Odwołany slub 2 tyg przed - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 15:38   #91
zatracona
Raczkowanie

Dot.: Odwołany slub 2 tyg przed

Dziadek czuje sie lepiej na szczescie. Co do jego Babci nie moge zadzw bo nie ma tel... mieszka kilka km ode mnie ale ne pojade do niej poniewaz jego rodzice mogli by powiedziec ze na zwiady przyjechałam np nie wiem czego moge sie spodziewc dpo nich teraz. Ona z pewnoscia by sie ucieszyła. Co do kwestii fin. musze sie zastanwowic narazie nie mailam czasu w ferworze tych wydarzen szpitlanych. Co do jego pewnosci dla naszego zwiazku. Coz jego zachowanie slowa wzrok mowily ze kocha bardzo ze chce slubu. On calym soba staral sie i okazywal uczucia. Jego wzrok pelen uczucia ... nie wiem jak to mozliwe ze tak to odeszlo... moze jak bylam na tym badaniu wtedy sie wystarszyl zobaczyl ze wspolne zycie to nie randkowanie tylko i problemy z czasem moze zwyczajnie sie zlakł... nie dam sobie spokoju z zastanawianiem sie czemu to jest silniejsze ode mnie niestety. Problem w tym, ze jak spotkam kogos na swojej drodze i znow bede widziala ten zakochany wzrok gesty cokolwiek nie bede w to wierzyla, bo bede miala wrzenie ze zza rogu znow wyskoczy COS

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

co do zaleznosci miedzy nimi a naszymi bliskimi. Mi nie chodzilo zeby ze wzgledu na nich sie ozenil tylko o czas terazniejszy. Ze nawet nie wspomnial nie zapyta jak oni sie czuja. Moze nawet dotarla do niego wiesc o Dziadku. Czy to nie jest bezdusznosc? czy moze ja przeszadzam?
zatracona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 15:41   #92
zubi89
Zakorzenienie

Witam

Zatracona co tam u Ciebie?? Trzymasz się?? Coś się posunęło w Twojej sprawie??

Pozdrawiam

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 09:27   #93
zatracona
Raczkowanie

witajcie

pozbierałam sie z tego wszystkiego choc nie dawala mi ta syt spokoju do konca bo pamietam wyjatkowosc tego zwiazku na tle innych i caly czas mialam wrazenie ze w jakis sposob nie jest to zamknieta ksiega.Myslałam ze pewnie kiedys czka nas rozmowa o tym wszystkim. Ostatni czas mnie zaskoczyl On chc wrocic............. jestesmy po kilku rozmowach o tym co sie stalo. JESTEM ROZBITA . Nie bede podejmowala w najblizszym czasie zadnych dcyzji zycie pokaze co nas czeka. i CO Wy na to???
Stary 2011-08-04, 09:35   #94
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zatracona Pokaż wiadomość
witajcie

pozbierałam sie z tego wszystkiego choc nie dawala mi ta syt spokoju do konca bo pamietam wyjatkowosc tego zwiazku na tle innych i caly czas mialam wrazenie ze w jakis sposob nie jest to zamknieta ksiega.Myslałam ze pewnie kiedys czka nas rozmowa o tym wszystkim. Ostatni czas mnie zaskoczyl On chc wrocic............. jestesmy po kilku rozmowach o tym co sie stalo. JESTEM ROZBITA . Nie bede podejmowala w najblizszym czasie zadnych dcyzji zycie pokaze co nas czeka. i CO Wy na to???
Decyzje nalezy do Ciebie, ja raczej nie zaufalabym mu po raz drugi.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 09:43   #95
dawidowskasia
Zakorzenienie

jak uzasadnil odejście?

zrobisz jak zechcesz, ale sama widzisz,że na niego nie ma co liczyć. Wyobraź sobie nerwy przed następnym potencjalnym slubem
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 10:33   #96
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
witajcie

A jak uzasadnil swoje zachowanie?
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 11:31   #97
julianna-p
Wtajemniczenie

Cytat:
witajcie

no tak, malo Cie skrzywdzil
jak znam zycie pewnie wrocicie do siebie bo on to uzasadni "przerazeniem, zloscia, rozpacza, wielkoscia swego uczucia etc.", a Ty wciaz kochasz wiec...
moja rada na przyszlosc - kiedy znowu Cie zawiedzie pamietaj, ze nawet za 10 lat warto zaczac od nowa

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 15:33   #98
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
witajcie

Ja bym się bała. Tak po prostu. Daj sobie szansę, a nie jemu.

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 16:36   #99
zatracona
Raczkowanie

nie widze siebie w roli zony w najblizszym roku mniej wiecej
boje sie,ale nie kolejnego slubu z nim bo to jakby ma przepracowane tylko dalszego zycia za iles lat
nie wiem czy bylabym zdcydowana na wesele moze slub a pozniej imprza dla rodziny
nie chce sie spieszyc z tym nie chce bysmy teraz zostali para,powiedzialam mu ze niech nie mysli ze przyszedl powiedzial przemyslalemi bedzie ok bo jesli bedzie to za dlugi czas. Odparl ze wie liczy sie z tym ale jak ktos chce...
uzasadnił nie tym co wczesniej, ale wybaczcie nie chce sie tak uzewnetrzniac na forum...
czegopowinnam oczekiwac od nigo teraz??? plomiennych wyznan i kwiatów? spokojnej romowy i kontaktu przyjacielskigo? oboj doszlismy do wniosku ze powinnismy udac sie do psychologa
Stary 2011-08-04, 18:26   #100
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
boje sie,ale nie kolejnego slubu z nim bo to jakby ma przepracowane tylko dalszego zycia za iles lat
nie wiem czy bylabym zdcydowana na wesele moze slub a pozniej imprza dla rodziny
nie chce sie spieszyc z tym nie chce bysmy teraz zostali para,powiedzialam mu ze niech nie mysli ze przyszedl powiedzial przemyslalemi bedzie ok bo jesli bedzie to za dlugi czas. Odparl ze wie liczy sie z tym ale jak ktos chce...
uzasadnił nie tym co wczesniej, ale wybaczcie nie chce sie tak uzewnetrzniac na forum...
czegopowinnam oczekiwac od nigo teraz??? plomiennych wyznan i kwiatów? spokojnej romowy i kontaktu przyjacielskigo? oboj doszlismy do wniosku ze powinnismy udac sie do psychologa
Ja bym oczekiwała,ze nie pokaże mi się na oczy po tym jak mnie upokrzyl
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 18:36   #101
Konto usunięte

Cytat:
Odparl ze wie liczy sie z tym ale jak ktos chce...
Nie bardzo rozumiem. Oczekujesz porady, ale nagle postanowilas nie dzielic sie szczegolami?
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 19:22   #102
Merys
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28555232]Nie bardzo rozumiem. Oczekujesz porady, ale nagle postanowilas nie dzielic sie szczegolami?[/QUOTE]
No nie?
Czego masz od niego oczekiwac? Spokoju... No ale cos mi sie wydaje, ze pozwolisz mu wrocic.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 20:34   #103
julianna-p
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
No nie?
Czego masz od niego oczekiwac? Spokoju... No ale cos mi sie wydaje, ze pozwolisz mu wrocic.
no niestety widze to dokladnie tak samo, niestety autorka tematu od poczatku chciala powrotu i dosc jasne bylo, ze gdy koles zjawi sie na horyzoncie szybko wroca do siebie. obym sie mylila, ale mam wrazenie, ze za kilka lat (najpozniej) na wizazu pojawi sie nowy watek zatytulowany cos w ten desen, ale z dodatkowymi obciazeniami tematu w postaci dzieciaczkow

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
Stary 2011-08-05, 18:13   #104
Biedronilla
Zadomowienie

Cytat:

masakra!
Co jak co, ale tupetu to mu nie brakuje i pewności Twoich uczuć. Jakby nie był, to bałby się po czymś takim na oczy Tobie i Twojej rodzinie pokazywać w obawie, że psami go poszczują.
Swoją drogą to porażające, jak dalece można nie liczyć się z czyimiś uczuciami i poczyniać sobie do woli z radosnym przeświadczeniem, że i tak zostanie mi przebaczone.

W życiu nie zgodziłabym się na powrót kogoś, kto tak by mnie potraktował, poniżył w oczach rodziny i znajomych!
Biedronilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 09:18   #105
gosiaska
Zadomowienie

Czego oczekiwac od Niego ? Lepiej zastanów się czego oczekiwać od siebie samej- jakiejś szczypty honoru i samoposzanowana, wobec chamstwa które się szerzy na niespotykaną skalę. W każdym razie zrobisz jak uważasz ale pomyśl o tym.
Wiem że lęk przed samotnością jest silny ale nei daj się mu zmanipulować, a tym bardziej nie dawaj mu powodow do tego by myslał ze tak hop siup bez walki o Ciebie może na nowo wejśc w Twoje życie. Decyzja należy do Ciebie.
Pozdrawiam
Misja Wiedeń

Romantycznie:
Chuck&Blair, Blair&Chuck
have to be together
gosiaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 09:31   #106
zatracona
Raczkowanie

postawiłam w tym wszystkim na siebie. Teraz soba sie zajmuje o siebie dbam za kilka dni wyjezdzam na urlop a on... mamy kontakt . Jestm wobc niego spokojna, silna ale konkretna. Nie widze snsu byc rozhisteryzowana kobieta mowiaca co on takiego mi zrobil. Musze byc silna. Z pewnoscią jesli juz bylaby taka szansa ni wroci jak za dotknicim rozdzki i on o tym wie. Narazie nich sie zycie toczy swoim biegim. Ja cierpiałam niech on teraz pocierpi poczeka. A za jakis czas zobaczymy jak sie komu zycie ulozy.Jak cos komus jest pisane to to si wydarzy. Przeznaczenia sie nie oszuka. Moze ja niebawem zapoznam jakiegos ksiecia moze on zrezygnuje z dalszej walki. Czas bedzie tutaj dobra odp. Nawet jakbysmy wrocili do siebie to nie z leku przed samotnaoscia tylko z innych duzo wazniejszych powodów.... Nigdy bym nie była z kims bo boje sie byc sama....Tymczasm myslami jesetm juz w grecji...)) pozdr.
Stary 2011-08-22, 18:12   #107
dolinateczy
Raczkowanie

Zatracona, Dobrze, że zajmujesz się w końcu sobą. Szkoda, że tak spuściłaś po brzytwie koleżanki z forum. To twoje życie i nikt nie pcha ci się w nie z butami, to Ty wpuściłaś pełne empatii dziewczyny a teraz jakby zatrzaskujesz im drzwi przed nosem. To Twoje życie i rób z nim co chcesz, ale jeśli oczekujesz od kogoś pomocy i zrozumienia, to wykaż się zrozumieniem. Ja zerwałam tydzień przed ślubem i uważam że to było najlepsze co mogłam zrobić. Dziękuje Bogini za to, że dała mi w ostatnim momencie otrzeźwienie.
dolinateczy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 18:47   #108
201803290936
Konto usunięte

Niestety, ale jego zachowanie podchodzi mi pod jedno: zdradził, zaczęły go zżerać wyrzuty sumienia, zaczął się miotać (może nawet jakiś romans?) - stąd te dziwne zachowania, wręcz na granicy histerii. Tak, czy inaczej facet byłby dla mnie spalony.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 19:17   #109
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biedronilla Pokaż wiadomość
masakra!
Co jak co, ale tupetu to mu nie brakuje i pewności Twoich uczuć. Jakby nie był, to bałby się po czymś takim na oczy Tobie i Twojej rodzinie pokazywać w obawie, że psami go poszczują.
Swoją drogą to porażające, jak dalece można nie liczyć się z czyimiś uczuciami i poczyniać sobie do woli z radosnym przeświadczeniem, że i tak zostanie mi przebaczone.

W życiu nie zgodziłabym się na powrót kogoś, kto tak by mnie potraktował, poniżył w oczach rodziny i znajomych!
Sama bym tego lepiej nie napisała.
I mi też wygląda na to, ze autorka zezwoli na jego powrót, tylko co będzie jeśli po raz 3 (bo pisała, że 1,5 roku temu też było rozstanie) jej chłopak postanowi odejść, albo znów będzie się miotał i narażał ją i jej rodzinę na nerwy i wstyd?
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 11:00   #110
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Sama bym tego lepiej nie napisała.
I mi też wygląda na to, ze autorka zezwoli na jego powrót, tylko co będzie jeśli po raz 3 (bo pisała, że 1,5 roku temu też było rozstanie) jej chłopak postanowi odejść, albo znów będzie się miotał i narażał ją i jej rodzinę na nerwy i wstyd?
Do czterech razy sztuka? Do pięciu? Obstawiam, że takie - mniej lub bardziej spektakularne - szopki będzie odpierdzielał regularnie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 17:04   #111
julianna-p
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Do czterech razy sztuka? Do pięciu? Obstawiam, że takie - mniej lub bardziej spektakularne - szopki będzie odpierdzielał regularnie.
tez tak sadze, potem wspaniale powroty - w zaleznosci od wyczutych oczekiwan Zatraconej- w tonie namietnej milosci lub rozsadnej odbudowy... i to przekonujace podejscie, ze z nikim juz nigdy tak nie bedzie, w zasadzie wcale nie bedzie bo przeciaz jak moglaby sie z kims innym zwiazac. ten gatunek mezczyzny stanowczo powinien w koncu wymrzec

Stary 2011-08-29, 21:36   #112
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julianna-p Pokaż wiadomość
tez tak sadze, potem wspaniale powroty - w zaleznosci od wyczutych oczekiwan Zatraconej- w tonie namietnej milosci lub rozsadnej odbudowy... i to przekonujace podejscie, ze z nikim juz nigdy tak nie bedzie, w zasadzie wcale nie bedzie bo przeciaz jak moglaby sie z kims innym zwiazac. ten gatunek mezczyzny stanowczo powinien w koncu wymrzec

Oj tak
Szkoda tylko dziewczyny, bo sama zabiera sobie szansę na poznanie kogoś fajnego, dojrzałego, który wie czego chce od życia. I tkwi w tym chorym związku, ja rozumiem, że odkochać się jest cholernie trudno, ale widzi przecież, że nawet gdy facet wróci do niej, to tymi szopkami, które jej zaserwował przekreślił ich szanse na normalny związek, bez szarpania i ciągłej niepewności, co mu strzeli do łba.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 11:27   #113
zatracona
Raczkowanie

nie bylo mnie jakis czas bo bylam na urlopie,ktory udal sie suuper! a poza tymnie chce mi sie juz wracac do tematu chce to zamknac wszystko zostalo zrobione i powiedziane czas juz odpowiedni minal wiec chce to zakmnac. Dziekuje wszystkim za porady i wsparcie . Co do ex od miesiaca mamy kontakt ja nigdy do niego sie pierwszanie odezwałamnie chciałam spotkania on to inicjuje. Przegadalismy temat rozmawiamy spokojnie moje przypuszczenia okazały sie nietrafne, ale juz nie wazne teraz długo by pisac i rzba byłoby wracac do czasu kiedy ja latatemu go zostawiłam. W kazdym badz razie kontakt jest bo jakos trzeba bylo to wyjasnic, ale zycie toczy sie dalej i jego i moje oddzielnie. Jak to wszystcy mowia co ma byc to bedzie ja juznie walcze z losem a zajmuje sie soba .Jak nawet bysmymieli wrocic to i tak sie to stanie niby kierujemy swoim losem ale nie do konca... Moze zapoznam kogos chcoc nie szukam. Szczerez to jest mi dobrze teraz z tym jakjest pozdrawiam i mysle ze juz sie unie pojawie. Czas na nowy etap!
Stary 2011-09-06, 18:15   #114
dedede
Anna Ha

Mój kolega zrobił cos podobnego. Tylko że on się (po 3 miesiącach zagranicznej ucieczki) zreflektował i chciał wrócić. Ona mu jednak nie zaufała ponownie.
Gadałam z nim, chciałam to zrozumieć. On jest bardzo zaradnym życiowo facetem, pracowitym, dużo potrafi zrobić, jest z tych "w porządku" i świetny kumpel. W głowie mi się nie mieściło, że "taki facet" może zrobić coś tak absurdalnie dziecinnego ... uciec sprzed ołtarza? A jednak może ...
Jego argumenty: przestraszył się, spanikował, nagle dopadło go tysiąc wątpliwości, odwołał ślub i uciekł, bo nie wiedział co zrobić - tak bardzo w skrócie.
Minęły 2 lata, ona w między czasie związała się z kimś na stałe itd.. Tego też Ci życzę

Faceci bywają pokręceni, oni są z Marsa, nie sposób ich czasem zrozumieć ...

KOBIETO! ZAMKNIJ TEN ROZDZIAŁ I ŻYJ DALEJ, NIE ROZPAMIĘTUJ, SZKODA CZASU!

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

hehe, sorry, odkopałam nieaktualny wątek, przeczytałam tylko 1. stronę - to dobrze że już dobrze brawo!
dedede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 10:12   #115
tipsiara
Wtajemniczenie

uszy do góry, z jednej strony dobrze że odwołał slub niż mielibyście się rozwodzic.. Swoją droga mam kumpele, którą też facet zostawił przed slubem koleżanka długooo nie mogła się pozbierać, ale z pomocą przyszli przyjaciele

Edytowane przez tipsiara
Czas edycji: 2011-09-08 o 10:15
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 15:35   #116
kumat
Raczkowanie

nie wiem dlaczego , nic nikomu nie ujmując - gdy słyszę ze ludzie chodzą z sobą po 5-8lat to albo wóz albo przewóz ... i najczęściej szybciej się rozstają aniżeli na zawsze łączą.

w mojej rodzinie było podobny przypadek : bierzemy ślub czy się rozstajemy ? wszyscy naciskali , ona chciała a on nie. wreszcie był ślub a teraz są łzy

dobrze , że wszystko u Ciebie w porządku zatracona
trzymam kciuki

Edytowane przez kumat
Czas edycji: 2011-09-15 o 15:40
kumat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 11:37   #117
Angie_gg
Raczkowanie

Witam w klubie.
Ja w sobotę otrzymałam telefon, że ślubu nie będzie.
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 11:41   #118
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Witam w klubie.
Ja w sobotę otrzymałam telefon, że ślubu nie będzie.
Wspolczuje. Mam nadzieje, ze jakos sie trzymasz. Ta wiadomosc pewnie byla ciosem.
Dlugo byliscie ze soba?
Stary 2011-10-31, 11:47   #119
Angie_gg
Raczkowanie

6 lat, poszło w niepamięć....
A oni zachowują się, jakby odwołali randkę. W środę odwołujemy księdza.
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 12:25   #120
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
6 lat, poszło w niepamięć....
A oni zachowują się, jakby odwołali randkę. W środę odwołujemy księdza.
Czemu piszesz "oni"? Kogo masz na mysli?
Jak Twoj facet wytlumaczyl odwolanie slubu?

btw: moim zdaniem skoro to on wszystko odwoluje to niech on zajmie sie odkrecaniem imprezy. Dlaczego macie razem odwolywac ksiedza? Uwazam, ze wszystko powinno byc teraz na jego glowie skoro to on stworzyl taka sytuacje. Pomysl o tym .
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości