|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" ![]() |
|||
Łódź |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 3,57% |
Częstochowa |
10 | 35,71% |
Kraków |
6 | 21,43% |
Wrocław |
3 | 10,71% |
Warszawa |
5 | 17,86% |
Poznań |
3 | 10,71% |
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Eve ile karmjiłas synka piersią? I kiedy zaczęłaś dokarmiać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie ale chyba nie można mieć za złe naszym mamom, teściowym, ciociom i innym starszym paniom że tak gadają. Nie do pomyślenia za ich czasów było nie dać picia albo karmić na życzenie. Całe lata wkładali im do głowy że mleko to jedzenie a woda, herbatka, soczek to picie i tak teraz gadają. ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-16 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
QWA sie napisałam i na chwile mi prad wyłaczyli
no nie........ to na szybko co pamietam anulka, duzo zdrówka ! Lepiej Ci troszkę ?? Mami do jutra u Ciebie ? GRazin, slicznie Ci w bobie !! Lolus, czytałam w dzieciowej gazecie, ze własnie wiele zalezy od naszej psychiki i nastawienia jesli chodzi o karmienie z UU To mózg wysyła sygnały i wówczas prolaktyna i oksytocyna rozpoczynają produkcję mleczka. Będzie dobrze ![]() ![]() Gusiu, ale slodziutkie kurczątko z Nadusi ! Wiesz, ja bym chciała aby Gabi ciągle taka była ![]() Ja pije co dzień 2 kawy na dzień - rozpuszczalne z mleczkiem Paulizia, obejrzałam Twoje zdj. W Cancun cudownie a Ty głowna ozdoba fotek ! Trzymam kciuki abyś wróciła do swojej wagi z tamtego czasu (pod warunkiem, że Twoja obecna jest teraz troszkę większa) Muszę odszukac zdjecia z Tajlandii bo nie mogłam całą ciąże na nie patrzec, gdyz mnie ciagle mdliło na myśl o zapachach tamtejszych ![]() ![]() MoniaK, u mnie Gabi zasypia przy karuzeli często, gdy dam jej smoka bądź prawie zawsze przy piersi. Ona sporo w dzien spi. Przez cały dzionek to ma tak max 3-4 godz aktywnosci, reszta spanie. Mnie to martwi i wczoraj nawet do mamy mówiłam, że moze Mała chora? anulinko, śliczne zdj ! Ale fajnie wyglądasz ! Jaki szczuplaczek jesteś !! agusia, jak Oleńka? Ty juz zdrowa ? 3xM swietne foty z wypadu !! Powtórze sie, zazdroszcę Wam ![]() ![]() ![]() hej Mamusie! Witam się poweekendowo Nie miałam czasu ani na czytanie ani tym bardziej na odpisywanie bo naprawdę pobyt udany i duużo poza domkiem. W sobotę byliśmy na gabikowych zakupach i małż zapragnął kupić nosidełko dla Gabi z Womaru. Okazało się, że producent z częstochowy podobnie jak parasolka do wózka, która też nareszcie już mamy... wyprodukowana ulica ode mnie. Nawet nie wiedziałam, że takie zagłębie dzieciowe w moim miescie. Nosi któraś z Was dzieciątka w nosidełku? Bo wydaje mi sie, ze Gabi jeszcze za mała.. zresztą producent pisze, że po 3 msc dopiero.. Chciałam chuste ale że to małż rwie się do noszenia Małej w ten sposób, to stwierdził, ze nie chce mu się sznurować.. Od dziadków z okazji 100dniówki (która przypada dopiero 04.09) dostała łóżeczko turystyczne i karuzelkę taką podróżną więc będę mogła jej do fotelika dopinać. Fajowskie takie łóżeczko, bo mała sobie leży w salonie i patrzymy na nią przez siatkę z wielką frajdą, niczym jak byśmy oglądali tv ![]() Mój małż pojechał dziś rano prosto do pracy od rodziców a ja go uprosiłam i na tydzień nas tu zostawił ![]() Malutka wczoraj pobiła rekord spania od 22 - 7.08 non stop ! Domyslacie się, jaka byłam zdziwiona... Później jeszcze dospałyśmy do 10.30 To tyle w telegraficznym skrócie aa z okazji 11 tygodnia ważyłam ją w piątek i ma 5,231 ![]() U nas rocznica stworzenia Gabiątka będzie 12.09 To była niedziela, po powrocie z wesela ![]() Gdy 19/09 mieliśmy swoją pierwszą rocznicę ślubu miałam już Malutką pod serduszkiem !! szkoda, że nie wiedziałam bo bym Małżowi piękny prezent dała... (choc wtedy to ja bym się nie cieszyła z tego faktu... wrrr jaka głupia byłam) Tylko Lolusia zauważyła moją nieobecność ![]() ![]() ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-08-16 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Dorkabl
nie pamietam dokladnie ile karmilam cycem, ale ponad 6 miesiecy. Rozszerzanie diety (kleik ryzowy) zaczelam jak mial 5,5 miesiaca... chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem, jak to ogarnę ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak go biorę na lewą rękę, to tak odwraca głowę (w swoją prawą stronę), że włazi mi pod pachę. Na szczęście w chuście tylko na lewo patrzy i w prawo za nic w świecie, to trochę się prostuje ![]() Tak ![]() Wracam do pracy, bo Eda zasnął po spacerze. CU ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam ksiazke "Niemowle" z czasow kiedy ja bylam niemowleciem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Witam i ja z Adasiem!!!
Wchodzę na forum, patrzę, a tam ostatni post po 22 i sobie myślę co jest, dopiero po chwili załapałam, że nowy wątek jest ![]() Przyznaję się bez bicia, że nic nie nadrobiłam, od soboty jestem u rodzinki i czasu na kompa nie ma, zresztą jest oblegany przez chłopaków w wieku 15 i 19 lat. U nas dobrze. Adaś od wczoraj uśmiecha się prawie cały czas, no i kupa w końcu sama poszła. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w naszej sprawie. Jak wrócę do domu pewnie doczytam stary wątek. A teraz będę wpadać z doskoku i podczytywać co u Was, jak tylko będzie okazja. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Melduję się z Mają
![]() podróż mineła dobrze, Maja cały czas spała.. ![]() tylko ok 6 się obudziła i już nie spała, bo długo leżala w tym nosidełku i wgl ![]() ale tak to wszystko ok .. mam nadzieję, że spowrotem jak pojedziemy bd tak samo ^^ . nie pisałam już wczoraj, bo nie miałam siły już .. ;/ jadę teraz do teściowej, bo nie widziała też jeszcze małej.. Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-08-16 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszedzie blisko tarasy widokowe piekne czysta plaza duzo atrakcji dla malutkich, wesole miasteczko, jezdzace po deptaku koniki, place zabaw, zjeszdzalnia na plazy, na prawde super ![]() i podpowiem wrazie w gdzie dobry ryby ![]() Cytat:
ale lepiej duzo dzisiaj juz na silownie smigam olenka ma te plamki, ale mniejsze, dziwne, jak wrocilismy to sie zmiejszylo juro idziemy do dermatologa kolo 16 dzisiaj ide wreszcie oddac obraczke do zlutowania ![]() 2 prania juz wisza, 3 sie pierze posprzatane zakupy zrobione z olenka, oczyqwiscie obrazona na mnie i po wyjsciu z grosika musiala pokazac, ze jest zla ![]() teraz klezy pod karuzela i sie zali ![]() nie chce jesc za bardzo gryzie smoka od butli palce masakra dzisiaj musze kupic ten dentinox ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas noc ok. Antos tylko obudzil sie o 4:40 i dalam cycusia i zasnal znow. Pospalismy do 7:00 ![]() Poklocilam sie z mezem ![]() Tak sie cieszylam, ze w koncu ma wolne, a teraz wole zeby do pracy szedl i nie musiala go ogladac ![]() Antos dzis skonczyl 11 tygodni i nie wiem jak to mozliwe, ale kocham go bardziej i bardziej i bardziej, a myslalam ze bardziej juz nie mozna. Jak soboe o tym pomysle to strasznie sie wzruszam ![]() Lolcia Antolek tez nie brudzi bujaczka. Bujaczek brudzi mama jak buja kapciem ![]() Co do mm to zaczelo sie od tego, ze maly wisial strasznie na UU i tz meczyl zeby mu dac mm, bo ja plakalam z bolu, a on chcial jesc. Bronilam sie bronilam i w koncu uleglam. Dostal z 3 razy butle wieczorem. Potem znowu karmilam tylko UU, bo wydawalo mi sie ze sie zagoilam, ale bol powrocil i znowu by chociaz na chwile przerwac meki tz nalegal na mm. I tak sie zaczelo ja mialam coraz mniej wyrzutow sumienia... potem sie zaczelo sciaganie laktatorem... no i plus mm. I coraz wiecej i wiecej, a coraz mniej karmilam piersia... no i tak to sie powoli konczy. Antek konczy 3 miesiace i ja koncze z UU... ![]() A co do karmienia na spiocha to... ja tez myslalam tak jak Ty, ze sie obudzi, ale do wczoraj ![]() ![]() [sie rozpisalam sorrka ![]() Eve, ale o rozszerzeniu menu wczesniej glownie rozmawjaja mamy dzieci na mm. Gdybym karmila tylko piersia tez nie myslalabym o rozszerzaniu diety wczesniej niz po 6 miesiacu ![]() Daisy ja tez zauwazylam Twoja nieobecnosc, ale nie pisalam o tym ![]() ![]() Dziekuje Ci za te slowa, ale ten numerek w podpisie to moja aktualna waga ![]() Czekam tez az stworzysz albumik z Tajlandi. Chetnie sobie jeszcze raz poogladam ![]() Gusia musisz odpoczywac. Jestes sliczna mamusia i bardzo szczuplusia. Mamaoptymistka ma racje [czesto tak pisze ![]() ![]()
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1-6 miesiac - · Karmienie piersią (na życzenie matki można wprowadzić mleko modyfikowane) · Posiłki dodatkowe w 5 - 6 miesiącu Początkowo (nie wcześniej niż w 5 miesiącu i nie później niż w 6 miesiącu): Stopniowe wprowadzenie niewielkiej ilości glutenu, np. kaszka lub kleik zbożowy glutenowy (1x dziennie, pół łyżeczki, czyli 2-3g na 100 ml) w przecierze jarzynowym 7-9 miesiac - Posiłki uzupełniające1: · Zupa jarzynowa lub przecier jarzynowy z gotowanym mięsem lub rybą (1-2 razy w tygodniu) bez wywaru - z kleikiem zbożowym glutenowym i z ½ żółtka co drugi dzień · Kaszka/ kleik zbożowy bezglutenowy lub glutenowy2 Sok owocowy (najlepiej przecierowy) lub przecier owocowy (nie więcej niż 150g)
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() a ja chciałam zapytać odnosnie tego rozszerzania menu, jeśli karmi sie tylko mm to powinno się z jakiś względów wprowadzac wcześniej coś więcej, czy to raczej na zasadzie tego że mamusie same chcą wczesniej rozszerzyć maluszkom menu??? czy takie mleko samo w sobie wystarczy np tak do 6 miesiąca??? ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- o widzę że JanuszAgnieszka już w zasadzie odpowiedziała na moje pytanie ![]()
#103 |
Zakorzenienie
|
najpierw sie przywitam
![]() a potem bede nadrabiac te sto postów które naklepałyscie ![]() gusia pytałas jaka kawe pije. wiec pije kawe z biedronki nazytwa sie o poranku to kawa sniadaniowa 30% kofeiny ma. smakuje jak normalna rozpuszczalna i pije trzty razy dziennie nawet sebkowi nic nie ma ![]() anula odnośnie ściagania mleka w nocy to ja nie sciągam. czasem jak sebek nie obudzi sie dw arazy w nocy tylko raz to mam kamienie. ale wtedy zje i jest spokoj. piersi same sie przystosuja ![]() ZAMONTOWAŁAM SPACERÓWKE ![]() rozkłada mi sie na płasko wiec dzisiaj zaczynam w niej wozic sebusia ![]() ![]() dzisiaj jedna pobudka w nocy o 5 30 ![]()
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-08-16 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Witam się :0
czytamna bierząo,ale nie mam jakos weny na pisanie.. Piotruś płacze... a ja nie wiem co mu jest.. nic nie pomaga...suszarka,bobotic ,noszenie,karmienie,bujan ie...no nic... zastanawiamsięczy sie do lekarza nie wybrać,bo zaczyna mnie to martwić... dzisiaj zjadł o 8, pospał do 11 a potem gadał do zabawek w bujaku.. przyszedł czas jedzenia to tenw ryk. ![]() w efekcie wyłdo teraz...i niejadł5 godz.wsumie... jak w końcu się uspokoił to zjadł momentalnie padł,ze zmęczenia... a ja wyłam razemz z nim.. najgorsze dla matki jest chyba to, jak jej dziecko cierpi a ona nie może nic zrobić.. ta bezsilność mnie dobiła dzisiaj ![]() i taka akcja już była 3 w przeciągu ostatnich dwóch dni boje się, że jest chory i go coś boli ![]() temperatury nie ma... zauważyłam,że się mega ślinić zaczął... mogą to być zęby? już brak mi pomysłów...
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-08-16 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() żelazo w ogóle ciężko się wchłania, też mam problemy z nim. ostatnio kupiłam żelazo z kwasem foliowym na lepsze wchłanianie. 5h snu to szał normalnie ![]() Cytat:
![]() Grazin o super, że już spacerówka w użyciu. mi się taka goła wydaje jeszcze do małego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
a dodam jeszcze , że w ramach pocieszenia mam i babcia mnie praktycznie zwyzywały, ze mu butli nie chce dawać...bo mam MAŁO WARTOŚCIOWY POKARM i jak ja mogę tak dziecko katować
![]() nawet nie dyskutowałam z nimi na ten temat...
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
ona "noo bo już zaczyna 4 miesiąc to można jabłuszko, marcheweczkę. a będziesz sama ścierac, czy kupowac?" a minę ma jak o tym mówi, jakby była upalona ziołem i jara się jak szczerbaty do sera. dla niej jest oczywiste że ja mu już dietę rozszerzę bo ona tak namawia.
![]()
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
antropia, przytulam mocno wirtualnie
![]() a czy to skok nie może być ? Albo faktycznie ząbki ![]() JanuszAgnieszka, dzien dobry !! Dawno Cię nie było! Jak Twoja Darusia ![]() Moniqac, jak tam z Szymonkiem ??? Pisałam własnie o tym peelingu clareny, że taka zachwycona jestem. Wiem, że Ty też lubisz peeling SVR, więc ten jeszcze lepszy - nie ma porównania nawet Paulizia, dziękuję Słoneczko a z TŻ pewna jestem, ze szybciutko się pogodzicie ![]() ![]() A dieta daje efekty ? Moja waga stoi już z 3 tygodnie w miejscu Straciłam nadzieje... Najgorsze są moje uda - jak u hipopotama ! Obwód w najgrubszym miejscu 54 cm ![]() ![]() ![]() a w cyckach ponad metr obwodu ![]() Loluś, pytałam w sklepie gdzie sprzedają Murę i dowiedziałam się, że nasza spacerówka rozkłada się do pozycji leżącej ! Nie wiem tylko który tam jest daszek? Czy to ten z gondolki sie przekłada czy jest jakiś inny ? Grazin, jak Sebusiowi nowa fura sie podoba ??? andziotko, już w domku? Jak Wam podróż mineła? Doszłaś do ładu i składu z Dziewuszkami? Nie rozregulowały się zbytnio? A jak karmisz Gabunię tak jak Ona chce to już nie rzuca się przy piersi ?
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie jest to samo ![]() a najlepsze jak moja mam powiedziała, że jak Piotruś będzie miał 5 miesięcy to już będzie jadł z nami wszystko z talerza... bo my już bigos wygnieciony widelcem jedliśmy ![]() strach go zostawić u babci jak będzie większy... jak go bigosem nakarmi to masakra
![]() |
#113 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w sumie skończył 10 tyg. skok chyba jest w 8-9 a potem ok 12 tydz.więc nie wiem sama...chyba, że ma poprzestawiane...:confuse d:
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Scio u mnie na zad***u nic nie ma, a co dopiero klub kangura
![]() ![]() ![]()
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka ![]() Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-08-16 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Daisy nie martw się, ja w udach mam 2 cm więcej od Ciebie
![]() ![]() ![]() Antropia no super, to teraz obiady normalne dla trojga gotuj ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Daisy i jak ? stosujesz te bańki na cellulit? ja tam tylko 5 razy ich użyłam ![]()
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i są efekty ![]() miałam mega cellulit a teraz prawi w ogóle...
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Daisy a tym tygodniu troche sobie popuscilam diete i bylo pare grzeszkow. mam tylko nadzieje, ze nie odbilo sie to jakos specjalnie na wadze. przestalam prowadzic pamietnik co zjadlam i to tez troche mnie dobilo. musze zaczac od nowa, bo przynajmniej wiem co i jak iole kalorii etc.
kochana karisz wiec masz duzy biust. mi juz piersi zmalaly, bo karmie tylko rano. a w udach i tak mam pewnie tyle co ty w biuscie ![]() ja sobie daje rok by wrocic do wygladu sprzed ciazy. z mezem nadal lipa.
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie jest 5 cm więcej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.