|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() fajnie, że tak krótko w szpitalu z porodem i bez nacinania Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Chyba nie chce sie ujawnic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/3267745/Kazdy...e-Westerplatte
Patrzcie jakie słodkie !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Oliwia chyba nie chce
![]() Ja nie lubię szarlotki , mój maż ją uwielbia ![]() ale nie wyślę go do Ciebie ![]() Co fasolka szparagowa i fasolka biała może wydziwiać z człowiekiem ![]() Buuuuuuuuuuu ! |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Też byłam za szarym, a mąż za czarno-szarym i jesteśmy w kropce
![]() Cytat:
![]() ![]() W tv nic ciekawego... zaczęła się "Szkoła uczuć" - znowu będę beczeć ![]() Jak sie uda to mąz mnie jutro zabiera na koncert Gienka Loski ![]() ![]() ![]() Widziałyście reklamę Must be the music? taki czarnoskóry chłopak śpiewa "Sen o Warszawie" , normalnie genialne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Żaneta, nie znam nikogo, kto nie lubi szarlotki
![]() ![]()
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja szparagową jadłam wczoraj wieczorem i widac nadal działa ![]() Trzeba uszanowac ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Nigdy nie jadłam na gorąco- a podobno po gorącym cieście brzuch boli ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I brzuch jakoś nigdy mnie nie bolał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Agulaabar aaaaa to takie rzeczy. Ja też chciałam iść na fotografię ale nie wiem czy dam radę, dziecko,praca i szkoła.Dasz? Myślałam o kursie, ale w sumie co on daje ?
Bo kurde jakbym miała iść dalej to tylko zaocznie... jakoś czarno to widzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Naprawde polecam! Wrzucasz do mikrofalówki, grzejesz, posypujesz cukrem pudrem, do tego gałka loda i ewentualnie bita smietana jak ktoś lubi - rewelka!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
Agulaaa na całym czarnym chyba będzie widać kazdą plamkę(mleczko,soczek a nawet ślinka).Tak mnie sie wydaje.
Dlatego lepiej szary albo właśnie mieszany. Edukuj się,edukuj!Koniecznie:ehe m: T.jedzie tirem do domu i znów mi zryje podwórko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co Ci daje kurs... satysfakcje, zaczerpniesz tematu, spodoba Ci się, zaczynasz sie rozwijać w tym kierunku, od czegoś trzeba zacząć ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ooooj bedzie wpier... za podwórko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie przypadła mi w ogóle smakowo. Mogę ją robić dla męża,bo ją uwielbia ale jej nie jadam ![]() Zdecydowanie wolę sernik pod każdą postacią ![]() Agadus się martwi o Ciebie, a mianowicie chodzi o to, że leżąc w szpitalu była dziewczyna w 36t ciaży - miała mały brzuch i okazało się że łożysko nie dostarczało w 1oo% pokarmu i dziecko nie rosło do tego miała mało wód płodowych.Odp jej, że u Ciebie wszystko w porządku ![]() Cytat:
i to jak ! Ufff ![]() Szarlotka na ciepło - robiłam ją będąc na praktyce. Zwykła szarlotka odgrzana w mikrofali albo w piekarniku + lody + bita śmietana. Jak ktoś ma słaby żołądek raz dwa poleci do wc, a jak ktoś nie ma to może jeść do woli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smacznego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
No nic uciekam kochaniutkie-dzisiaj pierwsza moja samotna noc w nowym mieszkaniu
![]() ![]() Do jutra.Pa. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Ponieważ ja dość długo prawie nie miałam pokarmu, więc niestety, ale już się trochę przyzwyczaiła. Mamy butelkę medeli z membraną więc o tyle, że nie dostaje z butli tak całkiem za darmo, ale wiadomo to i tak nie tak samo ciężko jak z piersi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
fajna praca
![]() ![]() [QUOTE=nerola;28272163]Rozpiszę Wam "plan zajęć" Izy na dziś: od wczoraj [QUOTE] zapracowana dziewczyna ![]() prześlij trochę spania dla mojego ![]() Cytat:
A skąd wiesz że się nie najada? Może to wiszenie to jest potrzeba bliskości, chce się do mamy przytulać i tyle... jeśli ci na wadze przyrasta to na pewno się najada mój też lubi przy cycu wisieć, ale po wadze widać że się najada...już ma 4 kg ![]() a powiem Wam jak mój TŻ mobilizował małego do jedzenia. Siadł przy nas i tłumaczy mu: "koleś, ile ty będziesz przy cycu leżał, co ty sobie myślisz? tata by też przy nim poleżał, pierwszy w końcu byłem" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Też nigdy w życiu nie miałam żadnych sensacji po cieście na ciepło, takim prosto z piekarnika
![]() ![]() Po popijaniu owoców czy ogórków też nigdy mi nic nie było. Nawet po jedzeniu surowego ciasta, tzn. w trakcie robienia, z miski czy garnka, choć mama mnie całe życie za to tępiła ![]() ![]() A szarlotka, makowiec i keks to ukochane ciast amojego męża. Dla mnie szarlotka to też jeden z numerów jeden. Za to my za sernikami nie przepadamy. Ja to jeszcze tak średnio, a on nawet do ust nie weźmie ![]()
#117 |
Zakorzenienie
|
Agulaabar właśnie widzisz mam cel --> j. niemiecki
![]() ![]() A tak poważnie, to czasami mam taką ochotę właśnie robić milion rzeczy na raz i wiem, że jak pracowałam to musiałam zrobić ponad normę coś aby siebie zaspokoić... dekorator wnętrz to fajnie brzmi...hmm ! a Ty co wybrałaś ?! i to mają być studia,policealna, kurs ? |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |||||
Zakorzenienie
|
PATIK GRATULACJE!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale CI długo śpi! ![]() Ja nerolciu, na musli, bo w lodówce się skończyło ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja na poczatku wybrałam kosmetologię, ale to nie było to, straciłam rok, ale przynajmniej dowiedziałam się czego chcę, teraz robię pedagogikę specjalną, i teraz trzeci rok no i wiem, że to jest to, co chcę w życiu robić ![]() Ja tez będę wyła razem z Tobą, bo też oglądam ten film. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Fajna, potwierdzam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
No i jeszcze ciężarną na sumieniu będę miec no......
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiecie co.... mam zachciankę... wielką zachciankę.... na białą kiełbasę z musztardą, w chrupiącej bułce..... typowo niemiecki przysmak... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.