|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Akcja - pozbywamy się :)
Ja nie mam jak realizować tej akcji, staram sie nie mieć wiecej niż jednego kosmetyku o tym samym przeznaczeniu, wyjątkiem są błyszczyki, ale te, które leżą zużyte do połowy i teraz są nieużywane, już nigdy nie zostana skonczone- po prostu ich nie lubię.
A ilości kosmetyków niektórych amerykańskich 'wizazanek' to moim zdaniem przesada- to już mi wyląda na 'chciejstwo', a poza tym, czy one zdążą to zuzyc przed upływem daty ważności? Wątpię. Fajnie mieć, ale bez przesady- chyba, że to sa rzeczywiście narzędzia pracy- wtedy rozumiem. Też mam zawsze ochotę na kupno czgos nowego w drogerii, ale jednak trzeba umiec sie kontrolować. Mój Tato, jak zobaczył ich kosmetyczki (zaglądał mi przez ramię) to stwierdził, że to juz jest stan chorobowy
|
#92 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A no i najważniejsze, nie czytamy Prousta A wracając do tematu, to ja ostatnio jestem zdyscyplinowana niesamowicie, i ilości głównie pielęgnacji mam malutkie i... wcale nie wiem czy mi z tym tak dobrze -kremy do twarzy 3 -kremy pod oczy 2, ale 1 nie zaczęty -maseczki 4 plus parę saszetek -peeling do twarzy 1 -żel do mycia twarzy 1 i nie może się skończyć -tonik 1 na wykończeniu -balsamy do ciała 2 -peeling do ciała 1 -samoopalacz 1 -antycellulitowe, antyrozstepowe 4, a i tak nie używam -krem do rąk 1 -kremy do stóp 6 Kolorówki pozwolicie że nie będę wyliczać, bo musiałabym solidny remanent zrobić, szczególnie w cieniach i błyszczykach, ale to co pamiętam (i mam niedużo )-podkład o dziwo 1 -pudry 3 -róże 2 -tusz 1 I tym stanem rzeczy, że tyle już powykańczałam jestem tak zachwycona, że zaczne chyba od nowa zapasy uzupełniać |
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PZDR Natalia
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Ja postaram się zużyć i w najbliższym nie zakupię , dopóki nie zużyję takich kosmetyków :
3 samoopalacze do twarzy po 125 ml 4 profesjonalne maski do włosów każda po 500 ml 4 produkty/serum do nabłyszczania włosów 9 pilingów do twarzy używanych na zmianę , w zależności który mi wpadnie do łapki 5 tuszy do rzęs 4 pudełka Meteorytów Guerlain z różnych kolekcji - obiecuję , że już nie kupię nastepnego - chyba że na gwiazdkę 4 pudry sypkie 9 palet cieni do oczu , w tym Dior , Chanel , Clarins - nie jestem w stanie ich non stop używać mozna policzyć , że wychodzi mi z tego około 32 kolory po co mi to było ? Taaak , to powinnam zużyć , a nowych nie kupować , zużycie ich zajmie mi .... ![]() Odniosłam sukces w jednej dziedzinie : perfumy |
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
neuilly? powiedz ile masz kremów do Twarzy - z czystej ciekawości pytam
buziaki. musze skrobnąć do Ciebie maila..
|
|
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), a to tylko niektóre z przykładów. Wiem że to już choroba psychiczna, ale co tam, niech sobie mnie obgadują, mam to w nosie, a na Wizażu przynajmniej jestem wsród mniej lub bardziej podobnie uzależnionych
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie koleżanka mi powiedziała, że tak oględnie rzecz biorą to jesteśmy nałogowymi kosmetykoholiczkami
Ale co tam to taki nieszkodliwy nałóg Jak razem idziemy na zakupy to mi nie pozwala wchodzić do kosmetycznych sklepów Edytowane przez Orka Czas edycji: 2005-06-17 o 10:37 Powód: literówka |
|
|
|
#99 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeżeli chodzi o kremy do twarzy , to zachowuję umiar - powiedzmy umownie , że to umiar , po prostu trzymam się kosmetyków pielęgnacyjnych , które mi służą , żeby nie skłamać - wygląda to tak ( na pewno o którymś zapomniałam , jak przyjdę z pracy sama z ciekawości luknę do szafy ) : 4 kremy Sisleya : 1 regenerujący , 2 na noc - bardzo ciężkie , 1 serum 4 kremy La Prairie : 1 dzienny , 2 na noc , 3 serum , Rose illusion 1 Estee Lauder - Day wear - ten barwiący Sheer tint Pod oczy w tym tygodniu skończyłam platynowy Estee Lauder w tym tygodniu skończyłam złoty Estee Lauder początek La Prairie SPF 15 Smart połowa Strivectinu SD Eye połowa Clinique Repairwear serum La Prairie serum Sisley Serum Flavo - C Neostrata 15 % Mleczko Biodermy 100 i kremik Biodermy 100 Filterek pod oczy Biodermy 30 A - Derma Physiogel P.S. Właśnie chcę się przyłączyć do wątków w których dziewczyny fotografują swoje kolekcje , ale nie mam czasu tego wszystkiego łącznie z kosmetykami pozbierać z mieszkania - mam kącik do malowania w drugiej części kuchni , pokoju i łazience - i tak rano latam między tymi pomieszczeniami w poszukiwaniu mazidełek Beliczku , ależ Ci zazdroszczę zakupów ze Smoczycą , i odwrotnie Smoczycy zakupów z Tobą |
|
|
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) czuję się tu nieco urażona, bo jak powszechnie wiadomo, jako młoda panna byłam niezłym literackim snobem i czytałam nałogowo - Prousta wszystkie tomy połknęłam w liceum i przez długi czas było to jednym z dzieł mojego zycia równie bezproblemowo przebręłam przez Ulissessa np
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Oluś a w jakim, bo ja chcę jakiś nowy szampon, a o Joico wiele pozytywnych rzeczy słyszałam
|
|
|
|
#105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w nich (szamponach ) po prostu piorę |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to,że ja myję włosy codziennie,mam je długie,a ten szampon nie chce się skończyć PS.Zbliża się termin zamówienia kosmetyków z Avonu z 9 i jak ja mam tu akcję przpeprowadzać
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a brązowych ciuchów brak
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.sklep-kosmetyki.pl/index....81fbb789d848a1 Naprawdę fajny sklep, przymierzam sie do zamówienia - muszę kupić rekonstruktora bo nie mogę kudłów rozczesać po myciu ale na początek bym wolała mniejszą pojemność tego szamponu
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
no pieknie
![]() cena za 250 ml wychodzi ok. 31 zł, czyli bardzo bardzo ![]() tylko wyłożyć te 489 od razu to średnio widze, ale może tak założyć wątek czy ktoś by nie chciał na spółkę ? ja bym 1 litr wzięła z chęcią
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
natii
jako dumne i rasowe Pudernice nawet szampony w MEGA ilościach nie sa nas w stanie przerazić
|
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
Olu - ja troche zinnej beczki
![]() Od kogo kupujesz na Allegro profesjonalne do włosów - bo powoli się przymierzam właśnie do profesjonalnych
|
|
|
|
#114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*umyłam włosy-ilość szamponu-na dwie długowłose niewiasty trochę się wylało do wanny upssss ![]() *zrobiłam peeling mordeczki *maseczkę ![]() *wysmarowałam się 4 rodzajami balsamów Damy radę się tego pozbyć Coś mi się o maseczkach przypomniało-dobra rada dla nas-zamiast kupować pełnowymiarowe opakowania lepiej się przerzucić na saszetki-mi jedna starcza nawet na 3 użycia,a jak nie przypasuje mojemu ryjeczkowi to nie mam wyrzutów sumienia,że poleciało kolejne x złotych do kosza,bo taka maseczka kosztuje od 2 do 5 zł
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Pomysł natii4 z maseczkami jest wart polecenia. Ja tez tak robię od około roku i dzięki temu nie zalegają mi kolejne tubki. zawartość saszetki przekładam do czystego słoiczka po kremie i maseczka starcza mi na 2, nawet 3 użycia. polecam ten "patent".
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- newstyling i newstyling2, - liebchenik, - jacekflaszeczka, - grzegorz19751. Polecam wyżej wymienionych, zaraziłam sporo znajomych, ostatnio mój przyjaciel złożył wielkie zamówienie u newstyling POZA AUKCJĄ (powiedziałam mu że niepowazny) i proszę, doszło, wszystko super .
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...41923#poststop
ja już montuję, Ciebie uwzględniłam nawet nie pytając o zdanie
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

A no i najważniejsze, nie czytamy Prousta

po co mi to było ? 

i jak ja mam tu akcję przpeprowadzać