|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
padam.
zjadła 80 ml bebika dostała smoka i lezy, niech spi choc godziny ![]() a ja probuje cos sciagnąć, ale UU miekkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
No dobra, wiecie co bede teraz robic?
Ide rozpakowac zmywarke. Do zobaczenia za dwa tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Mimbi
moze tym razem szybciej Ci pojdzie ze zmywara ![]() Cos mi mowi, ze u Gusi na cc sie skonczy ![]() Ide pod prysznic - w koncu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaka musi być pakowna ![]() .......... Eweska, super info ![]() Martynka, po odpadnięciu kikuta też u Izki pozostało takie brązowe (zaschnięta krew chyba) - położna kazała jeszcze przez 3 dni odkażać octeniseptem i delikatnie oczyszczać patyczkiem do uszu Spice, to ciemieniucha ![]() ![]() Gusia, pewnie masz już ślicznotkę w ramionach ![]() ![]() a ja miałam fajny dzień - byłam w solarium, 8 minutek (w ciepełku poczułam się jak na wczasach ![]() ![]() ![]() ![]() i dzisiaj się zważyłam... no i do osiągnięcia mojej wagi wyjściowej zostało mi już 8 kg, niby dużo...no ale jako że przytyłam w ciąży 25 kg ![]() ![]() ![]() ![]() aha- pogodziłam się z Tż-tem i ...skakanką ![]() Buziaki, dobrej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Gusia juz na pewno malenstwo tuli.
A ja wlasnie skonczylam mleko sciagac na noc. Tragedia. Chyba nigdy nie poloze sie spac o normalnej porze. |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja gdzies 21-22kg i zostalo 8,5kg witamy sie z rana powiedzcie mi czy wasze maluchy tez sie tak slinia? u nas jest masakra, malemu slina kapie z buzi ![]() noc spokojna, szybkie mleko 06:20, a teraz zabawa daisy gusia nie pisala?
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Grazin To widzę, że u nas z karmieniem podobnie. Ostatnio 8 razy Edzik je
![]() daisy Spoko, mi komórka wypadła z większej wysokości. Miałam potem straszne wyrzuty sumienia, ale Edzik popłakał 5 minut i zasnął, nic się nie działo i nawet guza nie miał... O ile upadł Ci telefon na kość, to nic się nie dzieje. anula Edzik jak w nocy zaspany, to też nie wyje. Co więcej, jak karmię na stojąco i bujam, to też nie wyje ![]() enchant Ty się nie odchudzaj, tylko ruszaj i zdrowo odżywiaj, bo naprawdę możesz stracić pokarm. Nie przesadzałabym z tym "wszystko jeść", ale na pewno więcej niż przed karmieniem (potrzebujesz ok. 500 kcal więcej, żeby Gabi wykarmić) mamaoptymistka Ja jestem ciastkoholiczką - co prawda jem tylko biszkopty, ciasteczka maślane itp., ale to wystarcza... Waga stoi w miejscu. A ja chcę jeszcze 6 kg mniej... Grazin, MoniaK Ja nawet szukałam, czy w Polsce takiej Tracy nie ma ![]() ![]() mamaoptymistka Dobre z tym prawym cycem na lewym boku. U nas ryk przy przekładaniu na drugą stronę, może spróbuję ![]() A karmnik polecam Alles (mama Mama Cubana i Bianca - oba fajne). mimbi Ale wiesz, z każdą zmywarką nabierasz wprawy ![]() Dobrze, że u nas zmywarkę obsługuje TŻ ![]() aga_pe Tak, a nawet jeszcze bardziej. Jak odbijam na kolanie, to potem pół spodni obślinionych mam ![]() Gusia ![]() No, nadrobiłam, a teraz: Dzień dobry. Za oknem leje, całą noc lało. Niby noc nie najgorsza, bo karmienie 21:30, 2:00, 6:00, ale pobudki już 1:30, 2:00, 4:00, 6:00 - na szczęście system pobudka - smok - przytulenie - spanie działał, plus karmienie o 2 i 6. Całkiem nienajgorzej. Od 6 nie śpię, bo była katastrofa. Wszystko w kupie, Edzik pod kran i pranie (w ręku, nie mam pralki na działce ![]() Idę się koło niego położyć. Pewnie nie zasnę, bo mi ósemka wychodzi i boli jak jasna cholera, ale może chociaż książkę poczytam. Tylko już głodna jestem. Edit: Oooo, idą bąki. Ale chyba śpi dalej...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-07-06 o 06:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry z rana
![]() Czizas kiedy mi się dziecko naprawi nooo? ![]() Wczoraj po 22 jeszcze się kilka razy budziła, później pobudka o 3, zjadła i usypiałam ją 45 min po czym otworzyła oczy i zaczęły się harce, najpierw zabawa w łóżeczku, później stękanie i usypianie aż do 5 a pobudka 6:30 ![]() Standardowo idę więc nażłopać się kawy aby nadrobić wczorajszy dzień. Cytat:
![]() Grazinku w drugim poście możesz dodać link do tej tabeli ze skokami: Skoki Rozwojowe No i słusznie, bo to świetny wynik ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Przepraszam, ze wczoraj tak tylko wpadlam ale mala tak plakala od 18-stej, ze juz na glowie stawalam, a wieczorne karmienie po kapieli to w ogole koszmar jakis, wycie na cale osiedle, potem pobudka po pol godzinie od zasniecia, smoczek i na szczescie zasnela. w nocy ok, pobudka o 1:30 ale na zabawe, wiec dalam smoka i zasnela(obudzil ja taki jednorazowy placz przez sen) potem jedzenie o 3-ciej i 6:45 przy czym o 6:45 to wstalam bo TZ spanikowany wstawal bo budzik mu nie zadzwonil a najczesciej i tak ja karmie o tej porze wiec sie juz budzi a tu patrzymy mala sie bawi w lozeczku i cieszy buzke do karuzelki, wiec zaczelam ja karmic, troche sie rzucala, ale bez placzu i pojadla 15 minut po czym stekanie i poszla wielka kupa, po czym dojadla jeszcze z 7-8 minut z drugiej U i ulala. teraz bawila sie w lozeczku patrzac na karuzelke, ale teraz juz marudzi wydajac z siebei takie zalosne pojekiwania bo pewnie spiaca. ja sama nie wiem co jej jest..dzwonilismy wczoraj do znajomej TZta pediatry i powiedziala, ze moze jej mleczko nie smakuje bo cos jem co jej nie podchodzi albo ze wzgledu na @. ze moga to byc gazy, ale wtedy by w nocy tez sie bardziej wila, i ze ucho trzeba sprawdzic czy to nei ucho ja boli. najsmutniejsze co powiedziala, to to, ze czasami kobiety niestety przestaja produkowac wystarczajaca ilosc pokarmu i dzieciom leci wolno i zbyt malo i zebym sprobowala dac butle.. chyba pojedziemy dzisiaj do jakiegos pediatry zeby ja obejrzal, bo w weekend jedziemy ze znajomymi za miasto do chatki takiej i sie boje jak tak biedna bedzie plakac ![]() teraz tez maruder, spanie nie, raczki tylko, nic inne niet. chcialam wam odpisac ale widze ciezko bedzie. Wyje ![]() bede pozniej..eh |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Hej
Leje jak cholera a my musimy skoczyc do centrum handlowego po jakies pajace do spania. Moze cos fajnego na przecence sie trafi ![]() matallewarna okupane pajace polecam wanisza, nawet zaschniete mi9 sprało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
obdzwonilam chyba 5 centrum medycznych prywatnych i nigdzie nie maja miejsca dopiero w przyszlym tygodniu! wiecej pediatrow prywatnie nie ma!
moge przyjsc na takie pogotowie dzieciece sa takie godziny drop-in, ale otwarte do 15:30. wiec musze teraz zaraz leciec. Mala dalej marudzi a ja bym sie chociaz wykapala... nie wspominajac o umyciu zebow... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka ja też mam teraz 75B w porywach, ale jakoś chyba bym musiała nakryć swoim ciałem małą żeby jej prawego cycka wcisnąć na lewym boku
![]() ![]() listopadowa też chcę na solarium !!!!!! gratulacje zrzucnej wagi ![]() aga_pe moja też się ślini strasznie, ale to taki okres, gruczoły zwiększają produkcję ![]() pamiętam jak Zosia się tak zaczęła ślinić, myślałam że już zęby idą, a pierwszy ząb wyszedł jej gdzieś koło 7-8miesiąca ![]() ![]() Dzień dobry dziś szczepienie ![]() nocka fajna bo jedna pobudka 0 2:30 a później już 7 zasnęła o 19:30 ale to dlatego, że wczoraj miała jedną drzemkę ok 4h, a później spała już tylko 25min na spacerze ... i teraz nie wiem, czy lepiej jak śpi w nocy a w dzień nie, czy lepiej jak śpi w dzień a w nocy dwie pobudki ![]() bo ewidentnie sprawdza się teoria, że jak mniej śpi w dzień to dłużej w nocy wczoraj nawet marudna za bardzo nie była .... jakbym jej bardziej dopomogła to by spała więcej w dzień ... tylko czy to robić ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- anula zapomniałam Ci napisać, że u nas też się zaczyna jakiś cyrk z karmieniem, mała je tylko z jednego cyca a jak podaje drugi to się zaczyna rzucać, pluć, dławić itp ... nie wiem o co jej chodzi ... już parę razy tak było ... może mają teraz jakiś zmniejszony apetyt bo chcą świat oglądać a nie wisieć na UU ![]() dla mnie ta rada z butelką mm jest bez sensu, skoro mała Ci przybiera, chyba że przyzwyczaiła się do picia z butli .... a ściągnij mleko i podaj w butli, czy wtedy też będzie płakać ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() U nas nocka też w miarę. Jedzenie o 1 i 5. Nie zawsze tak się da wstrzelić, aby tylko jedna pobudka była. Od 5 Pepe nie spał, na szczęście bardzo nie marudził i pospaliśmy trochę z TŻ. Przed chwilą TŻ go uspał, to może troche pośpi ![]() Pepe też się ślini, ale gdzieś czytałam, że to normalne. Ostatnia kupa była w poniedziałek ![]() ![]() Ktoś stęka za ścianą ![]() Miłego dnia dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-07-06 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
daisy dziękuję, ze chociaż Ty jedna cokolwiek mi napisałaś na moje pytania
![]() wiem, ze nie pisze tu zbyt często, ale po pierwsze nie mam za bardzo czasu, a po drugie jesteście tu takie zżyte, ze cieżko jest sie wbić w rozmowy... ale byłoby naprawdę miło, gdyby chociaż czasami ktoś odniósł sie też i do moich postów ![]() u nas noc super, spanie od 20 do 2.30, a pózniej juz pobudka o 6.30 i niestety od tego czasu juz marudzenie ![]() no i musze leciec.... |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wpadam na chwilę póki mąż zajmuje się Tymusiem. Nocka była w miarę z dwoma albo trzema pobudkami, co u nas jest dobrym wynikiem ![]() Cytat:
![]() Moniqac ![]() Andziot, powodzenia na szczepieniu ![]() ![]()
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Ide karmić głodomorka
![]() Zajrze potem. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-07-06 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Od rana mega kolka
![]() ![]() Czy ja mogę viburcol tak co dzień aplikować Małej???? Pomóżcie ![]() Andziotku, trzymam kciuki za szczepienie ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-07-06 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane
![]() moje dziecko juz druga nocke przespalo z nami w lozku ![]() ![]() ![]() A mam pytanko do Was powiedzcie mi,czy Wy dawalyscie od poczatku wode do picia dla dzidziusiow??Jak ja wychodzilam ze szpitala to lekarz zabronil powiedzial ,ze wystarczajace jest mleko matki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie zaszkodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Moriaojj Igunia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Witam
meldujemy się w nowym watku, brak mi czasu,moja kruszynka ostatnio bardzo marudzi. Chcieliśmy sie przywitać i zmykamy
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Ja też się witam w nowym wątku, choć to juz 4 strona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny sms od gusi
Pisze jeszcze raz,bo nie nie dostałam raportu,ze doszło.Niunia jest z nami od 6:06.Miałam CC,ale w zamian dostałam 51cm i 3,5 kg miłosci,wysłałam tez mms do daisy,ale niestety nie wiem czy doszedł.buziaki. ![]() ![]() gusia serdecznie gratuluje,niech Nadusia rosnie zdrowo.. ![]() ![]()
#116 |
Zakorzenienie
|
Hej!
właśnie miałam pisać o Gusiaczku naszym! Dostałam smska od Daisy, ale Ona w drodze do pediatry i nie ma jak napisać ![]() ![]() Potwierdzam! Szczęście Gusiaczka jest już na świecie! Gratulacje i szybkiego powrotu do domu! Zdrówka dla Gusi i Naduni ![]() dobra, idę po kawę i nadrabiam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mojej corce cos sie poprzestawialo obudzilasie na papu o 3.30 i do 5 nie spala ![]() to chyba skok rozwojowy 12 tygodnia |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje Gusia!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Gusia
![]() wczoraj mowilam ze sie skonczy na cc ![]() dzien dobry kobitki, milego dnia Wam zycze, my jedziemy na przesiewowe badanie sluchu bo pierwsze ma niepewny wynik - mam nadzieje, ze nie mam gluchego dziecka... |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.