![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Co robic by Go odzyskac?
Cytat:
To chyba normalne, że dziewczyna w Twoim wieku nie ma ochoty każdego wieczoru spędzać z chłopakiem, ale to jednak nie świadczy o tym, że jesteś na ślub gotowa... Normalnyfacet, pisze, że skoro były awantury, to już nieważne co było potem. A moim zdaniem - ważne, bo w każdym związku zdarzają się kłótnie i różnice zdań. Kłótnie były o drobiazgi, a przecież będą też różnice zdań w poważnych sprawach. I to nie może być tak, że jedno będzie trzaskać drzwiami i rzucać pierścionkami, drugie na złość spotykać się z innymi. Jeśli tak będzie w Waszym małżeństwie, to tylko dzieci szkoda... Ja rozumiem, że oczekiwanie, że chłopak będzie dzwonił do swoich koleżanek i im mówił to, co mu na karteczce napiszesz i powiedzieć każesz to jest grube przegięcie. Ale też grubym przegięciem jest sugerowanie, że coś strasznego mogłabyś odkryć w smsach, które z dziewczyną wymienia. Tutaj problem leży w braku woli kompromisu. Przecież tutaj pewnie gdyby nie to, że każde z was ciągnie w swoją stronę i upiera się przy swoim wystarczyłoby, żebyś spokojnie powiedziała, że czujesz się zaniepokojona znajomością a on powiedział, że skoro tak - zorganizuje spotkanie z nią w jakiejś większej grupie żebyś mogła zobaczyć, że nic strasznego się nie dzieje czy zrobił coś równie nieinwazyjnego, co mogłoby Cię uspokoić. Nie wiemy, kto zaczął się wkurzać i przeginać, wyszło tak, że nikt nie chciał ustąpić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Naet gdyby byla zdrada to przeciez fcet nie powiedzial by autorce ,no prosze Was
![]() dla mnie2 strony sa winne,gdyby facet byl zupelnie bez winy to pokazalby bez zadnego problemu tym bardziej na odchodne i nie mowcie mi,ze nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To poprostu nie jestes gotowa na ślub Ale żeby kogoś poznać trzeba się zaręczać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Że jak miała gorszy humor to nie chciała gadać ze swoim chłopakiem? Dla mnie furiat to raczej ten, kto nie akceptuje, jak się mu powie "mam zły dzień, idź dziś do siebie, chcę pobyć sama"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Nie, nie chciałam "przerw od Niego". Kazałam mu jechać wtedy gdy nie chciałam by moje nerwy odbijały się na nim. Musiałam pobyć sama, uspokoić się a nie karać go za coś co spotkało mnie w życiu rodzinnym np...
![]() |
#97 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-06-27 o 12:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że za tym przemawia argument: miłośc ponadwszystko, ale jako osoba racjonalnie mysląca, wiążąc sie z kims na całe życie, chcę miec zapewniony normalny byt. Tego nie powiedziałam. Ja uważam że zaręczenie się jest tylko symbolem i nic znaczącego nie wnosi do życia. Dlatego nie mówię, że teraz zaczna sie dopiero poznawać.
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
normalnyFacet jak zwykle nie rozumie słowa pisanego, więc uwaga, pogrubiam:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie podoba mi sie tylko, że pisząc, że planowałbyś swój ślub w ciągu roku, krytykujesz autorke za planowanie.
![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() IMO to facet się nie odzywa, bo potrzebuje czasu na przemyślenie związku. Tylko coś czuję, że to przemyślenie może skończyć się na 'nie dam rady być z Tobą dłużej' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tematem - planowanie ślubu w ciągu roku to karkołomne zadanie, zdziwiłbyś się, ile już sal/zespołów/kościołow pozajmowanych - z czego wnioskuję, że jednak ludzie zwykle planują wcześniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-06-27 o 12:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaręczyny = planowanie ślubu To niech skończy te studia, znajdzie prace a potem sie zaręczą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-06-27 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jakoś nie mogę sobie wyobrazić sytuacji, w której wpisałabym numer telefonu kolegi pod imieniem damskim - no, chyba, że to jakaś pamiątka po żarcie imprezowym? Raczej nie miałabym problemów jednak z wyjaśnieniem tego TŻowi... Przypomniała mi się historia znajomej, która podawała chłopakowi komórkę i zobaczyła na wyświetlaczu, że dzwoni do niego... PIN ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Ona zachowuje się, jakby była niespełna rozumu. 2. On również nie zachował się w porządku, żaląc się koleżance, która "na niego leci". Gdyby on zachował się w 100% w porządku, to po prostu sam zerwałby te zaręczyny albo rozwiązywał problem z własną partnerką. Zresztą zazwyczaj mężczyźni żalą się w takich przypadkach innym mężczyznom przy piwie. A nie zapatrzonym w nich koleżankom, no chyba, że chcą się dowartościować, poczuć atrakcyjnym itd... Gdyby to była zwykła koleżanka, jak każda inna, to widniałaby pod swoją nazwą w telefonie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
A wyobrażasz sobie taką sytuację jak te jazdy autorki?
On zapisał ten numer PO wyrzuceniu go z jej domu [dla mnie jest różnica między-"proszę, wyjdź, chce zostać sama" a "wypier... mi stąd"-to pierwsze to wyproszenie, a drugie to wywalenie], spotkał koleżankę której się wygadał. Zapisał numer, bo może będzie chciała pogadać, smsy to jego prywatna sprawa. A że wiedział, że będzie histeria to może chciał tego uniknąć zapisując pod innym imieniem. Znamy TYLKO relację autorki, weźcie na to poprawkę!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-06-27 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jaki sens miałoby to gdybym opisała tę sytuację "na swoją korzyść" skoro wiem, że wtedy wszystkie obiektywne rady byłyby niepotrzebne a sytuacja niejasna.
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
No i słusznie, bo najwyraźniej autorka myślała, że facet to jest taka istota na której można własną histerię wyładowywać a że on wcześniej znosił cierpliwie, to panna zapomniała, że nie ma go danego na zawsze... Pewnie myślała, że jak rzuci pierścionkiem, to on się rozpłacze, przeprosi i będzie błagał o wybaczenie, że spotkał się z koleżanką. A tu zaskoczenie - facet ma jakiś honor... I teraz panika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Opisałaś je tyle na swoją korzyść co swoimi oczami. A to samo narzuca subiektywizm Twojej relacji.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Jeśli się ma wizję konkretnej sali, konkretnej kapeli i konkretnej pory roku, to można i przez 3 lata nie móc dograć terminów. A jeśli człowiekowi wszystko jedno, to i w pół roku się uwinie. Bardziej chodzi o to, że jednak każda strona sporu widzi sprawę ze swojej strony, a medal ma strony dwie.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Pierścionka nie rzuciłam, chwyciłam i zsunęłam do połowy pytając czy mam mu wszystko oddać... Powiedział, że nie chce tego a jednak kilka minut później wyszedł...
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mysle ze autorka tak chce to wszystko "odwrocic" aby to on czul sie winny i aby przepraszal za jej wybuchowy charakter... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.