Wyjazd na wakacje... - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-13, 14:40   #91
jagodowa90
Raczkowanie

Dot.: Wyjazd na wakacje...

Rodziców trzeba sobie wychować. Nie są żadnym góru, żeby mówić co ma robić 20 letnia kobieta. Co z tego, że się jest na uch utrzymaniu? Ja odebrałabym to jako wypominanie.

Albo się stawia na swoim albo dalej żyje pod kloszem i nie marudzi, że jest źle.
jagodowa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 16:38   #92
33owieczka
Zadomowienie

Co do wyjazdu, może rodzice nie mają w pełni do Ciebie zaufania (bądź do Twojego partnera) i dlatego nie chcą Was razem puścić?
Jestes juz dorosła, sama na wyjazd zarobiłaś, dlaczego nie miałabys jechac?

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
"Monika nie jest zwolennikiem kary śmierci"
Cytat
Cytat:
Monika jest zwolenikiem kary śmierci"

33owieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 19:47   #93
Maryteczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 33owieczka Pokaż wiadomość
Co do wyjazdu, może rodzice nie mają w pełni do Ciebie zaufania (bądź do Twojego partnera) i dlatego nie chcą Was razem puścić?
Jestes juz dorosła, sama na wyjazd zarobiłaś, dlaczego nie miałabys jechac?
Właśnie nie wiem co mogło spowodować ten brak zaufania. Zawsze byłam odpowiedzialna i cały czas zajmuję się najmłodszą siostrą z którą dzielę pokój.
Maryteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 20:45   #94
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryteczka Pokaż wiadomość
Właśnie nie wiem co mogło spowodować ten brak zaufania. Zawsze byłam odpowiedzialna i cały czas zajmuję się najmłodszą siostrą z którą dzielę pokój.

Rodzice chcą Cię chronić i podejmować za Ciebie wszelkie decyzje. Nie widzą w Tobie dorosłej, odpowiedzialnej kobiety. Pewnie zawsze byłaś grzeczną dziewczynką i się nigdy nie buntowałaś Przerabiasz teraz coś, co powinnaś przerobić jako nastolatka. Nie pozwalaj sobie na to i tak jak ktoś wyżej napisał, musisz w rozmowie przyjąć odpowiednią postawę, co nie będzie proste. Przypomina to sytuację mojego Tż w czasach jak się poznaliśmy, nie przyjechał do mnie w piątek, bo mama mu marudziła, że się często widujemy. On to zakończył ostro, ale raczej skutecznie, miesiąc wojny a potem znów kochany synuś, tylko już bez takich komentarzy (ale dalej nie jest idealnie).

Swoją drogą dlaczego MUSISZ mieszkać z rodzicami?

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 20:53   #95
Maryteczka
Raczkowanie

Muszę mieszkać z rodzicami bo studiuję dziennie dwa kierunki dziennie i to co zarobie w weekendy to niestety za mało nawet na wynajęcie pokoju.
Chłopak też studiuje dziennie i nie pracuje (ewentualnie jakieś prace dorywcze). U niego jest łatwiej bo ma swój własny pokój i nie ma takich rodziców.
Muszę załatwić sprawę w weekend bo cały czas mnie to męczy i nawet nie mogę w nocy spać. Jutro porozmawiam z babcią to może mi jakoś doradzi i wspomoże.
Stary 2011-07-13, 21:28   #96
Mahdab
Zakorzenienie

Na Twoim miejscu bym wzięła dziekanke na jednym kierunku i wyprowadziła się na rok. Uwierz, że przez ten rok by się wiele zmieniło. Ale ja lubię samodzielność

A teraz jaką masz sytuację w domu, rozmawiacie o tym wyjeździe?

Stary 2011-07-13, 21:41   #97
Maryteczka
Raczkowanie

Tak myślałam, żeby wziąć ale po dłuższym namyśle stwierdziłam, że lepiej skończyć licencjat z jednego kierunku i dopiero wtedy pomyśleć o wyprowadzce.
Teraz nie rozmawiamy na ten temat. Mama stwierdziła pewnie, że odpuściłam i nie pojadę nigdzie. Im później powiem tym mniej się nasłucham
Stary 2011-07-13, 21:44   #98
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Tak myślałam, żeby wziąć ale po dłuższym namyśle stwierdziłam, że lepiej skończyć licencjat z jednego kierunku i dopiero wtedy pomyśleć o wyprowadzce.
Teraz nie rozmawiamy na ten temat. Mama stwierdziła pewnie, że odpuściłam i nie pojadę nigdzie. Im później powiem tym mniej się nasłucham
Wiesz, powiesz w ostatniej chwili i wyjedzie jakbyś robiła coś złego. Nie bój się tego co robisz, weź byka za rogi
A kiedy wyjeżdżasz?

Stary 2011-07-13, 21:49   #99
Maryteczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Wiesz, powiesz w ostatniej chwili i wyjedzie jakbyś robiła coś złego. Nie bój się tego co robisz, weź byka za rogi
A kiedy wyjeżdżasz?
Wyjeżdżam na początku sierpnia więc mam jeszcze sporo czasu. Nie mam zamiaru mówić w ostatniej chwili a za jakieś pare dni. Myślę, że w weekend poruszę ten temat.
Stary 2011-07-13, 22:17   #100
Doncia90
Raczkowanie

to porusz ten temat napewno w weekend ja tez wiele razy szanujac mame i tak dalej nie chcac sluchac jej jeczenia dawalam sobie spokoj z poruszaniem jakiegos tematu i tchurzylam ale ba nie zamierzam zostac corusia mamuni bo moglabym zostac stara panna
Doncia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 22:25   #101
Maryteczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doncia90 Pokaż wiadomość
to porusz ten temat napewno w weekend ja tez wiele razy szanujac mame i tak dalej nie chcac sluchac jej jeczenia dawalam sobie spokoj z poruszaniem jakiegos tematu i tchurzylam ale ba nie zamierzam zostac corusia mamuni bo moglabym zostac stara panna
Pewnie też bym została starą panną. Ale jakie były akcje jak powiedziałam, że jesteśmy razem i to coś na serio... Przetrwałam to i teraz mam spokój i z chłopakiem mogę spokojnie spędzać czas. Ale też nie było łatwo
Stary 2011-07-13, 22:35   #102
Doncia90
Raczkowanie

heh ja do tej pory nie zapomne jak chcialam do mojego pierwszy raz pojechac na noc uuu ale byl sajgon ale jak przyjechal to powiedzial ze remont ma w domu i jego mamie potrzebna jest pomoc

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

oczywiscie to byl kit ze remont ale poprasilam mame mojego faceta by zadzwonila do mojej straszej i pochwalila mnie za pomoc ze nie spalismy razem a spalismy bo u niej mozna i pomoglo
Stary 2011-07-13, 22:53   #103
Maryteczka
Raczkowanie

Cytat:
heh ja do tej pory nie zapomne jak chcialam do mojego pierwszy raz pojechac na noc uuu ale byl sajgon ale jak przyjechal to powiedzial ze remont ma w domu i jego mamie potrzebna jest pomoc

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

oczywiscie to byl kit ze remont ale poprasilam mame mojego faceta by zadzwonila do mojej straszej i pochwalila mnie za pomoc ze nie spalismy razem a spalismy bo u niej mozna i pomoglo
To tak trochę nieuczciwe. Ja tak nie chcę kombinować chociaż mogłam powiedzieć, że jadę sama. Ciotka by mnie nie wydała. Ale to nie jest rozwiązanie. Chce jak człowiek, normalnie wyjechać
Stary 2011-07-13, 23:22   #104
Doncia90
Raczkowanie

nie namawiam do zlego to byl moj sposob na tamtejszy problem i zaden inny by nie zadzialal zrob tak zebys wakacje spedzila fajnie i uczciwie wzgledem swego sumienia ale wiesz troche sie postawic musisz
Stary 2011-07-13, 23:35   #105
Maryteczka
Raczkowanie

Cytat:
nie namawiam do zlego to byl moj sposob na tamtejszy problem i zaden inny by nie zadzialal zrob tak zebys wakacje spedzila fajnie i uczciwie wzgledem swego sumienia ale wiesz troche sie postawic musisz
Trochę muszę bo za długo byłam taką grzeczną córeczką. Tylko teraz cały czas myślę jak to dobrze rozegrać.
Stary 2011-07-13, 23:53   #106
Doncia90
Raczkowanie

nie wiem co ci poradzic moze po prostu powiedz od razu ze jedziesz+inne argumenty z forum i ze rozumiesz obawy ale obiecujesz ze wrocisz cala i zdrowa bez kinder niespodziankii zuc sie mamuni na szyje

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

a jak zacznie lamentowac daj buziaka i wyjdz sie przespacerowac by pomyslec czy tez ochlonac

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

ja czesto szlam z pieskiem na dwor gdy moja mam sie zacinala i w kolko powtarzala bez zadnego sensu te same teksty po powrocie juz ochlonela i bylo ok

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Stary 2011-07-13, 23:59   #107
Maryteczka
Raczkowanie

Wykorzystam te argumenty ale muszę je sobie pozbierać w jakąś logiczną całość i nie mam zamiaru zagłębiać się w ten temat. Dziękuję za wsparcie
Stary 2011-07-14, 00:02   #108
Doncia90
Raczkowanie

powodzenia
Stary 2011-07-14, 00:11   #109
Elfir
Zakorzenienie

przezyłaś awanture o chłopaka to przezyjesz o wakacje.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 01:09   #110
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:

A nasz wyjazd kosztuje sporo nas wyniesie (ponad tysiąc złotych) ale nie szkoda mi jakoś pieniędzy
Tak myślę o tym by zmienić rezerwacje na jeden pokój dwuosobowy... Koszty mniejsze i pewnie nam będzie wygodniej.
Ło matko, za 1000zł na osobę za 4 dni? Niemożliwe

A co do tematu... dorosła baba z Ciebie a dajesz się prawie w pampersa ubierać. Tupnij raz w życiu nogą, a nie wiecznie się na innych oglądasz - na dobre Ci to nie wychodzi, skoro nawet na wakacje nigdy nie pojechałaś. Ja pojechałam pierwszy raz sama, jak miałam 16 lat, więc dla mnie ta historia jest niepojęta
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 01:19   #111
Candy_lips
Zakorzenienie

Ja bym na Twoim miejscu nie pytała o zdanie... Wiem, może wyjdę na buntowniczkę, ale w końcu jesteś dorosła i pojedziesz jak chyba napisałaś za własne pieniądze. A wiem , co mówię, bo ja jestem osobą miłą, chyba dobrą, lecz jeśli chodzi o moje życie to nie daje nikomu nim kierować. Może i czasem rodzice jak byłam młodsza dobrze mi radzili , a ja ich nie słuchałam, ale chociaż nauczyłam się na własnych błędach.
A tak btw, 2 lata temu prawie byłam z moim chłopakiem na wakacje 5 lat w górach i nie miałam jeszcze 18 lat miałam niecałe 18 Rodzice bali się o mnie, ale powiedziałam im, że jadę, przecież nic mi się nie stanie - zrozumieli, bo wiedzieli, że ja jak kot i tak idę swoimi ścieżkami. Wprawdzie ostatnie wakacje ja i on nie byliśmy nigdzie i teraz w te wakacje też nie będziemy, tylko w mieście naszym heh ale to raczej z powodów finansowych, nie zarabiam, a on odkłada troszeczkę na coś. Mimo wszystko radzę Ci zacząć zarządzać swym życie,, wyjdzie Ci to na zdrowie

Co do cen, to ja jak byłam z moim 5 dni w górach to wydaliśmy chyba 200 zł pociągi, n a głowę 150 zł noclegi chyba za jedną osobę i na jedzenie itp chyba 200 zł - 300 zł na głowę. Rodzice nam dali pieniądze.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-07-14 o 01:27
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 09:29   #112
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Mnie z TŻem wyjazd w góry na tydzień kosztował po 600 zł. Ale może dlatego że to były Bieszczady a nie Zakopane...
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 12:05   #113
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Mnie z TŻem wyjazd w góry na tydzień kosztował po 600 zł. Ale może dlatego że to były Bieszczady a nie Zakopane...
Ja byłam kilka razy w Zakopcu i tydzień mnie kosztował niecałe 500zł - w tym transport z drugiego bieguna kraju i wcale nie wyliczałam sobie każdego grosza, co więcej byłam z 3 razy na stoku a tu tego nie będzie, bo lato

Może oni w Crocusie (****) śpią, tacy to pożyją
Stary 2011-07-14, 12:22   #114
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Ja byłam kilka razy w Zakopcu i tydzień mnie kosztował niecałe 500zł - w tym transport z drugiego bieguna kraju i wcale nie wyliczałam sobie każdego grosza, co więcej byłam z 3 razy na stoku a tu tego nie będzie, bo lato

Może oni w Crocusie (****) śpią, tacy to pożyją
To by się w sumie zgadzało, bo siostra ze Szwagrem za tygodniowy wypad w góry potrafią 2-3 tys. zostawić. Nie wiem jak oni to robią, ale czasem wydaje mi się że kompletnie nie szanują pieniędzy.
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 12:28   #115
Angel28
Rozeznanie

Jak masz swoje własne zarobione pieniądze i rodzice nic Ci na to nie dali to co im do tego ???Masz 20lat ty decydujesz a nie rodzice tym bardziej mama nie będzie Ci mówiła z kim ty możesz jechać a tym bardziej że jesteś za młoda.
Nie dali Ci grosza na wyjazd to nie powinni się wtrącać postaw kawę na lawę by najmniej ja bym tak zrobiła
mnie zeszłoroczny wyjazd do zakopanego kosztował niewiele bo nocleg za 7dniowy pobyt mój i tzta wyniósł 182zł pokój z łazienka i dostępem do wszystkiego a nie żałowaliśmy sobie i wyniosło nas w sumie wszystko ok 900zł a mamy auto na benzynę

Edytowane przez Angel28
Czas edycji: 2011-07-14 o 12:32
Angel28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 12:51   #116
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
To by się w sumie zgadzało, bo siostra ze Szwagrem za tygodniowy wypad w góry potrafią 2-3 tys. zostawić. Nie wiem jak oni to robią, ale czasem wydaje mi się że kompletnie nie szanują pieniędzy.
Jak mają, to ich sprawa, ale takie rozwalanie pieniędzy, szczególnie w górach jest nie w moim stylu po prostu. A akurat w tym przypadku dziwię się, bo sama autorka pisze, że trochę drogo, więc najwyraźniej nie jest to dla niej jak splunięcie. Dla mnie wyjazd w góry łączy się z całodniowymi wędrówkami, góralskim jedzeniem i kontaktem z przyrodą a nie z luksusami. No ale co kto lubi, są tacy co i do lasu jadą przyczepą z pozłacanym kiblem w środku
Stary 2011-07-14, 20:21   #117
Maryteczka
Raczkowanie

Cytat:
Noc w hotelu kosztuje 140 zł (ze śniadaniem) więc 700 zł, jedziemy pociągiem więc ok 200 zł, i w to jeszcze trzeba wliczyć obiady 100-150 zł, no i mój chłopak musi zjeść kolację więc dodatkowe pieniądze na to. Trzeba mieć również jakieś pieniądze na wejściówki

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

I jedziemy na 5 dni Niby mam dobry kontakt z mamą a nie potrafię z nią normalnie porozmawiać. Żebym wcześniej się tak stawiła to teraz nie miałabym problemów.
Stary 2011-07-14, 21:15   #118
Fubizka
Zakorzenienie

Nie no luz, jak kto woli Chciałam tylko uświadomić Ci, że 140 zł za noc to jest MEGA drogo. Ja nocowałam za 25-35 i to w niezłych warunkach.
Ale jak Ci to odpowiada, to spoko, po prostu nie wiem... Szkoda by mi było tyle na hotel wydać, wolałabym jechać na 2 tygodnie za tą samą kasę i jeszcze by mi zostało

Myślałam, że może nie zdajesz sobie sprawy z tego jak ceny stoją, skoro nigdy nigdzie nie jeździłaś... Ale jak Ci to pasuje, to ok
Stary 2011-07-14, 21:46   #119
Maryteczka
Raczkowanie

Moja ciotka z mężem tam jadą a sama nie chciałam się pierwszy raz wybierać. Na pierwszy wypad woleliśmy z kimś a że koleżanki nigdzie nie chciały więc taki układ pozostał. Wiem, że to jest drogo ale... lepsze to niż nic.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

A i dzisiaj rozmawiałam z babcią na temat wyjazdu. Strasznie mnie namawiała żebym nie zwracała uwagi na "starych zgrzeli" i korzystała z życia. Już nawet chciała wspomóc mnie finansowo. Starszy człowiek a ma zupełnie inne poglądy niż moja nie taka stara mama (ma 40 lat)...
Stary 2011-07-14, 21:47   #120
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Noc w hotelu kosztuje 140 zł (ze śniadaniem) więc 700 zł, jedziemy pociągiem więc ok 200 zł, i w to jeszcze trzeba wliczyć obiady 100-150 zł, no i mój chłopak musi zjeść kolację więc dodatkowe pieniądze na to. Trzeba mieć również jakieś pieniądze na wejściówki

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

I jedziemy na 5 dni Niby mam dobry kontakt z mamą a nie potrafię z nią normalnie porozmawiać. Żebym wcześniej się tak stawiła to teraz nie miałabym problemów.
o jaaa, nie dalabym tyle kasy za nocleg. Za te 140 mielibyscie 3-4 dni w pokoju goscinnym, a tez dobre warunki, tylko bez sniadania. Ja tam wole i tak sobie sama kupic i zjesc , bo nigdy nie wiadomo co podadza, a n a ca mialabym ochote akurat Ale ja to jestem w warunkach polowych wychowana, bo wiekszosc wakacji spedzilam pod namiotem, i to kocham. Swieze powietrze, spiew swierszcczy, zapach poranku.........i komary Dopiero po powr5ocie docenia sie kanape i telewizor

A po twoich opisach wydaje mi się, że pod trsasznym kloszem bylas wychowana. Nas prawde boicie pierwszy raz sami jechac na wakacje? przecież to nic trudnego. Wynajmujesz pokoj i tam mieszkasz. Jesz to co kupisz

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2011-07-14 o 21:50
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości