![]() |
#91 | |
BAN stały
|
Dot.: Moja zdrowa redukcja- dziennik
Cytat:
![]() Z tymi zdj nie jest głupi pomysł, wtedy wiadomo jaki body-type jesteś. Ja jestem typowy hard-endomorfik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że również jestem endomorfik. Wrzucam fotę, ale mam lęki bo jak ktoś wrzuca zdjęcia na wątku to się cały wizaż zlatuje oglądać ![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Lece na szoping, bede poznym wieczorem. Napisz co masz do ćwiczenia w domu, tzn jaki sprzęt bo z tego co pamiętam chciałaś cwiczyć w domu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprzęt jaki mam w domu? ![]() ![]() stepper, 2 ciężarki x 1 kg, 2 ciężarki x 0,5kg na rzepy, skakanka, rower zwykły, hula-hop(to na pewno najbardziej przydatny sprzęt do ćwiczeń ![]() Biegać nie lubię. Pompki mogę robić ![]() Rower to raczej jako środek transportu z konieczności ostatnio ![]() A teraz powiedz, że mi z tego ułożysz plan ćwiczeń a mi pozostanie wykonać ![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Z własnym ciałem można tyle ćwiczeń ułożyć że głowa mała. Poszukaj sobie bodywieght exercise, może jakieś Ci się spodoba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
z czego Ty chcesz chudnąć?
w talii mam tyle samo w biodrach z 10 cm więcej i uchodze za szczupła :O wiem kazdy moze ianczej wygladac ale nie lepiej ćwiczyć dużo? niż sie katować w pewien sposób ;p a od masła orzechowego i innych tłuszczy utwardzanych i zwierzęcych cellulit może Ci się pojawić ;> oczywiście nie krytykuje, wiem ze trudno zmienić myślenie po Dukanie (domyslam sie) jak chcesz jeść białko i tłuszcze to jedz ale wg mnie na pewno wyglądasz o wiele lepiej niż sama myślisz ![]() ![]() powodzenia mimo wszystko ! ![]() edit: o i foto zauwazylam :O szczupla jestes! achhh zmiana myslenia przede wszystkim Ci potrzebna !!!! ![]() Edytowane przez kociczka Czas edycji: 2011-06-24 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A niby jak od tłuszczy można dorobić się celulitu ![]() Malutka, teraz mam mało czasu i będe go mieć coraz mniej by tutaj przesiadywać. Szczerze wątpię byś schudła jeszcze, tzn na tyle ile sobie wyznaczyłaś. Jesteś szczupła, ciało nie pozwoli Ci tak łatwo pozbyć się bardziej BF, to by było nie naturalne. Pomyśl nad fitness sylwetkowym by nabrać trochę mięśni, bo masz predyspozycje. Wyglądasz dobrze, nawet masz 10 palców u stóp ![]() Napisz co myślisz. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Aha co do treningów poczytaj coś o FBW- Full Body Workout, wyszukaj według zaleceń FBW ćwiczeń z własnym ciężarem które będą Ci pasować jak chcesz napisz, zrobię korektę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że lepiej dużo ćwiczyć- tylko, że za każdym razem kiedy się za to biorę szybko wymiękam a bez systematyczności nie ma efektów. Dietę mi łatwiej utrzymać. Wolę sobie czegoś odmówić niż ruszyć dupę taka jest smutna prawda. Cytat:
![]() Oczekuje tego, żeby być chudsza bo nadal nie jestem zadowolona. Nie mam poprzewracane w głowie, wiem, że gruba nie jestem ale nadal nie jestem zadowolona do końca ze swojego wyglądu. Wiem, muszę ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć a idę na łatwiznę. Odkładam ćwiczenia w nieskończoność i liczę na cud. Tak na zdjęciu wyszłam całkiem nieźle, jutro wstawię ze 2 z innej perspektywy to może zmienicie zdanie, bo faktycznie na tym wyglądam bardziej korzystnie niż na co dzień (oh tak ładnie się ustawiłam ![]() Przeglądam te TBW i bodyweight exercise co poleciłeś ale żeby znaleźć i ułożyć z tego coś fajnego to trzeba usiąśc dłuższą chwilę i pomyśleć. Jak już to zrobię to napiszę co wymyśliłam. A te słynne 8 minutówki sa warte zainteresowania? Bo przyznam że to jestem w stanie polubić. Fakt mam nawet 10 palców u stóp ale głowy nie ![]()
![]() |
![]() |
#100 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() pomyśl nad treningiem, bo Ci na pewno pomoże, dobry plan dobra dieta a na przyszłe wakacje będziesz wyglądać jak Bogini ![]() Lece do roboty. Poczytaj o tych treningach, znajdz odpowiadające Ci ćwiczenia na daną partie. Przysiady, martwy ciąg z handelkami na jednej nodze, kołyska, pompki. Piłke gumową taka dużą masz? Taka do fitnesu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety nie mam takiej piłki ale żaden problem zdobyć. Pomyślę nad ćwiczeniami z piłką. A czy odżywiając się tak jak teraz na dłuższą metę mogę sobie zrobić kuku? póki co mi to odpowiada, wolała bym specjalnie nic nie zmieniać, jak sobie myślę o 'wychodzeniu' z tego i dołączaniu węgli to mi się słabo robi.
![]() |
![]() |
#102 |
BAN stały
|
Nie, nie narobisz sobie nic. Dobrze jesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
w udzie mam więcej!!! a w łydce hmmm ;p nie wiem sama bo ja kiedys tam mierzylam i bylo z 33 cm chyba nie pamietam
więc pomyśl ze w biodrach 10 cm mnie i w udzie z 5 robi różnice :P (chociaz nigdy nie wiem jak je mierzyc ![]() co do tłuszczy wszystkie diety antycellulitowe je ograniczaja ...a masło orzechowe (takie ze sklepu) zazwyczaj ma szkodliwe tłuszcze trans. nie wiem nie znam zadnej teorii zeby to wytlumaczyc ![]() ![]() ja na Twoim miejscu i z Twoja (jak widac) silna wolą jadlabym wszystko co zdrowe i cwiczyła dużo ;-) i wg mnie to by na lepsze Ci wyszło. ale to tylko moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tłuszczy to się ich nie boję, jem od jakiegoś czasu i nigdzie mnie nie przybyło a raczej ubywa. Zmian cellulitowych nie widzę ![]() Wiem, że najlepiej jest jeść wszystko, niby mam silną wolę ale nie do końca, kiedy włączam do diety węgle to 'ginę' i moja silna wola robi się bardzo słaba, węgle mnie gubią. Ale oczywiście dojdę w którymś momencie do jedzenia wszystkiego, łącznie z węglami w rozsądnych ilościach i oczywiście będę pracować nad nawykiem codziennej dawki aktywności.
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
A tymczasem oto moje dzisiejsze menu:
I: 3 jajka na miękko II: 2 naleśniki z białym serem III: 2 grube plastry białego tłustego sera z j.greckim na słodko IV: 3/4 filiżanki mieszanki orzechowej V: 4 plastry żółtego sera- naszło mnie strasznie VI: duże udo kurczakowe (w planie) W międzyczasie dużo wody.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
wcale nie najlepiej jest jeść wszystko
![]() są produkty, które nam nie służą, więc po co je jeść? mi na przykład wszelkie zbożowe robią więcej szkody niż pozytku, więc omijam, wszystko to niech sobie je ten, komu wszystko służy, albo komu wszystko jedno ![]() masło orzechowe wcale nie musi zawierać byle czego, ani tłuszczy trans, wystarczy po prostu dobrać je z uwagą, czytać składy, tak żeby było naprawdę orzechowe ![]() można też samemu zrobić ![]() a cellulit nie bierze się z tłuszczu, tylko z toksyn, przy dużym oraniczeniu tłuszczy organizm broni się przed uwalnianiem własnego, a dzięki temu sobie trzyma swój stary tłuszcz ze starymi toksynami, więc co za rozwiązanie? diety antycell.zwykle powinny się skupiać na odtoksycznianiu organizmu, a nie ograniczaniu tłuszczy, bo w drugim przypadku jest taka dieta raczej dużym nieporozumieniem ![]() zgadzam się z tym, że najlepszym rozwiązaniem by było zacząć coś ćwiczyć, bo masz fajne ciałko i przy odrobinie sportu=>wzmocnieniu mięśni- będziesz świetną laską ![]()
![]() |
#107 |
BAN stały
|
nom, fajne jadło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
to zacznij od rutyny. Nie ma co zdobywać szczytów jak sie nie jest gotowym
przebiegasz 15 min? to biegaj 5 min i 10 min spaceru i tak przez tydzień, pozniej zobacz jak Twój organizm to tego przywykł, wypruwać flaków nie ma co. Edytowane przez Edo_ergo_sum Czas edycji: 2011-06-24 o 23:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Postaram się codziennie tyłek ruszyć w jakiejkolwiek formie. Zakupiłam ostatnio piłkę do siatki więc zmobilizuje ekipe i przy niedzieli poodbijamy sobie.
Dzisiejsze menu beznadziejnie nudne a więc nawet o nim nie piszę. Zastanawiam się nad piwkiem dzisiaj. Edo jak często pozwalasz sobie na browarka? ![]()
![]() |
#111 |
BAN stały
|
Raz na jakiś czas. Dziś sobie pozwole chyba, nie wiem sam, wypompowany jestem po zakupach w stolyyyycy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
no co Ty, a można spytać jak uzasadniono to ostrzeżenie?
chyba nie chodzi o forumową nieprawomyślność.. ![]() mam nadzieję, że nikt nie zamierza Cię zbanować, bo by to było sporą stratą, wprowadziłeś miłe ożywienie na forum ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- edit: mhm, pofatygowałam się i sprawdziłam, za nieopłaconą reklamę lub spam.. ![]() oj, chyba to na moją małą głowę zbyt skomplikowane.. ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Malutka- przepraszam za mój mały off-top na Twoim wątku ![]()
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Wróciłam z grilla. Towarzystwo nędzne było ale nie pójść akurat nie wypadało. Więc postanowiłam wypić piwo, nie piłam od około miesiąca, bo nie mam ciśnienia na browara ale warto sprawdzić czy mi jeszcze smakuje.
I wypiłam 3/4 i stwierdzam, że nie mogę, nie smakuje mi ani zwykłe ani po dolaniu soku. Zjadłam kiełbaskę z grilla i kawałek mięsa, do tego pomidor, ogórek no i trochę chipsów pod piwko wpadło i boli mnie żołądek, coś mi w brzuchu jeździ, chyba się zbuntował. Źle się czuje, zapewne nie jest to kwestia ani kiełbaski ani mięsa ani warzyw- to jadam na codzień, tylko to piwo i chipsy pomimo tego, że w ilości raczej niewielkiej.
20/40 waga: 51->53,5->54,5->55,5 Edytowane przez malutka20068 Czas edycji: 2011-06-25 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | ||
BAN stały
|
Cytat:
I chyba też o to co jest zaznaczone. Mało kto mnie tu lubi, i trawi rzeczy które piszę. Mają wydrukowane różne błędne teorie których się trzymają. Ja już nie mam czasu ani ochoty by to wszystkim literować. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
![]() Tzn kaca nie ma ale na brzuchu nie teges. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Dziś dzień zaczynam wodą i kawą. Po wczorajszym niewypale grillowym nawet nie mam na nic ochoty. No co najwyżej jajeczko na śniadanie, tego nigdy mało.
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
śniadanie to podstawa, zjedz coś.
![]()
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Wiem, wiem że śniadanie to podstawa. Zawsze rano jem śniadanie, jednak jak się najadłam wieczorem grillowych rzeczy to rano nawet głodna nie byłam, tak jak to zwykle po białkowej czy zwykłej kolacji. Tak czy inaczej jajka zjadłam, bo na te na miękko zawsze miejsce znajdę.
Moje dzisiejsze menu: I śn: 2 jajka na miękko II śn: ser biały z jogurtem na słodko i z mlekiem w proszku (odkryłam ostatnio że dosypując mleko w proszku można uzyskać fajny smak), naleśnik x1. przekąska: kilka migdałów, co będzie dalej jeszcze nie wiem ale na zapasie mam naleśniki dukana i pierś z kurczaka w kostkę podsmażoną więc pewnie coś na styl tortilli. A teraz z serii " codzienna aktywność" wybieram się na wycieczkę rowerową ze znajomymi ![]()
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Do dzisiejszego menu dopisuje:
około 100g słonecznika (trochę za dużo tych NNKT dziś chyba ![]() domowa tortilla żeberko pieczone kilka truskawek Dziś zaliczona przejażdżka rowerowa, coś około 15 km i do tego jakieś 20 minut intensywnej gry w badmintona. Ciężko się jeździ z moimi współtowarzyszami bo w czasie tej przejażdżki zdążyli zaliczyć po drodze lody gałkowe i zapiekanki z budki ![]() We wtorek wracam na aerobik, ustalone. Mam nadzieję że nic mi planów nie pokrzyżuje. A jutro aktywny dzień, od 4 rano na nogach 2 razy po 3 godziny w pociągu. Dobrze że mam naleśniki na zapasie, będą na drogę w wersji z serem i z kurczakiem ![]() ![]()
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwnym zbiegiem okoliczności coraz częściej widuję tu i tam w różnych wątkach, że jakaś jedna czy druga dziewczyna pisze, że jest na diecie paleo ![]() ja chyba też jestem na paleo, zupełnie nieświadomie, bo o istnieniu tej diety dowiedziałam się za Twoim pośrednictwem, a chyba odzwierciedla ona mój sposób odżywiania i rozumienia/podejścia do tych spraw ![]() poza tym mi osobiście odblokowałeś psychicznie sól i tłuszcze zwierzęce, dawno wyelinowane na skutek tego, co trąbią wszem i wobec ![]() i linki czy źródła, które podajesz, też otwierają oczy na inny sposób myślenia i informacje, do których nie wszyscy mamy łatwy dostęp, bo giną w konkurencji ilościowej z klepanymi w kółko pseudozasadami, tymi samymi dla wszystkich.. tu na forum jak się poczyta i poczyta to z czasem człowiek jest w stanie uwierzyć, że jeśli nie je owsianki na śniadanie z garścią orzechów, owoców, rodzynek i kto wie czego jeszcze- to jest dziwny, a pełnoziarniste pieczywo to znaczy zdrowe i właściwe jedzonko, i jeśli tego nie konsumuje to pewnie jest na diecie, a co gorsza ma zwolniony metabolizm ![]() i najwyższy czas się zastanowić nad powrotem do "normalności" ![]() do tego najlepiej niech wszyscy jedzą 5 posiłków dziennie, 1.śniadanie, 2.śniadanie...etc.. nie mówię, na diecie daje to efekty, ale nie sądzę, by mój przodek miał czas zajadać 5/6posiłków dziennie, najlepiej "pełnowartościowe", czyli wszystkiego na raz po trochu ![]() ![]() ale na forum jak się nie je w ten sposób to się jest odmieńcem, nic więcej.. no, rozpisuję się bez sensu, ale generalnie dobrze, że tu jesteś, a to co piszesz wydaje się, że jest jak rzucanie grochem o ścianę, ale tak naprawdę trafi do osób, do których ma trafić, i one na tym skorzystają, a kto nie zainteresowany to trudno ![]() Malutka- a co sądzisz o pompkach? takich zwykłych, męskich? można próbować nawet kilka razy w ciągu dnia, bo na początku mogą nie wychodzić, ale robienie pompek zajmuje bardzo mało czasu a wzmacnia chyba niemal całe ciało i daje fajne uczucie siły ![]() kilka pompek rano, kilka przed snem, nie wymaga żadnego specjalnego zachodu a jest dość efektywne ![]() jesteś młoda, zajadasz białko ![]() i efekty też myślę że mogą być szybko widoczne ![]()
######################### ![]() ![]() ![]() Edytowane przez macerata Czas edycji: 2011-06-27 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
BAN stały
|
Na pewno będę tutaj już rzadziej zaglądał i tylko na parę wątków, m.in tutaj. Masz racje, wolą żyć w swoim hermetycznym dietetycznym świecie, co zrobisz. Na siłę nikomu nie będę nic udowadniać.
Nom z tymi 5 posiłkami to niezły brecht... nikt tu pewnie nie słyszał o takim czyś jak intermittent fasting, gdzie je się 1-2 posiłki a pierwszy posiłek czasami i o 18. Jak byłem na tym IF to jadłem od 14-16. Kiedyś na pewno do tego wrócę, póki co pobawie się w coś innego. Następnym moim celem jest nauczyć się sporo o Food Combining już mam na oku 2 książki. Też sporo rzeczy sprzecznych z tymi dzisiejszymi zaleceniami... Malutka Fajne jadło ![]() Cytat:
Fajnie że ogólnie rozdzielasz posiłki białkowe od węglowodanowych, tak ma być ![]() Ja dzisiaj też aktywnie ![]() Edytowane przez Edo_ergo_sum Czas edycji: 2011-06-27 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.