![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przyszłe panny młode Bielsko Białą i okolice:)
Ja też ciasta i tort mam w cenie
![]() ![]()
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
anuleczek19 spróbuj zapytać bezpośrednio u źródła ile byś zapłaciła mniej za osobę, jeśli zrezygnowałabyś z ciast. Powinna odpowiedzieć.
Orientujecie się gdzie można kupić ładną i niedrogą koronkę? Potrzebuję jej troszkę by obszyć warstwę wystającego tiulu i trochę na gorsecie. Całe BB przeszłam z krawcową i straszna lipa. A tak w ogóle to się muszę Wam wyżalić, materiał na suknię kupiony, a ja nie mam przekonania czy jest właściwy, czy suknia nie będzie dla mnie zbyt masywna, zbyt świecąca itp. (ostatecznie decyzja padła na satynę, a początkowa miała być tafta inteligentna - ale jakaś taka nijaka była) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Rybka Nie mam zielonego pojęcia gdzie w BB można kupić koronkę.... ale żeby Krawcowa nie wiedziała??.... a Byłaś na cieszyńskiej obok Lidla jest bonotex czy jakoś tak tam mają duży wybór materiałów. Wiesz co do wyboru czy tafta czy satyna to zależy w dużej mierze od kroju sukni, moja bedzie sie składała z Tafty inteligentnej, tiulu i koronki, ale materiał kupuje Krawcowa i ja nie musze za niczym łazić, A gdzie Ty szyjesz swoją suknie?
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Tak, byłyśmy w tej hurtowni. Jeździłam z nią, byłam kierowcą i to ja płaciłam, ona miała wybierać. Był malutki wybór koronek, a co do tego chciałabym osobiście zdecydować - te które pokazywała były zupełnie nie w moim guście
![]() ![]() Oj nie wiem co to będzie i jak ta suknia wyjdzie. Mam duże obawy, ale kurcze nie chce się tym stresować. Krawcowa jest polecona, zaufałam - nie wiem czy słusznie. Czytałam, że niektóre dziewczyny po wyborze sukni też zaczynają mieć obawy czy dobrze wybrały - więc może nie będzie tak źle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Ja też mam obawy co do szycia sukni.... bo nie wiem jaki bedzie efekt koncowy...hmm.... mam nadzieje ze ze bedzie ok, a mierzyłaś konkretnie ten model sukni czy szyjesz w ciemno? Bo ja mojej sukni nie miałam możliwosci przymierzyć ale mierzyłam podobne
![]()
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
mierzyłam, będą tylko drobne poprawki, no i ta satyna zamiast tafty inteligentnej...ojj mam nadzieje, że wiedzą co robią
![]() Tak to już jest...poczekamy na efekt końcowy, albo chociaż do jakiejś pierwszej przymiarki, wtedy cokolwiek się nam rozjaśni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Hej!
To i ja się melduję ![]() Jestem ze Skoczowa i ślubuję 20 sierpnia tego roku. Już prawie wszystko załatwione i teraz z niecierpliwością czekam na pierwszą przymiarkę sukni w przyszły piątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Witaj Asiadan, dziewczyny coś cicho na tym wątku....
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Aniołek śliczne te Twoje zaproszenia. Ja też miałam w planach sama zrobić ale w końcu znalazłam takie w których się zakochałam i kupiłam
![]() I na szczęście już skończyliśmy zapraszanie gości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Witaj Asiadan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() A gdzie macie wesela? Skąd macie torty (u nas jest wielki konflikt o głupi tort ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
witaj,
wesele w Brennej, tort też będziemy mieć z cukierni w Brennej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Ja wesele mam w Pruchnej a tort piecze mama TŻ (bardzo zdolna z niej kucharka), a ozdabiać go będzie cukiernik z okolic Jastrzębia...
Pokazałam mu zdjęcie i zrobi mi taki wymarzony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Bardziej mi chodziło o nazwy lokali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Moje wesele 11.06 czyli już za niecały tydzień restauracja hotel na błoniach ma któraś tam wesele? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
A ja z takim troche innym pytankiem do was...czy ktoras z was planuje puszczanie palacych sie papierowych lampionow w nocy???? Bo podoba mi sie strasznie ten pomysl tylko gdzies wyczytalam ze nie mozna tego puszczac w poblizu budynkow czy lasow bo moze np cos sie zapalic...czy ktos widzial cos takiego jak to wyglada w rzeczywistosci i czy faktycznie moze spasc zanim sie wypali???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według praw fizyki nie powinny spaść póki się nie wypalą,jednak jeśli w pobliżu miejsca gdzie je będziecie zapalać będą drzewa i budynki to wiatr może je znieść-trzeba uważać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
ja też mam zamiar puszczać takie lampiony. W sumie w środku lasu to nie jest, w centrum budynków też nie. Mam nadzieję, że bedzie można. Muszę jeszcze chyba pogadać z właścicielką. Z Tż zakładamy, że jesli nie bedzie pogody, tzn. bedzie wiatr lub deszcz to rezygnujemy z pomyslu, a lamiony puścimy do nieba innym razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() A w ogole to przed chwila znalazlam przez przypadek przepiekna piosenke ktora moglaby by byc pieknym, romantycznym podkladem dla wznoszacych sie w niebo lampionow ![]() wersja angielska http://www.youtube.com/watch?v=ut1_0cRRYeE&NR=1 wersja polska http://www.youtube.com/watch?v=QVeMR8Ji6uA Zakochalam sie w tej piosence ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2011-06-07 o 10:18 Powód: dodany tekst |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Ja tez myslalam o puszczaniu lampionów, no ale wlasnie, o to jest pytanie co na to wlasciciele, czy sie zgodza? mam nadzieje,ze tak. My chcemy puscic tylko 1 lapion w gore od nas od pary mlodej, chcemy dotknac nieba w ten dzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
co racja to racja...to i może ja zrobię podobnie, choć mam nadzieję, że jednak bedziemy mogli puszczac, a zamierzamy naszą symboliczną liczbę - nie bedziemy sugerować się liczbą gości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() I ja jestem z Bielska, a nasz ślub już za 3 miesiące: 10.09.2011 !! Stresik już jest ![]() Sala zarezerwowana juz rok temu w "Appolo", fotograf i orkiestra rowniez. Sukienka z Agnes (model 10052). Najwiecej teraz poblemow stwarzaja mi dodatki. Poszukuje bizuterii (duzych klipsow badz kolczykow na wzor zdjecia w zalaczeniu). Proszę pomóżcie gdzie mogłabym takie znaleźć! Dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ślub macie tego samego dnia co my, więc razem na pewno uda nam się wymodlić słoneczną pogodę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ohhh Rybko, Daj prosze znac na jakim jestescie etapie z przygotowaniami?? Mnie sie wydaje ze zostało nam tak duzo do zalatwienia a tak malo czasu... Nie mamy jeszcze nic dla Mlodego, ani samochodu, ani moich dodatkow (bizuteria, bielizna, buty), alkoholu itd eh Napisz prosze gdzie bierzecie ślub a gdze macie wesele?? Pozdrawiam serdecznie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z rzeczy które mamy załatwione to: sala, zespół ( zostały do obgadania szczegóły dot. 1 tańca, piosenek itp.) , fotograf (po znajomosci, ale nie spotkalismy sie z nim jeszcze ;/), zaproszenia, nauki wybrany, choć nie zamówiony bukiet (przynajmniej tu wiem co chce ![]() wybrany pierwszy taniec ![]() ![]() zapomniałabym: stojak na tort zamówiony ![]() Odnoszę wrażenie, że jakoś mało tego mamy ![]() Pozdrawiam i głowa do góry. Edytowane przez rybka26l Czas edycji: 2011-06-11 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Witam nową Koleżankę
![]() Suknia się szyje, pierwsze przymiarki koncem lipca ![]() Obrączki mieliśmy już kupione w lutym własnie dla tego zeby takie sprawy które można dużo wcześniej pozałatwiać mieć już z głowy, zostały mi do wydrukowania zaproszenia ale to tak w połowie lipca sie za to wezmę ![]() Co do ubioru Tż to jakoś specjalnie sie nie martwie, kwestia tylko zakupu garnituru, koszuli, musznika, i butów wiec z tym nie powinno myć problemów, ja już buciki mam kupione, kupiłam przez allegro używanie z ryłko za 60 zł a cena sklepowa to 250 naprawde nie zniszczone ![]() bukiet mam upatrzony tak wiec kwestia tylko znaleźć fajną kwiaciarnie, samochód, jedziemy do ślubu samochodem męża mojej kuzynki, mercedesem ale starszym z 1981r. Nadal zastanawiam się nad pierwszym tańcem i tu mam dylemat, z jednej strony chciałabym zatańczyć ładnego walca angielskiego i wymyślić jakąś ładna choreografie ale tutaj mało które piosenki mi sie podobają, a z drugiej strony myślę nad piosenkami typu Paula od dziś, albo kancelaria zabiore cie własnie tam itp i zatańczyć normalnego przytulanca..... hmmmmmm sama nie wiem...... wiem tylko ze taka polska piosenka z pięknym tekstem o miłosci ma lepszy przekaz i coś znaczy a te dyrdymały po angielsku to wiadomo ze nie każdy wie o co chodzi. kurcze ale sie rozpisałam...heheh..... mam nadzieje ze chociaż miło sie czytało, a Wy co dziewczyny planujecie na pierwszy taniec?
Razem od: 19.09.2007 Zaręczeni: 04.06.2010 NASZ ŚLUB 22.10.2011 Edytowane przez AniolekBB Czas edycji: 2011-06-12 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sukienka się szyje - przymiarka 11.07; obrączki już leżą w szufladzie; zaproszenia, winietki i zawieszki wydrukowane (załączam poniżej); kolor przewodni: fiolet; kwiaty: storczyki fioletowo-białe; protokół w kościele do podpisania 17.06; dla TŻ nadal nie mamy nic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.