Przyszłe panny młode Bielsko Białą i okolice:) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 10:16   #91
AniolekBB
Raczkowanie

Dot.: Przyszłe panny młode Bielsko Białą i okolice:)

Ja też ciasta i tort mam w cenie.... ale nie myślałam nad czy czy rezygnować z nich i samemu sobie załatwiać... ale wydaję mi się ze tonie jest taki duży koszt w przeliczeniu na osobe.... myśle ze 5-10 zł
AniolekBB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 16:02   #92
rybka26l
Raczkowanie

anuleczek19 spróbuj zapytać bezpośrednio u źródła ile byś zapłaciła mniej za osobę, jeśli zrezygnowałabyś z ciast. Powinna odpowiedzieć.

Orientujecie się gdzie można kupić ładną i niedrogą koronkę? Potrzebuję jej troszkę by obszyć warstwę wystającego tiulu i trochę na gorsecie. Całe BB przeszłam z krawcową i straszna lipa. A tak w ogóle to się muszę Wam wyżalić, materiał na suknię kupiony, a ja nie mam przekonania czy jest właściwy, czy suknia nie będzie dla mnie zbyt masywna, zbyt świecąca itp. (ostatecznie decyzja padła na satynę, a początkowa miała być tafta inteligentna - ale jakaś taka nijaka była) Zaczynam mieć stracha.
rybka26l jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 18:49   #93
AniolekBB
Raczkowanie

Rybka Nie mam zielonego pojęcia gdzie w BB można kupić koronkę.... ale żeby Krawcowa nie wiedziała??.... a Byłaś na cieszyńskiej obok Lidla jest bonotex czy jakoś tak tam mają duży wybór materiałów. Wiesz co do wyboru czy tafta czy satyna to zależy w dużej mierze od kroju sukni, moja bedzie sie składała z Tafty inteligentnej, tiulu i koronki, ale materiał kupuje Krawcowa i ja nie musze za niczym łazić, A gdzie Ty szyjesz swoją suknie?
Stary 2011-06-03, 20:10   #94
rybka26l
Raczkowanie

Tak, byłyśmy w tej hurtowni. Jeździłam z nią, byłam kierowcą i to ja płaciłam, ona miała wybierać. Był malutki wybór koronek, a co do tego chciałabym osobiście zdecydować - te które pokazywała były zupełnie nie w moim guście . Zapytałam, bo może coś umknęło krawcowej - nie jesteśmy bezpośrednio z BB i może o jakiejś tajemnej nie wiedzieć .
Oj nie wiem co to będzie i jak ta suknia wyjdzie. Mam duże obawy, ale kurcze nie chce się tym stresować. Krawcowa jest polecona, zaufałam - nie wiem czy słusznie. Czytałam, że niektóre dziewczyny po wyborze sukni też zaczynają mieć obawy czy dobrze wybrały - więc może nie będzie tak źle.
Stary 2011-06-03, 20:13   #95
AniolekBB
Raczkowanie

Ja też mam obawy co do szycia sukni.... bo nie wiem jaki bedzie efekt koncowy...hmm.... mam nadzieje ze ze bedzie ok, a mierzyłaś konkretnie ten model sukni czy szyjesz w ciemno? Bo ja mojej sukni nie miałam możliwosci przymierzyć ale mierzyłam podobne.....
Stary 2011-06-03, 21:49   #96
rybka26l
Raczkowanie

mierzyłam, będą tylko drobne poprawki, no i ta satyna zamiast tafty inteligentnej...ojj mam nadzieje, że wiedzą co robią
Tak to już jest...poczekamy na efekt końcowy, albo chociaż do jakiejś pierwszej przymiarki, wtedy cokolwiek się nam rozjaśni
Stary 2011-06-04, 19:29   #97
asiadan
Przyczajenie

Hej!
To i ja się melduję
Jestem ze Skoczowa i ślubuję 20 sierpnia tego roku.
Już prawie wszystko załatwione i teraz z niecierpliwością czekam na pierwszą przymiarkę sukni w przyszły piątek
asiadan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-04, 19:50   #98
AniolekBB
Raczkowanie

Witaj Asiadan, dziewczyny coś cicho na tym wątku....
Stary 2011-06-04, 20:21   #99
asiadan
Przyczajenie

Aniołek śliczne te Twoje zaproszenia. Ja też miałam w planach sama zrobić ale w końcu znalazłam takie w których się zakochałam i kupiłam
I na szczęście już skończyliśmy zapraszanie gości Moje zaproszenie w załączniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie.jpg (2,0 KB, 146 załadowań)
Stary 2011-06-05, 08:21   #100
rybka26l
Raczkowanie

Witaj Asiadan Bardzo ładne zaproszenia, choć coś mam problemy, żeby tą miniaturkę powiększyć.
Stary 2011-06-05, 12:56   #101
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Ja z B-B, ślub 27.08.
A gdzie macie wesela?
Skąd macie torty (u nas jest wielki konflikt o głupi tort)?
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-05, 13:08   #102
rybka26l
Raczkowanie

witaj,
wesele w Brennej, tort też będziemy mieć z cukierni w Brennej.
Stary 2011-06-05, 14:01   #103
asiadan
Przyczajenie

Ja wesele mam w Pruchnej a tort piecze mama TŻ (bardzo zdolna z niej kucharka), a ozdabiać go będzie cukiernik z okolic Jastrzębia...
Pokazałam mu zdjęcie i zrobi mi taki wymarzony
Stary 2011-06-05, 14:07   #104
butterfly20
Zakorzenienie

Bardziej mi chodziło o nazwy lokali
Stary 2011-06-06, 07:19   #105
Asandraa
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
Moje wesele 11.06 czyli już za niecały tydzień restauracja hotel na błoniach ma któraś tam wesele?
Asandraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 18:39   #106
marylka80
Zadomowienie

A ja z takim troche innym pytankiem do was...czy ktoras z was planuje puszczanie palacych sie papierowych lampionow w nocy???? Bo podoba mi sie strasznie ten pomysl tylko gdzies wyczytalam ze nie mozna tego puszczac w poblizu budynkow czy lasow bo moze np cos sie zapalic...czy ktos widzial cos takiego jak to wyglada w rzeczywistosci i czy faktycznie moze spasc zanim sie wypali???
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 21:32   #107
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
A ja z takim troche innym pytankiem do was...czy ktoras z was planuje puszczanie palacych sie papierowych lampionow w nocy???? Bo podoba mi sie strasznie ten pomysl tylko gdzies wyczytalam ze nie mozna tego puszczac w poblizu budynkow czy lasow bo moze np cos sie zapalic...czy ktos widzial cos takiego jak to wyglada w rzeczywistosci i czy faktycznie moze spasc zanim sie wypali???
Ja mam zamiar puszczać takie lampiony. Ile ich kupujesz?Jeden na parę?

Według praw fizyki nie powinny spaść póki się nie wypalą,jednak jeśli w pobliżu miejsca gdzie je będziecie zapalać będą drzewa i budynki to wiatr może je znieść-trzeba uważać.
Stary 2011-06-07, 05:37   #108
rybka26l
Raczkowanie

ja też mam zamiar puszczać takie lampiony. W sumie w środku lasu to nie jest, w centrum budynków też nie. Mam nadzieję, że bedzie można. Muszę jeszcze chyba pogadać z właścicielką. Z Tż zakładamy, że jesli nie bedzie pogody, tzn. bedzie wiatr lub deszcz to rezygnujemy z pomyslu, a lamiony puścimy do nieba innym razem.
Stary 2011-06-07, 09:40   #109
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar puszczać takie lampiony. Ile ich kupujesz?Jeden na parę?

Według praw fizyki nie powinny spaść póki się nie wypalą,jednak jeśli w pobliżu miejsca gdzie je będziecie zapalać będą drzewa i budynki to wiatr może je znieść-trzeba uważać.
No tak wlasnie myslam o 1 na pare, mamy 100 os wiec 50 powinno wystarczyc...choc nie mam pojecia jaki bedzie efekt...bo na tych zdjeciach reklamowych to oni puszczaja setki, dlatego pewno im wiecej tym lepiej

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka26l Pokaż wiadomość
ja też mam zamiar puszczać takie lampiony. W sumie w środku lasu to nie jest, w centrum budynków też nie. Mam nadzieję, że bedzie można. Muszę jeszcze chyba pogadać z właścicielką. Z Tż zakładamy, że jesli nie bedzie pogody, tzn. bedzie wiatr lub deszcz to rezygnujemy z pomyslu, a lamiony puścimy do nieba innym razem.
No wlasnie to chyba bedze najlpsze rozwiazanie, tez pogadam z wlascicileka, bo niby u nas tez domow ani drzew w poblizu nie ma, bo jest to na dosc duzym wzniesieniu, ale nie chcialabym w trakcie wesela wizyty policji ze straza pozarna

A w ogole to przed chwila znalazlam przez przypadek przepiekna piosenke ktora moglaby by byc pieknym, romantycznym podkladem dla wznoszacych sie w niebo lampionow

wersja angielska
http://www.youtube.com/watch?v=ut1_0cRRYeE&NR=1

wersja polska
http://www.youtube.com/watch?v=QVeMR8Ji6uA

Zakochalam sie w tej piosence

Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2011-06-07 o 10:18 Powód: dodany tekst

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 14:41   #110
anuleczek19
Zadomowienie

Ja tez myslalam o puszczaniu lampionów, no ale wlasnie, o to jest pytanie co na to wlasciciele, czy sie zgodza? mam nadzieje,ze tak. My chcemy puscic tylko 1 lapion w gore od nas od pary mlodej, chcemy dotknac nieba w ten dzien)

A.H

anuleczek19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 15:59   #111
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuleczek19 Pokaż wiadomość
Ja tez myslalam o puszczaniu lampionów, no ale wlasnie, o to jest pytanie co na to wlasciciele, czy sie zgodza? mam nadzieje,ze tak. My chcemy puscic tylko 1 lapion w gore od nas od pary mlodej, chcemy dotknac nieba w ten dzien)
No wlasnie tez tak sobie pomyslalam, ze jak beda problemy z wieksza ilosci to puscimy tylko jednego lub dwa...tak tylko symbolicznie
Stary 2011-06-10, 18:36   #112
rybka26l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
No wlasnie tez tak sobie pomyslalam, ze jak beda problemy z wieksza ilosci to puscimy tylko jednego lub dwa...tak tylko symbolicznie
co racja to racja...to i może ja zrobię podobnie, choć mam nadzieję, że jednak bedziemy mogli puszczac, a zamierzamy naszą symboliczną liczbę - nie bedziemy sugerować się liczbą gości.
Stary 2011-06-10, 19:00   #113
Adziq
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

I ja jestem z Bielska, a nasz ślub już za 3 miesiące: 10.09.2011 !!
Stresik już jest
Sala zarezerwowana juz rok temu w "Appolo", fotograf i orkiestra rowniez. Sukienka z Agnes (model 10052). Najwiecej teraz poblemow stwarzaja mi dodatki. Poszukuje bizuterii (duzych klipsow badz kolczykow na wzor zdjecia w zalaczeniu). Proszę pomóżcie gdzie mogłabym takie znaleźć! Dziekuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10052.jpg (27,6 KB, 29 załadowań)
Adziq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-11, 08:37   #114
rybka26l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Adziq Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

I ja jestem z Bielska, a nasz ślub już za 3 miesiące: 10.09.2011 !!
Stresik już jest
Sala zarezerwowana juz rok temu w "Appolo", fotograf i orkiestra rowniez. Sukienka z Agnes (model 10052). Najwiecej teraz poblemow stwarzaja mi dodatki. Poszukuje bizuterii (duzych klipsow badz kolczykow na wzor zdjecia w zalaczeniu). Proszę pomóżcie gdzie mogłabym takie znaleźć! Dziekuje
Piękne te klipsy, jak gdzieś się na takie natknę to dam znać.
Ślub macie tego samego dnia co my, więc razem na pewno uda nam się wymodlić słoneczną pogodę
Stary 2011-06-11, 08:54   #115
Adziq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybka26l Pokaż wiadomość
Piękne te klipsy, jak gdzieś się na takie natknę to dam znać.
Ślub macie tego samego dnia co my, więc razem na pewno uda nam się wymodlić słoneczną pogodę

Ohhh Rybko,
Daj prosze znac na jakim jestescie etapie z przygotowaniami?? Mnie sie wydaje ze zostało nam tak duzo do zalatwienia a tak malo czasu... Nie mamy jeszcze nic dla Mlodego, ani samochodu, ani moich dodatkow (bizuteria, bielizna, buty), alkoholu itd eh
Napisz prosze gdzie bierzecie ślub a gdze macie wesele??
Pozdrawiam serdecznie!
Stary 2011-06-11, 09:32   #116
rybka26l
Raczkowanie

Cytat:
Ohhh Rybko,
Daj prosze znac na jakim jestescie etapie z przygotowaniami?? Mnie sie wydaje ze zostało nam tak duzo do zalatwienia a tak malo czasu... Nie mamy jeszcze nic dla Mlodego, ani samochodu, ani moich dodatkow (bizuteria, bielizna, buty), alkoholu itd eh
Pozdrawiam serdecznie!
Jestem z Cieszyna i tu bedzie ślub. Ojj my też jeszcze mamy mnóstwo załatwiania. Nie mam nawet sukni (szyje się) - pisałam o tym kilka postów wyżej (strasznie się stresuje co z tego wyjdzie) - jakaś przymiarka ma być w przyszłym tygodniu. Ja również nie mam butów (z tym to jakiś istny koszmar), welonu, biżuterii, bielizny, a nawet żadnego fryzjera, makijażysty ;/. Dla Tż też nic nie mamy - on twierdzi, że ma czas i w lipcu się tym zajmiemy. Alkoholu też nie mamy - ale myślę, że z tym nie bedzie aż takiego problemu. Winietki robię sama i też się o to nie martwię. Ogólnie to moj Tż i ksiądz mówią, że spokojnie, że dużo jeszcze czasu, ale rozumieją, że nie chcę niczego zostawiać na ostatni moment. Nie mamy zamówionych obrączek, ale wiemy jaki model chcemy. Co do samochodu - też nie mamy, ale wypożyczać nie chcemy, wiec to będzie jakiś nasz.... lub coś w tym stylu...

Z rzeczy które mamy załatwione to:
sala,
zespół ( zostały do obgadania szczegóły dot. 1 tańca, piosenek itp.) , fotograf (po znajomosci, ale nie spotkalismy sie z nim jeszcze ;/),
zaproszenia,
nauki
wybrany, choć nie zamówiony bukiet (przynajmniej tu wiem co chce)
wybrany pierwszy taniec i powolne próby jak zatańczyć
zapomniałabym: stojak na tort zamówiony

Odnoszę wrażenie, że jakoś mało tego mamy Staram się jeszcze nie panikować. Mam nadzieję, że ze wszystkim spokojnie zdążymy. Także spokojnie Adziq
Pozdrawiam i głowa do góry.

Edytowane przez rybka26l
Czas edycji: 2011-06-11 o 13:08
Stary 2011-06-11, 14:34   #117
anuleczek19
Zadomowienie

Cytat:
Ohhh Rybko,
Pozdrawiam serdecznie!
co do samochodu to podam ci namiary mojego brata www.cytrynkadoslubu.pl

A.H

anuleczek19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 06:45   #118
AniolekBB
Raczkowanie

Witam nową Koleżankę.... Klipsy piękne ale ja nigdzie takich nie widziałam, Co do naszych przygotowań to niestety ale czas biegnie nieubłaganie szybko ale wydaje mi sie ze u nas z przygotowaniami nie jest najgorzej.
Suknia się szyje, pierwsze przymiarki koncem lipca.
Obrączki mieliśmy już kupione w lutym własnie dla tego zeby takie sprawy które można dużo wcześniej pozałatwiać mieć już z głowy, zostały mi do wydrukowania zaproszenia ale to tak w połowie lipca sie za to wezmę. Winietki tez będe robić sama jak już bede znała konkretną liczbe gości która mi potwierdzi przybycie. Ostatnio rozmawiałam z księdzem i na spisywanie protokołu umówiliśmy się koniec sierpnia początek września, wiec wszystkie papierki do tego potrzebne załatwiać bedziemy początkiem sierpnia.
Co do ubioru Tż to jakoś specjalnie sie nie martwie, kwestia tylko zakupu garnituru, koszuli, musznika, i butów wiec z tym nie powinno myć problemów,
ja już buciki mam kupione, kupiłam przez allegro używanie z ryłko za 60 zł a cena sklepowa to 250 naprawde nie zniszczone i jestem mega zadowolona z tego zakupu. w piątek byłam w salonie fryzjerskim i na wszystkie terminy tj( czesanie + makijaż próbny, farba + strzyżenie, paznokcie, oraz czesanie i makijaż w dniu slubu) jestem już umówiona tak wiec jedna sprawa do załatwienia mniej.
bukiet mam upatrzony tak wiec kwestia tylko znaleźć fajną kwiaciarnie,
samochód, jedziemy do ślubu samochodem męża mojej kuzynki, mercedesem ale starszym z 1981r.
Nadal zastanawiam się nad pierwszym tańcem i tu mam dylemat, z jednej strony chciałabym zatańczyć ładnego walca angielskiego i wymyślić jakąś ładna choreografie ale tutaj mało które piosenki mi sie podobają, a z drugiej strony myślę nad piosenkami typu Paula od dziś, albo kancelaria zabiore cie własnie tam itp i zatańczyć normalnego przytulanca..... hmmmmmm sama nie wiem...... wiem tylko ze taka polska piosenka z pięknym tekstem o miłosci ma lepszy przekaz i coś znaczy a te dyrdymały po angielsku to wiadomo ze nie każdy wie o co chodzi. kurcze ale sie rozpisałam...heheh..... mam nadzieje ze chociaż miło sie czytało, a Wy co dziewczyny planujecie na pierwszy taniec?

Edytowane przez AniolekBB
Czas edycji: 2011-06-12 o 06:49
Stary 2011-06-12, 08:01   #119
rybka26l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AniolekBB Pokaż wiadomość
Witam nową Koleżankę.... Klipsy piękne ale ja nigdzie takich nie widziałam, Co do naszych przygotowań to niestety ale czas biegnie nieubłaganie szybko ale wydaje mi sie ze u nas z przygotowaniami nie jest najgorzej.
Obrączki mieliśmy już kupione w lutym własnie dla tego zeby takie sprawy które można dużo wcześniej pozałatwiać mieć już z głowy, zostały mi do wydrukowania zaproszenia ale to tak w połowie lipca sie za to wezmę. Winietki tez będe robić sama jak już bede znała konkretną liczbe gości która mi potwierdzi przybycie. Ostatnio rozmawiałam z księdzem i na spisywanie protokołu umówiliśmy się koniec sierpnia początek września, wiec wszystkie papierki do tego potrzebne załatwiać bedziemy początkiem sierpnia.
Co do ubioru Tż to jakoś specjalnie sie nie martwie, kwestia tylko zakupu garnituru, koszuli, musznika, i butów wiec z tym nie powinno myć problemów,
ja już buciki mam kupione, kupiłam przez allegro używanie z ryłko za 60 zł a cena sklepowa to 250 naprawde nie zniszczone i jestem mega zadowolona z tego zakupu. w piątek byłam w salonie fryzjerskim i na wszystkie terminy tj( czesanie + makijaż próbny, farba + strzyżenie, paznokcie, oraz czesanie i makijaż w dniu slubu) jestem już umówiona tak wiec jedna sprawa do załatwienia mniej.
samochód, jedziemy do ślubu samochodem męża mojej kuzynki, mercedesem ale starszym z 1981r.
Nadal zastanawiam się nad pierwszym tańcem i tu mam dylemat, z jednej strony chciałabym zatańczyć ładnego walca angielskiego i wymyślić jakąś ładna choreografie ale tutaj mało które piosenki mi sie podobają, a z drugiej strony myślę nad piosenkami typu Paula od dziś, albo kancelaria zabiore cie własnie tam itp i zatańczyć normalnego przytulanca..... hmmmmmm sama nie wiem...... wiem tylko ze taka polska piosenka z pięknym tekstem o miłosci ma lepszy przekaz i coś znaczy a te dyrdymały po angielsku to wiadomo ze nie każdy wie o co chodzi. kurcze ale sie rozpisałam...heheh..... mam nadzieje ze chociaż miło sie czytało, a Wy co dziewczyny planujecie na pierwszy taniec?
wow...jestem pod wrażeniem, że tyle już macie załatwione. Gratuluje zakupu butów i zazdroszcze. My na pierwszy taniec wybralismy wlasnie kancelarie zabiore Cie.
Stary 2011-06-12, 09:34   #120
Adziq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AniolekBB Pokaż wiadomość
Faktycznie, Wasze przygotowania są już dosyć zaawansowane... W sumie jak i nasze, choć jeszcze wiele przed nami
Sukienka się szyje - przymiarka 11.07; obrączki już leżą w szufladzie; zaproszenia, winietki i zawieszki wydrukowane (załączam poniżej); kolor przewodni: fiolet; kwiaty: storczyki fioletowo-białe; protokół w kościele do podpisania 17.06; dla TŻ nadal nie mamy nic Piosenka na pierwszy taniec: Kombi - Zaczaruj mnie (za lekcje tańca mamy się zabrać już końcem miesiąca ale Tż nie jest z tego powodu szczęśliwy)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wia32.jpg (29,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie-1-strona(2).jpg (108,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zawieszki_1.jpg (45,4 KB, 25 załadowań)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości