Kącik Ice Coffe, smutki różnej wielkości - Motywacja i sens życia górą...! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-10, 19:02   #91
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Kącik Ice Coffe, smutki różnej wielkości - Motywacja i sens życia górą...!

co Ty taka sceptyczna?
Nie wierzysz w miłość od pierwszego wejrzenia? To może powinien się jeszcze raz przejść
ale tak już na poważnie, to... w takim razie ile wy się znacie? bo to podobno sąsiad?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 19:05   #92
Mustique
Lena

Dot.: Kącik Ice Coffe, smutki różnej wielkości - Motywacja i sens życia górą...!

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
co Ty taka sceptyczna?
Nie wierzysz w miłość od pierwszego wejrzenia? To może powinien się jeszcze raz przejść
ale tak już na poważnie, to... w takim razie ile wy się znacie? bo to podobno sąsiad?

znamy sie parę miesięcy. .ake tak na pogadanie to od paru tygodni...

a miłość od pierwszego.. w bajki nie wierze...
Stary 2011-07-10, 19:10   #93
magnolia79
Irenosława Pierwsza

O ludu... przed przyjściem męża z pracy miałam sobie zrobić pedikiuuuur, wykąpać się i nasmarować czymś po czym będę jutro brązowa, a ja dopiero wstałam no taka drzemę sobie walnęłam...

Lena - imię cudo!
Kasia
A, że ja nie wybrałam sobie trudnego nicka, pozostanę Magnolią

Kura domowa brzmi na prawdę dumnie, ja to lubię i czy w tym momencie chciałabym robić karierę zawodową - nie wiem... jest mi dobrze z praniem, sprzataniem, gotowaniem i zaglądanie do konta męża Kiedyś miałam straszne parcie na pracę, teraz już mi jakoś przeszło. Studiowałam nauki społeczne, ale w tym zawodzie nie pracowałam i chyba raczej bym nie chciała, nie ciągnie mnie, wybrałam studia takie - bo akurat takie były. Jestem z natury bardziej "artystką" mogłabym mieć jakąś galerię, kawiarnio - księgarnię, kwiaciarnię... ahhhh... i och...

Ide doprowadzić się do stanu używalności

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
a miłość od pierwszego.. w bajki nie wierze...
zapewniam cię, że istnieje - UWIERZ!!!

magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 19:15   #94
kapukat
Zakorzenienie

Doprowadzaj doprowadzaj Magnolia przypuszczam zatem, że Twoje imię to gdzieś w granicach Magdy się mieści...zgadłam? Ja myślałam, żeby mieć antykwariat swój własny, ale... niestety - jak pomyślę, że nie sprzedałabym żadnej książki, bo się za bardzo do nich przywiązuje, to co mi po takim interesie?
A co z tym artystycznym powołaniem? Malujesz? Rysujesz? wyklejasz?
Lenka - a w Mikołaja też nie wierzysz?
Stary 2011-07-10, 19:20   #95
Mustique
Lena

Cytat:
Doprowadzaj doprowadzaj Magnolia przypuszczam zatem, że Twoje imię to gdzieś w granicach Magdy się mieści...zgadłam? Ja myślałam, żeby mieć antykwariat swój własny, ale... niestety - jak pomyślę, że nie sprzedałabym żadnej książki, bo się za bardzo do nich przywiązuje, to co mi po takim interesie?
A co z tym artystycznym powołaniem? Malujesz? Rysujesz? wyklejasz?
Lenka - a w Mikołaja też nie wierzysz?
w życiu.. nie wierzę.. dzieci moje mają przechlapane...

to jeśli chodzi o marzemnia.. ja zawsz echciałam mieć kawiarnię, ewentualnie restaurację... ale niestety brak talentu i brak kasy.. pozostanie to tylko moim marzeniem

Magnolia... ale żeś walnęła kima... szacunek...
Stary 2011-07-10, 19:25   #96
kapukat
Zakorzenienie

No cóż, komuś chciało się spać. A na spanie najlepszy jest sen a tak Magnolia, to po co Ci coś na brąz jak u Ciebie ciągle słońce...następnym razem uśnij w ogórdku
hmmm.... a kto Ci takich bajek Lenka nawkładał, że Mikołaj nie istnieje? ach jakbym go złapała to mu nogi...
Stary 2011-07-10, 19:28   #97
Mustique
Lena

Cytat:
No cóż, komuś chciało się spać. A na spanie najlepszy jest sen a tak Magnolia, to po co Ci coś na brąz jak u Ciebie ciągle słońce...następnym razem uśnij w ogórdku
hmmm.... a kto Ci takich bajek Lenka nawkładał, że Mikołaj nie istnieje? ach jakbym go złapała to mu nogi...

nikt mi nie nakładł.. sama do tego doszłam... ale filmy z czerwononosym (trudne słowo) reniferkiem zawsze mnie rozczulały...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-10, 19:31   #98
kapukat
Zakorzenienie

mówisz o Rudolfie? i jak go nie kochać powiedz, taka ciamajda z niego była doszłaś, doszłaś...ciekawe drogą dedukcji? czy plotek? ajć trzeba było sobie zostawić element zaskoczenia....
Stary 2011-07-10, 19:32   #99
Mustique
Lena

dobra znikam. .bo naprawde będę złą mamą... ide położyć dzieciaki spać...

może jeszcz epotem wpadnę... jak znajdę czas...

Pa Kasia, Pa Magnolia...

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
mówisz o Rudolfie? i jak go nie kochać powiedz, taka ciamajda z niego była doszłaś, doszłaś...ciekawe drogą dedukcji? czy plotek? ajć trzeba było sobie zostawić element zaskoczenia....
jeszcz ena koniec dopiszę... rodzice zawsze po wigilii wypraszali mnie z pokoju i wsadzali prezent pod choinkę... trudno było sie nie domysleć..

najfajniejsze było to jak inne dzieci w przedszkolu uświadamiałam

dobra znikam... teraz juz na poważnie...
Stary 2011-07-10, 19:39   #100
kapukat
Zakorzenienie

Lenka bo Ty Zła Kobieta Byłaś - pozbywać rówieśników nadzieii...
Baw się dobrze przy usypianiu, tyllo sama nie zapadnij w sen, bo jak zaczną działać to zobaczysz paste w kuchni i parę innych dziwnych rzeczy
a tak zmieniając temat - jak ostanio rozważałam, nad tym co stało się z moim życiem i takie tam wpadłam znowu na książkę Oskar i Pani Róża stąd ten cytat

"[...] życie to taki dziwny prezent. Na początku się je przecenia: sądzi się, że dostało się życie wieczne. Potem się go nie docenia, uważa się, że jest do chrzanu, za krótkie, chciałoby się niemal je odrzucić. W końcu kojarzy się, że to nie był prezent, ale jedynie pożyczka. I próbuje się na nie zasłużyć."

to jak wam idzie z odkrywaniem?
Stary 2011-07-10, 20:47   #101
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Lenka, ta pomarańcza - taka morda cwana - booossska jest...
Kasia - w 2006 roku, jak się gdzieś logowałam, to byłam zawsze jakimś kwiatkiem
A magnolia jest przepiękna, kwiatek oczywiście

Trochę maluję, trochę szydełkuję, robię na drutach, prace z wełny nigdy nie są dokończone, umiem wyszywać i takie tam tra... la... la... trochę szyję, ostatnio wpadłam na pomysł zrobienia sobie broszki Wyszła nie najgorsza, to ją sobie nawet przypinam na klatę

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:

"[...] życie to taki dziwny prezent. Na początku się je przecenia: sądzi się, że dostało się życie wieczne. Potem się go nie docenia, uważa się, że jest do chrzanu, za krótkie, chciałoby się niemal je odrzucić. W końcu kojarzy się, że to nie był prezent, ale jedynie pożyczka. I próbuje się na nie zasłużyć."

to jak wam idzie z odkrywaniem?
Odkrywanie życia idzie mi chyba nie najgorzej... chociaż właśnie te małe i średnie smutki uprzykrzają mi życie... i jakoś czasami wydaje mi się, że to życie to jakaś cholerna pożyczka, a odsetki nie do spłacenia, no ale... "zesraj się, a nie daj się" - no bo jak inaczej? poddać się...? - chyba nie o to chodzi w życiu...

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Właśnie sobie podśpiewuję hi... hi... lubię takie wesołe klimaty...
http://www.youtube.com/watch?v=tieJjn62lsw

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

to uwielbiam, przypominają mi się zeszłoroczne wakacje
http://www.youtube.com/watch?v=Ak34Zn2eb8g

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

No i Pinacolada
http://www.youtube.com/watch?v=t5Ei8XzB4t4&feature=fvst

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-10, 21:01   #102
kapukat
Zakorzenienie

kiedyś chciałam nauczyć się szydełkować, ale niestety mi się nie udało...na drutach robię - szaliki to bardzo odprężające, chciałabym mieć kiedyś dom z kominkiem, bujany fotel i siadać na nim robiąc na drutach albo zaczytując się czymś od czasu do czasu.... Magnolia do Ciebie pasuje - a nie myślałaś o dziecuku? takie jedno bezpośrednie pytanie

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

oj a te drinki w pinacoladzie....mniami

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

a ja znalazłam coś spokojniejszego:
http://bart4u1991.wrzuta.pl/audio/al...badz_przy_mnie
Stary 2011-07-10, 21:20   #103
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
opalanie uznaję za bardzo ciężką mordęgę, nie lubię... no chyba że w ruchu, albo drzemka najnormalniej na swiecie jest mi za gorącą!!!
Twarzy nie opalam w ogóle, ot tak jakoś ze względów urodowych, a i tak mam na sobie zawsze jakiś krem z filtrem i fluid

tak więc wieczorem Dove i rano jakbym wróciła prosto z Bali

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
kiedyś chciałam nauczyć się szydełkować, ale niestety mi się nie udało...na drutach robię - szaliki to bardzo odprężające, chciałabym mieć kiedyś dom z kominkiem, bujany fotel i siadać na nim robiąc na drutach albo zaczytując się czymś od czasu do czasu.... Magnolia do Ciebie pasuje - a nie myślałaś o dziecuku? takie jedno bezpośrednie pytanie

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

oj a te drinki w pinacoladzie....mniami

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

a ja znalazłam coś spokojniejszego:
http://bart4u1991.wrzuta.pl/audio/al...badz_przy_mnie
Na razie jestem ja, mąż i kudłate 4 łapy

Piękne słowa tej piosenki, aż mi się łza zakręciła w oku...
Właśnie mój mąż stwierdził, że nie ma takiego świata, którego nie można by było odbudować... mój kiedyś runął, ale jak widać - trwam!!!

Stary 2011-07-10, 21:27   #104
kapukat
Zakorzenienie

Runął? przed, w trakcie małżeństwa? mój także, moja gehenna trwała ostanie dwa lata - dobrze, że w życiu trafiają się przyjaciele i ludzie, którzy pomgają bezinteresownie. A teraz, choć z wielką dozą nieufności zaczynam swoje nowe życie... i pukam w niemalowane
Stary 2011-07-10, 21:35   #105
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Runął? przed, w trakcie małżeństwa? mój także, moja gehenna trwała ostanie dwa lata - dobrze, że w życiu trafiają się przyjaciele i ludzie, którzy pomgają bezinteresownie. A teraz, choć z wielką dozą nieufności zaczynam swoje nowe życie... i pukam w niemalowane
Życie to nie bajka... chociaż "Sekret", "Potęga podświadomości" mówią co innego... naczytałam się tego tonę, a uwierzyć w pewne sprawy nie potrafię

Oj runął, runął... przed małżeństwem, ale już znałam mojego lubego i to on jest moim "budowniczym", który odbudował mój świat.
Dlatego ja wierzę w ludzi i cuda na tym świecie!!! Cuda zdarzaja sie tylko te w które wierzymy, jesli czegoś się boimy, jesteśmy niepewni, to w moim przypadku było jak samospełniająca się przepowiednia...
Uczę się i pracuję każdego dnia, aby się nie bać!!!!!! ale jest to cholernie trudne...

Dla zainteresowanych polecam Josepha Murphego "Pokonaj lęk i obawy".

Stary 2011-07-10, 21:53   #106
kapukat
Zakorzenienie

to musiała być wielka eksplozja. Ale dobrze, że się pozbierałaś. Dobrze, też że znalazłaś budowniczego - tak masz rację, lęk to najgrsza możliwość, przez lęk nie potrafimy ocenić sytuacji, nie kierujemy się intuicją, nie wiemy co dla nas dobre. Też przerobiłam poradniki, jak zjednać do siebie ludzi, potęgę podświadomości... ale tak naprawdę, żadne z nich nie działa, kiedy nie ma się w kimś oparcia. Zatem cieszę się z tego, że masz Rusztowanie na którym możesz się oprzeć... mam nadzieje, że moje też wytrwa wszystkie przeciwności losu
Stary 2011-07-11, 08:35   #107
Mustique
Lena

cześć dziewczyny...

my już od rana na nogach... rano postanowilismy połazić nad wisłą, fajny zimniejszy wietrzyk nas chłodził...

a teraz czas na drugie śniadanko.. właśnie już jemy...

"Oskar i RÓża"- czytałam... piękna książka...

po południu idziemy na zakupy.. nas wyjazd sie zbliża a my- jak to kobiety- nie mamy sie w co ubrać!

dziewczyny trzyamm za wasze szczęście..
Stary 2011-07-11, 09:48   #108
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Dzień Dobry laseczki!!!

Myślałam, że wczoraj popada, a tu nic, chociaż rano widzę kropelki deszczu na moich kwiatach, więc deszczyk przespałam...

Ja muszę wyskoczyć na małe zakupy, chodzi za mną ta gulaszowa...
No i kawę trza dokupić, bo przy moim chlaniu tej zimnej to idzie więcej

Taka mega czytelniczka ze mnie a "Oskar i Pani Róża" nie czytałam... następna wizyta w bibliotece i sprawię sobie to dzieło.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
to musiała być wielka eksplozja.
Dzisiaj z perspektywy czasu, to było coś w stylu - jak w filmach katastroficznych.... cała rodzina pędzi autostradą, niebo jest złoto - purpurowe, w powietrzu strzelają jakieś meteoryty, albo ufo, oni pędza jak szaleni, myśląc, że uda im się uratować, a tu przed nimi zapada się ziemia...
I ta ziemia mi się kiedyś zapadła... cóż - wylałam nowy beton, ale to już nie to samo!!!

Ach te "rusztowania" - chyba każdy z nas potrzebuje

Kasia "Potęga..." działa, tylko ja mówię: UWIERZ!!! to samo mogę powiedzieć sobie...

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
mam nadzieje, że moje też wytrwa wszystkie przeciwności losu
musi!!!

Stary 2011-07-11, 09:52   #109
kapukat
Zakorzenienie

Warto - książka choć krótka, to bardzo treściwa
A tak w ogóle to witam z rana właśnie idę zrobić sobie kawę - ktoś chce?
co do deszczu to u mnie Pada i Pada i Pada, więc jak wy jesteście stęsknione - to mogę wam trochę podrzucić.
Powodzenia na zakupach Lenka - to będzie dużo trudnych decyzji, tym bardziej że chyba przeceny powoli się zaczynają?
Magnolia - jak zrobisz tego gulaszu to podrzuć, bo narobiłaś mi smaka....
A co u mnie? ja nadal w łóżku, chyba przemoczenie do suchej nitki - trzy razy pod rząd właśnie takie daje efekty, a tak poza tym, moja mama zadzwoniła do mnie, z pytaniem, czy mogłabym wreszcie wyjść za mąż - bo ile można wolnych związków!!! cóż za piękny poranek

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

no z tą drogą to jak z naszym sercem, niby zawsze zabliźniają się rany tak? ale te blizny zostają, czyli znajona których nie potrafimy się pozbyć, ciągle gdzieś są - w głębi naszej podświadomości, dlatego stajemy się asekurantkami....
Tak, stara droga zalana nowym betonem..... musiało się nieźle rozlecieć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 09:54   #110
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
, a tak poza tym, moja mama zadzwoniła do mnie, z pytaniem, czy mogłabym wreszcie wyjść za mąż - bo ile można wolnych związków!!! cóż za piękny poranek

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

I cóż mamie odpowiedziałaś?

Stary 2011-07-11, 10:02   #111
kapukat
Zakorzenienie

że pracuje nad tym i że się lubego zapytam, czy możę się wreszcie ze mną ożenić... uff.....tylko że my mamy całkowite dwie różne wizje świata. Ja i moja mama.
Stary 2011-07-11, 10:12   #112
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
że pracuje nad tym i że się lubego zapytam, czy możę się wreszcie ze mną ożenić... uff.....tylko że my mamy całkowite dwie różne wizje świata. Ja i moja mama.
a ile już jesteście ze sobą? jesli juz pisałaś to wybacz, ale ja zakręcona jestem

Chciałabyś w ogóle wyjść za mąż, czy wolisz wolny związek?

Stary 2011-07-11, 10:21   #113
kapukat
Zakorzenienie

do momentu kiedy nie poznałam R. Wzbraniałam się nogami i rękami - nie wiem, może intuicyjnie wiedziałam, że mój były facet to jedna wielka katastrofa w moim życiu - mam nadzieję, że to co powiem nie rozbawi Cię do łez, a jeśli to będzie chociaż wesoło. Razem jesteśmy 6 miesięcy, teraz siódmy - ale od pierwszej z nim rozmowy, i słuchaj uważnie, postanowiłam że - słyszysz co ja mówię? postanowiłam? no właśnie postanowiłam, że za niego wyjdę, jeśli tylko on będzie miał te same obiawy.... dlatego właśnie zaczynam życie od nowa. Wywróciłam cały świat i postanowiłam uwierzyć, że wszystko jest możliwe. Wyprowadzam się niebawem.
Stary 2011-07-11, 10:27   #114
Mustique
Lena

Cytat:
A co u mnie? ja nadal w łóżku, chyba przemoczenie do suchej nitki - trzy razy pod rząd właśnie takie daje efekty, a tak poza tym, moja mama zadzwoniła do mnie, z pytaniem, czy mogłabym wreszcie wyjść za mąż - bo ile można wolnych związków!!! cóż za piękny poranek

uwielbiam mamusie i wszelkie ciotki... ich pytania są bezcenne....

ja to słyszałam zawsz eodkąd skończyłam 18 lat... bo na wsi to juz prawie jak staropanieństwo! żadna impreza rodzinna czy kolejne wesele nie obyło sie bez takich "cyrków"...

książka Osjkar i pani róza.. a film też treściwy...

na zakupy przyjdzie czas... po południu! uspię tylko najmniejsze i z majką polecimy! ciekawe co z tego wyjdzie! obie nie lubimy zakupów!
Stary 2011-07-11, 10:27   #115
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
do momentu kiedy nie poznałam R. Wzbraniałam się nogami i rękami - nie wiem, może intuicyjnie wiedziałam, że mój były facet to jedna wielka katastrofa w moim życiu - mam nadzieję, że to co powiem nie rozbawi Cię do łez, a jeśli to będzie chociaż wesoło. Razem jesteśmy 6 miesięcy, teraz siódmy - ale od pierwszej z nim rozmowy, i słuchaj uważnie, postanowiłam że - słyszysz co ja mówię? postanowiłam? no właśnie postanowiłam, że za niego wyjdę, jeśli tylko on będzie miał te same obiawy.... dlatego właśnie zaczynam życie od nowa. Wywróciłam cały świat i postanowiłam uwierzyć, że wszystko jest możliwe. Wyprowadzam się niebawem.
czyli wprowadzasz się do lubego? tak?

Ja zawsze marzyłam o małżeństwie, zawsze chciałam być żoną
No i jestem i fajnie mi z tym!
nawet cieszyłam się, że pozbyłam się nazwiska panieńskiego, nie żeby jakieś fatalne było, ale mężowskie, tak jakoś do mnie lepiej pasuje

Stary 2011-07-11, 10:28   #116
Mustique
Lena

Cytat:

ooo matko.. fajnie że istnieją jeszcze tacy ludzie.. jakieś przeczucie pod skórą...

ja nigdy sie aż tak od pierwszej randki nie oddałam, nie pomyslałam...
ale mnie nie można zaliczyć do takiego grona.. ja za zimna kobieta jestem...
Stary 2011-07-11, 10:38   #117
kapukat
Zakorzenienie

ja też wsiowa, więc wiem co to znaczy Stara Panna, albo na wydaniu
Magnolia, chyba tak naprawdę, to podskórnie każda z nas chce być tą jedyną, biała suknia, ukochany przy ołtarzu - tylko, że jeśli jesteś z kimś, kto dziwnym zrządzeniem losu, robi wszystko, żebyś go znienawidziła, to raczej nie wyobrażasz sobie 40 lat wspólnych prawda?
Lenka - przyłączam się - ja też nienawidzę zakupów...chyba, że robie prezenty ludziom na których mi zależy, przyjaciele, ukochany, rodzice...wtedy mogę cały dzień spędzić, byleby trafne prezenty pokupować....ale to przed gwiazdką

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Magnolia - to dobrze, że pasuje Gorzej jakby było jakieś głupawe, albo by się z ciebie wyśmiewali. Fajnie, że się realizujesz - to chyba najważniejsze w życiu. Żeby przed śmiercią móc sobie popatrzeć w lustro, spojrzeć sobie w oczy i powiedzieć, przeżyłam to życie dobrze i tylko to się liczy
Lenka - Ty nie zimna kobieta jesteś, tylko rozsądna. A jak wiadomo, rozsądek nie wspólpracuje z intuicją!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 10:49   #118
Mustique
Lena

to nie rozsądek.. to lód płynący ode mnie...

widzisz.. zawsze miałąm kompleksy i one mi przesłaniały mój mały świat. jak tyolko jakiś facet się mną zainteresował- byłam zimna, bo nie wiedziałam czy żartuje, czy to prawda... nie umiałam i nie umiem być spontaniczna.

mój mąż- chyba nigdy nie usłyszał ode mnie "kocham" ... chociaż czuł to, przez moje zachowanie, jakieś drobne gesty...

ale to wszystko to wychowanie rodziców.. jak powiedziałą pewna fajna psycholog... u nich nie widziałam takiej "otwartej miłości"... i u mnie w domu wszyscy są tacy! no może siostra sie zmienia, bo ma męża włocha- a oni to już potrafia kobietę rozpalić!

zakupy- nienawidzę.. denerwują mnie, że nic na mnie nie ma, że przebieralnia ledwo zasłania, że ekspedientki patrzą jakbyś miała cos ukraść... masakra!

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Kasia- to chyba byłam jedną kobietą która nie lubi slubów i "tego całego cyrku"- jak ja to nazywam...

dobrze że myśmy brali ślub szybko.. w trzytygodnie załatwiliśmy formalność i i zaskoczenia wszystko to było.. bo bym nie zgodziła sie na białą suknię i wogóle...
Stary 2011-07-11, 10:56   #119
kapukat
Zakorzenienie

Rozumiem zakąpleksienie, ja byłam zawsze pączusiem, więc wszystkie umizgi traktowałam jak dobry żart bo jak to można tak lubić dziewczynę ze wsi, jeszcze taką z nadwagą - gdzie mi tam do miastowych. Pamiętasz może film Pretty Woman - to raczej o taki ślub mi chodzi, biała suknia, najbliźsi przyjaciele. Ja bym chciała, żeby to było święto moje i mojego ukochanego. A nie zgrai ludzi, którzy Cię potem obgadają, nie stresu czy goście się zjawią czy nie i nie ślubu którzy pożre wszystkie moje oszczędności.... niestety moja mama ma tylko jedną córkę i nie wyobraża sobie że ucieknę i wezmę ślub w ambasadzie np albo na bezludnej wyspie... Rozumiem Cię doskonale, chociaż ja nie miałam rodziny w której nie mówi się Kocham, to ja do takich ludzię należę, uważam, że teraz szmaći się to słowo wykorzystując do tego, żeby iść z kimś do łóżka, dlatego dorastam do tego, żeby z siebie to wykrzstusić....zobaczymy
Stary 2011-07-11, 11:01   #120
Mustique
Lena

to sobie wyobraź moją rodzinę- jakżeśmy na nasze wesele- nie robiące w naszej wsi, tylko w górach... zaprosili samych znajomych i kuzynów, którzy naprawde nas kochają i nas znają... średnia wieku nie przekraczała 24- 27 lat! nie było babć, ciotek.. itd...
takie luźne spotkanie przy muzyce, alkoholu i w naszym młodzieżowym gronie... rodzina niezaakceptowała tego...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

ale doszłam do wniosku- ale to po mięsiącach po weselu- że siostra robiła wesele w tym samym roku i byłóo na tysiąc fajerek.. rodzice mogli sie popisać córką i mega weseliskiem... typowo wiejskim.. wiecie, orkiestra, oczepiny, odgrywki, śpiewy, tańce, hulańce... i tak przez dwa dni.. nie licząc ich współnego kawalerskiego i panieńskiego, gdzie goście stroili sale, i juz zaczynali zabawę!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości