Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona II ;) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-03, 21:54   #91
anka_res
Zakorzenienie

Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona

Cytat:
Napisane przez zip sklad Pokaż wiadomość
finanse i rachunkowosc, ale nuda, bez urazy, to po tym praca w ogole jest?
No ja mam na przykład. Jest praca ale trzeba być dobrym.

Czy nuda to kwestia gustu, zależy co się robi i co się lubi.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2011-07-04 o 05:21
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 22:24   #92
201609062117
Konto usunięte

Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona

Bezrobotnym można być po każdym kierunku studiów, jak i po każdym można mieć pracę. Amen
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 22:47   #93
anka_res
Zakorzenienie

No właśnie, mój mąż jest mgr historii, to on to już w ogóle powinien załamać ręce i siedzieć na bezrobociu A radzi sobie dobrze i ma od lat dobrą pracę, choć oczywiście nie w swojej wyuczonej dziedzinie. Ta przydaje mu się wyłącznie do udzielania Ani lekcji historii (nigdy nie była to moja mocna strona ).

Zaradność wszędzie potrzebna i dużo dużo pracy.
Stary 2011-07-04, 06:11   #94
zip sklad
BAN stały

ja nie napisalam tego zlosliwie, wiem, ze u nas w posredniaku najwiecej mgr ekonomii jest zarejestrowanych i na rozmowach o prace tez ich najwiecej cv sklada-tak mowia pracodawcy, czytalam tez o tym nanecie, na stronie zwiazanej z moim miastem, milego dnia, pozdrawiam.
mnie to zawsze zastanawia, to po co sie tyle uczyc i robic co inengo? w sensie pracowac nie w zawodzie? to mozna nie isc rownie dobrze na studia.
zip sklad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 06:33   #95
ViLLeMkA
Zakorzenienie

zip, ale to zależy jaka jakoś jest tej ekonomii, i co ktoś robi w tym kierunku, żeby się wyróżnić. Weź pod uwagę, że moim priorytetem są studia po angielsku, zgodne z programem CFA Institute. Do tego właśnie czekam na wyniki dość cenionego certyfikatu, pierwszy level. Według moich doświadczeń po finansach jest praca i to bardzo dobrze płatna.

Ja uwielbiam finanse. To moje hobby wręcz. Nie chciałabym pracować w innym zawodzie.

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2011-07-04 o 06:36
ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 07:17   #96
miczka21
Zadomowienie

Cytat:
ja nie napisalam tego zlosliwie, wiem, ze u nas w posredniaku najwiecej mgr ekonomii jest zarejestrowanych i na rozmowach o prace tez ich najwiecej cv sklada-tak mowia pracodawcy, czytalam tez o tym nanecie, na stronie zwiazanej z moim miastem, milego dnia, pozdrawiam.
mnie to zawsze zastanawia, to po co sie tyle uczyc i robic co inengo? w sensie pracowac nie w zawodzie? to mozna nie isc rownie dobrze na studia.

Znam 2 dziewczyny jedna po ekonomii , zrobiła jakiś kurs rachunkowości i znalazła najpierw staż , potem pracę . Druga studiuje właśnie rachunkowość na 4 roku i nic nie może znaleźć , nawet praktyk . Nie ma reguł . Ja bym była pracodawcą to też bym tą pierwszą zatrudniła z powodu charakteru , bardziej ugodowego i przyjemnego do współpracy

Podobno w rachunkowości się dobrze zarabia , ale słyszałam o przypadku , że szukali księgowej za 1000 zł , miała prowadzić księgowość około 20 do 30 firm = w małym mieście .

Dla mnie rachunkowość też nie jest ciekawa , ale jak jest w programie studiów to przecież nic nie zrobię . O tyle jest fajna , że jest łatwa do wyuczenia i na ogół nie ma jakiś niespodzianek .
Stary 2011-07-04, 07:40   #97
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miczka21 Pokaż wiadomość
Znam 2 dziewczyny jedna po ekonomii , zrobiła jakiś kurs rachunkowości i znalazła najpierw staż , potem pracę . Druga studiuje właśnie rachunkowość na 4 roku i nic nie może znaleźć , nawet praktyk . Nie ma reguł . Ja bym była pracodawcą to też bym tą pierwszą zatrudniła z powodu charakteru , bardziej ugodowego i przyjemnego do współpracy

Podobno w rachunkowości się dobrze zarabia , ale słyszałam o przypadku , że szukali księgowej za 1000 zł , miała prowadzić księgowość około 20 do 30 firm = w małym mieście .

Dla mnie rachunkowość też nie jest ciekawa , ale jak jest w programie studiów to przecież nic nie zrobię . O tyle jest fajna , że jest łatwa do wyuczenia i na ogół nie ma jakiś niespodzianek .

To też prawda, że nie do końca są reguły, którymi rządzi się ten zawód. Tzn. wszyscy moi znajomi mają pracę, ale różną. Sama nie wiem od czego to zależy, od jakiejś obrotności chyba i umiejętności pracy z ludźmi. Bo ekonomia to wbrew pozorom taka praca, między ludźmi, w firmach. Mam znajomą której na studiach szło o wiele lepiej niż mi, uprawnienia, certyfikaty, rachunkowość w małym palcu. A nadal tkwi w zupełnie nierozwojowej i marnej pracy. Ja nie twierdzę, że moja jest Bóg wie jaka, ale więcej się u mnie zawodowo dzieje. Samą wiedzą teoretyczną daleko się nie zajedzie, zbyt szeroka dziedzina. Ale jakieś tam zajęcie się zawsze po finansach znajdzie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 09:14   #98
invisible_01
Zakorzeniona

Dla każdego co innego jest ciekawe i bardzo dobrze, bo inaczej wszyscy chcieliby pracować w jednym miejscu i byłby problem Ja chciałabym być tłumaczem, prowadzić lektoraty na uczelniach albo zajmować się kontaktem z klientem niemieckojęzycznym w różnych firmach, a przy okazji sobie dorabiać fotografowaniem
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 11:37   #99
agusiownik
Zakorzenienie

a ja chciałabym być swoim szefem wszystko przede mną jeszcze

byliśmy wczoraj z Tż w kinie na transformers, szału na mnie nie zrobił, ale Tż chciał go koniecznie zobaczyć. I szykuje nam się dzisiaj wydatek, bo Tż idzie do dentysty, od wczoraj tak go ząb boli, że wytrzymać nie może

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 15:06   #100
zip sklad
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość
a ja chciałabym być swoim szefem wszystko przede mną jeszcze

byliśmy wczoraj z Tż w kinie na transformers, szału na mnie nie zrobił, ale Tż chciał go koniecznie zobaczyć. I szykuje nam się dzisiaj wydatek, bo Tż idzie do dentysty, od wczoraj tak go ząb boli, że wytrzymać nie może
ja tez wolalabym byc na swoim, nikogo bym po znajomosci nie zatrudnila i nie zatudnila bym tez kogos kto np. ma prace i chce ja tylko zmienic tylko bezrobotnego. to mu wspolczuje, bo mnie tez bol zeba dopadl tydzien temu i w sumie mnie jeszcze 3ma, chcieli mnie skroic na 500 zl, ale nie dalam sie wrobic w pseudo-kanalowe leczenie, zrobili fotki i zab byl zdrowy, w sumie samo prawie przeszlo. ja i TŻt uwielbiamy Transformersy, a Optimus Prime jest wielki
w Transformersach pokazuja jak Sam Witwicky szuka pracy i dostal ja po znajomosci...ktorych nie mial.
Stary 2011-07-04, 15:19   #101
201609062117
Konto usunięte

Co za dzień jak nie leje to wieje a jak nie to ciśnienie wariuje chyba zaraz rozpuszczę apapy i wsadzę do nich głowę wrr generalnie nie lubię poniedziałków
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 16:35   #102
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Co do pracy po ekonomii/finansach - dużo też zależy od miejsca. Ja nawet obserwując rynek pracy we Wrocławiu, uważam, że nie jest zbyt rozwojowy [nie ma tu nawet żadnego poważnego asset managementu ]. Raczej po studiach wyląduję w Warszawie. Nie wykluczam też przeprowadzki do Londynu czy też nawet Azji. Co życie przyniesie

Stary 2011-07-04, 17:26   #103
neuilly.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Mieszkasz gdzieś blisko Krk, czy robicie sobie wycieczkę?
Gdzie planujecie iść na zakupy?
Ja dzisiaj może wyląduję w galerii Kazimierz. Choć pogoda nie zachęca na przechadzki...
Blisko bo na Śląsku .
I mam niecałą godzinkę prostej autostrady akurat do Galerii, często tam robię zakupy. Odpowiadają mi sklepy, które tam są - często znajduję fajne ubrania. I zawsze jestem zadowolona z obsługi - bardzo często Panie coś mi zamawiają na miejsce albo do mnie na Śląsk, nie ma problemu, żeby zadzwonić i odłożyć też jakieś rzeczy na sobotę.

Nie byłam w Kazimierzu, a jest inny wybór - czy sklepy powtarzają się?

Pumas, może spotkamy się kiedyś w Krk na zakupach ?
Zrobimy sobie babski wypad po sklepach
Tak na marginesie, Anka też mogłaby się doczłapać do Krk Wcale nie ma aż tak daleko, może znalazłby się jaki tani nocleg na grouponie.
I zwiedziłybyśmy przy okazji krakowskie salony swarovskiego Fajnie by było.

Zakupy zaliczam do udanych, udało mi się od rabatu wytargować jeszcze dodatkowy upust przy kasie na okulary Gucci. Dla mnie okulary są tak ważne jak dla niektórych buty. Okulary duże, jasno-szare, szkła cieniowane , ze srebrnym noskiem - takich szukałam do pudrowych rózy i bieli i znalazłam Och i ach. Do tego kilka ubrań i torbę skórzaną w odcieniu czekoladowego brązu. Przeceny nie były aż takie jak myślałam, ale ceny do zaakceptowania.
Z butów nic, z kosmetyków nic. Z biżuterii nic. Poprawiam się jak widać

Edytowane przez neuilly.
Czas edycji: 2011-07-04 o 17:29
neuilly. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 17:33   #104
miczka21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
Co do pracy po ekonomii/finansach - dużo też zależy od miejsca. Ja nawet obserwując rynek pracy we Wrocławiu, uważam, że nie jest zbyt rozwojowy [nie ma tu nawet żadnego poważnego asset managementu ]. Raczej po studiach wyląduję w Warszawie. Nie wykluczam też przeprowadzki do Londynu czy też nawet Azji. Co życie przyniesie
Do Azji Daj spokój tam ludzie jedzą psy , małe dzieci i nie wiadomo co jeszcze ...
Stary 2011-07-04, 17:38   #105
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Do Azji Daj spokój tam ludzie jedzą psy , małe dzieci i nie wiadomo co jeszcze ...
I pracują 30 h na 2 h dobę

Nie życie, ale parę lat tak można.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez neuilly. Pokaż wiadomość

Pumas, może spotkamy się kiedyś w Krk na zakupach ?
Zrobimy sobie babski wypad po sklepach
Tak na marginesie, Anka też mogłaby się doczłapać do Krk
Careful what you wish for
Cytat:
Napisane przez neuilly. Pokaż wiadomość
okulary Gucci.

Ile takie cudo kosztuje w Pl? W Irlandii były za około (w granicach) 200 euro...Gucci często mi się podobują.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 17:42   #106
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Daj spokój. Myślę o Singapurze albo Hong Kongu Miasta bardziej cywilizowane i rozwinięte niż Polska, więc to głupie stereotypy

Stary 2011-07-04, 17:42   #107
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
Co za dzień jak nie leje to wieje a jak nie to ciśnienie wariuje chyba zaraz rozpuszczę apapy i wsadzę do nich głowę wrr generalnie nie lubię poniedziałków
Ja aż z wrażenia wyszłam wcześniej z pracy na przepustkę - miałam luz bo w Ameryce 4th of July ale jutro znów do późna.

Miałam spytać dziewczyny mające styczność z większymi firmami w Pl: czy tu również dotarł już ten irytujący zwyczaj wpychania pracownikom "przerw na lunch", jeszcze niby dla ich dobra? Boże jak mnie to wqrzało w Irlandii. Pół godziny jestem w stanie, z bólem bo z bólem, zaakceptować - ale z godziną to już miałabym poważny problem. Bo praktycznie nie ma człowieka w domu cały dzień. Nie wspomnę już, że jak w robocie wir, to akurat ktoś zostawia papiery na biurku i idzie. Akurat.

Na szczęście moja kochana aktualna firma nie praktykuje tego bezbożnego zwyczaju - a jak to jest gdzie indziej?
Stary 2011-07-04, 17:43   #108
miczka21
Zadomowienie

I w Azji nie ma przystojnych mężczyzn
Stary 2011-07-04, 17:44   #109
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Daj spokój. Myślę o Singapurze albo Hong Kongu
Tam to ja bym nie chciała pracować...sporo współpracowałam w ludźmi stamtąd (byłam po stronie klienta) i o ile pracuje się z nimi super, to to co oni robią to jest orka, a nie praca. Mówię zarówno o managerach jak i zwykłych adminach. Podobnie Indie zresztą. Tak czy inaczej Vill, coraz więcej asset mgmtu jest faktycznie w Indiach, choć wydaje Ci się, że dzwonisz do HK Może Indie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 17:53   #110
ViLLeMkA
Zakorzenienie

anka, wiem, że oni pracują do północy
Część działu, w którym teraz jestem, jest w Polsce, część właśnie w Singapurze. I my pracujemy do 18 - czyli ich 24 - żeby oni nie musieli zostawać. A oni i tak zostają do swojej północy Nie wiem, po co, bo i tak to my wszystko ogarniamy. Więc siedzą tak sobie ;p

Mnie to nie przeszkadza Nie mówię, że chcę tam spędzić całe życie, ale pod warunkiem, że miałabym weekendy wolne, mogę pn-pt nawet nie wychodzić z biura

Stary 2011-07-04, 17:58   #111
anka_res
Zakorzenienie

Praca do 18 to już nie dla mnie. Ale pracowałam tak ładnych kilka lat. I nienawidziłam każdego dnia (w sensie godzin pracy). I codziennie, wszyscy tak do 6 pracują w CS??

A o której zaczynają?
Stary 2011-07-04, 18:01   #112
ViLLeMkA
Zakorzenienie

anka, od 9.
Nie wszyscy tak pracują :P Niektórzy od 6 rano do 14-15. Niektórzy od 8-14, bo mają zadaniowy czas pracy. Singapur pracuje chyba od 9 do 24 <lol> Ogarniacze zostają czasem i od 9 do 20

18 godzina na wyjście z pracy jak dla mnie to stosunkowo wcześnie mimo wszystko ;p

Stary 2011-07-04, 18:05   #113
anka_res
Zakorzenienie

Niektórzy w ogóle wolą na później chodzić, bo nie muszą rano wstawać. Ja jestem inna dłużej niż do 4.30-5 nie pracowałabym (mówię o regularnym dniu, bo oczywiście na zamknięciach to marzyłoby mi się kończyć o 5 ). Jakoś tak czuję że pracując 9-18 cały dzień siedziałam w pracy (wliczając dojazdy etc to już fokle).

Ale jak kto lubi.

A jak to jest z tymi przerwami dzieffczyny?

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2011-07-04 o 18:07
Stary 2011-07-04, 18:12   #114
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Anka, to też zależy w jakim się jest wieku. Młodzi zwykle mają więcej zapału

Do tego ja mam lekkie objawy pracoholizmu. Jak kończę o 16:30 to czuję się, jakbym się cały dzień obijała

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2011-07-04 o 18:14
Stary 2011-07-04, 18:18   #115
zip sklad
BAN stały

Cytat:
I w Azji nie ma przystojnych mężczyzn
wlasnie, ze sa. dla mnie praca w godz. np. 9-17, to najgorsza z mozliwych opcji, w ogole dla kobiety, ktora ma dziecko, bo nie ma kto dziecka z przedszkola odbierac i musi miec nianie, chyba, ze maz moze lub babcia lub tesciowa,a le na te 2 ostatnie, to nie ma co liczyc w dzisiejszych czasach. ja wole wczesnie wstac i szybko wyjsc z pracy. ostatnio mialam od 7 do 13/14, ale robilam tez na 3 zmiany-lipa. mi szkoda dnia, dla mnie liczy sie czas, a tak to mi co z tego dnia zostanie, na ta 9, to i tak za malo czasu zeby sie wyspac lub cokolwiek pozniej innego zrobic.
Stary 2011-07-04, 18:27   #116
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Anka, to też zależy w jakim się jest wieku. Młodzi zwykle mają więcej zapału
I dobrze że mają. Kim w innym wypadku orałyby korporacje

A tak serio to ja myślę, że to nie ma nic wspólnego z zapałem. Raczej z uświadomieniem sobie w jakim celu człowieka trzymają w biurze całymi dniami, w godzinach (dla większości) największej efektywności. Mnie to w każdym razie na pewnym etapie uderzyło. Ale to już temat na osobny wątek

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
wlasnie, ze sa. dla mnie praca w godz. np. 9-17, to najgorsza z mozliwych opcji, w ogole dla kobiety, ktora ma dziecko, bo nie ma kto dziecka z przedszkola odbierac i musi miec nianie, chyba, ze maz moze lub babcia lub tesciowa,a le na te 2 ostatnie, to nie ma co liczyc w dzisiejszych czasach. ja wole wczesnie wstac i szybko wyjsc z pracy. ostatnio mialam od 7 do 13/14, ale robilam tez na 3 zmiany-lipa. mi szkoda dnia, dla mnie liczy sie czas, a tak to mi co z tego dnia zostanie, na ta 9, to i tak za malo czasu zeby sie wyspac lub cokolwiek pozniej innego zrobic.

Zgadzam się w 100%. Po prostu cały dzień rozpirzony, przynajmniej jak dla mnie. Strasznie chciałam mieć pracę od 7-3 Bo ja tak pracowałam, do 6, parę ładnych lat. Plus 40 minut do i z pracy. Nic z tych lat nie pamiętam, poza biurem. A najciekawsze jest to, że godzin nie robiłam więcej, niż teraz zapewne. Ale co....rano na 9.... 2 h w plecy. Dojazd do i z - półtorej h w plecy. Przerwa na lunch....1 h w plecy. Masakrrrra.

Mam jeszcze czas na siłownię, języki, życie towarzyskie. Tyle że rano wstaje wcześniej, ale ja się i tak nie umiem zmotywować, by rano coś pożytecznego zrobić - idę na później = śpię dłużej.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2011-07-04 o 18:30
Stary 2011-07-04, 18:28   #117
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Trochę ma z zapałem. Jak widzę na przykładach ile osiągają ludzie w wieku lat 30 ciężko pracując, ile zarabiają, jaką mają pozycję (dyrektor finansowy/vc prezes/zarządzający hedge fundem) to jednak mam ten zapał. Tylko właśnie - nie chcę wykonywać bezsensownej pracy. Jeśli taka ona by była, to uciekałabym z niej nawet już o 15 ;p [teraz taką wykonuję ]

Anka, ja chodzę na siłownię od 20 do 21. Życie towarzyskie też można prowadzić w okolicach 22 :P

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2011-07-04 o 18:29
Stary 2011-07-04, 18:36   #118
anka_res
Zakorzenienie

Jak ktoś ma taki jasno określony cel, to na pewno pomaga. Moja praca taka ambitna nie była i to na pewno przyczyniało się do mojej frustracji.

Niestety na jedną osobę, która zostanie dyrektorem, przypada kilkadziesiąt, może kilkuset genialnych wannabies. Którzy na wszelki wypadek oddadzą korpo całość najlepszych lat. Nie ulega wątpliwości (dla mnie), że rządzą tym bardzo precyzyjne mechanizmy, uważać, że w firmie nie jest się przedmiotem manipulacji, byłoby, imo, naiwnością. Chodzi o wydajność i permanentnie dyndająca przed nosem marchewkę (awans / premia / wyjścia firmowe / te tam darmowe kawki, herbatki, whatever). A guzik prawda, że darmowe. Dziesięciokrotnie opłacone zapałem gorliwych i chętnych.

Ależ mi wynurzenia wyszły, jakbym była anty, a przecież pracuję dla korpo ale trochę takiej innej

A jak babcinie

Ale to już, jak pisałam, temat na gdzie indziej. Nie będę zaśmiecać wątku, tego przynajmniej, nudzeniem i refleksjami. EOT.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2011-07-04 o 18:37
Stary 2011-07-04, 18:40   #119
ViLLeMkA
Zakorzenienie

anka, też nie chcę pracować w jakiejś wielkiej korporacji, bo z tego co obserwuje, robi się tam bzdurne czynności. Jeden zespół coś otwiera, inny zamyka, jeszcze inny aktualizuje, kolejny sprawdza, a żaden nie zna całego procesu.
Przykłady stanowisk, które podałam, to zajmowane przez moich znajomych. Ale nie w korporacjach, żadne z nich nie jest w korpo. W dużych firmach, ale nie korporacjach.

sugerujesz założenie nowego topicu?;>

dobra, mówiąc do pracy, zabieram się za swoją dość wizażu :P

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2011-07-04 o 18:41
Stary 2011-07-04, 18:47   #120
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli taka ona by była, to uciekałabym z niej nawet już o 15 ;p [teraz taką wykonuję ]

Ha ha masz rację jak już orać, to za dużą kasę i osiągnięcia przynajmniej. A te nasze "polskie oddziały" typu PNC czy insze to jakaś masakra, praca mało rozwojowa, a godziny i wymagania....niemożebne.

Ja w okolicach 22 potrzebuję oglądać filmy

Serio, to ja rozumiem, że są takie osoby, które mogą pracować 30 h na dobę i lubią to i chwała im za to. Jednak nie jest to sytuacja typowa.

Nie zmienia to jednak sytuacji przeciętnego pracownika, ot, z doświadczenia biurka obok - koleżanki - samotnej matki stamtąd (z Irlandii), która miałaby o wiele bardziej ciekawe zajęcia, niż gapienie się w monitor czy procesowanie trade'ów o godzinie 18 i widać było, jak ją to gasi. Fakt jest moim zdaniem taki, że firmy wydłużają godziny pracy (przerwa, akurat) i przesuwają je na czas większej aktywności przeciętnego człowieka, żeby go wydusić jak przysłowiową cytrynę. Jest to to dla nich korzystne, przynosi krocie, kosztem pracownika, jego życia (jak ktoś akurat chce mieć życie prywatne) i to mnie wkurza.

Gdyby mnie kazali nagle teraz pracować codziennie do 7 to nazajutrz mieliby na biurku wypowiedzenie. Jestem taki sobie przeciętny leń

PS No i nic nie udowodniłam, bo ja z kolei na zamknięciach robię po 12 h chyba tylko to, że ja akurat lubię pracować na rano, heh.

Vill, chyba jest temat o korporacjach już

Sorrrryyyyy EOT już naprawdę.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2011-07-04 o 18:51
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości