|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
dubel
|
#93 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poczekaj i zmierz się za tydzień! Może woda lubi Twój organizm ostatnimi czasy. ![]() Dzięki za gyrosa. :d I ja też jestem niestety już długo po diecie a czasem i tak mam myśli, że mnie jojo dopadnie. ![]()
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-07-04 o 20:14 |
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=martyna992;27932042]Uuu...
Śniadanie: owsianka ( 5 łyżek płatków owsianych, serek wiejski 5%, banan, dużo migdałów i orzechów, masło orzechowe, cynamon ) kakao na mleku 3,2% II śniadanie: długa bułka pełnoziarnista -połowa z masłem, polędwicą, sałatą, ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką -połowa z masłem, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką gruszka Obiad: ziemniaki, 2 jajka sadzone, surówka koperkowa sok z buraków w międzyczasie wpadło kilka wafli + szklanka soku owocowego Podwieczorek: jogurt z ziarnami zbóż o smaku malinowym brzoskwinia Kolacja: długa bułka pełnoziarnista -połowa z masłem, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką -połowa z sałatką rybną z warzywami ? ![]() [QUOTE] Fajnie,fajnie. Jakie wafle? ^^
Edytowane przez GreenBalance Czas edycji: 2011-07-04 o 20:16 |
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
i moje P
![]() 1.kostka twarogu tłustego z połową słoika konfitury truskawkowej i żółtkiem kawa 2.dwa kabanosy drobiowe długie takie (przerwa w pracy i mięsny obok )3.jajecznica z 3 jaj na maśle i kiełbasce jakiejś z papryką, litr soku marchewkowego 4.serek wiejski z pestkami dyni(50g), pół koszyczka brzoskwiń 5.1,5 śląskiej na ciepło, keczap(dużooo), pomidor 6.i została mi jeszcze reszta pestek 150g nie ma pieczywa bo wszędzie pszenica, ale jutro zakupie jakiś żytni na zakwasie, albo pumpernikiel eh... (ale mam lekko w brzuszku teraz oj^^)
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
moje u, które coraz częściej wygląda jak niezdrowe żarcie przecietnego polaka :P ale to nic,wakacje sprzyjają wyjazdom i tym podobnym a ja się nie będę przejmować tym, że nie mam razowej kanapeczki na 2 śniadanie hehe ale wczoraj nie było tak źle, toteż wstawiam..1.owsianka(na oko z 5-6 łyżek płatków, kapka mleka, malutkie opakowanie serka naturalnego(homo)+kakao, kostka czekolady, garść pokruszonych fistaszków, kilka malin) kilka ciastek i miseczka fistaszków.. 2.dwie długie i duże kromki chleba orkiszowego, każda z masłem- szynką wędzoną, kilka plasterków sera gouda, szynka drobiowa, ogórek, papryka, na kawałku jednej był ser biały pomidor i szczypior 3. puree ziemniaczane, mizeria ze śmietaną12 i koprem i panierowany kotlet drobiowy 4.mleczna miętowa kawa i wielki kawałek szarlotki z ekologicznych(ponoć!^^) jabłek i gałą lodów waniliowych=)) paręnaście paluszków solonych- coś około szklanki.. 5. miseczka ryżu na ostro i ostre krewetki i pieczarka z serem i jakimś specjalem, też ostra,może to było zamierzone o jezu jak dużo... usprawiedliwiam się tym że dzień był długi
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i może jeszcze dzisiejsze: I. 2 kromki razowca z masłem, trójkątem serka topionego z ziołami i pomidorem, jajko na maśle, herbata z cytryną i miodem II. filiżanka jogurtu nat. z 2 łyżeczkami dżemu, kawałek kruchego ciasta z wiśniami i kruszonką, kawa III. 4? średnie ziemniaki z sosem (sporo) i pulpetem z tegoż sosu, 2 mini-patisony konserwowe IV. banan, jogurt pitny 250g, kawałek ciasta jw. kawa V. 2 kromki bułki z masłem 1 - z dżemem, 2 - z plasterkiem serka topionego tradycyjnie kubek kaszy manny na mleku z cukrem ![]() w międzyczasie - szklanka soku pomarańczowego, szklanka kefiru ciekawe, czy coś ruszyło, jutro ważenie...
|
|
#98 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czuje sie znów ignorowana... |
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama 2021 2022 Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2011-07-04 o 21:54 |
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
bardzo fajnie jezeli tyjesz tylko do obiadu bym coś dała jakiś ryż na przyka,d, owoc do d2 śniadania i kolacja też nie wydaje się być jakaś na przytycie. Po co przekrajać bułki na 3
|
|
#101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakos od zawsze tak robiłam , do kolacji jeszcze wpadla potem sałatka z kurczaka, sałaty, ogórka, fety, oliwek i oliwy ![]() a co do obiadu to tak same warzywka dorzucone bo w zupie bylo mega duzo makaronu, ponad 100g suchego na 100%
|
|
|
|
|
#102 |
|
BAN stały
|
hej, dzisiejsze P. SN. tradycyjna owsianka
(4 lychy platkow owsianych zalane wrzatkiem i jogurtem naturalnym, z wkrojonym banankiem i lyzka otrab zytnich), herbata z cytryna. 2SN. bulka razowa zytnia mojego wypieku^^ z maslem, na to ze 100g twarogu poltlustego, rzodkiewki. OB. zupka warzywna, surowka z brokul i pomidora z lyzeczka oliwy z oliwek, filet z dorsza pieczony, pol woreczka kaszy jeczmiennej. PODW. jogurt naturalny z otrebami, spora garsc migdalow KOL. 1,5 buleczki zytniej mojego wypieku :P z maslem: 1 z jajem na twardo, plasterkami pomidora i salata; 0,5 z plastrem sera zoltego i troszke papryki, herbata z cytryna. PO byl serek wiejski 200g z wkrojona rzodkiewka i salata. pozniej bedzie siemie lniane jak zawsze I JAK? co jeszcze dodawac?
|
|
|
|
#103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ot normalne, zdrowe, różnorodne, kolorowe utrzymanie, a co najważniejsze na luzie- i to podoba mi się najbardziej. a ta szarlotka z lodami musiała być pyszna. I wstawię też moje... Utrzymanie: 1. Omlet Kaiserschmarren (1 jajko, 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej, 1/4 szklanki mleka 3,2%, łyżeczka cukru, jabłko, łyżka rodzynek); kawa zbożowa z mlekiem 3,2% 2. 2 kromki chleba słonecznikowego z masłem, dżemem wiśniowym niskosłodzonym i domowym białym serem; miseczka malin 3. Potrawka z brązowego ryżu (pół woreczka), zielonej soczewicy, pomidora, kilku plastrów cukinii, cebulki, czosnku, masy przypraw (najpierw podsmażone na maśle, potem duszone z dodatkiem małej ilości wody) 4. Fura malin, czerwonych i czarnych porzeczek zalanych jogurtem naturalnym wymieszanym z cynamonem i dosypane na wierzch pół łyżeczki kakao naturalnego dla smaku i po łyżeczce rodzynek, pestek słonecznika i płatków migdałowych 5. Serek wiejski z wkrojonym ogórkiem, pomidorem, białą rzodkiewką i szczypiorkiem; kromka chleba słonecznikowego z masłem, sałatą, drobiową polędwica sopocką, pomidorem i szczypiorkiem; marchewka I jak?
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Nora_Grey - dokładnie o to mi chodziło, o czym napisała Dekas
![]() i moje dzisiejsze U/P (brak@) I: średnia ciemna bułka z ziarnami posmarowana masłem z makrelą wędzoną i cebulką z przyprawami, kromka ciemnego chleba ze słonecznikiem z masłem orzechowo-czekoladowym; kubek słodzonego kakao na mleku 1,5%; kubek słodzonego kompotu z porzeczek i agrestu 1h sprzątania domu II: talerz rosołu z makaronem pełnoziarnistym, z marchewką i kawałkiem piersi z kurczaka z zupy; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu 1h spaceru z psem III: pięć pierogów ruskich polanych masełkiem; dwie herbaty miętowe IV: serek homogenizowany waniliowo-wiśniowy; garść mieszanki orzechów V: dwie kromki chleba ciemnego ze słonecznikiem posmarowane masłem z sałatą, szynką wieprzową i rzodkiewką/ z sałatą, serem żółtym, cebulą i majonezem; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu ??? wydaje mi się, że dziś nieco gorzej niż wczoraj, ale od śniadania wciąż towarzyszyło mi okropne uczucie przejedzenia i pobolewanie brzucha, tak więc nie wpychałam na siłę. raz, nie zawsze
|
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DEKAS : lubię takie jadłospisy jak Twoje mięcho i tłuszcz a nie kilo cukru
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Prośba o ocenę wczorajszego jadłospisu.
Redukcja 1. śn. jogurt naturalny, plaster chudej szynki gotowanej, kawałek ogórka, pomidora i papryki. 2. śn. kanapka z kromki chleba razowego z cienkimi plastrami mozzarelli, bazylią, pomidorem, cienkim plastrem szynki parmeńskiej Obiad: placki z cukinii z fetą (zamiast mąki otręby żytnie), grillowany filet z piersi kurczaka, łyżka jogurtu nat. Podw. dwa małe placuszki z cukinii, mały kawałek kurczaka z grilla Kolacja: sałatka: pół pomidora, kawałek papryki, czarne oliwki, bazylia, kawałki grillowanej piersi z kurczaka, odrobina oliwy z oliwek, prażone pestki dyni i słonecznika. |
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za ocenkę.
Twoja wersja omleta też musi być boska. A brązowy ryż jest pycha! Mi nawet bardziej smakuje niż ten zwykły biały- i to zarówno na słodko jak i słono. Nieobecność orzechów dzisiaj postaram się nadrobić.
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Moje RRRRrrr na jutro (bez ryb
)ŚNIADANIE: -jajko na miękko -1 bułka (z ziarnami słonecznika lub pestkami dyni) -1 ogórek lub mały kawałek arbuza II ŚNIADANIE: -omlet z szynką i serem (stąd http://www.przepisy.wortale.net/416-...a-i-serem.html ) ![]() OBIAD: -brąz. ryż -sałatka jakaś się trafi ![]() -napewno jakis mały kawałek mięsa (zobaczy się jeszcze co ugotuje tata ^^) PODWIECZOREK: -serek homo z garścią pestek dyni i słonecznika TRENING 1,5 H BIEGANIA (truchtem) KOLACJA: -serek homo z dżemem porzeczkowym lub z jagodami(zaprawionymi a dżem własnej roboty) zdaje mi sie że na śniadanie troche mało no i nie wiem czy mogę na kolacje zjeść dżem ... (w końcu to r-ka.... 0 No ale czekam na wasze opinie Wy się bardziej znacie
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Moje intensywne R, jakby ktoś chciał rzucić okiem
6.00 - sałatka: 10 pomidorków cherry, 10 czarnych oliwek, 2 jajka, papryka, rukola, łyżeczka oliwy, później brzoskwinia 9.00 - 150g jogurtu truskawkowego light z łyżką truskawkowych otrębów, kawa z mlekiem 2% 12.00 - 5 średnich ziemniaków z 300ml zsiadłego mleka i z koperkiem, później słonecznik do dłubania 15.00 - duża pierś z kurczaka pieczona, sałatka z kukurydzy, fasolki czerwonej, groszku, sałaty 18.00 - kromka pumpernikla z szynką i warzywami No i dalej nie chudnę!
|
#111 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie super ale ja bym wrzuciła gdzieś czasem jakieś jajko, jakąś tłustą rybkę... wiesz, ważne dla Ciebie NNKT. jak poszło u ginekologa?Cytat:
bardzo mało białka przeczytaj jeszcze raz wątki podwieszone, bo sporo błędów robisz
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-07-05 o 13:45 |
||
|
|
|
#112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() omleta robiłam opierając się na przepisie Slyvvi. jaja jem bardzo często- chyba nawet za często, bo praktycznie prawie codziennie jedno lub dwa. w tamtym jadłospisie też przecież jest- w omlecie. na rybę szczerze powiedziawszy nie mam narazie ochoty, jakoś tak nie ciągnie mnie do tego smaku. domowy ser nie wiem jak się robi. babcia się tym zajmuje. ^^u ginekologa było... nie wiem. chyba dobrze. pani doktor przepisała mi tabletki (antykoncepcyjne) i zobaczymy... powiedziała też, że tłuszcz nie ma nic wspólnego z przywróceniem mojego @, więc ja już sama nie wiem...
|
|
#113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie było dokładnie tak samo. To samo powiedział lekarz i przepisał mi anty. Ps.Jakie bierzesz? Żeby nie było Ot, moje Rrr: I: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, jogurt naturalny, łyżka sera takiego z wiaderka do zagęszczenia, nektarynka. II: bułeczka pełnoziarnista "pieguska" z białym serem i pomidorem III: fasolka szparagowa (niestety z bułką), 1/3kalafiora, 2 jajka na twardo IV: będą na pewno jakieś orzechy i pewnie wieśniak V: pół makreli wędzonej, sałatka z pomidora i cebuli. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam takie pytanko. Jak zachowuję się wasze brzuchy po tych wszystkich posiłkach? Nie macie dużych pod wieczór? Pytam bo sama mam taki problem, chociaż mój jadłospis jest mniej obszerny.
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za poprzednią ocenę
A oto jadłospis na jutro ^^ Mam nadzieje że ocenicie i nie będzie tak źle :Moja bezrybna R-kaaa ŚNIADANIE: -jajko na miękko -bułka z ziarnami -ogórek, nektarynka lub kawałek arbuza II ŚNIADANIE -omlet z serem i szynką (nie jestem tego sera pewna ... bo żółty.. ale czekam na to co wy powiecie ![]() stąd http://www.przepisy.wortale.net/416-...a-i-serem.html OBIAD: -brązowy ryż -sałatka warzywna -kawałek jakiegoś mięska ![]() PODWIECZOREK: -serek homo z garścią pestek dyni, słonecznika i orzechami KOLACJA: -serek homo z dżemem porzeczkowym czy jakimś tam ^^ (własnej roboty) lub serek homo z jagodami (zaprawionymi domowymi) Co do kolacji to sama nie wiem czy mogę zjeść no bo to jednak słodkie... No ale czekam na wasze opinie.. w końcu wy sie bardziej znacie... |
|
|
|
#116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#117 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). a Ty? a Twoja Rka wg mnie całkiem fajna- mi się podoba. Cytat:
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja biorę Medianę- dzisiaj zaczynam 2 i ostatnie opakowanie. Już teraz mogę powiedzieć, że poprawiła mi się cera i wszystkie staniki są na mnie za małe;D Ale to akurat na +![]() Ankhi: Ja również nie mam takich problemów Być może u Ciebie problem nie leży w ilości, ale w jakości produktów,które spożywasz.---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- nie za dużo jajek u Ciebie w tym dzisiejszym jadłospisie? (w śnaidaniu i 3 w kolacji), 2 razy masz też serek homo, może warto jakoś urozmaicić, żeby się zbyt szybko nie znudziło? Chyba,że Ci pasuje, to ok
|
|
|
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dzisiejsze delikatne R (musze troszke sie opanowac z jedzeniem bo pare ostatnich dni to byla przesada z powodu nauki i czulam sie strasznie nabita i ociezala
)I: twarog,platki blonnikowe,orzechy nerwkoca i ziemne starte w mozdziezu, pol startego jablka, i po obrobinie rodzynek,zurawiny,suszone go ananasa i brzoskwini - wydaje sie duzo,ale wcale taka ogromna porcja nie wyszla,nie mniej najadlam sie II: dwie kromki pelnoziarniste z konfitura niskoslodzona morelowa Abs brzuch,cwiczenia z hantelkami,35 minut biegu III: Salatka z: 2 jaj gotowanych na twardo,zielonego groszku,szynki z indyka,polane jogurtem naturalnym (pol malego opakowania),lyzeczka musztardy do smaku, poza tym szparagi i jedna brzoskwinia ufo ![]() IV: Wiesniak ze slonecznikiem i nerkowcami,1/2 jablka ktore zostalo ze sniadania V: gotowana piers z kurczaka,pomidor,szpinak Dodam tylko,ze owoce mi nie utrudniaja zycia na R i nie moge bez nich zyc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

Poczekaj i zmierz się za tydzień! Może woda lubi Twój organizm ostatnimi czasy. 

)
na czym smażyłaś? w Twoim wypadku najlepiej na maśle
jakościowo okej, ale od takiego liczenia można w paranoję popaść