![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kącik Ice Coffe, smutki różnej wielkości - Motywacja i sens życia górą...!
co Ty taka sceptyczna?
Nie wierzysz w miłość od pierwszego wejrzenia? To może powinien się jeszcze raz przejść ![]() ale tak już na poważnie, to... w takim razie ile wy się znacie? bo to podobno sąsiad? |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Lena
|
Dot.: Kącik Ice Coffe, smutki różnej wielkości - Motywacja i sens życia górą...!
Cytat:
znamy sie parę miesięcy. .ake tak na pogadanie to od paru tygodni... a miłość od pierwszego.. w bajki nie wierze... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Irenosława Pierwsza
|
O ludu... przed przyjściem męża z pracy miałam sobie zrobić pedikiuuuur, wykąpać się i nasmarować czymś po czym będę jutro brązowa, a ja dopiero wstałam
![]() Lena - imię cudo! Kasia ![]() A, że ja nie wybrałam sobie trudnego nicka, pozostanę Magnolią ![]() Kura domowa brzmi na prawdę dumnie, ja to lubię i czy w tym momencie chciałabym robić karierę zawodową - nie wiem... jest mi dobrze z praniem, sprzataniem, gotowaniem i zaglądanie do konta męża ![]() Ide doprowadzić się do stanu używalności ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- zapewniam cię, że istnieje - UWIERZ!!!
#94 |
Zakorzenienie
|
Doprowadzaj doprowadzaj Magnolia
![]() ![]() A co z tym artystycznym powołaniem? Malujesz? Rysujesz? wyklejasz? Lenka - a w Mikołaja też nie wierzysz? |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Lena
|
Cytat:
![]() to jeśli chodzi o marzemnia.. ja zawsz echciałam mieć kawiarnię, ewentualnie restaurację... ale niestety brak talentu i brak kasy.. pozostanie to tylko moim marzeniem Magnolia... ale żeś walnęła kima... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
No cóż, komuś chciało się spać. A na spanie najlepszy jest sen
![]() ![]() hmmm.... a kto Ci takich bajek Lenka nawkładał, że Mikołaj nie istnieje? ach jakbym go złapała to mu nogi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Lena
|
Cytat:
nikt mi nie nakładł.. sama do tego doszłam... ale filmy z czerwononosym (trudne słowo) reniferkiem zawsze mnie rozczulały...
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
mówisz o Rudolfie? i jak go nie kochać powiedz, taka ciamajda z niego była
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Lena
|
dobra znikam. .bo naprawde będę złą mamą... ide położyć dzieciaki spać...
może jeszcz epotem wpadnę... ![]() Pa Kasia, Pa Magnolia... ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
najfajniejsze było to jak inne dzieci w przedszkolu uświadamiałam ![]() dobra znikam... teraz juz na poważnie...
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Lenka bo Ty Zła Kobieta Byłaś - pozbywać rówieśników nadzieii...
Baw się dobrze przy usypianiu, tyllo sama nie zapadnij w sen, bo jak zaczną działać to zobaczysz paste w kuchni i parę innych dziwnych rzeczy ![]() a tak zmieniając temat - jak ostanio rozważałam, nad tym co stało się z moim życiem i takie tam wpadłam znowu na książkę Oskar i Pani Róża stąd ten cytat ![]() "[...] życie to taki dziwny prezent. Na początku się je przecenia: sądzi się, że dostało się życie wieczne. Potem się go nie docenia, uważa się, że jest do chrzanu, za krótkie, chciałoby się niemal je odrzucić. W końcu kojarzy się, że to nie był prezent, ale jedynie pożyczka. I próbuje się na nie zasłużyć." to jak wam idzie z odkrywaniem? |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Irenosława Pierwsza
|
Lenka, ta pomarańcza - taka morda cwana - booossska jest...
Kasia - w 2006 roku, jak się gdzieś logowałam, to byłam zawsze jakimś kwiatkiem ![]() A magnolia jest przepiękna, kwiatek oczywiście ![]() Trochę maluję, trochę szydełkuję, robię na drutach, prace z wełny nigdy nie są dokończone, umiem wyszywać i takie tam tra... la... la... trochę szyję, ostatnio wpadłam na pomysł zrobienia sobie broszki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Właśnie sobie podśpiewuję ![]() http://www.youtube.com/watch?v=tieJjn62lsw ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- to uwielbiam, przypominają mi się zeszłoroczne wakacje http://www.youtube.com/watch?v=Ak34Zn2eb8g ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- No i Pinacolada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=t5Ei8XzB4t4&feature=fvst
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
kiedyś chciałam nauczyć się szydełkować, ale niestety mi się nie udało...na drutach robię - szaliki
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- oj a te drinki w pinacoladzie....mniami ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- a ja znalazłam coś spokojniejszego: http://bart4u1991.wrzuta.pl/audio/al...badz_przy_mnie |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() Twarzy nie opalam w ogóle, ot tak jakoś ze względów urodowych, a i tak mam na sobie zawsze jakiś krem z filtrem i fluid tak więc wieczorem Dove i rano jakbym wróciła prosto z Bali ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() Piękne słowa tej piosenki, aż mi się łza zakręciła w oku... Właśnie mój mąż stwierdził, że nie ma takiego świata, którego nie można by było odbudować... mój kiedyś runął, ale jak widać - trwam!!!
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Runął? przed, w trakcie małżeństwa? mój także, moja gehenna trwała ostanie dwa lata - dobrze, że w życiu trafiają się przyjaciele i ludzie, którzy pomgają bezinteresownie. A teraz, choć z wielką dozą nieufności zaczynam swoje nowe życie... i pukam w niemalowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() Oj runął, runął... przed małżeństwem, ale już znałam mojego lubego i to on jest moim "budowniczym", który odbudował mój świat. Dlatego ja wierzę w ludzi i cuda na tym świecie!!! Cuda zdarzaja sie tylko te w które wierzymy, jesli czegoś się boimy, jesteśmy niepewni, to w moim przypadku było jak samospełniająca się przepowiednia... Uczę się i pracuję każdego dnia, aby się nie bać!!!!!! ale jest to cholernie trudne... Dla zainteresowanych polecam Josepha Murphego "Pokonaj lęk i obawy".
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
to musiała być wielka eksplozja. Ale dobrze, że się pozbierałaś. Dobrze, też że znalazłaś budowniczego - tak masz rację, lęk to najgrsza możliwość, przez lęk nie potrafimy ocenić sytuacji, nie kierujemy się intuicją, nie wiemy co dla nas dobre. Też przerobiłam poradniki, jak zjednać do siebie ludzi, potęgę podświadomości... ale tak naprawdę, żadne z nich nie działa, kiedy nie ma się w kimś oparcia. Zatem cieszę się z tego, że masz Rusztowanie na którym możesz się oprzeć... mam nadzieje, że moje też wytrwa wszystkie przeciwności losu
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Lena
|
cześć dziewczyny...
my już od rana na nogach... rano postanowilismy połazić nad wisłą, fajny zimniejszy wietrzyk nas chłodził... a teraz czas na drugie śniadanko.. właśnie już jemy... "Oskar i RÓża"- czytałam... piękna książka... po południu idziemy na zakupy.. nas wyjazd sie zbliża a my- jak to kobiety- nie mamy sie w co ubrać! ![]() dziewczyny trzyamm ![]()
![]() |
#108 |
Irenosława Pierwsza
|
Dzień Dobry laseczki!!!
Myślałam, że wczoraj popada, a tu nic, chociaż rano widzę kropelki deszczu na moich kwiatach, więc deszczyk przespałam... Ja muszę wyskoczyć na małe zakupy, chodzi za mną ta gulaszowa... No i kawę trza dokupić, bo przy moim chlaniu tej zimnej to idzie więcej ![]() Taka mega czytelniczka ze mnie a "Oskar i Pani Róża" nie czytałam... następna wizyta w bibliotece i sprawię sobie to dzieło. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Dzisiaj z perspektywy czasu, to było coś w stylu - jak w filmach katastroficznych.... cała rodzina pędzi autostradą, niebo jest złoto - purpurowe, w powietrzu strzelają jakieś meteoryty, albo ufo, oni pędza jak szaleni, myśląc, że uda im się uratować, a tu przed nimi zapada się ziemia... I ta ziemia mi się kiedyś zapadła... cóż - wylałam nowy beton, ale to już nie to samo!!! Ach te "rusztowania" - chyba każdy z nas potrzebuje ![]() Kasia "Potęga..." działa, tylko ja mówię: UWIERZ!!! to samo mogę powiedzieć sobie... ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- musi!!!
#109 |
Zakorzenienie
|
Warto - książka choć krótka, to bardzo treściwa
A tak w ogóle to witam z rana ![]() co do deszczu to u mnie Pada i Pada i Pada, więc jak wy jesteście stęsknione - to mogę wam trochę podrzucić. Powodzenia na zakupach Lenka - to będzie dużo trudnych decyzji, tym bardziej że chyba przeceny powoli się zaczynają? Magnolia - jak zrobisz tego gulaszu to podrzuć, bo narobiłaś mi smaka.... A co u mnie? ja nadal w łóżku, chyba przemoczenie do suchej nitki - trzy razy pod rząd właśnie takie daje efekty, a tak poza tym, moja mama zadzwoniła do mnie, z pytaniem, czy mogłabym wreszcie wyjść za mąż - bo ile można wolnych związków!!! cóż za piękny poranek ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- no z tą drogą to jak z naszym sercem, niby zawsze zabliźniają się rany tak? ale te blizny zostają, czyli znajona których nie potrafimy się pozbyć, ciągle gdzieś są - w głębi naszej podświadomości, dlatego stajemy się asekurantkami.... Tak, stara droga zalana nowym betonem..... musiało się nieźle rozlecieć |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]()
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
że pracuje nad tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() Chciałabyś w ogóle wyjść za mąż, czy wolisz wolny związek?
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
do momentu kiedy nie poznałam R. Wzbraniałam się nogami i rękami - nie wiem, może intuicyjnie wiedziałam, że mój były facet to jedna wielka katastrofa w moim życiu - mam nadzieję, że to co powiem nie rozbawi Cię do łez, a jeśli to będzie chociaż wesoło. Razem jesteśmy 6 miesięcy, teraz siódmy - ale od pierwszej z nim rozmowy, i słuchaj uważnie, postanowiłam że - słyszysz co ja mówię? postanowiłam? no właśnie postanowiłam, że za niego wyjdę, jeśli tylko on będzie miał te same obiawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Lena
|
Cytat:
![]() ja to słyszałam zawsz eodkąd skończyłam 18 lat... bo na wsi to juz prawie jak staropanieństwo! żadna impreza rodzinna czy kolejne wesele nie obyło sie bez takich "cyrków"... ![]() książka Osjkar i pani róza.. a film też treściwy... ![]() na zakupy przyjdzie czas... po południu! uspię tylko najmniejsze i z majką polecimy! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Irenosława Pierwsza
|
![]() Cytat:
Ja zawsze marzyłam o małżeństwie, zawsze chciałam być żoną ![]() No i jestem i fajnie mi z tym! nawet cieszyłam się, że pozbyłam się nazwiska panieńskiego, nie żeby jakieś fatalne było, ale mężowskie, tak jakoś do mnie lepiej pasuje ![]()
![]() |
#116 | |
Lena
|
Cytat:
ooo matko.. fajnie że istnieją jeszcze tacy ludzie.. jakieś przeczucie pod skórą... ja nigdy sie aż tak od pierwszej randki nie oddałam, nie pomyslałam... ale mnie nie można zaliczyć do takiego grona.. ja za zimna kobieta jestem... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
ja też wsiowa, więc wiem co to znaczy Stara Panna, albo na wydaniu
![]() Magnolia, chyba tak naprawdę, to podskórnie każda z nas chce być tą jedyną, biała suknia, ukochany przy ołtarzu - tylko, że jeśli jesteś z kimś, kto dziwnym zrządzeniem losu, robi wszystko, żebyś go znienawidziła, to raczej nie wyobrażasz sobie 40 lat wspólnych prawda? Lenka - przyłączam się - ja też nienawidzę zakupów...chyba, że robie prezenty ludziom na których mi zależy, przyjaciele, ukochany, rodzice...wtedy mogę cały dzień spędzić, byleby trafne prezenty pokupować....ale to przed gwiazdką ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Magnolia - to dobrze, że pasuje ![]() ![]() Lenka - Ty nie zimna kobieta jesteś, tylko rozsądna. A jak wiadomo, rozsądek nie wspólpracuje z intuicją! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Lena
|
to nie rozsądek.. to lód płynący ode mnie...
widzisz.. zawsze miałąm kompleksy i one mi przesłaniały mój mały świat. jak tyolko jakiś facet się mną zainteresował- byłam zimna, bo nie wiedziałam czy żartuje, czy to prawda... nie umiałam i nie umiem być spontaniczna. mój mąż- chyba nigdy nie usłyszał ode mnie "kocham" ... chociaż czuł to, przez moje zachowanie, jakieś drobne gesty... ale to wszystko to wychowanie rodziców.. jak powiedziałą pewna fajna psycholog... u nich nie widziałam takiej "otwartej miłości"... i u mnie w domu wszyscy są tacy! no może siostra sie zmienia, bo ma męża włocha- a oni to już potrafia kobietę rozpalić! ![]() zakupy- nienawidzę.. denerwują mnie, że nic na mnie nie ma, że przebieralnia ledwo zasłania, że ekspedientki patrzą jakbyś miała cos ukraść... masakra! ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Kasia- to chyba byłam jedną kobietą która nie lubi slubów i "tego całego cyrku"- jak ja to nazywam... dobrze że myśmy brali ślub szybko.. w trzytygodnie załatwiliśmy formalność i i zaskoczenia wszystko to było.. bo bym nie zgodziła sie na białą suknię i wogóle... ![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem zakąpleksienie, ja byłam zawsze pączusiem, więc wszystkie umizgi traktowałam jak dobry żart
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Lena
|
to sobie wyobraź moją rodzinę- jakżeśmy na nasze wesele- nie robiące w naszej wsi, tylko w górach... zaprosili samych znajomych i kuzynów, którzy naprawde nas kochają i nas znają... średnia wieku nie przekraczała 24- 27 lat! nie było babć, ciotek.. itd...
![]() takie luźne spotkanie przy muzyce, alkoholu i w naszym młodzieżowym gronie... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- ale doszłam do wniosku- ale to po mięsiącach po weselu- że siostra robiła wesele w tym samym roku i byłóo na tysiąc fajerek.. rodzice mogli sie popisać córką i mega weseliskiem... typowo wiejskim.. wiecie, orkiestra, oczepiny, odgrywki, śpiewy, tańce, hulańce... i tak przez dwa dni.. nie licząc ich współnego kawalerskiego i panieńskiego, gdzie goście stroili sale, i juz zaczynali zabawę! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.