![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dopajanie dziecka wodą z glukozą lub cukrem???
wiesz co, kupiliśmy ją na wyjazd, w domu używam zwykłej przegotowanej. wiem, że jako nieliczna może być podawana bez przegotowania. ma rekomendację imid. także nie pomogę,.
Cytat:
Cytat:
chociaż tak piszę, a sama herbatkę daję.. ![]() z tymi obiadkami, to ja bojkotuję w ogóle nestle i gerbera. ale to prawda, wszystko musi mieć swoją opłacalność i napewno nie używają ekologicznej żywności, bo przecież sama marchewka kosztuje 8 zł/kg. a gerber to już oszukuje napewno. jak można wsadzić kurze pazury do jedzenia dla dziecka? widziałyście ile ostatnio ładują w reklamę żeby się odbić? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale widzisz, niektore matki nawet wiedzac o tej aferze dalej twierdza, ze to, co w sloiku jest lepsze bo dla dzieci by byle czego nie dali- a jak widac dali najgorszy szajs. I pomyslalabym, ze to moze jedyna ich wpadka ale jak mi przyjaciel powiedzial o tych warzywach, to juz nie mam watpliwosci, co do tego, ze na straganie mozna trafic na zdrowsze niz w sloiczku z papka dla dzieci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przeciesz na sloiczkach nie pisze ze to egologiczna zywnosc ani sie nie reklamuja ze ekologiczna takze o co ten szum? chodz w USA gerber juz wydal linie organiczna ale za nia trzeba wiecej zaplacic ---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ---------- Cytat:
chyba ze twierdzisz ze woda z glukoza sa tak samo dobre i zdrowe jak sama wode to nie ma sensu dalej rozmawiac |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na bazarze b. często sprzedawcy kupują marketowe warzywa, bo są tanie i sprzedają drozej. Znam osobiscie dużo takich pryzpadków. Ja nie wierzę producentom słoizków, ze ich warzywa są ekologiczne, niepryskane etc., ale nie znajdę u siebie sklepu, gdzie sprzedawaliby takie, a jeśli juz, to dają takie ceny, ze głowa mała. My już słoiczków dawno nie jemy i w sumie nigdy nie jedlismy ( kilka razy na wyjeździe sie zdarzyło) , pewnie jest tam syf, ale nie wmawiaj mi, ze w marketach i na bazarach są tylko ekologiczne warzywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
a ktore firmy polecasz? obiadki jeszcze przed nami i nie jestem zupełnie w temacie ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Oby do wiosny
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, wg mnie nie ma to wpływu na zdrowie, czy człowiek będzie całe życie pić herbatę z cukrem czy bez, więc faktycznie nie ma sensu dalej rozmawiać ![]()
![]() |
![]() |
#98 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podaj mi choć jeden argument - co takiego dobrego daje cukier miesięcznemu dziecku? Jakie wartości i jaki jest sens jego podania? Cytat:
. Moje dziecko do roczku typowych słodyczy nie dostało (mówię tu o róznych batonikach, czekoladkach itp.) - za to wcinała z chęcią suszone owoce i orzechy, uwielbia je do teraz i uważam, że te słodkości są bardziej wartościowe niż taki Grzesiek czy Snickers. Poza tym słodycze to nie tylko sklepowe batoniki - można zrobić owocowy kisiel, budyń, mozna zrobić ciasteczka owsiane, domowe ciasto drożdżowe itp. Teraz ma dwa latka i nie ciągnie jej do ciastek, owszem dostaje raz w tygodniu kinder jajko - dla niej frajdą jest rozpakowanie i ciekawość jaka jest zabawka, czekoladki ugryzie kawałek i resztę oddaje, ale się nie dziwię, bo nawet ja nie jestem w stanie zjeść takie to słodkie. Za to domowe ciasta je (kupnych nie dostaje) - nie codziennie, ale mamy taki rytuał - rodzinna kawka (córa dostaje inkę) i do tego kawałek ciacha. Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2011-08-26 o 08:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Carmela, moja córa lubi jeść Bobovitę. Je okazjonalnie, bo raczej sama gotuję, ale na wyjścia czy kiedy akurat jest na obiad coś nie dla dziecka - wcina słoik. Ale nie łudzę się, że tam są lepsze rzeczy, niż normalnie kupione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
sens jest taki, że jak wypiła mi 20ml wody to się cały dzień z kupa męczyła i ryczała, a herbatki z Hipp była w stanie wypić nawet 100ml, i na drugi dzień szczęście bo kupa z samego rana ![]() Poza tym nigdzie nie pisze, że daje coś dobrego, wszędzie piszę, że uważam, że nie szkodzi. I że posłodzenie sobie herbaty jest wg mnie neutralne dla organizmu!!! To dlaczego tego nie robić? ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Rozumiem, że skoro też uważasz że cukier to zło to go nie używasz wogóle w domu? Po drugie jakoś średnio mnie interesuję co tam sobie w domu jecie.
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może w sytuacji gdy dziecko nie chce pić wody sama szukałabym innych "napojów" które chętnie by piło, ale to już ostateczność. Nie napiszesz, że cukier to zło, bo sama go podajesz dziecku - to oczywiste. Ty chcesz dawać batoniki i cukierki ja napisałam co można dać w zamian ![]() Podobno Cię nie interesuje co się je u mnie w domu ![]() A jeśli już tak chcesz wrócić do tematu wątku to autorka pytała o dopajanie wodą z glukozą kilkutygodniowego niemowlaka karmionego piersią - co jest według mnie kompletnie bez sensu. Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2011-08-26 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego dla niemowlaka używa się glukozy a dla dorosłego cukru. Moje dziecko dostało glukozę w pierwszej dobie swojego życia, nie sądzę żeby w szpitalu chcieli ja otruć, ale pewnie niedługo napiszecie o takich teoriach spiskowych. Nie wiem, nie znam się na karmieniu piersią, wypowiedziałam się tylko w sensie karmienia mm. Natomiast później przerodziło się to w ogólny atak na słodkie napoje.
![]() |
![]() |
#103 |
Oby do wiosny
|
Powiem Ci szczerze, że zadziwia mnie twoje podejście. Mowisz, że nie znasz się na tym lub owym a z drugiej strony piszesz, że nie zamierzasz szukać w necie informacji, by poszerzyć swoją wiedzę. Przepraszam, ale odbieram to jakbyś mówiła, że tylko to co Ty mówisz jest mądre, a wszyscy inni plotą bzdury.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszesz jakbyś miała monopol na wiedzę. Do tego stwierdzenie, że moje dziecko moja sprawa, tak jakby o tym nie wiedziała. Nie uważam słodzenia napojów za trucie się! I nie sądzę, że jestem sama w tym poglądzie, więc na pewno nie uważam, że wszyscy plotą bzdury. I właśnie uważam, że moja postawa świadczy że nie uważam się za najmądrzejszą, bo nie leczę się sama, nie wymyśla sama schematu żywienia niemowląt itp, bo uważam, że są ludzie, którzy się tym zajmują zawodowo, nie gotuję sama ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-08-26 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
słuchaj, co do słoików, to nie wiem, co można polecić. owoce robię dla niej sama - wekuję 60 słoików na zapas i już. a obiadki kupiłam hippa w promocji na duży zapas i tylko te z pomidorami mają względny smak, reszta jak ristotto i cielęcina są paskudne. jak się trafi. bobovity moja nie lubi, bo jest tam por w większości słoików, poza tym nie podchodzi jej. gerbera - nie, z założenia. w tym niemieckim teście najlepiej chyba wyszły słoiki nestle, których u nas nie ma, bibivita, a hipp w sumie na 5 chyba miejscu. a hipp jest najdroższy. co do ekologicznej marchewki w słoikach, to pediatra mnie zapewniała, że to bezpieczne słoiki, a tak sama musiałabym ekologiczną żywność kupować. nie wiem, o co chodzi, ale pediatrzy każą szczepić wszystkie pneumo i meningokoki, kupować jagnięcinę i słoiki. słoiki jeszcze kupuję, ale niedługo to nie będzie miało sensu, jak mała podrośnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
aha ![]() to chociaż to dobre, że tak szybko wykryliście ![]() chyba choroby nerek są jednym z częściej wykrywanym schorzeniem podczas usg ciąży, bo sama znam 2 takie osoby, i gdyby nie wykrycie w czasie ciąży to potem może by dopiero się okazało w wieku nastoletnim, kiedy nerki byłby już całkowicie niesprawne ![]()
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() słoiczki są jeszcze holle, ale drogie dość i dostępne w bomi albo w sklepach internetowych (tzn tylko tam je widziałam póki co) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wedlug niektorych naukowcow w tym z harwardu cukier to cichy zabojca, ale z pewnoscia ty wiesz lepiej ![]() zreszta watpie czy by sie znalaz jakis lekarz na tym swiecie ktory by nie twierdzil ze cukier trzeba ograniczac ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
w 2004 roku 3.4 milliony ludzi umarlo z powodu wysokiego cukru w organizmie i to nie jest trucizna? to jest naturalne dla organzimu? hmmmm ![]() teraz z pewnoscia jest to jeszcze wiecej Edytowane przez OYE Czas edycji: 2011-08-26 o 13:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Oczywiście żartuję. Strasznie mi się spodobał Twój komentarz. ![]() Powiem szczerze, że dziwię się tej metodzie. Jak ja rodziłam, to usłyszałam, że powinnam po prostu jak najczęściej dziecko do piersi przystawiać, a było to przecież 15 lat temu. Efekt był taki, że pierwszą noc Młoda spędziła leżąc ze mną w łóżku i wisząc przy piersi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Holle można też kupić w Auchan, tam też są jakieś czeskie (słowackie?) słoiczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
a probowalas ugotowac np. jabluszko i taki kompocik dac do picia? Ja wlasnie zaczelam Malej wprowadzanie produktow i w koncu sprobowalismy tez kompociku. Bardzo jej zasmakowalo, wiec granulaty pojda w odstawke (moja tez jest na mm i nic nie chciala pic poza nimi)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszędzie piszę o słodzeniu glukoza bądź cukrem herbaty nie moja wina, że nie umiesz czytać, bo napisałam słowo "neutralny" czyli rozumiem, że wiesz lepiej co dokuczało mojej córce, niż ja czy nasz pediatra, to faktycznie nie mam o czym rozmawiać, bo śmieszą mnie diagnozy stawiane obcym ludziom przez internet ![]() no tak i wiesz lepiej co powinni robić lekarze w szpitalu, skoro tak wszystko wiesz to kolejny argument, żeby nie dyskutować ![]()
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- neutralny to jeszcze ciekawiej, neutralny dla organizmu szkoda tylko ze milliony ludzi z jego powodu choruje i umier, tak bardzo "neutralny " ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- niestety niektore szpitale sa bardzo do tylu ale to wina ludzi bo za bardzo sie czymaja tego co zawsze robili czy to dobre czy nie Edytowane przez OYE Czas edycji: 2011-08-26 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak zapominałam, że ty wiesz lepiej co dobre niż lekarze a teraz juz na pewno kończę ![]() bo się nie miła przepychanka robi poza tym już mi się nudzi, bo się powtarza, całe szczęście nikt cię to spożywania choć grama cukru nie zmusza, ani mnie do jego zaprzestania, więc spoko ![]()
![]() |
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wkoncu oni nie dali wody z glukoza dziecku bo to jest dla niego odpowiednie i wlasciwe tylko dla tego ze nie mieli nic innego trzeba tez miec swoj rozum szczegolnei jak wiesz w jakim szpitalu rodzisz ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
potrzebny ale cukier zdrowych zrodel, jak np owoce, czy mleko dla niemowlaka a i oczywiscie tez jest czekolada czy ciasto ale dobrze wiem ze to nie jest ani zdrowe ani neutralne dla mnie i staram sie ograniczyc jak moge a nie wmawiam sobie ze to super Edytowane przez OYE Czas edycji: 2011-08-26 o 16:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara ma 10 tygodni to chyba za wczesnie na kompocik, ale pozniej chetnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam nie pisać, ale muszę uściślić, że ze średniowiecza bo każą karmić piersią, i tylko do tego jednego aspektu odnosi się moja wypowiedź, natomiast pod innymi względami jest zadowolona z tego szpitala, jak i opieki medycznej, a tym bardziej nie krzywdą dzieci ani nie działają na ich nie korzyść bo do takiego szpitala bym na pewno nie poszła Cytat:
dziwni mnie twoje zachowanie ![]() jest kompletnie nielogiczne a na świeci umierają ludzi po spożyciu glutenu czy orzechów, czy to oznacza, że te produkty to też trucizna?
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-08-26 o 18:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to ze nie maja MM dla niemowlakow tylko poja woda z glukoza to jest sredniowiecze i to akurat dziala na niekorzysc, poja pustymi kaloriami, nie by nakarmic i dac dziecku to co potrzebuje tylko by zapchac...tragedja! Dziwie sie ze matki sie na to zgadzaja, ja bym nei miala wyjscia i musiala tam rodzic zabrala bym mleko do torby na wrazie czego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.