Czy może mi zabronić chodzenia z psem pod blokiem? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 13:32   #91
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Czy może mi zabronić chodzenia z psem pod blokiem?

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
:|

Tylko że to rozwiązania dla osób które nie mają LASKÓW, PARCZKÓW, ŁĄCZKÓW pod ręką.

Tak źle i tak niedobrze.
Ja nie mam Muszę się nieźle przejść żeby do takiego dotrzeć. Chodzi mi o to, że w normalnym parku nie mogę puścić psa samopas i za to dadzą mi sralnik. Że niby pies się wybiega. No nie wybiega się tam. Przydatne miejsce jako kibel, przydatne do na przykład nauki przywołania bo ogrodzone i nikt stamtąd psa nie wywali. Ale dużego terenu, takiego jak park to nie zastąpi. A taki niby cel tego, żeby psy się po parkach nie rozłaziły...

Tak źle. Zamiast inwestować w darmowe torebki, w sralniki i takie tam powinno się zrobić coś zupełnie innego. Miasto powinno dać kasę na obowiązkowe szkolenia i pracę z psem (dla tych w cięższej syt. finansowej. Ci, których stać niech sami opłacają). Na naukę psa, tak, żeby nie stanowił zagrożenia dla innych ludzi i zwierząt ("Pies pogryzł malutkie dziecko!", "Pies polował na kaczki w parku!" itd.), by właściciel miał nad nim całkowitą kontrolę. Powinny być pozwolenia na trzymanie zwierząt (nawet świerszczy) i ostre kary dla tych, którzy nie wywiązują się ze swoich obowiązków. Jak jednego z drugim straż wiejska czy policja przyłapie na zostawieniu psiej kupy i wlepi mandat w wysokości 500-800pln to gwarantuję Ci, że taki jeden z drugim będą sprzątać zawsze i wszędzie.
Zwierzęta nie są dla wszystkich. Nie mówię tylko o tych, którzy je katują i mają w nosie prawa zwierząt ale też o tych, którym nie chce się sprzątnąć kupska czy zlikwidować u psa lęku separacyjnego więc pies wyje całymi dniami.
I wtedy psy będą mogły radośnie biegać po parku i one będą szczęśliwe i ludzie z nimi przebywający.

Wbrew pozorom to nie jest utopijna wizja. To jest do zrobienia. Tylko trzeba chcieć.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2011-05-19 o 13:49
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 14:08   #92
talkshit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Bez przesady, to tylko trawa !
Gdzie pies ma się załatwiac jak nie na trawie?
sa od tego wyznaczone miejsca
których nie potrafimy okiełznać.

Motocykl
- mój sposób na życie.

talkshit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 14:13   #93
201604190949
Konto usunięte

Może u Ciebie
Stary 2011-05-19, 14:19   #94
talkshit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Może u Ciebie
jak dla mnie to jest zero wychowania, takie wychodzenie z psem pod czyjes okna , jak Ty bys sie czula gdyby pod Twoimi oknami ciagle ktos chodzil z psem , nie zbieral kup , pies sikal ... po czasie to smierdzi , tym bardziej ze sa tam ogrodki .. wiesz jak wyglada taka trawa , kwiaty i inne rosliny po moczy ? watpie , bo gdybys wiedziala bys uszanowala czyjas prace ... jak kazdy by tak wychodzil z psem gdzie popadnie w koncu by nie bylo parkow , traw pod blokami itp no ale niestety do tego trzeba dojrzec

jak ja mieszkalam w miescie chodzilam z psem 15 min od bloku zeby mogl spokojnie sie wysikac , wybiegac a nie pod oknami ludzi
których nie potrafimy okiełznać.

Motocykl
- mój sposób na życie.

talkshit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 14:29   #95
201604190949
Konto usunięte

Ta... Nie wyciągaj za szybko wniosków bo się zdziwisz.

Mieszkam w domu z ogródkiem. Takim swoim, własnym, ogrodzone podwórze, brama, furtka i te sprawy. Mam też psa. Pseudo owczarek niemiecki. Wcześniej miałam pseudo field terriera. Więc wiem co to znaczy pies sikający na trawę czy kwiatki bo oprócz spacerów to psy sikają i robią kupę na mojej posesji, jeśli mają taką potrzebę. Raz w tygodniu chodzę i zbieram te kupy. Sików nie zbieram bo się nie da.
Moja trawa wygląda cudownie, jest tak bujna, że chyba najpierw wejdę w nią z kosą zanim wyciągnę kosiarkę bo sama kosiarka nie da rady.
Ale rozumiem, że co innego jeden pies i większy teren a co innego wiele psów i mały teren. Dlatego moja mam odgrodziła sobie rabaty płotkiem. I wyobraź sobie, że w pobliskich blokach zrobili to samo! Nawet płotka nie potrzebowali, takie tam linki wiszą. I psy tam nie wchodzą i kwiatki radośnie sobie rosną i trawa jest zielona.

Niezbieranie kup jest nielegalne. Gdyby ktoś tak robił to dzwoniłabym po wiejskie.

W ogóle nie wiem za bardzo o co Ci chodzi Ja napisałam, że może u Ciebie są specjalne miejsca do 'wysadzania' psów. U mnie ich nie ma. Czyyyyli? Nie wszędzie są.
Stary 2011-05-19, 14:44   #96
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bez przesady, to tylko trawa !
Gdzie pies ma się załatwiac jak nie na trawie?
Może do pampersa,jak dzieciaki. Swoją droga, niech no tylko zobaczę dzieciaka sikającego na podwórku cyknę fotkę i zadzwonię na policję

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No jasne,mówisz do psa "nie sikaj" i nie sika

Ludzie litości ... Mi przeszkadza drąca się dzieciarnia za oknem, niszczą biedną trawkę, oskupuja drzewa,wyrywają stokrotki, a matki pozwalają im sikać za krzakami. I co? Też mam pstrykać zdjęcia i policję wzywać?

Musiałabym na głowę upaść,żeby ciągnąć psa 15min na łąkę,żeby chociaż nie wysikał się na biedny trawnik koło bloku
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 14:48   #97
ratta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez talkshit Pokaż wiadomość
sa od tego wyznaczone miejsca
Nigdy nie widziałam takiego miejsca.

Jestem przeciwna wyprowadzaniu psów przy blokach. Jeśli już naprawdę nie ma gdzie, to można znaleźć bardziej odosobniony trawnik, po którym nikt nie chodzi, a trawa rośnie dziko.
U mnie podobno facet też wychodzi z psem na podwórko, gdzie jest trawnik 2x10m, tzn teraz już klepisko. Nie sprząta nawet kup. Niech to kiedyś zobaczę Jak każdy by tam psa wyprowadzał, to by się nie dało wyjść z domu.

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 14:51   #98
muszynianka
Zakorzenienie

Yyy a ten apropos tworzenia osobnych osiedli ja tam jestem za, chętnie zamieszkam na osiedlu bezdzietnych kociar, byłabym z sine.irą sąsiadkami

i nikt by nikomu w paradę nie wchodził
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 15:02   #99
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Edytowane przez mm444
Czas edycji: 2011-05-19 o 15:05
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 15:06   #100
whip
psy-chopatka

Cytat:
Yyy a ten apropos tworzenia osobnych osiedli ja tam jestem za, chętnie zamieszkam na osiedlu bezdzietnych kociar, byłabym z sine.irą sąsiadkami

Ale koty oczywiście i tak nie wychodziłby wtedy na zewnątrz? Przeciez siku moga zrobić na trawę o kupie już nie wspomne
Stary 2011-05-19, 15:09   #101
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 15:15   #102
paula78
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;27008119]ty jesteś młoda i głupia

ludzie z bloków są właścicielami działek ma których stoi ich blok, trawnika i parkingu czasem
- to się rządzą[/QUOTE]

Po warunkiem ,że wykupili grunt na którym stoi blok a mało kto to czyni.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:

Nie widzę nic złego w takich osiedlach bez zwierząt czy dzieci.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 15:20   #103
kasiaen1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Pokaż wiadomość
No dobrze, niech będzie. Rozważę te argumenty i postaram się być bardziej konsekwentna i pokorna, choć wiem że to nie przyjdzie łatwo, nie od razu i nie będę taka zawsze

Ależ sika.
Zachowujesz się w tym momencie jak wielka pani, która "rozważy" i "postara się" . Po prostu przyjmij i wdróż w życie jakieś podstawowe normy współżycia we wspólnocie lokalnej.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Ale koty oczywiście i tak nie wychodziłby wtedy na zewnątrz? Przeciez siku moga zrobić na trawę o kupie już nie wspomne

Nie wiem czy jest to takie przezabawne, ponieważ sama mam psa, który ma dla siebie wydzieloną część podwórka i uwierz, że mimo sprzątania kup, w lato śmierdzi (eufemizm) od tego miejsca niesamowicie (kolejny eufemizm), tak więc gdyby każdy właściciel, przez dłuższy okres czasu pozwalał zwierzęciu wypróżniać się pod takim blokiem, to nie mogłabyś okna otworzyć i o ile się nie mylę, nie jest to też takie niespotykane na starych blokowiskach.
Stary 2011-05-19, 15:29   #104
201604190949
Konto usunięte

Ja też nie widzę nic złego w takich 'tematycznych' osiedlach. Lekkie getto ale dobrowolne

I jeszcze o 'miejscach do tego przeznaczonych'.
-Moja koleżanka ma na osiedlu taki palik, na około którego jest piasek. To jest psia toaleta. Większość właścicieli wyprowadza tam swoje psy na siku (nie na kupę, kupę robią gdzie popadnie ale właściciele od razu ją sprzątają więc problemu nie ma -chyba, że pies ma biegunkę). Wiecie jak to śmierdzi? Już po kilku tygodniach pojawiły się protesty, wołanie, że to ma zniknąć, że wali, że za blisko ludzi, okien itd.
To jak z sortownią czy spalarnią śmieci. Wszyscy (a przynajmniej większość) wyrzucają śmieci ale nikt nie chce mieć spalarni w pobliżu miejsca zamieszkania.
-Zostałam kilka razy ochrzaniona w lasku, że mój pies osikał drzewo. Bo sika, bo śmierdzi, bo ludzie w to wchodzą, bo dzieci. Więc tak na prawdę nie ma dobrego miejsca na wysikanie psa. Najlepiej byłoby zainstalować mu cewnik i żeby łaził z woreczkiem, który opróżnię do własnej toalety.
Zawsze komuś coś nie przypasuje. Ktoś wyprowadzi psa nie na trawnik tuż pod oknem tylko na trawnik za chodnikiem i też będzie źle. Na łąkę? Ale moje dzieci chcą biegać po tej łące i wchodzą w siki! Las- to samo.

Zostałam też ochrzaniona o to, że wyrzucam worek z kupą do osiedlowego śmietnika. Nie takiego małego, który od czasu do czasu można spotkać przy chodniku, tylko do takiego z altanką, gdzie mieszkańcy wyrzucają swoje domowe śmieci. I powiem Wam, że za którymś razem po prostu zostawiłam ten biedny worek na chodniku. Nie mogę wywalić? No to niech leży. Kusi mnie żeby wytrząsnąć z niego kupę, może to zrobię następnym razem.
Ach, nie mogłam wywalić nie dlatego, że tutaj nie mieszkam. Nie mogłam wywalić bo to śmierdzi Umówmy się, że ze śmietników zazwyczaj fiołkami nie pachnie. Gniją tam obierki, zepsute mięso itd. Nie wspominając o pampersach pełnych sików i kału czy o nasiąkniętych tamponach...

Czas edycji: 2011-05-19 o 15:34
Stary 2011-05-19, 15:33   #105
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Pokaż wiadomość
Zdarzenie miało miejsce przed 20stoma minutami. Stytuacja wygląda tak: pod moim blokiem jest dosyć spory trawnik, a niektórzy zaraz od granicy bloku, na długość morze 2-3metrów hodują sobie ogródki. nie ma ich zbyt wiele, raptem 3. Dobra. Chodzę sobie z psem właśnie po tym trawniku(mały York) i nagle z trzeciego piętra odzywa się do mnie jakiś moher, że tu przecież ludzie ogródki mają, każe mi iść na łąki, 'wynocha' itd. Ja oczywiście zignorowałam jej głupie zaczepki, bo przecież nie może mi raczej nic zrobić. Postraszyła mnie strażą miejską, że zaraz zadzwoni, ja jej odpowiadam 'Okej'. Znika na dwie minuty, po których mówi żebym spojrzała w jej okno. Zrobiła mi zdjęcie swoją komóreczką Mój pies nie chodzi w te ogródki i nie sika tam, co najwyżej zdarzy mu się podlać jakiś kwiatek ze skraju ogródka. Czy jej zachowanie jest bezpodstawne?
Straż miejska, o ile pies nie posadził "kwiatka", nic Ci nie zrobi w takim przypadku. Ale wyprowadzanie psa pod blok, tuż pod oknami innych ludzi może być uciążliwe.
Należę do tych właścicieli psów, którzy nie sprzątają po swoich pupilach, ale i dbam o to aby nie załatwiał się pod oknami, balkonami, w pobliżu boisk, placów zabaw itp. Może, w ramach "współpracy sąsiedzkiej", wyprowadzaj psa trochę dalej od okien/balkonów/ogródków?
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 15:46   #106
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

przepraszam a mam takie pytanie..

bo dla dzieci jest oddzielony futrką plac zabaw.. to ja się tam nie wybieram z psem żeby se siknął..

ale jak idę ścieżką przed czy za blokiem to co
?
jak pies mi zaczyna sikać to co ja mam zrobić?
miskę ze sobą nosić i mu pod dupę podstawiać żeby trawie nie zaszkodziło ?
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 15:49   #107
muszynianka
Zakorzenienie

ehehheehehe ale się pośmiałam. karol strasburger by się nie powstydził.
Stary 2011-05-19, 15:50   #108
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
I powiem Wam, że za którymś razem po prostu zostawiłam ten biedny worek na chodniku. Nie mogę wywalić? No to niech leży. Kusi mnie żeby wytrząsnąć z niego kupę, może to zrobię następnym razem.
Może wywalić. A jak wrzucane są tam pieluchy dziecięce z zawartością to jest jakaś różnica między woreczkiem z psią kupą? Jest jakaś różnica między psią a dziecięcą kupą? Na moim osiedlu jest jeden kosz na psie kupki, nie będę do niego trzy razy dziennie latać...

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 15:51   #109
coldold
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;27012587]przepraszam a mam takie pytanie..

bo dla dzieci jest oddzielony futrką plac zabaw.. to ja się tam nie wybieram z psem żeby se siknął..

ale jak idę ścieżką przed czy za blokiem to co
?
jak pies mi zaczyna sikać to co ja mam zrobić?
miskę ze sobą nosić i mu pod dupę podstawiać żeby trawie nie zaszkodziło ?
[/QUOTE]

Zaraz ja SE pod DUPĘ podłożę miskę, bo SE SIKNĘ ze śmiechu.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 15:54   #110
Konto usunięte

mi tam się słowo SE podoba
i nie widzę w nim nic złego także nie widzę potrzeby ironizowania..

nie no ale serio..
powiedzcie mi.. gdzie taki pies ma sikać skoro trawie szkodzi na chodniku nie wypada.. w piaskownicy bawią się dzieci..
a psu nie krzykniesz.. "czekaj nie sikaj tutaj zsikaj się tam"
no wytłumaczcie mi.. gdzie on ma siknąć?
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 15:56   #111
muszynianka
Zakorzenienie

nie no ale serio...
pośmiałam.

ja nie wiem, przychodzisz tu, mam wrażenie że kompletnie nie czytasz o czym mowa, wpadasz, histeryzujesz, wkręcasz sobie coś o miskach po jakąś dupą, laska, czy ty coś bierzesz?
Stary 2011-05-19, 15:58   #112
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Może wywalić. A jak wrzucane są tam pieluchy dziecięce z zawartością to jest jakaś różnica między woreczkiem z psią kupą? Jest jakaś różnica między psią a dziecięcą kupą? Na moim osiedlu jest jeden kosz na psie kupki, nie będę do niego trzy razy dziennie latać...

Wiesz, jakby u mnie był choć jeden to nawet bym do niego latała Bo to by było święto i cud nad Wisłą. Nie mam problemu żeby wyrzucić kupę u siebie. Jeśli jestem blisko to doniosę ten worek. Ale jeśli jestem daleko od domu i w dodatku mam kupę w przezroczystej rękawiczce winylowej (jak zapomnę kupić zapas worków to zbieram kupę w rękawiczkę właśnie) to nie będę z nią paradowała przez dwa osiedla...
A kupa psia od dziecięcej różni się tym, że przecież dzieci muszą kakać. A nie, czekaj, tu nie ma różnicy. Wiem! Dziecięca nie śmierdzi! Hm... też nie. Inna konsystencja? No tak, psia bardziej zwarta. Może po prostu dziecięca kupa to 'kupa kochanego bejbika' a nie 'zawszonego kundla'

Woooo, widzę humor najwyższych lotów

Proszę się nie kłócić z kopnientOM bo to jest ekspertka od wychowywania psów, żywienia i dbania o nie. Nu nu nu

Czas edycji: 2011-05-19 o 16:00
Stary 2011-05-19, 15:59   #113
whip
psy-chopatka

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;27012706]mi tam się słowo SE podoba
i nie widzę w nim nic złego także nie widzę potrzeby ironizowania..

nie no ale serio..
powiedzcie mi.. gdzie taki pies ma sikać skoro trawie szkodzi na chodniku nie wypada.. w piaskownicy bawią się dzieci..
a psu nie krzykniesz.. "czekaj nie sikaj tutaj zsikaj się tam"
no wytłumaczcie mi.. gdzie on ma siknąć?[/QUOTE]
Może w domu do kuwety?
Tak chyba będzie najekologiczniej, najlepiej dla sąsiadów i dla trawy, rzecz jasna.
Stary 2011-05-19, 16:02   #114
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Może w domu do kuwety?
Tak chyba będzie najekologiczniej, najlepiej dla sąsiadów i dla trawy, rzecz jasna.
I dla innych właścicieli psów zapomniałaś dodać, bo niektórzy i mają psa i mają olej... w głowie.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
Stary 2011-05-19, 16:03   #115
NibyNic
Zakorzenienie

nie mam psa ale w sumie nie widzę nic złego żeby sobie sikał gdzieś tam - byle tylko nie zadzierał nogi przy wózku dziecka, przy rowerze czyimś a już na pewno nie przy mojej nodze - no dobra, grządek z warzywami i owocami też niech nie zaznacza jako swoje - no co innego psie kupy - to trzeba zbierać - dla mnie wdepnięcie w psie gówno nie jest dobrą wróżbą i przepowiednią na wielkie szczęście

co do pytania w temacie - wiesz taka pani z okna np na trzecim piętrze to może wszystkiego zabronić ale w sumie skoro pies obsikuje jej trawkę i jej kwiatki to może jednak lepiej chodzić inną drogą, albo to miejsce minąć szybszym krokiem

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 16:06   #116
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Moczu nie sprzątniesz, a chyba nie wiesz jakie ma działanie na rośliny.
Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Za Wikipedią

Tłumaczę Ci więc, że trawie szkodzi mocz.
Nie trzeba być właścicielem żeby mieć trochę rozumu w głowie i dbać o otaczający nas teren.
Cytat:
nie no ale serio...
pośmiałam.

ja nie wiem, przychodzisz tu, mam wrażenie że kompletnie nie czytasz o czym mowa, wpadasz, histeryzujesz, wkręcasz sobie coś o miskach po jakąś dupą, laska, czy ty coś bierzesz?
chodziło mi o te posty między innymi

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Proszę się nie kłócić z kopnientOM bo to jest ekspertka od wychowywania psów, żywienia i dbania o nie. Nu nu nu
heh ale ja tu nie mówię o żadnym wychowywaniu żywieniu czy dbaniu o psa..

i prędzej kopniENtą a nie kopnientOM (tak gwoli ścisłości )
Stary 2011-05-19, 16:07   #117
muszynianka
Zakorzenienie

Pojechałaś post który został napisany po tym jak go pojechałaś, podroże w czasie z kopniętą
Stary 2011-05-19, 16:07   #118
Konto usunięte

Cytat:
Może w domu do kuwety?
nie wiem jak Ty ale ja nie widziałam psa robiącego do kuwety
Stary 2011-05-19, 16:07   #119
201605011933
Konto usunięte

Cytat:
I powiem Wam, że za którymś razem po prostu zostawiłam ten biedny worek na chodniku. Nie mogę wywalić? No to niech leży. Kusi mnie żeby wytrząsnąć z niego kupę, może to zrobię następnym razem.
]

O fuj, nie chciałabym się na coś takiego natknąć
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 16:08   #120
coldold
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;27012881]
heh ale ja tu nie mówię o żadnym wychowywaniu żywieniu czy dbaniu o psa..

i prędzej kopniENtą a nie kopnientOM (tak gwoli ścisłości )
[/QUOTE]

Zdecydowanie mówisz, bo psa można nauczyć chodzenia przy nodze i załatwiania się tam gdzie może.
Miska jest zbędna jeśli pies nie chodzi samopas WSZĘDZIE.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości