|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
padam.
zjadła 80 ml bebika dostała smoka i lezy, niech spi choc godziny a ja probuje cos sciagnąć, ale UU miekkie
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
No dobra, wiecie co bede teraz robic?
Ide rozpakowac zmywarke. Do zobaczenia za dwa tygodnie |
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Mimbi
moze tym razem szybciej Ci pojdzie ze zmywara Cos mi mowi, ze u Gusi na cc sie skonczy Ide pod prysznic - w koncu |
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka musi być pakowna ![]() .......... Eweska, super info Martynka, po odpadnięciu kikuta też u Izki pozostało takie brązowe (zaschnięta krew chyba) - położna kazała jeszcze przez 3 dni odkażać octeniseptem i delikatnie oczyszczać patyczkiem do uszu Spice, to ciemieniucha Gusia, pewnie masz już ślicznotkę w ramionach a ja miałam fajny dzień - byłam w solarium, 8 minutek (w ciepełku poczułam się jak na wczasach ), a przed posmarowałam się za radą pani bronzerem pina coladai dzisiaj się zważyłam... no i do osiągnięcia mojej wagi wyjściowej zostało mi już 8 kg, niby dużo...no ale jako że przytyłam w ciąży 25 kg , to uważam to za jakiś tam sukcesik (choć nadal ze mnie hipcio ). No ale zrzuciłam 17 kg![]() aha- pogodziłam się z Tż-tem i ...skakanką ![]() Buziaki, dobrej nocy |
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Gusia juz na pewno malenstwo tuli.
A ja wlasnie skonczylam mleko sciagac na noc. Tragedia. Chyba nigdy nie poloze sie spac o normalnej porze. |
|
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to super ci spadloja gdzies 21-22kg i zostalo 8,5kg witamy sie z rana powiedzcie mi czy wasze maluchy tez sie tak slinia? u nas jest masakra, malemu slina kapie z buzi ![]() noc spokojna, szybkie mleko 06:20, a teraz zabawa daisy gusia nie pisala?
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin To widzę, że u nas z karmieniem podobnie. Ostatnio 8 razy Edzik je
daisy Spoko, mi komórka wypadła z większej wysokości. Miałam potem straszne wyrzuty sumienia, ale Edzik popłakał 5 minut i zasnął, nic się nie działo i nawet guza nie miał... O ile upadł Ci telefon na kość, to nic się nie dzieje. anula Edzik jak w nocy zaspany, to też nie wyje. Co więcej, jak karmię na stojąco i bujam, to też nie wyje ![]() enchant Ty się nie odchudzaj, tylko ruszaj i zdrowo odżywiaj, bo naprawdę możesz stracić pokarm. Nie przesadzałabym z tym "wszystko jeść", ale na pewno więcej niż przed karmieniem (potrzebujesz ok. 500 kcal więcej, żeby Gabi wykarmić) mamaoptymistka Ja jestem ciastkoholiczką - co prawda jem tylko biszkopty, ciasteczka maślane itp., ale to wystarcza... Waga stoi w miejscu. A ja chcę jeszcze 6 kg mniej... Grazin, MoniaK Ja nawet szukałam, czy w Polsce takiej Tracy nie ma Ale jest tylko Superniania ![]() mamaoptymistka Dobre z tym prawym cycem na lewym boku. U nas ryk przy przekładaniu na drugą stronę, może spróbuję ![]() A karmnik polecam Alles (mama Mama Cubana i Bianca - oba fajne). mimbi Ale wiesz, z każdą zmywarką nabierasz wprawy Dobrze, że u nas zmywarkę obsługuje TŻ ![]() aga_pe Tak, a nawet jeszcze bardziej. Jak odbijam na kolanie, to potem pół spodni obślinionych mam ![]() Gusia ![]() No, nadrobiłam, a teraz: Dzień dobry. Za oknem leje, całą noc lało. Niby noc nie najgorsza, bo karmienie 21:30, 2:00, 6:00, ale pobudki już 1:30, 2:00, 4:00, 6:00 - na szczęście system pobudka - smok - przytulenie - spanie działał, plus karmienie o 2 i 6. Całkiem nienajgorzej. Od 6 nie śpię, bo była katastrofa. Wszystko w kupie, Edzik pod kran i pranie (w ręku, nie mam pralki na działce ). W życiu tego pajaca nie dopiorę... Ale chyba mu ulżyło, bo śpi teraz ładnie.Idę się koło niego położyć. Pewnie nie zasnę, bo mi ósemka wychodzi i boli jak jasna cholera, ale może chociaż książkę poczytam. Tylko już głodna jestem. Edit: Oooo, idą bąki. Ale chyba śpi dalej...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-07-06 o 07:31 |
|
|
|
#98 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry z rana
![]() Czizas kiedy mi się dziecko naprawi nooo? ![]() Wczoraj po 22 jeszcze się kilka razy budziła, później pobudka o 3, zjadła i usypiałam ją 45 min po czym otworzyła oczy i zaczęły się harce, najpierw zabawa w łóżeczku, później stękanie i usypianie aż do 5 a pobudka 6:30 Standardowo idę więc nażłopać się kawy aby nadrobić wczorajszy dzień. Cytat:
![]() Grazinku w drugim poście możesz dodać link do tej tabeli ze skokami: Skoki Rozwojowe No i słusznie, bo to świetny wynik ![]() Cytat:
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Przepraszam, ze wczoraj tak tylko wpadlam ale mala tak plakala od 18-stej, ze juz na glowie stawalam, a wieczorne karmienie po kapieli to w ogole koszmar jakis, wycie na cale osiedle, potem pobudka po pol godzinie od zasniecia, smoczek i na szczescie zasnela. w nocy ok, pobudka o 1:30 ale na zabawe, wiec dalam smoka i zasnela(obudzil ja taki jednorazowy placz przez sen) potem jedzenie o 3-ciej i 6:45 przy czym o 6:45 to wstalam bo TZ spanikowany wstawal bo budzik mu nie zadzwonil a najczesciej i tak ja karmie o tej porze wiec sie juz budzi a tu patrzymy mala sie bawi w lozeczku i cieszy buzke do karuzelki, wiec zaczelam ja karmic, troche sie rzucala, ale bez placzu i pojadla 15 minut po czym stekanie i poszla wielka kupa, po czym dojadla jeszcze z 7-8 minut z drugiej U i ulala. teraz bawila sie w lozeczku patrzac na karuzelke, ale teraz juz marudzi wydajac z siebei takie zalosne pojekiwania bo pewnie spiaca. ja sama nie wiem co jej jest..dzwonilismy wczoraj do znajomej TZta pediatry i powiedziala, ze moze jej mleczko nie smakuje bo cos jem co jej nie podchodzi albo ze wzgledu na @. ze moga to byc gazy, ale wtedy by w nocy tez sie bardziej wila, i ze ucho trzeba sprawdzic czy to nei ucho ja boli. najsmutniejsze co powiedziala, to to, ze czasami kobiety niestety przestaja produkowac wystarczajaca ilosc pokarmu i dzieciom leci wolno i zbyt malo i zebym sprobowala dac butle.. chyba pojedziemy dzisiaj do jakiegos pediatry zeby ja obejrzal, bo w weekend jedziemy ze znajomymi za miasto do chatki takiej i sie boje jak tak biedna bedzie plakac ![]() teraz tez maruder, spanie nie, raczki tylko, nic inne niet. chcialam wam odpisac ale widze ciezko bedzie. Wyje ![]() bede pozniej..eh |
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Leje jak cholera a my musimy skoczyc do centrum handlowego po jakies pajace do spania. Moze cos fajnego na przecence sie trafi ![]() matallewarna okupane pajace polecam wanisza, nawet zaschniete mi9 sprało Co robisz z wiszącą częścią chusty? owijasz w okół pasa?
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
obdzwonilam chyba 5 centrum medycznych prywatnych i nigdzie nie maja miejsca dopiero w przyszlym tygodniu! wiecej pediatrow prywatnie nie ma!
moge przyjsc na takie pogotowie dzieciece sa takie godziny drop-in, ale otwarte do 15:30. wiec musze teraz zaraz leciec. Mala dalej marudzi a ja bym sie chociaz wykapala... nie wspominajac o umyciu zebow... |
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka ja też mam teraz 75B w porywach, ale jakoś chyba bym musiała nakryć swoim ciałem małą żeby jej prawego cycka wcisnąć na lewym boku
![]() za bioderkalistopadowa też chcę na solarium !!!!!! gratulacje zrzucnej wagi ![]() aga_pe moja też się ślini strasznie, ale to taki okres, gruczoły zwiększają produkcję pamiętam jak Zosia się tak zaczęła ślinić, myślałam że już zęby idą, a pierwszy ząb wyszedł jej gdzieś koło 7-8miesiąca (i tak czekaliśmy chyba z 5 miechów na zęba, bo przecież się ślini )Dzień dobry dziś szczepienie ![]() nocka fajna bo jedna pobudka 0 2:30 a później już 7 zasnęła o 19:30 ale to dlatego, że wczoraj miała jedną drzemkę ok 4h, a później spała już tylko 25min na spacerze ... i teraz nie wiem, czy lepiej jak śpi w nocy a w dzień nie, czy lepiej jak śpi w dzień a w nocy dwie pobudki ![]() bo ewidentnie sprawdza się teoria, że jak mniej śpi w dzień to dłużej w nocy wczoraj nawet marudna za bardzo nie była .... jakbym jej bardziej dopomogła to by spała więcej w dzień ... tylko czy to robić ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- anula zapomniałam Ci napisać, że u nas też się zaczyna jakiś cyrk z karmieniem, mała je tylko z jednego cyca a jak podaje drugi to się zaczyna rzucać, pluć, dławić itp ... nie wiem o co jej chodzi ... już parę razy tak było ... może mają teraz jakiś zmniejszony apetyt bo chcą świat oglądać a nie wisieć na UU ![]() dla mnie ta rada z butelką mm jest bez sensu, skoro mała Ci przybiera, chyba że przyzwyczaiła się do picia z butli .... a ściągnij mleko i podaj w butli, czy wtedy też będzie płakać ??? |
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
U nas nocka też w miarę. Jedzenie o 1 i 5. Nie zawsze tak się da wstrzelić, aby tylko jedna pobudka była. Od 5 Pepe nie spał, na szczęście bardzo nie marudził i pospaliśmy trochę z TŻ. Przed chwilą TŻ go uspał, to może troche pośpi Pepe też się ślini, ale gdzieś czytałam, że to normalne. Ostatnia kupa była w poniedziałek , więc dzisiaj znowu będziemy zaklinać Ktoś stęka za ścianą Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-07-06 o 10:43 |
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
daisy dziękuję, ze chociaż Ty jedna cokolwiek mi napisałaś na moje pytania
wiem, ze nie pisze tu zbyt często, ale po pierwsze nie mam za bardzo czasu, a po drugie jesteście tu takie zżyte, ze cieżko jest sie wbić w rozmowy... ale byłoby naprawdę miło, gdyby chociaż czasami ktoś odniósł sie też i do moich postów ![]() u nas noc super, spanie od 20 do 2.30, a pózniej juz pobudka o 6.30 i niestety od tego czasu juz marudzenie ![]() no i musze leciec.... |
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wpadam na chwilę póki mąż zajmuje się Tymusiem. Nocka była w miarę z dwoma albo trzema pobudkami, co u nas jest dobrym wynikiem ![]() Cytat:
![]() Moniqac ![]() Andziot, powodzenia na szczepieniu Ja idę jutro
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Ide karmić głodomorka
. Miłego dnia dziewczyny.Zajrze potem. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-07-06 o 10:44 |
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Od rana mega kolka
Czy ja mogę viburcol tak co dzień aplikować Małej???? Pomóżcie Andziotku, trzymam kciuki za szczepienie
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-07-06 o 09:26 |
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane
moje dziecko juz druga nocke przespalo z nami w lozku ma takie bole brzuszka na te kupki steka ,kwili ,zal mi jej na koniec zawsze laduje z nami,to chyba zle??!!boje sie ,ze sie przyzwyczai przy cycku kolo nas to po chwili spi a tak sama to nie ma mowy,a moze juz cwaniaczek sie przyzwyczail ped iatra mi mowila,ze dzieci po 3msc.sie przyzwyczajaja,jak to jest naprawde??A mam pytanko do Was powiedzcie mi,czy Wy dawalyscie od poczatku wode do picia dla dzidziusiow??Jak ja wychodzilam ze szpitala to lekarz zabronil powiedzial ,ze wystarczajace jest mleko matki czesto wydaje mi sie,ze przy tych goraczkach malutkiej chce sie po prostu pic??!!
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie zaszkodzi |
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
Moriaojj Igunia
daj mamie pospac w nocy!!!moja wczoraj od poludnia dala nam popalic,w nocy spala bo juz chyba padla z tego zmeczenia
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Witam
meldujemy się w nowym watku, brak mi czasu,moja kruszynka ostatnio bardzo marudzi. Chcieliśmy sie przywitać i zmykamy
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się witam w nowym wątku, choć to juz 4 strona
. Czytałam wczoraj, ale jakoś się nie wbiłam w rozmowę. Pogoda u nas ładniejsza, więc więcej czasu spędzamy na dworze, choć dziś znów się zachmurzyło. Zuzia dalej grzeczna, a ja odkryłam czemu jest taka głodna. Okazało się, że to ja niedobra matka głodzę dziecko |
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny sms od gusi
Pisze jeszcze raz,bo nie nie dostałam raportu,ze doszło.Niunia jest z nami od 6:06.Miałam CC,ale w zamian dostałam 51cm i 3,5 kg miłosci,wysłałam tez mms do daisy,ale niestety nie wiem czy doszedł.buziaki. ![]() ![]() gusia serdecznie gratuluje,niech Nadusia rosnie zdrowo.. ![]()
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
właśnie miałam pisać o Gusiaczku naszym! Dostałam smska od Daisy, ale Ona w drodze do pediatry i nie ma jak napisać Mmsa pewnie potem wklei![]() Potwierdzam! Szczęście Gusiaczka jest już na świecie! Gratulacje i szybkiego powrotu do domu! Zdrówka dla Gusi i Naduni ![]() dobra, idę po kawę i nadrabiam Was
|
|
|
|
#117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mojej corce cos sie poprzestawialo obudzilasie na papu o 3.30 i do 5 nie spala ![]() to chyba skok rozwojowy 12 tygodnia |
|||
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje Gusia!!!!
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Gusia
gratulacje !!!wczoraj mowilam ze sie skonczy na cc ![]() dzien dobry kobitki, milego dnia Wam zycze, my jedziemy na przesiewowe badanie sluchu bo pierwsze ma niepewny wynik - mam nadzieje, ze nie mam gluchego dziecka... |
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

to super ci spadlo

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
daj mamie pospac w nocy!!!moja wczoraj od poludnia dala nam popalic,w nocy spala bo juz chyba padla z tego zmeczenia