|
|
#91 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Delektowanie się kawą to już "old school"?
Cytat:
![]() Cytat:
Koszyczki metalowe, podstawki, łyżeczki i cukierniczka Sikanie to nie wiem, ale okres pewnie, staromodni używają tamponów i podpasek, a nowocześni kubeczka menstruacyjnego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#92 |
|
Pani Buka
|
o jaaa, ale boski wątek
ja niestety się nie lansuję, bo rzadko pijam kawę, częściej pomykam z butelką wody ale kubek na herbatkę zimą by się przydał!lans na kanapki z Auchana a ja Wam powiem jeszcze coś ciekawego. jak byłam w LO, grupa takich właśnie "super-fajnych-alternatywnych-absolutnie-nie-zwyczajnych" dziewcząt lansowała się... papierowymi torebkami z Zary (której w moim mieście nie było i trzeba było do stolycy na zakupy jechać )... nosiły w niej kanapki, strój na w-f albo po prostu machały pustymi
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28847430]Ej tam, paczka fajek powiedzmy 12zł (strzelam, nie palę), a kawa jakaś wypas to i 20 kosztuje
![]() [/QUOTE] Tak tylko ze najtansze fajki to chyba 8 zl, a paczke 100 g kawy mozna juz za 2,5 zl kupic i starczy na dluzej, a na miescie jak mus przycisnie to idzie kupic w automacie juz za 1,5 zl. W restauracji kawa w porcelanie za 6-7 zl mozna. W cofeeheaven mi niezbyt smakuje ta kawa, zebym inwestowala, a ze starbucksa nie pilam, to nie wiem. Cytat:
(wiem, zlosliwa jestem)Za moich czasow licealnych zary w ogole w Polsce nie bylo, glownie pamietam obnoszenie sie logami alpinusa oraz americanosa. |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
O tak, Americanos rządził. U mnie do dzisiaj sklep jest
![]() Starbucksa nie znam, ja w domu to piję napój kawowy 3in1 A na ploty z przyjaciółką do kawiarni chodzę to wtedy sobie wybieramy różne dziwne, dlatego napisałam o takiej cenie
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tematu to wolę kawę w filiżance, bo po prostu jest taniej. Kawa w plastikowym kubeczku to taki ulepek, który z kawą nie ma nic wspólnego.
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że ta sama kawa nalana do filiżanki i do kubka plastikowego, będzie lepiej smakować Ci z filiżanki?
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak bardziej mi smakuje obiad, który jest ładnie podany, który mogę spokojnie zjeść, najlepiej w dobrym towarzystwie, od tego samego obiadu, na którego mam zjedzenie 5 minut i pochłaniam go na stojąco w kuchni
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
produkty na wynos mają chyba jakieś swoje zastosowanie, tak mi się zawsze wydawało, dlatego dziwi mnie całe to zamieszanie
. chociaż na wynos, zwłaszcza sama, rzadko kiedy biorę, bo nie umiem/lubię pić i chodzić.serio, aż strach wyjść z domu, jak się poczyta. |
|
|
|
|
#100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, nie absurdalnie, kawa pita z plastiku/styropianu ma inny smak od pitej w szkle (obojętnie, kubek, filiżanka, szklanka). |
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre, dobre...a ja zawsze pozbywam się tych papierowych z myślą, że takie niepraktyczne są. Bo te zwykłe to się jeszcze na zakupy nadają...
|
|
|
#102 |
|
Naczelny Hipster
|
Nie no, jasne, że komuś może bardziej smakować z ładnej filiżanki
Tak samo jak będzie bardziej smakować nam obiad zjedzony w dobrym towarzystwie ![]() Głupotą jest wożenie się, że jest się nie wiem, lepszym? Bardziej GŁĘBOKIM, bogatszym osobowościowo, bo się nie pije z papierowego kubka z logiem? Bijcie mnie, uwielbiam Starbucksa, podoba mi się ich logo, rzadko kupuję na miejscu, bo traktuję go właśnie jako miejsce z dobrą kawą na wynos. A np kawa w coffe heaven jest dla mnie paskudna i nie jestem w stanie jej przełknąć. |
|
|
|
|
#103 | |
|
Konto usunięte
|
Nie wiedziałam, że lansuję się robiąc zakupy
. Baaaardzo rzadko wkładam jedną torbę do drugiej z bardzo prostego powodu: nie lubię chodzić z taką wypchaną torbą .Co do kawy. Na pewno część osób chodząca z papierowym kubkiem traktuje to jak część lansu i ma podejście: och, ach patrzcie jestem taka zalatana, nie mam czasu usiąść, a przy tym stać mnie na taką kawusię jaką pije Beyonce . W sumie taki typ jak opisała Muszynianka. Ale część osób chodzących z kubkiem to po prostu osoby które piją kawę. Normalnie. Bez lansu. To "niesamowite", że już nawet nie można kupić kawy w papierowym kubku, bo jest się lansiarą ![]() I tak mi się skojarzyło http://www.youtube.com/watch?v=GUhRSPf6qJQ ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28850053]Nie, nie absurdalnie, kawa pita z plastiku/styropianu ma inny smak od pitej w szkle (obojętnie, kubek, filiżanka, szklanka).[/QUOTE]
Oczywiście, że tak. Mało tego - mnie nie smakuje kawa z kubka ceram. (a lubię kubki, tutaj to gadżeciarą jestem ) i muszę mieć ją w szklance. Poważnie.Co do tematu - jak tu ktoś napisał - część się lansuje, a część po prostu pije kawę na wynos. To jak z BMW czy Audi: część się nimi "wozi", a część po prostu jeździ, bo to dobre auta są. Nie ma co dorabiać ideologii do tego.
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
ja nie bardzo rozumiem czemu starbucks ma byc jakims lansem? Na zachodzie to nic specjalnego , wiec i u nas nie powinno byc?
ja lubie i kawiarnie i kawy na wynos Co zlego jest w wypiciu kawki spacerujac brzegiem Wisly, podziwjajac widoki i plotkujac? Albo szybka kawa do pociagu? niektorzy na sile szukaja problemow |
|
|
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nikt tu nie mówi, ze picie kawy na wynos jest ZŁEM i lansem - aczkolwiek często kubek ze starbucksa bywa narzędziem lansu - no dokładnie tak jak z tym audi w poście Deede. |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Konto usunięte
|
Ja na wynos piłam kawę raz, z maca, i tylko mnie szlag trafiał bo musiałam wolniej iść. Nie piję więc, bo nie lubię. Poza tym, dla mnie nawet wypicie mojej ukochanej maxwell 3in1 to poranna chwila tylko dla mnie
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie widzę w tym żadnego lansu. Chce mi się pić jak gdzieś idę, kupuję kawę i nie myślę czy to jest cool i czy dobrze wyeksponowałam logo na moim kubku.Poza tym skoro lans to chwalenie się czymś, to czy kawą z sieciówki dostępnej na każdym rogu można się chwalić? Może za lans uznamy też jedzenie lodów algida? W końcu mają logo na patyczku
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#111 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28848750]O tak, Americanos rządził. U mnie do dzisiaj sklep jest
[/QUOTE]Americanos chyba faktycznie dalej mozna go kupic, ale gdzie tam jego dawna slawa? Ja mialam dwie pary sztruksow i spodniczke ogrodniczke z tej firmy, do dzis sie zastanawiam jak mi sie udalo przekonac mame w wieku 16 lat, by mi kupila ogrodniczke americanos ze sztruksu na .... wesele kuzyna, tyle tylko ze musialam biala bluzke do tego wlozyc (ale przezylam) by bylo oficjalnie, a potem normalnie wszedzie ja nosilam dumna i blada Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28847430]Sikanie to nie wiem, ale okres pewnie, staromodni używają tamponów i podpasek, a nowocześni kubeczka menstruacyjnego
[/QUOTE]Kubeczka to tak, ale podpasek i tamponów to szaraki używają, oldskólowcy (bo nie wiem jak bym miała zapisać żeńską formę tego słowa ) to pewnie jadą na ekologicznych podpaskach wielokrotnego użytku ![]() Cytat:
Zawsze myślałam, że jak lans to tylko bejcą, ale spoko, przynajmniej mam lansiarski samochód
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja reakcja na ten temat:
To już większość społeczeństwa ma wybierać jak inni spędzają czas? Spacer z kubkiem w ręce to lans? Coś nienormalnego? Dajcie spokój. Nie raz jak umawiałam się z przyjaciółką na spacer, to przy okazji kupowałyśmy kubek kawy i sobie chodziłyśmy. Czyżby picie kawy musi odbywać się tylko w pozycji siedzącej? Bo co, spożywanie jej stojąc, pójdzie mi w uda? Nigdy nie uważałam, że to może być coś złego. A jak teraz to czytam, to wyszło, że jestem niezłą lansiarą.
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba mi się po prostu ich linia i cała reszta. BMW to w sumie też ładne - i dobre - auta, ale dresy tak naznaczyły u nas tą markę, że szkoda gadać. Ale wiem, że ten trend powoli mija i marka odbija się u nas od dna (jeśli idzie o skojarzenia).
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle, że dresy wożą się tymi starszymi modelami. Te nowsze w żadnym wypadku nei są już z nimi kojarzone
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie prawda.
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I najlepiej niebieskie diody na podwoziu. Kurde, chyba sobie kupie. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28847430] A co, musisz mieć większą przejrzystość? ![]() [/QUOTE] No właśnie nie wiem. Miałam wrażenie, że z jednym enterem to wszystko tak się ze sobą zlewa, ale teraz musze poczekać na kolejne nadużycie, by dokładnie to zanalizować
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
o matko! to ze mnie taka laaaansiaara była jak tłumaczyłam cioci-Angielce w sklepie, że hoho!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

(której w moim mieście nie było i trzeba było do stolycy na zakupy jechać
(wiem, zlosliwa jestem)

Kawę mogę pić w wielu miejscach, ale na spokojnie. I na siedząco 

. chociaż na wynos, zwłaszcza sama, rzadko kiedy biorę, bo nie umiem/lubię pić i chodzić.

) i muszę mieć ją w szklance. Poważnie.
Zawsze myślałam, że jak lans to tylko bejcą, ale spoko, przynajmniej mam lansiarski samochód