszowy
![]() ![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Kolekcja dziurkaczy Ewy imponująca, ale to wciąga i wszystkie które próbują swoich sił w scrapkach, po jakimś czasie też będą w posiadaniu takiej kolekcji ![]() ![]() Na sutaszki zapisałam się na kursik podczas Dolnośląskich Letnich Warsztatów Craftowych - to tam gdzie uczyła się Terenia ![]() Ja dziś pochwalę się skromnym, niewielkim pudełeczkiem na prezent z okazji chrztu i próbami po zakupie nowych wykrojników
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Alinko ładne do pudełeczko na prezent no i pięknie wykorzystane
wykrojniki. No widzisz ja znowu w papierkach jestem zielona. Cycolku jak nowy wątek się zowie?? No to decu. poniosło jeszcze jedną wielką stratę i jest następna b. poważna zdrajczyni. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Jolu fajne te ostatnie papierkowe prace, a czy różyczki niektore sama robiłaś? Sutaszki cudne, bransoletka naj, naj.
Lexor, świetne pudełko , a wycinanki z nowych wykrojników suuuuper. Sylwia, coraz piekniejsze prace sutaszowe pokazujesz, po kursie jeszcze bardziej wypiekniały Twoje sutaszki . Ewo, pokazałaś piekny zielony zakątek, bardzo wypielęgnowane macie z Martą te swoje ogrody. Ja nie mam ogrodu, mam małą działkę, w ogrodzie działkowym , ale uwielbiam rośliny i zgromadziłam na niej mnóstwo krzewow i bylin, grządek z wrzywami nie mam już od wielu, wielu lat. Nie mam niestety czasu często jeździć na działkę w związku z tym jest zazwyczaj zarośnięta, ogrodek taki bardziej naturystyczny ![]() ![]() Pochwalę sie też karteczką , pierwszy raz zrobiłam taką jakby do postawienia, tylko proporcje chyba powinny być inne, żeby bardziej pionowa była....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.