![]() |
#91 |
Lux Mundi
|
Dot.: Piękna na wakacje:) trądziku precz!
mimi1812- dużo czytam, a poza tym
Mama siedzi w branży zielarskiej od 20 lat ![]() Sama wybieram się w przyszłym roku na PAM [Pomorska Akademie Medyczna], żeby zdobyć odpowiednie kwalifikacje i prowadzić z Mamą rodzinny biznes ![]() Ostrożeń jest całkiem do przełknięcia ![]() piłam gorsze rzeczy ![]() ma lekko słodkawy smak ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2011-06-05 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Przemyłam dzisiaj twarz tym tonikiem cytrynowym. Ładny, cytrynowy zapach, skóra ściągnięta.
Powoli przymierzam się też do mleka. Cindy, a konkretnie to na jaki kierunek się wybierasz? W tym roku już? ![]() Dziewczyny, znalazłam parę innych naturalnych sposobów dbania o cerę ![]() 1. Maseczka aspirynowa http://www.youtube.com/user/nissiax83#p/u/5/dt3JoaN5zgw 2. Peeling ananasowy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ighlight=Ortis 3. Olejek pichtowy (bodajże tonik z tego olejku, działa silnie złuszczająco) 4. Maseczka z drożdży
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2011-06-06 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś cynk w tabletkach i witaminy, zobaczymy, czy to coś pomoże. Mleko jest rewelacyjne, chociaż jak wczoraj nałożyłam też na dekolt to niezbyt przyjemnie pachniało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Lux Mundi
|
Lilith - wybieram się na kurs/ podyplomówkę [jeszcze nie zdecydowałam] z towaroznawstwa zielarstwa
![]() Swoje "wymarzone" ![]() aktualnie kończę drugą magisterkę z całkowicie innej dziedziny- niestety trzeba być wszechstronnym, żeby zaistnieć na rynku pracy ![]() Maska aspirynowa ponoć bardzo wysusza, osobiście nie stosowałam. O peelingu ananasowym słyszałam, ale używam sprawdzonego enzymatycznego do cery naczynkowej. Jest skuteczny, choć łagodny - nie chodzi przecież o to, żeby się całkiem złuszczyć ![]() Olejku pichtowego używam cały rok- prócz tego, że działa fajnie na cerę, to dodatkowo udrożnia zatoki i działa antyseptycznie [patent na zimę bez kataru i grypy, to 3 krople na chusteczkę higieniczną,którą kładę obok poduszki przed snem, a dwa- taką samą chusteczkę noszę w torebce gdzie portfel wszystko w jednym miejscu , bakterie GINĄ ![]() Maseczka z drożdży sprawa rewelacyjna, jednak najlepiej działają te, których używa się do produkcji piwa ![]() Kiedy moja Kuzynka pracowała w browarze miałam stały dostęp i efekty po takiej maseczce były widoczne od razu. Drożdże sklepowe to jednak nie to samo ![]() A patentu z mlekiem spróbuję, tylko muszę wyczaić kozie ![]() Wszak Kleopatra kąpała się właśnie w takim ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2011-06-08 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja miałam kiedyś enzymatyczny ziaja sopot i dużej różnicy nie zauważyłam ![]() ![]() Edytowane przez budyniek90 Czas edycji: 2011-06-06 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Lux Mundi
|
budyniek90- używam z Flos-Leku
![]() Taki w białoczerwonej tubce. Wykończyłam jush takie trzy ![]() Na mnie działa dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Hey dziewczyny
![]() Co tu tak cicho od wczoraj ?? ![]() Mam do Was pytanie (może się wydawac tochę głupie albo śmieszne, ale chcę się upewnic)...jeśli chodzi o to przemywanie twarzy mlekiem to jak to robicie? Normalnie myjecie twarz mlekiem tak jak wodą? Czy nasączacie wacik i przemywacie tak jak tonikiem? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myję twarz żelem, przecieram mlekiem na waciku i zostawiam ( w tym czasie biorę prysznic lub się balsamuję lub cośtam robię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
dziękuję wypróbuję Twój sposób
![]() A tonik cytrynowy w moim przypadku sprawdza się świetnie! Widzę już efekty ... skóra jest jaśniejsza a przebarwienia powoli blakną ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Tylko uważaj z tą cytryną, używaj filtrów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
To, że kwasy owocowe uwrażliwiają skórę na słońce i trzeba uzywać kremów z filtrem uv, żeby się jakiś przebarwień czy innych świństw nie nabawić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Jak Wam idzie? Bo ja czekolady nie jem (skończyła się
![]() ![]() To co teraz lepiej używać? Mleko czy cytrynę? ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Czy można na raz w ogóle?
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() PS: mogę poprosić o kliknięcie w baner w moim podpisie? ![]()
![]() |
![]() |
#106 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
Kochana, czekolada i wszelkie słodkie mogą dla mnie NIE ISTNIEĆ ![]() Ale za to wszystko co słone, typu czipsy, orzeszki, pistacje etc- MUSZĘ jeść, szczególnie przed okresem ![]() Staram się ograniczać- jak czuję, że zbliża się kryzys, to wtedy paluszki tylko albo precelki - żeby czipsów nie ruszać... ![]() I oczywiście słonecznik w kosmicznych ilościach, ale to akurat mi nie szkodzi ![]() U mnie tesh sesja w tle, ale dużo piję więc jeść się tak nie chce, tym bardziej, że przy upałach to jush w ogóle składam się z samej wody i ziółek ![]() Niestety nie wiem czy można łączyć mleko z cytryną... Za to na pewno można miód z cytryną i miód z mlekiem ![]() Cały czas się nad tym zastanawiam z uwagi na moje piegi... Oba specyfiki są wybielające, to pewnie piegi tesh mi zbledną ![]() Od razu przypomniała mi się Ania z Zielonego Wzgórza i Jej próby pozbycia się piegów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Postanowiłam od dzisiaj zerwać z podkładem z racji upałów. Będzie to dla mnie trudne, bo z "tapetą" nie rozstaję się od gimnazjum
![]() Zobaczymy, czy taki odpoczynek dobrze zrobi mojej cerze ![]() Edytowane przez szmyglo Czas edycji: 2011-06-08 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Lux Mundi
|
Szmyglo - podziwiam !
Ja nie mam maski tylko na plaży, ale i to przeżywam okrutnie ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie używam podkładu już piąty dzień
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
w lato stan skóry zawsze mi sie poprawia, trądzik znika ale przed okresem moja buzia wygląda strasznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
A jakiego korektora używasz? Ja jako nigdy nie mogę kupić nic ciekawego, a to za ciemny, a to za gęsty, śmierdzi, zapycha...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś też musiałam użyć trochę korektora, bo mam takiego skubańca na policzku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, powoli przymierzam się do mleka... ale jakoś tak nie mogę się odważyć ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W 3 dni naprawdę widoczna poprawa! Zobaczymy, co będzie przed okresem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
A używacie filtrów? Co możecie polecić do trudnej cery?
![]() odrzuciłam swój podkład na rzecz synergenu - prawie jak krem ![]() mi cera latem zawsze się trochę poprawia, gorzej jest na jesieni ![]() Zastanawiam sie nad bratkiem, ale boję się wysypu... Może poczekam na urlop, spędzę 2 tygodnie w domu bez konieczności wystawiania twarzy na widok publiczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny klikniecie w mój link? ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Visez, pisałaś że używasz mydła Protex? Chodzi Ci o takie?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...al.html&next=1 Używasz go codziennie czy np. co kilka dni? Ja zauważyłam, że jak myłam twarz szarym mydłem (zalecenie poprzedniego dermatologa) i używałam tylko kremu Nivea, tego odświeżającego (też o nim pisałaś) i żadnego toniku ani niczego więcej, miałam zdecydowanie lepszą cerę. Miałam tylko kaszkowaty trądzik na czole, a ropne wypryski tylko przed okresem, i to max 3-4. Teraz używam żelu do mycia, robię napary zamiast toników, używam ziołowego kremu... Jednoczesnie wprowadziłam miesiąc temu Epiduo (nowa dermatolożka...) i moja twarz wygląda tragicznie. Mam ropne wypryski ciągle, nie tylko przede okresem jak wczesniej, i rozsiały się po całej twarzy, nawet na policzkach, gdzie nigdy w życiu nie miałam pryszcza ![]() ![]() A co do tego kremu Nivea, to nie wiem gdzie go kupujesz, ale ja już nie widzę go w sklepach. Jest tylko ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 Nie wiem czy to to samo, ale ja widziałam różnicę, i ten krem tak średnio mi odpowiadał. Kiedyś chyba miałam ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...na.html&next=1 ale nigdzie go nie mogę spotkać, jest tylko ten pierwszy, a szkoda, bo był bardzo fajny.
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2011-06-09 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
A ja powiem Wam, że stan mojej skóry poprawił się diametralnie od kiedy odstawiłam wszystkie silnie wysuszające kosmetyki antytrądzikowe i przerzuciłam się na te z prostym składem, bez alkoholu, itp.
Czasem pojawi mi się kilka krostek, najczęściej przed okresem ale poza tym - jest okej ![]() Myję buźkę łagodnym żelem micelarnym, potem przemywam ją wacikiem nasączonym w mleku (polecam, istnieje o tym osobny wątek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Ja mam manię mydełkową, ciągle kupuję jakieś nowe
![]() ostatnio używałam Himalaya herbals, ale już została resztka, a w aptece nie ma więcej ![]() ![]() ![]() a używałyście kiedyś toniku/wody Afronis czy coś takiego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.