![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wesele Płock
Dziewczyny powiedzcie mi gdzie będziecie chodzić na kursy przedmałżeńskie? Dzwoniłam dziś do Metanoi i na same dzień dobry pokłóciłam się z kobietą która zapisywała mnie na ten kurs:/ Nieprzyjemne wredne babsko:/
Powiedzcie mi czy wiecie gdzie mogę sprawdzić gdzie są organizowane takie kursy w parafiach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc to robi mi się nie dobrze na samą myśl tego całego kursu.tylko chodzi o wytępienie kasy,o nic więcej.i jeszcze słuchać biadolenia obcej baby o mierzeniu temperatury w pochwie.wstydzili by się zboczuchy !!!
A co do Twojego pytania to nie mam pojęcia ;/. Pozdrawiam,Diablica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
A ja Wam powiem dziewczyny, że był ostatnio u mnie na kolędzie ksiądz z Fary i pytałam go o ten cały kurs. Dokładnie chodziło mi o takie zaświadczenia z liceum- ja miałam coś w stylu takiego kursu na lekcji religii, ale ktoś mi powiedział, że ten kurs jest już nie ważny. A ksiądz na to, że mam szukać, to zaliczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
niestety z tego co znalazlam (sama jestem zainteresowana-niechetnie jak wiekszosc) do wyboru mamy tylko ta metnoie:/dla ludzi z okolic plocka jest mozliwosc w sw.Jadwidze chyba.trudno,ja sie decyduje na kurs w lutym,weekendowy,wiec mam nadzieje,ze jakos przetrwamy.dla uspokojenia-pomiarow temperatury,sluzu itp.nie bedzie z tego co wyczytalam na stronie.to za dodatkowa oplata (+50zl)dla chetnych, ktorzy sie zglosza do jakiejs tam poradni rodzinnej czy cos w tym guscie
![]() ech.ponoc nie taki diabel straszny jak go maluja,ale niechec moja jest spora:/ a co do tych papierkow ze szkoly o odbyciu kursu-u mnie nie wystarczaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
My zapisaliśmy się na ten kurs w lutym ale tygodniowy bo w weekendy mam szkolę. Niestety u mnie w nie wystarczy kurs z Liceum i musimy uczęszczać na doszkalanie
![]() ![]() ![]() Kurs jak kurs jakoś przejdzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
zmrozilo mnie w tej metanoi.kurs weekendowy kosztuje 200zl, przelkne jakos
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
polecacie kogos/jakas kwiaciarnie jesli chodzi o kwiaty?suknie zamawiam w Nikola B i wiem,ze tam tez oferuja bukiety,ale nie mam na ich temat zadnej opinii,a zdjecia zamieszczone w ich galerii jakos do mnie nie przemowily.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
co do kwiaciarni to moja znajoma zamawiała bukiet ślubny w stokrotce i zrobili jej taki jaki chciała...i była zadowolona..sama mam ten problem bo chce dośc nietypową wiązankę ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Ja polecam 4 Pory Roku na Dobrzyńskiej.
http://www.terazplock.pl/firma/3692_...niewska_plock/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
... przydałoby się płockim firmom pomyśleć jednak o własnych stronach internetowych... o ile prościej byłoby dotarcie do nich. Oszczędność czasu i nerwów..
Ja również będę brała ślub w tym roku i żeby znaleźć cokolwiek interesującego online graniczy z cudem... Wszędzie prawie trzeba jechać osobiście lub dzwonić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
kurs wekeendowy w metanoi za mna,da sie przezyc,ale dluzy sie momentami straszliwie.co kto lubi,widzialam,ze byly pary biorace czynny udzial w zajeciach i byla bardzo zadowolone.My jednak nalezelismy do tej grupy par,ktore bez problemu znalazly by sobie ciekawsze zajecia na weekend
![]() ![]() jesli chodzi o zaproszenia zamawiane w plocku,to juz mam to za soba-smialo i z czystym sumieniem moge polecic firme Polka studio. http://polka-studio.blogspot.com/ na stronie sa widoczne wzory chyba wiekszosci zaproszen,ale najlepiej isc do nich samemu.ja zamowilam swoje i naprawde jestem bardzo zadowolona,wszystko na czas,bez bledow,bez problemow,no i wzornictwo.naprawde polecam jak cos jeszcze bede miala wartego polecenia,przetestowanego to bede pisac,zawsze moze to bedzie jakas pomoc dla nastepnych PM,bo fatycznie te nasze plockie firmy trcohe malo rozreklamowane i ciezko znalezc cos fajnego,a o opinie czyjasc jeszcze trudniej Edytowane przez peppermint patty Czas edycji: 2012-02-20 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
itam słuchajcie potrzebuje pomocy!!!
w tym roku biore slub i wesele ma byc w zajazd pod szczęśliwą gwiazdą, mam taki małe pytanie jak jest z płatnosciami??? nam powiedziano ze całosc za wesele musimy zapłacic przed imprezą boje się, ze wtedy własciciele moga nie wywiazac się z umowy i goscie bede niezadowoleni. jakie macie doswiadczenia??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
widze,ze jakos ucichlo tutaj...
ja niestety mam problem z makijazem.chcialam umowic,sie na zdunskiej,ale niestety juz nie ma wolnego miesjac na moj termin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
dziś poszukam wizytówki bo ostatnio dostałam w salonie sukien ślubnych o ile nie wyrzuciłam.
Słyszałam że ładnie malują też na Grodzkiej - Venus http://www.venus.com.pl/index.php?me...edna.php&str=2 Ja idę do znajomej kosmetyczki. Mam sprawdzoną i jestem z niej bardzo zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Też polecano mi Venus na ul. Grodzkiej. Coś w tym musi być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() Mogę dołączyć?? Jestem z okolic Płocka ![]() ![]() ![]() A co do zespołu ex bolo to również polecam... Są niesamowici i rozkręcą każdą imprezkę ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
im wiecej nas tym lepiej ![]() niestety kamerzysta jestem totalnie nie zainteresowana,wiec nawet sie nimi nie interesowalam-niestety nic nie umiem podpowiedziec co do makijazu umowilam sie w koncu do salonu prestige na ul.ostatniej....duzo komplementow slyszalam o p.Edycie,wiec zobaczymy po probnym.jesli chodzi o venus to faktycznie nie raz pojawiala sie nazwa tego salonu,ale...ja slyszalam czesto od kolezanek ktore byly tam kilka lat temu (jedak przez kilka lat ekipa moze sie zmienic)...nie wiem czemu,jakos mnie tam do nich nie ciagnie;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Hejka dziewczyny ja z innej beczki... mamy już kamerzystę i fotografa, czy macie może propozycje gdzie wychodzą fajne sesje plenerowe ? Nie jestem z okolic także nie posiadam wiedzy, gdzie moga wyjśc cudne zdjęcia. Polecacie coś ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki piszcie piszcie
![]() darija -dzięki za priv ![]() Jakie sale wybrałyście? ![]() ![]() I co z sukniami? Wiecie coś może o salonie elite w gostyninie? Pozdrówka
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
...
Edytowane przez ab_cd Czas edycji: 2012-05-06 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ja nie ślubuję w Płocku, bo parafię mam w Bodzanowie. Tu też mieszkam. Ale wiesz to zależy czy sam ksiądz czy cała oprawa. Co prawda nie byliśmy jeszcze u księdza, ale znajomi mówili, że teraz cena to ok 1800zł
![]() Co tu taka cisza na tym forum? Kochane piszmy, piszmy ![]()
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
no faktycznie cisza sie zrobila!! mnie tez juz tutaj dlugo nie bylo
![]() Niby jest co łaska...ale minimum 500zł ...my kiecunowi dajemy 700zł i niech spada ;P. A swoja droga oddanie slubu powinno byc darmowe...narzekaja ze mlodzi ludzie zyja na kocia lape i nie chca sie zenic a w 90 % oni sami to utrudniają.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A właśnie jaki macie podział kosztów wesela? U nas jest tradycyjnie ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
1800??
Ja biorę ślub w Farze. Na razie rezerwowaliśmy tylko termin, a o cenie nie rozmawialiśmy. Ciekawe ile tam krzykną? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
No niestety 1800zł... Ale ja myślę już żeby zrezygnować z organisty
![]() ![]() Karo - gdzieś czytałam, że fara tania też nie jest.
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Niestety ślub kościelny do tanich nie należy ale przy całych wydatkach na sale, zespół, kamerzystę to te wydatki kościelne to pikuś
![]() My na razie za zapowiedzi zapłaciliśmy 150 zł u mnie w parafii, musimy jeszcze iść do TŻ zapłacić za zapowiedzi a resztę mamy opłacać w czerwcu. Szukałam kogoś żeby zagrał mi w kościele i ładnie zaśpiewał ale sumy są kosmiczne :/ 600 zł za 3-4 pieśni więc chyba zostaniemy przy Naszej organistce :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
ja mam slub w sw.krzyzu,nie mam pojecia ile tam zaplace:/narazie przygotowalam 600zl,ale z tego co czytam i sie dowiaduje,powinnam raczej nastawic sie na drugie tyle...zobaczymy.zapytam sie jak cos o platnosc w ratach
![]() kasiab91 z tego co sie orientuje nawet jakbys miala papier z liceum to niestety juz to nie wystarcza.trzeba miec odbyty kurs |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.