The Voice of Poland - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 19:59   #91
Eroll
Wtajemniczenie

Dot.: The Voice of Poland

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2920300 6]
Adasiu Przytulasiu, zaśpiewać Tobie chcę
Że chociaż nie wyglądam, to o Panu śnię
O Twoich pięknych oczach i męskich ramionach
Zapukaj do mych drzwi Romeo a będę Twoja
[/QUOTE]
Haha, genialna jesteś

A ja nie wiem kogo bym wybrała... Chyba musiałabym się dłuuugo zastanawiać... Ciekawe jak Adaś by prosił
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 20:05   #92
ta_iwona
Rozeznanie

Ciekawe co byście zrobiły, gdyby Nergal o Was powiedział tak jak o tej dziewczynie z teatru Roma: "Mogłaby być moją żoną".
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 20:07   #93
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ta_iwona Pokaż wiadomość
Ciekawe co byście zrobiły, gdyby Nergal o Was powiedział tak jak o tej dziewczynie z teatru Roma: "Mogłaby być moją żoną".
Chyba nie chcesz wiedzieć...
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 20:11   #94
Aneczka91
Zakorzenienie

całkiem przyjemny program Będę oglądać.
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 20:14   #95
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aneczka91 Pokaż wiadomość
całkiem przyjemny program Będę oglądać.
Tak, przyjemny to odpowiednie słowo...
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 20:17   #96
blueskye
Rozeznanie

Cytat:
Kisiel w majtkach hehehe W sumie jestem w podobnym wieku jak ta dziewczyna

http://www.pudelek.pl/artykul/34833/..._milosnik_zla/
ale żenada...

Edytowane przez blueskye
Czas edycji: 2011-09-04 o 20:22
blueskye jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 20:30   #97
mivol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueskye Pokaż wiadomość
płytkie

Nie sądziłam że tyle fanek Nergala na wizażu, naprawdę jestem zaskoczona, a mnie trudno zaskoczyć

Ktoś wie ile będzie odcinków z ustalaniem składów? A potem live?
mivol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 21:54   #98
Ashaai
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2920300 6]Ale co, tak wszystkie? Ciekawe jaką ma rozpiętość ramion

Panie moje panie, tu trzeba grafik ustalić która i kiedy coby nerwów nie było

Adasiu Przytulasiu, zaśpiewać Tobie chcę
Że chociaż nie wyglądam, to o Panu śnię
O Twoich pięknych oczach i męskich ramionach
Zapukaj do mych drzwi Romeo a będę Twoja
[/QUOTE]

Podzielimy się jakoś bo inaczej chyba sobie włosy powyrywamy

Dogadamy się jakoś aby wszystkie były zaspo....zadowolone

Genialne!

Cytat:
Napisane przez House Pokaż wiadomość
Ja tam bym wolała Kozyrę od Nergala;p
Omg poważnie ?

Cytat:
No jak to co ? - "Adaś, to na co czekać!"- i za rękę do ołtarza. O sorry- do urzędu bo u niego z tym ołtarzem by chyba nie poszło

Program podoba mi się bardzo ze względu na jury ( i nie mam na myśli tylko Adama ). O ile nie lubiłam Ani Dąbrowskiej tak podoba mi się tutaj jej taki spokój, powaga i profesjonalizm. Piaska lubię- fajny facet. Kayah też fajna babka, super się bawi.
Stary 2011-09-05, 01:13   #99
Kloe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eroll Pokaż wiadomość
Właśnie te castingi to jakieś głupie są. Jak to jest Ci ludzie uczestniczą wcześniej w jakiś pre castingach i ich dopiero zapraszają do programu?

Musimy liczyć na to, że Adaś jest poligamistą

Co do występów. Muszę przyznać, pani z brzuszkiem najlepsza i ten koleś na samym końcu.
Tak, są pre castingi (z resztą chyba do każdego programu tego typu są, nie ma tak, że wszyscy stają przed jury od razu) i potem wybranych zapraszają.
Cytat:
Napisane przez House Pokaż wiadomość
No ja też mam słabośc do Adasia = ale tego z amerykańskiej wersji <3 I do jego głosu
Polska wersja jest również bardzo fajna Najbardziej polubiłam Anię Dąbrowską - i tak sobie myślałam ,że gdybym miała wybierać to raczej jej grupę <gdybym umiała śpiewać ;p> .Was chyba nie ma co o to pytać ,bo odpowiedz wydaje się być osobista
Ja tam bym wolała Kozyrę od Nergala;p
Ja tam lubię obu Adasiów .
Cytat:
Napisane przez mivol Pokaż wiadomość
płytkie

Nie sądziłam że tyle fanek Nergala na wizażu, naprawdę jestem zaskoczona, a mnie trudno zaskoczyć

Ktoś wie ile będzie odcinków z ustalaniem składów? A potem live?
Obstawiam, że będą 4, ale nie wiem, bo w amerykańskiej dotrwałam do 2 czy 3 odcinka, a dalej już mi się nie chciało. Z polską edycją będzie inaczej ;p .
Potem są jakieś bitwy między uczestnikami i połowa składu danego trenera odpada, a potem dopiero live (tak mi się wydaje z tego co zapamiętałam oglądając). Do tego jeszcze są castingi w internecie, jest kilka duetów, są to osoby, których nikt nie wybrał na przesłuchaniach, mają taką jakby 2 szansę, internauci mogli głosować i jutro (właściwie dzisiaj ) wyniki.
Kloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 01:51   #100
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

No nie, właśnie z ciekawości oglądnęłam ten program (nie liczyłam na nic ciekawego, ale planowałam przy tym zasnąć...) i tak mnie podjarał, że szok.

Na wstępie dodam, że jestem wielką fanką tego typu programów, ale na TVP zawsze dziadostwo leci(jedynie "tak to leciało" lubię ), a tu taki szok.

Formuła programu super, coś nowego.

Jury też spoko. Jedynia Dąbrowska mi nie przypadła do gustu jakaś taka nadąsana sztywniara
Piasek to taki plastuś sympatyczny. Kayah babka z jajem, widać, że bawi się w tym programie

A Adaś....
Czy ja muszę coś mówić?

Tak sobie myślę, że ja jakieś zboczenie mam chyba, bo w X factor leciałam na Czesia, W Must be the music na Sztabe, a tutaj na Nergala

Zaczęłam zastanawiac się czy aby na pewno wszytsko ze mną ok, ale widze, że nie jestem sama...

A zapomniałabym. Jedyne czego tego programowi brakuje to porywających uczestników, bo mnie porwał tylko ten ostatni gość śpiewający jak T. Turner i kobitka w ciąży.
(a ten gość to po prostu był ciekawy, inny, nie będę raczej fanką jego głosu)

Ta dziewczyna co płakała po występie i cos tam pojechała Piaskowi jakaś nie teges:/

Tak czy siak ja mam wrażenie, że to ustawiane jest jak nie wiem, bo dziwne, że każdy dostał po równo uczestników w każdej części

---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

A Fleczar dla mnie śpiewał strasznie na siłę :/
Nie mam nic do niego, ale jakoś ta pseudo rockowa barwa mi u niego nie pasi, tak jakby 'udawał' ją. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!

Edytowane przez wsiowy_gupek
Czas edycji: 2011-09-05 o 01:48
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 02:13   #101
Kloe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
No nie, właśnie z ciekawości oglądnęłam ten program (nie liczyłam na nic ciekawego, ale planowałam przy tym zasnąć...) i tak mnie podjarał, że szok.

Na wstępie dodam, że jestem wielką fanką tego typu programów, ale na TVP zawsze dziadostwo leci(jedynie "tak to leciało" lubię ), a tu taki szok.

Formuła programu super, coś nowego.

Jury też spoko. Jedynia Dąbrowska mi nie przypadła do gustu jakaś taka nadąsana sztywniara
Piasek to taki plastuś sympatyczny. Kayah babka z jajem, widać, że bawi się w tym programie

A Adaś....
Czy ja muszę coś mówić?

Tak sobie myślę, że ja jakieś zboczenie mam chyba, bo w X factor leciałam na Czesia, W Must be the music na Sztabe, a tutaj na Nergala

Zaczęłam zastanawiac się czy aby na pewno wszytsko ze mną ok, ale widze, że nie jestem sama...

A zapomniałabym. Jedyne czego tego programowi brakuje to porywających uczestników, bo mnie porwał tylko ten ostatni gość śpiewający jak T. Turner i kobitka w ciąży.
(a ten gość to po prostu był ciekawy, inny, nie będę raczej fanką jego głosu)

Ta dziewczyna co płakała po występie i cos tam pojechała Piaskowi jakaś nie teges:/

Tak czy siak ja mam wrażenie, że to ustawiane jest jak nie wiem, bo dziwne, że każdy dostał po równo uczestników w każdej części

---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

A Fleczar dla mnie śpiewał strasznie na siłę :/
Nie mam nic do niego, ale jakoś ta pseudo rockowa barwa mi u niego nie pasi, tak jakby 'udawał' ją. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi
A to nie jest tak, że mają określoną ilość osób, które mogą wybrać? W amerykańskiej chyba tez mniej więcej podobną ilość wybierali, chyba, że chodzi Ci o coś innego.
Kloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 10:44   #102
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kloe Pokaż wiadomość
Tak, są pre castingi (z resztą chyba do każdego programu tego typu są, nie ma tak, że wszyscy stają przed jury od razu) i potem wybranych zapraszają.
Tak, tak. Ale tu widać, że zapraszają profesjonalistów. W innych programach stawiali raczej na śmiech i przed jurorami stawiali się osoby, które nie specjalnie potrafią śpiewać

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Może akurat tak tylko w pierwszym odcinku się złożyło? Mi nie podoba się to, że oni siebie nawzajem widzą (jak już ktoś tutaj wspominał) i potem tłumaczą się: "Nie nacisnęłam, bo widziałam, że nacisnął już X i i tak będziesz w tym programie".
Stary 2011-09-05, 21:16   #103
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

Zobaczyłam z ciekawości i spodobało mi się. Nergal mnie pozytywnie zaskoczył a Ania wydaje sie dość wymajająca, wie czego chce

Czarna_Złośnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 21:36   #104
mircia14
Zakorzenienie

Bardzo podoba mi się poziom i formuła tego programu!
Nie ma głupich, pseudośmiesznych występów, tylko konkrety, talenty i dobre głosy.

Będę oglądać Kocham Anię Dąbrowską od dawna, Kayah pozytywnie mnie zaskoczyła, Piaska lubiłam zawsze, a Darski jest baardzo przystojny

Wielkie TAK
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 21:44   #105
mivol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kloe Pokaż wiadomość
Obstawiam, że będą 4, ale nie wiem, bo w amerykańskiej dotrwałam do 2 czy 3 odcinka, a dalej już mi się nie chciało. Z polską edycją będzie inaczej ;p .
Potem są jakieś bitwy między uczestnikami i połowa składu danego trenera odpada, a potem dopiero live (tak mi się wydaje z tego co zapamiętałam oglądając). Do tego jeszcze są castingi w internecie, jest kilka duetów, są to osoby, których nikt nie wybrał na przesłuchaniach, mają taką jakby 2 szansę, internauci mogli głosować i jutro (właściwie dzisiaj ) wyniki.
Ok, dzięki. Ciekawa jestem jaka będzie rola trenerów. Będą ich uczyć śpiewu, ruchu scenicznego czy tylko wybierać repertuar, zobaczymy
mivol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 23:10   #106
Sondrina
BAN stały

Jestem ciekawy, jaki repertuar wybierze Nergal
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 09:45   #107
Lady in Blue
Zakorzenienie

Jest gdzieś (oprócz strony TVP, na której napierw trzeba coś instalować) jeszcze dostępne video z występem dziewczyny, która fałszowała przy kawałku Bartosiewicz "Skłamałam"?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 19:05   #108
ta_iwona
Rozeznanie

http://nocoty.pl/title,Mam-Talent-wy...l?ticaid=6cfa2 Łeee
Stary 2011-09-06, 20:42   #109
anabelleJ26
Przyczajenie

Cóż, ten program ma jeszcze szansę się rozkręcić, poza tym 2mln widzów, to nie 50 osób, nie oszukujmy się . A po trzecie, ci ksieża biskupi, co tak na tego Nergala psioczą, nieświadomie robią mu krecią robote, w postaci darmowej reklamy ( Swoją drogą, nie rozumiem skąd te krzyki. Akurat z Darskiego jest taki "satanista", jak z papieża baletnica ) Więc nie zniechęcajmy się. A Program bardzo mi się podoba. Co do Adama, to ja od dluższego czasu podświadomie czułam, że on wcale nie jest taki straszny jak go co poniektórzy malują. I jak widać nie myliłam się .
PS: Przeglądając wasze wpisy tutaj, zaczynam sobie wyobrażać śmiech kolegów Adama z kapeli i z branży, bo jak tak dalej pójdzie to baby będą się do niego kleiły jak muchy . Mam tylko nadzieję, że obejdzie się bez pisków,
tych jego nowych "fanek".
anabelleJ26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 23:56   #110
sweetish
Zakorzenienie

Tytuł watku mozna równie dobrze zmienic na : Boooooooooooosze,. ale ten Nergal cudowny jest ! hahaah

Również jestem mile zaskoczona tym programem
denerwuje mnie Piasek- wrrr. ale ogólnie da się przeżyc Na pewno będę oglądać.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 01:14   #111
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Tytuł watku mozna równie dobrze zmienic na : Boooooooooooosze,. ale ten Nergal cudowny jest ! hahaah

Również jestem mile zaskoczona tym programem
denerwuje mnie Piasek- wrrr. ale ogólnie da się przeżyc Na pewno będę oglądać.
Dla mnie Piasek jest okay, ale za często klika w przycisk. Ja nie wiem, może za każdym razem jest "O Boże, ale on/ona fantastycznie śpiewa", ale jakąś w to wątpię. Podoba mi się, że Kayah i Nergal mają bardziej wysublimowany gust
Stary 2011-09-07, 16:09   #112
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Dla mnie Piasek jest okay, ale za często klika w przycisk. Ja nie wiem, może za każdym razem jest "O Boże, ale on/ona fantastycznie śpiewa", ale jakąś w to wątpię. Podoba mi się, że Kayah i Nergal mają bardziej wysublimowany gust
Oni wiedzą, czego szukaja.. mają konkretny gust muzyczny.. Kayah w stronę czarnych głosów, Nergal takich rockowych..
Dąbrowska pewnie szuka czegoś delikatnego, jazzowego, ale Piasek to chyba własnie klika na wszystko, co w miare ładne.. No nie wiem..

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 16:56   #113
Ashaai
Zakorzenienie

Co by nie było wątpliwości, zrobiłam małe statystyki :
Liczba występów: 13
Liczba naciśnięć przycisku każdego z jurorów:
- Kayah : 6
- Adaś : 5
- Piasek : 7
- Ania : 6

Mam nadzieję, że się nie pomyliłam nigdzie

Też mi się wydaje, że każdy szuka czego innego do swojej grupy. Piasek lekkich i przyjemnych głosów tak jak np. ta laska od "California King Bed". Kayah ciekawych głosów + mocnych i murzyńskich tak jak np. ta blondynka co mieszkała w Ameryce. Nergal szuka rockowych głosów ale na inne mocne głosy też się porywa, np. pani w ciąży. Ania poszukuje ludzi ciekawych, technicznie dobrych.
Stary 2011-09-08, 00:37   #114
Sondrina
BAN stały

Też mi się wydaje, że reszta sama wykonuje konkretny rodzaj muzyki i się go trzyma, a Piasek bierze różnie różniście, przez co potem może mu być ciężko pracować z takimi ludźmi...
Stary 2011-09-08, 01:22   #115
kaja_92
Wtajemniczenie

Zgłasza się kolejna fanka Nergala! ;>

Cytat:
Napisane przez spititout Pokaż wiadomość
Oo no, to też I jak podśpiewywał Kings of Leon ;D

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Może po prostu dziewczyny zbierzmy się, jedźmy na casting do The Voice, zaśpiewajmy, rozpłaczmy się i szukajmy pocieszenia w ramiona obłędnego Adasia Mi się podoba że nie ma już tej kity, nie lubię jak facet ma długie włosy więc od kiedy po chorobie ma krótkie to się... zakochałam

A apropo występów- nikt mnie jeszcze nie powalił. Najfajniejsza pani z brzuszkiem ( czy muszę wspominać jak rozczulił mnie gest Adasia ? Zarówno pocałowanie pani w dłoń jak i w brzuszek? )
Zdecydowanie lepiej mu w krótkich włosach

Co do jury-
Piasek- jak Piasek, nawet go lubię, nic do niego nie mam
Kayah- kobieta z muzyką we krwi, zawsze wydaje mi się, że ma jakieś Murzyńskie korzenie
Ania- wiecznie niezadowolona, nadąsana<- takie odniosłam wrażenie
Nergal już wcześniej widziałam z nim kilka programów/wywiadów i byłam zaskoczona, że to taki inteligentny, elokwentny, mądry facet(dlatego dziwiłam się, że jest z Dodą). Wie co mówi i mówi to logicznie, z sensem i w ogóle. I te jego oczy i uśmiech

Co do programu-
trochę "przeszkadza" mi ten profesjonalizm. Nie ma się z kogo pośmiać, nie ma zabawnych, fałszujących czy wyjących uczestników (oprócz dziewczyny ze "Skłamałam", chociaż to mogły być nerwy). Z drugiej strony wprowadzili coś nowego, niecodziennego, co powinno się przyjąć.

Właśnie odpalam Kubę Wojewódzkiego z Nergalem- posłucham co mądrego powie
Stary 2011-09-08, 09:02   #116
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość

Właśnie odpalam Kubę Wojewódzkiego z Nergalem- posłucham co mądrego powie
Widziałam ten odcinek... Fajny.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 10:24   #117
Eroll
Wtajemniczenie

A można obejrzeć gdzieś w internecie sobotni odcinek? Niestety nie będzie mi dane go obejrzeć w sobotę, ani powtórki w niedzielę
Stary 2011-09-08, 10:31   #118
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eroll Pokaż wiadomość
A można obejrzeć gdzieś w internecie sobotni odcinek? Niestety nie będzie mi dane go obejrzeć w sobotę, ani powtórki w niedzielę
http://www.kino.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/video/...-Poland-S01E01 Miłego oglądania
Stary 2011-09-10, 17:02   #119
nafiyqa
Zakorzenienie

Jestem zaskoczona iloscia fanek Nergala!
Przyznam, ze mi tez podoba sie on coraz bardziej...
(swoja droga, widzialam go ostatnio na zywo, znajomi mowili do niego "Nerdżi" )

Bardzo podoba mi sie formula programu (na tyle, zeby porzucic Mam Talent), z pewnoscia bede ogladac kolejne odcinki.

Poki co przypadla mi do gustu kobieta w ciazy, Magda, ktora spiewala piosenke Kayah i ostatnia dziewczyna pierwszego odcinka, ktora trafila do grupy Ani Dabrowskiej.
Wystep Fleszara nie byl jakos szczegolnie porywajacy, ale bardzo chcialam, zeby ktokolwiek go wybral.
Jestem ciekawa co bedzie sie z nim dziac w kolejnym etapie.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2011-09-10 o 17:05
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 22:06   #120
ta_iwona
Rozeznanie

Oglądałyście dzisiaj?

Mnie jakoś nikt nie zachwycił szczególnie No, oprócz Nergala
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości