Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz.V - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-19, 08:18   #91
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz.V

głowa mnie boli
Sheh, chyba zaraziłaś mnie Twoimi migrenkami

A co dzieje się z Nitą? nie odzywała się od wczoraj rana. Miała gdzieś wyjechać?

Inutil, buty fajne, też takie lubię... Ale ja nie mogę kupowac takich drogich, bo ja bardzo niszczę buty (nawet te markowe). Buty "palą" mi sie na stopach normalnie
Moja mama dziwi się po kim ja to mam, bo ona buty ma na lata. A ja góra jeden sezon
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:20   #92
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry matko ile Wy piszecie zostawić Was na chwilę
Natalia mnie natknęła na kanapki z serem i pomidorkiem i tez zjadłam właśnie tym bardziej że Tż zrobił zakupki i kupił prawie kg sera
Mam dziś w planach zrobić sernikobrownies ale czy mi się uda?? no nie wiem

I nie wiem co komu miałam odpisać

Inutil butki fajowe jak tylko mówisz że wygodne to leć i kupuj

AniaAnia no to Tż się wziął ostro za robotę

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2011-08-19 o 08:22
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:21   #93
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

pani22ka słyszałam o tym, może się uda przyzwyczaić. mogę cię pocieszyć że podobno ptaki się uodparniają na to
Widzę, że tak ja raczej nie, ale jutro wracam do Krk, gdzie mieszkam na osiedlu z największą liczbą placówek medycznych (w tym dwa szpitale). Podobno erki cały czas u nas słychać. Ja ich nie słyszałam ani razu... ale te puchacze tu mechanicznie cykliczne mnie dobijają

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
Chwil tylko dla siebie to ja w domu nie mam - to małe, czarne, wąsate stworzenie łazi za mną wszędzie jak tylko chodzę po domu.
Małe, czarne wąsate, UKOCHANE stworzenie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja mieszkam na wsi i uwielbiam jak co rano budzi mnie spiew ptaków, mój mąż też się przyzwyczaił do piero po jakimś czasie a dla mnie to cudowna pobudka
hehe tu mnie ta regularność dobija i głośność. ja nawet drzemki nie mam w tel, bo mnie jeden sygnał budzi
Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
pani22ka ponoć śpiew ptaków uspokaja. Widać nie wszystkich.
widać nie

Cytat:
Ee, u mnie by nie przeszło, ja przymierzam, chodzę, zastanawiam się i po kilku dniach kupuję, dwóch na raz bym nie kupiła, bo skąpiec jestem
Kup, kup. Mnie się podobają, bo to mój styl. Sportowy a i do spódnicy założysz
Ale bym ich nie kupiła, bo nie są na obcasie a ja tylko na obcasie kupuję (i nie chodzę płaskie tylko na mega wyprzedaży albo okazyjnie, najczęściej dostaję)
a kremowo też jestem uzależniona. teraz mam tylko 3, bo stwierdziłam że to nienormalne mieć więcej
Ostatni nabytek - prezent z Grecji - Korres. W Polsce w Sephorze 130 zł. Tam produkt apteczny za 15E (kupiłam promocyjny zestaw za 15 e w kosmetyczce z mydełkiem i kredką czarną)
Ja średnio Ziaję lubię (teraz używam maminej, dla 50+ i łzawię jak głup), seria PRO to jedyne produkty jakie mnie w życiu uczuliły (kożuch z mini krostek) i mam teraz tylko ich płyn mice.
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:22   #94
Daria16071989
Zadomowienie

Dzień Dobry
Dzisiaj nie mam za dobrego humoru ;/ Smacznie sobie spałam,a tu pobudka o 7:30 bo teściowie z tż-ta bratem sobie dyskusje prowadzili pod domem,drzwi oczywiście były otwarte,a że mamy pokój od strony drzwi to obudzili mnie. Jeszcze jakby potrafili cicho rozmawiać to by było dobrze,ale oni nie potrafią-drą się jak chorzy ;/ wrrr!!!

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Daria16071989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:27   #95
pani22ka
Zakorzenienie

Kasiorek, widzę że do grzybobrania masz takie nastawienie jak ja moi rodzice grzybiarze, chłop uwielbia. A ja... kleszczy się boję, komary mnie tną a na grzybie stanę a go nie zauważę.
Ale grzybki w occie to moja miłość i wszyscy mi wypominają, że zbierać to ni hu hu
Stary 2011-08-19, 08:48   #96
agatkaa1
Zakorzenienie

Daria Kochanie nie denerwuj sie

Ewcia39 widzę Cię tu kolejny raz może się przedstawisz??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:55   #97
Flowerbombka
Zadomowienie

Melduję się i ja

Ania świetnie że TŻ taki chętny do potrząsania - trzymam kciuki oby okazało się skuteczne. U mnie obyło się na szczęście bez tego, bo ten mój jakoś nie zapałał entuzjazmem do tego pomysłu.

Cytat:
Napisane przez Toto1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam nadzieje ze FLOW przelamala fatum jednej ciazy na miesiac i ze w tym miesiacu troche nas tu bedzie bo widze ze chetnych jest
Ja tez mam taką nadzieję bo jakoś tak dobrze się czuję, że nie mogę uwierzyć, że tam coś rośnie. Testów postanowiłam nie robić. Jakoś taka spokojna jestem. Co ma być to będzie. Dziś teoretycznie @ powinna przyjść, temp minimalnie ale w górę. W poniedziałek robię sobie badanka - miały być w sobotę ale doczytałam, że nieczynne w soboty.

Pani ja bym kota dostała z tymi oddźwiękami. Jakoś średnio lubię odgłosy ptaszków. Jeszcze pohukiwanie sowy mogłabym znieść ale na przykład pianie koguta mnie irytuje. Na wieś ja się chyba nie nadaję.

Kurcze ja maniaczka komputerowa teraz po przyjściu do domu z pracy (8 h przed kompem) w ogóle go nie odpalam. Dla mnie to jak odwyk, bo ja uzależniona jestem. Jestem z siebie dumna.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 09:07   #98
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Coraz bardziej dochodzę do wniosku że kupię te buty

Lucy, mój tż tak ma. jemu buty starczają na 2-3 miesiące max, ale nie pozwalam mu kupować gównianych, bo on nosi te same codziennie, od rana do wieczora. Wczoraj udało nam się znaleźć fajne Geox za 140zł

Specjalnie dla was policzyłam moje kremy do twarzy ;] całe 7 sztuk i do tego dwa pod oczy (nie używam wcale )

Matko, dajcie mi jakieś zajęcia bo się wystrachałam. Od 2 czy 3 dni swędzą mnie dłonie w nocy i się drapię i mam opuchnięte... Napisałam dzisiaj na wątku mamowym i mnie wystraszyły, bo tak się cholestaza zaczyna. Dobrze, że mam wizytę w poniedziałek...

coś muszę robić bo teraz zaczęłam się martwić, a wydawało mi się śmieszne, że dłonie mnie swędzą i nawet sobie myślałam, co ta ciąża robi w ciałem

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Flowerbombka robiłaś jeszcze jeden test???
Stary 2011-08-19, 09:09   #99
Lucy1111
Zakorzenienie

z tymi butami to ja nie wiem czemu tak mi się niszczą... mam jakiegoś wybitnego pecha

Kupiłam sobie parę lat temu kozaki zimowe z Wojasa. Wydałam na nie 400zł. Ale 4 razy je reklamowałam, bo co chwilę coś się z nimi działo (a to szew pękł, a to obcas odpadł). Gdy były któryś raz w reklamacji, stwierdziłam, że kupię inne buty na zmianę. Nie chciałam kupować byle jakich, więc kupiłam batki do kostki Mustang.
Po 2(!!!!!!!!) dniach od zakupu zamek się popsuł!! Oddałam do reklamacji, więc zostałam bez butów.

Wtedy kupiłam byle jakie na targu, służą do dzisiaj

żeby było śmiesznie, te mustangi, po dwóch tygodniach od naprawy znowu się popsuły!! ten sam but i ten sam zamek.
Stary 2011-08-19, 09:09   #100
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:

Lucy, mój tż tak ma. jemu buty starczają na 2-3 miesiące max, ale nie pozwalam mu kupować gównianych, bo on nosi te same codziennie, od rana do wieczora. Wczoraj udało nam się znaleźć fajne Geox za 140zł

Specjalnie dla was policzyłam moje kremy do twarzy ;] całe 7 sztuk i do tego dwa pod oczy (nie używam wcale )

Matko, dajcie mi jakieś zajęcia bo się wystrachałam. Od 2 czy 3 dni swędzą mnie dłonie w nocy i się drapię i mam opuchnięte... Napisałam dzisiaj na wątku mamowym i mnie wystraszyły, bo tak się cholestaza zaczyna. Dobrze, że mam wizytę w poniedziałek...

coś muszę robić bo teraz zaczęłam się martwić, a wydawało mi się śmieszne, że dłonie mnie swędzą i nawet sobie myślałam, co ta ciąża robi w ciałem

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

To możesz za mnie adresować koperty z zaproszeniami - mam ich 850 szt....bardzo chcesz?
Kasiorek211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 09:13   #101
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Lucy no to się pech nazywa właśnie

Cytat:
To możesz za mnie adresować koperty z zaproszeniami - mam ich 850 szt....bardzo chcesz?
chce, chce
Stary 2011-08-19, 09:14   #102
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam tylko jeden krem do twarzy. Nivea visage nawilżający na noc. Uwielbiam go.
Jakoś nie lubię kupowac kosmetyków... Nie lubię, gdy mi zalegają na pułkach i się kurzą :/
Ale bransoletki, koraliki, paski i wiosiorki to co innego mogę kupować bez opamiętania

Inutil, nie zadręczaj się aż tak tym swędzeniem. Będziesz miała diagnozę, to wtedy będziesz się martwić.
Ale zobacz, dobrze, że tak szybko zareagowałaś. Ile kobiet bagatelizuje takie rzeczy, a później plują sobie w brodę, bo było za późno na leczenie....

Wiesz, że w naszej sytuacji lepiej chuchać na zimne i reagować

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
mam nadzieję, że nie ręcznie?!
Stary 2011-08-19, 09:16   #103
Kasiorek211
Zadomowienie

Albo możesz poszukać mi w internecie dywaniki gumowe do Skody Octavii kombi, 2007 rok.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ja mam tylko jeden krem do twarzy. Nivea visage nawilżający na noc. Uwielbiam go.
Jakoś nie lubię kupowac kosmetyków... Nie lubię, gdy mi zalegają na pułkach i się kurzą :/
Ale bransoletki, koraliki, paski i wiosiorki to co innego mogę kupować bez opamiętania

Inutil, nie zadręczaj się aż tak tym swędzeniem. Będziesz miała diagnozę, to wtedy będziesz się martwić.
Ale zobacz, dobrze, że tak szybko zareagowałaś. Ile kobiet bagatelizuje takie rzeczy, a później plują sobie w brodę, bo było za późno na leczenie....

Wiesz, że w naszej sytuacji lepiej chuchać na zimne i reagować

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

mam nadzieję, że nie ręcznie?!
Owszem rybko, piórem wiecznym i tak ładnie trzeba pisać bo to Prezes zaprasza... Raz do roku mam taką atrakcję
Kasiorek211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 09:16   #104
Flowerbombka
Zadomowienie

Inutil nie robiłam oprócz tamtego. Czekam spokojnie na betkę w poniedziałek. Tak czy tak miałam zrobić badania tarczycowe więc przy okazji zrobię i to. Myślisz że powinnam jeszcze jeden test zrobić?
Stary 2011-08-19, 09:18   #105
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

Owszem rybko, piórem wiecznym i tak ładnie trzeba pisać bo to Prezes zaprasza... Raz do roku mam taką atrakcję
aha no to powodzenia!!
Stary 2011-08-19, 09:20   #106
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
z tymi butami to ja nie wiem czemu tak mi się niszczą... mam jakiegoś wybitnego pecha
dlatego nienawidzę zimy. mam jedne porządne kozaki (drogie, kupowane raz na dwa lata). raz stwierdziłam że mam dość chodzenia w tych samych kozakach na zmianę z martensami i kupiłam buty za 89 zł. rozpadły się po 3 dnich (słownie: trzech). Nie wiem dlaczego nie reklamowałam, ale szewc mnie wyśmiał - odchylił kawałek "skóry" i pokazał tekturkę, która się "rozpuściła".
Więc pozostały jedne kozaki, dwie nieśmiertelne pary martensów (jedne 13 letnie czerwone, drugie 10 letnie bordowe), do zestawu dodałam buty górskie a w pracy przebierałam na obcasy
Stary 2011-08-19, 09:21   #107
Flowerbombka
Zadomowienie

Kasiorek ja bym chętnie pomogła bo lubię taką robotę, ale nie wiem czy Twojemu szefowi spodobałoby się moje pismo. Moja dyr go nie docenia. i zawsze prosi kogo innego o wypisywanie kopert.
Stary 2011-08-19, 09:23   #108
bacharybnik
Zadomowienie

Witam
Obudziłam się o 3:30 i już nie mogłam zasnąć, nie wiem dlaczego a może to strach przed dzisiejszą wizytą

Dzisiaj zaczynam 20tc

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 09:24   #109
Flowerbombka
Zadomowienie

Bacha wow to półmetek już u Ciebie Super.
Powodzenia u gina. Na pewno wszystko będzie ok.

Pani ja w tamtym roku kupiłam sobie podróbki EMU za chyba niecałe 50 zł w Realu i przełaziłam calutką zimę i w mróz i w śnieg. Na koniec już trochę gorzej wyglądały ale nawet ok. W tym roku kupię ze 3 pary w różnych kolorach bo uwielbiam te buty.
Stary 2011-08-19, 09:24   #110
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Witam
Obudziłam się o 3:30 i już nie mogłam zasnąć, nie wiem dlaczego a może to strach przed dzisiejszą wizytą

Dzisiaj zaczynam 20tc
już 20tydzień? wow!!
trzymam kciuki za wizytę

P.s. nie śpisz od 3:30 i dopiero teraz do nas przychodzisz?
Stary 2011-08-19, 09:32   #111
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Lucy no spokojnie, zabieram się za świeczniki. W sumie to śmiać mi się chce, bo nawet mówiłam o tym tż że to takie dziwne i śmieszne że mnie dłonie swędzą. I że ta ciąża dziwna

do poniedziałku nic nie czytam, bo od samego czytania można zachorować może to jakieś uczulenie

Cytat:
Albo możesz poszukać mi w internecie dywaniki gumowe do Skody Octavii kombi, 2007 rok.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

oj, ręcznie nie bo ja krzywo piszę

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Witam

Dzisiaj zaczynam 20tc
kciuki i za 20tc

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Inutil nie robiłam oprócz tamtego. Czekam spokojnie na betkę w poniedziałek. Tak czy tak miałam zrobić badania tarczycowe więc przy okazji zrobię i to. Myślisz że powinnam jeszcze jeden test zrobić?
nie wiem czy powinnaś, dzisiaj dzień @, tak zapytałam

Kasiorek proszę mam nadzieję, że o to chodzi
http://auto.bazarek.pl/opis/2417950/...a-od-2004.html
http://www.dywanikisamochodowe.sklep...d_category/390
http://www.carmat.pl/sklep//index.ph...uct&prod_id=14
:brzyda l:
Stary 2011-08-19, 09:32   #112
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy no spokojnie, zabieram się za świeczniki. W sumie to śmiać mi się chce, bo nawet mówiłam o tym tż że to takie dziwne i śmieszne że mnie dłonie swędzą. I że ta ciąża dziwna

do poniedziałku nic nie czytam, bo od samego czytania można zachorować może to jakieś uczulenie

oj, ręcznie nie bo ja krzywo piszę
ja nie pamiętam kiedy robiłam coś z decoupage. W ogóle mi się nie chce

idę do łóżka. Tż odsypia nockę. coś niewyraźnie się czuję... głowa mi pulsuje cały czas.
Stary 2011-08-19, 09:33   #113
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Pani ja w tamtym roku kupiłam sobie podróbki EMU za chyba niecałe 50 zł w Realu i przełaziłam calutką zimę i w mróz i w śnieg. Na koniec już trochę gorzej wyglądały ale nawet ok. W tym roku kupię ze 3 pary w różnych kolorach bo uwielbiam te buty.
aaa zapomniałam. dostałam dwa lata temu od ojca podróbki emu za 5funtów z tesco ale ja miałam tak zimno w mieszkaniu kamienicznym, że mi za kapcie robiły raz je miałam na zewnątrz jak był solidny mróz i w miejską breję mogłam w nich wyjść (ale wtedy miałam mega elegancki płaszczyk i beżowe buty durno wyglądały). ale też jestem z nich zadowolona pięknie się piorą

Cytat:
Dzisiaj zaczynam 20tc

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2011-08-19 o 09:35
Stary 2011-08-19, 09:33   #114
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
już 20tydzień? wow!!
trzymam kciuki za wizytę

P.s. nie śpisz od 3:30 i dopiero teraz do nas przychodzisz?
Tak dopiero teraz bo komputer mam u syna w pokoju a on spał, później śniadanie, z pieskiem na spacerek no i jeszcze na allegro oglądałam wózki. A teraz idę pod prysznic bo za 2,30 godziny do gina.

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 09:41   #115
pani22ka
Zakorzenienie

czuję się... brudna drugi raz w życiu jestem fest opalona i nie mogę na siebie patrzeć. jeszcze nogi OK (jakieś smuklejsze), ale twarz, dekolt - fuuu. jak to zmyć???? hehe
Stary 2011-08-19, 09:49   #116
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
czuję się... brudna drugi raz w życiu jestem fest opalona i nie mogę na siebie patrzeć. jeszcze nogi OK (jakieś smuklejsze), ale twarz, dekolt - fuuu. jak to zmyć???? hehe
Stary 2011-08-19, 09:51   #117
kasiahexe
Zadomowienie

dzien doberek ranne ptaszki
ja z racji tego z mam wolne to dopiero wstałam hihi
ale musze sie isc wykapac potem wypicykowac i jade do kolezanki na kawusie tylko sie zastanawiam jak ja z mojej cudownej wsi wyjade bo mi droge remonutja hihi ale znajac angielskich leni o godzinie 2 juz ich tam nie bedzie hihi
No własnie co do wioski to ja juz piec lat tak mieszakm i jak spie u z najomych w miescie to mnie szlak trafia nie moge sie przyzwyczaic do tego ruchu co chwile jakis samochod alebo ktos sie dzrze masakra
a u nas cisza spokoj tylko rano psy szczekaja ale ja mam potrójne szyby i prawie ich nie słysze zreszta ludzie jak do nas przyjezdzaj to tez mowia ze nie słysza

a i jeszcze temt butów mi se przyponiał hihi bo ja maniaczka jestem hihi i nigdy nie kupuje drogich butów dlatego ze mam ich oki 70 par i jak uda mi sie pochodzic w jakiś wiecej niz kilka razy to jest dobrze hihi
W sumie teraz sie tylko zastanawiam nad rogiy butami na zime a sa too Uggi albo Emu bo sa mega wygodne a jak mam zamiar duzo chodzic hihi

Basiulka gratulacje półmetku i trzymam kciuki za wizyte

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
nie zmywaj daj mi trocheeeeeee bo ja pierwszy raz od chyba 100 lat jestem blada i czuje sie fatalnie :/

LIVKA jest juz z nami

Edytowane przez kasiahexe
Czas edycji: 2011-08-19 o 10:13
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 09:54   #118
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Lucy jak bym chciała zrobić coś takiego to malować na jeden kolor cały świecznik??

http://www.centrumrekodziela.pl/zdjecie/7553
Stary 2011-08-19, 10:17   #119
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy jak bym chciała zrobić coś takiego to malować na jeden kolor cały świecznik??

http://www.centrumrekodziela.pl/zdjecie/7553
mnie sie wydaje, ze tu nie zostaly uzyte serwetki, tylko papier do deco. a to troche inaczej sie robi. ale nie daje glowy.

chyba nie ma sensu malowac swiecznika, skoro tła i tak nie widac. ewent. tylko góre na sam koniec.

Edytowane przez Lucy1111
Czas edycji: 2011-08-19 o 10:18
Stary 2011-08-19, 10:22   #120
Daria16071989
Zadomowienie

właśnie umyłam okno i sprzątam dalej pokój bo już taki syf mam,że szok! Niby codziennie się sprząta ale tego kurzu się nazbiera w kątach i dopiero go widać przy generalnym sprzątaniu.. Tak więc uciekam,będę później,pa

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Daria16071989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości