Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 20:03   #91
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Cytat:
Napisane przez martyna992 Pokaż wiadomość
Uuu...

Śniadanie:
owsianka ( 5 łyżek płatków owsianych, serek wiejski 5%, banan, dużo migdałów i orzechów, masło orzechowe, cynamon )
kakao na mleku 3,2%

II śniadanie:
długa bułka pełnoziarnista
-połowa z masłem, polędwicą, sałatą, ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką
-połowa z masłem, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką
gruszka

Obiad:
ziemniaki, 2 jajka sadzone, surówka koperkowa
sok z buraków

w międzyczasie wpadło kilka wafli + szklanka soku owocowego

Podwieczorek:
jogurt z ziarnami zbóż o smaku malinowym
brzoskwinia

Kolacja:
-połowa z sałatką rybną z warzywami

?
Fajne U, zawsze czytam i zawsze są pyszne, zdrowe, kolorowe.
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:05   #92
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

dubel

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:11   #93
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Pokaż wiadomość
uhm, no chyba, że tak tak ćwiczę i to o wiele więcej niż wcześniej, tymczasem wcześniej spokojnie na takim, a nawet i większym jedzeniu trzymałam wagę (i wymiary też się nie zmieniały), a teraz jakieś dziwne historie się dzieją.. i też nie mam pojęcia czemu tyję, w każdym razie nie wiem co mam robić, ruchu już chyba bardziej nie zwiększę, bo jak dla mnie 3x w tygodniu aeroby i 1-2x siłowe to jest max, na więcej nie mam czasu, a jedzenia ograniczać też mi się nie uśmiecha, więc pozostaje mi tylko się z tym jakoś pogodzić, ale to dość trudne bo wiadomo jak tyję to najbardziej w tych miejscach, z których najbardziej zależało mi żeby zrzucić..
a gyrosa robię z kapusty pekińskiej, kukurydzy, ogórków kiszonych, cebuli, piersi z kurczaka (w gyrosie) i do tego sos na bazie jogurtu, ketchupu i przypraw

To naprawdę sporo ćwiczysz, faktycznie. Nie mam pojęcia, mi czasem waga leci w dół jak zupełnie się nie oszczędzam i rośnie jak jestem w miarę grzeczna, więc też mi się zdarzają takie historie. Poczekaj i zmierz się za tydzień! Może woda lubi Twój organizm ostatnimi czasy.
Dzięki za gyrosa. :d
I ja też jestem niestety już długo po diecie a czasem i tak mam myśli, że mnie jojo dopadnie.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-07-04 o 20:14
Stary 2011-07-04, 20:14   #94
GreenBalance
Raczkowanie

[QUOTE=martyna992;27932042]Uuu...

Śniadanie:
owsianka ( 5 łyżek płatków owsianych, serek wiejski 5%, banan, dużo migdałów i orzechów, masło orzechowe, cynamon )
kakao na mleku 3,2%
II śniadanie:
-połowa z masłem, polędwicą, sałatą, ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką
gruszka
Obiad:
ziemniaki, 2 jajka sadzone, surówka koperkowa
sok z buraków
w międzyczasie wpadło kilka wafli + szklanka soku owocowego
Podwieczorek:
jogurt z ziarnami zbóż o smaku malinowym
brzoskwinia
Kolacja:
-połowa z sałatką rybną z warzywami

?
[QUOTE]

Fajnie,fajnie. Jakie wafle? ^^

Edytowane przez GreenBalance
Czas edycji: 2011-07-04 o 20:16
GreenBalance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:15   #95
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

i moje P

1.kostka twarogu tłustego z połową słoika konfitury truskawkowej i żółtkiem
kawa

2.dwa kabanosy drobiowe długie takie (przerwa w pracy i mięsny obok )

3.jajecznica z 3 jaj na maśle i kiełbasce jakiejś z papryką, litr soku marchewkowego

4.serek wiejski z pestkami dyni(50g), pół koszyczka brzoskwiń

5.1,5 śląskiej na ciepło, keczap(dużooo), pomidor

6.i została mi jeszcze reszta pestek 150g

nie ma pieczywa bo wszędzie pszenica, ale jutro zakupie jakiś żytni na zakwasie, albo pumpernikiel eh... (ale mam lekko w brzuszku teraz oj^^)
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:18   #96
Izaczka
Raczkowanie

Cześć moje u, które coraz częściej wygląda jak niezdrowe żarcie przecietnego polaka :P ale to nic,wakacje sprzyjają wyjazdom i tym podobnym a ja się nie będę przejmować tym, że nie mam razowej kanapeczki na 2 śniadanie hehe ale wczoraj nie było tak źle, toteż wstawiam..
1.owsianka(na oko z 5-6 łyżek płatków, kapka mleka, malutkie opakowanie serka naturalnego(homo)+kakao, kostka czekolady, garść pokruszonych fistaszków, kilka malin)
kilka ciastek i miseczka fistaszków..
2.dwie długie i duże kromki chleba orkiszowego, każda z masłem- szynką wędzoną, kilka plasterków sera gouda, szynka drobiowa, ogórek, papryka, na kawałku jednej był ser biały pomidor i szczypior dwie brzoskwinie
3. puree ziemniaczane, mizeria ze śmietaną12 i koprem i panierowany kotlet drobiowy
4.mleczna miętowa kawa i wielki kawałek szarlotki z ekologicznych(ponoć!^^) jabłek i gałą lodów waniliowych=))

paręnaście paluszków solonych- coś około szklanki..
5. miseczka ryżu na ostro i ostre krewetki i pieczarka z serem i jakimś specjalem, też ostra,może to było zamierzonei z pół butelki wina. białego:Pp
o jezu jak dużo... usprawiedliwiam się tym że dzień był długi

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:51   #97
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
wczorajsze P:

I. 4 łyżki muesli na szklance mleka 3,2, kromka pszennego chleba z masłem, plasterkiem serka topionego i pomidorem
kawa

II. rogalik francuski przekrojony na pół z masłem i twarogiem, jogurt truskawkowy 150g

III. porcja zupy pomidorowej zabielanej, kromka jak na śniadanie

IV. 2 kawałki pleśniaka z wiśniami, szklanka jogurtu pitnego, potem banan

V. 2 kromki razowca z masłam i żółtym serem (dzień pod znakiem żółtego sera), plaster twarogu ze śmiataną i bazylią
herbata z cytryną

VI. kasza manna (3 łyżeczki) na mleku z cukrem, kromka z masłam i dżemem

uśmiecham się o ocenkę
up
i może jeszcze dzisiejsze:

I. 2 kromki razowca z masłem, trójkątem serka topionego z ziołami i pomidorem, jajko na maśle, herbata z cytryną i miodem

II. filiżanka jogurtu nat. z 2 łyżeczkami dżemu, kawałek kruchego ciasta z wiśniami i kruszonką, kawa

III. 4? średnie ziemniaki z sosem (sporo) i pulpetem z tegoż sosu, 2 mini-patisony konserwowe

IV. banan, jogurt pitny 250g, kawałek ciasta jw.

kawa

V. 2 kromki bułki z masłem 1 - z dżemem, 2 - z plasterkiem serka topionego

tradycyjnie kubek kaszy manny na mleku z cukrem

w międzyczasie - szklanka soku pomarańczowego, szklanka kefiru

ciekawe, czy coś ruszyło, jutro ważenie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 20:51   #98
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze P

I duza micha owsianki: 5 łyżek owsianych, płatki kukurydziane, nestle fitness z owocami, otręby, domowa granola + po kopiastej łyżce płatków migdalowych i suszonej żurawiny, kilka suszonych śliwek; zalane szklanką mleka + jabłko przekładane kawałeczkami twarogu

II jakies 150g twarogu z warzywami - ogorek, rzodkiewka, sałata + kromka pumpernikla z wędliną i żółtym serem
wpadł: rożek orzechowy z kawalkami orzechów

III rosół z makaronem + pierś z kurczaka pieczona w ostrych przyprawach z fasolką szparagową podsmażoną z bułka tartą i kawałek pieczonej cukinii

IV smoothie malinowo cytrynowy + trochę malin od babci+ serek homo naturalny z garścią nerkowców posypany prawdziwym kakaem

V wlasnie jem pasek ritter sport straciatella i zaraz bedzie kolacja - grahamka na 3 na ciepło z wędliną, mozzarella i warzywnym obkładem

po: cos tam jeszcze bedzie na przegryzkę mam ochotę na pieczone jabłko albo gruszkę i kakao bo jakos nie tego pogoda

czuje sie znów ignorowana...
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:53   #99
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
dzisiejsze U z prośbą o ocenę

Śniadanie

Dwie kromki chleba żytniego z ziarnami zapieczone w opiekaczu: jedna z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem, druga z żółtym serem
3/4 papryki czerwonej
Jedna duża marchewka

II śniadanie
Sałatka z tortelini, pora, pomidorów, majonezu, szynki…- nie wiem co jeszcze tam było, bo nie ja robiłam, ale sałatka domowa

Obiad
Talerz babcinej zupy jarzynowej
Kotlet
po: banan

podjedzone kilka truskawek przy robieniu koktajlu, miód i inne.

Podwieczorek
robiony przeze mnie i tż Kopiec kreta- duży kawał
Marchewka, papryka
Koktajl (mojej roboty) z truskawek, jogurtu naturalnego zwykłego, jogurtu greckiego, odrobiny śmietany kremówki i miodu - duża szklanka

Kolacja
jem właśnie tak z garść czereśni i nie wiem czy coś jeszcze dorzucę
edit:
Pszenna bułka z masłem: połowa z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem i odrobiną soli, połowa z szynką sopocką (4 plasterki) i majonezem
i wpadł jeszcze drugi duży kawałek kopca kreta, co by się nie zmarnował, bo to ostatni ;p

Do picia: woda, zielona herbata z czymś tam ;p, dwie kawy (jedna z czubatą łyżeczką nesquika, druga z cukrem aromatyzowanym karmelem i wanilią, kubek herbaty earl grey z płaską łyżeczką miodu, parę kubków mięty z jabłkiem (pita z dzbanka w ciągu dnia)

Jak to wygląda?
up

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26

Edytowane przez fioleciasto
Czas edycji: 2011-07-04 o 21:54
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:02   #100
Izaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
czuje sie znów ignorowana...
bardzo fajnie jezeli tyjesz tylko do obiadu bym coś dała jakiś ryż na przyka,d, owoc do d2 śniadania i kolacja też nie wydaje się być jakaś na przytycie. Po co przekrajać bułki na 3

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:21   #101
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Izaczka Pokaż wiadomość
bardzo fajnie jezeli tyjesz tylko do obiadu bym coś dała jakiś ryż na przyka,d, owoc do d2 śniadania i kolacja też nie wydaje się być jakaś na przytycie. Po co przekrajać bułki na 3
hm, w zasadzie to nie wiem po co na 3 jakos od zawsze tak robiłam , do kolacji jeszcze wpadla potem sałatka z kurczaka, sałaty, ogórka, fety, oliwek i oliwy

a co do obiadu to tak same warzywka dorzucone bo w zupie bylo mega duzo makaronu, ponad 100g suchego na 100%
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:01   #102
skomplikowana_18
BAN stały

hej, dzisiejsze P. SN. tradycyjna owsianka (4 lychy platkow owsianych zalane wrzatkiem i jogurtem naturalnym, z wkrojonym banankiem i lyzka otrab zytnich), herbata z cytryna. 2SN. bulka razowa zytnia mojego wypieku^^ z maslem, na to ze 100g twarogu poltlustego, rzodkiewki. OB. zupka warzywna, surowka z brokul i pomidora z lyzeczka oliwy z oliwek, filet z dorsza pieczony, pol woreczka kaszy jeczmiennej. PODW. jogurt naturalny z otrebami, spora garsc migdalow KOL. 1,5 buleczki zytniej mojego wypieku :P z maslem: 1 z jajem na twardo, plasterkami pomidora i salata; 0,5 z plastrem sera zoltego i troszke papryki, herbata z cytryna. PO byl serek wiejski 200g z wkrojona rzodkiewka i salata. pozniej bedzie siemie lniane jak zawsze I JAK? co jeszcze dodawac?
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:04   #103
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Izaczka Pokaż wiadomość
Cześć moje u, które coraz częściej wygląda jak niezdrowe żarcie przecietnego polaka :P ale to nic,wakacje sprzyjają wyjazdom i tym podobnym a ja się nie będę przejmować tym, że nie mam razowej kanapeczki na 2 śniadanie hehe ale wczoraj nie było tak źle, toteż wstawiam..
1.owsianka(na oko z 5-6 łyżek płatków, kapka mleka, malutkie opakowanie serka naturalnego(homo)+kakao, kostka czekolady, garść pokruszonych fistaszków, kilka malin)
kilka ciastek i miseczka fistaszków..
2.dwie długie i duże kromki chleba orkiszowego, każda z masłem- szynką wędzoną, kilka plasterków sera gouda, szynka drobiowa, ogórek, papryka, na kawałku jednej był ser biały pomidor i szczypior dwie brzoskwinie
3. puree ziemniaczane, mizeria ze śmietaną12 i koprem i panierowany kotlet drobiowy
4.mleczna miętowa kawa i wielki kawałek szarlotki z ekologicznych(ponoć!^^) jabłek i gałą lodów waniliowych=))

paręnaście paluszków solonych- coś około szklanki..
5. miseczka ryżu na ostro i ostre krewetki i pieczarka z serem i jakimś specjalem, też ostra,może to było zamierzonei z pół butelki wina. białego:Pp
o jezu jak dużo... usprawiedliwiam się tym że dzień był długi
oj tam, wcale nie jest jakoś przesadnie dużo. ot normalne, zdrowe, różnorodne, kolorowe utrzymanie, a co najważniejsze na luzie- i to podoba mi się najbardziej. a ta szarlotka z lodami musiała być pyszna.

I wstawię też moje...

Utrzymanie:

1. Omlet Kaiserschmarren (1 jajko, 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej, 1/4 szklanki mleka 3,2%, łyżeczka cukru, jabłko, łyżka rodzynek); kawa zbożowa z mlekiem 3,2%

2. 2 kromki chleba słonecznikowego z masłem, dżemem wiśniowym niskosłodzonym i domowym białym serem; miseczka malin

3. Potrawka z brązowego ryżu (pół woreczka), zielonej soczewicy, pomidora, kilku plastrów cukinii, cebulki, czosnku, masy przypraw (najpierw podsmażone na maśle, potem duszone z dodatkiem małej ilości wody)

4. Fura malin, czerwonych i czarnych porzeczek zalanych jogurtem naturalnym wymieszanym z cynamonem i dosypane na wierzch pół łyżeczki kakao naturalnego dla smaku i po łyżeczce rodzynek, pestek słonecznika i płatków migdałowych

5. Serek wiejski z wkrojonym ogórkiem, pomidorem, białą rzodkiewką i szczypiorkiem; kromka chleba słonecznikowego z masłem, sałatą, drobiową polędwica sopocką, pomidorem i szczypiorkiem; marchewka

I jak?
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:50   #104
sprotte
Raczkowanie

Nora_Grey - dokładnie o to mi chodziło, o czym napisała Dekas

i moje dzisiejsze U/P (brak@)

I: średnia ciemna bułka z ziarnami posmarowana masłem z makrelą wędzoną i cebulką z przyprawami, kromka ciemnego chleba ze słonecznikiem z masłem orzechowo-czekoladowym; kubek słodzonego kakao na mleku 1,5%; kubek słodzonego kompotu z porzeczek i agrestu
1h sprzątania domu
II: talerz rosołu z makaronem pełnoziarnistym, z marchewką i kawałkiem piersi z kurczaka z zupy; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu
1h spaceru z psem
III: pięć pierogów ruskich polanych masełkiem; dwie herbaty miętowe
IV: serek homogenizowany waniliowo-wiśniowy; garść mieszanki orzechów
V: dwie kromki chleba ciemnego ze słonecznikiem posmarowane masłem z sałatą, szynką wieprzową i rzodkiewką/ z sałatą, serem żółtym, cebulą i majonezem; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu

???

wydaje mi się, że dziś nieco gorzej niż wczoraj, ale od śniadania wciąż towarzyszyło mi okropne uczucie przejedzenia i pobolewanie brzucha, tak więc nie wpychałam na siłę. raz, nie zawsze
sprotte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:55   #105
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Pokaż wiadomość
oj tam, wcale nie jest jakoś przesadnie dużo. ot normalne, zdrowe, różnorodne, kolorowe utrzymanie, a co najważniejsze na luzie- i to podoba mi się najbardziej. a ta szarlotka z lodami musiała być pyszna.

I wstawię też moje...

Utrzymanie:

1. Omlet Kaiserschmarren (1 jajko, 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej, 1/4 szklanki mleka 3,2%, łyżeczka cukru, jabłko, łyżka rodzynek); kawa zbożowa z mlekiem 3,2% uwielbiam ten omlet, ale ja robię bez jabłka, kroję go na małe kawałeczki i obtaczam trochę w cukrze pudrze.

2. 2 kromki chleba słonecznikowego z masłem, dżemem wiśniowym niskosłodzonym i domowym białym serem; miseczka malin też lubię połączenie dżem + biały ser.

3. Potrawka z brązowego ryżu (pół woreczka), zielonej soczewicy, pomidora, kilku plastrów cukinii, cebulki, czosnku, masy przypraw (najpierw podsmażone na maśle, potem duszone z dodatkiem małej ilości wody) aaaa! jak w ogóle jesteście w stanie przełknąć ten brązowy ryż! fajne!

4. Fura malin, czerwonych i czarnych porzeczek zalanych jogurtem naturalnym wymieszanym z cynamonem i dosypane na wierzch pół łyżeczki kakao naturalnego dla smaku i po łyżeczce rodzynek, pestek słonecznika i płatków migdałowych pyyycha.

5. Serek wiejski z wkrojonym ogórkiem, pomidorem, białą rzodkiewką i szczypiorkiem; kromka chleba słonecznikowego z masłem, sałatą, drobiową polędwica sopocką, pomidorem i szczypiorkiem; marchewka okey.

I jak?
fajne! chociaż wrzuciłabym gdzieś trochę orzechów.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 00:27   #106
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
hej, dzisiejsze P. SN. tradycyjna owsianka (4 lychy platkow owsianych zalane wrzatkiem i jogurtem naturalnym, z wkrojonym banankiem i lyzka otrab zytnich), herbata z cytryna. 2SN. bulka razowa zytnia mojego wypieku^^ z maslem, na to ze 100g twarogu poltlustego, rzodkiewki. OB. zupka warzywna, surowka z brokul i pomidora z lyzeczka oliwy z oliwek, filet z dorsza pieczony, pol woreczka kaszy jeczmiennej. PODW. jogurt naturalny z otrebami, spora garsc migdalow KOL. 1,5 buleczki zytniej mojego wypieku :P z maslem: 1 z jajem na twardo, plasterkami pomidora i salata; 0,5 z plastrem sera zoltego i troszke papryki, herbata z cytryna. PO byl serek wiejski 200g z wkrojona rzodkiewka i salata. pozniej bedzie siemie lniane jak zawsze I JAK? co jeszcze dodawac?
tyle to ja jem na redukcji. dodaj nie dietetyczne jedzenie. zrozum NIE DIETETYCZNE. zjedz coś niezdrowego raz. idź na kebaba. proszę

DEKAS : lubię takie jadłospisy jak Twoje mięcho i tłuszcz a nie kilo cukru
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:56   #107
emi_lka
Zakorzenienie

Prośba o ocenę wczorajszego jadłospisu.
Redukcja

1. śn. jogurt naturalny, plaster chudej szynki gotowanej, kawałek ogórka, pomidora i papryki.
2. śn. kanapka z kromki chleba razowego z cienkimi plastrami mozzarelli, bazylią, pomidorem, cienkim plastrem szynki parmeńskiej
Obiad: placki z cukinii z fetą (zamiast mąki otręby żytnie), grillowany filet z piersi kurczaka, łyżka jogurtu nat.
Podw. dwa małe placuszki z cukinii, mały kawałek kurczaka z grilla
Kolacja: sałatka: pół pomidora, kawałek papryki, czarne oliwki, bazylia, kawałki grillowanej piersi z kurczaka, odrobina oliwy z oliwek, prażone pestki dyni i słonecznika.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:06   #108
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Pokaż wiadomość
fajne! chociaż wrzuciłabym gdzieś trochę orzechów.
Dzięki za ocenkę.
Twoja wersja omleta też musi być boska. A brązowy ryż jest pycha! Mi nawet bardziej smakuje niż ten zwykły biały- i to zarówno na słodko jak i słono. Nieobecność orzechów dzisiaj postaram się nadrobić.

Stary 2011-07-05, 11:25   #109
ewcia72
Przyczajenie

Moje RRRRrrr na jutro (bez ryb )

ŚNIADANIE:
-jajko na miękko
-1 bułka (z ziarnami słonecznika lub pestkami dyni)
-1 ogórek lub mały kawałek arbuza

II ŚNIADANIE:
-omlet z szynką i serem (stąd http://www.przepisy.wortale.net/416-...a-i-serem.html )

OBIAD:
-brąz. ryż
-sałatka jakaś się trafi
-napewno jakis mały kawałek mięsa (zobaczy się jeszcze co ugotuje tata ^^)

PODWIECZOREK:
-serek homo z garścią pestek dyni i słonecznika

TRENING 1,5 H BIEGANIA (truchtem)

KOLACJA:
-serek homo z dżemem porzeczkowym lub z jagodami(zaprawionymi a dżem własnej roboty)

zdaje mi sie że na śniadanie troche mało no i nie wiem czy mogę na kolacje zjeść dżem ... (w końcu to r-ka.... 0

No ale czekam na wasze opinie Wy się bardziej znacie
ewcia72 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 12:58   #110
Guniella
Raczkowanie

Moje intensywne R, jakby ktoś chciał rzucić okiem

6.00 - sałatka: 10 pomidorków cherry, 10 czarnych oliwek, 2 jajka, papryka, rukola, łyżeczka oliwy, później brzoskwinia
9.00 - 150g jogurtu truskawkowego light z łyżką truskawkowych otrębów, kawa z mlekiem 2%
12.00 - 5 średnich ziemniaków z 300ml zsiadłego mleka i z koperkiem, później słonecznik do dłubania
15.00 - duża pierś z kurczaka pieczona, sałatka z kukurydzy, fasolki czerwonej, groszku, sałaty
18.00 - kromka pumpernikla z szynką i warzywami

No i dalej nie chudnę!
Stary 2011-07-05, 13:44   #111
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Utrzymanie:

1. Omlet Kaiserschmarren (1 jajko, 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej, 1/4 szklanki mleka 3,2%, łyżeczka cukru, jabłko, łyżka rodzynek); kawa zbożowa z mlekiem 3,2% o ile dobrze wiem, to ten omlet powinien być posypany cukrem pudrem na czym smażyłaś? w Twoim wypadku najlepiej na maśle

2. 2 kromki chleba słonecznikowego z masłem, dżemem wiśniowym niskosłodzonym i domowym białym serem; miseczka malin ładnie. jak się robi domowy ser?

3. Potrawka z brązowego ryżu (pół woreczka), zielonej soczewicy, pomidora, kilku plastrów cukinii, cebulki, czosnku, masy przypraw (najpierw podsmażone na maśle, potem duszone z dodatkiem małej ilości wody) mmm, brzmi pusznie

4. Fura malin, czerwonych i czarnych porzeczek zalanych jogurtem naturalnym wymieszanym z cynamonem i dosypane na wierzch pół łyżeczki kakao naturalnego dla smaku i po łyżeczce rodzynek, pestek słonecznika i płatków migdałowych ok

5. Serek wiejski z wkrojonym ogórkiem, pomidorem, białą rzodkiewką i szczypiorkiem; kromka chleba słonecznikowego z masłem, sałatą, drobiową polędwica sopocką, pomidorem i szczypiorkiem; marchewka ok

I jak?
jw.
ogólnie super
ale ja bym wrzuciła gdzieś czasem jakieś jajko, jakąś tłustą rybkę... wiesz, ważne dla Ciebie NNKT. jak poszło u ginekologa?

Cytat:
Napisane przez Guniella Pokaż wiadomość
Moje intensywne R, jakby ktoś chciał rzucić okiem

6.00 - sałatka: 10 pomidorków cherry, 10 czarnych oliwek, 2 jajka, papryka, rukola, łyżeczka oliwy, później brzoskwinia czemu tak wszystko wyliczasz? jakościowo okej, ale od takiego liczenia można w paranoję popaść
9.00 - 150g jogurtu truskawkowego light z łyżką truskawkowych otrębów, kawa z mlekiem 2% jogurt out - mnóstwo chemii i wcale taki light być nie musi. zamiast niego coś białkowego - serek homo nat./wiejski lub twaróg i wrzuciłabym do tego orzechy/pestki albo wkroiła jakiś owoc
12.00 - 5 średnich ziemniaków z 300ml zsiadłego mleka i z koperkiem, później słonecznik do dłubania trochę dziwny posiłek. zamiast tego dałabym tutaj grahamkę z warzywami i szynką + owoc, bo znowu nie ma białka. ziemniaki mają wysoki IG, uważałabym z nimi
15.00 - duża pierś z kurczaka pieczona, sałatka z kukurydzy, fasolki czerwonej, groszku, sałaty węgle? kukurydza raczej do wyrzucenia, średnio się nadaje na R
18.00 - kromka pumpernikla z szynką i warzywami chleb out, węgle jemy wcześniej, dwa ostatnie posiłki powinny być białkowe. tutaj np. 2 jajka na twardo + warzywa. i czemu jesz ostatni posiłek o 18? chodzisz spać o 21? kolację jemy 3 godziny przed snem, a białkową można nawet pół godziny przed

No i dalej nie chudnę! no, a ja się nie dziwię
jw.
bardzo mało białka
przeczytaj jeszcze raz wątki podwieszone, bo sporo błędów robisz

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-07-05 o 13:45
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:58   #112
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
jw.
ogólnie super
ale ja bym wrzuciła gdzieś czasem jakieś jajko, jakąś tłustą rybkę... wiesz, ważne dla Ciebie NNKT. jak poszło u ginekologa?
dzięki za ocenkę.
omleta robiłam opierając się na przepisie Slyvvi.
jaja jem bardzo często- chyba nawet za często, bo praktycznie prawie codziennie jedno lub dwa. w tamtym jadłospisie też przecież jest- w omlecie. na rybę szczerze powiedziawszy nie mam narazie ochoty, jakoś tak nie ciągnie mnie do tego smaku.
domowy ser nie wiem jak się robi. babcia się tym zajmuje. ^^

u ginekologa było... nie wiem. chyba dobrze. pani doktor przepisała mi tabletki (antykoncepcyjne) i zobaczymy... powiedziała też, że tłuszcz nie ma nic wspólnego z przywróceniem mojego @, więc ja już sama nie wiem...

Stary 2011-07-05, 14:25   #113
maniulka0405
Raczkowanie

Cytat:
dzięki za ocenkę.
omleta robiłam opierając się na przepisie Slyvvi.
jaja jem bardzo często- chyba nawet za często, bo praktycznie prawie codziennie jedno lub dwa. w tamtym jadłospisie też przecież jest- w omlecie. na rybę szczerze powiedziawszy nie mam narazie ochoty, jakoś tak nie ciągnie mnie do tego smaku.
domowy ser nie wiem jak się robi. babcia się tym zajmuje. ^^

u ginekologa było... nie wiem. chyba dobrze. pani doktor przepisała mi tabletki (antykoncepcyjne) i zobaczymy... powiedziała też, że tłuszcz nie ma nic wspólnego z przywróceniem mojego @, więc ja już sama nie wiem...

u mnie było dokładnie tak samo. To samo powiedział lekarz i przepisał mi anty. Ps.Jakie bierzesz?

Żeby nie było Ot, moje Rrr:
I: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, jogurt naturalny, łyżka sera takiego z wiaderka do zagęszczenia, nektarynka.
II: bułeczka pełnoziarnista "pieguska" z białym serem i pomidorem
III: fasolka szparagowa (niestety z bułką), 1/3kalafiora, 2 jajka na twardo
IV: będą na pewno jakieś orzechy i pewnie wieśniak
V: pół makreli wędzonej, sałatka z pomidora i cebuli.
maniulka0405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:19   #114
Ankhi
Rozeznanie

Dziewczyny mam takie pytanko. Jak zachowuję się wasze brzuchy po tych wszystkich posiłkach? Nie macie dużych pod wieczór? Pytam bo sama mam taki problem, chociaż mój jadłospis jest mniej obszerny.
Stary 2011-07-05, 16:19   #115
ewcia72
Przyczajenie

Dzięki za poprzednią ocenę A oto jadłospis na jutro ^^ Mam nadzieje że ocenicie i nie będzie tak źle :

Moja bezrybna R-kaaa

ŚNIADANIE:
-jajko na miękko
-bułka z ziarnami
-ogórek, nektarynka lub kawałek arbuza

II ŚNIADANIE
-omlet z serem i szynką (nie jestem tego sera pewna ... bo żółty.. ale czekam na to co wy powiecie
stąd http://www.przepisy.wortale.net/416-...a-i-serem.html

OBIAD:
-brązowy ryż
-sałatka warzywna
-kawałek jakiegoś mięska

PODWIECZOREK:
-serek homo z garścią pestek dyni, słonecznika i orzechami

KOLACJA:
-serek homo z dżemem porzeczkowym czy jakimś tam ^^ (własnej roboty) lub serek homo z jagodami (zaprawionymi domowymi)

Co do kolacji to sama nie wiem czy mogę zjeść no bo to jednak słodkie...
No ale czekam na wasze opinie.. w końcu wy sie bardziej znacie...
Stary 2011-07-05, 16:25   #116
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez ewcia72 Pokaż wiadomość
Dzięki za poprzednią ocenę A oto jadłospis na jutro ^^ Mam nadzieje że ocenicie i nie będzie tak źle :

Moja bezrybna R-kaaa

ŚNIADANIE:
-jajko na miękko
-bułka z ziarnami
-ogórek, nektarynka lub kawałek arbuza

II ŚNIADANIE
-omlet z serem i szynką (nie jestem tego sera pewna ... bo żółty.. ale czekam na to co wy powiecie
stąd http://www.przepisy.wortale.net/416-...a-i-serem.html

OBIAD:
-brązowy ryż
-sałatka warzywna
-kawałek jakiegoś mięska

PODWIECZOREK:
-serek homo z garścią pestek dyni, słonecznika i orzechami

KOLACJA:
-serek homo z dżemem porzeczkowym czy jakimś tam ^^ (własnej roboty) lub serek homo z jagodami (zaprawionymi domowymi)

Co do kolacji to sama nie wiem czy mogę zjeść no bo to jednak słodkie...
No ale czekam na wasze opinie.. w końcu wy sie bardziej znacie...
zamień kolacje z II śniadaniem =)
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 16:28   #117
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maniulka0405 Pokaż wiadomość
[/B]

u mnie było dokładnie tak samo. To samo powiedział lekarz i przepisał mi anty. Ps.Jakie bierzesz?

Żeby nie było Ot, moje Rrr:
I: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, jogurt naturalny, łyżka sera takiego z wiaderka do zagęszczenia, nektarynka.
II: bułeczka pełnoziarnista "pieguska" z białym serem i pomidorem
III: fasolka szparagowa (niestety z bułką), 1/3kalafiora, 2 jajka na twardo
IV: będą na pewno jakieś orzechy i pewnie wieśniak
V: pół makreli wędzonej, sałatka z pomidora i cebuli.
co do tabletek biorę Femoden (jak narazie nie widzę skutków ubocznych ). a Ty?
a Twoja Rka wg mnie całkiem fajna- mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez Ankhi Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanko. Jak zachowuję się wasze brzuchy po tych wszystkich posiłkach? Nie macie dużych pod wieczór? Pytam bo sama mam taki problem, chociaż mój jadłospis jest mniej obszerny.
Moje posiłki są dosyć obszerne, ale nie mam żadnych większych problemów z brzusiem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 16:51   #118
ewcia72
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
zamień kolacje z II śniadaniem =)
a skład posiłków jest ok?
Stary 2011-07-05, 16:59   #119
maniulka0405
Raczkowanie

Cytat:
co do tabletek biorę Femoden (jak narazie nie widzę skutków ubocznych ). a Ty?
a Twoja Rka wg mnie całkiem fajna- mi się podoba.

Moje posiłki są dosyć obszerne, ale nie mam żadnych większych problemów z brzusiem.
Dzięki Ja biorę Medianę- dzisiaj zaczynam 2 i ostatnie opakowanie. Już teraz mogę powiedzieć, że poprawiła mi się cera i wszystkie staniki są na mnie za małe;D Ale to akurat na +

Ankhi: Ja również nie mam takich problemów Być może u Ciebie problem nie leży w ilości, ale w jakości produktów,które spożywasz.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ewcia72 Pokaż wiadomość
a skład posiłków jest ok?
nie za dużo jajek u Ciebie w tym dzisiejszym jadłospisie? (w śnaidaniu i 3 w kolacji), 2 razy masz też serek homo, może warto jakoś urozmaicić, żeby się zbyt szybko nie znudziło? Chyba,że Ci pasuje, to ok
maniulka0405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:00   #120
karola11
Wtajemniczenie

moje dzisiejsze delikatne R (musze troszke sie opanowac z jedzeniem bo pare ostatnich dni to byla przesada z powodu nauki i czulam sie strasznie nabita i ociezala )

I:
twarog,platki blonnikowe,orzechy nerwkoca i ziemne starte w mozdziezu, pol startego jablka, i po obrobinie rodzynek,zurawiny,suszone go ananasa i brzoskwini - wydaje sie duzo,ale wcale taka ogromna porcja nie wyszla,nie mniej najadlam sie

II:
dwie kromki pelnoziarniste z konfitura niskoslodzona morelowa

Abs brzuch,cwiczenia z hantelkami,35 minut biegu

III:
Salatka z: 2 jaj gotowanych na twardo,zielonego groszku,szynki z indyka,polane jogurtem naturalnym (pol malego opakowania),lyzeczka musztardy do smaku, poza tym szparagi i jedna brzoskwinia ufo

IV:
Wiesniak ze slonecznikiem i nerkowcami,1/2 jablka ktore zostalo ze sniadania

V:
gotowana piers z kurczaka,pomidor,szpinak

Dodam tylko,ze owoce mi nie utrudniaja zycia na R i nie moge bez nich zyc
karola11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości