XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-01, 22:23   #91
abraxas2871
Wtajemniczenie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

O łałłłł Rewelacja!

Moniko, a ile czasu zajęło Ci dojście to takiej figury?
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 22:45   #92
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Siemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa!
Wprawdzie ważę mniej i zeszłam z XLki do Lki ale Was w pełni rozumiem. I też dąże do Mkiiii!
Jestem niesforna podopieczną Katiennn a kiedy słyszę słowo DUKAN wprost muszę muszę wtrącić moje trzy grosze niczym idealne laski pomarudzić i doprowadzić normalne dziewczyny do szału :P
Katiennn bejbee szukaj motywacji szukaj od jutra ĆWICZENIA. Obiecałaś!
Trójmiastoooooooooooooooo oo! Kto z Trójmiasta? Polecać mi dobry fitness raz dwaaa! Od października tam będę rozrabiała

Co do kochanej niemądrej blair witch. Wydajesz się naprawdę mądrą dziewczyną, która broni się jak może, zafascynowana utratą kilogramów.
Wredna(wredna to moje drugie imię huehue) zrozummy ją! Nie umiała nigdy schudnąć normalnie, zastosowała się do połowicznych rad szmaciarza Dukana i...WOW ona chudnie! Nie fajnie jest chudnąć?
zafascynowana chudnięciem na Dukanie i wszystkie inne dziewczyny także. Bo to pierwsza dieta podczas której chudłam...a moze pierwsza której naprawdę przestrzegałam, coo? Pomyśl blair nad sobą. Pomyśl ile masz lat, jakie masz priorytety w życiu. Jeżeli jest to tylko szczupła sylwetka- dukaj ile wlezie i się zamęcz. Jeżeli priorytetem są ludzie dookoła, może jakieś dzieci, tżt, zdrowie i do tego szczupła sylwetka- rzucaj dukana w diabły!
Ta dieta jest rozreklamowana w Polsce, w TV, w TVNie super niania i inne zgredy pochudły i pokazują się chudsze- jednak czy warto? Czy wiesz ilu dietetyków ma problem z kobietami po dukanie? czy wiesz że jojo powraca w zawrotnym tempie o wiele łatwiej niż przy zbilansowanej diecie? czy wiesz że dukan sprawia że zmienia się psychika- i po ni zostaje przeświadczenie że węglowodany to zło? czy wiesz jak obciąża nerki? jak słabną paznokcie i włosy i skóra? czy wiesz że po dukanie zostaniesz z niczym? będziesz miała chude ciało ale nie będzie ono wyćwiczone,zero mięśni,sam flak? czy wiesz że produkty na dukana muszą być najlepszej jakości- drogie ryby, serki z wyższej półki, jogurty, warzywa itp? czy wiesz że po tej diecie będziesz osłabiona kiedy euforia głodówką minie? czy wiesz jak mało kalorii dostarczasz organizmowi? jak bardzo będziesz podatna na choroby? jak będzie brakowało ci koncentracji?
Przyjrzyjmy się twojemu jadłospisowi
soki owocowe są ZABRONIONE jak i syropy
proszek budyniowy też
racuchy? owoców też niet
słodziki szkodzą zdrowiu, są rakotwócze i sztuczne
chleb to nie chleb. to otrębowe coś co ma przypominać chleb
otręby i jajka przyjmowane w tak dużej ilości hamują wchłanianie żelaza co sprawia że łatwo można wpaść w anemie

Nikt nie chce dla CIEBIE ŹLE. Po prostu chcemy być uniknęła NASZYCH błędów. Gdybym mogła cofnęłabym czas i nie dukałabym. Pewnie jak i Wredna. Wierzę że każda z Nas potzrebuje czasu by dorosnąć do tego że zdrowie jest najwazniejsze, Jednak fajnie by było gdybyś posłuchała dziewczyn które miały doczynienia z dukanem. ja też dukałam pare miesięcy i odbiło się to na moim zdrowiu. Wybór należy tylko do Ciebie blair.
Odchudzanie ma na celu wyplenienie złych nawyków, nauki komponowania posiłków, nauki jak i co łączyć, co jeść, jak często jeść,kiedy pozwalać sobie na przyjemności.Dukan uczy że można żreć do oporu, nie dbać o kondycję,nie dbać o wyniki i chudnąć. A złe samopoczucie, złe wyniki, uczucie zimna, pogorszenie wyglądy mimo utraty kilogramów i brak siły na cokolwiek to małe niedogodności.BŁĄD!!!! Na litośc boską nawet na seks trzeba mieć siłę i kondycję, nawet na zwykły spacer czy pójście do pracy czy uczelnie. A co z koncetracją? Na początku euforia potem wymieniane przez nas niedogodności.
Odchudzanie NIE JEST i nigdy nie będzie proste. Żeby schudnąć trzeba zmienić sposób myślenia:polubić siebie, zdrowe jedzenie( które jest SMACZNE seriooo), dawkować sobie przyjemności, nauczyć się że po szkole i pracy zamiast leżeć na kanapie trzeba iść na spacer czy poćwiczyć dla własnego zdrowia.

Wszystkim innym dziewczynkom życzę powodzeniaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa trzymam kicuki. Mam linki do Jillian Michaels i Tamille Webb. Pisać jak chcecie linki to podeśle do ściągniecia za free. Mogę czasami wpadać? z perwersem Katiennn? My bez siebie żyć nie mozemyi bez wrzucania sobie na każdym możliwym wątku!

Co do tarczycy. Mam podwyższone tsh i schudłam bez tabletek i leków!!! Ide do endokrynologa dopiero we wrześniu a jakoś mogłam schudnąć. Wprawdzie wolno ale zawsze. Eldo_rado także z tego co widzimy na jej suwakuu

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2011-09-01 o 23:00
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 22:59   #93
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

podpisuję się również pod tym wszystkim, co napisała f_ola ręką prawą, reką lewą, nawet nogami i uszami, jeśli dam radę!

panie Dukan, pan to se kaske trzep na naiwnych, ale od nas się odp.. ierdol

taaaak nie mogę żyć bez f_oli przynajmniej raz dziennie i mam już z tym problem. jest na sali lekarz?

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 23:03   #94
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
podpisuję się również pod tym wszystkim, co napisała f_ola ręką prawą, reką lewą, nawet nogami i uszami, jeśli dam radę!

panie Dukan, pan to se kaske trzep na naiwnych, ale od nas się odp.. ierdol

taaaak nie mogę żyć bez f_oli przynajmniej raz dziennie i mam już z tym problem. jest na sali lekarz?

Nie mów do Dukana per PAN bo to jest sukinsyn stary, który tytuł doktora kupił na bazarze i mnie skrzywdził! I inne dziewczyny też! buuuu!
Po co nam lekarz? Ty i jaaaa, ciemna nooooc i wizaż mruuuuu!
Stary 2011-09-01, 23:12   #95
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Co do tarczycy. Mam podwyższone tsh i schudłam bez tabletek i leków!!! Ide do endokrynologa dopiero we wrześniu a jakoś mogłam schudnąć. Wprawdzie wolno ale zawsze. Eldo_rado także z tego co widzimy na jej suwakuu
co rusz to powtarzam... (sama mam mocną niedoczynność) problemy z tarczycą to tylko WYMÓWKA i tłumaczenie siebie. A prawda jest taka, że większość podjada- tu skubnę torcik, tam ciasteczko, a tam kawałek snickersa. Grzeszyć często nie można, ale każdemu czasami się zdarzy, wówczas jedyną radą jest WR i MŻ. I nie ma że "mam PCO, więc tyję","mam chora tarczycę, więc tyję" itd. CHCIEĆ=MÓC

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 23:23   #96
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
monika !!! GRATULACJE Twój podpis przyczynia się do wiary w niemalże CUDA ! a moje myślenie o diecie MŻ jest identyczne mogłabyś dodać w jakim czasie tak schudłaaś? i w jaki sposób odmieniło się Twoje życie?

w imieniu innych szukających motywacji dziękuję Ci za wpis tutaj

Dzięki za gratulację

Ja się odchudzałam dwa razy. Pierwszy raz zaczęłam w czerwcu 2010 roku. Jadłam do 1000 kcal ale wszystko łącznie z białym pieczywem. Sporo się ruszałam i nie siedziałam w domu bo to akurat były wakacje Dodam jeszcze że mam dwoje dzieci (5 i 2 lata). We wrześniu ważyłam już 70 kilo czyli 15 kilo mniej niż w czerwcu. Przestałam się wtedy odchudzać (sama nie wiem czemu) jadłam normalnie i wszystko na co miałam ochotę. Po Świętach Bożego Narodzenia przytyło mi się 2 kilo więc postanowiłam od lutego znowu się odchudzać (miałam zacząć od nowego roku ale mi nie wyszło :P) Tak więc od lutego jak zaczęłam to na koniec kwietnia ważyłam 60 kilo czyli 12 kilo mniej. W maju jeszcze zgubiłam 2 kilo i do tej pory jestem przy wadze 58. Moim marzeniem było 55 ale jakoś mi nie wychodzi za bardzo
A życie zmieniło się bardzooooo, przestałam czuć się jak potwór... wstydziłam się nawet chodzić po ulicy a co dopiero iść do sklepu kupić spodnie !!! O Masakra..... Kiedyś poszłam do Vertusa kupić jakieś jeansy a baba do mnie na wstępie : Nie mamy takich dużych rozmiarów". Masakra ;( Byłam strasznie zakompleksiona... wstydziłam się nawet przed mężem rozebrać. Czułam się gorsza od innych, wszystko było mi ciężko robić bo byłam taka wielka. A na dyskoteki to nawet nosa nie wychyliłam. A teraz??? Czuję się jak kobieta. Nie wstydzę się swojego ciała, do sklepów chodzę bardzooo chętnie i jak słyszę że nie ma mniejszego rozmiaru dla mnie to aż mi się buzia śmieje jestem bardziej pewna siebie a na plaży uwielbiam przebywać w stroju kąpielowym. Czuję się atrakcyjnie, lekko, zdrowo i jestem dumna z siebie Aż chce mi się żyć naprawdę fajne uczucie

Także dziewczyny uwierzcie mi że można schudnąć jeśli się bardzo chce.
Wiem, że dacie rade Trochę wiary w siebie, samozaparcia i też Wam się uda! Powoli ale do celu. To nie wyścigi, najważniejsze aby były choć małe efekty i waga spadała. Każde pół kilo to już dużo ! Nie zniechęcajcie się zastojami bo to zawsze tylko chwilowe. Potem waga zawsze rusza

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 23:26   #97
f_ola
Zakorzenienie

Bottega obalamy mity
monika01011986 i wielkie wow
a dzieci gratuluje i dużoooo cierpliwości życzę

haha ja nadal dzieciak xD

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 23:31   #98
Wredna_
Raczkowanie

Do f_ola:
Wypróbowałam w Trójmieście kilka fitness klubów i tak bardzo subiektywnie mogę powiedzieć, że :
- Marlet - było fajnie ale... no właśnie mała sala, duuuuuuużo ludzi, zero wentylacji.... ale kobietki prowadzące (zwłąszcza Asia i Monika) cuuuuuuuuuuuuuuuuuudowne
- Impuls - chodziłam miesiąc, było super (zwłaszcza, że karnet dostałam a nie kupiłam) teraz znów chciałam zacząć chodzić... ale znajomi mówili, ze trochę padł na jakości
- Golden Gym - świetne instruktorki (znów Asia i Monika... cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudown e) ale sala mała chociaż fajna, brak wentylacji, olewcze podejście właściciela, częste zmiany w grafiku...
- Calypso - nie byłam, słyszałam, że jest całkiem fajnie... chociaż jedna koleżanka powiedziała, że on jest średnio studencki
-Aquarius - nie byłam... ale planuję zakupić karnet od października bo się nasłuchałam wiele dobrego

Polecam stronę : http://katalog.trojmiasto.pl/sport_i...fitness_kluby/

Edytowane przez Wredna_
Czas edycji: 2011-09-01 o 23:39
Wredna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 23:39   #99
f_ola
Zakorzenienie

Wredna_ dziękujęęęęęęęęęęęęęęę
Stary 2011-09-01, 23:41   #100
Wredna_
Raczkowanie

A nie ma za co polecam się na przyszłość:P
Stary 2011-09-01, 23:41   #101
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
monika01011986 i wielkie wow
a dzieci gratuluje i dużoooo cierpliwości życzę
Dzięki przyda się

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 23:44   #102
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wredna_ Pokaż wiadomość
A nie ma za co polecam się na przyszłość:P
wypluj te słowa bo będę tu jęczeć że się zgubiłam w Gdańsku w drodze na fitnessa albo że Katiennn poszła spać albo nie wiem czemu

Dziołchy nie śpicie?
Stary 2011-09-01, 23:49   #103
Wredna_
Raczkowanie

Lubię pomagać innym :P więc nie będę pluć

Edytowane przez Wredna_
Czas edycji: 2011-09-01 o 23:54
Stary 2011-09-02, 00:40   #104
rutino
Raczkowanie

hej laski!!

Pozwolicie że się dołączę??
Przytargałam ze sobą prawie 90 kilosów przy 169 wzrostu więc chyba wątek dla mnie?

Zacznę od tego że opowiem Wam moją historię z tym dziadoskim dukanem..Zaczęłam się odchudzać w lutym 2010,w ciągu ok 2 miesięcy schudłam z 76 do 64 kilogramów..ale co z tego że wyglądałam zabójczo skoro zanikł mi okres,włosy wypadały garściami,wygladałam jak śmierć itd..Przystopowałam,grzec zna stabilizacja i dupa blada bo nawet chleb mi szkodził i tyłam w tempie zawrotnym...także giga jojo dukan mi sprezentowałFinał taki że do dziś walczę o normalny okres,hormony mi oszalały i wogóle szkoda gadać..
Także dziewczyny przestrzegam..ehhh,gybym wtedy była mądrzejsza..a ja chciałam szybko no to mam teraz...

Stawiam na ruch i zdrową zbilansowaną dietę..mam nadzieję że się uda bo już nawet w lusto nie patrzę,wyglądam jak potwór i to jest straszne..
A mój cel to 65 kilogramów

Wytrwałości!!
rutino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 06:33   #105
201608310918
Konto usunięte

monika01011986 :mdl eje:Gratulacje!! Nie mogę się napatrzeć na tę zmianę

f_ola, jeszcze mnie zapomniałaś wymienić w swojej pomście na temat Dukana Też to przerabiałam, ale na szczęście krótko, bo mój organizm był mądrzejszy ode mnie i szybko mi się zbuntował

Dziś na śniadanie znowu będę robić owsiankę. Chyba się uzależniłam. Wszystko byłoby super, gdyby tylko chciało mi się regularnie ćwiczyć
201608310918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 07:53   #106
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

dzień dobry, dzień dobry!

monika - Twoja historia udowadnia tylko, że MOŻNA! dziękujemy za wsparcie, wyglądasz super! nie powiedziałabym, że jesteś po dwóch porodach, wyglądasz jak przyszla Miss wpadaj do nas koniecznie!

f_olu kochanie wiem, że tęskniłaś, jak noc beze mnie? jak Twoje nieważenie? mam bić?

i co tam u reszty?

witaj rutino, kolejna ofiaro tego kogoś na D. dlaczego jeszcze wszystkie wątki o nim nie są przeniesione do Krzywego Zwierciadła?

Edytowane przez katiennn
Czas edycji: 2011-09-02 o 07:54
Stary 2011-09-02, 07:57   #107
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Sory że się wtrące, ale tak podczytuje Was bo sama kiedyś byłam bardzo gruba i ciekawią mnie Wasze historie

Ja ogólnie jestem przeciwniczką Dukana ponieważ strasznie nerki cierpią na tej diecie co może przyczynić się do różnych chorób.
No ale jeśli dla Ciebie ta dieta jest odpowiednia no to super osobiście nie znam osoby która po Dukanie nie miała efektu jojo z nadwyżką....
Ja uważam że dieta 1000-1200 kcal jest najlepszą dietą. Sama na niej schudłam 30 kilo i bez żadnych ćwiczeń praktycznie.
W tej diecie jesz praktycznie wszystko więc organizm nie zwariuje po zakończeniu diety. Co do chodzenia głodnym to ja i dziewczyny z mojego wątku nie chodziłyśmy nigdy głodne, bo jeśli się je 5 posiłków o regularnych porach to organizm się przyzwyczaja a poza tym jedząc co 3 godziny ciągle mamy coś w żołądku.
CO do Twojej operacji to zapewne przytyłaś te 4 kilo bo miałaś mało ruchu - zapewne musiałaś przez jakiś czas uważać na siebie i nie przemęczać się.
Co do jadłospisu to podejrzewam, że gdybym tyle zjadła co napisałaś to bym nawet kilograma nie zrzuciła. Szczególnie chodzi mi o kolację. Dukan sporo różni się od diety 1000 kcal.
Ja już od 2 miesięcy się nie odchudzam -narazie przerwałam dietę i jem naprawdę sporo a mimo to nie przytyłam. Chciałabym jeszcze zgubić 2-3 kilo i pomału się do tego przymierzam.

A Wam dziewczyny życzę z całego serca POWODZENIA naprawdę trzymam za Was kciuki aby Wam się udało bo wiem jakie to fajne uczucie zrzucić z siebie ten ciężar. Nie poddawajcie się! Bądźcie twarde i zawzięte. Nagroda jaka na Was czeka jest bezcenna - odmieni Wasze życie całkowicie. Pozdrawiam Was
Co do dukana... No wiesz, niektórzy muszą na własnej skórze przeżyc po prostu...

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Dzięki za gratulację

Ja się odchudzałam dwa razy. Pierwszy raz zaczęłam w czerwcu 2010 roku. Jadłam do 1000 kcal ale wszystko łącznie z białym pieczywem. Sporo się ruszałam i nie siedziałam w domu bo to akurat były wakacje Dodam jeszcze że mam dwoje dzieci (5 i 2 lata). We wrześniu ważyłam już 70 kilo czyli 15 kilo mniej niż w czerwcu. Przestałam się wtedy odchudzać (sama nie wiem czemu) jadłam normalnie i wszystko na co miałam ochotę. Po Świętach Bożego Narodzenia przytyło mi się 2 kilo więc postanowiłam od lutego znowu się odchudzać (miałam zacząć od nowego roku ale mi nie wyszło :P) Tak więc od lutego jak zaczęłam to na koniec kwietnia ważyłam 60 kilo czyli 12 kilo mniej. W maju jeszcze zgubiłam 2 kilo i do tej pory jestem przy wadze 58. Moim marzeniem było 55 ale jakoś mi nie wychodzi za bardzo
A życie zmieniło się bardzooooo, przestałam czuć się jak potwór... wstydziłam się nawet chodzić po ulicy a co dopiero iść do sklepu kupić spodnie !!! O Masakra..... Kiedyś poszłam do Vertusa kupić jakieś jeansy a baba do mnie na wstępie : Nie mamy takich dużych rozmiarów". Masakra ;( Byłam strasznie zakompleksiona... wstydziłam się nawet przed mężem rozebrać. Czułam się gorsza od innych, wszystko było mi ciężko robić bo byłam taka wielka. A na dyskoteki to nawet nosa nie wychyliłam. A teraz??? Czuję się jak kobieta. Nie wstydzę się swojego ciała, do sklepów chodzę bardzooo chętnie i jak słyszę że nie ma mniejszego rozmiaru dla mnie to aż mi się buzia śmieje jestem bardziej pewna siebie a na plaży uwielbiam przebywać w stroju kąpielowym. Czuję się atrakcyjnie, lekko, zdrowo i jestem dumna z siebie Aż chce mi się żyć naprawdę fajne uczucie

Także dziewczyny uwierzcie mi że można schudnąć jeśli się bardzo chce.
Wiem, że dacie rade Trochę wiary w siebie, samozaparcia i też Wam się uda! Powoli ale do celu. To nie wyścigi, najważniejsze aby były choć małe efekty i waga spadała. Każde pół kilo to już dużo ! Nie zniechęcajcie się zastojami bo to zawsze tylko chwilowe. Potem waga zawsze rusza
Wow wow

I trzymasz wagę Dzielna;D

Ja się tego najbardziej boję, że schudnę, ale wszystko mi wróci z nadwyżką...

Wcinam właśnie owsiankę mleczko (mam od krówki nie wiem ile %) jakieś 3/4 szklanki 1/4 szklanki płatków owsianych 2/4 otrębów śliwkowych i do mleka 1,5 łyżeczki cukru Pyszna I pewnie wychodzi trochę kcal, ale śniadanko ma byc pożywne., i tak to wszystko spalę w ciągu dnia

Wiem, że nie powinno się codziennie ważyc Ale waga dziś mi pokazała 78,3 (a jak zaczynałam powoli ograniczac jedzenie 2 tyg temu to było 82....)
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 08:08   #108
201608310918
Konto usunięte

andzia1989r, gratuluję pierwszych spadków
Ja rano też sobie pozwałam na więcej, jeśli chodzi o kaloryczność posiłków. I u mnie się to sprawdza, bo nie mam wtedy wieczornych napadów głodu.

Też miałam ochotę wejść dziś na wagę, ale walczyłam ze sobą i się nie poddałam Miało być jutro ważenie+mierzenie, to będzie jutro! Muszę się pilnować, bo mam straszny nawyk zbyt częstego włażenia na wagę. Kiedyś potrafiłam co najmniej raz dziennie (wiem, straszna głupota), ale z tym koniec
201608310918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 08:10   #109
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

andzia najzdrowiej jest chudnąć 1kg/tydzień, ale na początku odchudzania, wiadomo, waga leci szybciej, a u Ciebie poszła jak burza brawo! tylko się nie zniechęcaj później, kiedy waga zwolni!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 08:18   #110
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Propedeutyka Pokaż wiadomość
andzia1989r, gratuluję pierwszych spadków
Ja rano też sobie pozwałam na więcej, jeśli chodzi o kaloryczność posiłków. I u mnie się to sprawdza, bo nie mam wtedy wieczornych napadów głodu.

Też miałam ochotę wejść dziś na wagę, ale walczyłam ze sobą i się nie poddałam Miało być jutro ważenie+mierzenie, to będzie jutro! Muszę się pilnować, bo mam straszny nawyk zbyt częstego włażenia na wagę. Kiedyś potrafiłam co najmniej raz dziennie (wiem, straszna głupota), ale z tym koniec

Ja tak niestety mam... z tą wagą. Mam nie wiem dziwne wrażenie, że jak będę miała moje kg stale na oku... to mi nie wywiną numeru... Ale wiem, że jest to generalnie złe, niedobre i bee...

Będę się ważyc raz w tygodniu. Mocne postanowienie poprawy. W soboty O poranku

P.s Wiecie czemu lubię owsiankę i otręby? Bo zdrowe, bo dobre, bo pobudza metabolizm, a przede wszystkim bardzooo sycące

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
andzia najzdrowiej jest chudnąć 1kg/tydzień, ale na początku odchudzania, wiadomo, waga leci szybciej, a u Ciebie poszła jak burza brawo! tylko się nie zniechęcaj później, kiedy waga zwolni!

Ja wiem. Mi na początku pierwsze 2 tyg zawsze waga leci. A potem na początku myślę poleci po kg na tydzień, a potem jak będzie chociaż 0,5kg spadało też będę bardzo zadowolona Wiem jak to działa. Zresztą ja chcę dojśc do wagi 59 kg do lipca/sierpnia przyszłego roku, wrzesień też może byc. Licząc do sierpnia to mam równo ROK na utratę teraz już 19 kg Wychodzi jakoś 1,6 kg na miesiąc Więc nie mam, że tak powiem Wygórowanych wymagań (chociaż tak optymalnie chciałabym żeby miesięcznie ubywało 3kg, ale jak będzie to się zobaczy).

Najbardziej się boję przestoju... Ciężko się wtedy nie złamać, ale damy radę

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Bo ja mam taką ukrytą motywację: w sierpniu/wrześniu przyszłego roku muszę wybrac suknię ślubną (z powodu dużego biustu i tak szyją mi na miarę a szycie to ok 4 miesiące, dobrze zamówic tak pół roku przed... Więc tak akurat będzie czasowo z rozpoczęciem poszukiwan i do tego czasu chcę byc fit. No i potem już zawsze
Stary 2011-09-02, 08:40   #111
f_ola
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

A ta owsianka Andziu to bez cukru. Zamiast cukru miód, syrop z agawy, syrop klonowy, ksylitol...dałoby radę?

Propedeutyka przepraszam że nie wymieniłam

Monika na modelkęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęę Zróbmy jej sesji kilka jeszcze i na wybieg wrzucajmy!

Katiennn siemanooo! noc minęła za szybkooo.

Co do wagi to potrafiłam kiedyś ważyć się kilka razy dziennie, codziennie i mam odwyk
Stary 2011-09-02, 08:44   #112
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry!

A ta owsianka Andziu to bez cukru. Zamiast cukru miód, syrop z agawy, syrop klonowy, ksylitol...dałoby radę?
Próbowałam, bez cukru mi nie smakuje...

Usprawiedliwiam się tym, że to mój jedyny cukier bo słodyczomaniakiem nie jestem, kawki nie pijam, herbatę sporadycznie

No ewentualnie z miodzikiem pomyślę Bo mam
Stary 2011-09-02, 09:23   #113
rutino
Raczkowanie

Dzień dobry!!

Monika01011986 mam pytanie natury hmmm..technicznej.Jak dbałaś o skórę?Jakieś balsamy itd? Na zdjęciach wyglądasz przepięknie,jesteś świetną motywacją.

Swoje wymiary podam może wieczorem jak się dokopię do centymetra.
rutino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:31   #114
Ankha_88
Rozeznanie

Cytat:
Każdego przyjmujemy chętnie napisz coś o sobie )
Jestem Anka w zeszłym roku w kwietniu zaczęłam się odchudzać i straciłam ponad 10 kg.... na dzień dzisiejszy jestem o te stracone 10 kg cięższa, a może i nawet trochę więcej. Moim marzeniem jest zrzucić ok 20 kg. Wzrost 185, waga 95. Od tygodnia staram się mniej jeść, a od ok 3 tygodni jeżdżę na rowerze ok 2 godziny prawie codziennie... i szukam większej motywacji bo w związku z lekkimi problemami hormonalnymi, waga mimo wysiłku i diety czasem stoi w miejscu, a jak dobrze pójdzie skacze w górę ...
Ankha_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 09:39   #115
Wredna_
Raczkowanie

Dzień dobry Kobietki!

Jak tam humorek z rana? Mój był średni przez chwilę... bo budzik ustawiłam na 6.45 a wstałam o 10.15... mały poślizg :P

Właśnie śniadanko mi się robi... moja kiedyś znienawidzona owsianka - jaka ja byłam głupia, że jej nie jadłam...
Dziś znów z jabłkiem, rodzynkami, cynamonem i serkiej wiejskim....

Co do ważenia się... to mam ten sam problem... jak przechodzę koło wagi to mnie kusi żeby wejść ale dziś się udało oprzeć!
Chyba schowam ją do szafki... bo nie lubię jak na mnie patrzy i nie daję rady się jej oprzeć a czekanie od soboty do soboty jest taaaaaaaaakie długie
Stary 2011-09-02, 10:06   #116
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

jestem strażnikiem wagowym! ważymy się najwięcej 1 raz w tygodniu! strzeżcie się! przewidziane klapsy na gołe dupsko za złe zachowanie

Stary 2011-09-02, 10:10   #117
Wredna_
Raczkowanie

Hahahaha... gorzej jak trafisz na kogoś kto lubi takie perwersyjne zachowania :P
Stary 2011-09-02, 10:44   #118
Pasasymphonia
Raczkowanie

Hej! Hej!

Mozna sie przylaczyc? Watek w ktorym sie udzielalam chyba zdechl... no i f_ola mi potrzebna, bo ktos musi mnie poganiac

Odchudzam sie 2 raz. Pierwszy raz byl rok temu od sierpina do polowy pazdziernika i udalo mi sie zrzucic 11kg na Dukanie. Potem kolejne 10 miesiecy byly karygodne... jakbym wam wkleila moj przykladowy jadlospis w dyby byscie mnie wsadzily! Az dziwne, zdumiewajace i niewytlumaczalne jest to, ze w tym czasie przybylo mi tylko 2kg. Moze to dlatego, ze na Dukane oduczylam sie jesc makarony i polubilam jogurty naturalne. Ze mna jest tak, ze ja wogole nie przepadam za ziemniakami i normalnie zywie sie ryzem, kasza, kuskusem mrrrrr.... jak mi sie chce gotowac Przed rokiem do jadlospisu dochodzily wszelkie pasty (moje ulubione zarelko kiedys to pene ze slodka smietanka i parmezanem albo z mozarella, bazylia i pomidorkami koktajlowymi ). Nie lubie tez chleba ani jasnego, ani ciemnego... wlasciwie to nigdy nie lubilam... chleb sporzywam tylko w formie francuzkich tostow albo zwykle tosty z marmolada malinowa . Wiem, ze oswiadczenie "nie lubie chleba" w Polsce = "potrafie fruwac i mam laser w oczach" ale moge sie pochwalic cudownymi rodzicami (zwlaszcza mama), ktorzy nie wciskali mi kanapeczek z szynka w dziecinstwie, bo to jedza wszyscy. Moja corka tez nie lubi kanapek i wogole nie jada wedliny Moim grzechem glownym sa slodycze... slodkie buleczki, czekoladowe muffiny, lody, kokajle owocowo-czekoladowe z bita smietana, batoniki, ciastaaaaa, torciki, eklerki itp.

Tak wiec znowu jestem na diecie, zaczelam z waga 76kg teraz jest 72,9kg i tak naprawde odchudzam sie od 10dni, wczesniej cos tam probowalam ale a to sie zaplatala tabliczka czekolady, a to frytki... ale jak zaczelam sie udzielac na forum to wstyd mi bylo, ze inni potrafia a ja sie z soba cackam... teraz mam motywacje . Pozdrawiam i obiecuje nie pisac wiecej biografii... tak jakos poplynelam
Stary 2011-09-02, 11:10   #119
Wredna_
Raczkowanie

Pasasymphonia też się zgadzam, że najlepszą motywacją są osoby obok forum to baaardzo dobra sprawa Gratuluję spadków
Tak wymieniałaś te słodycze, że aż mi się przypomniał mój dzisiejszy sen... że jadłam ciasto z jagodową masą... a jak się obudziłam to w pierwszej chwili było "no nie, znów moja dieta poszła się bujać w eter", nie ma to jak realistyczny sen.

Edytowane przez Wredna_
Czas edycji: 2011-09-02 o 11:12
Stary 2011-09-02, 11:33   #120
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Kobietki!

Jak tam humorek z rana? Mój był średni przez chwilę... bo budzik ustawiłam na 6.45 a wstałam o 10.15... mały poślizg :P

Właśnie śniadanko mi się robi... moja kiedyś znienawidzona owsianka - jaka ja byłam głupia, że jej nie jadłam...
Dziś znów z jabłkiem, rodzynkami, cynamonem i serkiej wiejskim....

Co do ważenia się... to mam ten sam problem... jak przechodzę koło wagi to mnie kusi żeby wejść ale dziś się udało oprzeć!
Chyba schowam ją do szafki... bo nie lubię jak na mnie patrzy i nie daję rady się jej oprzeć a czekanie od soboty do soboty jest taaaaaaaaakie długie
Owsianka tak Mój układ trawienny lubi ją jeszcze bardziej niż ja

Cytat:
jestem strażnikiem wagowym! ważymy się najwięcej 1 raz w tygodniu! strzeżcie się! przewidziane klapsy na gołe dupsko za złe zachowanie

Ehh od rana same przyjemności mi obiecują

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Pasasymphonia też się zgadzam, że najlepszą motywacją są osoby obok forum to baaardzo dobra sprawa Gratuluję spadków
Tak wymieniałaś te słodycze, że aż mi się przypomniał mój dzisiejszy sen... że jadłam ciasto z jagodową masą... a jak się obudziłam to w pierwszej chwili było "no nie, znów moja dieta poszła się bujać w eter", nie ma to jak realistyczny sen.

A to moją zgubą nie są słodycze, ale... uwielbiam ubóstwiam PLACKI ZIEMNIACZANE

A jeszcze mam w mieście ukochaną knajpkę, góralska chata się nazywa, gdzie serwuję po prostu prze pyszne!

Ehh... aż mi się placków zachciało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości