|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyszłe panny młode Bielsko Białą i okolice:)
Ja też ciasta i tort mam w cenie
.... ale nie myślałam nad czy czy rezygnować z nich i samemu sobie załatwiać... ale wydaję mi się ze tonie jest taki duży koszt w przeliczeniu na osobe.... myśle ze 5-10 zł
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
anuleczek19 spróbuj zapytać bezpośrednio u źródła ile byś zapłaciła mniej za osobę, jeśli zrezygnowałabyś z ciast. Powinna odpowiedzieć.
Orientujecie się gdzie można kupić ładną i niedrogą koronkę? Potrzebuję jej troszkę by obszyć warstwę wystającego tiulu i trochę na gorsecie. Całe BB przeszłam z krawcową i straszna lipa. A tak w ogóle to się muszę Wam wyżalić, materiał na suknię kupiony, a ja nie mam przekonania czy jest właściwy, czy suknia nie będzie dla mnie zbyt masywna, zbyt świecąca itp. (ostatecznie decyzja padła na satynę, a początkowa miała być tafta inteligentna - ale jakaś taka nijaka była) Zaczynam mieć stracha.
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Rybka Nie mam zielonego pojęcia gdzie w BB można kupić koronkę.... ale żeby Krawcowa nie wiedziała??.... a Byłaś na cieszyńskiej obok Lidla jest bonotex czy jakoś tak tam mają duży wybór materiałów. Wiesz co do wyboru czy tafta czy satyna to zależy w dużej mierze od kroju sukni, moja bedzie sie składała z Tafty inteligentnej, tiulu i koronki, ale materiał kupuje Krawcowa i ja nie musze za niczym łazić, A gdzie Ty szyjesz swoją suknie?
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Tak, byłyśmy w tej hurtowni. Jeździłam z nią, byłam kierowcą i to ja płaciłam, ona miała wybierać. Był malutki wybór koronek, a co do tego chciałabym osobiście zdecydować - te które pokazywała były zupełnie nie w moim guście
. Zapytałam, bo może coś umknęło krawcowej - nie jesteśmy bezpośrednio z BB i może o jakiejś tajemnej nie wiedzieć .Oj nie wiem co to będzie i jak ta suknia wyjdzie. Mam duże obawy, ale kurcze nie chce się tym stresować. Krawcowa jest polecona, zaufałam - nie wiem czy słusznie. Czytałam, że niektóre dziewczyny po wyborze sukni też zaczynają mieć obawy czy dobrze wybrały - więc może nie będzie tak źle. |
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam obawy co do szycia sukni.... bo nie wiem jaki bedzie efekt koncowy...hmm.... mam nadzieje ze ze bedzie ok, a mierzyłaś konkretnie ten model sukni czy szyjesz w ciemno? Bo ja mojej sukni nie miałam możliwosci przymierzyć ale mierzyłam podobne
.....
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
mierzyłam, będą tylko drobne poprawki, no i ta satyna zamiast tafty inteligentnej...ojj mam nadzieje, że wiedzą co robią
![]() Tak to już jest...poczekamy na efekt końcowy, albo chociaż do jakiejś pierwszej przymiarki, wtedy cokolwiek się nam rozjaśni |
|
|
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
To i ja się melduję ![]() Jestem ze Skoczowa i ślubuję 20 sierpnia tego roku. Już prawie wszystko załatwione i teraz z niecierpliwością czekam na pierwszą przymiarkę sukni w przyszły piątek
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Asiadan, dziewczyny coś cicho na tym wątku....
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
Aniołek śliczne te Twoje zaproszenia. Ja też miałam w planach sama zrobić ale w końcu znalazłam takie w których się zakochałam i kupiłam
![]() I na szczęście już skończyliśmy zapraszanie gości Moje zaproszenie w załączniku.
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Asiadan
Bardzo ładne zaproszenia, choć coś mam problemy, żeby tą miniaturkę powiększyć.
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja z B-B, ślub 27.08.A gdzie macie wesela? Skąd macie torty (u nas jest wielki konflikt o głupi tort )?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
witaj,
wesele w Brennej, tort też będziemy mieć z cukierni w Brennej. |
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
Ja wesele mam w Pruchnej a tort piecze mama TŻ (bardzo zdolna z niej kucharka), a ozdabiać go będzie cukiernik z okolic Jastrzębia...
Pokazałam mu zdjęcie i zrobi mi taki wymarzony
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej mi chodziło o nazwy lokali
|
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Moje wesele 11.06 czyli już za niecały tydzień restauracja hotel na błoniach ma któraś tam wesele? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
A ja z takim troche innym pytankiem do was...czy ktoras z was planuje puszczanie palacych sie papierowych lampionow w nocy???? Bo podoba mi sie strasznie ten pomysl tylko gdzies wyczytalam ze nie mozna tego puszczac w poblizu budynkow czy lasow bo moze np cos sie zapalic...czy ktos widzial cos takiego jak to wyglada w rzeczywistosci i czy faktycznie moze spasc zanim sie wypali???
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według praw fizyki nie powinny spaść póki się nie wypalą,jednak jeśli w pobliżu miejsca gdzie je będziecie zapalać będą drzewa i budynki to wiatr może je znieść-trzeba uważać. |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
ja też mam zamiar puszczać takie lampiony. W sumie w środku lasu to nie jest, w centrum budynków też nie. Mam nadzieję, że bedzie można. Muszę jeszcze chyba pogadać z właścicielką. Z Tż zakładamy, że jesli nie bedzie pogody, tzn. bedzie wiatr lub deszcz to rezygnujemy z pomyslu, a lamiony puścimy do nieba innym razem.
|
|
|
|
|
#109 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() A w ogole to przed chwila znalazlam przez przypadek przepiekna piosenke ktora moglaby by byc pieknym, romantycznym podkladem dla wznoszacych sie w niebo lampionow ![]() wersja angielska http://www.youtube.com/watch?v=ut1_0cRRYeE&NR=1 wersja polska http://www.youtube.com/watch?v=QVeMR8Ji6uA Zakochalam sie w tej piosence ![]() ![]()
Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2011-06-07 o 11:18 Powód: dodany tekst |
||
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez myslalam o puszczaniu lampionów, no ale wlasnie, o to jest pytanie co na to wlasciciele, czy sie zgodza? mam nadzieje,ze tak. My chcemy puscic tylko 1 lapion w gore od nas od pary mlodej, chcemy dotknac nieba w ten dzien
)
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
co racja to racja...to i może ja zrobię podobnie, choć mam nadzieję, że jednak bedziemy mogli puszczac, a zamierzamy naszą symboliczną liczbę - nie bedziemy sugerować się liczbą gości.
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() I ja jestem z Bielska, a nasz ślub już za 3 miesiące: 10.09.2011 !! Stresik już jest Sala zarezerwowana juz rok temu w "Appolo", fotograf i orkiestra rowniez. Sukienka z Agnes (model 10052). Najwiecej teraz poblemow stwarzaja mi dodatki. Poszukuje bizuterii (duzych klipsow badz kolczykow na wzor zdjecia w zalaczeniu). Proszę pomóżcie gdzie mogłabym takie znaleźć! Dziekuje
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ślub macie tego samego dnia co my, więc razem na pewno uda nam się wymodlić słoneczną pogodę
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ohhh Rybko, Daj prosze znac na jakim jestescie etapie z przygotowaniami?? Mnie sie wydaje ze zostało nam tak duzo do zalatwienia a tak malo czasu... Nie mamy jeszcze nic dla Mlodego, ani samochodu, ani moich dodatkow (bizuteria, bielizna, buty), alkoholu itd eh Napisz prosze gdzie bierzecie ślub a gdze macie wesele?? Pozdrawiam serdecznie! |
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z rzeczy które mamy załatwione to: sala, zespół ( zostały do obgadania szczegóły dot. 1 tańca, piosenek itp.) , fotograf (po znajomosci, ale nie spotkalismy sie z nim jeszcze ;/), zaproszenia, nauki wybrany, choć nie zamówiony bukiet (przynajmniej tu wiem co chce )wybrany pierwszy taniec i powolne próby jak zatańczyć ![]() zapomniałabym: stojak na tort zamówiony ![]() Odnoszę wrażenie, że jakoś mało tego mamy Staram się jeszcze nie panikować. Mam nadzieję, że ze wszystkim spokojnie zdążymy. Także spokojnie AdziqPozdrawiam i głowa do góry. Edytowane przez rybka26l Czas edycji: 2011-06-11 o 14:08 |
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
www.cytrynkadoslubu.pl
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Witam nową Koleżankę
.... Klipsy piękne ale ja nigdzie takich nie widziałam, Co do naszych przygotowań to niestety ale czas biegnie nieubłaganie szybko ale wydaje mi sie ze u nas z przygotowaniami nie jest najgorzej. Suknia się szyje, pierwsze przymiarki koncem lipca .Obrączki mieliśmy już kupione w lutym własnie dla tego zeby takie sprawy które można dużo wcześniej pozałatwiać mieć już z głowy, zostały mi do wydrukowania zaproszenia ale to tak w połowie lipca sie za to wezmę . Winietki tez będe robić sama jak już bede znała konkretną liczbe gości która mi potwierdzi przybycie. Ostatnio rozmawiałam z księdzem i na spisywanie protokołu umówiliśmy się koniec sierpnia początek września, wiec wszystkie papierki do tego potrzebne załatwiać bedziemy początkiem sierpnia. Co do ubioru Tż to jakoś specjalnie sie nie martwie, kwestia tylko zakupu garnituru, koszuli, musznika, i butów wiec z tym nie powinno myć problemów, ja już buciki mam kupione, kupiłam przez allegro używanie z ryłko za 60 zł a cena sklepowa to 250 naprawde nie zniszczone i jestem mega zadowolona z tego zakupu. w piątek byłam w salonie fryzjerskim i na wszystkie terminy tj( czesanie + makijaż próbny, farba + strzyżenie, paznokcie, oraz czesanie i makijaż w dniu slubu) jestem już umówiona tak wiec jedna sprawa do załatwienia mniej. bukiet mam upatrzony tak wiec kwestia tylko znaleźć fajną kwiaciarnie, samochód, jedziemy do ślubu samochodem męża mojej kuzynki, mercedesem ale starszym z 1981r. Nadal zastanawiam się nad pierwszym tańcem i tu mam dylemat, z jednej strony chciałabym zatańczyć ładnego walca angielskiego i wymyślić jakąś ładna choreografie ale tutaj mało które piosenki mi sie podobają, a z drugiej strony myślę nad piosenkami typu Paula od dziś, albo kancelaria zabiore cie własnie tam itp i zatańczyć normalnego przytulanca..... hmmmmmm sama nie wiem...... wiem tylko ze taka polska piosenka z pięknym tekstem o miłosci ma lepszy przekaz i coś znaczy a te dyrdymały po angielsku to wiadomo ze nie każdy wie o co chodzi. kurcze ale sie rozpisałam...heheh..... mam nadzieje ze chociaż miło sie czytało, a Wy co dziewczyny planujecie na pierwszy taniec?
Razem od: 19.09.2007 Zaręczeni: 04.06.2010 NASZ ŚLUB 22.10.2011 Edytowane przez AniolekBB Czas edycji: 2011-06-12 o 07:49 |
|
|
|
|
#119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. My na pierwszy taniec wybralismy wlasnie kancelarie zabiore Cie.
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sukienka się szyje - przymiarka 11.07; obrączki już leżą w szufladzie; zaproszenia, winietki i zawieszki wydrukowane (załączam poniżej); kolor przewodni: fiolet; kwiaty: storczyki fioletowo-białe; protokół w kościele do podpisania 17.06; dla TŻ nadal nie mamy nic Piosenka na pierwszy taniec: Kombi - Zaczaruj mnie (za lekcje tańca mamy się zabrać już końcem miesiąca ale Tż nie jest z tego powodu szczęśliwy)
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

.... ale nie myślałam nad czy czy rezygnować z nich i samemu sobie załatwiać... ale wydaję mi się ze tonie jest taki duży koszt w przeliczeniu na osobe.... myśle ze 5-10 zł

Zaczynam mieć stracha.

)?

)
PM 2013