Małe dzieci w hipermarketach - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-15, 12:46   #91
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Małe dzieci w hipermarketach

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28762542]Przeginasz ostro.
Jestem ZA WYCHOWYWANIEM dzieci i reagowaniem rodzica, pewnie. Ale dzieci są, jakie są, czasem płaczą ot tak, czasem są głośne (tłumika nie założę, dzieci z zasady mówią głośno i to nie jest kwestia niewychowania), są wakacje i logiczne, że rodzice na nie jadą z dziećmi. I nawet najlepiej wychowane dziecko może akurat palmy dostać i zawyć na środku knajpy bo coś tam. A po tym co piszesz, odechciewa się wychodzić gdziekolwiek, bo człowiek czuje się zaszczuty, bo ma czelność iść z dzieckiem do knajpy. I na pewno nie każde zachowywało się skandalicznie, ale tak to przedstawiasz. Odechciewa się mieć dzieci, wiesz?
Rozumiem, że na wszelki wypadek każda matka ma w domu się zamknąć do czasów podstawówki, bo wtedy większa szansa, że dziecko nie wywinie numeru jakiegoś?

I sorry, ale mam nerwa po takiej wypowiedzi [/QUOTE]
Ale nie traktuj tego tak osobiście.
Wiadomo, że dzieci płaczą, krzyczą. Chodzi bardziej o znieczulicę rodziców, którzy mają świadomość kaprysów swojego dziecka i nie robią w tym kierunku NIC aby sytuację poprawić, bo "dziecko przecież wypłakać się MUSI" i usprawiedliwia swoją ignorancję na uspokojenie malucha.
Stary 2011-08-15, 12:49   #92
Deede
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28762542]Mam podobne odczucia

Przeginasz ostro.
Jestem ZA WYCHOWYWANIEM dzieci i reagowaniem rodzica, pewnie. Ale dzieci są, jakie są, czasem płaczą ot tak, czasem są głośne (tłumika nie założę, dzieci z zasady mówią głośno i to nie jest kwestia niewychowania), są wakacje i logiczne, że rodzice na nie jadą z dziećmi. I nawet najlepiej wychowane dziecko może akurat palmy dostać i zawyć na środku knajpy bo coś tam. A po tym co piszesz, odechciewa się wychodzić gdziekolwiek, bo człowiek czuje się zaszczuty, bo ma czelność iść z dzieckiem do knajpy. I na pewno nie każde zachowywało się skandalicznie, ale tak to przedstawiasz. Odechciewa się mieć dzieci, wiesz?
Rozumiem, że na wszelki wypadek każda matka ma w domu się zamknąć do czasów podstawówki, bo wtedy większa szansa, że dziecko nie wywinie numeru jakiegoś?

I sorry, ale mam nerwa po takiej wypowiedzi [/QUOTE]

A ja z kolei mam wk..va po urlopie, więc muszę się wygadać i podramatyzować
Już napisałam, że może mój błąd, że pojechałam akurat w to miejsce, a nie w jakąś dzicz, jak zazwyczaj. I rozumiem, że dzieci płaczą, mają swoje odbicia, że na wakacje jak zabierasz dziecko, to musisz je ze sobą targać niemal wszędzie. Ja to wszystko rozumiem, tylko mnie się po prostu nawarstwiło na urlopie to tak, że rzygam teraz dziećmi dalej niż widzę (zwłaszcza, że inna 2 dzieci uskuteczniała prucie się od rana w pokoju obok - a na urlop jedziesz nie po to, aby cię ryki wyrywały ze snu, a za pobyt też się płaci, wiadomo). Następnym razem pojadę po prostu w inne miejsce, gdzie wiem, że aż takiego spędu nie będzie.
Natomiast co do tego, że jest ten trynd targania dzieci ze sobą wszędzie, nawet jak nie trzeba - no ja tego nie popieram.. Chyba, że dzieciak straszy, gdzie można mieć nad nim większa kontrolę itd. - ok.
Jakiś czas temu w innym wątku pisałam, że w centrum handlowym w części restauracyjnej matka przewijała dziecko tuż pod nosem jedzących - m.in. mnie (a w centrach miejsca do przewijania są wyznaczone przecież, więc nie było problemu, ze nie miała gdzie i mus był). Mów co chcesz, ale takim praktykom mówię nie. Tak samo, jakbym nie zabierała 2-letniego dzieciaka na rajd po sklepach, a potem zmęczonego i marudnego (ryzyko darcia się duże) nie brałabym do restauracji na obiadek z koleżanką, żeby przeszkadzał innym. Wg mnie są pewne granice.
Edit - nie chce ciebie - jako matki - zamykać w 4 ścianach, spokojnie. Tylko mimo wszystko nie zgadzam się, żeby inni wymagali ode mnie akceptowania ich wszędzie, w każdej postaci, za każdą cenę.

Edytowane przez Deede
Czas edycji: 2011-08-15 o 12:52
Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 12:52   #93
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Co do granic, nieprzewijania przy jedzeniu, pilnowania dziecka... Zgadzam się.
Ale... dramatyzujesz, jak sama piszesz Nie wszędzie jest tak źle, nie wszystkie dzieci i matki to potwory.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 12:54   #94
Deede
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28762869]Co do granic, nieprzewijania przy jedzeniu, pilnowania dziecka... Zgadzam się.
Ale... dramatyzujesz, jak sama piszesz Nie wszędzie jest tak źle, nie wszystkie dzieci i matki to potwory.[/QUOTE]

Znam fajne matki i fajne dzieci, ale teraz mam traumę..

Stary 2011-08-15, 13:01   #95
visionAM
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28762869]Co do granic, nieprzewijania przy jedzeniu, pilnowania dziecka... Zgadzam się.
Ale... dramatyzujesz, jak sama piszesz Nie wszędzie jest tak źle, nie wszystkie dzieci i matki to potwory.[/QUOTE]

oczywiście, że są, ale dlaczego jest ich tak mało..?
Z czego wynika totalny brak wychowania, zero reakcji, zero zainteresowania własnym dzieckiem? Mi się to nie mieści w głowie. Tylko dzieci szkoda
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 13:09   #96
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się. Rozumiemy, że matka po porodzie nadal zostaje kobietą i chce a wręcz nawet powinna wychodzić do ludzi Dziecko jest jakie jest, czasami jest głosne- taka jego natura. Mówimy tu jednak o skandalicznych zachowaniach dzieci podczas, gdy matki nie reagują. Nie wszystkie matki tak mają.

Nie róbmy normy z ekstremum
Nie zapominajmy, że te dzieci mają i ojców.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 13:28   #97
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam mała to z siostrą miałyśmy swoje zajęcia, jak jechałyśmy z rodzicami do znajomych to tylko tam, gdzie były inne dzieci. Rodzice na szczęście nas nie mordowali i nie zabierali tam, gdzie byli tylko dorośli - wiadomo przecież, że wtedy dzieci się nudzą.
mnie rodzice przede wszystkim nie zabierali tam gdzie jest alkohol...
na przykład na ślub, to jechałam pamiętam do kościoła, potem obiad, wesele ale o 21-22 tata odwoził mnie do babci i sam wracał i dopiero wtedy zaczynali się bawić. nie rozumiem czy trudno coś takiego zorganizować?? nie wierzę że trudno...

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

I dla wszystkich oburzonych matek... wiecie co to jest shopping? Gdy dwie koleżanki ładnie się ubierają i idą na zakupy do galerii albo poświęcają cały dzień by obejść wszystkie lumpeksy w okolicy.
To nie ma nic wspólnego z niezbędnymi zakupami, to forma spędzania wolnego czasu i dziecka po prostu tam nie powinno być, bo się męczy.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 13:30   #98
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
wracając do CH, często w tych miejscach są takie "przechowalnie" dla dzieci z placem zabaw i zabawkami. można tam dziecko zostawić i nie ma problemu. dziecko jest pod opieką, nie nudzi się i ma zajęcie (oczywiście, jest to rozwiązanie dla starszych milusińskich)
Tak, tylko wytłumacz rodzince, która spędza w CH cały dzień, chodząc od sklepu do sklepu i których rozrywka właśnie polega na oglądaniu towaru (bo nie wierzę, że cały dzień tam non-stop coś kupują), że maja zostawić pociechę w takim miejscu.

Poza tym- za które takie miejsca się płaci.

Obserwowałam sobie "Kulkowo" w Galerii Krakowskiej (koło kawiarni jest, więc człowiek mimowolnie obserwuje przez szybkę). Bardzo fajne, są tam dwie miłe panie na mały obszar, więc opieka jest porządna, panie zajmują się dziećmi cały czas, wymyślają zabawy, żadne dziecko nie jest zostawione samo sobie itd. Naprawdę - jak małe, dobrze zorganizowane przedszkole to wszystko wygląda. Z tym, że jest płatne. Jak ktoś idzie do CH pobawić się w kilkugodzinne oglądanie rzeczy na półkach, to wątpię, że będzie skłonny wydać spore pieniądze za ten czas na "Kulkowo".

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 13:34   #99
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość

(...)
I dla wszystkich oburzonych matek... wiecie co to jest shopping? Gdy dwie koleżanki ładnie się ubierają i idą na zakupy do galerii albo poświęcają cały dzień by obejść wszystkie lumpeksy w okolicy.
To nie ma nic wspólnego z niezbędnymi zakupami, to forma spędzania wolnego czasu i dziecka po prostu tam nie powinno być, bo się męczy.
Dokładnie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 13:38   #100
muszynianka
Zakorzenienie

No w wielu galeriach jest taki kącik malucha płatny. I to wcale niedrogo... w największej galerii Gdańska co prawda jest to 7 zł/h i 14 zł za dwie godziny, ale w Galerii Rumia jest to już bodajże... 4zł/h ? coś takiego?
NIE WIERZĘ podkreślając NIE że ludzi na to nie stać. po prostu szkoda im kasy. według mnie nie ma nic cenniejszego od świętego spokoju.
Stary 2011-08-15, 13:42   #101
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
No w wielu galeriach jest taki kącik malucha płatny. I to wcale niedrogo... w największej galerii Gdańska co prawda jest to 7 zł/h i 14 zł za dwie godziny, ale w Galerii Rumia jest to już bodajże... 4zł/h ? coś takiego?
NIE WIERZĘ podkreślając NIE że ludzi na to nie stać. po prostu szkoda im kasy. według mnie nie ma nic cenniejszego od świętego spokoju.
a to nawet ceny spoko, myślałam, że liczą sobie więcej. No to już w ogóle ręce mi opadły. To już trzeba po prostu lubić ciągać swoje znudzone, rozwrzeszczane dziecko po sklepach.....

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 13:44   #102
muszynianka
Zakorzenienie

Ja raz zostawiałam dziecko (nie swoje, hehe ) w kąciku ale to właśnie w Galerii Rumia... potrzebowałam coś z Natury a akurat miałam tego dnia podrzutka.
No i ostatnio z ciekawości w Bałtyckiej spojrzałam na ceny bo całkiem fajne to się wydaje
Stary 2011-08-15, 13:50   #103
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Nie zapominajmy, że te dzieci mają i ojców.

Otóż to. Tylko jakoś ich nigdy nie widzę w nagłej sytuacji. Matka i tak na koniec zostanie sama z problemami. Ojciec na pewno uzna że "skoro jest matka to ma matczyny instynkt i będzie wiedzieć jak problemy z dziećmi rozwiązać".

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 13:51   #104
muszynianka
Zakorzenienie

ja też tych ojców nie widzę, z prostej przyczyny - prawdopodobnie nie widzą potrzeby całodziennego biegania po galerii i oglądania bluzeczek i innych ciuszków bez większego zamiaru kupienia. albo są w pracy
Stary 2011-08-15, 15:32   #105
201703061232
Konto usunięte

Pracuje w CH oczywiście małe drące się w niebogłosy bachory do przyjemności nie należą.
Nie mam dzieci, nie chcę mieć nie lubię, ale uważam że przesadzacie. Najlepiej zamknąć matkę z dzieckiem w domu- albo na jakimś pustkowiu, bo często płacz słychać przez ścianę? Czasem matka też chce wyrwać się z domu z kupem, zupek prania. Dlaczego miałaby nie iść do CH? Nawet idąc z dzieckiem dla niej jest to zmiana środowiska. Nie zawsze można/ma się zostawić z kimś dziecko. Są przecież samotne matki.
Odnośnie knajp - matka też ma prawo spotkać się z przyjaciółką na kawie i dlaczego ma nie zabrać ze sobą dziecka? Jeśli widzę, że w knajpie/na ogródku siedzą dzieci - idę do innej knajpy. Unikam sytuacji, w których będę się czuła niekomfortowo- płacz. Proste.
Urlopy rodzinne. Rodzice mają oddać dziecko do przechowalni? Fakt często wtedy odpuszczają i dziecko może robić co chce, w końcu są wakacje. Dzieci, nawet małe ( nie mówię o noworodkach) potrzebują zmiany klimatu i nie widzę nic złego w ciaganiu ze sobą potomstwa w ciepłe kraje itd. Rodzic nie jest tylko rodzicem, ma swoje własne potrzeby - nie zgadazam się ze zdaniam, że powinien o nich zapomnieć. Szczęśliwy rodzic to szczęśliwe dziecko. Ponadto w większości hoteli są animatorzy i można pod ich opieką zostawiać nawet roczne dziecko.
Jeszcze odnośnie zakupów. Zdarzyło mi się z bliska osoba i jej malutkim synkiem (ok 6 miesiecy )wybrać się na zakupy, po prostu dziewczyna musiała kupić ubrania, a nie miała z kim dziecka zostawić. W jednym ze sklepów dziecko obudziło się i zaczęło płakać. Wyszłam z nim na korytarz na kanapę i uspokoiłam. Chłopiec był zachwycony, jazdą ruchomymi schodami i kolorowymi szmatami na wieszakach. Jednak po galeriach nie chodzi tydzień w tydzień. Od czasu do czasu trzeba zabrać dziecko do CH w ten sposób też poznaje świat.
Drogie Wizażanki nie psioczcie na matki, większość z Was zapewne nie ma dzieci, lub ma z kim je zostawić. Pamiętajcie, że nie każdy jest w takiej sytuacji.
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 15:38   #106
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci, nawet małe ( nie mówię o noworodkach) potrzebują zmiany klimatu i nie widzę nic złego w ciaganiu ze sobą potomstwa w ciepłe kraje itd.
Popatrz, jak byłam mała rodzice nie zabrali mnie nigdzie gdzie jest inny klimat niż w PL i jakoś żyję wg mnie jest pewna granica wieku, do której dziecka nie powinno się zabierać na dłuższe zagraniczne zorganizowane wycieczki, bo po prostu nie ma to sensu.
Stary 2011-08-15, 15:44   #107
201703061232
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Popatrz, jak byłam mała rodzice nie zabrali mnie nigdzie gdzie jest inny klimat niż w PL i jakoś żyję wg mnie jest pewna granica wieku, do której dziecka nie powinno się zabierać na dłuższe zagraniczne zorganizowane wycieczki, bo po prostu nie ma to sensu.
Dla Ciebie może to nie ma sensu, ale nawet pediatrzy zalecają rodzicom, aby zmienili klimat od czasu do czasu.
Stary 2011-08-15, 15:47   #108
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zbecka Pokaż wiadomość
Dla Ciebie może to nie ma sensu, ale nawet pediatrzy zalecają rodzicom, aby zmienili klimat od czasu do czasu.
Zalezy jak się rozumie pojęcie "zmiana klimatu"
Wg mnie nie chodzi tu o ciąganie za sobą malucha do ciepłych krajów.

Cytat:
Chłopiec był zachwycony, jazdą ruchomymi schodami i kolorowymi szmatami na wieszakach. Jednak po galeriach nie chodzi tydzień w tydzień. Od czasu do czasu trzeba zabrać dziecko do CH w ten sposób też poznaje świat.
ok, masz rację. Ale akurat większość ludzi dzieci do galerii zabiera nie od czasu do czasu, ale bardzo często i nie po to aby im "pokazać świat". Niestety tak to wygląda.
Stary 2011-08-15, 15:49   #109
dudipopka
kobieta za ladą

mi małe dzieci w CH nie przeszkadzają,jak któraś wspomniała nawet spokojnemu dziecku zdaży sie ze mu palma odbije i zacznie płakać na srodku sklepu
za to wkurzają mnie nastolatki takie 12-16 pannice chichoczące ,klnące jak szewc(bo tatusia i mamusi w pobliżu nie ma to wiadomo można)pazurki pomalowane ,spódniczka ledwo za tyłek i wałęsa sie toto po 5 godzin po deptaku
ale takie to już ekspedientek nie wnerwiają bo już zakupy zrobią i kasiorkę zostawią

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 15:55   #110
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, ale to nie zmienia faktu, że to też nie halo, kiedy jedziesz na urlop, płacisz za nocleg ciężkie pieniądze, a za ścianą codziennie - czasami i conocnie - masz "koncert". Nie po to jedziesz wypocząć - za co płacisz - żeby cię cudze dzieci budziły skoro świt. Na urlopach unikam kwater, gdzie jest adnotacja, że chętnie przyjmują z dziećmi, że mają placyk zabaw dla nich itp., bo to wiadomo, że na dzieciarnie prawie na pewno trafimy. Natomiast zazwyczaj trafienie na spokojną kwaterę to niestety kwestia farta. Moi znajomi z malutkim dzieckiem wynajęli po prostu domek kempingowy - oni mieli luz, dzieciak mógł się drzeć ile chciał (a drze się niemiłosiernie, bo w takim wieku jest). Tylko ja takich lotnych rodziców na moim urlopie nie trafiłam i miałam pobudki zza ściany.

Stary 2011-08-15, 15:56   #111
201703061232
Konto usunięte

VisionAM, przeczytawszy ten wątek mam wrażenie, że wg większości z Was ( nie chcę się kłócić) matka powinna cały czas siedzieć z dzieciakiem w domu. Bo to już nie matka tylko dojna krowa, przewijarka itd.

Też nie rozumiem spędzania czasu wolnego - nie tylko przez rodziny, ale tez przez młode dziewczyny czasu wolnego w galeriach.

Deede rozumiem, nie po to pojechałaś na urlop żeby słuchac conocnych koncertów. Zgłaszałaś problem rodzicom, obsłudze? Dobrze, że zawsze jeżdżę we wrześniu, wtedy spotkać można głównie studentó.

Edytowane przez 201703061232
Czas edycji: 2011-08-15 o 15:59
Stary 2011-08-15, 16:03   #112
muszynianka
Zakorzenienie

Pisałam że nie chodzi o normalne zakupy ale o całodniowy shopping czyli chodzenie po galerii w ramach rozrywki nie mów że nie znasz tego zjawiska pracując w galerii - ludzie nie mają gdzie iść, to oglądają witryny, przekładają ubrania, wgapiają się w rzeczy, mierzą dla zabawy a czasem i robią zdjęcia w przymierzalniach...
Stary 2011-08-15, 16:07   #113
Aliseja
Rozeznanie

Ja też często chodzę z koleżankami na cało dniowy shopping , wtedy dla dziecka to naprawde męka .Kiedyś jak byłam to widziałam takie biedne zmęczone dziecko ciągnące mamę " No ale jużż idziemy mamo "
Stary 2011-08-15, 16:07   #114
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
VisionAM, przeczytawszy ten wątek mam wrażenie, że wg większości z Was ( nie chcę się kłócić) matka powinna cały czas siedzieć z dzieciakiem w domu. Bo to już nie matka tylko dojna krowa, przewijarka itd.

Też nie rozumiem spędzania czasu wolnego - nie tylko przez rodziny, ale tez przez młode dziewczyny czasu wolnego w galeriach.
Tak, właśnie to słyszę, jak powiem swoje "ale" ad. rodziców i ich dzieci. A guzik prawda - chcę jedynie, by rodzice zapatrzeni w swe maluchy, brali pod uwagę także nie-rodziców. Są jakieś granice..
Inny przykład - mam psa bardzo przyjaźnie nastawionego do dzieci. Aż za bardzo i wiem, że żadnemu krzywdy nie zrobi, nawet prowokowane. Ale - w parku spotykam rodziców z dziećmi i zakładam, że mogą nie mieć życzenia, aby mój pies podszedł i obwąchiwał czy lizał ich dziecko - psa zawczasu albo zapinam, albo odwołuję i już. Jakiś czas temu miałam sytuację, że zza krzaków wyszły dzieci z rowerami. Pies był szybszy - podbiegł, przystanął, patrzył się merdając ogonem (rowery go onieśmieliły, trochę się bał). Dzieciak - ok. 7 letni - zaczął sobie ot tak uderzać mojego psa kołem od roweru - po prostu unosił przednie koło do góry i łup w psa.. Nie to, że się przestraszył - po prostu ot tak. Omal mnie krew nie zalała, a mamusie co? NIC..
Więc - ja mając takiego głupiego psa muszę myśleć o wszystkich dookoła, wyszkolić odpowiednio, żeby zachowywał się jak należy, zabierać w określone miejsca i w ogóle. Ale ktoś kto ma dzieci kładzie lachę na wszystko - niech robią co chcą, gdzie chcą, a jak ktoś powie jakieś "ale", to mu zaraz dowalimy etykietkę jak się patrzy. To jest trochę nie tak..

Stary 2011-08-15, 16:07   #115
201604250941
Konto usunięte

Nie rozumiem tego darcia sie, normalnie jak dzieciak sie drze to dostaje klapsa i juz wiecej drzec sie nie bedzie. Sprawe sie zalatwia raz na lata. Jak sie komus dzeicko drze to znaczy ze reagowal na to darcie i biegl ze smoczusiem, lulal, dawal cukierka. Na wlasne zyczenie. Nie wszystkie dzieci sie dra.

Chyba w kazdym podreczniku jest napisane, ze jak dziecko sie drze to trzeba nie zwracac na nie uwagi, absolutnie nie wolno do niego biec i niczego mu dawac. Katem oka rzucic czy nic sie nie dzieje i tyle. Jak dzieciak skonczy zabkowac to sie darcie konczy i nie ma usprawiedliwienia 'bo on tak ma, ze sie drze'. 'Pozwalaja mu' wiec sie drze.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 16:08   #116
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:

Deede rozumiem, nie po to pojechałaś na urlop żeby słuchac conocnych koncertów. Zgłaszałaś problem rodzicom, obsłudze? Dobrze, że zawsze jeżdżę we wrześniu, wtedy spotkać można głównie studentó.
mogą być gorsi od 3 latków za ścianą ,bądz na to przygotowana

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-08-15, 16:08   #117
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
nie chodzi o to. Chodzi o brak reakcji i o nieodpowiedzialne zachowanie. Bo skoro ja patrząc z boku na dziecko widzę, że jest zmęczone, znudzone, senne i poirytowane kilkugodzinnymi zakupami i chodzeniem bez celu po galerii to jakim cudem rodzice tego nie widzą?
Stary 2011-08-15, 16:09   #118
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tego darcia sie, normalnie jak dzieciak sie drze to dostaje klapsa i juz wiecej drzec sie nie bedzie. Sprawe sie zalatwia raz na lata. Jak sie komus dzeicko drze to znaczy ze reagowal na to darcie i biegl ze smoczusiem, lulal, dawal cukierka. Na wlasne zyczenie. Nie wszystkie dzieci sie dra.

Chyba w kazdym podreczniku jest napisane, ze jak dziecko sie drze to trzeba nie zwracac na nie uwagi, absolutnie nie wolno do niego biec i niczego mu dawac. Katem oka rzucic czy nic sie nie dzieje i tyle. Jak dzieciak skonczy zabkowac to sie darcie konczy i nie ma usprawiedliwienia 'bo on tak ma, ze sie drze'. 'Pozwalaja mu' wiec sie drze.
i to jest rozwiązanie klaps

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-08-15, 16:12   #119
Deede
Zakorzenienie

Cytat:

Nie zgłaszałam, bo to bez sensu - skoro właściciel zdecydował się przyjąć gości z małymi dziećmi, to brał pod uwagę, że takie akcje będą. A że ja miałam cały urlop wyjątkowo do bani, machnęłam ręką - po prostu więcej tak się nie wkopię. No nie mogę mieć pretensji za bardzo też do rodziców - w końcu zgłosili się z małymi dziećmi, ktoś od nich kasę wziął. Małego dziecka nie zakneblują przecież. Inna sprawa, że mogli pomyśleć o domku kemp. - trochę drożej, ale bez problemów. Albo o domu, gdzie byłaby adnotacja, że rodziny z dziećmi chętnie biorą.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
mogą być gorsi od 3 latków za ścianą ,bądz na to przygotowana
Oj tak..

Stary 2011-08-15, 16:14   #120
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
i to jest rozwiązanie klaps
A jak chcesz rozmawiac z dzieckiem, ktore nie umie mowic? Jezeli niereagowanie nie pomoze to w ostatecznosci mozna dac symbolicznego klapsa i tak, to rozwiaze problem.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości