Akcja - pozbywamy się :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe wyliczanki

Notka

Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-06-17, 09:21   #91
rzastin
Zakorzenienie

Dot.: Akcja - pozbywamy się :)

Ja nie mam jak realizować tej akcji, staram sie nie mieć wiecej niż jednego kosmetyku o tym samym przeznaczeniu, wyjątkiem są błyszczyki, ale te, które leżą zużyte do połowy i teraz są nieużywane, już nigdy nie zostana skonczone- po prostu ich nie lubię.
A ilości kosmetyków niektórych amerykańskich 'wizazanek' to moim zdaniem przesada- to już mi wyląda na 'chciejstwo', a poza tym, czy one zdążą to zuzyc przed upływem daty ważności? Wątpię. Fajnie mieć, ale bez przesady- chyba, że to sa rzeczywiście narzędzia pracy- wtedy rozumiem. Też mam zawsze ochotę na kupno czgos nowego w drogerii, ale jednak trzeba umiec sie kontrolować. Mój Tato, jak zobaczył ich kosmetyczki (zaglądał mi przez ramię) to stwierdził, że to juz jest stan chorobowy

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 09:22   #92
sitc
Rozeznanie

Talking Dot.: Akcja - pozbywamy się :)

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Orka, kiej sie bojam... zaraz jakiś troll to przeciwko mnie wykorzysta. Patrzę, patrzę i w szoku jestem, jak dużo mi przybyło w ciągu ostatniego roku...
(już raz ktoś na forum Uroda kiedyś mi tłumaczył jaka chora psychicznie i zakompleksiona jestem, ze tyle tego mam, jakie to kompleksy sobie kompensuję w ten sposób... ).
Wyliczyłam właśnie że od ostatniego roku przybyło mi jakieś 10 flakonów!
Smoczyca niezapominaj, że my jesteśmy brzydkie, puste i zakompleksione- dlatego tyle kupujemy A no i najważniejsze, nie czytamy Prousta

A wracając do tematu, to ja ostatnio jestem zdyscyplinowana niesamowicie, i ilości głównie pielęgnacji mam malutkie i... wcale nie wiem czy mi z tym tak dobrze
-kremy do twarzy 3
-kremy pod oczy 2, ale 1 nie zaczęty
-maseczki 4 plus parę saszetek
-peeling do twarzy 1
-żel do mycia twarzy 1 i nie może się skończyć
-tonik 1 na wykończeniu
-balsamy do ciała 2
-peeling do ciała 1
-samoopalacz 1
-antycellulitowe, antyrozstepowe 4, a i tak nie używam
-krem do rąk 1
-kremy do stóp 6
Kolorówki pozwolicie że nie będę wyliczać, bo musiałabym solidny remanent zrobić, szczególnie w cieniach i błyszczykach, ale to co pamiętam (i mam niedużo )
-podkład o dziwo 1
-pudry 3
-róże 2
-tusz 1
I tym stanem rzeczy, że tyle już powykańczałam jestem tak zachwycona, że zaczne chyba od nowa zapasy uzupełniać
sitc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 09:27   #93
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sitc
A no i najważniejsze, nie czytamy Prousta
Ja chyba prędzej zmęczę dzieła Prousta niż moje "zapasy" kosmetyczne

PZDR Natalia

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 10:06   #94
neuilly.
Rozeznanie

Smile Dot.: Akcja - pozbywamy się :)

Ja postaram się zużyć i w najbliższym nie zakupię , dopóki nie zużyję takich kosmetyków :

3 samoopalacze do twarzy po 125 ml
4 profesjonalne maski do włosów każda po 500 ml
4 produkty/serum do nabłyszczania włosów
9 pilingów do twarzy używanych na zmianę , w zależności który mi wpadnie do łapki
5 tuszy do rzęs
4 pudełka Meteorytów Guerlain z różnych kolekcji - obiecuję , że już nie kupię nastepnego - chyba że na gwiazdkę
4 pudry sypkie
9 palet cieni do oczu , w tym Dior , Chanel , Clarins - nie jestem w stanie ich non stop używać mozna policzyć , że wychodzi mi z tego około 32 kolory po co mi to było ?

Taaak , to powinnam zużyć , a nowych nie kupować , zużycie ich zajmie mi ....

Odniosłam sukces w jednej dziedzinie : perfumy na dzień dziesiejszy mam w szafie tylko dwa flakoniki jeden to Chanel Chance drugi to Angel plus uzupełniający flakon , ale to się nie liczy . Hurra
neuilly. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 10:08   #95
beliczek
Zakorzenienie

neuilly? powiedz ile masz kremów do Twarzy - z czystej ciekawości pytam buziaki. musze skrobnąć do Ciebie maila..
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 10:30   #96
Orka
Rozeznanie

GG do Orka

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Orka, kiej sie bojam... zaraz jakiś troll to przeciwko mnie wykorzysta. Patrzę, patrzę i w szoku jestem, jak dużo mi przybyło w ciągu ostatniego roku...
(już raz ktoś na forum Uroda kiedyś mi tłumaczył jaka chora psychicznie i zakompleksiona jestem, ze tyle tego mam, jakie to kompleksy sobie kompensuję w ten sposób... ).
Wyliczyłam właśnie że od ostatniego roku przybyło mi jakieś 10 flakonów!
No nie daj się prosić, ja się przyznałam do ponad 30 balsamów do ciała i ponad 50 lakierów do paznokci (to dopiero muszę mieć kompleksy ), a to tylko niektóre z przykładów. Wiem że to już choroba psychiczna, ale co tam, niech sobie mnie obgadują, mam to w nosie, a na Wizażu przynajmniej jestem wsród mniej lub bardziej podobnie uzależnionych
Orka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 10:33   #97
sitc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez d'ou vient le vent
Ja chyba prędzej zmęczę dzieła Prousta niż moje "zapasy" kosmetyczne

PZDR Natalia
To było takie nawiązanie do tego jak na forum Uroda, zostałyśmy kiedyś pouczone, że jesteśmy takie, a takie, bo po pierwsze trzeba dzieciom w Burkina Faso pomagać, a nie wydawać pieniądze na kosmetyki, a po drugie jak się tyle pacykujemy to nie mamy czasu na czytanie książek i właśnie Proust został wymieniony
sitc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 10:35   #98
Orka
Rozeznanie

GG do Orka

Właśnie koleżanka mi powiedziała, że tak oględnie rzecz biorą to jesteśmy nałogowymi kosmetykoholiczkami Ale co tam to taki nieszkodliwy nałóg Jak razem idziemy na zakupy to mi nie pozwala wchodzić do kosmetycznych sklepów

Edytowane przez Orka
Czas edycji: 2005-06-17 o 10:37 Powód: literówka
Orka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 10:42   #99
neuilly.
Rozeznanie

Smile Dot.: Akcja - pozbywamy się :)

Cytat:
Beliczek napisała : neuilly? powiedz ile masz kremów do Twarzy - z czystej ciekawości pytam
A widzisz jeżeli chodzi o kremy do twarzy , to zachowuję umiar - powiedzmy umownie , że to umiar , po prostu trzymam się kosmetyków pielęgnacyjnych , które mi służą , żeby nie skłamać - wygląda to tak ( na pewno o którymś zapomniałam , jak przyjdę z pracy sama z ciekawości luknę do szafy ) :

4 kremy Sisleya : 1 regenerujący , 2 na noc - bardzo ciężkie , 1 serum
4 kremy La Prairie : 1 dzienny , 2 na noc , 3 serum , Rose illusion
1 Estee Lauder - Day wear - ten barwiący Sheer tint

Pod oczy
w tym tygodniu skończyłam platynowy Estee Lauder
w tym tygodniu skończyłam złoty Estee Lauder
początek La Prairie SPF 15 Smart
połowa Strivectinu SD Eye
połowa Clinique Repairwear
serum La Prairie
serum Sisley

Serum Flavo - C
Neostrata 15 %
Mleczko Biodermy 100 i kremik Biodermy 100
Filterek pod oczy Biodermy 30
A - Derma
Physiogel

P.S. Właśnie chcę się przyłączyć do wątków w których dziewczyny fotografują swoje kolekcje , ale nie mam czasu tego wszystkiego łącznie z kosmetykami pozbierać z mieszkania - mam kącik do malowania w drugiej części kuchni , pokoju i łazience - i tak rano latam między tymi pomieszczeniami w poszukiwaniu mazidełek , wyłożyć i pstryknąć . Ale dziewczyny śmiało wklejają foty , więc i ja się zmobilizuję

Beliczku , ależ Ci zazdroszczę zakupów ze Smoczycą , i odwrotnie Smoczycy zakupów z Tobą - już sobie wyobrażam , jak się do Was przyłączam i wchodzimy do Sephory we Trójkę Jeeeee .
neuilly. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 11:08   #100
lucille
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neuilly.
P.S. Właśnie chcę się przyłączyć do wątków w których dziewczyny fotografują swoje kolekcje , ale nie mam czasu tego wszystkiego łącznie z kosmetykami pozbierać z mieszkania - mam kącik do malowania w drugiej części kuchni , pokoju i łazience - i tak rano latam między tymi pomieszczeniami w poszukiwaniu mazidełek , wyłożyć i pstryknąć . Ale dziewczyny śmiało wklejają foty , więc i ja się zmobilizuję
.
To wklej nie pozbierane takie są najciekawsze
lucille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 11:25   #101
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ami
Ja tak zużyłam odżywkę Timotei z henną. Zupełnie nie mogłam jej zmęczyć. I jakoś tak ostatnio więcej mi się wylewało, trochę ściekało z ręki do wanny, trochę za dużo na włosy nakładało...
Jego się najlepiej wylewa przez przypadek Tylko co ja mam powiedzieć jak mam jedną butelkę 500ml (całość)+300ml(całość)+30 0ml(z połowa) czyli prawie 1l szamponu Tak to się kończy jak moja mama widzi promocje w supermarkecie

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-17, 11:38   #102
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez sitc
To było takie nawiązanie do tego jak na forum Uroda, zostałyśmy kiedyś pouczone, że jesteśmy takie, a takie, bo po pierwsze trzeba dzieciom w Burkina Faso pomagać, a nie wydawać pieniądze na kosmetyki, a po drugie jak się tyle pacykujemy to nie mamy czasu na czytanie książek i właśnie Proust został wymieniony
Iwonko najmilsza pamiętam ten wątek (zresztą co chwila coś podobnego wybucha ) czuję się tu nieco urażona, bo jak powszechnie wiadomo, jako młoda panna byłam niezłym literackim snobem i czytałam nałogowo - Prousta wszystkie tomy połknęłam w liceum i przez długi czas było to jednym z dzieł mojego zycia równie bezproblemowo przebręłam przez Ulissessa np
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 11:43   #103
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez natii4
Jego się najlepiej wylewa przez przypadek Tylko co ja mam powiedzieć jak mam jedną butelkę 500ml (całość)+300ml(całość)+30 0ml(z połowa) czyli prawie 1l szamponu Tak to się kończy jak moja mama widzi promocje w supermarkecie
Hehe, rozumiem Twój ból - ja od pewnego czasu kupuję na allegro te wielkie pojemności szamponów profesjonalnych - litr albo i półtora, odżywka 750 ml, maska 500 ml Ale to jeszcze nic. Ostatnio szukałam dla siebie szamponu Joico K Pak - znalazłam w sklepie internetowym, ale tylko jedna pojemność - bagatela 4000 ml!
Stary 2005-06-17, 11:46   #104
Madlaine
Zakorzenienie

Oluś a w jakim, bo ja chcę jakiś nowy szampon, a o Joico wiele pozytywnych rzeczy słyszałam
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 11:46   #105
lucille
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natii4

Ja w nich (szamponach ) po prostu piorę
Stary 2005-06-17, 11:49   #106
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Hehe, rozumiem Twój ból - ja od pewnego czasu kupuję na allegro te wielkie pojemności szamponów profesjonalnych - litr albo i półtora, odżywka 750 ml, maska 500 ml Ale to jeszcze nic. Ostatnio szukałam dla siebie szamponu Joico K Pak - znalazłam w sklepie internetowym, ale tylko jedna pojemność - bagatela 4000 ml!
Najgorsze jest to,że ja myję włosy codziennie,mam je długie,a ten szampon nie chce się skończyć

PS.Zbliża się termin zamówienia kosmetyków z Avonu z 9 i jak ja mam tu akcję przpeprowadzać

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-17, 11:50   #107
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucille
Ja w nich (szamponach ) po prostu piorę
Tylko ja mam prawie litr tego z henną a brązowych ciuchów brak

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-17, 11:59   #108
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez Madlaine
Oluś a w jakim, bo ja chcę jakiś nowy szampon, a o Joico wiele pozytywnych rzeczy słyszałam
Madzik w tym:

http://www.sklep-kosmetyki.pl/index....81fbb789d848a1

Naprawdę fajny sklep, przymierzam sie do zamówienia - muszę kupić rekonstruktora bo nie mogę kudłów rozczesać po myciu ale na początek bym wolała mniejszą pojemność tego szamponu
Stary 2005-06-17, 12:13   #109
Madlaine
Zakorzenienie

no pieknie
cena za 250 ml wychodzi ok. 31 zł, czyli bardzo bardzo

tylko wyłożyć te 489 od razu to średnio widze, ale może tak założyć wątek czy ktoś by nie chciał na spółkę ? ja bym 1 litr wzięła z chęcią
Stary 2005-06-17, 12:15   #110
natii4
Zakorzenienie

Cool Dot.: Akcja - pozbywamy się :)

Cytat:
Napisane przez Madlaine
no pieknie

tylko wyłożyć te 489 od razu to średnio widze, ale może tak założyć wątek czy ktoś by nie chciał na spółkę ? ja bym 1 litr wzięła z chęcią
Właśnie sobie przypomniałam,że taka duża butelka wody mineralnej ma 5l,czyli tak szampon ma tylko litr mniej Nie ma to jak ekonomiczne opakowania

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-17, 12:19   #111
Madlaine
Zakorzenienie

natii
jako dumne i rasowe Pudernice nawet szampony w MEGA ilościach nie sa nas w stanie przerazić
Stary 2005-06-17, 12:24   #112
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Cytat:
Napisane przez natii4
Właśnie sobie przypomniałam,że taka duża butelka wody mineralnej ma 5l,czyli tak szampon ma tylko litr mniej Nie ma to jak ekonomiczne opakowania
To dużo się nie pomyliłam, jeszcze w tym wątku pisałam o 5 litrowych karnistrach

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 12:29   #113
lucille
Wtajemniczenie

Olu - ja troche zinnej beczki

Od kogo kupujesz na Allegro profesjonalne do włosów - bo powoli się przymierzam właśnie do profesjonalnych
Stary 2005-06-17, 12:32   #114
lucille
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natii4
Tylko ja mam prawie litr tego z henną a brązowych ciuchów brak
O rany ten z henną - co ja nawyczyniałam żeby choć jedną butelczynę skończyć - zdaje się, że przelewał mi się przez palce taka nieuważna jestem
Stary 2005-06-17, 13:15   #115
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucille
O rany ten z henną - co ja nawyczyniałam żeby choć jedną butelczynę skończyć - zdaje się, że przelewał mi się przez palce taka nieuważna jestem
W ramach naszej akcji:
*umyłam włosy-ilość szamponu-na dwie długowłose niewiasty trochę się wylało do wanny upssss
*zrobiłam peeling mordeczki
*maseczkę
*wysmarowałam się 4 rodzajami balsamów

Damy radę się tego pozbyć

Coś mi się o maseczkach przypomniało-dobra rada dla nas-zamiast kupować pełnowymiarowe opakowania lepiej się przerzucić na saszetki-mi jedna starcza nawet na 3 użycia,a jak nie przypasuje mojemu ryjeczkowi to nie mam wyrzutów sumienia,że poleciało kolejne x złotych do kosza,bo taka maseczka kosztuje od 2 do 5 zł

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-17, 13:19   #116
beliczek
Zakorzenienie

Pomysł natii4 z maseczkami jest wart polecenia. Ja tez tak robię od około roku i dzięki temu nie zalegają mi kolejne tubki. zawartość saszetki przekładam do czystego słoiczka po kremie i maseczka starcza mi na 2, nawet 3 użycia. polecam ten "patent".
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-17, 13:26   #117
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez lucille
Olu - ja troche zinnej beczki

Od kogo kupujesz na Allegro profesjonalne do włosów - bo powoli się przymierzam właśnie do profesjonalnych
Lucille - już Ci mówię:
- newstyling i newstyling2,
- liebchenik,
- jacekflaszeczka,
- grzegorz19751.

Polecam wyżej wymienionych, zaraziłam sporo znajomych, ostatnio mój przyjaciel złożył wielkie zamówienie u newstyling POZA AUKCJĄ (powiedziałam mu że niepowazny) i proszę, doszło, wszystko super .
Stary 2005-06-17, 13:28   #118
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez Madlaine
no pieknie

Madzik, i mi coś takiego chodzilo po łbie, bo jednak 4 listry na raz to dla mnie za dużo. Moze zmontujemy ekipę, choć przyznam wizja przelewania mnie zniechęca
Stary 2005-06-17, 13:30   #119
Madlaine
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...41923#poststop

ja już montuję, Ciebie uwzględniłam nawet nie pytając o zdanie
Stary 2005-06-17, 13:34   #120
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez Madlaine
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...41923#poststop

ja już montuję, Ciebie uwzględniłam nawet nie pytając o zdanie
I bardzo dobrze, czytasz w moich myślach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości