![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TŻ i jego siostry...
Patika brata nie masz wiec ciezko jest Ci ocenic jakie relacje powinny byc miedzy nimi.
Moj byly chlopak tez mial dwie starsze siostry. Co prawda nigdy nie zostalam porownana ale czasem dostawalam rady ![]() Co do tampona to wydaje mi sie dosyc normalne. Mieszkam z Tz i moje tampony leza na polce w toalecie czy nawet zdarzy sie ze jeden sie znajdzie w pokoju na stole bo np wypadl z torebki. Wiec jesli oni mieszkali razem przez zalozmy 16 lat to wydaje mi sie calkiem naturalne. No bo jesli widzi moje tampony to dlaczego mialabym byc oburzona faktem ze widzi tampony siostry ![]() ![]() Ale moze dziewczyny posiadajace brata sie wypowiedza ![]() ![]() Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2011-08-16 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
"A co myslicie o tym ze jedna z jego siostr ,zostawia np na jego biurku sobie tampon zeby za chwile wziasc go isc zmienic ale najpierw sobie tak lezy? No sorry moze ja mam inne zwyczaje . A to ze opowiada mu ciagle o tym jak to jej sikac sie chce co chwile, jesc ogorki z czyms tam itd ( bo jest w ciazy). Ostatnio prosila go zeby poszedl do ginekologa po jekies wyniki badan od niej. Po takie rzeczy chodzi sie samemu zwlaszcza ze jest dopiero w 4 miesiacu. A nawet jesli TO MA MEZA od tego a nie brata chyba.
Inna ktora jest w ciazy siada kolo niego wyciaga cycka i karmi swoje malenstwo mimo ze moglaby to robic w chocby innym pokoju,bo moze ona ma to gdzies ale zaprasza gosci i nie pomysli czy innym moze byc niezrecznie." Odnośnie zaznaczonego czerwonego: PADŁAM. Kobieto, jesteś totalnym dzieciakiem - i to bez grama przesady, mimo tego, że masz już te swoje 22 lata! Częste oddawanie moczu w ciązy to normalna sprawa - siostra opowiadała Twojemu TŻ jak zmienia się jej organizm w ciąży i dla mnie to nie jest dziwne. Sama byłam w ciąży i wiem, że chodziłam do toalety co 30 minut i dlaczego miałyby takie tematy istnieć między Twoim TŻ a jego siostrą? Przecież są sobie nie obcy, znają się od x-lat, ona nie opowiadała tego sąsiadowi tylko bratu - normalna sprawa!Nawet masz pretensje, że opowiada bratu, o swoich potrzebach jedzeniowych w ciąży? Ma ochotę na ogórki, ma zachcianki - mówi o tym, mówi o wszystkim - mają dobry kontakt - to źle? A co jest złego w tym, że brat odbierze siostrze wyniki badań, która jest w ciąży. Tak jak dziewczyny pisały - zrobiłby to pewnie mąż, ale mąż był zajęty- więc normalna sprawa , że poszedł po nie brat. Z karmieniem piersi - niektóre kobiety tak mają w zwyczaju. Jedne uciekają w kąt aby nikt ich nie widział jak kartmią swoje dziecko, inne wręcz chwalą się tym. Jeśli tobie to przeszkdzało - mogłaś wyjść - ja osobiście nie widzę w tym nic chamskiego - karmienie dziecka jest rzeczą na tyle naturalną, że nie budzi we mnie odrazy. Jesteś na prawdę bardzo powierzchowna. I na dodatek wysunął mi się kolejny wniosek - jesteś bardzo zazdrosna o swojego TŻ, ale żeby być zazdrosną o jego siostry? Przecież to jest najbliższa rodzina. Mój TŻ nie ma żadnego rodzeństwa, jest jedynakiem, ja sama mam tylko 1 brata i w sumie jest na z tym źle, że ja mam tak mało rodzeństwa, on w ogóle. Fajne jest pojechać do kogoś w gości, posiedzieć, pogadać o byle czym (nawet o częstym sikaniu w ciąży ;p ), w końcu to najbliższa rodzina? Ja na Twoim miejscu cieszyłabym się, a Ty robisz problemy o totalne bzdury. Jeśli się nie zmienisz TY - to gwarantuję Ci, że Twój TŻ będzie miał dosyć takich sytuacji... Jak wspominałam ja mam jednego brata, bratową - i mamy super kontakt. Nie jestem zazdrosna o jego żonę ![]()
Wymianka kosmeyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=30110072 #post30110072 _________________________ __________________ Edytowane przez Wizazanka492 Czas edycji: 2011-08-16 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Tez po tym ostatnim poscie przyszlo mi na mysl ze to autorka jest zazdrosna o siostry Tz'a.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie twoja sprawa gdzie kto dziecko karmi w swoim domu.. Wow wspołczuje facetowi. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i oczywiście nieśmiertelny tekst, że o siebie nie dbam jak trzeba! Dbam o siebie normalnie..Nie wcieram w siebie ton kosmetyków, bo nie mam takiej potrzeby. Z natury mam dobra twarz i nie muszę jakos przesadnie się tapetować czy stosować masy kremów, żeby moja twarz była jakaś tam..Z natury jestem zadbana w przeciwieństwie do jego siostrzyczek ![]() Moja rada olewać to i naśiewać się z jego siotrzyczek ile wlezie..Może to złe, ale skuteczne.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
było takie ludowe powiedzonko: nie czyń drugiemu, co Tobie nie miłe........ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cos mi sie wydaje ze w obu przypadkach powod porownywania siebie do siostr jest ten sam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Autorko jesteś strasznie niedojrzała i pusta.
Jego siostry się nie malują? A co Ci do tego? Ja też się nie maluję i jakoś nie narzekam, ani na samopoczucie, ani na powodzenie. Może po prostu zazdrościsz, że one się dobrze czują bez potrzeby spędzania rankiem godziny przed lustrem? Te przytyki Twojego faceta to raczej takie męskie żarty i powiem szczerze gdybym ja była na jego miejscu to jeszcze bardziej bym Ci dogryzała, bo jesteś moim zdaniem pusta i masz zbyt duże ego ![]() Siostra opowiada mu, że chce siku? On z nią idzie do lasu bo ona się boi? Co z tego? Nie czaję. Są rodzeństwem i mogą sobie mówić o wszystkim- to nawet fajne, że się dobrze dogadują. A, że siostra po ciemnicy sama do lasu nie chce to ja się nie dziwię, a przecież zawsze lepiej brata poprosić o eskortę niż jakiegoś obcego faceta. To, że siostra prosi brata by za nią odebrał wyniki badań, albo kupił jej coś bo ma ciążową zachciankę to też naturalna rzecz. Siostra mojego TŻ nie jest w ciąży a też czasami go prosi by coś tam jej kupił czy w czymś pomógł- od tego jest rodzina. Nie rozumiem też co złego jest w zostawianiu tampona by go potem wziąć do łazienki i zmienić. Okres to coś krępującego? Jak Twój TŻ wychowywał się z 3 siostrami (starszymi) i zapewne jeszcze matką (razem 4 kobiety) to na pewno jest przyzwyczajony do tego, że w domu są używane tampony/podpaski/wkładki higieniczne i skoro jemu to nie przeszkadza to co Ci do tego? A z tym karmieniem piersią to mnie zabiłaś ![]() Daj namiary na swojego TŻ trzeba mu szybko powiedzieć by zwiewał od Ciebie póki jeszcze ma czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Proponuje pomyslec zanim kogos obcego w ten sposob nazwiecie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
a może pogadałabyś o problemie ze swoim chłopakiem, tak po prostu?
![]() Piszesz, że jesteś dojrzała ( a nawet zbyt dojrzała) , to dlaczego nie porozmawiasz . Powiedz mu co Cię gryzie, że nie masz ochoty żyć w cieniu jego sióstr, że nie czujesz się ważną dla niego osobą itd. On się wychowywał z tymi trzema kobietami, więc widzi w nich jakiś tam wzór kobiecości. A że wciska Ci jakieś farmazony o cellulitach , to po prostu wyprowadź go z błędu i tyle. Nie widzę tutaj aż tak wielkiego problemu jak Ty. To są bzdurki w codziennym życiu. Większy problem jest w tym, że czujesz się gorsza od jego sióstr i nie podoba Ci się, że to nie Ty jesteś na podium (rozmowa ![]() Jaki masz z nimi kontakt ? Czujesz, że są do Ciebie złowrogo nastawione ? a to, że pomaga... a niech pomaga, w końcu to rodzina (przecież nie dzieje się to Twoim kosztem). Masz do tego podejście jakby służył pomocą jakiejś piekielnie atrakcyjnej zalotnej koleżance a nie swojej siostrze. Edytowane przez Noa_ Czas edycji: 2011-08-16 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomyślałam i wnioski mam, jakie mam. Jak autorka napisze posta, z którego będzie wynikać, że jednak jest normalną dziewczyną, a nie przywiązaną do swojego ja i do swojego wyglądu kobietą z przerostem ego to wtedy odwołam swoje słowa i zmienię opinię. Na razie jednak niestety- pustotą aż wieje (jest to oczywiście moje subiektywne zdanie i masz prawo uważać, że to ja przesadzam anie autorka- od tego jest w końcu forum) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na tym ognisku byl tez jej maz,a zreszta on nie jest jakis taki ponad pracowity i zajety zeby zalatwic te rozne rzeczy swojej zonie,ale po co skoro brata moga wykorzystac,w koncu najmlodszy to niech lata,nie? Ciekawe jak byscie zareagowaly na to: pare lat temu (tak wiem,pamietliwa jestem) moj TZ zastanawial sie xzy isc na studia. On nie chcial ale oczywiscie siostra lubi sie wtracac i codziennie mu truła. Siedzimy u niego, ona przychodzi z mezem,gadaja znowu o tych studiach i ona z tekstem " idz na te studia, poznasz tam sobie jakas fajna dziewczyne". Wiec nawet jakbym chciala ja polubic (wczesniej sie staralam) to ona jest zbyt chamska. No ciekawe jakby ona sie poczula gdybym to ja jej tak powiedziala. Ale ja nie moge bo Tz by sie obrazil,a ona to juz w ogóle... Nie wiem ,moze dla was to nie jest nic dziewnego ze jego siostry chwala sie bratu swoim trudnym kobiecym organizmem (bo tak jest) ale dla mnie ktora widzi to w realu to jest dziwna sytuacja. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak one odnoszą się do Ciebie na co dzień ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym tekstem to mógł być żart (przyznaję, że głupi ale mógł). Poza tym jego siostra ma prawo Cię nie lubić. Sistra mojego TŻ-a też mówi o wszystkim i jakoś nie widzę w tym niczego dziwnego. Zresztą sama mam takie podejście, że nawet dalszemu koledze powiem 'słuchaj boli mnie macica bo mam okres więc skoro idziesz do uczelnianego sklepiku to może wziąłbyś dla mnie kawę bo mi się ciężko chodzi'. Nie widzę w tym nic zdrożnego. Nadal uważam, że przesadzasz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
To ze dbam o wyglad nie znaczy ze jestem pusta. Skonczylam technikum chodze na studia mam prace swoje hobby.Interesuej sie pilka nozna itp wiec nie jestem pusta. Mam o czym z ludzmi pogadac wiec wyglad to nie jest moj problem nr1. Chodzi poprostu o dziwne zachowanie mojego TZ. Rozmowa nic nie daje,bo moze mniej o tym mowic ale mysli przeciez dalej tak samo.
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Zrobilo mu sie troche glupio ale zlego slowa na siostre nie powie. Moze i mnie nie lubi ( choc wychodzi na to ze nie lubila mnie jak jeszcze mnie nie znala) ale nie musi niszczyc nam zycia przez to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że masz hobby i pracę i studiujesz- to wszystko nadal o niczym nie świadczy. Znam mnóstwo pustych dziewczyn, które studiują. Pusta nie znaczy głupia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż, to o niczym nie świadczy - mam kilka koleżanek z roku (elitarny kierunek lekarski ![]() po drugie- wg mnie jestes zazdrosna o nie i tyle; ok- tekst o szukaniu innej laski był chamski (jak Twój facet zareagował?); ale reszta jak dla mnie jest normalna. Nie widze nic wstydliwego w chodzeniu do ginekologa czy używaniu tamponów... a dla Ciebie jak widac to jakies wielkie tabu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko: pozwolilam sobie przejrzeć Twoje wątki: jest w nim jeden sprzed 3 lat. opisalaś w nim jak Twój facwt ogląda się i zachwyca dziewczynami na ulicy. Tobie mówi,że masz duży brzuch itp Mam pytanie : CO TY Z NIM JESZCZE ROBISZ? ![]() ![]() PS PYTANIE DO WIZAŻANEK : Ciekawe czemu dziewczyny z innego wątku, która się żaliła,że jej facet wpędza ją w komleksy, mówi,że jest gruba nie nazwałyście pustą ![]() Nie widzę nic dziwnego w tym,że autorka podkreśla wady sióstr. W końcu jak ma ją facet porównywać to chociaż do najlepszych ![]()
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-08-16 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Te problemy z paznokciami, cellulitem itd. to chyba kropla w całym tym problemie. Czujesz, że siostra jest negatywnie do Ciebie nastawiona, że wolałaby, aby jej brat znalazł sobie inną dziewczynę ( trochę teoretyzuję, bo sama wiesz najlepiej co czujesz). Skoro macie negatywne stosunki, to tym bardziej może Cię denerwować porównywanie (jakiekolwiek) do nich. Te jej prośby o pomoc możesz czasem odczytywać jako próba zagrania Ci na nosie i nie liczenia się z tym, że brat ma już dziewczynę - ona męża i powinna bardziej zająć się sobą , własnym życiem, swojego męża prosić o pomoc. Czarę goryczy dopełnia idealizowanie ich przez twojego chłopaka - zdaje się, że nie widzi on w nich żadnych wad, co gorsze nie widzi, że jest Ci przez ich postawę względem Ciebie (np. ten tekst o nowej dziewczynie na studiach) przykro. Uważasz, że powinien zareagować , dostrzec ,że te siostry takie święte nie są. I teraz pytanie czy tak jest ? czy może inaczej ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co w takim razie znaczy slowo "pusta"? Bo ja myslalam ze jest to osoba głupia dla której nic oprocz wygladu sie nie liczy. Nie ma nic do powiedzenia, zamiast ksiazek (ja czytam duzo) czyta pisma o urodzie, zamiast wiadomosci oglada programy o modzie,nie zna sie na niczym nie wie kto jest prezydentem Polski ( taki przyklad) ale wie ze zlamal jej sie paznokiec i placze przez to. Ja uwielbiam przygody, chodzenie po górach jezdze na łyzwach wiec zlamanie paznokcia mi nie straszne. Nie chodzi o to, chodzi o to ze jego siostry zachowuja sie co najmniej dziwnie. Ta trzecia, najstarsza siostra zachowuje sie troszke inaczej, nie wykorzystuje go, radzi sobie sama, a chce pomocy jak np maz w pracy a ona mebel chce przesunac czy auto naprawic. A nie kurcze wysylac go do ginekologa. Jak karmila dziecko, to powiedziala mu "zrobicie sobie kawy? Ja pojde do pokoju malego nakarmaic i zaraz wroce do was" A tamte to ...chca sie chwalic BRATU ze maja mleko w piersiach, ze je bola, ze maja to i tamto,do gina go wysyłaja. Ok mozna sie wyzalic bratu,ale one sie nie zala,tylko chwala sie tym,bo niby narzekaja a na twarzy wielki usmiech. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale myslisz ze to ja mam problem? Czy to faktycznie tak jest ze one robia mi na złosc? ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- No musze przyznac ze zakladajac ten watek duzo zrozumialam. Ale chyba bede musiala tek dlugi zwiazek zakonczyc. Bo my sie juz z jego siostrami nie dogadamy,a on zawsze wszystkie zle rzeczy bedzie zwalal na mnie. ![]() Szkoda. Nie wiem tylko dlaczego mnie nie lubia. Maja fajnych mezow,fajnie sie z nimi gada, a one takie bezczelne. Edytowane przez patika098 Czas edycji: 2011-08-16 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
ponawiam pytanie z mojego posta nr 112
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Kocham Go.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli zrozumie, podejmie próby zmienienia tego. Zacznie reagować na to jak siostry mówią o Tobie, jak się zachowują, gdy jesteś w pobliżu ( ta opcja wydaje mi się mniej prawdopodobna) ,to ok, zadecydujesz czy chcesz ciągnąć to dalej i czy ma to sens. Sióstr samych w sobie nie zmienisz. Mają prawo Cię nie lubić, ale masz prawo nie życzyć sobie prowadzenia cichej "wojny " ( to męczy , po co Ci takie coś), może wredne są "babska" rzeczywiście, może tak wychowane i nie widzą nic złego w swoim zachowaniu, może zakochane w młodszym braciszku itd. Wiem tylko, że jakbyś miała dobre układy z rodzeństwem partnera albo chociażby poprawne,to problemy z paznokciami itd. nie zaistniałyby (wtedy rzeczywiście uznałabyś to za bzdurę). Niektórzy Ci tutaj zarzucają , że jak możesz tak w ogóle pisać, że to jest rodzina, jesteś zazdrosna bla bla bla ( owszem-masz prawo być zazdrosna o to, że chłopak idealizuje) - wszystko ładnie pięknie, ale inaczej sytuacja wygląda , gdy ktoś jest komuś wilkiem a osoba, od której oczekiwalibyśmy wsparcia ( partner jest taką osobą, która powinna się starać ,abyśmy nie doznali przykrości ze strony jego rodziny i w miarę możliwości łagodzić stosunki/ patrzeć na sytuację trzeźwym okiem)nie liczy się z nami . Tutaj tej obiektywności zabrakło. Edytowane przez Noa_ Czas edycji: 2011-08-16 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Ok pogadam z nim o tym,wydaje mi sie ze on powie ok,nie bede nic na ich temat mowil itd ale swoje bedzie myslal po cichu ( ze znowu sie ich czepiam, ze ona takie fajne a ja ich nie lubie),bo on taki jest ze woli pokiwac glowa ze rozumiem ale potem siedzi jak gdyby nic,a tutaj rozmysla.Potem kiedys mu sie cos wymsknie,i przez to wiem co mysli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.