Najgorsze wspomnienie związane z jedzeniem :-D - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-06, 17:22   #91
Martinaf
Rozeznanie

GG do Martinaf
Dot.: Najgorsze wspomnienie związane z jedzeniem :-D

Gałka oczna Powiem tylko: Współczuje...
Martinaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 18:56   #92
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalesia
To ja pamietam sytuacje jeszcze z przedszkola... nigdy nie znosilam gotowanej marchewki z groszkiem pewnego dnia wlasnie taki "rarytas" podali nam na obiad... Kulturalnie powiedzialam ze tego jesc nie bede (zawzse bylam marudnym i upierdliwym bachorem ) ale panie przedszkolanki uparly sie ze mam jesc i konie! Zaczely sila pakowac mi to do buzi az w pewnym momencie...zwymiotowalam do talerza

Ja też kiedyś w przedszkolu zwymiotowałam przy pierwszym kęsie (wymuszonym) kanapki z jajkiem i serem. Co dziwne, na widok tych produktów w domu nie miałam odruchu wymiotnego, tylko to "przedszkolne jedzenie" wydawało mi się takie obrzydliwe.

Cytat:
Napisane przez lalesia
jeszcze jedno z przedszkola sobie przypomnialam (swoja droga nienawidzilam przedszkola, wspominam je nadal jako najgorszy okres w moim zyciu).
Ja tak samo nienawidziłam przedszkola. Cały czas marzyłam tylko o tym, żeby iść wreszcie do szkoły.
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 21:54   #93
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

Cytat:
Napisane przez Gonia1
Ja tak samo nienawidziłam przedszkola. Cały czas marzyłam tylko o tym, żeby iść wreszcie do szkoły.
A ja w przedszkolu w pierwszej grupie tak ryczalam ze az mnie wyrzucili i poszlam ostatecznie rok pozniej ale i tak bylo to na moje nerwy zbyt duzo ten smrod cieplego mleka i sikow przesladuje mnie do dzisiaj i przypomina mi sie w najgorszych koszmarach sennych moj dzien przedszkolny wygladal tak: mama albo tata zawozili mnie rano z rykiem do przedszkola (no chyba ze po drodze na zakrecie udalo mi sie wyskoczyc z auta przy babci domu, czasem dalo rade nawet na sporej predkosci ) w przedszkolu ryczalam i robilam sceny i fochy na przemian do 16 az mnie ktos odebral! Jak mozna tak traktowac dzieci?! Do tej pory mam zal do babci ze nie chciala sie mna wtedy zajmowac a teraz to caly czas chcialaby tylko ze mna "sie bawic"
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 23:33   #94
wenezja
Rozeznanie

Talking Dot.: Najgorsze wspomnienie związane z jedzeniem :-D

Przedszkole... Boże, jak ja wyłam! Mama co rano wlekła mnie zapłakaną do tego 'więzienia'. Jak wracałam, to też ryczałam . Raz się sąsiad zapytał ' Dlaczego płaczesz, przecież już idziesz do domu'- wszyscy wiedzieli, jak bardzo kocham przedszkole- odpowiedziałam mu ' Taaaak, ale jutro znowu będę musiała tam wrócić!'. Nigdy nie zapomne tych gorszych pań przedszkolanek stojących nade mną i wmuszających mi 'jedzenie'! Dzieci się bawiły, a ja wyłam i wpychałam te wstrętne kaszki polane sokiem, co wcale ich nie ulepszało :-P. Oczywiście, towarzyszył mi odruch wymiotny! Bllllleeeeeeeeeeee...
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj leżę"
wenezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-07, 00:02   #95
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

Ja też nie nawidziłam przedszkoda i ciesze się, że nie jestem sama (wszyscy moi znajomi dobrze je wspominają). Bardzo mi siadło na psychikę. Nigdy nie płakałam, zamykałam się w swoim pokoju i przed snem płakałam do poduszki, głupio było mi przyznać się rodzicom, że mnie tam poniżają (kurde, chyba byłam nadwyraz rozwiniętym pyschicznie dzieckiem ).
W sumei już prawie zapomniałam, ale tak mi się przypomniało czytając ten wątek. Nie dotyczy to jedzenia i pomimo, że teraz już nie jestem taka młoda (kto chce wiedzieć ile mam lat zapraszam na swój profil ), chce mi się teraz wyć.
No więc jako mała dziewczynka miałam długie włosy (gdzies tak prawie do pasa), było ich pełno i były b. jasne. Podobno w pierwszy dzień, jak Pani mnie zobaczyła śmiała się, żeby moja mama nie przynosiła dziecko w peruce. No ale nieważne, często chodziłam w rozpusczonych włosach, bo moja mamusia mi je czesała i mówiła, że tak mi ślicznie. I nigdy nie zapomnę jak podczas obiadu wstały te wredne babska i na całą jadalnie (duże przedszkole - duża jadalnia - dużo wychowanków) opieprzyły mnie, że co to ja nie jestem, że już nigdy nie chcą mnie widzieć w rozpuszczonych włosach itd. Dodam, że byłam nieśmiałym dzieckiem (ale jajo, dziewczyny - ja ryczę teraz ) i wszyscy na mnie patrzyli. W tym momencie nie wiem, co miało na celu takie upokorzenie dziecka, tym bardziej, że przecież ... ja nic złego nie zrobiłam.
Uwzięly się jeszcze na mnie i nazywały mnie guzdrałą - wolno się ubierałam po leżakowaniu i podchodziły do mnie i mówiły, że jestem głupią, grubą guzdrałą (byłam okrąglutkim dzieckiem). Do tego nigdy nie spałam na leżakowaniu, nigdy nie udało mi się zasnąć, bo jako dziecko nie lubiłam spać (teraz nadrabiam ).
Makabra, ja poważnie wyję. Głupie przeżycia, ale baaaardzo mnie skrzywdziły.

Agencja Interaktywna Poznań

21.02.11 - start

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"

Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
Przezlosliwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-07, 00:31   #96
Lovisa
Zakorzenienie

Ja nigdy nie chodziłam do przedszkola. Uff Jak to czytam, to aż się cieszę, że mama oszczędzila mi tego rodzaju przeżyć. Ale pamiętam z zerówki jedno zdarzenie, którego chyba nigdy nie zapomnę do końca życia. Szliśmy całą grupą z parku do szkoły, razem z naszą Panią. I musieliśmy przejść przez jezdnię. To była niezbyt ruchliwa ulica na osiedlu przy szkole. I dziewczynka przede mną niosla pilkę. I moja koleżanka, z którą szlam w parze, cały czas usiłowala tej dziewczynce tą pilkę wytrącić z rąk, tak dla żartu. No i ja też chcialam się tak bawić i niestety mnie się udalo, niesety - bo pilka wyleciała na jezdnię i poturlała się na chodnik. Ta dziewczynka niewiele myśląc, pobiegła po pilkę i wróciła z nią. To była naprawdę nieruchliwa ulica, a ja miałam 6 lat i niechcący to zrobiłam. A nasza Pani [której od tego dnia szczerze nie znosilam] wykrzyczała na caly glos do mnie: oszalałaś, przecież ona mogła zginąć!!!!!!! A ja bym przez ciebie do więzienia poszła!!!!!! Bardzo długo to przeżywałam, czulam się winna, cały czas myślalam o tym, że mogło stać się coś złego i w ogóle do dzisiaj to pamietam, mimo, iż minęło 16 lat. A teraz myślę, że wystarczyłoby, gdyby Pani krzyknęła: stój! I ta dziewczynka nie pobiegłaby. Bo pamiętam dokładnie, że ona spojrzała sie, czy coś nie jedzie i dopiero weszła na jezdnię, wic to nie było tak natychmiast, nagle... Ech, rozgadałam się, a to z jedzeniem nie ma nic wspólnego
Lovisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-08, 00:22   #97
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Przezlosliwa
Uwzięly się jeszcze na mnie i nazywały mnie guzdrałą - wolno się ubierałam po leżakowaniu i podchodziły do mnie i mówiły, że jestem głupią, grubą guzdrałą (byłam okrąglutkim dzieckiem). (
Apeluję, żebyś podała adres tego przedszkola i nazwiska tych wspaniałych przedszkolanek. Jak można się tak odnosić do drugiej osoby? I to do dziecka!!! Jeśli możesz, to podaj choć adres tego przedszkola... Myślę, że żadna mama nie chciałaby, żeby jej dzieckiem opiekowały się osoby, które mają takie "pedagogiczne" podejście do dzieci...
Ja pamiętam, jak w pierwszej klasie podstawówki mieliśmy zastępstwo, bo naszej pani nie było w szkole... Przyszło takie starsze babsko i zabrało nas na salę gimnastyczną, poustawiała ławki i mieliśmy przez nie skakać... takie zawody zrobiła...a ja się bałam, że upadnę i sobie kolano rozwalę i nie skakałam...A ta baba do mnie:"Idź ty gapo...." . Ale mnie to wtedy zabolało, a teraz to po prostu mnie to wkurza.... Wredne babsko!!! zero pedagogicznego podejścia, a może bardziej brak empatii i kultury!
Stary 2005-07-08, 00:26   #98
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

Ech, dokładnie. Wiesz Kochana, wolałabym nie podawać ... traktowano tak tylko mnie (do dziś nie wiem za co - byłam cichym, nieśmiałym i grzecznym dzieckiem) i do tego jestem ze wsi, gdzie jest tylko jedno przedszkole, więc to chyba nie ma sensu. Moja wychowawczyni z przedszkola pewnie jest już na emeryturze, bo stare babsko z niej było.

21.02.11 - start

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"

Stary 2005-07-08, 00:48   #99
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

Cytat:
No ale nieważne, często chodziłam w rozpusczonych włosach, bo moja mamusia mi je czesała i mówiła, że tak mi ślicznie. I nigdy nie zapomnę jak podczas obiadu wstały te wredne babska i na całą jadalnie (duże przedszkole - duża jadalnia - dużo wychowanków) opieprzyły mnie, że co to ja nie jestem, że już nigdy nie chcą mnie widzieć w rozpuszczonych włosach itd. Dodam, że byłam nieśmiałym dzieckiem (ale jajo, dziewczyny - ja ryczę teraz ) i wszyscy na mnie patrzyli. W tym momencie nie wiem, co miało na celu takie upokorzenie dziecka, tym bardziej, że przecież ... ja nic złego nie zrobiłam.
Uwzięly się jeszcze na mnie i nazywały mnie guzdrałą - wolno się ubierałam po leżakowaniu i podchodziły do mnie i mówiły, że jestem głupią, grubą guzdrałą (byłam okrąglutkim dzieckiem). Do tego nigdy nie spałam na leżakowaniu, nigdy nie udało mi się zasnąć, bo jako dziecko nie lubiłam spać (teraz nadrabiam ).
Makabra, ja poważnie wyję. Głupie przeżycia, ale baaaardzo mnie skrzywdziły.
O tak, tez pamietam sceny o moje wlosy! Chociaz wcale nie byly dlugie, takie do ramion ale ja lubilam nosic rozpuszczone i od czasu do czasu wkladalam sobie jakis kosmyk do buzi (nie smiejcie sie, malutka bylam, teraz az mnie skreca na sama mysl ze moglabym zuc wlosy ). Pewnego dnia jedna z pan przedszkolanek tak na mnie nawrzeszczala ze jestem obrzydliwa i zebym wiecej nie pokazywala sie z rozpuszczonymi wlosami jak sie nie umiem zachowac tak sie wystraszylam i bylo mi strasznie glupio powiedziec mamie o co chodzi ze ryczalam przez tydzien i robilam sceny ze nie bede chodzic wiecej do przedszkola ostatecznie jaka juz nie mialam sily dluzej ryczec to powiedzialam ku zdziwieniu mojej mamy zeby zwiazala mi wlosy (zdziwila sie bo zawzse tez chciala mi wiazac a ja sie upieralam ze chciem rospuscione ) bo sie balam ze ta pani na mnie znowu nakrzyczy! Naprawde, to jest szantaz i psyhiczne znecanie sie nad dziecmi Naprawde bylam niesmialym i zastraszonym dzieckiem (chociaz twardo potrafilam walczyc o swoje i w razie czego nawet cos odpyskowac )ale mysle ze to wlasnie przedszkole przyczynilo sie do takiego stanu psyhicznego... Teraz sobie odbijam i pyskata sie z wiekiem coraz bardziej robie

a juz najobrzydliwsze zdarzenie to wlasnie przyszlo mi do glowy... kiedys w przedszkolu dlubalam w nosie (przypominam ze nie mialam wiecej niz 4 lata ) i pani przedszkolanka jak to zobaczyla to kazala mi ... zjesc tego gila oczywiscie tego nie zrobilam bo zawzse bylam strasznie brzydliwa (inne dzieciory palaszowaly gile ze smakiem, taki przedszkolny rarytas ) i po tym zdarzeniu tez nie chodzilam do przedszkola przez dluzszy czas a jak byla taka jedna dziewczynka u mnie w grupie ktora zawzse podczas lezakowania wymiotowala, i to glupie babsko powiedzialo jej ze nie wolno jej sie podniesc z lezanki jak sie nie zapyta i nie dostanie pozwolenia! Przez to dziewczynka nigdy nie zdarzala bo babsztyl specjalnie sie ociagal z odpowiedzia albo udawal ze nie widzi jej podniesionej raczki i miala zarzygane lozko a te babska kazaly jej sie w tym klasc i spac dalej

A lezakowanie tez pamietam jako najgorszy horror (teraz to bym sobie chetnie tak polezakowala w szkole w ciagu dnia )! Nigdy nie moglam zasnac tak w miejscu publicznym i dostawalam codziennie ochrzan ze nie spie jak powinnam spac i kochana pani stala nade mna przez caly czas lezakowania i patrzyla czy przypadkiem nie otwieram oczu (bo nie wolno bylo, mialam spac i koniec)! Na dodatek kazali nam sie wzsystkim razem przebierac w pizamki, dziewczynki z chlopcaami a ja kiedys mialam jeszcze jakies opory teraz pewnie bym juz nie miala

No i jeszcze jedno: zawzse bylam strasznie przewrazliwiona na punkcie zapachow, szczegolnie tych brzydkich i jak jakies dziecko zrobilo cos brzydkiego w lazience to nie chcialam pozniej isc umyc rak przed obiadem (a taki byl obowiazek ze wszystkie dzieci musialy tam parami wchodzic) i o to tez zawsze pamietam sie awanturowalam! Kiedys nawet jak mnie pani sila zaciagnela a konkretnie zaniosla pod pacha to zwymiotowalam po drodze

Dziwne ze czlowiek po tylu latach pamieta takie historyjki, to musial byc prawdziwy szok ze tak zapadly w pamiec! Zaraz sie chyba porycze BOZE JAK JA NIENAWIDZILAM PRZEDSZKOLA!!!!
Stary 2005-07-08, 00:55   #100
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

Lalesia, doskonale Cię rozumiem.
I też się robię coraz bardziej pyskata - wyrosłam na potwora, co se w kasze dmuchać nie będzie. To chyba szczęśliwe zakończenie tej smutnej w gruncie rzeczy historii ...

21.02.11 - start

Stary 2005-07-08, 03:08   #101
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalesia
A lezakowanie tez pamietam jako najgorszy horror (teraz to bym sobie chetnie tak polezakowala w szkole w ciagu dnia )! Nigdy nie moglam zasnac tak w miejscu publicznym i dostawalam codziennie ochrzan ze nie spie jak powinnam spac i kochana pani stala nade mna przez caly czas lezakowania i patrzyla czy przypadkiem nie otwieram oczu (bo nie wolno bylo, mialam spac i koniec)! Na dodatek kazali nam sie wzsystkim razem przebierac w pizamki, dziewczynki z chlopcaami a ja kiedys mialam jeszcze jakies opory teraz pewnie bym juz nie miala
co najstraszniejsze, to nie ma zadnej przesady w tym co napisalac. u mnie w przedszkolu podobne akcje odchodzily. pamietam do dzis, jak dostalam zamaszystego klapa (ale nie klapsika, tylko takie klapsisko ktore sie czuje na tylko jeszcze 5 minut po uderzeniu) - od pani przedszkolanki za to ze otworzylam oczy podczas lezakowania...
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-08, 12:10   #102
Tusio
Wtajemniczenie

A ja dam wpis i z jedzeniem i z dziecięcymi latami .
Jak byłam w czwartej klasie i pojechaliśmy z klasą na zieloną szkołę..."wspaniałomyślni e"pojechało parę mam...
I tam,codziennie dawali nam na śniadanie zupę mleczną.Nie znoszę mleka z ryżem,makaronem czy kaszą...muszę dodać,że moje koleżanki też nie
Codzień rano usiłowano w nas wmuszać paskudne zupy mleczne,a my się strasznie krzywiłyśmy i wysłuchiwałyśmy,że nie będziemy mogły wrócić do pokoi,jeżeli nie zjemy tej "pysznej" potrawy...
Raz wstałam i było mi tak niedobrze...i jeszcze wmuszano we mnie mleko z ryżem,bleee...

Podawano tam także paskudne parówki i pierogi,przy których także wybrzydzałyśmy . Po zjedzeniu niewielkich porcji robiło nam się niedobrze...na pociesznie potem pisałyśmy w pokojach piosenki na temat tych potraw i było naprawdę śmiesznie
Tusio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-08, 15:36   #103
miss_seepy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beauty1984
O przypomniała mi się jedna sytuacja nie dotycząca mnie bezpośrednio i związana z piciem.
Kolega na dyskotece w klubie przecholował z alkoholem i kiedy zebrało mu się na wyjazd do Rygi wziął pierwszy lepszy kufel, który stał na stoliku i zwymiotował do niego. Potem pobiegł do łazienki się umyć.
My odeszliśmy kawałek usiąść. Patrzymy a do stolika podszedł jakiś chłopak i napił się z tego kufla.
Normalnie trauma jak to wspominam .
a mi sie przypomina pewna scena z American Pie ;D przepraszam ze tak odgrzebalam te mysl akurat ale do tej pory przebija wszystko inne chyba :p

moja siostra cioteczna z zamilowaniem wcinała sucha karme dla psow

mdlosci wywoluje u mnei mysl o jakichs tradycyjnych potrawach wiejskiej kuchni, typu ozorki w galarecie, kurze płucka, flaczki feee,tudziez slimaki i inne owoce morza ;// coz nie lubie jak mi cos biega po talerzu i ma duzo odnozy ;//

robilam sobie kiedys omlet, ktory jak wiekszosc rzeczy lubie i wbijajac jajka do srodka zaczelam sie im przygladac i na widok bialej glutkowatej substancji doczepionej do zoltka od razu mi sie odwidzialo na pewien czas jedzenie jajek, ale tak samo jak z mlekiem praktycznie wystepuje we wszystkich produktach spozywczych czy chcemy czy nie
do tej pory nie jem kalafiora, ze wzgledu na walory smakowe ale i na "dodatkowa wkladke proteinowa" jak to ktos zgrabnie napisal w postaci czarnych robaczkow ;/
exteremalnych sytuacji raczej sobie nie przypominam, bo mimo wszystko jesli sobie cos kupuje to raczej dobrej firmy i nic tam na szczescie poza produktami opisanymi na pudelku nie plywa ani nie wyglada

ps. co tam chrom, najlepiej chamuje apetyt Fear Factory [zakrzepła krew w zawinieta w kiszke, jelito, karaluchy, jadra, mozdzki ...<bełt><pardon> ;//]
miss_seepy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-09, 00:47   #104
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, dokładnie. Wiesz Kochana, wolałabym nie podawać ... traktowano tak tylko mnie (do dziś nie wiem za co - byłam cichym, nieśmiałym i grzecznym dzieckiem) i do tego jestem ze wsi, gdzie jest tylko jedno przedszkole, więc to chyba nie ma sensu. Moja wychowawczyni z przedszkola pewnie jest już na emeryturze, bo stare babsko z niej było.

Chyba właśnie dlatego, że byłaś cicha i nieśmiała, tak Cię traktowano...
Stary 2005-07-09, 00:59   #105
Monicczka
Raczkowanie

na wycieczce szkolnej poszlismy lazic po gorach... wyszlismy o 9 a wrocilismy o 18 pomijam to ze tylko odstawilismy bagac do pokoju, nawet sie przebrac ani nic nie dało..miało by zreszta o jedzeniu...
no i wracamy o 18, głodni jak cholera, nikt nie mial nic do jedzenia na trasie, oprocz gum do zucia i zelek, wracamy do osrodka idziemy do stołowki i mamy nadzieje na jakies ziemniaczki i miesko... a tutaj
ryż... polany bulionem.... i to jeszcze tak malutko.. wszysy byli źli i glodni...
troche poza tematem ale to takie dołujace wpsomnienie ;d;d;d;d
Monicczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-09, 13:19   #106
Tusio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Monicczka
na wycieczce szkolnej poszlismy lazic po gorach... wyszlismy o 9 a wrocilismy o 18 pomijam to ze tylko odstawilismy bagac do pokoju, nawet sie przebrac ani nic nie dało..miało by zreszta o jedzeniu...
no i wracamy o 18, głodni jak cholera, nikt nie mial nic do jedzenia na trasie, oprocz gum do zucia i zelek, wracamy do osrodka idziemy do stołowki i mamy nadzieje na jakies ziemniaczki i miesko... a tutaj
ryż... polany bulionem.... i to jeszcze tak malutko.. wszysy byli źli i glodni...
troche poza tematem ale to takie dołujace wpsomnienie ;d;d;d;d

Oj,na pewno...te kucharki to potrafią

rozczarować
Stary 2005-07-09, 14:32   #107
Tusio
Wtajemniczenie

Dzisiaj ja także chyba zaliczyłam "czereśniową wpadkę"
Były takie pyszne,ciemne,słodkie...m mm!
Postanowiłam nakarmić dać kilka owoców mojemu żółwikowi...
Otwieram czereśnię...robal!Otwiera m drugą...robal!W trzeciej nie było nic,więc poczęstowałam maleństwo ,ale sama już nie tknęłam...fuuu,wolę nie myśleć,co było w moich...
Stary 2005-11-05, 22:26   #108
paula007
Zakorzenienie

ja pamiętam jedzeniową wpadkę z Zakopanego w tym roku. wcinałam oscypki jak szalona, dopóki nie znalazłam w jednym włosa....bleeeee

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 22:30   #109
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

a ja ostatnio znalazlam w serku bonjour pokazna rzese masakra, jak tak dalej pojdzie to sie juz do kazdego jedzenia uprzedze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-06, 11:18   #110
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Ja całkiem niedawno jedząc orzechy włoskie (łuskane, z paczki) zobaczyłam białego robaka. Zaczęłam się zawartości opakowania baczniej przyglądać, a tam na orzechach niektórych widniały jaja robaczków i jeszcze kilka białych potworków .

No i do końca życia pozostanie mi trauma i oglądanie każdego orzecha .

A jak się póżniej okazało gdy w sklepie poszukiwałam orzechów, wszędzie mówili, że narazie nie ma bo stary "wysyp" okazał się robaczywy i czekają na nowe.
Stary 2005-11-06, 11:32   #111
Ivon.a
Wtajemniczenie

GG do Ivon.a

Ja tylko znalazłam pióro w hamburgerach na grilla z biedronki. Niby nic takiego, ale zrobiło mi się lekko niedobrze . Od razu zaczęłam się zastanawiać jak oni je robią Do tej pory tego nie jem.

Pamiętam jeszcze chleb, na którym od spodu był wciśnięty niedopalony papieros.Fuuj. Zobaczyliśmy go dopiero po zjedzeniu połowy bochenka.
Stary 2005-11-06, 12:25   #112
M42
Raczkowanie

Zdarzyła mi się pewnego razu niemiła niespodzianka w pizzy w postaci kawałka paznokcia wysoce zrogowaciałego z żółtawym nalotem, ooooch, okropieństwo. Natomiast najokrutniejsza sytuacja wydarzyła się kiedy byłam z ówczesnych chłopakiem na obiedzie w campingowej reatauracji (jedynej na naszym campingu) i podczas obiadu nieopatrznie ugryzł on kęsa z żyłką w mięsie, co najwidoczniej bardzo go obrzydziło, zrobił okrutną minę i kiedy w popłochu nie miał się gdzie skryć zwymiotował pod stół. Oczywiście tutaj gorsze było jego wymiotowanie niż żyłka,nic to.
M42 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-06, 13:01   #113
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

niecaly miesiac temu zamarzylam sobie na sniadanko owsianke. juz sie przymierzam zeby jesc ale chcialam odrzucic z platków owsianych łuske . lyzeczka nawinela to cos , ja patrze a to taki napecznialy robak okazalo sie ze cala ta moja owsianka to jedna wielka rodzina robakow. zalegly sie w platkach owsianych i w grysiku.. egh. nie predko znowu wstane z ochota na owsianke

znowu moja babcia znalazla w chlebie mysi ogonek.. pomyśleć że ktoś dostał reszte

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-11, 15:42   #114
lir391
Zakorzenienie

Bo ja nie cierpię papryki i moge ją znieść tylko w leczo, ktore uwielbialam - do czasu. Pewnego wieczoru zwymiotowalam po zjedzeniu lecza i mialam straszna awersje, teraz, jezeli juz ktos serwuje, to jem, ale odnosze sie do niego bardzo podejrzliwie.
Inne, traumatyczne przezycie na szczescie mnie ominely, ale do niektorzy potraw zniechecily mnie opowiesci znajomych:
Przyjaciolka mi kiedys opowiadala,ze jej ciocia, ktora ma restauracje, smazyla banany do jakiegos deseru i nagle zaglada do patelni a z tych bananow wychodzi mnostwo takich malutkich, bialych robaczkow - po tej historii tez dlugo nie jadlam bananow, ale teraz jakos do nich wrocilam, bo, mimo wszystko, bardzo je lubie.

I jeszcze dlugo nie jadlam zelek, bo ktos mi powiedzial,ze tam uzywaja zelatyny wieprzowej i moga byc w nich kawaleczki miesa!

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-11, 15:44   #115
lir391
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek
niecaly miesiac temu zamarzylam sobie na sniadanko owsianke. juz sie przymierzam zeby jesc ale chcialam odrzucic z platków owsianych łuske . lyzeczka nawinela to cos , ja patrze a to taki napecznialy robak okazalo sie ze cala ta moja owsianka to jedna wielka rodzina robakow. zalegly sie w platkach owsianych i w grysiku.. egh. nie predko znowu wstane z ochota na owsianke

znowu moja babcia znalazla w chlebie mysi ogonek.. pomyśleć że ktoś dostał reszte
Kiedys czytalam w gazecie,ze jakis chlopaczek, bodajze w Stanach, znalazl w platkach węża! Okazalo sie,ze to wąż, ktory zywi się zbozem i jakims cudem przedostal się do magazynu i wlazl do tych nieszczesnych platkow!

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-11, 16:39   #116
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta
Smile Dot.: Najgorsze wspomnienie związane z jedzeniem :-D

Bardo dziwne uczucia towarzyszą mojej konsumpcji jabłka po przeczytaniu tego wątku.A jeśli chodzi o moje żywieniowe "przygody" to bardzo źle wspominam odkrycie bóbka (...eee...kupki) mojej świnki w torcie urodzinowym.Na szczęście zjadłam tylko jego połowe.Przekrój poprzeczny mówił sam za siebie.Bardzo nieprzyjemne doświadczenia z płatkami czekoladowymi (do mleka).Zrobiłam pewnego razu coś bardzo nieperzyjemnego, kiedy poczyłam ten zapach...bleeee.I jeszcze wspomne o pomyłce mojej babci.Kiedy zażyła krople żołądkowe to chciała "zagryźć" je łyżką cukry...niestety pech chciał żeby trafiła na pojemnik z solą.W podstawówce znalzałam jeszcze drucik w ziemniakach.Tyle
Stary 2006-03-12, 10:04   #117
Basiula
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Basiula
Smile Dot.: Najgorsze wspomnienie związane z jedzeniem :-D

Ja bedac młodsza o wiele (hehe czuje ze teraz taki pomysl by mi nie wszedl do glowy) jadlam ziemniaki z maselkiem i posypane granulowana herbata aroniowa -to byl koszmar:P iiii kiedys znalazłam taka kuleczke jak jest w korektorach w delicji.Nie rusze rowniez przez najblizszy czas pizzy z groszkiem zielonym bo moj zoladek po tym sie wywrocil do gory nogami:/
Basiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 10:37   #118
bzyczka1
Zakorzenienie

ja pamietamjak sasiadka kiedys powiadała jak to zajadała sie z rodzinką dość drogimi wtedy czekoladami (takie małe jak 1/3 takich normalnych alegrube za to) może ktoś wie o jakie mi chodzi...no i ze ta czekolada z orzechami była, ale wzieli sie za jedzeenie i co chwila któreś pluło "orzeszami"...potem trzebabyłoto pozbirac bo sie walało po całym samochodzie no i jak ta biedna kobitka zaczeła to zbierac wyszła jej z tego niezła garstka czegos co wcale nei przypominało orzechów, jak sie pozniej okazalo po wizycie z tym u weterynarza byla to dosc sporych rozmirów szczęka (po złożeniu) jakiegos szczura...blleee....
a ja pamietam jak byłam na wczasach u cioci pod Zakopanym to ciocia narobiłatakich dużych kotletów z mieskaktóre wczesniej zmieliła no i było one nafaszerowane takimi żyłkami.....i ja zeby sie długo nie meczyc wraz z siostra wepchnełyśmy sobie te kotletywielkosci talerzyka sniadaniowego do buzzi...tylko ze ja miałam wiekszwgo i zwymiotowałam...a potem jeszcze połowe wakacji chorowałam....a ciocia nei wiedziała dlaczego...

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 12:40   #119
kleo14
Zakorzenienie

o fujj.. jak sie to czyta to az sie wymiotować chce..

ale ja tez dorzuce moje 'przygody'.
miałam mniej niż 10 lat. poszłam z rodzicami w gości do mojej cioci. na stole były grzyby marynowane, więc wziełam sobie jednego. i tak żuje i żuje.. nagle na coś natrafiłam, myślałam że to skórka, więc uparcie próbuję to pogryźć. w końcu wyjmuje to z ust a to jakiś obleśny robal (a raczej jego.. 'skóra')... zerwałam sie jak oparzona, wywalilam to cos do kosza a dalej nie pamietam co zrobiłam..

to było pare miesiecy temu... jem sobie kanapke z serkiem topionym. myślałam że się ubrudziłam i oblizałam się dookoła warg... i poczułam że biorę cos do ust... było ostre w smaku, przypominało trochę czosnek czy cebule.. ale na stole nie było kanapek ani nic z czymś takim!!! do dziś jest to dla mnie zagadka ale jednak wole nie wiedzieć co to było.. o fuuuujjjj...
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 14:52   #120
sweetes_things
Rozeznanie

Ja pamiętam to jak dziś :| Byłam na zakupkach z rodzicami i podchodzi do nas hostessa z serami pleśniowymi.Mama bardzo je uwielbia i mnie namówiła..wiec sie skusiłam i.. jak mnie wzięło na wymioty..myślałam,ze wyżygam sie na środku tego sklepu a fuuuu ;/ az sie zielona zrobiłam. Od tamtej pory wiem,ze niecierpie serów plesniowych ;]
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości